Hirdetés
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- MaxxDamage: (TongFang) Medion Erazer Beast 16 X1 benchmark
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D@reeo: Send to qBittorrent Firefox kiegészítő (with SavePaths)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vigneau
félisten
Sziasztok!
Gigabyte HD 6850-nél Ti hogyan oldjátok meg, hogy ne legyen a GPU frekvencia korlát 850MHz? Mert 1.15V-on simán megy a kártya ezen az órajelen és jó lenne körültekintően, óvatosan megtudni, mit is bír - nem az én kártyám, így nagyon vigyázok rá (csak kölcsönbe van nálam). A RAM 1125MHz-ig szépen megy, de 1150-on már jönnek a zöld fények Heaven v2.1-ben...
Vigi
-
///Krisz\\\
senior tag
Nézd én nem szeretek/merek letölteni bioszt nem hivatalos helyről.
De most így eszembe jutott, hogy ha van ismerősöd vagy akár valaki itt a fórumban akinek szintén ugyan ilyen a karija (és persze jól működik a venti vezérlése) akkor megkérhetnéd, hogy mentse le a bioszát, küldje el neked és akkor az még biztosabb. -
vadacz
csendes tag
Sziasztok! Melyik lenne a jobb választás: Asus EAH6850 DIRECTCU 1GB vagy a GIGABYTE HD6850 GV-R685D5 1GB? Légyszi segítsetek! Köszi.
-
XaraX
addikt
válasz
///Krisz\\\
üzenetére
"Ha bátor vagy akkor szedd le a techpowerup-ról a bioszát hátha azzal jó"
Bátorság kell hozzá?
-
Alister71
nagyúr
válasz
///Krisz\\\
üzenetére
Radeon Bios Editor?
aginor: nézd már meg hardcore-on!
advanced beállítás az 5670-nek való. -
///Krisz\\\
senior tag
Az gond, mert az OC-sekhez nincs új biosz azok alapból jó venti beállításokkal jöttek. De volt itt egy másik srác akinek szintén ugyan ez volt a gondja ugyan ezzel a kártyával, de arra sajnos nem emlékszem, hogy ő mit csinált. Ha bátor vagy akkor szedd le a techpowerup-ról a bioszát hátha azzal jó vagy van valami progi (itt kérném a segítségét annak aki tudja a progi nevét
) amivel a lementett bioszban lehet szerkeszteni a venti profilokat majd a "javított" bioszt ráflasheled a kártyára. -
XaraX
addikt
Beszereztem egy Gigabyte 6850 OC-t a Sapphire mellé, mennek is CF-ben rendben.
[link]
Viszont az lenne a gondom, hogy a Giga klasszisokkal hangosabb, mint a Sapphire.
47 % megy a hűtője alapból a másik 21%-on.
Trixx-el tudom szabályozni, de nincs ezekhez esetleg másik bios, ami alapból megoldaná ezt? -
aginor
veterán
válasz
Alister71
üzenetére
Valamelyik nap megnézem majd én is, addig itt egy kis Crysis 2.
1440x900 Advanced beállítás: min 44 átlag 54 max 77
Ez lényegében a dx11 nélküli max beállítás, határozottan biztató. Talán megtanultak égre programozni a német srácok?

lsc #7279: ez hülyeség már megbocsáss, 4850 110W, 6850 127W hivatalosan, ettől még mondjuk a 400W-os minőségi táp simán el fogja bírni.
RexpecT: biztos, hogy a tápból jön? Valószínű valami tekercs lehet, vagy egy kondi. Nem vagyok nagy guru benne. Eddig nem volt?
-
RexpecT
addikt
Már bent is van a gépben a 6850.De nagyon néztem mikor láttam hogy az ASUS-nak 2 6pines csati kell(gondolom a tuning miatt).
Egy FSP 400 as tápom van 3 sata és 2 molex csatlakozóval(a molexek egy füzéren vannak).Innen osztottam tovább 2-2 felé y átalakítóval, hogy legyen 4 molexem majd abból vissza 6 pinesre.
Elméletileg lazán kell bírnia a tápegységnek, nem tutningolok meg semmi.Ugye nyugodt lehetek? -
Beri
addikt
válasz
jasonx0708
üzenetére
Nos, akkor jól rántsd meg azt az athlont, ha nem elég az egymilliárd fps és mindenképpen GPU limitre hajtasz.
KKaresz45: Az is. Viszont nincs 1280x1024-es teszt, meg hosszú is. Meglátja szegény egységsugarú júzer, megijed, aztán félbehagyja

-
Pingvin1985
tag
Sziasztok!
Szerintetek melyik gyártó 6850-ét érdemes megvenni? A zajra allergiás vagyok, tehát fontos a jó és viszonylag halk hűtés. Én a gigabyte megoldását néztem (jónak tűnik a 2 ventis hűtés, javítsatok ki,ha tévedek). Bár régebben olvastam, hogy a gigákkal valami baj van/volt. Ezzel most mi a helyzet?
Másik lehetőség, hogy veszek egy olcsóbb 6850-et, és rárakom az accelero s1 rev2-t (benne van a kompatibilitási listában, bár meg van csillagozva, de arra nem találtam a weblapon magyarázatot). Viszont ebben az esetben a gari ugrik, tehát megbízható gyártótól kellene vásárolni. Ezeken a karikon is van VRM, mert a 4850-en arra külön bordát raktam.
Előre is köszi!
-
Beri
addikt
válasz
jasonx0708
üzenetére
Nem ez volt a kérdés. Mennyi a monitorod natív felbontása?
-
Beri
addikt
válasz
jasonx0708
üzenetére
1280x1024-ben játszol?
-
Beri
addikt
Sokadjára: kihalycsae.
-
RootRulez
félisten
válasz
jasonx0708
üzenetére
Én Sapphire-t preferálom jobban, de ha a VTX3D jóval olcsóbb, az is jó.
Gari ugyis mindegyiken van 
-
jasonx0708
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Az lenne a kérdésem hogy VTX3D vagy Sapphire 6850est vegyek melyiket ajánljátok jobban?
Athlon II X4 640 procival lesznek e cpu limites problémáim mármint hogy kihajtja e ez a proci a 6850est? -
keke69
őstag
Lassan én is már elvesztem a fonalat,ha ugyebár egyáltalán elkaptam

Akkor mostmár valaki érthetően leírhatná AMD és INTEL vonalon melyek azok a procik amelyek kihajtják a 6870 ill a 6850-es kártyákat!Értem ezalatt,hogy nem fogják vissza a kártya teljesítmányét!
Mindenki és természetesen a magam nevében is köszönöm
-
smisa
őstag
Meghajtottam a kicsikét 6850 950/1230 viszont ami meglep hogy az afterburn szerint a CPU kiterheli a GPU-t 100%-ra 3Ghz-n most akkor kevés vagy nem kevés alá

-
Bali27
addikt
válasz
Alister71
üzenetére
Nekem is ennyi az E8400al 2.6-on..
Ergo 2 magos procik között nem sok különbséget tesz a teszt.. Ha 32.. ha 3.6.. Nioncs különbség
Amugy valaki tudja hogy pl a 11.2as realase vagy infok, beta stb hol lehet hozzájutni?A legujabb Ati Tray Tools eléggé meggyözött.. Szerintem én már csak azt fogom használni...

Érvek ellenérvek??? -
Vasinger!
nagyúr
válasz
Alister71
üzenetére
Majd ha újraraktam wint értelmes driverekkel, akkor megnézem hogy úgy mennyit megy és a ramokat is belövöm valamennyire, mert most csak 3600-at megy. De ez a 11 már eléggé vga-ra megy, proci nem szól úgy bele mint anno a 06-ba.
Én nem teszteket néznék, hanem játékeredményeket

BTW: Ha a Q8400-at nem úsznád meg olcsóbban mint a B55-öt, akkor én a B55-öt venném, egyrészt jobb proci, több cache, jobb architektúra, DDR3 és jobb tuning stb. és később nem kell bajlódnod a S775 eladásával ami pár év múlva nem nagyon lesz eladható szvsz.
-
///Krisz\\\
senior tag
válasz
penge111
üzenetére
Inkább 3DMark11-el tesztelj.
Volt egy kis gubanc a fesz szabályzójával, de csak kb. 100 darabot érintett. A hibát úgy hívták/hívják "no signal crash" (egy időben black screen) és ahogy a neve is mutatja terhelés közben leállt a videokari és stand by-ba kapcsolt a monitor (a ventik még pörögtek és hang is volt, de csak egy ideig). Ha meg akarsz bizonyosodni róla, hogy nálad nincs ilyen hiba, akkor a legjobb, ha far cry 2 benchmarkot futtatsz min. 6 floopot és minden beállítás maxon legyen (ennél a legtöbb hibás kártya megcsinálta a fent említett hibát).
-
faranus
aktív tag
na gyerekek jó estét mindenkinek fent van az új driver mafia II alatt ment a benchmark alap órajelen i5 760 alatta szintén alapon 49.1 FPS na ezzel nem voltam megelégedve mert a régivel 50 fölött volt! Felhúztam 950Mhzre ugyanaz a teszt 49.9 FPS hát nem ezt vártam volna! kb 2 hónapja amikor vettem egyből ment a teszt 54.6 FPS volt tehát jelentős lassulást vettem észre! remélem tudtam ezzel a kis gyors tesztel segíteni valakinek!
Természetesen max grafon volt physx ki volt kapcsolva azzal 30 FPS kb!tisztelettel faranus jó8 mindenkinek
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
Alister71
üzenetére
Ő, igen, erősen. Bár ezt még tesztekkel nem támasztottam alá, de majd ha akad időm egy win reinstall után, friss driverekkel, fogom. (most örülök, hogy működik
eléggé nagy driver gubancom van)Szóval ugye GTA IV-ben természetesen a +2 mag sokat hozott, folyamatosabb lett a játék, CSS-ben +100 fps -em lett kb. 300 fps kb mindig megvan.
Gridben is 100 fps felett vagyok single-ben a régebbi kb. 80 helyett.
Dirt 2-ben nem sokat néztem, de ott is kiakad 60 FPS-en v-sync miatt, de 70 fps körül van ha kiszedtem. Régebben kb. 50 voltMég nem sok helyen tudtam megnézni, de én úgy vettem hogy lett javulás, pedig őszintén megmondom nem éreztem kevésnek az E8400-at mellette, csak most 0-ból ki fog jönni egy 4 magra váltás amit nem hagytam ki.
Lehet hogy ez már csak urban legend, de szerintem egy E8400 nem hajt ki teljesen még húzva sem egy 6850-et. Egy B55 húzva szvsz már bőven, de ebbe már be lehet kötni ez csak az én szubjektív véleményem.
-
faranus
aktív tag
sziasztok
a 6870 kártyám mellett fent van a 10.12 driver szerintetek megéri váltani az újra?
Mennyivel lesz gyorsabb? Ha újra szeretném rakni a drivert le kell törölnöm a régit vagy lehet valahogy frissíteni? -
penge111
addikt
sziasztok! Nos én is vettem egy gigabyte 6850-es kártyát+van hozzá egy i5-750-es proci+giga p55a ud3-as deszka és 2x2 gb 1333 Mhz Kingmax ram. 3d mark 2006-ban 18200 pont minden alapon nem volt húzva semmi, ez elfogadható pontszám, vagy nem? Thx a válaszokat, ja és olvastam itt pár hozzászólásba, hogy gigabytot nem ajánlotok, miért nem?
-
Alister71
nagyúr
6870-es külön driver nincs. Ugyan az a driver volt fent előtte is, és ha hagytál volna egy kis időt a gépnek, hogy felismerje az új hardvert, az újraindítás után már rendesen működött volna a korábban feltelepített verzióval is. ( persze ha nem egy 1 éves driver volt fent, hanem az aktuális )
Crysis 2 demót néztétek? Iszonyat tele vannak a szerverek,nem könnyű bejutni. DX9-es persze, de nagyon jól fut a hardcore beállításon is.
-
keke69
őstag
Köszi Isc,tudod már öreg vagyok és feledékeny de azért köszi!

RexpecT: Csak ajánlott de nem kötelező.Én a 5770 után tettem be a 6870-et és hát a monitor felbontás szétesett,csak simán rányomtam a 6870-s drivert és működik!
Nem hiszem,hogy ez miatt a 2D-s órajelem 100/300 helyett 300/300 mivel másoknak is van ilyen problémája!
Szerintem rakjad bele nyugodtan drivers törlés nélkül! -
DeckardCain
senior tag
Köszön mindenkinek a segítséget, az alap sapphire HD 6850-et fogom megvenni.
-
RexpecT
addikt
A héten jön meg a 6850 kártyám(egy 4770-et váltok le).A legfrissebb Februári Catalyst van fent a gépemen,ha csak kicserélem a két kártyát akkor is rendeltetésszerűen fog menni minden, vagy érdemes újratenni a Catalystot?
-
keke69
őstag
A 6870-hez a legújabb 11.2-es driver eddig a legjobb?
-
Sondi1986
addikt
Furcsálom hogy még mindíg első vagyok itt! [link]
-
RegiSVK
tag
válasz
jegenye77
üzenetére
Köszi ! Még alszom rá egyet .
Mivel MSI alaplapom van gondoltam esetleg MSI kéne bele hátha nagyobb haverok mint egy zafirral . (sejtem sokat nem számit de hátha
) Nekem tetszik mind két kártya !!!Johnny001 Hát kiváncsi vagyok én is (zafir már le van foglalva de lehet kicseréltetem az MSI -re ... mivel most ugrott be csak a képbe ) "nekem egyik sem volt még"

-
RegiSVK
tag
-
Johnny001
senior tag
válasz
DeckardCain
üzenetére
Hi!
Még annyit hozzátennék, hogy tuning ellenére se melegszik 60°-nál tovább sokkal játékok alatt és meglepően csendes.
By.: Johnny
-
Bali27
addikt
11.2-es driver + Ati Tray Toolsal 100/150 és 0.90es fesszel beálitottam 2Dbe és tökéletesen megy.
Lord Vader: A proci feszültséged nem sok kicsit? Nekem E8400 megy terhelés alatt 1.215el.. -
XaraX
addikt
válasz
DeckardCain
üzenetére
Nekem sima Sapphire van, és fesz emelés nélkül tudja ezt:[link], szóval nem hinném, hogy a többi ne bírná így.
Lenne egy kérdésem:
Holnap kerül hozzám egy Gigabyte 6850 OC, lehetséges a mostani Sapphire kártyámmal CF-be kötni?
Nagyon nem vagyok otthon ebben.
-
Alister71
nagyúr
válasz
DeckardCain
üzenetére
-
///Krisz\\\
senior tag
válasz
DeckardCain
üzenetére
Csak ennyit szólok ehhez (alapfeszes eredmény).
Na meg persze azt, hogy a tuning sosem garantált. 
-
aeroxr
tag
Az miért van h alvó állapot után amikor betöltené az asztalt stb-t fagy a gép.
Egyébként hibátlanul működik, nincs probléma akkor sem ha egy 3d-s alkalmazásból alt+tabbal kilépek és vissza. Tehát amikor a 2d-3d között vált a vga akkor sincs semmi rendellenes csak az alvó állapot utáni "bekapcsolásnál", ami így tulajdonképpen használhatatlanná teszi ezt a funkciót.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo X13 Yoga 2in1 Thinkpad WUXGA Touch i5-1145G7 vPro 16GB 256GB 4G LTE GPS Win11 Pro Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3195, 95% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
De most így eszembe jutott, hogy ha van ismerősöd vagy akár valaki itt a fórumban akinek szintén ugyan ilyen a karija (és persze jól működik a venti vezérlése) akkor megkérhetnéd, hogy mentse le a bioszát, küldje el neked és akkor az még biztosabb.
Köszönöm szépen!
advanced beállítás az 5670-nek való.

eléggé nagy driver gubancom van)
ic