- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- WhrlpoolMind: Búcsú a HD3870-től
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sondi1986
addikt
Azzal semmi probléma nincs! (dermesztő)
-
Dermesztő
aktív tag
Sziasztok!
Meg lehet venni a Sapphire 6850-ét?Azzal nincsenek gondok? -
alibaba78
őstag
Kivancsisagbol csinaltam egy tesztet az alabbi beallitasokkal:
proci i7 860 4ghz ht on + 8gb ram 1600 cl8 + vga-k alapon. Fel ora varosi autokazas. Akinek lehetett, annak nekimentem, forgattam a kamerat jobbra-balra, es leugrattam egy szakadekba. Fraps benchmark: min: 19 max: 125 avg: 45.627
1-2 pontot leszamitva egesz jatszhato volt. -
jegenye77
addikt
Sajnos még mindig nem sikerült beszereznem a 6870-re a zalman vf3000ahűtőt.
Szállítással nem nagyon találok 14 alatt.Itt Szegeden meg 15 ért lehetne venni.
Valamiért még mindig sokallom ill. sajnálom rá a lóvét.Pedig minden nap hallom,érzékelem hogy kellene! -
lsc
nagyúr
-
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Black screen no signal hiba megfejtve:
Írt nekem egy OEM gyártó mérnöke, aki arra kért meg, hogy ne áruljam el a nevét és, hogy kinél dolgozik (nem akarom bajba keverni, így tiszteletben tartom a kérését). A no signal hibáról van szó. Rosszul gondolkodtunk mert nem a memória okozza a gondot, hanem a feszültségszabályzó. Az AMD a HD 6800-as kártyákhoz a CHiL 8214-es VR-t ajánlja. Ezt a VR-t több termék használja, de több konfigurációban kapható. A chip alapbeállításokkal 00 konfigurálásban érkezik, de a gyártóknak megvan a lehetőségük egyéni konfigurációkat írni a grafikus kártyákhoz. Ezt a 00 helyén valamilyen szám jelez. (8214-es modul esetében 18 különböző konfiguráció érhető el). Ezeket a konfigurációkat le kell adni a CHiL-nek (az AMD és az NV, illetve a gyártók csinálják ezt), aki elvégzi a lapkában a konfiguráció módosításokat, és a VR-t a konfigurációhoz mérten kell rendelni ezentúl. A hiba oka, hogy az érintett kártyák, nem megfelelően konfigurált VR-t használnak, ami esetenként magas feszültségingást eredményez, aminek egyenes következménye a no signal. A Gigabyte a memória időzítésein változtatott a BIOS-szal, hogy a feszültségingás jobban tűrje az adott memória. Ez pár felhasználónál be is jött.
A hiba azért jött elő, mert az AMD és első számú partnerei nagyon sok HD 6800-ra konfigurált CHiL 8214-et rendeltek, így nem maradt megfelelően konfigurált chip a többi gyártónak, akik nem konkrét partnerek, hanem csak úgy vannak. A Gigabyte valószínűleg nem várta meg azt a pár napot, amíg lett volna szállítás és egy más kártyához alkalmazható, hasonlóan de nem ugyanúgy konfigurált 8214-et alkalmazott, amitől lett ez a hiba. Egyébként az ő információi szerint a Gigabyte kb. 100 kártyára rakott eltérő 8214-et. Valószínűleg azért nem jelentenek szériahibát, mert arra várnak, hogy akinek gondja van gariztassa le, és el van intézve az ügy. Megjegyezte, hogy más gyártónál is előjöhet ez a hiba, de az csak azért mert rossz a VR, ami szimplán csak a gyártási malőr. Ezt onnan lehet felismerni, hogy a Gigabyte érintett kártyáin többnyire egységesen, azonos alkalmazásoknál jön elő a hiba (sőt van ahol egyáltalán nem jelentkezik), míg más valós VR-hibás termékeken teljesen véletlenek a fagyások. Bárhol, bármikor bekövetkezhet, ha egy picit nagyobb a terhelés. -
agemate
addikt
Valaki, akinek HD6850-e és QuadCore cpu-ja van, tudna nekem mondani fps adatokat 1080p-ben a GTA IV-ről maximális grafikai beállításokkal? (kivéve árnyék, az csak high) Mondjuk egy benchmark eredmény is megteszi.
-
wittman
aktív tag
válasz
polonic #6137 üzenetére
Pontosan!
Ma küldtem nekik egy magyaros hangvételű levelet, mert lassan két hete, hogy nem válaszolnak. Egyszóval arra megy ki a játék a Gigabyte részéről, hogy majd megunja...
Na velem rosszul jártak.
Amúgy a 2db Gigabyte HD6850-es kártyáim a magyarországi beszállítónál vannak tesztelésen.
-
kop8
őstag
válasz
modern5 #6164 üzenetére
Nekem is az aqua-búl van a karim és már gariztatam is egyszer videókarit. adtak másikat helyette
Én csak a crysis Warsal játszok a gpu mindig 800felett van a memória meg 1100-on és semmi gond, pedig volt nekem is Bs hiba.
Nekem jó 950/1160-on is
Nem próbáltátok már újra rakni a wint és úgy a legujabb ccc-t?
-
modern5
tag
Akkor összefoglalom én is a tapasztalataimat:
Decemberben vettem a Gigabyte 6850-emet.
Akkori driverrel és Bios-szal:
FarCry2, NFS:Shift, Crisys, Capcom játékok, Blur mind elszállt NoSignalCrash-sel.Bios frissítés után nagyjából ugyanez volt a helyzet de mikor el kezdtem emelni az órajeleket a FC2 és Crisys kivételével ment minden.
A legújabb driverrel szintén megy minden az említett két játékon kívül de érdekes módon csak alap órajelekkel, illetve egy minimális tuningot bír csak el a kari. Magasabb overclockon mindenre jön a NoSignal.
Nagyjából OC órajelekkel minden príma, a két problémás játék nem is érdekel. Ellenben elég idegesítő volt még decemberben, hogy a játszhatatlan gamék összértéke több mint a kártyáé.
Ha ez így marad én megnyugodtam. Aqua Computersnél nem szívesen gariztatnék. Nincsenek velük kapcsolatban túl jó tapasztalataim(finoman szólva).
-
Gery15
addikt
A sapphire.nak nem hangos a hűtése?
-
Sondi1986
addikt
Vegyél MSI 6850OC arrol a kariról még sehonét nem hallottam semmit! De jobban fel van huzva mint a giga, és jóval olcsóbb is!
-
Gery15
addikt
Én pont Giga OC-s akartam volna, de fosok, hogy szar lesz.....
-
Bali27
addikt
10.12 vel tökéletesen lefutott a 3Dmark11... Mig 11.1el örökké hibázott.. kifagyott meg vörös képet adott...
-
Sondi1986
addikt
Én ugy hallottam hogy a giga már uj bioszal dobálya a karikat de hogy te éppen melyiket kapod az jó kérdés! De kijavitották a hibát az OC verzioknál volt a bibi!
Gery15: nézd meg ezt:[link]
-
Gery15
addikt
Akkor vegyek inkább Sapphiret?
-
Gery15
addikt
Még mindig gondok vannak a Gigabyte 6850-esekkel?
-
Bali27
addikt
Ok.. neked elhiszem.. De a 3Dmark 11 vösös képernyő de továbbment a köv. tesztre... + a fekete kifagyás mitől lehet? A kártyám nincs huzva.. Azaz amit az Asus huzott rajta csak annyi..
-
Torry
addikt
válasz
agemate #6120 üzenetére
Tökéletes a Sapphire kártyája is.
Ref hűtő, idle-ben nincs hangja, terhelés alatt megnő, teszi a dolgát nincs vele gond.
Tévhit, a 6850-t is szépen lehet húzni.
Hogy melyiket lehet jobban, melyiket kevésbé, az nem igazán a gyártótól függ.
Minden gyártónál van jobban van amelyiket kevésbé lehet.
Túl nagy különbséget ne várj a cserétől, szinte ugyanazt a teljesítményt hozzák. -
lujo10
aktív tag
-
agemate
addikt
Üdv!
Giga GTX460 OC 1GB-ot cserélek HD6850-re és kaptam egy nagyon jó ajánlatot egy Sapphire kártyára 40k-ért, új bontatlan, garis. Milyen ez a Sapphire? Mennyire engedi a tuningot (úgy tudom, hogy a HD68xx nem nagyon húzható) és mennyire hangos a hűtése?
-
polonic
félisten
Szerintem meg felejtsétek már el azt a szánalmas 3dmarkokat. Játszatok és kész. Azért vettétek a kártyát, nem?
Egyszer végigfuta 3dmar vagy egyszer sem aztán ennyi, le kell tojni utána. -
Bali27
addikt
6101 és 6111re senki se tud választ?
-
jegenye77
addikt
-
Bali27
addikt
Érdekes.Az Asus a honlapján a legujabb vgak hoz is (6970 rev2 stb) az ati8796-os drivert tette fel..
Gondolom ez a 10.12.... Miért nem a 11.1 es???Valoszinü mert...
-
Bali27
addikt
3d mark 11 egyik tesztje alatt full vörös lett a képernyő.. látszott ugy mindne csak vörös volt minden
Lehet leszedem a 11.1-et.. Pedig a ember azt gondolná hogy csask jobb lehet... de nem...... :'(
-
Bali27
addikt
Senki többet harmadszor?
Ja za a fps 3dmark 11 ezt irja ki a teszt végén.. No pontszám.. csak ez
Posting result to 3DMark.com failed: Benchmark files are corrupted result is invalid;
(connection_to_3dmark_com_failed) -
natë
nagyúr
Ilyen sokat számít a VGA tuning?
-
Bali27
addikt
Sziasztok.. Olyan gondom lenne hogy 3DMark11 ben néha végigmegy tlejesen a teszt, de néha meg bejön egy fekete képernyő.. Ilyenkor ALT CTRL DEL-t nyomok és bejön a feladatkezelő de ugy hogy semmit se lehet csinálni benne mert nem mutat semmit
Szóval resetelni kell.. Találkozott már valaki ilyennel?
Igaz a 11.1-es driver van fent.... de csont uj rendszeren(Vista X64) [Win7-et nem fogok használni] bár sztmem nem az OPrendszer a gond
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650 R7 7800X3D 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4080 16GB ZALMAN I3 NEO Corsair 850W
- Lenovo ThinkPad P1 G7
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest