- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- WhrlpoolMind: Az eredeti lemez utánozhatatlan illata
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- sziku69: Szólánc.
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- GoodSpeed: AMD Ryzen 7 7700X vs AMD Ryzen 9 9900X Cinebench R23 & R24 Benchmarkokban mérve
Új hozzászólás Aktív témák
-
DeckardCain
senior tag
Hamarosan váltok LGA 775-ről, vga-t is cserélek. Először egy ref 6870-re gondoltam. Ez bőven elég lenne. Hétvégén néztem teszteket. Számomra nagyon tanulságos volt Gbors tesztje a vgaspeed-en. Azonos órajelen hasonlította össze a két barts-ot. Ez a tesztet nézve inkább vennék egy 6850-et.
A cél 900as gpu lenne 1150 körüli memória mellett, így kb 5-7% lemaradásom lenne a 70eshez képest.Az alap sapphire és a toxic verzió között vacillálok. A toxic-kal a 900/1150-1200 könnyen meg is lenne egy kis plussz fesszel gondolom.
Mi a helyzet az alap sapphire verzióval? Kinek milyen tapasztaltatta van vele tuning terén? Gondolom a 900as gpu-hoz már kéri tisztességesen a feszt?
Tehát akkor a kérdés, ti mit vennétek? Felbontás egyelőre 1680*1050, de később lehet, hogy 1920*1080.
-
Vasinger!
nagyúr
Nah ma le akartam törölni, majd felrakni a drivert, de valamiért nem akarja az igazat.
Az uninstall és a telepítés is leáll hibajelentéssel, az előtt mielőtt elindulna a telepítő teljesen. :SDriver Sweaperezzek, vagy hagyjam a 10.12-t? Inkább biztosra akarok menni, mint hogy újra kelljen rakni mindenféleképp a rendszert, mert elcseszem DS-sel.
-
keke69
őstag
Köszi,de neked 6 nekem 5 érték van
Gondolom azért mert neked 6850 nekem 6870 van!Jó lenne ha valaki akinek 6870 van és működik a 100/300 kiírná az értékeket! -
polonic
félisten
válasz
Taifa Díaz #7195 üzenetére
A szabványok miatt tettek rá. Mivel átlépi a 150 wattos határt, igaz, hogy csak 1 wattal.
A 147 wattos g80-as 8800 640 mb-os gts-emen egy csatlakozó volt, ha tuningoltam, akkor is vígan ment. -
Vasinger!
nagyúr
válasz
polonic #7165 üzenetére
És ugye elég csak simán a saját szoftverrel uninstallozni, nem kell driver sweaper és hasonlók?
pete_21: Nem indult az Aero, nem települt fel rendesen, nem látott drivert a gép, ilyen hibák jöttek elő. Én is teszek akkor egy próbát, remélem nem lesz bukfenc.
///Krisz\\\: Hú, ez nálam is néha előjött már.
Bár nem annyira mint Nálad. Azért nem rossz dolog ha javítva van.
Johnny001: Így van, majd akkor húzom én is, amikor szükség van rá. Amíg mindenhol megvan a 40 FPS, sőt van ahol a 300 is max részletesség mellett, addig minek?
-
polonic
félisten
válasz
Taifa Díaz #7187 üzenetére
Gondold meg ezt egy kicsit. A 6870 tdp-je 151 watt. A pcie sínen és egy csatlakozón, 75-75 watt áram jut, ez összesen 150 watt. Az az 1 watt igazán nem számítana. A 6870-et is lehetne egy csatlakozóval használni, az egyik srác is úgy használja.
Sőt, pcie 2.0-ás foglalatban lehet, hogy csatlakozók nélkül is menne, mert az meg már elvileg 150 wattot tud leadni. De ez még, tudtommal, nem lett kipróbálva. -
Tody56
aktív tag
Sziasztok!
Egy gyors kérdés.
A Sapphire 6850 Toxic referencia nyákos?
Elég ellentmondásos a dolog így megköszönném ha valaki válaszolna rá. Köszi előre is! -
RexpecT
addikt
Erről a kártyáról vélemény:
EAH6850 DIRECTCU/2DIS/1GD5Főleg a hangjára lennék kíváncsi 2D-ben.
-
lsc
nagyúr
válasz
Dictator^ #7182 üzenetére
Ha mindenre tudnám a választ akkor valószínűleg lottóznék nem itt ülnék a gép előtt. A referencia akkor is annyi, a vtx-em a 11.2 előtt is annyin ment. Ha minden driverrel annyi akkor akár sapphire beállítás is lehet, 48xx szériánál is náluk volt először alacsony 2d-s órajel. A kártya bioszában szerepel ilyen órajel ?
-
Johnny001
senior tag
Hi!
Tényleg lézerrel van elvágva, meg kellett róla bizonyosodnom
70-es biost rátettem és "elromlott" a ventiszabályozás, semmivel nem lett jobb.
Szóval alapfeszen megy ennyit, Trixxel lehet neki plusz feszt is adni és akkor megy még többet is, de egyelőre nem gyilkolom tovább. A kártya is alap Sapphire, de nem referencia hűtős - ventilátoros, nem mókuskerekes tégla.
By.: Johnny
-
polonic
félisten
A shadereket nem lehet feloldani egy bios frissítéssel. Csak a kártya a 70-es értékein fog menni.
A 69xx szériánál volt egy shader feloldásos lehetőség, de ott sem a bios oldotta fel. Ez azért volt, mert a két kártyának a gpu-ja ugyanaz és szoftveresen volt letiltva a többi shader. A 68xx szériánál már valószínűleg lézerrel levágták a nem használt részeket. -
Johnny001
senior tag
válasz
Vasinger! #7131 üzenetére
Hi!
Húzva, 950, 1200-on 4000 pötty körüli az eredmény, de nekem is mindenre elég alapon.
A kártyámon járt már 70-es bios (nem lett 1120 shaderje), tuning 50-es, de maradtam itt is az alapnál, mert tökéletesen megfelel a ventiszabályozás és Trixx-el tudom húzni, ha olyanom van
By.: Johnny
-
aeroxr
tag
Többen írtátok h 11.2 miatt 300/300mhz a kártya idle.
Nekem Sappire 6850 11.2-vel idle 100/150mhz. Akkor ez h lehet? -
F_Zolee
nagyúr
Hello
Van valakinek tapasztalata a VTX 6850-es kártyákról?[link] Elég jó árban vannak és majd lehet egyik ismerősömnek ilyet "dobok" a gépébe ha meglesz rá a keret.
-
Vasinger!
nagyúr
Köszi mindenkinek a válaszokat!
Akkor úgy néz ki nincs vele semmi baj. Ha felteszem a 10.12-re úgy ahogy van akkor nem lesz baj?
Jah és GTA IV-ben mit is javít, ez érdekelne erősen?
-
polonic
félisten
válasz
Vasinger! #7155 üzenetére
Ez egy olyan hiba, hogy lényegtelen, annak se nevezhető. Akkor lenne ez komoly hiba, ha ezáltal a fogyasztás drasztikusan megemelkedne, de ez nem történik.
Érdekes módom a régi, több mint egy éves windowsomra feltettem az amd drivert úgy, hogy előtte nv kártyám volt és csak uninstalláltam a driverét, és semmi gond nincsen vele. -
rocket
nagyúr
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
polonic #7153 üzenetére
Pont ott soroltad fel az egyik hibáját. A másik meg nézd meg azt a topikot amikor kijött a catalyst. Ott is írják, hogy teljesen elrontotta a rendszerüket.
Ismerőseim közül aki felrakta annak elcseszte a gépét, csak nagyon nehezen tudták helyrehozni. Ezt azért nehezen mondanám urban legend-nek.
-
keke69
őstag
RBE-vel megnéztem a biosban benne van!Valaki megnézhetné akinek működik,hogy melyik sorban milyen órajelek vannak.Jó lenne összehasonlítani!
clock00 900/1050
clock01 100/300
clock02 775/1050
clock03 300/1050
clock04 600/1050Mint mondtam az 5770-nél is ez volt a probléma,ott rossz helyre volt írva!
Köszönöm!
-
Vasinger!
nagyúr
Egy jó ideig nem volt a fórumban, leírnátok, hogy mi a helyzet a BS-sel? Ugyanaz van mint ami régebben, F3 C BIOS?
Driverek terén hogy áll az AMD. Úgy hallottam, hogy a 11.2 nagyon el lett rontva. A közeljövőben újraraknám a windowst és akkor azt egy jó catalyst megjelenésével kombinálnám. -
keke69
őstag
Nekem előtte msi 5770-m volt és ott is volt ilyen probléma,csak,hogy ne reménykedjetek attól nem fog helyrejönni sajnos
De ne legyen igazam!
-
Alister71
nagyúr
válasz
Taifa Díaz #7142 üzenetére
Szintén 300/300. 100/300 helyett. Talán majd a 11.3
-
keke69
őstag
Nem vagyok nyugodt mivel lényeges volt nálam a 2D-ben a 19 wattos fogyasztás!Gondolom így már nem annyi!
A drivers miatt 300/300? -
keke69
őstag
1 megjelenítő van rajta csak és a 11.2 es driver!Valami ötlet?
-
rocket
nagyúr
válasz
Taifa Díaz #7142 üzenetére
Tudom jol, de ettol meg nem normalis, egyebkent elirtam mert nem 150/300 kene legyen, hanem 100/300
-
rocket
nagyúr
válasz
///Krisz\\\ #7138 üzenetére
Nem normalis, 150/300-nak kene lennie
-
aginor
veterán
válasz
Alister71 #7136 üzenetére
Elírtam, de azért van különbség a kettő között, kb 10%, ami már nem mérési hiba. Talán a script miatt, lehet azt ilyen 30fps környékére lőtték be. Amúgy a játék DX11 megvalósítása köztudottan elég bugos, még igy a sokadik javítás után is, bár már legalább jól játzszható
Közben néztem egy dragon age 2-őt is: 27, 126, 40.270 minden maxon, látványjavítók is. A demó első csatáját mértem végig harcossal, odáig, hogy az ogár (vagy mi a szösz) elpatkol. -
keke69
őstag
2D-ben nálam 300/300 az órajel,ennyinek is kell lenni?
-
keke69
őstag
Beléptem én is a 6870-es klubba 1 ilyen szépséggel!
Ha van valakinek valamilyen hasznos tanácsa azt szivesen venném!
Köszönöm! -
Vasinger!
nagyúr
válasz
Johnny001 #7128 üzenetére
Hm...oké. Nekem is pont 3456 pontom lett. Szóval nem annyira vészes eredmény.
Még ha húznék a procin, a ramon és a VGA-n 4k is meglenne, de minek, ez is bőven elég mindenhova.
Majd a napokban megnézem, hogy x4 és C2D között mennyi különbség van a játékokban 6850-nel, mennyire volt vagy esetleg van proci limit.
-
aginor
veterán
válasz
Alister71 #7129 üzenetére
A kedvedért megnéztem azt is.
Első mérés a Tekiláig vezető rész második fele: 34, 176, 111.041 az első felét szemmel "mértem", ott nem esett 59 alá és ebben volt ajtónyitás is. Nem tudom igazából hol esett le ennyire, de csak egy helyen volt, és 6frame-ig tartott. Manuálisan végig kéne követni, hogy hol és miért történik.
Második mentés Tekilától az átmeneti bázisig, benne a harc a bárban, ott sokat fáklyáztam is: 59, 170, 108.319 -
-
Vasinger!
nagyúr
Valaki tudna mondani egy vga alapórajeles 3d mark 11-es pontszámot?
-
aginor
veterán
válasz
Alister71 #7105 üzenetére
Igen, kéne a 4 mag. Cop-ba több helyen is 50%-ot hozott, pedig 1000MHz-el lassabb volt. Engem is érdekel ez a 2 vs. 4 mag kérdés, meg különben is, azért vagyunk itt fórumon, hogy segítsünk egymásnak.
Szerintem csinálok egy saját biost, a max stabil alapfeszes órajelekkel, ez a pcs 820MHz-e nem olyan sok.
Taifa Díaz: röviden, igen nagyon. Nem rég csináltunk mérést 2mag 4GHz és 4mag 3GHz-en Cop benc-hel, nem egy helyen +50%-ot hozott a +2 mag, még alacsonyabb órajeleken is.
-
-
Taifa Díaz
őstag
Szerintetek is nagyon visszafogja ez a cpu a kártyámat? katt
-
mimic1979
aktív tag
válasz
Alister71 #7065 üzenetére
Meg oldódott a hiba! Elötte GTX460 volt a gépemben, és csak driver csere történt! Újra raktam a Win7et , és hibátlanul teszi a dolgát , sőt soha ilyen jól nem tette, ezen azt értem hogy néhány játéknál jöttek + FPSek, és a memóriám felhasználtsága se olyan magas mint eddig volt!
Tehát újra érvényesült az aranyszabály: hardvercsere=op.rendszer csere -
Alister71
nagyúr
válasz
Alister71 #7109 üzenetére
Arra vigyázzon minden VTX tulaj, hogy az Ati winflash-t ne 3D Aero felülettel futtassa, mert úgy lefagy. Egyszerű megjelenítéssel, rendszergazdaként kell indítani a progit, majd megadni neki a fentebb linkelt PCS bios helyét. Katt a programra és mikor kéri a restartot, újraindítani.
( csak saját felelősségre!! ) -
Vistaboy
veterán
válasz
Dictator^ #7107 üzenetére
Én sem tudnám megmondani, valamiért az tetszik. Mint amikor beleszeretsz egy csajba, de nem tudod megmondani, hogy mi tetszik benne.
Úgy általánosságban tartod szépnek.
...de persze később lehet hogy jobban örülnél egy másiknak, de akkor már késő.
Mindegy, ennyi rizikót bevállalok, végül is nem ekkora a tét.
-
Alister71
nagyúr
Próbálok majd beszerezni minimum egy Q8400-ast.
Alapvetően az volt a bajom, hogy páran csak fújták a magukét, de egy tesztet sem voltak képesek megcsinálni. Pont arra vagyok kíváncsi, hogy ugyan az a vga egy 4 magossal mennyit gyorsúl. Köszönöm, hogy vállalkoztál a tesztekre, és bizonyosságot kapok eredményekben is.Nem lenne szükség az "X" biosra, mert a sajátja is jó, de hiába írom át 850/1100-re, nem tudom elmenteni, valami hibát ír. Érdekes jelenség, ha a gyártót megváltoztatom akkor engedi menteni, de akkor meg nem rakja rá a winflash, mert nem stimmel a bios ID.
-
alibaba78
őstag
válasz
Dictator^ #7090 üzenetére
Ez egy eleg komplikalt kerdes. A 2. generacios i5-ot, es i7-et eleg magas orajelekre lottek be, es ha architekturalisan nagy kulonbseg (sebessegben) nincs is, alaporajelen az i5 2500(k) 3.3ghz veri az alaporajeles i7 950 3.06ghz-et. [link] Mindemelle alacsonyabb fogyasztas 95w vs 130w, szelesebb koru utasitaskeszlet, es nem utolsosorban az ujdonsag varazsa
, ami mellette szol. Nem ketseges, hogy melyiket vennem. Most meg csak a s1156 utodai erkeztek meg, igy nem meglepo, hogy veri az elso generacios i7-et. A s1366 utodai legutolso infoim szerint ev vegen erkeznek.
-
aginor
veterán
válasz
Alister71 #7058 üzenetére
Nincs mit!
Holnap nézek AvP-t is, épp most szedi a Steam, előző valamiért hibás volt és állandóan kifagyott, különben már ma meg lenne.Senki nem szarozta le a kétmagos procikat, csak kimondta az igazságot, hogy egy ilyen kártya alá ma már minimum egy nénymagosat illik rakni. Akinek telik 50k-s vga-ra, annak kellene tellenie egy 30k-s procira is. Ha nem, akkor csak magát károsítja meg olyan téren, hogy vesz egy drága vgat, ami kb. 60-70%-on fog futni. SZERINTEM.
zH.: a PC 6850 nem a referencia nyákra épül, inkább a 6870-re hasonlít, csak egy áramkört üresen hagytak. Viszont pont ezért lehet rámegy a 6870 blokkja. Igazából jobban utána kéne járnod. De tessék, Google második találat PC 6850 PCS+ nyák, referencia 6850, referencia 6870.
-
Vistaboy
veterán
válasz
Dictator^ #7098 üzenetére
Mint mondtam, ne kérdezd.
Már megrendeltem, tehát ez lesz. Ha most megint mást mondok, lehet hogy olyat már nem tud perpillanat szerezni az, akivel hozatom, és megint várhatok plusz egy hetet.
MOD: Inkább azt áruld el, hogy felpörög-e a ventilátora induláskor és milyen hangosan? Ha már ilyen van neked is, ezt tudhatod.
Isc: Köszi a linkeket, majd átnézem reggel, most már lassan megyek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus B360M i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650 XT 8GB ZALMAN N4 600W
- Eladó Karcmentes állapotban levő Samsung A40 4/64GB / 12 hó jótállás
- BESZÁMÍTÁS! ASRock X570 R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RX 7800 XT 16GB Fractal Design Meshify 2 850W
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U939x- i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest