Hirdetés
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- MaxxDamage: (TongFang) Medion Erazer Beast 16 X1 benchmark
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D@reeo: Send to qBittorrent Firefox kiegészítő (with SavePaths)
Új hozzászólás Aktív témák
-
lumixxx
csendes tag
Sziasztok!
6850-es kártyámat HDMI kábellel kötöm össze BenQ V2200 monitorral.
A kép nem a képernyő széléig van, hanem kb. 2 cm-re beljebb.
Mi lehet a gond?
Nem találok semmi beállítást és a legújabb catalystet is felraktam.
VGA-val minden OK.
Köszi
-
BandiHUN
veterán
válasz
szasanyi
üzenetére
magam alatt...itt van a doboz mellettem,és még most tettem le a porszívót
vtx 6850 x edition,már kibontottam,szép kártya 
Cseppet berágtam az Iponra,mert 3.napja,hogy elment a pénz rá előreutalással és tegnap este még nem volt infóm róla,hogy mi van...beírtam a fórumra,hogy hogyan is működik ez,mert itt a péntek,és furamód félóra múlva már jött is az sms(este 6-kor!),hogy megy ki a kártya,és még este 8 óra körül át is adták a futárnak expressz....
biztos ottfelejtették az asztal szélén....de a lényeg:ittvan. 
-
szasanyi
félisten
Lorenzo9 hol vagy, mi van az új Radeonnal?

-
steve0707
tag
Hali.
Ezt kivasalták,érdekes.....klikk.
-
szasanyi
félisten
válasz
realmadrid92
üzenetére
Vapor-X alapórajeles, azaz 900/1050@1.175V míg a TOXIC 970/1150@1.188V gyári BIOS beállításokkal megy. Ez minimálisan több hőleadást és fogyasztásnövekedést eredményez, de azt nem tudom uo. hűtése van-e.
-
Hooper
őstag
Hello!
Lenne egy SOS kérdésem!
Egy halott powercolor 6850es kártya került hozzám, szervízben cserénél felajánlották h ua áron kapok egy sapphire extreme 5850.et.
Megéri belemennem?
Még ma válaszolnom kéne
Nagyon köszönöm!

-
-
martin66
senior tag
Üdv!
Van egy Lg w2261vp-pf monitorm amellé vettem még egy ugyan ilyet tegnap amikor bedugtam egyből meghalt a win 7, 4 percenkét fagyás majd reset és kékhalál, mondom fa**a. Újra tettem és minden jól megy de kérdésem lenne, hogy megoldható-e valahogy, hogy mint a két monitoromon legyen tálca. Előre is köszi a választ -
szasanyi
félisten
válasz
Sandrew
üzenetére
A referencia kártyát azért hívjál úgy, mert a különböző gyártó által ráragasztott matricákon kívül teljesen ugyanaz.
AMD HD6870 és Sapphire HD6870 -
szasanyi
félisten
válasz
realmadrid92
üzenetére
Vapor-X verzió hőkamrás rendszerű hűtése halk, és kellően hatékony. Az MSI TwinFrozrII ahhoz képest hangos, viszont valamennyivel jobb a hűtési teljesítménye. Nem tudom mennyire számít a hűtő zajszintje, de vedd figyelembe, hogy a az MSI hűtőjén terhelés esetén akár 2x 31000 f/min fordulattal tekernek a lapátok, és a zajszint ezzel egyenesen arányos. Úgy tudom a az MSI 6870 HAWK kártyák TwinFrozrIII hűtője e tekintetben jobb, de az - sztem - méltánytalanul sokba kerül.
Az általam használt 6870 - mint már írtam is - gyakorlatilag hangtalan, mivel van egy ház és egy CPU hűtő is mellette, így terhelés esetén ~1600 f/min fordulatnál sem hallom a hangját. Tuningban sem rossz, alapfeszen stabilan tudja a TOXIC 970/4600 órajeleit, magasabb órajelen meg nem próbáltam (nem is látom értelmét). -
Erdei88
veterán
válasz
realmadrid92
üzenetére
Nekem volt Gigabyte. Nem mondanám hangosnak viszont szó szerint 0-a tuningpotenciállal rendelkezik.Feszt nem lehet állítani rajta, cserébe 20Mhz emelés után és merevre fagyott. Jelenleg ilyen kártyáim vannak. Maximálisan meg vagyok vele elégedve. 1000/1100-on megy alapfesszel, igaz feljebb nem néztem. Jó a hűtése és viszonylag halk, gondolom a VaporX ennél ,még jobb hűtéssel rendelkezik.
-
realmadrid92
tag
sziasztok,
6870 vásárlásán gondolkodom, de nemtom melyik modellt venném.
Elsősorban ami számít, hogy a hűtése minél halkabb legyen, és legyen benne tuningpotenciál.
amiket néztem:
A gigának van ez a 3 ventis modellje, ettől félek h hangos, és nem annyira hatékony...51k
a vaporx verzió az 1 ventis, jelenleg 51k
MSI R6870 Twin Frozr II 1GB PCIe ilyet is találtam, ez picit drágább mint a fentiek, de nemtom h mennyivel lehet jobb ez előzőeknél..
Esetleg ha valaki tud tesztet, azt is linkelhet.
köszi a válaszokat.
üdv -
Sandrew
őstag
Üdv!
Referencia AMD 6850-nek mennyire zajos a hűtése? Itt gondolok 2d-ben van motorhangja?

-
-
lehel22
tag
válasz
BandiHUN
üzenetére
MSI afterburner jo hozza de csaka beta 6 es annal ujabbak.Driverszintjen annyit erdemes megjegyezni , az iden megjelent osszes driverrel 300/300 lesz a GPU/Vram orajele es nem 100/300 mint aminek lennie kene.Ettol fuggetlenul a kartya mukodesi homerseklete nem valtozik.
-
TommyJ
csendes tag
válasz
Taifa Díaz
üzenetére
Nekem is 11.4 van fenn és teljesen jól működik

-
BandiHUN
veterán
köszi! -
polonic
félisten
válasz
BandiHUN
üzenetére
Értem.
Afterburner is jó, ha állítgatni akarsz. De akár a CCC is, feszültséget ott nem lehet.
Én mindig frissítettem a drivert a legújabb whql-re (de persze a mostani 11.4 preview drivert is fel lehet tenni) most is, és akkor is, amikor régebben, akkor még ati kártyám volt. Régen és most sem volt ebből nekem problémám. -
BandiHUN
veterán
-
BandiHUN
veterán
Kérdés:mivel holnap jön a 6850-em,melyik driverrel,stb.érdemes használni,és van-e valami "extra",amiről tudnikell,okosságok vagy ilyesmi?Nincs időm most még x oldal fórumot átolvasni infómorzsákért...

-
szasanyi
félisten
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Nem vagyok nagy tuningos, de nálam egy olcsó lapban 1.264V mellett megy @3.8Ghz-et energiagazdálkodás és TurboBoost bekacsolása mellett. Azok full balf@szok lehettek.

-
szasanyi
félisten
válasz
Great_Muta
üzenetére
Én ott egy nagyon durva dolgot látok... i5 750@3.27Ghz tuning 1.408V fesszel.

-
Great_Muta
tag
válasz
---Lasali---
üzenetére
Sokkal kisebb a gépigénye, de rondább is...

A Warhead alatt nekem is 32-35 fps-t hoz. Azért ez elég jó szerintem! Egy kis tuninggal még jobb.
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz
Great_Muta
üzenetére
Köszi!
Full hd ba Extreme re állítva is megy 41 fps átlagot. Az eléggé korrekt. Akkor ezek szerint kisebb a gépigénye mint a Warhead nek, ott hasonló beállításokkal csak 30 fps -t megy. [link] -
Great_Muta
tag
válasz
---Lasali---
üzenetére
Hello!
Crysis 2 teszt a HD6850-el itt van, az általad kért felbontásban is:
Jó kártya, Nekem is ilyenem van

-
Bali27
addikt
-
---Lasali---
Közösségépítő
Crysis 2 -vel létezik 6850 teszt valahol az internet bugyraiban? Mert én nem találtam...
Esetleg ha valaki hajlandó önmaga kitesztelni, akkor kíváncsian várom. Mondjuk 1680x1050 ben minden maxon (kivéve az élsimítás meg a textúra szűrést) mit produkál a kártya.
Homefront ról is hasonlókra lennék kíváncsi.
Nem mostanában, de pár hónap múlva ha végre megjelenne a passzív power color 6850 es, akkor vevő lennék rá. De félek hogy csalódok benne. 3870 et váltanám le, igazából ezzel is elfutogat minden, de ezek az új dolgok már kezdik annyira megfogni hogy elveszi a kedvem hogy egyáltalán játsszam velük. Ha meg már új kártya, akkor mennyen rajta minden maxon...
Igazából a Rage lenne még lényeges szempont, bár annak még a gépigényét se adták ki. Mondjuk az ID utóbbi munkáiból kiindulva, nem tudom elképzelni hogy annak nagyobb lenne a gépigénye mint a crysis 2 nek vagy a metro 2033 nak... -
polonic
félisten
Tudom, ha fel van téve az amd media codec package. Ezek szerint ez neked fel van téve. Ez lett volna a következő kérdésem.
Egyébként miből szűrted le, hogy nem működik? Lassú vagy nem megy fel a gpu terheltség?
Ezt nem értem, pedig azoknál a programoknál menni kéne, amikhez a támogatás van írva.
APP fel van téve? -
ram34
tag
De egyébként nincs olyan ember szerintem, ahogy itt olvasgattam, akinek működött volan ATI vidkarival az ATI Stream dolog.
Játékokban, videógyorsításban, kimenetekben, képminőségben elég jó, illetve élen jár szerintem, de hogy a GPU-t másra (pl. videókonvertálás, vagy render) használni mint az előbb említettek, na ezen nagyon le van maradva. -
polonic
félisten
-
Bali27
addikt
11.4-el, mivel áll. (teljesen ujra írták) megy az Att?
És ha pl 11.2 van fent, Win7 által feltett Microsoft driver, azt uninstallálni kell az eszközkezelőben+ Driver Cleaner? Mivel nem az AMD oldaláról leszedett driverről beszélünk.. -
ram34
tag
Sziasztok!
Felraktam a 11.4-es Catalyst betát, és azok a játékok amikkel eddig gond volt, most úgy néz ki működnek.
De az milyen már, hogy a driverbe épített videókonvártáló progi sem használja a GPU-t (ATI Stream) ráadásul kb. a felénél kifagy a program.
Ez azért nem semmi szerintem.
Mikor lesz már olyan program ami kihasználja a GPU erejét a számolásban? -
válasz
Whysperer
üzenetére
Szerintem is: 1100 fölé szinte teljesen felesleges vinni a VRAM-ot, GPU pedig általábban 850-900 között szokott kipurcanni alapfeszen. Enyém pl 900-on tökéletesen stabilan megy (3 óra Crysis 2 Demo multi se tudta kizökkenteni annak idején (azóta nem volt ennyi összefüggő időm játszatni, csak azért hoztam fel ezt példának
) -
Whysperer
addikt
Sziasztok van egy VTX3D 6850 X editionom és azt akarom megtudni ,hogy 800-on megy gyárilag,de terhelve 49-51%os a hűtése és 55-63 fok között van játék alatt. most azt szeretném megtudni ,hogy a driverja engedi 875-ig húznia vga-t. Képesek ezek a kártyák stablian 875-n menni és a memória menyit bír vagy ezek a VTX3D-k mire képesek?
-
szasanyi
félisten
Hát ez az! A lap bolti ára (ott is csak 1-2 van ahol kapható) 43-45k. No, majd csak kiderül mi a szitu...
Erdei88: igen, láttam az eredményeket. Brutál, de a 2x 57k is az volt!
Egyébként nekem sem referencia 6870 kártyám van.Vigneau: mondjuk meg tudlak érteni, mert már én is gyűlölöm. De az új cucc kedvéért megerőltetem magam.

-
szasanyi
félisten
Nem tudom. Írtam a srácnak aki jó áron ígérte a beszerzését, miszerint az Intel lap + CPU ~80k lenne. A választ a részletekkel mára ígérte, de eddig még nem kaptam meg.

-
szasanyi
félisten
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Az príma, ár, én nemrég vettem és még 50k volt. Tekintettel arra, hogy FullHD felbontáshoz is elég a kártya teljesítménye, igen jó vétel!

-
szasanyi
félisten
Ha az a cél, vedd azt. Ha nem, hallgass a jó tanácsra és vegyél egy remek ár/teljesítmény arányú - viszonylag hosszabb távra is megfelelő - HD6950 2GB kártyát. Ha meg nincs annyi pénzed, akkor meg azt vedd amire elég, vagy amit jónak látsz.
Nem atomfizikáról vagy csillagászatról beszélünk, hogy annyira bonyolult legyen.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- Clevo 1060 6GB Mxm 3.1 laptop videó kártya ingyen házhoz szálitással
- Oyomba VGP-BPS26 utángyártott akkumulátor / 12 hó jótállás
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3521, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Húzzál bele, ne várass minket azzal a takarítással és dobd a gépbe, aztán teszt indulj! Holnap már valami érdemleges infókat várunk ám! 
vtx 6850 x edition,már kibontottam,szép kártya 
biztos ottfelejtették az asztal szélén....de a lényeg:ittvan. 

Holnap biztos meg lesz... kíváncsi vagyok mi lesz a véleményed a 4850 után. Persze az sem lényegtelen milyen monitoron látod a képét, és persze milyen felbontásban.