Hirdetés
- Mr.Csizmás: ncore free regisztráció
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
lsc
nagyúr
válasz
Petya2900XT
üzenetére
Veszel egy 6950-et, moddolod 6970-re és nincs gondod semmire, ram is van bőségesen. A tápod kérdéses, elméletileg bírnia kell, de ez a corsairnál a "light" vagy gazdaságos széria.
Mod Puszedli : Így nem lesz egyszerű, nem írtad milyen a másik konfig. Egyébként az a "táp" 99% hogy kevés, a proci és a videokártya sok neki.
-
Hy emberek!
Nagy gondolkodóba vagyok,h vegyek még egy 6870-et.Az árcsökkenés miatt igen jó áron juthatnék hozzá.A probléma ott kezdődik,hogy egy CX600-as Corsair nem tudom,hogy elég lenne-e a CF-hez,a 3.8-as Quadhoz meg 3vinyóhoz?(a tesztek szerint egy i7 970,a cf meg egy vinyó 450w-ot eszeget)A másik probléma az,hogy 1920-ba menne a játék,de mennyire hajtaná ki procim?Az utolsó és legaggasztóbb dolog az,h 1gigásak a karik...mennyire fogynának ki a vramból így FullHD-ba?(Nagyrészt SCII,BC2,F1 2010..stb gépigényesebb játékokkal játszom)
Esetleg,ha valakinek van valami más ötlete vga vásárlás terén az ne tartsa magába,mit tehetnék,hogy jobban fussanak a játékok?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
wittman
aktív tag
Ahoj Emberek!
A két darab Gigabyte HD6850-met már a beszállító cégnek adták tesztelésre...Írtam egy részletes tájékoztatást a hibáról, tesztekről stb.
Ezt továbbküldte a hardverker a beszállítónak, hogy úgy teszteljék le, ahogy írtam. Legjobb teszt a No signal crash-re(black screen crash) a FarCry 2 benchmark Ultra high grafika dx10 mód 8xMSAA. Nekem egyik kártya se bírt ki 3loop-ot. Sokszor már az elsőben elszállt.
A tetü gagyibájt, meg csütörtök óta kussol. Lapítanak, mint szar a fűben...vagy még most is elemzik a GPU-z logfile-t...

-
Bali27
addikt
Hmm.. basszus a 6850 nél még mindenhol a rossz samrt doctor van.. felmentem a 6970 hez , és ott már az uj valoszinöü remélhetőleg jó verzsön van..
Kis genyók ....

-
Bali27
addikt
Mindenkitől bocsi.. Ha minden igaz az Asus Win7re nem tudta megcsinálni a progit.-. Itt egy oldal ami leirja hogy ki mit tud és mire jó.. Másik fajta 6850 nél ez a progi müködik szerintetek? Mert nagyon hasznosnak tünik
[link] -
Erdei88
veterán
Pár napja összeraktam a konfigom, 2 darab 6870el.
Aggódtam a mikrolagg, min fps és társaitól, de eddig semmi ilyen nem tapasztaltam.Jelenleg a 2-3 VGA zabáló játékon kívül (Crysis, Metro, GTA4) FullHDban kompromisszumok nélkül tudok jászani akár 16X élsimítással. Hozzáteszem a proci még csak alap órajelen ketyeg. De ha megkapom a blokkom 4,5-4,9Ghz fog mellé párosulni
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
pete_21
addikt
Kíváncsi vagyok, miket állítasz. Ha úgy is beállítgatod majd, küldessz képeket a programból, hogy miket állítottál át?
Köszi!Puszedli: Igazából, ha noname táp, azt mindenképp érdemes lecserélni valami elfogadhatóra. Nézz be egy tápos topikba, hogy melyik a legjobb vétel mostanság.
-
Bali27
addikt
No..Nagyon ugy néz ki hogy megy vissza a Vista...
-
-
Bali27
addikt
válasz
pete_21
üzenetére
Valdez: AHCi modba van a bios... Win installkor természetesen az F6 os AHCI ICHR9es drivert betöltetem vele.. ÉS utána is van 1-2 nyalánkság..
Ja AHCI elméletileg jobb, gyakorlatilag nem vettem észre semmit.. De a fejnek elméletileg kevesebbet kell mozogni (Hotplug nem izgat) +kell valami jó kis defrag.. és talán tényleg lehet majd érezni az AHCi előnyeit.. De ez ég tesztelésre vár mert eddig 2db 250GBos wdm volt Raid 0 ban...Most cseréltem le őket..Zugott miatt az egész ház... Gyorsabbnak gyorsabb volt mert 110mb/seccel másolt másik winyora, és tömbön belül se volt lassu..
Csak nagy a seekelési idő + a rezonancia és ezzel együtt a hang
De szerettem nagyon..Pete_21: Én a Vistának a Vista managerrel szárnyakat adok.. A Vista managerbe se véletlenül tették bele azt a sok dógot
Mindent kiteszteltem már az évek alatt, utána néztem fórumokon stb.. Már fejből kb 3 perc alatt beálitom a teljes Vista managert ugy hogy jó legyen.. A Win7 manager kb 95%ban ugyan az 
-
Puszedli
csendes tag
Végső elkederedettségemben írok most ide. Tegnap vettem egy új konfigot ami áll egy Intel DP55BW alaplapból, Intel Core i5 650-es prociból és egy MSI HD6850-es Radeonból és egy 400W-os tápból.
A problémám az, hogy a gép végképp nem érzékeli a grafikus kártya jelenlétét. Bekapcsolom és csak fekete képernyő van. Ha berakom a régi kártyám (Nvidia 8800GT) akkor probléma nélkül megy. Szerintetek a kártya rossz vagy nem kompatibilis, vagy a táp kicsi neki?
Valami ötlet ?

-
Zohan
senior tag
sziszatok..
black opsot mennyi fpsel húzhat egy ilyen - ATi Radeon™ HD 6870?
gépem többi része infoimnál. -
pete_21
addikt
Azért a Win7 Managerrel és Wintools-sal, és hasonló buheráló társaival óvatosan bánj. Miket állítgatsz vele? Az ilyenekkel csúnyán haza lehet vágni a Windowst. Bevallom, a Win7 Manager nekem is fentvan, de csak mert a Startup managere jobban bejön, mint az msconfig.
Szerintem ne nagyon buherált a Windowst, általában többet árt, mint használ. Ami mindenképp kell a Windows működéséhez, az MS csak belerakta az oprendszerbe, nem?
Én nem térnék vissza a Vistához a helyedben. Kicsit (tényleg nem sokkal) rosszabbul kezeli az erőforrásokat. Egy ilyen funkció miatt, amiről azt se tudjuk, egész konkrétan mire is jó, én nem váltanék egy régebbi oprendszerre. Te a döntés a tied.
-
Bali27
addikt
válasz
///Krisz\\\
üzenetére
Rosszul szerintem feltenni sem lehet..
Meg valamennyit ehhez a részéhez értek... Uh nem csak install oszt kész van..
Hanem AHCi drivertől kezdve a Win7 manageren át a Winttolsnet beálitoprogi stb stb..Én is érthetetlenül állok itt előtte.. Annyit még megcsinálok hogy felteszem ujra a 7et, majd se intel se semmi .. hanem vga driver.. aztán smartdoctor.. Ha ugy se müxik akkor megy vissza a vista...
No.. majd jelentkezek egy fél ora mulva mi lett
-
-
Bali27
addikt
válasz
///Krisz\\\
üzenetére
Ja azt elfelejtettem leirni hogy fel van téve az OPENCL driver... Még utólag kézzel is rátettem de nem jó...
Ujra feltezem a Win7 et... Kicsit 1-2 dolgot máshogy csinálok-- De ha ugy se megy akkor marad a jó öreg vista.. Ami mint egyre jobban kezd kiderülni nem is olyan szar... -
polonic
félisten
válasz
///Krisz\\\
üzenetére
Én sem tudom mi lehet.
De itt nem hiszem, hogy összefüggés lenne a két dolog között, holott leírva, annak tűnik. Az opencl az egy külön amd driver, ez meg egy asusos program valami funkciója. Ha kéne hozzá az opencl, akkor az fel lenne valahol tüntetve.
Én ezt gondolom erről. De persze lehet, hogy egyáltalán nincs igazam.
(#5766) Bali27
Akkor meg tényleg nézd már meg az opencl drivert és hátha kiderül, hogy egyáltalán nem jól gondoltam.

-
///Krisz\\\
senior tag
válasz
polonic
üzenetére
én itt ki is szállnék a csevejből, mert tényleg nem értek ehhez a programhoz (Smart Doctor). csak annyit kérdeznék, hogy az nem fordulhat elő, hogy azért nem tudja aktiválni, mert nincs meg hozzá a megfelelő program (OpenCL)? nem lehet, hogy ez feltétele a működésének (már mint a Cpu usage működésének)?

-
polonic
félisten
válasz
///Krisz\\\
üzenetére
Nézz rá a képre és megérted.
Az egy asus programon belüli hyperdrive funkció, ami nincs most és kell neki. -
///Krisz\\\
senior tag
válasz
polonic
üzenetére
"Mi az OpenCL?
Egy programozói nyelvről van szó, amely lehetővé teszi, hogy az általános számítási feladatokat ne csak a rendszerek központi processzora (CPU), hanem a grafikus gyorsító egységek (pl. grafikus kártyák, GPU) is elvégezhessék. A grafikus kártyák sebessége annyira megnőtt, hogy érdemes azokat is kihasználni, de ilyen fajta programozásra eddig nem volt szabványos lehetőség."(#5753) Bali27:
"...CPU Usage mod a neve, és ahogy látom arra jó hogy ha a procim nagyon meg van terhelve akkor besegit a GPU..."Nekem ez szinte ugyan annak tűnik, de ha rosszul gondolom javíts ki nyugodtan.

-
polonic
félisten
válasz
///Krisz\\\
üzenetére
Az opencl teljesen más.
(#5753) Bali27
Mit árul el az a kép, amit belinkeltél?
Nézd csak meg! Ott ahol be van szürkülve, azt írja, hogy kell az asus gamerosd. Próbáld meg azzal, hátha. -
///Krisz\\\
senior tag
-
Bali27
addikt
5753-as hsz-hoz valaki valamit?

-
Üdv. Bocsi, hogy nem olvasok vissza, de 6850-ből is lehet 6870-et "varázsolni"?
-
Bélaaaa
őstag
Be van jelentve a jobb felső sarokban is az egérkurzor akadás.
Visszaválaszoltak, hogy tudnak róla, a javítás elkészítése folyamatban van. Csak kérdés mikor fejezik be?

-
Bali27
addikt
Az Asus Smart doctorban van egy funkció ami Vista alatt alapbol volt, Win 7 alaltt meg ha megpusztulok sincs..CPU Usage mod a neve, és ahogy látom arra jó hogy ha a procim nagyon meg van terhelve akkor besegit a GPU.. vagy ilyesmi...Itt lehet megnézni miröl beszélek..[link]
-
Osynho
addikt
-
Osynho
addikt
Szétesett a kurzorom
Elég bután fest + el-el tűnik bizonyos részeken. Ez 6870-nél is típushiba?
Win7 64bit, 10.12 van fent.
Restart után jó. -
MZsoltee
veterán
válasz
Biga123
üzenetére
Lehet hogy a memória chip tudná az 1250mhz-et csak a környezete nem, de a termék (6850) gyári specifikációit tudnia a kell, ha nem akkor garancia. A vga gyártó nem vállal garanciát a tuningra, ergo 1100 mhzet a te esetedben mennie kell, de nem köteles olyan kártyát építeni, ami alá tud dolgozni az esetlegesen gyorsabb memóriachipek alá. Más szóval itt nem a memória chip a szűk keresztmetszet, a BS-es kártyákkal szemben.
-
saril
senior tag
most néztem nekem feszemelés nélkül 990/1200 on a 6870-em 4500 pontot kap 3dm11-ben
1.2 volton meg viszi az 1ghz-et -
Biga123
addikt
válasz
petike2014
üzenetére
Mondjuk nekem gyárilag 1100-on mennek..
de ha egy memo chip 1250-re van hitelesítve akkor annyin mennie is kellene nem?
Az meg hogy "gyengébb minőségűt" használnak az meg mi? Magyarul olyan "szar" chip eket raknak rá ami nem hozza a gyári spec-et?
-
Biga123
addikt
A sasszemű tudorok vethetnének erre egy pillantást . Elvileg ez van az én karimon akkor ? És akkor ennek elvileg mennie kéne 1250-en?
Bali27 : ezek gondolom 1-1 mérés eredményei. mérhetnél többet és kiátlagolhatnád , az jelentene valamit mert elég minimális a különbség , és azért azt se feledjük hogy a 7-es nagyságrendekkel stabilabb .. -
-
Bali27
addikt
Fölöttébb érdekes.. 3 D Mark 11 es méréseim..
Vista X64 alatt Combined 2757, VGA 3287 Physics 2878 Összesen 3158
Win7X64 alatt Combined 2700, VGA 3293 Physics 2711 Összesen 3123Ez azt jelenti hogy a vista játékra jobb? MErt a vgan kivül minden több lett.. és a vga se sokkal kevesebb,,
-
->Raizen<-
veterán
-
alibaba78
őstag
válasz
petike2014
üzenetére
Helyesen irtam, de angol bill-t hasznalok, ekezet nelkul. A jobb felso sarokban, a reszletes keresoben tudsz felhasznalora is keresni. Visszanezheted nyugodtan, hany ekezetet hagytam eddig.
Fuggetlenul attol, hogy ki, hogyan ir helyesen, kibokte a szemem, hogy darky@ baratunk beesven a topicba csak annyit tud megjegyezni, hogy ez, vagy az a szemely milyen szanalmas. A pocskondiazas az megy, hozzaertes nulla.

-
wittman
aktív tag
válasz
petike2014
üzenetére
Bocs petike2014, a te hozzászólásod volt az utolsó és a válaszra klikkeltem rá. Én csak azután vettem észre, mikor már lejárt a szerkesztési idő. Új hozzászólásként kellett volna írnom. Elnézést!
-
wittman
aktív tag
válasz
petike2014
üzenetére
Csak azt nem értem mi a tökömnek estek egymásnak...
Én inkább a GigaByte-ot szidom, mint állat. Hé ti ott kis húzott szeműek!
Most nem írom ide mint mondanék...mert így is kaptam a moderátortól egy fekete pontot...
Gigabyte kártyát sem veszek többé az biztos, nekem ez egy tanulság volt. Nem azért, mert kifogtam két rosszat, hanem azért mert ez a tetű rizs zabáló húzott szemű banda, már válaszolni is csak annyira képes(csütörtökön), hogy elnézést kérünk, köszönjük a sok infot, meg éppen szakét iszunk és bebasztunk és le vagytok szarva kedves vásárló...
Én meg most írok nekik egy szép levelet, innen a magyar hazából, hogy ti köcsög sárgák a spórolásotok miatt szívnak jó páran még mindig.
Amúgy meg mindenki ezt csinálja...
Na jó éjszakát mindenkinek!
Ez egy hardveres szakmai fórum elvileg, ne essetek már egymásnak... persze a szakmai vita az belefér...
Ja és nem vagyok moderátor ezen a fórumon...
Na békesség és nyugalom!

-
alibaba78
őstag
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Elkepzelheto, hogy nem sikerult megertened, de ezt nem is vartam el toled azok utan, ahogy irsz.

"Jó volt a nyali fali rockettel?"
Ezt irtad te: "Elég szánalmas vagy rocket.
Egy olyan témába próbálsz igazat állítani amihez közöd sincs olyan mélységekbe mint abu. Ha ő írja a cikkek nagy részét elhiheted hogy itt a ph-n főleg neki hisznek nem neked."Ezt pedig en: "Ha mar degradalsz vkit, legalabb irnal helyesen. A masodik mondatodnak meg ertelme sincs.
"Ha alaposan elolvastad ezt a ket hsz-t, akkor olvasd el megegyszer, majd megegyszer, es utana gondold at, hogy ki is nyal kinek?!

-
Agyzuzo
addikt
Tegnap feldobtam a FUEL c. játékot és kb. 2 másodpercet nyomultam vele, jött a No Signal Crash.
Vicc, mert amúgy azóta toltam vele több órát és semmi, Far Cry 2 benchmarkkal szintén semmi, a Fuel-nél is úgy jött elő, hogy vmi gyógyegér felbontásban jött be először és rámentem a free ride-ra hogy teszteljem a gamepad beállításokat és alig gurultam két métert, dirr, kép el, moncsi standby, hang beakadás, táp lekapcs segített csak. Utána belőttem a progit full max beállításokba és azóta semmi... De amúgy eddig más game-ek alatt sem. Főleg azért érdekes ez, mert nálam pl. a Far Cry 2 bench tényleg futott vagy 4 órát és csont nélkül végigment... -
petike2014
aktív tag
idióta vagyok, én is szoktam mobilról írni, elfelejtettem,hogy lehetséges ez is... -
alibaba78
őstag
válasz
petike2014
üzenetére
Jol van petike, kozben megnezhetted volna a tobbi hsz-em is, ugyanis azokban sem volt ekezet.

-
///Krisz\\\
senior tag
válasz
petike2014
üzenetére
szerintem ezt mobilról írta azért rövid az í. nézd meg a többi szót azoknál meg nincs ékezet.

-
Abu85
HÁZIGAZDA
Ne menjünk el ilyen irányba srácok. Peace.

-
alibaba78
őstag
válasz
->Raizen<-
üzenetére
"Elég szánalmas vagy rocket. Egy olyan témában próbálsz igazat állítani, amihez közöd sincs olyan mélységekben, mint abunak. Ha ő írja a cikkek nagy részét elhiheted, hogy itt a ph-n főleg neki hisznek, nem neked."
Ha mar degradalsz vkit, legalabb irnal helyesen. A masodik mondatodnak meg ertelme sincs.

-
petike2014
aktív tag
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Ezzel egyet értek én is, viszont ha direkt keressük a problémát és csak azt írjuk amit máshol látunk vagyis az a tapasztalatunk amit látunk akkor ez igencsak előremutat. Ezzel csak azt akar mondani ha mindent elfogadunk úgy ahogyan van akkor feleslegesen élünk (akár). Az emberünk keresi a problémát, alá is tudja támasztani valamivel, nem ír totál baromságokat stb...
6850-el hány %-os cpu trehelésnek kéne lennie win7 x64 X4 965BE 1080p youtube videónál szerintetek? 16-18% soknak tűnik, még IGP-vel is ugyan ennyit mutatott pedig az UVD2-es, a 70-est meg nem rakom most vissza...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Itt egyelőre te állsz Fatality-re, mert tényekkel jöttem elő, hogy a Hynik gyárt T2L memóriát. És még én kreálok urban legendet ... ugye "miszter sosem került gyártásba a T2L".

Mind a négy kártya, amit linkeltél TPU review.
Gondolom kizárt, hogy a partnerektől kapták. 
Átnézted az összes piacra kerülő terméket? Hú várj ez már haladás. Tehát elismered, hogy létezik a T2L? Eddig azt mondtad, hogy nem is gyártják.
Vagy csak félreértem és a Hynix dokumentumának a dacára is azt állítod, hogy nem gyártják? Titkon én is úgy gondolom, hogy csak fals adat, hogy rendelhető. De ezt ne árult el senkinek. 
Persze én ködösítek ... és a T2L sem került gyártásba.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(#5716) petike2014: Semmilyen program nincs erre. Ezt csak a gyártó tudja ellenőrizni.
-
rocket
nagyúr
Azt hittem bolcs leszel es nem fogsz valaszolni egy Fatality utan

A Sapphire, HIS, ASUS amit linkeltem mindegyik Retail kartya, a 3 is tobb mint amit te linkeltel, ami egy nagy NULLA.
Hagyad mar a T2L memoriat, semmi nyoma nincs ezeknek a memoriaknak a kartyakon.
Nevetseges, hogy keptelen vagy feladni amikor mar mindenben megcafoltalak, de mostmar hagyom hagy fojjel a sajat levedben, en mar mindent leirtam amit tudtam a temaban, informaciot is linkeltem, te meg elemeletben kodositesz.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
petike2014
üzenetére
És ott van BS?
Az 1100 MHz az tuning, még szép, hogy nem stabil.
Gazdasági okai vannak annak, hogy a T2C miért rosszabb a T1C-nél. A gond, hogy drágább. és egy gyártó legalább 50000-et rendel, vagyis a centes eltérés is, komoly jelentőséggel bír a végleges összegben. Azt egyébként minden gyártó eljátssza, hogy az elején jobb alkatrészeket alkalmaz, aztán szépen leépítik a terméket. Ez van.
A review-ek úgyis a startkor készülnek.(#5713) petike2014: Tudni kellene, hogy mi a memória időzítése. Mert az sem mindegy. Feltételezem, hogy a Giga alacsonyabbat használ, de az sem lehetetlen, hogy a NYÁK-kal van probléma. A magas GDDR5 órajel sokban függ a NYÁK felépítésétől.
-
petike2014
aktív tag
(#5714) Abu85-re
Nem,ott nincsen BS!1250-re pozicionált, azért tudni kéne (szerintem), az asus 6870-emen ugyan ezzel a kóddal megy 1150-en hiba nélkül!
A leépítéses rendszert már jómagam is észrevettem, többször, már a 4850 korában, sőt még talán 9800Pro-nál volt először...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
petike2014
üzenetére
És 1100 MHz a memória alapórajele?
-
petike2014
aktív tag
Látom eléggé szakmai mélységekbe kerültetek. A nálam levő úgy gondolom legelső szériásnak számító giga 6850-en T2C vram van. C-s giga biossal, 1100MHz felett BS-ezik 3 perc alatt 1098-on talán már merem mondani,hogy hibamentes (igaz még nem sokat teszteltem, de 30 percnél több ideig nem BS-ezik)
Remélem "értékes" információkkal szolgálhattam.UI:
Gigabyte Radeon GV-R575D5-1GD ha egy ilyen kártyára is ugyan ez a ram került, akkor miért ne lehetne túlpozicionálva egy 6850-esen a vram?(#5712) Abu85-nak
1005MHz az alap. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Rocket te másoltad bele a hozzászólásodba amit írtam. Olvasd már el, hogy hol került elő benne a feszültség.
Enyhe üldözési mániát vélek felfedezni. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ugye azt te sem gondolod komolyan, hogy a Hynix kategorizál hét különböző memóriát, de amikor rendelnél, akkor azt mondja, hogy az nincs, vidd ezt.
Azért ennyire nem amatőrök ezek a gigacégek. Az AMD-nek pedig nem kell elérhető mennyiség. Nem tudom, hogy feltűnt-e már, de az AMD nem gyártó, hanem GPU tervező. 
Mi az AMD teszttermékével teszteltünk. Ennek köze nincs a referenciatermékhez. Szintén ott a linkelt kép, ahol le van írva, hogy Channel Only. A teljes doksit nem adhatom oda, mert ennek még nekem sem kellene, hogy meglegyen. Még a végén eljutnak a céges szivárogtatókhoz.
Lebukni szeretne a legkevésbé. Elhiheted.
Egyébként a kvalifikációs adatok vannak benne.Nagyon zsír, hogy a review-eken szép T2C memóriák vannak, de mi van a kereskedelmi termékekkel??? [link] - ajánlom figyelmedbe ezt az írást. Nem VGA, de jól mutatja, hogy a kereskedelembe nem az a termék kerül, amit az újságírók és a tesztelők megkapnak!
Egyébként nem a T2C memóriával van gond, szerintem a T2L a ludas, mert abból van két verzió ugyanarra a sorozatszámra eltérő paraméterekkel.
Ezt megnézheted a belinkelt Hynix listából. A T2C memória ott van a HD 6870-en, nuku probléma. -
rocket
nagyúr
Nem ezt irtad, most probalsz magyarazkodni megint.
"Pontosan a T0 és a T1 olyan modul. Minek is raknál a HD 6850-re egy 5 GHz-re hitelesített memóriát, amikor 4 GHz az alapórajel. Csak a pénzt szórod. A lapkákat a Hynix adatai szerint minimum 8000-es tételben kell rendelni. Még a legkisebb különbség is komoly eltérés a végösszegen."
Sokkal egyszerubb magyarazat is van, ez volt elerheto az AMD szamara megfelelo mennyisegben, ugyanis nem tudom feltunt-e de a GDDR5 piaca nem igazan nevezheto duborgonek, az AMD es az NV-n kivul szamottevo vevo nincs GDDR5 memoriara.
"A HD 6850-ből nincs referenciakártya. Ez egy AIB termék, vagyis az AMD a gyártóknak meghagyta a NYÁK egyéni kiépítését."
De van, csak nem kerult kereskedelmi forgalomba, ti is azzal teszteltetek

Tessek akkor csak neked:
ASUS HD6850
HIS HD6850
Powercolor HD6850 PCS+
MSI HD6850 CycloneEs az utolso mentsvarad a Sapphire aki szerinted ugy koveti az AMD allitolagos ajanlasait mint egy kicsike kutyucika az uj gazdikajat:

-
Abu85
HÁZIGAZDA
Igen a Q jelöli a feszültséget. De én mit írtam? ...míg az utolsó a hőmérséklet és a fogyasztási adatokat jellemzi... A C-s lapkák feszültsége 1,5 és 1,6 V lehet. Ez a fogyasztás miatt van így.

Pontosan a T0 és a T1 olyan modul. Minek is raknál a HD 6850-re egy 5 GHz-re hitelesített memóriát, amikor 4 GHz az alapórajel. Csak a pénzt szórod. A lapkákat a Hynix adatai szerint minimum 8000-es tételben kell rendelni. Még a legkisebb különbség is komoly eltérés a végösszegen.
A HD 6850-ből nincs referenciakártya. Ez egy AIB termék, vagyis az AMD a gyártóknak meghagyta a NYÁK egyéni kiépítését. (a megkötések csak a fő- és a kiemelt partnerekre vonatkoznak)
Második oszlop második sor. Board: channel only.
Az MBA jelenti azt, hogy van referenciamodell, de az csak a HD 6870-nél van megemlítve.
A terméket ami mi kaptunk az AMD építette, de sajtópéldánynak készült, vagyis nem meglepő, hogy raktak rá egy T2C-s ramot. A kvalifikálás már a T0C és T1C memóriákra zajlott. Ez nem meglepő. Ki az a hülye, aki 5 GHz-es memóriát illeszt a 4 GHZ-es követelményhez.
És a tesztelt termékeket nem a gyártók adják az újságoknak? Válogatnak, hogy minél jobb tuningeredményeket érjenek el. Aztán kereskedelmi forgalomba már más kerül. A Giga kártyákkal sem volt baj a tesztekben. Vajon miért?

-
rocket
nagyúr
"Az 1 gigabites lapka a H5GQ1H24AFR jelzést viseli. Ez X32-es konfigurációban kapható T0C/T1C/T2C/T2L/T3C/R0C besorolással. A három szám közül az első kettő a sebességre utal, míg az utolsó a hőmérséklet és a fogyasztási adatokat jellemzi. A C jelenti az általános hőtűrést és a normal 1,5 esetleg 1,6 V-os fogyasztást, az L szintén általános hőtűrés, de a fogyasztás alacsony (1,35 V)."
Sajna nem talalt, a teljes szamsor 4. karaktere jeloli a feszultseget, Q=1.5V.
"Az AMD egyébként az AMD a T0C és a T1C memóriákkal kvalifikálta a terméket."
A T0 az 1000mhz-es, a T1 pedig 1125mhz-es modul.
A referenfcia kartyan is a H5GQ1H24AFR T2C (1250mhz-es) modulok vannak.Az osszes teszben ahol a kartyat "levetkoztettek" az 1250mhzes modulok voltak.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Akkor nézzük a Hynix GDDR5 felhozatalát.
Az 1 gigabites lapka a H5GQ1H24AFR jelzést viseli. Ez X32-es konfigurációban kapható T0C/T1C/T2C/T2L/T3C/R0C besorolással. A három szám közül az első kettő a sebességre utal, míg az utolsó a hőmérséklet és a fogyasztási adatokat jellemzi. A C jelenti az általános hőtűrést és a normal 1,5 esetleg 1,6 V-os fogyasztást, az L szintén általános hőtűrés, de a fogyasztás alacsony (1,35 V).
A besorolásban a T a középszintre tervezett megoldás az órajelek és az időzítések szempontjából. Az R a gyors verzió, míg létezik az N is, ami az alacsony órajelet jelenti. A betű mögötti szám a családon belüli teljesítményszintet jelzi.
A fenti hat megoldás közül mindegyik 170 tűs BGA tokozású, vagyis jó a Radeonokra.
Ami a Hynix esetében probléma, hogy a T2L verzióból kétfajtát specifikál egy 5 Gbps-ost és egy 3,2 Gbps-ost. Az egyiket a mobil, míg a másikat a desktop kártyákra. A feszültségük is eltérő, valószínűleg itt csúszott be a hiba. Nem kvalifikálták az eladott terméket mindkét órajelre, ami végül a gondot okozhatta, amennyiben valaki 3,2-es T2L verziót akar használni magasabb órajelen.
Itt a Hynix teljes Q4-es rendelési listája. Mind a hét revízió benne van és rendelhető az általad említett egyetlen létező memóriából.
Az AMD egyébként az AMD a T0C és a T1C memóriákkal kvalifikálta a terméket. Ezek egyébként időzítésben is megegyeznek. A HD 6870-es termékeken T2C memória van.
Ennyit az urban legendről és a marhaságokról.
-
rocket
nagyúr
válasz
polonic
üzenetére
"Most ezt te tudod jobban, vagy egy olyan illető, aki ebben jártas és nap mint nap ezzel foglalkozik. Szerinted ezt ő kreálta?"
Igen.
Annyi urban legendat krealt es marhasagot hordott mar ossze, hogy nehez elhinni neki barmit is, persze mivel a PH alcaja moge tud bujni meg mindig vannak akik isszak a szavait
"És te azt honnan tudod, hogy a drága giga és az msi pont azt az egyetlen egy fajtát pakolta a kártyáira?"
Leirtam az elozo hozzaszolasban, de segitek mert ugytunik szelektiv a latasod:
"egyetlen revizio letezik a Hynix 1250mhz-es GDDR5 memoriajabol a H5GQ1H24AFR T2C, T2L nem kerult sorozatgyartasba."
Egyebkent nagyon unalmas mar ez a BS tema, alig nehany tucat embert erint, megis ezzel van tele szemetelve a napi hozzaszolasok 50%-a, pedig mar A-tol Z-ig atlett vege a tema joparszor, lassan nem artana kulon topik, hogy aki esetleg erdeklodni jonne talaljon valami hasznos informaciot is azon kivul, hogy " a Gigabyteot keruld el mert annal gyakori a BS"
-
natë
nagyúr
Új HD6850-esem cooler-e egy tegnapi 1-2 órás Crysis után eléggé hangos maradt. Vajon ez cseréltethető garanciálisan, vagy amíg a hőmérséklettel nincs gond addig éljek vele?

-
polonic
félisten
válasz
///Krisz\\\
üzenetére
Nem egyenlőre!
Az egyenlőre ezt jelenti: =
Új hozzászólás Aktív témák
- MSI GeForce RTX 3060 Ventus 2X OC 12GB használt videókártya számlával és garanciával eladó!
- PowerColor RX 9060 XT 16GB GDDR6 Reaper - Új, Bontatlan, 3 év garancia - Eladó!
- ASUS RTX 5070 12GB GDDR7 PRIME OC - Új, 3 év garancia - Eladó!
- ASRock Radeon RX 6700 XT Phantom Gaming D OC 12GB számlával és garanciával eladó!
- Sapphire Pulse RX 6700 XT 12GB használt videókártya számlával és garanciával eladó!
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 512GB E-SIM Blue Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4262, 95% Ak
- AKCIÓ! Dell Latitude 5455 14 FHD+ üzleti notebook - Qualcomm X Plus X1 16GB DDR5 512GB SSD W11
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z170X-Ultra Gaming Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3959
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

Te vagy az en emberem. A gyari hutoket rajtuk hagytad? Ha igen, milyen homersekletekkel tudsz dicsekedni? Hang? Nalam is itt van mar mind a 2 kartya, csak a lapomra varok, ami szinten megjott, de a postan van. 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

, csak akkor meg mást szúrnak el..

Egyébként a kvalifikációs adatok vannak benne.