- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
rocket
nagyúr
válasz
///Krisz\\\ #4192 üzenetére
Felraktam 1.0.1-es updatet, meg volt reboot, mostmar kozel van a teljesitmeny
Nem emeltek a memoriak feszultseget, az idoziteseken valtoztattak.
Sot meg lehet csokkentettek is feszultseget (ugye volt arrol szo, hogy valaki megmerte es 1.6volton mentek, mig a magasabb orajelu HD6870-nel meg 1.4volton), mert kevesbe melegszik load alatt a kartya mint eddig, pedig eppen meg megelebb is vanLassan ejfel van, tiszta ido es 10 fok van januar 14-en
-
///Krisz\\\
senior tag
válasz
Vasinger! #4189 üzenetére
Oké, de milyen hosszú távon, mert van rá 3 év gari, ha 3 év alatt nem szál el akkor szerintem utána se fog, meg azért 3 év múlva szerintem új karink lesz. (de értem, hogy mit mondasz csak én ezt nem feltételezem a gigáról. szerint nem olyan drasztikus az a fesz. emelés)
hát igen ebben igazad van én sem értem, bár ha azért emelték meg, mert annyival jobban melegednek a memóriák akkor viszont nem kis fesz emelésről beszélünk (és itt most saját magam cáfolom meg
). meg kéne nézni, hogy ha lejjebb vesszük a fordulatot akkor jobban melegszik-e, mert ha nem akkor csak a biztonság kedvéért emelték fel és akkor mégis csak kicsit emeltek azon a feszen.
(#4191) rocket: ez érdekes tényleg, de engem most csak az foglalkoztat, hogy végre Crysis-ozhatok és én nem látok játékokban akkora teljesítmény csökkenést.
-
rocket
nagyúr
válasz
///Krisz\\\ #4180 üzenetére
A problema igen, de nezzetek meg a teljesitmenyt is.
Most mashoz nem volt kedvem igy lefutattam a 3DMark11-et, 1005/1098-on 3697 pont volt, most meg 3470.
(megneztem CCC-t nincs semmilyen szuro bekapcsolva.)Driver 10.12 nem a 10.10D, de amikor kijott lefutattam a tesztet es 4692 pont volt, szoval nehogy kideruljon korai az orom.
Mondjuk nekem van menekuloutam, mert visszarakhatom az elozo BIOS-t amivel nalan nem volt gond.
-
lehel22
tag
válasz
Taifa Díaz #4166 üzenetére
Taifa Diaz: szerinted XP vel fogom hasznlani meg sokaig? Nem lehetseges az , hogy valami okbol kifolyolag 1 hetes a kartyam es nem volt idom uj operacios rendszert instalalni?
Amugy csodalkoztam is hogy ilyen keson erkezett be az elso "szakerto" aki felhomalyosit , hogy mennyire potyara adtam ki apenzt...
en oszinten egy kimerito fejtegetest vartam a dirx11 rol, a tesszelaciorol esetleg valamit a arrol hogy Mayaban mert maskepp csatoljak a vertexcsomopontot egy sikhoz mint 3DMaxba. Ja es meg ottvan a CPU bottleneck...errol semmi ?
Szoval ,..... teach me master Taifa Diaz , show me the light side.Az egytlen gond hogy meg xpt hasznlok az, hogy ezen a gepen dolgozgatok naponta sok-sok orat , es van egy csomo "vacak " programocska amiert en annyira odavagyok, hogy nem birok megvalni toluk, tudom ezek az ocskasagok nem annyira fontosak mint a Crysis, csakhogy en ebbol tengetem ocska kis eletemet
es epp nem volt idom win7 -t pakolni meg agepre.Gondolom ez a magyarazat teljesen varatlanul ert...Elnezestha esetleg tulironizaltam a dolgot de nem kell annyit okoskodni , mindenki megnyugodott hogy vagod a dolgokat.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
///Krisz\\\ #4188 üzenetére
Hát, az hogy káros e vagy nem, hosszú távon fog eldőlni. Én már szembesültem azzal a csodás hibával mikor a VRM elszáll és szép kis fekete vonalacskák villódznak meg játék közbe
Oké, ti nem halljátok meg, de akkor is, minek mennyen annyin, ha fölösleges?
DaDy0219: Már bocsi, de a Te kártyádhoz nem adtak ki BIOS-t Gigáék. Akkor mégis mit töltöttél rá?
-
DaDy0219
tag
Pont ezért vagyok kétségbe esve, mert a Gigabyte tudtommal a legfrissebb BIOS-a 013.007.000.003 verzió számú.
Ezzel az a gond, hogy ezzel a biossal újraindulgat a gépem, úgy, hogy azelőtt egy másik VGA-val semmi probléma nem volt.Úgy érzem, hogy most már tényleg szükséges a csere, mert a szoftveres memóriajavításokban nem nagyon bízom.
Ahogy már írtam máshol is, ez egy rossz baki volt a Gigabyte részéről... -
Vasinger!
nagyúr
válasz
///Krisz\\\ #4180 üzenetére
Azért ennyire ne örüljünk. Kérdés mennyire egészséges ez a dolog, ha a memek fesz.-ét emelték meg? Vagy pontosan mitől is javult meg?
A másik meg a 40%-os ventilátor.
Valaki lenne olyan kedves a fórumtársak közül, hogy az F3 C BIOS-ban csak a ventilátor vezérlést állítja át az F3 B beállításaira?
-
MZsoltee
veterán
válasz
///Krisz\\\ #4176 üzenetére
Kár hogy nem vagyok otthon, nah de mind1 a lényeg úgy látszik közösen bonthatunk pezsgőt a black screen megoldódni látszik!
-
///Krisz\\\
senior tag
Végre, végre megszűnt ez a rohadt black screen, annyira örülök a 2 hónap szenvedés után + kaptunk egy kis gyári tuningot az a kis venti fordulat emelés nálam, pedig nem is hallatszódik.
Mindenkinek nagyon köszönöm a segítségét!!!
-
MZsoltee
veterán
válasz
Vasinger! #4174 üzenetére
Persze használj ATT-t (Ati Tray Tools) csinálsz két profilt az egyik 2D a másik 3D, ha van olyan játék ami régi és nem kell neki a magas órajel akkor annak külön profilt is beállíthatsz.
Kérdés, akkor most sok vagy kevés feszt adtak a memóriának? Szóval melyik biosban magasabb a memória feszültsége?
Ja és érdekes, hogy a hazai oldalon még nem elérhető a bios.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
wittman #4156 üzenetére
Én kipróbáltam és megoldódott a probléma evvel a bios-szal, nincs Standy By hiba akármennyit is játszok Shift-tel. Régi BIOS-szal 1 perc után előjött, ezzel meg órák alatt nem jön elő.
Viszont a ventilátor valóban 40-ről indul.
Esetleg lehetne csak a ventilátor vezérlésen szerkeszteni? Mert az lenne a legjobb, ha nem kéne gariztatni a karit, mert nekem így is megfelelne, magasabb feszekkel.
-
lsc
nagyúr
válasz
wittman #4171 üzenetére
Itt a fórumon nem emlékszem hogy sapphire pl valakinél rossz lett volna, egy valakire emlékszem hogy gondja volt, de egyszer és azóta sem. Remélem egy-két héten belül már lesz egy sapphire karim, majd beszámolok róla. Azt sem igazán érem hogy a giga valakinél miért jó ? Pl rocket kártyája volt másik konfigban is /gborsnál/, ott sem volt vele gond.
-
wittman
aktív tag
Ezt persze olvastam, de akkor most keressem meg azt a hozzászólásomat, ahol akinek más gyártótól van HD6850-se és jelezte itt a hibát.
Linkeljem be ide az AMD fórumát ismét.
AMD forum
Már az első oldalon jelzi egy Nosotros nevű user Sapphire HD6850-el, a további oldalakon meg a többiek.Nem a Gigát védem, mert azért ilyet írni a bios javításhoz: Enhanced game compatibility...
-
mimic1979
aktív tag
Sziasztok! Nekem egy Sapphire HD6870-es megy az aláírásomba leírt konfiggal együtt. 2-3 hete van meg, előtte Giga GTX460 OC. Határozottabban jobb teljesítménye van, valahogy nem fogja meg annyira mint az elődje a gép működését, ellenben egy picit hangosabb. Szóval ha valaki ilyenbe gondolkodik vegye meg bátran csak ajánlani tudom!
Pl: Crysis 1440X900 Veri High 2X élsimítás AVG:40 Fps.. Igy már játszható! -
Beri
addikt
Gondoltam megnézem mit megy a kártya, erre 1200-as memóriaórajel mellett egyáltalán nem szemetel, viszont blackscreenel 3dmarkban. Csodálatos. Az előző kártyám soha nem csinált helyreállíthatatlan hibát, max jött a kisbuborék, hogy ejnyebejnye. Ezt meg még húzni sem lehet nyugodtan...
-
wittman
aktív tag
Többen jelezték ebben a topikban, akinek nem Giga kártyája van a black screen hibát.
AMD fórumán szintén. Sapphire, MSI, Asus, VTX3D, meg persze a Gigabyte amiről tudunk. Igaz itt a legtöbben a Gigabyte-al jelezték.
Persze bűzlik a Gigabyte felől is a dolog, ezt nem vonom kétségbe.
A vga bios gyártóját illetően Abu85 véleményét várom.
-
lehel22
tag
....a legujabb Gigabyte oldalrol letoltott F3_C V-BIOS utan a kartya parameterei 775/1005 modosultak .
Arrol hogy fagy e vagy sem nem sokat tudok mondani mivel xp sp3 alatt hasznalom, de! ami nem tul szimpatikus az, hogy megnottek a ventilatorok fordulatszamai 25% rol 40-42 % ra IDLE allapotban.Ez kisse fura...Ja es a GPU homerseklet az maradt (40C ) a magassabb ventilator fordulatszam ellenere.... -
wittman
aktív tag
Emberek újabb fejlemény!
Először is az új F3_B-s biost nem az a srác buherálta, aki belinkelte a Gigabyte fórumára, hanem a helyi GigaByte irodától kapta.
Na de ma a GigaByte kiadta hivatalosan az F3_C biost a HD6850-hez!!!
Szóval ezt már mindenki felrakhatja és tesztelheti!
Most csak azt nem tudom, hogy a többi gyártó HD6850-es kártyáival mit csinálnak a gyártók. Gondolom azokban is bios csere lesz.
A kérdés továbbra is az, ami engem érdekel, hogy mit ronthattak el és ki. Ez nagyon úgy néz ki, hogy az AMD-től bűzlik, mert ugyebár nemcsak Gigabyte HD6850-ekkel van(volt) baj.
-
alibaba78
őstag
válasz
Erdei88 #4150 üzenetére
Szerintem meg nincs tamogatva. Vagy varsz, vagy megprobalkozol az eredeti terveddel: [link] , es mondjuk ennek a biosat felrakod.
gaboor_: Nekem az a tipus van, amit az iment linkeltem, es semmilyen hibat nem tapasztaltam eddig (2 honapos). Alapfeszen 1.17v-on 990/1250, 1.3v max fesszel 1030/1250. Lehet, a memoriak meg mennenek, de mar remegett a kezem.
-
Roba
tag
Sziasztok!
Krisztofer55 szerint a Gigabyte 6870 OC (GV-R687OC-1GD) vga a doboza alapján kb. 28,5 cm hosszú.
Azonban mielőtt megrendelném, kellene nekem a vga pontos hossza mm-ben.A házban kb. 28 cm hely van, nem tudom biztosra, hogy elfér-e.
Kérem, hogy akinek ilyen karija van, mérje le legyen szíves.Köszi.
-
gaboor_
csendes tag
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, hogy mik a tapasztalatok az Asus 6850/6870-s kártyákkal?
Ezeknél a típusoknál is előfordul BS? -
omikron23
senior tag
Hali mindenkinek.
A gigabyte oldalán lehet találni gyári Bios fájlokat???
Ha valaki tudja egy linket dobjon fel.... Köszi.... -
Bélaaaa
őstag
Ahogy tesztelgetem, picit hűvösebb lett. 3D 2011 alatt max 71 fokos volt (régebben 78 volt).
-
Beri
addikt
válasz
Taifa Díaz #4128 üzenetére
A legfrissebb verzióval próbálom, az aerónak meg nincs hozzá köze.
-
ftc
nagyúr
Lenne egy kérésem a fórumlakókhoz..Mivel em rendelkezek iylen kártyával ki kellene próbálni, hogy [link] rol az egyik program megy e rendesen. A MAGic Screen Magnification Trial Software programról lenne szó..
Állítólag akadozik illetve le is fagyhat a program... Aki kipróbálta kérem írja ki,hogy milyen rendszerrel s meghajtóval történt a próba....
Válaszokat előre is köszönöm...(a program gyengén látóknak készült)
-
Erdei88
veterán
válasz
krisztofer55 #4125 üzenetére
Azt meg kell hagyni brutális a 3 venti és a hűtésük is. Szerintem a legszebb és leghűvösebb 6870. Nekem Furmark alatt 60%os ventivel 60foks sincs
-
Milka 78
nagyúr
Valaki használ Magyarországon Sapphire 6xxx-es kártyát és Trixx-et?
-
Erdei88
veterán
válasz
krisztofer55 #4121 üzenetére
Te tudsz feszültséget állítani? Mert én sajnos nem, és szeretném egy kicsit tuningolni.
-
Bélaaaa
őstag
Sapphire 6870-esekhez itt van új BIOS a gyártótól, ezt próbálta már valaki?
-
///Krisz\\\
senior tag
válasz
Taifa Díaz #4117 üzenetére
értem, kössz, hogy leírtad a tapasztalataid, de én nem vagyok ilyen bátor amíg nem tudom, pontosan, hogy mit változtattak benne addig én nem fogom felrakni, mert akármibe belepiszkálhattak ami mondjuk hosszú távon tönkre teheti a kártyát és hát akkor pápá gari. szóval még egyszer kössz, de én ezt kihagyom majd inkább a hivatalossal próbálkozom.
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
///Krisz\\\ #4113 üzenetére
Jó a wittmann által linkelt új F3 bios. A ventivezérlés rendesen ki van dolgozva, gratulálok hozzá, ezen a téren most már tényleg semmi szó nem érheti a ház elejét. Vram 1005 MHz-en. Tesztelgetem, eddig hibátlan. A memória feszültségen múlik a dolog szerintem. ATiWinFlash-sel nyugodtan felkarcolhatja a kártyára mindenki, akinek bs gondja van, mert jó a bios. Aki még nem nyúlt az eredeti bios-hoz a kártyán, annak a Gigabyte saját flash-elő programja is megcsinálja.
-
Milka 78
nagyúr
ERRE valaki?
-
MZsoltee
veterán
válasz
///Krisz\\\ #4113 üzenetére
Hát igen jó lenne ha már 3dmark pontok meg tuningrekordokról szólna topic és nem a blackscreenről..
-
MZsoltee
veterán
válasz
///Krisz\\\ #4109 üzenetére
Ahogy érzed, de szerintem nincs ott nagy válogatás... Azt a 820-at sztem mindegyik kari viszi.
De ha téged ez megnyugtat, akkor vegyél olyant. Én már kivárom mi lesz ebből az egészből. -
///Krisz\\\
senior tag
-
MZsoltee
veterán
válasz
///Krisz\\\ #4104 üzenetére
Hát nem tudom mit érsz el azzal hogy OC-sat veszel annxit megy bármelyik sima is. De sztem meg lehet dumálni.
-
modern5
tag
wittman: azóta teljesen hibamentes a karid?
-
Amarth
aktív tag
Üdv!
A black screen wow-ban is előjön,Outlanden....
Giga HD 6850 -
///Krisz\\\
senior tag
válasz
wittman #4096 üzenetére
amikor ki akartad cseréltetni a kártyádat a black screen miatt akkor ugyanarra cserélték volna vagy más videokártyára is kicserélhetted volna?
azért kérdezem, mert én elgondolkoztam ezen az egész black screen dolgon és arra jutottam, hogy ez nekem nem egy hiba hanem egy lehetőség, mert anno (2 hónappal ezelőtt) amikor megvettem a karit rögtön rá 1-2 héttel kijött az OC-s verzió én meg szívtam a fogam, hogy csak pár ezres simán belefért volna... ezért arra gondoltam, hogy vissza viszem a black screen hiba miatt a sima HD6850-et és megpróbálom kicseréltetni az OC-sra, ezért kérdeztem.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
akira76 #4099 üzenetére
A black screen jelenség nem általános. Egyelőre az a legjobban illő magyarázat, hogy a giga rendelt rossz memóriákat. Ez egy rossz sorozat lett. Most akiknek előjött várnak a javításra, de valószínű, hogy a memória szar, és le kell garizni a kártyát. Neked azért jó, mert nem rossz a memória a kártyán. Más gyártónál ilyen nincs. Sajna már minden hibát a black screenre fognak, pedig rossz a kártya.
Valószínűleg a Giga azt fogja javítani, hogy állítanak a memória feszültségén. Ezzel megmenekülnek a gari elől.
-
Milka 78
nagyúr
Üdvözlet!Ha a Trixxet telepítem és indítanám,elkezd sztrájkolni valami low level driver miatt.Le kell szedni a ccc-t és csak úgy megy,vagy most mi ez?
-
///Krisz\\\
senior tag
válasz
akira76 #4099 üzenetére
ha a black screen-t szeretnéd megpróbálni előhozni akkor a Crisys Warhead-ben valami havas pályán (azt hiszem, hogy valamilyen paradise a neve) játszál, mert a legtöbb embernek akinek van black screen gondja ott előjön.
(bár látom írtad a játékokat amivel tesztelted szóval ha azoknál semelyiknél nem jött elő akkor nem valószínű, hogy neked lesz ilyen problémád a kártyáddal)
(#4096) wittman: az jó hír.
csak azt szeretném már látni, hogy a giga felteszi az oldalára hivatalosan is.
(a képekkel mi legyen küldesz a nevünkben képeket vagy akkor most már nem?)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Tuningmesterek, teszterek, figyelem! Itt a Thermal Grizzly spéci tesztpadja!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen videókártyát?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kedvenc zene a mai napra
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- HP 14 Elitebook 1040 G9 FHD+ IPS i5-1245U 10mag 16GB 512GB 5G Modem Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Apple MacBook Air 13 2017 A1466 512Gb SSD / i7 / 8GB RAM / 12 hó jótállás
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700XT 12GB Zalman Z1 Plus CM 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest