- Fórumok
- Videokártyák
- AMD Radeon™ HD 6790 / 6850 / 6870 [Barts]
- (kiemelt téma)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- ldave: New Game Blitz - 2026
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
kovsol
titán
-
kovsol
titán
-
kovsol
titán
-
kovsol
titán
-
kovsol
titán
-
kovsol
titán
1920*1080 képpont számra sokkal több. Fc3 nálam max grafikán nem megy jobban miint a C3 sőt sherintem C3 jobban fut.
-
kovsol
titán
C2 alapból nem DX9 -es ? Ez meg DX11 módban fut csak. Amúgy high kb semmiben se rondább és kétszer több fps -el megy.
-
kovsol
titán
100% ventivel 70 fok az akkor ott nagyon nem jó valami!
Nekem VTX3D kártyám úgy volt beállítva, hogy 40% fölé nem engedtem és tuning mellett ment így 75 ig fel kb.
Ebben az esetben ha tényleg 100% -ra felmegy és a pasztázás nem segít akkor vidd szépen vissza, mert ezt el kell ismerniük, hogy nem megfelelő működés. -
kovsol
titán
Furmark az sokkal jobban melegíti, mint egy játék. Amúgy meg normálisan szellőző ház 10 fokokat is jelenthet akár !
Nincs véletlen lefixálva a venti fordulat, vagy nincs beállítva valahol egy nem gyári venti profil?
Lehet szarul van gyárilag pasztázva, vagy nem jól fekszik fel a hűtés. Érdemes lehet leszedni róla és újra pasztázni. Garancia meg nem ugrik ilyentől, kutya se veszi észre, hogy levetted. Nincs leblombálva, csak csavarok tartják fent a hűtést -
kovsol
titán
-
kovsol
titán
-
kovsol
titán
-
kovsol
titán
-
kovsol
titán
-
kovsol
titán
-
kovsol
titán
Meg akkoriban nem volt jellemző az se hogy a ram használat könnyedén 1GB fölé tud kúszni. Ez olyan mint régen 256MB rammal vígan lehetet netezni win xp vel, most meg 512RAM esetén elindítod a böngészőt és már el is fogyott a ram és akkor még csak nem is az van, hogy 30 weblapra mentél fel egyszerre.
-
kovsol
titán
Nem fogod megbánni, legalábbis én nem bántam meg
Full HD-ra 6850 már csak kompromisszumokkal elég a legújabb játékokban. 7850 meg egy +25-30% könnyed tuninggal jóval erősebb nála, és akkor még a lelkét se tapostad ki. -
kovsol
titán
90 fok alatt nincs gond, utána már érdemes odafigyelni rá. Nekem volt egy hd3870 kártyám ami szinte mindig 90fok fölött volt játékok alatt és mégis sok éven át ment gond nélkül.
Nem kell túllihegni ezt a melgedés dolgot. Van aki már odavan ha 60 fok fölé megy, de teljesen fölös nézegetni a hőfokokat kb, úgyse fog egyik se túlmelegedni annyira, hogy káros legyen. -
kovsol
titán
-
kovsol
titán
-
kovsol
titán
-
kovsol
titán
-
kovsol
titán
-
kovsol
titán
-
kovsol
titán
gondolom 6950 helyett 6850 re gondoltál
-
kovsol
titán
-
kovsol
titán
-
kovsol
titán
-
kovsol
titán
fogalmam sincs, mert rpm -t nem mutat nekem, csak % -t, viszont 45-50% körül már kezd hangos lenni, szóval szerintem az enyém magasabb fordulatot ér el
-
kovsol
titán
Én igaz csak lájtosan tuningolom a karit 850/1100 ra van állítva 24/7-re, de 10-40% között állítottam neki a szabályzást, 70 fok körül megtartja 20-25% fordulattal már az én vtx3d kártyám, hangja meg természetesen semmi így még. Sajnos én elég érzékeny vagyok a hangra, minden venti nagyon alacsony fordulatra szabályozva megy a gépemben.
-
kovsol
titán
-
kovsol
titán
ment is a kukába, Starcraft2 alatt még működött és tényleg az alaplapi hdmi -n keresztül a 6850 számítását nyomta ki és pl a menüben az igp számolt játék közben meg a 6850, ez teljesen jó, de pl az F1 2012 -t elindítottam ott meg baszott átváltani a 6850 -re
ki tudja lehet még pár hónap és kiforr a dolog, de most még vannak gondok, addig nem eröltetem. Meg igazság szerint egy 7-es szériás kártyával lenne értelme, mert akkor teljesen le tudna állni a diszkrét vga mikor az igp számol, itt meg max csak terhelés nélkül levett órajelen figyel a 6850. -
kovsol
titán
-
kovsol
titán
-
kovsol
titán
-
kovsol
titán
Két 3dmark eredmény csak azért, hogy később megtaláljam

Intel® Core™ i5-3570K@4,2Ghz
AMD HD6850@850/1100 -
kovsol
titán
-
kovsol
titán
-
kovsol
titán
Én nem raktam rá másik biost. 915/1150 volt a max amit bírt nálam tuninggal. Feszt nem lehet rajt növelni. A ventilátort én 10-40% közé szabályoztam be, így is még ebben a melegben is megfogta 70-72 fok körül és így még nem is zajos. Igazából nekem gondom még nem volt vele. A kártyában kellemesen csalódtam, igazából hozza az elvárhatót tőle. Mondjuk én jóval olcsóbban tudtam megvenni anno, mint más márkákat.
-
kovsol
titán
akkor valaki írja le azt is, hogy mi jó akkor stabilitás tesztre, mert most már kíváncsi lettem
(#24385) DroiDMester és mégis pontosan mit takar ez a mérés? 6850 88W
-
kovsol
titán
7850 többet eszik mint 90-95W tuningolva. 130W TDP je van, de ha nem kínzod agyon tesztekkel akkor is 110W meglehet.
-
kovsol
titán
-
kovsol
titán
-
kovsol
titán
Én egy darabig csifi 360W al használtam a gépemet. Mondjuk meg is döglött egy hónap után
akkor lett egy aurum 400 -
kovsol
titán
-
kovsol
titán
-
kovsol
titán
-
kovsol
titán
Megcsináltam, majd felraktam a trixxet és próbaként 895/1150Mhz re belőttem és játék közben át is állítja rá! köszi
Pont ez a kis tuning kellett a játéknak max grafikán, hogy stabilan tartsa az fps -t. -
kovsol
titán
Pedig azon kívül, hogy felraktam a 12.7 beta drivert semmi nem változott és korábban ment 900+ Mhz en is tuninggal hiba mentesen, most meg akármire állítom nem megy gameban, akkor se ha csak driverben állítom afterburner nélkül. Na mind1 marad így, majd következő driver talán helyre teszi.
-
kovsol
titán
-
kovsol
titán
-
kovsol
titán
-
kovsol
titán
-
kovsol
titán
-
kovsol
titán
[link]
Az elsődleges Output Device legyen belőve rá és akkor viszi a hangot. Nekem is a TV re a vga viszi a hangot. Bár én HDMI-HDMI kábelt használok most.(#23857) Malibutomi én DVI porton HDMI átalakítóval toltam át a hangot már a HD3870 kártyámon is. Szerintem működne ez a megoldás ezzel is.
-
kovsol
titán
-
kovsol
titán
-
kovsol
titán
-
kovsol
titán
-
kovsol
titán
Lejárt a szerkesztési idő, de igazából leszarom, nekem halk és 70 fok fölé nem is megy, msi afterburnerben szépen bevan lőve a venti szabályzási grafikonom hőfok szerint aztán ennyi.
Más kártyája meg felőle mehet akárhány rpm el. Na meg én nem tuningolom szarrá, aki ilyen 950 Mhz meg fesz emelve járatja az ne csodálkozzon ha pörög a venti. -
kovsol
titán
Enyém is szeretne többel menni, de én nem hagyom neki, így is megáll 70 foknál és 20-30% elég neki játék közben. Ne hangoskodjon itt nekem egy picit se.
(#21659) zserbox értem én, hogy mit mondasz, de ők hagyják a driverre, hogy szabályozza én meg nem, mert az enyémet is szeretné felvinni 50+% -ra, de teljesen fölöslegesen. 40% körül kezd hangosodni az enyém is. Amúgy rpm -t nem ír nekem ki.
-
kovsol
titán
Én meg beraktam neki, hogy 10-40% között szabályozza és 70 fok fölé se megy BF3 ban 30% körüli ventivel, hangja sincs így még szinte semmi. Nem tudom tiétek hogy melegszik hogy 60% ra is felmegy.
-
kovsol
titán
-
kovsol
titán
-
kovsol
titán
Szóval ahányszor kiadnak valamiből új verziót vagy finomodik a gyártása és már jobb példányokat gyártanak írják át az összes cikket ?
"Ezt akár rá is foghatnánk a korai chipverzióra (stepping) vagy a referenciahűtés gyenge hatásfokára, lehet találgatni. Még az is lehet, hogy az AMD nem szeretné, ha túl gyorsak lennének a 6800-asok, mert azzal a saját üzletének ártana. Mindenesetre ebből azt a következtetést lehet levonni, hogy jelen pillanatban eléggé pengeélen táncolnak az új VGA-k."
Szerintem aki ezt elolvassa az simán rájön, hogy korai példányokról van szó és nem kellene sablonosan ráhúzni mindre ami azóta megjelent. És a referencia hűtés se túl nepszerű.
-
kovsol
titán
-
kovsol
titán
-
kovsol
titán
-
kovsol
titán
Az első ventit ha tudod szerintem tekerd fel úgy 1200rpm re, lehet segítene és ott még hangos se lesz szerintem. Nekem a ház oldalán is van egy 19centis és elöl hátul egy 12cm es.
HD3870 kártyám terhelve 90 fokig is felkúszott és sok éve üzemel! Nem kell ráparázni, majd 100 foknál ráértek![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
kovsol
titán
Nekem BF3 alatt szokott felmenni 67-68 fokra kb és ezt 20% os venti fordulattal produkálja. 10-40% között állítja magát hőfok szerint úgy van belőve msi afterburnerrel. Alapjáraton 38fok körül megy 10% al, 3dmark 11 az már fel tudta vinni 73fokra egyszer, ez volt a rekord amit monitoroztam, de ott is 30% alatt ment még a ventije.
-
kovsol
titán
-
kovsol
titán
Ezért nem kell határon járatni, nem sokat számít teljesítményben ha 20-30Mhz el a határ alatt járatja az ember, viszont beton stabil lesz a rendszer és azon se kell aggódni mikor pukkan el valami.
-
kovsol
titán
Most tulajdonképpen nem tudom mire akarsz kilyukadni, az én tényleg alap feszen járatott 1,15V os kártyámat hasonlítgatod a te emelt feszültséges eredményeiddel.
Ez van nálam 910/1175 fölé nem megy 1,15V al.(#21527) Turbolada II hol olvastál te 820MHz -t ?

-
kovsol
titán
feszültség emelés nélkül ?
-
kovsol
titán
?
(#21521) Turbolada II 910/1175 is megy, de nem járatom ezen folyton
-
kovsol
titán
Én most is tolom egyik fórumtárssal a Starcraft2 -t

Nekem most 850/1125 24/7 re. -
kovsol
titán
ram szerintem nyugodtan számolható 4600Mhz el is, kétlem, hogy túl sok kártya lenne amin nem viszi az 1150-t
-
kovsol
titán
-
kovsol
titán
Nekem feszt nem is enged emelni, mert nekem a VX6850 1GBD5-2DHX kártyám van már. Mondjuk 24/7 használatra nem is merném fesz emeléssel használni. Procim is alapfeszen viszi a 4Ghz -t. Menne 4600 fölött is, csak oda már iszonyat meg kell növelni a feszültséget, annyit meg nem ér az a +10% nekem.
-
kovsol
titán
-
kovsol
titán
-
kovsol
titán
-
kovsol
titán
775/1000 a gyári órajel, nekem 800/1050 alapon, ez meg az VTX3D féle gyári tuning

-
kovsol
titán
akkor én kaptam egy szar példányt tuning szempontból
920MHz en már hibázik.900/1150Mhz eredmények: 3DMark Vantage és 3DMark 11
-
kovsol
titán
Nálam marad is fent a 12.1, ezeken a kártyákon úgyse nagyon változtatnak már a frissítések, majd max ha valamelyik játékhoz adnak benne valami javítást akkor rakok fel újat.
Az a 950Mhz elég jó szeritnem fesz emelés nélkül. -
kovsol
titán
-
kovsol
titán
-
kovsol
titán
Van külön tápos topic amúgy. 400W totál 12V os ága van, de ketté van osztva és 20A lehet max az egyiken az 240W maximális egy ágra. Ezen kellene osztozkodnia a két kártyának és az egyéb dolgoknak még aminek kell a 12V. A másik ágon a CPU lenne. Szerintem kevés, ha mégis elég akkor iszonyat határon van már.
-
kovsol
titán
-
kovsol
titán
Nekem 2 nap alatt jött meg.
Eddig xbox360 on toltam, ott tudtommal fixálva van 30fps re.
-
kovsol
titán
40-50 fps mellett mi a gond az irányítással ?

-
kovsol
titán
-
kovsol
titán
Nyugodtan kössed rá, gyártó mindig túlméretezve írja a tápot, hogy nehogy valaki sírjon, hogy a gagyi szar tápjával nem megy.
120-130W nál többet nem eszik meg a kártya. Nekem az FSP Aurum 400W (384W-t tud leadni összesen 12V on) elvitt két darab HD3870 -t ami darabja eszik 105W körül, gyártó szerint meg egyet se kellett volna elvinnie
-
kovsol
titán
Egy szál, ha használna egy egész modult akkor nem lenne gond, és az a durva más játékoknál ilyen esetben a bulldózeres win frissítések erőltetve elosztják modulonként a terheléseket, de itt a programozók úgy írták meg, hogy nem tud belenyúlni. Mondjuk eddig ez a második játék ami ilyen, a Red Alert 3 volt még ilyen.
Settlers 7 is csak egy szálat használna gyárilag, mégis így terheli. Vagy Starcraft2 ami két szálat magot használna 4vs4 multiban ilyen, diablo3, az összes játékot elosztja a win modulonként egy szálra, BF3 az ami ténylegesen be is zabálja rendesen a 6 szálat [link], dota2
Másnál nincs gond a Settlers7 beállításaival? Valamiért nem tudom maxra rakni a garfikát, mert azt írja nem támogatja a VGA kártyám, míg HD3870 nél engedte maxra rakni!
-
kovsol
titán
ez a stalkeres teszt most komoly, hogy csak egy magot használ ? csak mert nálam is kajak cpu limites így, maxon pörget egy magot a gpu meg 80-100% között mozog. Így akkor az újabb intel procikon nagyon hasíthat.
-
kovsol
titán
Most ami AMD részről best buy az az FX-8120 44k körüli áron, alap feszhez közel viszi a 4Ghz -t. Amúgy ez az FX-6100 is jó proci, főleg, hogy ez is jól tuningolható. Viszont ezek se ponthajhász procik, de valós alkalmazásokban jól muzsikálnak, jelenleg ha intel akkor szeirntem i5-2500k nál sajnos lejjebb nem lehet adni ha tuningolni is akarsz.
-
kovsol
titán
Ennyire kevés lenne már egy c2q ? Mondjuk mindennapi használatra még teljesen megfelel szerintem még, max nem ponthajhász konfig.
-
kovsol
titán
-
kovsol
titán
az hogy 800/1050 ről 850/1125 re meghúztam BF3 ban az átlag fps emet növelte 5-el, azért csak érződik valamit ez a pici húzás is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Videokártyák
- AMD Radeon™ HD 6790 / 6850 / 6870 [Barts]
- (kiemelt téma)
- Ubuntu Linux
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gaming notebook topik
- Amazon
- Távol-keleti webshopok OFF topikja (játékok, kuponok, stb.)
- VR topik
- Formula-1
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- ZOTAC RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 Twin Edge Eladó!
- MSI GTX 1070 Gaming X 8GB
- BESZÁMÍTÁS! MSI Gaming X RTX 3060 12GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus ProArt OC RTX 4070Ti 12GB videókártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Vision OC RTX 3070 8GB videókártya garanciával hibátlan működéssel
- Eladó Xiaomi Poco F3 dual 6/128GB / 12 hónap jótállás
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Starlight-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4676, 100% AKKSI
- MSI Thin GF63 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-12450H - 8GB - 512GB - RTX 3050 4GB - Win11 - Gari - MAGYAR
- 5G LTE! Microsoft Surface Pro 8 i7-1185G7 16GB 512GB 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Asus X570 R7 5700 16GB DDR4 1TB SSD RTX 3060Ti 8GB be quiet! Pure Base 500 Chieftec 700W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

gondolom nem volt nagyon húzva, mert nem túl sok pontot kapott
ki tudja lehet még pár hónap és kiforr a dolog, de most még vannak gondok, addig nem eröltetem. Meg igazság szerint egy 7-es szériás kártyával lenne értelme, mert akkor teljesen le tudna állni a diszkrét vga mikor az igp számol, itt meg max csak terhelés nélkül levett órajelen figyel a 6850.
akkor lett egy aurum 400