- sh4d0w: Vigyázz a háttértáradra...
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- LordAthis: AI Kérdés érkezett - 3600 soros Spagetti kód refaktorálása és budget
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha – bevezető - igényfelmérés
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Harmadik rész
Új hozzászólás Aktív témák
-
castiels
addikt
Sziasztok!
Tudnátok dobni egy mostani whql drivert hd 6870 hez?
Mert fagyogat játékok alatt illetve alien isolation alatt mozgásnál fehér kis pöttyöket tapasztalaok amik csak sötétben kivehetőek..
Most a beta van fennt.
-
V!ck
senior tag
válasz
himi-humi #27998 üzenetére
Elhoztam haveromtól, kipróbáltam, üvölt, mint az állat, viszont működik rendesen.
Szétszedtem atomjaira, semmilyen elváltozást vagy rendellenességet nem találtam.
Kitakarítottam, újrapasztáztam, kipróbáltam. Ugyanúgy szar, továbbra is 4300körül forog és csak 21%-ot mutat a catalyst. Teszteltem unigine heaven-nel, valley-val, furmarkkal.... betonstabil, nincs artifact sem. Szóval szerintem a kártyának nincs baja, csak a ventivezérlésnek. Talán csak egy fet, egy smd alkatrész, kondi, akármi... van műszerész ismerősöm aki elég mélyen belemászik az ilyenek lelkébe, egy próbát megérhet... de tényleg sokan írják különböző fórumokon ugyanezt a problémát :/ -
V!ck
senior tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, lenne egy elég nagy gond haverom 6870-es karijával.
Referenciahűtős, tökéletesen működött és működik is, viszont egyszer csak fogta magát és azóta egyfolytában 100%-on visít a venti rajta, hiába állítgatja progival mondjuk 40%-ra, akkor is visít mint az állat, állandóan maxon pörög.
Mi lehet a baja? Javítható esetleg?Előre is köszi!
-
himi-humi
csendes tag
Sziasztok!
A következő a problémám: van egy MSI hawk 6870 vga-m amin mindenféle előzetes jelzés nélkül elszállt a FAN controll. MSI afterburnerben nézve minden normális hőfok megy még a venti maxos fordulatszámát is mutatja de nem szabályozható. Raktam rá másik BIOS-t hátha, de nem segített,sőt azóta csak úgy használható a gép ha nincs fent ati illesztő a kártyához,mert amint betölti a drivert becsíkoz/vagy fekete lesz a kép. Régi BIOS-t visszarakva detto sőt az összes elérhető BIOS-szal ezt csinálja (igen mind hozzá való volt,nem fail BIOS-ok) a hűtést amúgy megoldottam alaplapról szabályozva és használható is a kártya filmezésre netezésre a windows által telepített driverrel. De semmiféle 3d alkalmazás vagy amihez kéne az atidriver nem megy! Vkinek bármiféle ötlet? Kukás?
-
-
hsrasus
aktív tag
válasz
F_Zolee #27986 üzenetére
hali!
sajnos a kártya nem tud olyat, hogy egyedi felbontás létrehozása (mint az Nvidia) ezért valóban nem is tudtam beállítani.
viszont amitől azért eléggé kétségbe vagyok most esve az az, hogy a DVI-on sem tud akkora felbontást csak 1920x1200-at. most ilyenkor mi van??? -
-
hsrasus
aktív tag
válasz
F_Zolee #27982 üzenetére
Hmm, hát újabb játékokkal nem nagyon játszom, a legújabb talán a COD MW3, annál csak régebbiekkel. remélem azért az még menni fog.. illetve ha nem játszok akkor ugye nincs probléma a felbontással?
Esetleg a HDMI kimenet verziószámát azt nem tudod, ami a kártyán van? Elviekben lehet már 1.4-es, de jó lenne biztosan tudni.üdv:
hs -
hsrasus
aktív tag
Sziasztok!
azért írok, mert 2012 augusztusában vettem egy VTX3D Radeon HD 6790-et, 34k-ért. igazából nagyon meg vagyok vele elégedve, mert fHD-n is high beállítások melett teljesen jól kihajtotta a játékokat. viszont most át akarok térni egy komolyabb felbontású WQHD, azaz 2560x1440 monitorra és cseppet agódom, hogy ahhoz már nem lesz elég. van esetleg valakinek ilyen tapasztalata?
üdv:
hs -
himi-humi
csendes tag
válasz
raubisoda #27939 üzenetére
Sziasztok!
Nos a helyzet bonyolódott: a hűtést megoldottam alaplapról szabályozva. De játékot elindítva becsíkozott a kép (gondolom nem tettszett neki az új BIOS). Csak csökkentett módban volt hajlandó elindulni ahonnét csak úgy tudok továbblépni ha lesikálom a VGA drivert és a windows7 által telepítettel futtatom aminél ugye max felbontás 1400xvalami és nem megy vele semmi 3d alkalmazás. Régi BIOS-t visszaraktam a kártyára és detto ez a helyzet? megöltem ? vkinek vmi ötlet? sem régi sem legújabb illesztővel nemmegy
-
halhatatlan
aktív tag
üdv!
következő, volna a kérdésem!
a sapphire trixx nevű progiban, ugye lehet emelni a feszültséget, az véletlenül nem a ramoknak emeli csak?
a másik kérdésem, az lenne, hogy hogyan fér össze a sapphire és a catalyst-beállításai? mert mikor állítom az órajelet elkezd ugrálni a kép, és a venti fel fel pörög közben! catalyst-ban 1000mhz-nél ugye vége, sapphir-nál meg van tovább is! -
himi-humi
csendes tag
válasz
Hali!
Sikerült megflashelni a kártyát windows alatt, de semmi eredmény: Mind1 milyen BIOS van rajta ugyanúgy 100%on hajtja.Azt a megoldást ötlöttem ki hogy rákötöm a vga pwm-jét a cpu ra párhuzamosan és azzal hűtök. Kérdésem az lenne hogy a vga ventik is 12 voltosak? nem csak 5? Sehol nem találok rá választ pedig gugliztam 1 keveset
-
halhatatlan
aktív tag
ha veszek eggy mini dsport-hdmi kábelt, és összekötöm úgy a monitorral, lessz valami változás?
vagy rendes dsport-hdmi között?
vagy jó a sima hdmi közvetlenűl a monitorhoz a 6870-el!
vagy az eyefinity miatt van a sok csati?
köszi! -
raubisoda
senior tag
válasz
halhatatlan #27966 üzenetére
-
halhatatlan
aktív tag
válasz
raubisoda #27964 üzenetére
Köszönöm kérdésed!
De játékkal még azóta sem teszteltem! De szerintem rosszab biztos nem lett!
Mert ahogy észrevettem csak a majomkerék forog gyorsabban alacsonyabb hőnél, mint a gyári beállítás!
Úgyhogy rosszabbat biztos nem csinálhattál!
De ha meglesznek a játék tesztek, rakom fel!
Köszi! -
raubisoda
senior tag
válasz
halhatatlan #27962 üzenetére
Helyzet?Fasza minden?Gondoltam azért megkérdezem pár nap távlatábol...
-
raubisoda
senior tag
válasz
halhatatlan #27962 üzenetére
nm
-
halhatatlan
aktív tag
-
raubisoda
senior tag
válasz
halhatatlan #27959 üzenetére
LINK venti vezérlés módosítva
-
raubisoda
senior tag
válasz
halhatatlan #27956 üzenetére
rakjad be rar-ba
-
.zSoLTi.
senior tag
Urak tegnap kapot a Club 3D radeon 6850-es kartyam egy FX8320-as procit maga mellé és kezd kevésnek bizonyulni. Mi az a max gpu, illetve memo órajel amit belőhetek neki a catalys-tba? Gyári hűtés van rajta. Szeretném belőle kifacsarni amit még kilehet biztonságos keretek között
-
raubisoda
senior tag
válasz
halhatatlan #27951 üzenetére
data.hu-ra töltsed fel a te saját biosod megnézem
-
raubisoda
senior tag
válasz
halhatatlan #27945 üzenetére
Olyannal,hogy egyik sem olyannal még nem.
-
halhatatlan
aktív tag
válasz
eldiablo #27947 üzenetére
Én ugyan ezt csinálom amit linkeltél! Csak dos-alatt és Atiflash-el! Még a parancsok is ugyan azok!
-f ráerőlteti a más ID-s biost is
-p parancs
0 a VGA foglalatEgyszer nagyon sokat szívtam
eggy Sapphire HD 4870x2-vel, mert az dual bios-os mivel 2 gpu-s, szóval a azt is sikeresen megtanultam hogy kell.
-
halhatatlan
aktív tag
válasz
eldiablo #27947 üzenetére
igen!
Anno volt egy Asus EAH4830-am,amire rátoltam a Sapphire 4830-at is! (akkor tanultam meg kezelni a az atiflasht,mert még nem jöttem rá addig csak S3 trio volt a vga-am)
Tökéletesen ment vele és nagyon jó hőfokkal!
Tavaly nyáron meg a Gigabyte HD7770-re a Sapphir-t szintén jól ment utána!
Egyébként ha nem csináltál HD6870-et akkor ne légy biztos benne hogy bármeiket lehet win alatt! Eddig én is úgy voltam vele!
Amúgymeg van ameiknek levan zárva! azért se lehet win alatt! Dos alatt lehet az -f parancsal ráerőszakolni. -
válasz
halhatatlan #27946 üzenetére
Azt pont nem. De, ha már ilyen kellemesen elbeszélgetünk, Te esetleg sikeresen flasheltél át más kártyákat idegen BIOS-al? Gondolok itt más típusra való átflashelésre.
Nekem sikerült több ízben más típusokkal és nem hinném, hogy ez oly mértékig rendhagyó megoldásokkal lenne, hogy az teljesen ellehetetlenítse a módosítást, újra írást.
Ez alapján csináltam: [link]
Nem árt némi hozzáértés, annak hiányában nem javaslom. -
halhatatlan
aktív tag
válasz
raubisoda #27942 üzenetére
Találkoztál már olyannal hogy, ami a techpower-en van fent a Ref HD6870-hez, az eggyik sem jó hozzá?
Mert én most igen! Volt amelyikkel rásem kapcsolt a monitor win alatt! Ameikkel rákapcsolt azmeg csak DVI-Dsub-on! azon is csak az eggyik, se HDMI sehol nem kapcsolt be win alatt! Hameg bekapcsolt DVI-DSUB-on, és felraktam a 14.9-es CCC-t akkor következő ujraindításnál (kékhalál).
Így maradt az eredeti ami rajta volt! Végig probáltam mindet, van ott vagy 6db ami a Ref kártyákra van.
Vagy olyan egyedi bios kell neki, hogy csak ez az eggy 2010 jó hozzá, vagy szar a kártya nemtom! -
válasz
halhatatlan #27943 üzenetére
Nem hinném, hogy viccelsz, csak esetleg nem jól csináltad, vagy egyéb X ok miatt nem sikerült.
Én eddig bármit átflasheltem, de biztos csak mázlim volt.
Mondjuk nekem Win alól is ment. -
raubisoda
senior tag
válasz
halhatatlan #27940 üzenetére
Hát akkor úgy kell csinálni---- -_-
-
válasz
halhatatlan #27940 üzenetére
Bármilyen BIOS-t rá lehet tenni, max nem fog vele menni.
Az én 7850DCII kártyámon is DC II TOP BIOS van és a HD4730-ra is rátettem a HD4870 BIOS-át. -
halhatatlan
aktív tag
válasz
Win-alatt sehogy nem fogja engedni! Majd figyeld meg a végére! Hogy mért azt énsem tudom!
Én is így jártam vele, pedig én újabbat tudtam volna rátenni, mert enyémen még a legelsők között jött ki, és régi biosa volt.Mégse engedte! Még a bios ID-ket is modosítottam! De ezt nem ajánlom annak aki nem vágja!
Dos alatt lehet egyedül, Atiflash-el ráerőszakolni! Vagy CD-DVD ről, vagy Pendrive-ről. -
raubisoda
senior tag
válasz
himi-humi #27938 üzenetére
Nem egyszerű de megoldható.Kikeresed az RBE nevű progit ugyan onnan (techpow...) ahol a biosok vannak.Hozzá leszeded a winbios flashelő progit.Ezeket mind a DOWNLOAD oldalon találod meg.
A GPUZ-vel feltétlenül mentsed el a régi biost mert ha gebasz van azt vissza lehet rakni rá.A gpuz-nál rámész ahol nálam az egér van és SAVE TO FILE...Utána a bios sorszámokat szigorúan ellenőrizd nehogy rosszat tegyél fel rá mert csík hegyek lessza karidon.
-
himi-humi
csendes tag
Sziasztok!
Van egy MSI 6870 Hawk-om ami egyik indítás óta maxon járatja a ventillátorokat . Egyébként semmi baja a hőfok normális megy minden csak a qrva ventillátorok pörögnek 4000+ os fordulaton. Afterburnerben nem lehet állítani rajtuk.Driver sika-telepítés-frissítés minden megvolt de semmi eredmény. BIOST nem tudok frissíteni mert a a legfrisseb van fent. Esetleg vhogy rá tudom erőszakolni ugyanazt a BIOST még1x? Hátha segít?Előre is köszi.
-
-
raubisoda
senior tag
válasz
#00983040 #27931 üzenetére
A fiam játszik a legtöbbet.Köv hónapban 250-es vagy lehet csak 120-as kingston ssd befigyel.Hát a tápod kidobom az asszony gépébe ide egy komolyabb lesz amit "Corsair HX750" az egyik ismerősöm ad nekem finom forintért.
A kábeleket majd megoldom.Tudod mit szenvedtem mire ezt összehoztam?Majd meg haltam.
keveske a hely
-
törölt tag
válasz
raubisoda #27930 üzenetére
Látom jó poros már
meg a lábak alatt szivacs ... csak nem a rezonáció miatt .?. másik házad sztem jobb volt . Ez meg black ...
Nem valami profin oldottad meg és a kábelezést sem ...Látom a ramokról levetted azt a szörnyű hűtőt
feleslegesen hangoskodott az ott neked
Egy SSD-t megérdemelne a géped - tápod jó
-
törölt tag
válasz
raubisoda #27928 üzenetére
Igazából ezzel a házzal semmi gond nem lehetett
mondjuk HD6870 alapjából jó étvágyú volt ! Néztem képen , hogy VGA full fordulaton ment
hááát nem irigyellek , mekkora hangzavar lehetett ott
Nekem még 50% közelébe se igen ment
Igaz manualisan belőttem az RPM -et 35% -ra , gyárilag ez 20% - itt még hangtalan , ám tolja annyira a levegőt , hogy rendesen elárassza a környezetét és még silent módban ... magyarán alapból " túlhűtött " . Nem váratom meg a melegedő funkciót.
De tuti lehetett a VGA-nak vmi nyűgje , hogy már szét volt szedve és ha igaz , ahogy írtad nem volt paszta rajta . Valahonnan kaphatott JÓtanácsot talán ...
Akkor a jelenlegiről egy kép nem lehet akadály ugye ?
-
raubisoda
senior tag
válasz
halhatatlan #27925 üzenetére
Hát ez a negyvennanométeres vénegér
már megvolt halva.Én nem tartom meg a 7850-et mert zöldséget akarok.A kényszer nagy úr.
-
raubisoda
senior tag
válasz
halhatatlan #27923 üzenetére
leváltottam a halotti tor főszereplőjét (6870) egy HD7850-re.
-
himi-humi
csendes tag
Sziasztok! Van egy MSI Hawk 6870esem ami legutóbbi bekapcsolás óta 100%on jártaja a ventillátort! Driver sika újratelepítés megvolt. MSI afterburner szerint a hőfok normális de sem manuálisan sem autómatikusan nem engedi szabályozni a fordulatot. Bios-t nem enged frissíteni mondván hogy a legújabb van fent,pedig arra gyanakodnék..vkinek vmi ötlet hogy frissítsek rajta Biost? Köszi
-
raubisoda
senior tag
Ja míg el nem felejtem ha drivert kap akkor gyufa.?????Ötlet uraim és hölgyeim?
-
raubisoda
senior tag
Eljött a kaszás a vga-ért.Vége a drága HD6870-nek.(hogy rohadna meg) néha ad képet néha nem pixeles azaz kockás .Valami ötlet?Vágjam be a sütőbe?
-
raubisoda
senior tag
Uraim.A probléma egy időre megoldva.Semmi baj (elvileg) az olcsó pasztának köszönhetően.BF4 multi max 77fok hála a Nano Ceramic kencének amit fentebb bemutattam.
-
halhatatlan
aktív tag
-
halhatatlan
aktív tag
-
raubisoda
senior tag
válasz
halhatatlan #27913 üzenetére
-
raubisoda
senior tag
válasz
halhatatlan #27910 üzenetére
Nos?Helyzet?Sz..r de nem reménytelen?
-
raubisoda
senior tag
válasz
halhatatlan #27910 üzenetére
hát hajráááá
-
halhatatlan
aktív tag
válasz
raubisoda #27906 üzenetére
így is találkozok olyan problémákkal, hogy nyomatom a játékot, azt gondol eggyet, leteszi az asztalra, mintha windows gombot nyomnák, csak épp nem teszi vissza a játékot! azt olyankor már csak feladatkezelővel tudom bezárni.
ezt szinte minden játéknál elkövette eddig!( legalább egyszer kétszer)
dehogy miért? vagy tényleg igaz hogy Intel cpu-hoz nem 100%-os az AMD vga? -
raubisoda
senior tag
válasz
halhatatlan #27907 üzenetére
-
raubisoda
senior tag
válasz
halhatatlan #27905 üzenetére
driver csere próba hátha
-
raubisoda
senior tag
válasz
halhatatlan #27903 üzenetére
kapcsold ki a hardveres gyorsítást a böngészőkbe
-
halhatatlan
aktív tag
valaki tudja, hogy mért ugrál a hd 6870 órajele 300/300-ról 1000/1200-re 2D alatt?
csak operát,facét, youtoob-ot,használok meg mindent amit más 2D alatt!
nincs ezzel bajom, csak zavaró, hogy feleslegesen melegszik 50c°-65c°-ig!
főleg a ref hűtő hangja! mellékesen, egy Thermaltake Versha házban! amiben felül egy 12cm-es venti kivülről,befele szív, mjd egy ugyan ilyen hátul kifele, és a vga-is kifele!?
köszi -
raubisoda
senior tag
válasz
winhate #27901 üzenetére
Igen rettentő érdekes.tegnap óta max 90 bf4-ben.Ami nem terheli a gpu-t extrém módon ott max 82 de ez nagyon max.tegnap feltettem a 14.9 ma újra rádobtam az omegát.Nem értem mivan a karival.Egy vicc.de mha melegszik is nem tilt tehát amit ír az nem annyi mert ha megfogom a hőcsövet nem 90fokos mert az nekem fájna.
Természetesen azóta mióta biost cseréltem amit ajánlottál.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DELL Precision 7540 i7-9850H Quadro T2000 32GB 1000GB 1 év garancia
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO LOQ 15APH8 15 notebook - R7 7840HS 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 6GB WIN11
- AKCIÓ! EZÜST! RITKASÁG! Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 512GB OLED 120Hz Gar!
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3070/ Hp EliteDesk 800 G4-G5 mini, micro PC-Számla/garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest