Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Sonarr és Radarr
- enginev3.0: Torrent autodl beállítás
- Meggyi001: Több tucat Eiffel torony??? ... Igen, gyere mutatom, hogy hol...
- bambano: A sor végén
- Hieronymus: Kalózkodás. Kalózkodás? hozzászólás
- GoodSpeed: Ennél jobb Windows 7 Aero Skin nem igen van Windows 11-re (WindowBlinds 11)
- Pötyi: 4. RETRO KONZOL ÉS SZÁMÍTÓGÉP BÖRZE - '25. november 16.
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
joss68
tag
Sziasztok!
R6850 Cyclone-m van!MSI Afterburnerrel feltettem a gpu-t 940-re,a memoriát 1140-re!
Voltot nem emeltem!
Battlefield 4 alatt felment a hőmérséklet 85 fokig!
Stabilan működött,de valószinüleg nem lenne hosszu életű ezze a hőmérséklettel?
Mi lenne az ideális hőmérséklet?
Tudok valamit tenni,vagy ne eröltessem?Ventillátor automanán!Huzzam fel játék előtt esetleg?
Válaszokat köszönöm... -
válasz
bicajoskema
üzenetére
Persze, elég, csak valami normális márkát vegyél.
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
bicajoskema
üzenetére
Még egy normális 350-es táp is elég lenne ahhoz a konfighoz de max 400W-os.
-
bicajoskema
tag
Köszi a választ, mondjuk egy rendes táptól nem fog jobban futni a bf3. Bár ha meghal a gépen a noname táptól akkor meg sehogysem fog futni. Lehet a 4850 ért kapott 6-8k hoz dobok még egy kicsit és veszek egy rendes tápot. 450w os elég lesz a 6850 hez?
-
válasz
bicajoskema
üzenetére
Én a tápot lecserélném valami normálisra, de amúgy igen, ugyanaz a csatlakozó van a 6850-en is, mint a 4850-en. Na meg ezzel a processzorral nem biztos, hogy lesz nagy különbség a 2 VGA teljesítményében.
-
bicajoskema
tag
Sziasztok!
Egy 6850 beszerzésén gondolkozom. Egy 4850et váltana, egy athlon x2 250 em van a gépben 4 gb rammal és egy satás vinyó. 450es noname tápom van. Elég neki ? Van valamilyen jellemző hibája a 6850 nek? A 4850 em Sapphire volt, nagyon szeretem a mai napig sosem hagyott cserben. 6850 ből mit ajánlott venni?
Üdvszerk. A 6850-n is egy darab ugyanolyan 6 os csati van mint a 4850 en?
-
Teodor52
senior tag
válasz
F_Zolee
üzenetére
Nekem jövő júniusban éri el a 3 évet, de akkor lehet, hogy akkor szedem csak szét, így ha már írtad hogy nem volt sok kosz persze függ ez attól is mennyiszer használtad intenzíven mert én pl 8 hónapja egyáltalán nem gépeztem talán egy két hsz-t írtam.
Nem tudom,most dilemmázok.
Nem szeretnék egyenlőre belekezdeni egy olyan szerelésbe minek a folyamatát nem ismerem, ahhoz eléggé féltem a 40 ezres kártyát.Ez a gondom
Előző kártyám egy 4850-es volt Asus nagyon megvoltam elégedve vele rendkívül strapabíró volt igaz kicsit más felépítésű volt már ami a hűtőt illeti de ott csak azt a kis műanyag burkolatot kellett leszedni illetve a kétpólusú ventilátor csatit és már is egy kis ecsettel letudtam portalanítani.
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
Teodor52
üzenetére
Nemrég szedtem szét az enyém de ha jól rémlik mindenképp le kell venned az egészet, hogy a burkolatot külön le tudd venni. Szóval akkor már a pasztázás is szóba jöhet. Bár nekem majdnem 3 év alatt kb semmi kosz nem volt beragadva és még a paszta se volt rossz, mert kb nem változott a helyzet miután mx2-vel átkentem.
-
Teodor52
senior tag
Sziasztok!
Volna egy Sapphire HD6850 1GB DDR5 PCI-E kártyám minek a burkolatát szeretném csak leszedni a közeljövőben, hogy a hűtőbordát letudjam portalanítani(nem szeretnék pasztázni meg hasonló komplikáltabb szerelést sem csak egy egyszerű portalanítás).Tudna nekem valaki segíteni aki otthon van ebben a témában és már rutinos is?
-
szinimini
senior tag
Helo,
tegnap egy kicsit kipróbáltuk a mortal-t egy Pana GT60-on és színes tiri-tarka felvillanások voltak.
Film közben is volt,de ott szerencsére megszűnt. TV nézés közben egyáltalán nincs.
Annyi,hogy pc-vel van össze kötve.
Tudnátok vmi ötletet adni,hogy hogyan tudnám kijavítani?
Driver frissítést csináltam és nem lett jobb. -
4264adam
veterán
Sziasztok!
Használt HD6850 tulaj lennék melyre van 3 nap próbagarancia. Mely programokat futtasam rajta tesztként mellyel kiderül hogy semmi probléma nincs a kártyával? Miket figyeljek a hőfokon kívül?

-Találtam eladó HD6850-est melynek a hibája youtube és flash dolgoknál jött elő( leállt újraindult a gép) míg játékok alatt semmi gond nem volt vele.
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
gpatrik
üzenetére
Memória lehet bajos. Furmarkot már nem is mondom, hogy próbáld ki ha annyitól kifekszik. Visszaszolgáltatáson kívül nem sokat lehet kezdeni. Ha azt mondja nála jó akkor simán visszavehetné de ha már ennyire tiltakozik ellene akkor lehet elhallgatott egy "apró" részletet.
Esetleg 3.gépben is próbáljátok ki ha ott se megy akkor átvert bár így is annak látszik.
-
gpatrik
tag
Sziasztok!
Ismerősöm vett itt a Hardveraprón egy Club3D HD 6870es videokártyát. Játékok alatt fut szépen, de youtube-on videó indításánál (nálam) natúr szürke képernyő kíséretében megfagy a gép. Driverek a legfrissebbek, flashből is. Mi lehet a hiba oka? Az eladó azt mondja, nála jó volt, nálunk két különböző gépben ugyanazt a jelenségeket produkálja. Az eladó szerint kicsi a táp, ez mennyire lehet valós? Nekem egy Asus hd 6850 megy hiba nélkül egy Corsair hx520 táppal megtámogatva.
-
zozyk
addikt
Mindenkinek köszi a tanácsokat,az újrapasztázás segített rajta.

10 perc szőrősfánk után 75 fok a max.
Ez már elfogadható?
-
zozyk
addikt
Nincs itt a topikban valaki Győr környékéről,illetve Vas megyéből,aki megcsinálja?

Jobb lenne,ha olyan csinálná,aki ért is hozzá...
-
zozyk
addikt
Még 1 kérdésem lenne.
Sima CPU paszta elég ehhez,vagy van speckó VGA paszta is?
-
zozyk
addikt
Köszi a válaszokat,akkor szétkapom és újrapásztázom.

(remélem nem túl nehéz szétszedni)
-
zozyk
addikt
Üdv urak.
Szerintetek magas ez a hőmérséklet egy MSI HD6850-hez?
A WoT elég jól meghajtja szegény videokártyát.
A ház egy Cooler Master Silencio 450
Üresjáratban 45-47fok.
-
lehella
senior tag
Köszönöm a válaszokat, akkor marad a monitor leválasztása, ennyit nem szánnék az átalakítóra

-
törölt tag
válasz
lehella
üzenetére
Az egyiknek mindenképp DP kell legyen és aktív átalakítóval. Szóval a harmadik monitorhoz venned kell egy megfelelő dvi-dp aktív átalakítót. Olyan 7-8k körül mennek. A passzív átalakító nem jó, mert azzal is csak két monitor fog menni egyszerre.
Ha jól rémlik a Flex típusú Sapphire kártyáknál nem szükséges az aktív átalakító. Bár én inkább aktívat vennék ekkor is ha mindenképp kell eyefinity, mert az később is jól jöhet.
Nekem megjött a 6850-em. Nagyon pofás kis cucc, egy áldás a 120W még a gyári hűtővel is egész halk. Amúgy ha valakit érdekel számolgattam és 1050 MHz-en tudja az alapórajelen üzemelő 6870 szintjét. Bár eddig kétlem, hogy menne meg itt már zabálna annyit mint egy 6870 szóval nem lennék előrébb.
970-en használom, ezt még úgy néz ki tudja alapfeszen. Ennyi elég is nekem, így is jól meg hajtva. -
lehella
senior tag
Sziasztok! Eddig két megjelenítőt kötöttem a 6850-es videókártyámra, egy monitort DVI-n és egy TV-t hdmi csatlakozók, de rákötöttem a gépre egy újabb monitort, a maradék DVI-ra kötve. Sajnos windows alatt csak két monitort tudok egy időben használni, az asztal kiterjesztéses módon. Van valamilyen megoldás arra, hogy működjön ugyanez 3 monitorra is? Jelenleg vagy a 2. monitor, vagy a TV leválasztva van, macerás mindig módosítani a monitorokat a kezelőben.
-
Frenky89
addikt
Köszönöm az eddigi segítséget mindenkinek. Egyelőre a CCC profilos trükkön keresztül kapott egy kis feszültségemelést a kártya, így most egy ideje már ok. Illetve az Accelero S1 memória tüskéit is felragasztgattam biztos, ami biztos.
Az lenne a kérdésem, hogy a Radeon BIOS Editor-on felül nincs valami újabb kiadású progi, amivel a "power play"-t/power state-eket lehet machinálni?
-
Frenky89
addikt
Most 875/1000-rel egyelőre jó, viszont simán netezés közben is összeomlott úgyhogy a kisebb profilokkal is kell valamit varázsolni majd.
Amúgy, ha olyan gondja van, ami órajel csökkentéssel/feszültség növeléssel orvosolható az származhat táp hibából is (5 éves VX450)?
-
_DiEGO_
őstag
válasz
Frenky89
üzenetére
PCIE gondolom 100MHz -en megyen - BIOS
GPU -t szabályoznám inkább 875MHz-re/ ig .
De ha Win sem igazán akar rendesen betölteni néha , akkor rendszer memó beállításait is megnézném helyedben ... de a húzott proci is meglepetést tud okozni néha , ha windóznak nem tetszik ...
-
_DiEGO_
őstag
válasz
Frenky89
üzenetére
Túlhúzott GPU ? és bootoláskor nem bírja betölteni már vele ... Csökkentett módban esetleg ?
Esetleg én levenném még hűtését is és egy újrapastázás is segíthet , ha órajelek alapon vannak már.
Tápegységed ami kiszolgálja milyen márka és mekkora ?jah látom konfigod beszerkesztve
-
Frenky89
addikt
Hali!
6870-em mostanában elkezdte csinálni azt, hogy telekockázza a monitort (egyszer fehér/szürke tapéta, másszor színes) majd kis idő után megjavul és a CCC jelez, hogy a grafikus illesztő helyreállításra került. Néha böngészés, néha pedig játék közben jön elő.

Hogy tudnám kideríteni, hogy miért csinálja és, hogy hw, vagy sw hiba-e?
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
üzenetére
Fázis ügyben ha jól veszem ki a dolgokat akkor csak a másodiknál van 3 fázis, amúgy nekem ez "sima" van tehát nem a Vapor-x. Ez annyival jobb, hogy 3 hőcső hűti míg a simát 2. Az utolsó meg toxic ami drágább, mint egy ref. Bár a ref is kb így fest hűtés szempontjából.
Ahogy néztem annyit nem számít az a +1 fázis.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
F_Zolee
üzenetére
Akkor marad Sapphire. És nem a téglahűtéses, hanem a saját egyventisük. Mert azon a fethűtő kis csík külön van. A téglahűtésnél meg a fém lap hűti és ha fent van hagyva nem biztos hogy az AC hűtő rámegy. Ugye ezekhez a hűtőkhöz igen kis eséllyel kapni meg a tartozékait már, szóval a gyárit kell fent hagyni.
A ramok meg maradhatnak csupaszon, úgy is rájuk fúj a venti, meg olyan marha nagy tuningot nem bírnak amúgy se. Legalábbis nekem 1050-ről 1150 felett mind a két kártyán megállt. Ennyit meg borda nélkül is vinnie kell. A saját hűtésükön is csupaszok a ramok.
-
törölt tag
És 6850-ből Sapphire-on kívül melyik ajánlott márka még? Mert Sapphire csak kétféle hűtővel van, a referencia tégla meg a saját egyventis hűtésük, hát nekem mind a kettő hangos volt. Nem veszélyesen, de mivel az egész gép full néma ne már a vgan kelljen elcseszni.
Asus, Giga, MSI? Nézegettem gyártói oldalt, a Giga csinál ilyet [link] ez jó lehet? Tuning? A 6870 órajeleit el akarnám érni, többet nem. Lehetőleg alapfeszen.Az Asus meg az MSI hűtése a Gigához képest semmi...
Vagy egy AC S1 rámehet még, de nem akarok külön hűtőt venni pláne nem így hogy 2-3k a hűtő és ennyi majdnem a posta is. Twin Turbo II is jó hűtő mondjuk, de azért megkérik a pénzt is.
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
üzenetére
Az a baj ha 6850et veszel az még régebbi darab aztán rá lehet költeni rövidebb időn belül a hűtésre, mert elöregszik. Bár nekem 3 éves lesz majd a kártyám és semmi zörgés nincs még. Sima Sapphire 6850. Ezt a fajtát ajánlom, 50%-ra állítom a ventiprofilt, hogy ne melegedjen annyira de még így is kibírható a hangja, nem üvölt. 60°C alatt tartja így. Szellős házban.
-
törölt tag
válasz
F_Zolee
üzenetére
fHDba szoktam nyomni, de majd akkor most leszokok róla elég az 1680 is.
Igen, nézegettem a 77xx szériát mert impozáns a fogyasztási érték, a 7790-nel szemezgettem nagyon. De az még elég új és sokat kérnek érte, meg szerintem sok is már teljesítményre, a 6870 felett van picivel. A 7770 viszont meg rohadtul nagyot esik, a 6850 alá kerül be picivel. Az akkori PH tesztek szerint.
De valószínű tényleg jobb lenne egy 7770 így is. De még nem tudom, nekem a 6850 szimpatikusabb de tényleg minden a 7770 mellett szólna.Amúgy nem a fogyasztással van a bajom, hanem hogy a hőmérséklete kordában legyen tartva, csendes legyen és ne 20 ezres hűtőt kelljen rávenni. Na hát ehhez szükséges hogy a TDP 100W legyen max. Ilyen szempontból a 7770 lenne szintén a jó.
Eleinte a powertune idegenített tőle de aztán utánajártam, hogy a 77xx szériánál még a régebbi powertune van ami nem csinál semmit csak a 20%-os tdp limitert hozta be, ha esetleg az ember tuningolni akarna. Márpedig akarok, de csak benchre gyúrni.
Az agyam megáll ezektől a fosoktól amik bekerültek az újabb kártyákba, mint a 290Xbe is a powertune2, bár én már a boosttól is agyhalált kapok ami a 7970GHz-cel jött be. A 7770 szerencsére mentes minden ilyentől. -
törölt tag
válasz
üzenetére
És akkor most itt volnék újra, történt pár dolog azóta az utolsó pl egy GTX280 csak eladtam mert a téglahűtésével 100 fokos és porszívóhangja van.
Még mindig E8400, az AMD konfigot is eladtam nem sokkal utána, most se kívánok konfigot cserélni.
Leginkább mert nincs értelme.Most kivételesen nem egy harmadik 6870-re gondoltam, hanem csak egy 6850-re. A procinak elég lesz ezt is etetni, ezért se akarok konfigot cserélni, minek. Egy i3 lett volna amúgy is.
Remélem a 130W-ja már egész halk lesz meg valami tuninghűtőset akarok amúgy is, mert a GTX280 megmutatta mit tud a 250W téglahűtővel és köszöntem szépen többet nem vagyok rá kíváncsi.
És a 6870-nel is szoptam rendesen, voltak ott 80 fokos értékek süvítés mellett is. Pedig az csak 150W.....Az eredeti terv egy i3 konfig lett volna amúgy meg egy 7850. De nem tudom, nem látom értelmét mert egyre kevesebbet játszok meg egyre nehezebb anyagilag finanszírozni ezeket a szarokat. Úgyhogy hagyom a fenébe a konfigcserét, ehhez a procihoz meg gondoltam elég a 6850 is, olcsóbb is meg kevesebbet is zabál. És eljátszogatni még el lehet vele.
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
Winnie The P
üzenetére
Épp ezt írtam, mivel gyárilag húzott így OC-ként van eladva.
(#27506) steewcv65: lehet, hogy vannak egyes példányok de a legtöbbjén tiltva van a fesz állítás. Amúgy én alapfesszel simán tudok 950Mhz-ig is menni. Sapphire márka...
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
Winnie The P
üzenetére
Mert nem gyári értéken megy a kártya. Már +10Mhz is OC-ként kerül eladásra.
Új hozzászólás Aktív témák
- VGA kibeszélő offtopik
- Nagyon nem szokványos módon ment tönkre egy ASML gép Kínában…
- Elektromos autók - motorok
- Gumi és felni topik
- Automata kávégépek
- SUSE Linux
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen monitort vegyek?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
),de nem kell félni,nem egy nagy dolog szétszedni.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)