- Fórumok
- Videokártyák
- AMD Radeon™ HD 6790 / 6850 / 6870 [Barts]
- (kiemelt téma)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
HartgeH3-2.8
addikt
-
HartgeH3-2.8
addikt
-
HartgeH3-2.8
addikt
Sziasztok!
Ismét csatlakoznék hozzátok ezzel a pajtival!

Reméljük jó szolgálatot tesz.
Have Fun!
-
HartgeH3-2.8
addikt
Elnézést! Azért kérdezem mert a hivatalos szoftver driver download szekcióban még nincs benne csak a 12.1 , de talán érdemes lehet feltenni.?
Kérném szépen ebben a véleményetek.Köszönöm.

-
HartgeH3-2.8
addikt
-
HartgeH3-2.8
addikt
Bocs a hülye kérdés miatt, de mi az a c2c??

-
HartgeH3-2.8
addikt
HD 6850 tulajok! ..hogy a mákos jó életbe csináltok ti 17ezer fölötti Vantage GPU pontokat?
Én az 1050Mhz es GPU órajeltől kicsit darázok az már neccesnek tűnik nekem
Persze láttam már olyan oldalt ahol durván tényleg rongyá húzták szegény 50-est. 
Szerény véleményem szerint egyébként ennek a 6850/70 háborúnak abban az értelemben tök semmi értelme nincs (na ezt jól összehoztam), hogy ugyan úgy játszunk akár magas részletességen szinte bármelyik játékkal..Mind a két szériával tökéletesen futtathatóak a mostani (jól optimalizált) játékok és ez a lényeg.
Még a 6790es kis tesóval is.
Inkább a tuning tapasztalatok vagy pro/kontra lenne jó mint vélemény csere-bere aki ha benéz el tudja dönteni: Kevés pénzed van ezt vedd jól jársz ,húzhatod és megfelelő teljesítményt is kapsz.Több pénzed van ezt vegyed, nem kell húznod és bitang ereje van.
-
HartgeH3-2.8
addikt
performance tuning (overclocking)
"In addition, the efficient SAPPHIRE original cooler ensures that there is a good margin for performance tuning (overclocking) by enthusiast users. A new overclocking tool - TriXX - is available to SAPPHIRE users.."Ezen az oldalon nekem úgy tűnik nem, hogy mint lehetőség adott de kifejezetten a kártyán lévő (megbízható hűtést kiemelve) nyilván ésszel bizonyos keretek között de a felhasználót a kártya még jobb teljesítménybeli kihasználására ösztönzik.
Szerintem nem beszélnek ők a levegőbe ilyen kijelentésekkel..Meddig megy..?! Ismerek (többek között) 4890 Toxic kártyákat (mai napig brutálisak) és tökéletesen teszik a dolgukat, 24/7 tuningban, sőt.......
-
HartgeH3-2.8
addikt
Ezz nekem nagyon ismerős (MSI Cyclone R6850@6870)

Egy ilyenért egyszer engem itt már a földbe döngöltek, hogy mit képzelek én magamról meg egyébként is, de ezek szerint nem egyedi a "probléma"

-
HartgeH3-2.8
addikt
Átlagban nézve a játékokhoz 900/1150 es órajelen használom a kártyámat alap feszen dangerzone kolléga ha jól tudom 1000/1200 as értéken hajtja az Msi Cyclone-t minden gond nélkül, szerintem ott kezdődik a komolyabb izzasztás.Amit én használok az inkább 24/7 es tuning szvsz.
zolisx4 Nem szeretem a hwcompare oldalt mert nincs benne Toxic

Ebben sincs de ez jobban tetszik![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
HartgeH3-2.8
addikt
"Köszönöm, ha hazérek, megnézem mennyit megy a kártyám. 1085MHz-en eléri a HD6870 szintjét a kártya?"
Szia! Ezt már korábban rendesen kiveséztük olvass vissza
Én pl a 6850 Toxic esetében egy 970/1170 es órajelen 16ezer pont felett kaptam Vantage-ban ami elvileg , meg gyakorlatilag egy 6870 default értéke.Ismerősöm vett XFX 6870 et 3 év garival neki valami 15750 körül jött ki.(De ez csak szintetikus teszt), sokak szerint és igazuk is van a 6xx50 soha nem lesz 6xx70 egész más a kettő.Toxicba bevállalnék egy 70-est az úgy elég konkrét lehet tuningban is gondolom. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Viszont itt meg rengeteg teszt alapján érdekes módon az 50-es veri a 70-es kártyát felső kategóriában is.
-
HartgeH3-2.8
addikt
-
HartgeH3-2.8
addikt
Szerk: Köszi a tesztet, ezek szerint tuning nem megy? TriXX el sem?
Ja hogy nem Sapphire, elnézést akkor.
"viszont 10-20Mhz az még nem OC szvsz
-
HartgeH3-2.8
addikt
Én megvédeném az Ati catalyst drivereket nekem személy szerint semmi bajom velük tökéletesen működik a mostani kártyám is és a régi szériás Atik is egészen a HD 3850 AGP 512DDR-ig visszamenőleg, pedig az sem most volt.
"mert szarul van megírva a driver és a fullhd felbontáson egy fekete keretbe rakja képet."
Nekem igaz csak 1680 x 1050 a monitorom natív felbontása de kipróbáltam a Samu LCD tévémen ami viszont tudja az általad említett HD felbontást , és ott is tökéletes a "crízis" ilyen hibát nem tapasztaltam amit leírtál.
Úgy tudom (olvastam itt) az a Black Box "keret" ki-be apcsolható az Amd catalyst centeren belül.
-
HartgeH3-2.8
addikt
-
HartgeH3-2.8
addikt
-
HartgeH3-2.8
addikt
-
HartgeH3-2.8
addikt
-
HartgeH3-2.8
addikt
Bocsi, lejártam nem tudtam szerkeszteni

Igen ezt én is hallottam megfelelő csavarhúzó megfelelő erővel meghúzva meg nem árt vigyázni a csavar fejére is mert ugye azon is látszik ha durván tekerték ki és darálva van.
De pont ezek miatt még csak kísérletet sem teszek ilyenekre..
Egyébként tisztelet azoknak akik komplett hűtéseket cserélnek a VGA-n

Valahol meg is értem őket.. -
HartgeH3-2.8
addikt
Szervíz : Mi többen vagyunk és többen láttuk "nem hallottuk a csavar roppanását" te meg egyedül vagy egy sima user egy sima garlevéllel a kezedbe amibe ott kötünk bele ahol épp akarunk

Viccet félre egy ismerősöm ezen bukott meg laptop szervízzel kapcsolatban.Levette a hátlapot kifújkálta stb stb, valamit gariztatni kellett és belekötöttek.Igen nonszensz de létező és megtörtént eset.

Szerk
elenyúlsz egy gyárilag összerakott, lezárt termékbe.Ami már nem tartozik a rendeltetés szerű használathoz, ezt ott fogják neked bizonyítani ahol csak van pofájuk..
Ha rendes a bolt akkor azt mondja oké visszavesszük -
HartgeH3-2.8
addikt
-
HartgeH3-2.8
addikt
Én a Toxicról tudok nyilatkozni de ha jól emlékszem itt egy fórumtárs azt írta , hogy "kb" a hűtő mindegyik egy kutya, sőt elvileg én a 6870es ref hűtőjét kaptam ha minden igaz..de cáfoljatok meg mert nem biztos ez.
Alapon "picit" magasabb az átlagnál nyáron 40-45, terhelve viszont az istennek nem menne 70 fölé még extrém tuning esetében sem és több órás nyúzás alatt sem.Átlagba egyébként jóval alatta is marad 60-65.Ventinek lesz hangja arra számolj.Én egy "custom" megoldást alkalmaztam tehát én állítottam be milyen hőfokon mennyit forogjon a venti.Játék alatt annyira nem zavaró, de van akit ez kellemetlenül érint.Idle ben nincs hangja ahogy szerintem egyiknek sem.
Hűtőcserét meg én nem szorgalmaznám , igen vissza lehet tenni a gyárit és le tudod gariztatni ha bármi lenne..csak a szervízesek se hülyék és simán "beleköthetnek" aztán nesze neked gari, user fail miatt.
Szerk: ilyeneket néznek pl hogy roppan a csavar amikor kicsavarják vagy sem..(vicces de ez így van!!) Én mondjuk soha semmi körülmények között nem nyúlok bele új és még garis dologba.Pont ezek miatt.
-
HartgeH3-2.8
addikt
-
HartgeH3-2.8
addikt
-
HartgeH3-2.8
addikt
Persze én tökéletesen egyet értek az álláspontoddal amit tesztek alá is támasztottak

Viszont ezek szintetikus tesztek amit ugye sokan "vitatnak" és egész más besorolásba tesznek a valós gameplay*-el szemben.de.. (ebben nem tartoznak bele a Quad igényű játékok és a "multiplayer!!" ami mint tudjuk plussz erőforrásokat igényelnek mind a CPU mint a VGA tekintetében.)
Azért csinálj egy OC változatot is a kedvemért.
[link] Kis mocsadék pont ilyenkor marad el 16000 alatt amikor prezentálni kéne.. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Szerk: Azt pedig ne felejtsük az én Quadomon "csak" egy 24/7 es tuning van.
Hűtő/Memória miatt sajnos nem tudom prezentálni a 4Ghz "körüli" órajelet. -
HartgeH3-2.8
addikt
-
HartgeH3-2.8
addikt
Szerintem tolok én is egy új tesztet mert nemrég húztam újra a rendszerem meg a 11.9 es catalystal még nem néztem..
VGA az default volt? Úgy értettem

-
HartgeH3-2.8
addikt
-
HartgeH3-2.8
addikt
Vantage-ból elvileg utolsó: Latest version: 1.1.0
smisa Szvsz ezzel nem értek egyet, az órajel rendben van ott már elég bitang az a proci én is láttam olyat működés közben, de ebben az esetben "a kevesebb több" elved nem igazi.Egy 4magos-t soha nem adnék egy 2 magosért, akár hova van húzva.Magonként egy laza 3Ghz 3,5Ghz es értéken bőven jól érzi magát egy Quad és mellette a VGA is.
Ahova meg fizikailag 4 mag "szükséges" mert bizony van már olyan játék ott meg hiányzik majd a másik kettő, hiába húztad agyig.A kettő sose lesz négy akármit csinálsz vele.
-
HartgeH3-2.8
addikt
Vantage-ban egy P (Perfomance) eredményt csinálhatnál, mert átlagban azzal mérünk.
Nem kell semmit állítani csak fent perfomance és összes pipa legyen benne.
Szerk: Jó hogy jöttél mert itt pont a 2mag kontra 4mag amiről volt vita a fórumtársaknál ezért én is megnézném érdekesség gyanánt mit hoz neked a kártya vantage-ban az én 4magos Quadomhoz képest.
-
HartgeH3-2.8
addikt
Ez komoly még mindig itt tartunk
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Igen egy Phenom X4 9xx meg egy Q9550 simán ki tudja hajtani a 6xx szériát (én személy szerint azért egy bivaly E8400-al sem szégyenkeznék agyig húzva..(ha bírja és stabil)..
Viszont ugyan az lesz 2-3 év múlva amikor majd az i5 ös szerkezetet fogjátok lehúzni, hogy "manapság" már kevés pedig simán elég lesz az még két Ati HD generációhoz is.
Akkor most 2012-13 ban az első szériás i7-es processzorokat fogjátok földbe döngölni? Mert hogy a Sandy E lesz csak képes kihajtani majd az Ati aktuális szériáját? Nonszensz..
A Yorkfield tudását firtató kollégák pedig javaslom fáradjanak át a megfelelő topicba szapulni ezt a processzor családot , ott gondolom kimerítő "választ" fognak kapni.
-
HartgeH3-2.8
addikt
-
HartgeH3-2.8
addikt
Pont erről beszéltem
"mint az egykori bajnok"Tyson is még szájba tudna csapni rendesen és mégse ő már a bajnok és öregszik..
Ugyan ez Q9550 sem bajnok már, de még oda tud "csapni"..Ezt a gazdaságtalanságot nem értem.Én 2009 ben megvettem egy processzort amivel mai napig játszom úgy, hogy csak 1 db VGA-t fejlesztettem a gépemben semmi többet.
Hol van itt a gazdaságtalanság??

Szerk: Fogyasztás? Le@om , magasról.
-
HartgeH3-2.8
addikt
Nem értem minek véded ezt a procit, hiszen már eljárt felette az idő.
Azért védjük mert nekünk ilyen van és ti ledegradáljátok ahhoz képest amit valóban tud.
Senki nem vitatja, hogy jobb az i5 , de ha egyszer hozza az eredményeket egy Qxx a HD 6xx szériában akkor nem értem miért kell leszólni.Ott vannak a számok..és ugyan úgy játszom a játékokkal megfelelő FPS tartományban mint te..
-
HartgeH3-2.8
addikt
1280X1024 Én mondjuk erre nem lennék azért büszke..

Ultra High 8xAA Wáúúú....
igen, ilyen felbontáson nekem is lenne a Cr2 ben 300 FPS -em.
Kinek nem. -
HartgeH3-2.8
addikt
Én is gyönyörködve nézem az i5-ös vasakat milyen szépen dolgoznak,de meg kell védenem egyszerűen a Q9550 et mert még most is tudja hozni amit kell.
Felesleges a vita akinek next gen készüléke van annak öröm és boldogság

Steve Jobs pedig nyugodjék békében

-
HartgeH3-2.8
addikt
Ott a pont

Turbolada II
Igen valóban jobb az új generációs platform, azért hívják új generációsnak.Viszont nagyon sajnálom, hogy az én régi 775 tokozású 4 magosom is kellően kihatja a 6850 -es kártyámat.Tényleg sajnálom ezt a tényt, de ez valóban így van.
Mértünk egyébként i5 -ös rendszerrel Heaven 2.5 basic eredményeket és alapon szinte semmi eltérés..
Milyen 230% ról beszélünk.. Ez itt nem a StarWars.
-
HartgeH3-2.8
addikt
-
HartgeH3-2.8
addikt
Azért ezt így ebben a formában erős túlzásnak gondolnám......

Szerk Nagyon jó processzorok ez még mai napig , nem hiszem hogy ennyire le kellene degradálni a 775 tokozás egyik legjobb processzorát. De próbáld meg ezt a Yorkfield topicban örülnek majd neked !!
Szerk2: Nagyon sokan használjuk még például a Q9550 szériát és nem azért mert szar..

-
HartgeH3-2.8
addikt
Nem beszélve arról hogy ezek után adja magát a memória csere DDR3 ra ami megint csak nem olcsó játék, én abban sem mennék már 6-8 giga alá..
Innen nézve nem tudom miért jobb 80k-t kiadni, mint 35-öt.
De biztos..

-
HartgeH3-2.8
addikt
dangerzone Miheztartás végett

"Szia
A 6850/70 6790 Barts topicban szeretném kérni a segítséged"
Begi: Kérlek mutass már nekem egy új generációs intel platformot amit te 40k ból kihozol.Mert engem is érdekelne ..
..és mondjuk ne Asrock legyen. 
Szerk: 30-35k ból (már Q 9xx is) olyan procit veszek itt neked PH-n amit agyig tudsz húzni, hogy a szomszéd is meg tudja irigyelni, egy jóravaló "mai" intel deszka+proci kombó meg igen csak nem jön ki ennyiből...
Az tuti. ,de ha másképp gondoljátok írjatok, de én nézem az árakat és nem olcsó egy i5 ös vas kombó.Én meg Asus alá nem megyek, giga meg nem kell egyszerűen. -
HartgeH3-2.8
addikt
Ez egy nagyon érdekes teszt ,köszönöm hogy megcsináltad! Gondolom többünk nevében is mondhatom
A játék az szerintem is más kérdés , de tesztek alapján ezek szerint az i5 sem tol akkora nagyot, hogy megérje pénzt ölni bele (jelenleg).Már ha jól látom

-
HartgeH3-2.8
addikt
-
HartgeH3-2.8
addikt
-
HartgeH3-2.8
addikt
Yaya
Én megvárom amíg elkékül a cucc ha jól olvastam akkor még optimalizálni fognak az egészen "állítólag", hogy még játszhatóbb legyen.Na ez pont zene egy 6850 tulaj füleinek

Szerk: Giga lappal az neked játszi könnyedség lesz, bár én személy szerint nem "gyilkolnék" egy procit olyan órajelen.Elég olcsóak már a Quadok, lapod fogadja....szerintem gondold át és nézzél PH-n valami ár/érték arányban jó 4 magost.
Isten ments hogy a pénztárcádban turkáljak , de egyszerűbb lesz az életed. -
HartgeH3-2.8
addikt
Igen rád gondoltam
Az E 8500 javítsatok ki de úgy tudom a csúcs Core 2 Duo, pláne 4Ghz en az elég emberes
Kellett volna még egy Quad-os ugyan ilyen órajeles eredmény, na meg az i5 ös.Írok majd a Cyclone tulajos kollégának 
Viszont egyre több játék igényli lassan a Quad Core-t tehát ha innen nézzük akkor megint más,dee én is a kolléga helyében megrántanám azt a 2 magost és megnézném..
Van aki itt azt mondta 2 magos és 4 magos ég és föld volt neki, de a teszt meg láttuk a tiéd hozta az én default értékemet holott Quad Core..
BF3 szerintem csak Okt. vége
-
HartgeH3-2.8
addikt
Lényegében tök egyszerű elsőre úgy sem fogsz gépet építeni emiatt hanem megveszed gondolom a kártyát és megnézed mit hoz.Egyébként volt itt egy kolléga aki Heaven Bench 2.5 basic ben elég szépen hozta az eredményeket 2 magossal.Persze a quad egyértelmű jobb nem kérdés, de én mondjuk már elkezdtem gondolkozni még tán egy i5 ös rendszer is megérné a 6850 alá későbbiekre..
Egyébként szvsz Quad 6xx 8xx 9xx ezek jók lehetnek alá kicsit megrántva 3Ghz környékén.
Igaz az én procim is még elég drága pedig nem mai gyerek
-
HartgeH3-2.8
addikt
-
HartgeH3-2.8
addikt
Értem köszönöm

-
HartgeH3-2.8
addikt
-
HartgeH3-2.8
addikt
-
HartgeH3-2.8
addikt
-
HartgeH3-2.8
addikt
Köszönjük, kérlek a kedvemért próbálj majd egy 1920 x 1080 Fullscreen-t 4xAA nélkül!
Köszi

-
HartgeH3-2.8
addikt
De meg is van a bűnös..
1920x1080 fullscreen (4x AA) lemaradt...
Sebaj

Szerk: Nagyon megnézném az i5 ös rendszerrel szerelt , 6850 Cyclone extreme tuningos kollégát nála mit csinál ez az egész HD ben. Mert akkor esélyes lehet egy Sandy-t építeni még a kártya alá jó esetben egy HD monitorral..
Kíváncsi volnék..
-
HartgeH3-2.8
addikt
-
HartgeH3-2.8
addikt
-
HartgeH3-2.8
addikt
Na ez érdekes... HD ben tuningal többet hoz a kártya..?? Hogyan van ez.. valahol olvastam hogy a magasabb beállítás adott esetben többet hoz mint a butított na de hát..

HD 6850 Toxic 960/1170 1.2v HD
[link]Powered by Unigine Engine
Heaven Benchmark v2.5 Basic
FPS:
37.7
Scores:
950
Min FPS:
22.8
Max FPS:
85.3
Hardware
Binary:
Windows 32bit Visual C++ 1600 Release Mar 1 2011
Operating system:
Windows 7 (build 7601, Service Pack 1) 64bit
CPU model:
Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU Q9550 @ 2.83GHz
CPU flags:
3399MHz MMX SSE SSE2 SSE3 SSSE3 SSE41 HTT
GPU model:
AMD Radeon HD 6800 Series 8.881.0.0 1024Mb
Settings
Render:
direct3d11
Mode:
1920x1080 fullscreen
Shaders:
high
Textures:
high
Filter:
trilinear
Anisotropy:
4x
Occlusion:
enabled
Refraction:
enabled
Volumetric:
enabled
Tessellation:
normal -
HartgeH3-2.8
addikt
Szia(sztok)
Na csináltam egy HD 6850 Toxic HD -t is..
Annyira mondjuk nem meglepő mert szoktam játszogatni tévén is néha, csak sajnálom járatni, de elvileg annak is ugyan annyi az élettartama mint adott esetben a monitornak.
Gondolom én..
Default: [link]
Szerk: Brutál hogy ugyan azt hozza a 2 magos

Jöhetne egy Quados akinek meg van ránta @ 4Ghz ig én ezzel a hűtővel meg memóriával nem merem meg nem is tudom..
-
HartgeH3-2.8
addikt
-
HartgeH3-2.8
addikt
Az szerinted gond ha véletlen pár ablak, (PH, Youtube egyebek) nyitva maradt lent a tálcán? Szerintem nem, de majd ha 1920 x 1080 ba csinálom akkor offolok mindent.

-
HartgeH3-2.8
addikt
-
HartgeH3-2.8
addikt
Szia! Elsőre csak a monitorom natív felbontásán csináltam de szerintem d.u csinálok egyet tévén is mert csak az tudja az általad kért felbontást (sajnos vagy nem sajnos), nekem ugyan nem hiányzik egyébként.
Nos..
Sapphire HD 6850 Toxic:
Default: [link]960/1170 1.2v
[link]Elsőre ezek, remélem segítettem!

Asus P5Q Deluxe

-
HartgeH3-2.8
addikt
A hangot azért írtam mert kb 200 hsz en keresztül azt olvastam meg grafikonokon láttam (amiket te linkeltél be), hogy melyik kártya mennyivel halkabb egy kicsivel..
Kutyát nem érdekli terhelve mennyire van hangja mert aki játszik kvázi nem arra figyel...
Idle ben meg szépen fogom leveszem 20% környékére úgy is tudja tartani a 45 fokos hőmérsékletet és nekem elég jó fülem van de az év világon semmi hang nem jön a VGA felöl.A teljesítmény dolog a fogyasztásra volt értendő ezek a kártyák zabálják az áramot.Szerintem felesleges azon rágódni ez ennyit vagy annyit fogyaszt.Engem ez nem túlzottan érdekel.
-
HartgeH3-2.8
addikt
-
HartgeH3-2.8
addikt
diegho Szinte éreztem hogy ezt sem tudod szó nélkül hagyni ami kicsit már zavar..

Fogyasztás: Abszolút nem érdekel, teljesítményt akarok és ezért hajlandó vagyok vállalni az áramfelvétellel kapcsolatos terheket is.Ugyan ez processzorban vagy bármiben.Ha benzines 3.0 át veszek menni akarok ha spórolni akkor 1.9 TDI érzékeled?
Hang: (mivel ez lesz a következő) Gamer vagyok, játékos! Tudod az mi? Az akinek a fülén egy baszott nagy füles van és éppen lövi az ellenséget vagy 270 el szakít egy pályán!! Szerinted le fogok térdelni a gép mellé hallgatózni mennyit és hogyan forog a venti??
Ne legyünk már nevetségesek....
Én Custom fan controlt használok a Trixx ben ahogy melegszik úgy emeli igen 60-70 fokos kártyánál már van hangja , viszont lehűti a kártyámat ez mindennél többet ér.Hangra/zajra meg fentebb van a válasz.
..and have fun.
-
HartgeH3-2.8
addikt
Kérem szépen hát ezt látom én is a szintetikus tesztben és ezt látom a monitoron amikor játszom és mérem fraps-al az FPS-t.
Én csak azt nem értem ez miért támadási felület 
Egyszer megkérdeznék egy futuremark illetékest, hogy ő szerinte is ennyire nem jelentős értékkel bír az ő tesztjük és, hogy egyáltalán nem lehet úgy venni mint összehasonlítási alap.

Nagyon kíváncsi lennék mit válaszol
Tothgera30: Igen a papírforma az egyértelmű

-
HartgeH3-2.8
addikt
"Most az tetszik ebben hogy a 6870 órajelein hajtom, így hangyafingnyi különbség van a két kártya között"
Akkor most hogyan van ez kérem szépen amikor NEM TOXICOS tulajdonosok név nélkül írom.. nekem estek hogy SOHA nem lesz a kártyám 6870 szinten hiába tuningolom!? és egyébként is egy szintetikus teszt az semmit nem jelent?! Teszem hozzá játékokban is hozza azt az FPS tartományt természetesen..
Nem flamelek csak kérdezem.

-
HartgeH3-2.8
addikt
Grat! !

Furcsa én is ugyan ilyen értékeket kapok a Toxic-al tán még az idle picivel kevesebb is.
Én ezeket 950/1150 es értéken néztem akkor még defaulton.Szép az Asus logo meg az a heatpipe

-
HartgeH3-2.8
addikt
Nem tudom fura nem fura én nagyon meglepődtem hogy egy Asus névvel jelzett kártya tök mindegy mihez adta a nevét mihez nem csak úgy fogja magát és ilyen árkategóriában ilyen jelenségek sorozatát generálja ez számomra ELFOGADHATATLAN.
Én hála égnek ezek szerint szerencsés voltam, vagyok összes Sapphire kártyám hibátlan.
(Kopp kopp) -
HartgeH3-2.8
addikt
-
HartgeH3-2.8
addikt
Igen tudom elnézést is érte csak megdöbbentő volt számomra és egyben bosszantó.Titeket kb ismerlek meg mondhatni ide tartozom VGA ügyben ezért csak kivételesen ide posztoltam

Közel 100 rugós kártya..
Szerk: Azért lehet megkérdem őket is bár ők is szerintem ugyan azt mondják majd: Csere
Szerk2 : Te láttál már hibás Sapphire-t? Én még nem

-
HartgeH3-2.8
addikt
Sziasztok
Egy ismerősöm panaszkodott a gépére hogy állandóan kifagy kék halál játékok alatt.Hőmérsékletek rendben, Vga hőfokok is rendben tuning nincs.
Egy Asus 6970 2Gb os kártyáról van szó (kb 1 hónapos még friss) , belépve windows eseménynaplójába a következő látható.
[link]
Az összes piros X alatt videohardver hiba van.Írtunk az üzletnek több mint valószínű csere lesz belőle.Gondolom azért mint olyan posztolom hogy nem mind Asus ami fénylik........
Én csak azon döbbentem le egy ilyen drága kártyánál és egy ekkora cégnél eleve ilyen hogyan fordulhat elő...de választ nem sikerült találnom rá.
Kb mint amikor kihozod a CLK Mercit és otthagy az út szélén..Szerk: Természetesen Sapphire kártyát ajánlottam a csere után.
-
HartgeH3-2.8
addikt
Tudom csak úgy flamelgettem magamba elvagyok én nem kell rám figyelni

-
HartgeH3-2.8
addikt
Számomra a mai nap best mondata "De nektek van igazatok, mindenki hülye akinek van pár ezressel több intelre"

Nem is szólnék bele senkinek az eszmecserélgetésébe, de most magyarázd már meg egy leendő i7-es tulajnak, hogy te barátom ne vedd meg mert az neked nem kell és nem éri meg és különben is..
Nonszensz!!
Ha van pénzre rá meg fogja venni és igaza van. -
HartgeH3-2.8
addikt
Király lett az új főlap GRAT

-
HartgeH3-2.8
addikt
Akkor kicsit kajálós a kicsike

Ettől független 30k ért egész jó vételnek tűnik.
Ha jól láttam e körül mozog az ára. -
HartgeH3-2.8
addikt
Ez valós lenne?
Power (Max TDP)
6790 150 watts
6850 127 watts -
HartgeH3-2.8
addikt
E szerint elérhető az 1206MHz-es órajel memóriában is ami azért nem tűnik rossznak

Lehetséges gyártó specifikus is ám a történet.

-
HartgeH3-2.8
addikt
Az i5 ös vas jobban kihajtja a 6850-et..
Nálam 950/1150 nél alapon 16k pont körül kap valamikor picit alatta is..
Nagyon szép eredmények grat! Az általad írt órajelet lehet megpróbálom én is eddig 960/1170 1.2v amit eddig teszteltem (de csak játékok alatt) tehát stabilnak stabil de nem mértem meg pontokban szerintem nem is ez a lényeg ahogy jobban belegondoltam.
Ugye játékra vettem arra használom kezdek egyet érteni a szintetikus tesztet "ellenzőkkel".Jól látom mintha a tiéd hűvösebb is lenne terhelve?

Azt a Cyclone mindenit neki

-
HartgeH3-2.8
addikt
Nálam tökéletes a 11.8

BJanee: Aláírásod hibátlan
-
HartgeH3-2.8
addikt
Igen én is pontosan ezt olvastam és tapasztaltam használat során teljesen azt hozza a kártya amit vártam csak amikor gondolkoztam a vásárláson volt egy pici óvatosság, hogy azért nem mai darab már az én gépem sem, pedig anno sokba került bizony

Van itt olyan fórumtárs ismerősöm aki a 6magos amd miatt sem váltotta le a Q9550 et..hmm hát fene tudja.
Na jó tesztelgetést akkor, remélem nem alszol és kockulsz
Szerk: Ja hogy holnap
Azt hittem ma még generálsz egy nehány FPS-t ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
HartgeH3-2.8
addikt
Szép egy dög
Kíváncsi vagyok én is rá.. Óvatosan adjad neki had szokja

Szerk: Már csak azért is hogy azzal az i5-ös szerkezettel,hogyan muzsikál a kártya.Én még bevállaltam a Quad Q9550-re tán még határeset..
-
HartgeH3-2.8
addikt
Üdv a klubban
Ez az a bizonyos Cyclone féle történet ha jól tévedek ?!

Szerk: Adatlapod nézve már látom

-
HartgeH3-2.8
addikt
-
HartgeH3-2.8
addikt
-
HartgeH3-2.8
addikt
Hsz-ed miatt most megnéztem és egész a nulla % ig le tudtam csavarni a ventit "fixed" állásban..

Szerk: neked akkor lehetséges eltérő tapasztalataid vannak nálam tökéletesen teszi a dolgát a TriXX..épp egyik nap állítgattam be a Custom menüben egyénileg a venti fordulatát...nagyon hasznos.
-
HartgeH3-2.8
addikt
-
HartgeH3-2.8
addikt
Ha különcködni akarsz a többiektől, nem érdekel téged hogy a hűtés nem éppen a "legjobb" meg a legcsendesebb... idle hőmérséklet picit magasabb az átlagnál 42 fok körül viszont ha agyig húzod akkor sem megy 70-71 fok fölé (jó szellős házban) ergo akarsz egy nagyon jól tuningolható kártyát is egyben akkor Sapphire HD 6850 Toxic
Viszont a 6870 már nagyon jó árban van..

..de legyél különc
-
HartgeH3-2.8
addikt
-
HartgeH3-2.8
addikt
Esetleg még egy biztonságos megoldás a Sapphire féle TriXX Tweak Utility ha jól látom több kártyához is használható.
Nekem tökéletesen bevált,persze úgy is visszavesz ha nincs terhelés tehát én csak egy maximum értéket tudok neki adni.Alapon 100/150

-
HartgeH3-2.8
addikt
-
HartgeH3-2.8
addikt
A Sapphire HD 6850 Toxic alapon 820 / 1100..
Igen??
Hmm én tudod meg akkor röhögök amikor látok egy 6870 default Vantage pontot és azt az én kártyám kis tuningal tudja hozni..Ezt úgy önmagában én is elég viccesnek találtam anno amikor 10-15 ezerrel került többe a 6xx70 széria.
De igazából ízlések és pofonok nekem régen csak erre volt pénzem, az adatlapomra meg azt írok ki amit akarok.
-
HartgeH3-2.8
addikt
"szénné húzott"??
Nálam a 950 / 1150 nél "kezdődik a tuning" alap feszen.
Milyen szénné húzásról beszélsz?
Szerk: Pedig 6850 tulaj vagyok csak erre céloztam.
Sokszor azt érzem ezekből a kijelentésekből, hogy a 70es tulajok lenézik az 50-es tulajokat.Rendben van jobb a másik széria, de nem kéne ledegradálni egy másik szériát ami szintén NAGYON JÓL sikerült! még ha fáj is ez nektek......

-
HartgeH3-2.8
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Videokártyák
- AMD Radeon™ HD 6790 / 6850 / 6870 [Barts]
- (kiemelt téma)
- Mesterséges intelligencia topik
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Nyolcmagos CPU-val és 32 GB RAM-mal is munkára fogható az MSI egykártyás gépe
- Gaming notebook topik
- Tőzsde és gazdaság
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- LEGO klub
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Yettel topik
- További aktív témák...
- EVGA RTX 3080 10GB GDDR6X XC3 ULTRA GAMING Eladó!
- EVGA RTX 3080 10GB GDDR6X FTW3 ULTRA GAMING Eladó!
- Palit GeForce RTX 4070 Ti SUPER GamingPro OC WHITE 16GB - Alza garancia 2027.11.10 - BESZÁMÍTOK
- PowerColor Radeon RX 7900 XTX RED DEVIL OC 24GB - Garancia - BESZÁMÍTOK!
- GIGABYTE GeForce RTX 3080 Ti GAMING OC 12GB - Garancia - Friss wellness - BESZÁMÍTOK!
- Ritkaság! Csere-Beszámítás! EVGA FTW3 Ultra RTX 3080 10GB GDDR6X Videokártya!
- 234 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- Eladó Samsung Galaxy A12 4/64GB fekete / 12 hónap jótállás
- Dobozos! Playstation 4 Slim 1 TB kontroller 6 hó garancia, számlával!
- (SZÁMLÁVAL, GARANCIÁVAL) GIGABYTE GeForce RTX 4090 AERO OC 24G (GV-N4090AERO OC-24GD) Videokártya
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Én az 1050Mhz es GPU órajeltől kicsit darázok az már neccesnek tűnik nekem
Persze láttam már olyan oldalt ahol durván tényleg rongyá húzták szegény 50-est. 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Miért is nem lepődök meg..

..és mondjuk ne Asrock legyen.