- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- skoda12: Webshopos átverések
- GoodSpeed: iPadOS 26 A Liquid Glass varázsa
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chalez
őstag
kitömörítettem a pár hsz-el fentebbi ATIwinflash-t, megkerestem a legújabb ASUS DC biost, és lefagyott az egész a flashelés 3/4-énél. nyomtam egy resetet, mert semmi nem történt. felállt a win rendesen...csodálkoztam is. majd próba újból, erre azt írja, hogy ez a bios már fent van...continue...majd megint fagy.
mi lehet a baj? -
Biga123
addikt
válasz
HartgeH3-2.8 #12591 üzenetére
Na akkor flash-re fel..
-
Chalez
őstag
válasz
polonic #12593 üzenetére
találtam egy ilyet az ASUS honlapján:
ati8849_Win7Vista3264bit.zip
ASUS VGA card display driver for Windows Vista&7 32/64bitde gondolom mivel májusi dátummal van, érdemesebb a hivatalos 11.6-os drivert használni.
Amúgy érdemes még valami segédprogramot feltennem, pl smart doctor, gamer osd, vagy az afterburner teljesen elég?
Amúgy létezik ehhez a karihoz friss bios? -
Chalez
őstag
Most üzemelem be a vga-t.
Catalyst Software Suite 86.4 MB 11.6 ---> elég ez, vagy
ATI Catalyst Application Profiles 0.5 MB 11.6 CAP2 6/30/2011 ---->ez is kell??
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
HartgeH3-2.8 #12589 üzenetére
TriXX alapján BIOS vers: 013.010.000.009.000000
-
Biga123
addikt
HartgeH3-2.8 : erősíts már meg légy oly kedves hogy neked a kari idle ben 100/150-en megy . mert ahogy néztem neked újabb bios van a karidon.. (egy régebbi képeden 100/150-van
) és az enyim a régebbivel 300/300 on megy terheletlenül
-
válasz
Dark KillerX #12585 üzenetére
Ez alapján döntsd el: [link]
Valdez: Akkor nincs újabb
-
válasz
Dark KillerX #12583 üzenetére
Nemtudom mennyiért számolnák be a tiedét és mennyibe lenne a 6870. Amúgy gtx560-al van egy szinten, bár tőle egy kicsivel erősebb, de a TI-től meg gyengébb.
-
Dark KillerX
addikt
Jelenleg van egy 768MB-os GTX460-om(Gigabyte) és azt kérdeném megérné-e ráfizetni 13k-t egy VTX6870-re?A másik kb mennyire húzhatóak ezek a 6870-ek alapfeszen,és milyen Nv karival vannak így egyszinten!Köszi!
-
Valdez
őstag
Akinek MSI HAWK-ja van, az megtenné, hogy megnézi milyen BIOS van a kártyáján? Én áprlisban vettem, nem hiszem, hogy jött ki hozzá azóta újabb, de azért érdekelne. Thx.
-
ult1mate
tag
Sziasztok,
Van egy 6320as C2D-m 3GHz-n járatva egy 4850-essel 2G ram-mal.
Sajnos a VGA elkezdett haldoklani így cserélnem kell valamit.
6850-re gondoltam, csak így olvasgatva a hsz-eket ajánlott a 4 magos CPU.
Szerintetek van értelme enélkül is belerakni vagy nézzek valami 5770 szerűséget mert úgy sincs sok értelme? -
lehel22
tag
válasz
modern5 #12565 üzenetére
Ha a kartyat nem hasznlatan vasaroltad (amire mar az extulaj esetleg felnyomta az uj biost) akkor valoszinubb , hogy az egyel regebbi bios van rajta.( F3B) A ventilatorok alapbol nem 73 % mukodtek? Ha igen akkor az a regebbi bios es jo eselyed van hogy megszabduljal a " no signaltol" Ha a kartya orajele 775/1000 mhz, akkor regi bios, ha 775/1005mhz , akkor az uj.
Egy bios update valoszinumegoldja a gondot (sajnos nem 100% garantalt de sokaknal osszejott )En is egy enyhen "no signalos kartyat" hansznalok es az F3C bios ota nem volt hiba. Amennyiben megis uj bios van rajta es nyomja a no signalt , annyi maradt hogy megprobalod cserelteni.
uj bios : [link]
ezzel irod ujra a biost : VGA Tools -- @BIOS Version 4.1 Date 2011/04/15
[link]Sok sikert, remelem megoldodik a problema.
-
killer_04
csendes tag
Egyébként megnéztem mégegyszer, 1280x720-ban 8x MSAA, Post FX, Displacement mapping, Xtreme Burn-in Mode : 77-78°, max 79. (100% fan speed)
1920x1080-ban (persze csak 2x-es MSAA) 1-2 fokkal több lett.
A szoba nagyon meleg. 27-30 fok között szokott lenni... Neked mennyi a szobahőmérséklet? -
Chalez
őstag
Itt van a kezemben az ASUS 6870 DirectCU karim, szal beléptem a csapatotokba engedelmetekkel. Este megy a gépbe.
Esetleg a driver telepítési sorrendet (driver,ccc,direct-x) stb valaki leírná, merthogy régen volt AMD karim, aztán feledékeny vagyok.
Amúgy most egy 8800GTS volt a gépben, erősen ajánlott win7 64 újrarakása, vagy talán megúszhatom? -
Misua
senior tag
válasz
Gabor970 #12566 üzenetére
Visszakerestem a screent, 63 fokos 9 perc után, mondjuk 30 perc után ez már 65-67 fokos lesz, plusz ez még a háztól is függ...nem találtam hogy milyen van neked, de gyanyítom hogy CM
Ezzel szemben VTX3D 6850 tuningolva 820/1100-ra gagyi XDL happy 5B házban, 30 percnyi furmark után 79 fok...
De most nem ez a lényeg, hanem az, hogy mind a 2 vga jól hűt, bírja a terhelést...akkor miért kell fizetni plusszba? Mi az a plussz előny? Most olyan válasz hogy szénné lehet tuningolni, az nem kóser, mivel pl én 3-4 évre vettem a karit és nem fogom lepasszolni 1 év alatt.
Szerintem e pénzkülömbözetből már inkább legyen egy fokkal erősebb VTX3D kari - 6870/6950. -
Beri
addikt
válasz
killer_04 #12528 üzenetére
Flasheld rá a legfrissebb BIOS-t, ha 44 fok mellett 75%-on teker.
Egyébként az a 85-87 fok, amit mértél, nem meredek, de a házad szellőzésével megérne foglalkoznod. Alapjáraton és terhelve is eléggé izzad a kártyád a terheléshez képest. Megpörgettem a szőrösfánkot, 31 fokos házhőmérséklet mellett a te órajeleiden ez lett belőle:Ennyire sokat számít az, hogy mennyire meleg levegővel próbálsz hűteni valamit.
-
killer_04
csendes tag
Bocs, hogy közbevágok, de erre még nem kaptam választ
Egyébként meddig mehet károsodás nélkül a hőfok? -
haha70
csendes tag
Hibás volt a vtx6870 kicserélik.Ennyit a vtx-ről. gtx560ti kértem cserébe ráfizetésel és kicserélték.
VTX 6870-nál a ventillátor elfogadható, nincs hangja de viszont terhelésnél meg olyan mint egy hajszárító.De viszont amire kicserélték GTX560ti-ra gainward márka. Dupla ventillátorral és a hangját észre se lehet venni.Alap hőmérséklete 35fok, de viszont játék alatt terhelve eléri a 65fokot is.
-
Fl3x
aktív tag
válasz
lehel22 #12548 üzenetére
Erre a VTX hűtésre gondoltam amit te is említettél, és a téglára.
Akkor lényegtelen melyik hűtésest választom?
-
lehel22
tag
válasz
KaiotEch #12549 üzenetére
Igen, ez az amire gondoltam.Egy ilyen hutot lattam mukodes kozben egy VTX 6850 kartyan ( legalabbis kulalakra teljesen megegyezett ezzel) , a hutesi teljesitmenye az teljesen rendben volt, az egyetlen ami felrohato az valamifele bugo hang volt load alatt . Nyilvan lehet, hogy az a hang csak annak a peldanynak volt a hibaja .
-
Fl3x
aktív tag
Még olyan kérdésem lenne ezt feljebb elfelejtettem , hogy VTX3D -ből 2 fajta gyári hűtős van piros és fekete hűtéses, ezek közül lényegtelen melyiket rendelem?
-
Johnny001
senior tag
Hi!
Mostmár ezt is tudom
Dos-os megoldást is leegyszerűsítettem, van a gépbe dugva állandóan egy pendrive, jó readyboostra is meg bootol is róla, ha rámtör megint a garázdálkodhatnék, azért még kipróbálok egypár biost a 6850-re.
Most 950/1200 a vége alapfeszen, nekem vígan elég.
By.: Johnny
-
-
Fl3x
aktív tag
válasz
csucsbicep #12535 üzenetére
Megnyugodtam, mert gondolkodtam h nem lesz a kártya kihajtva
Köszönöm mindenkinek a gyors segítséget
üdv.: fl3x
-
balikabo
tag
Srácok ,ha 60% os hűtésnél 65C° körüli a kártya gondolom az jó(persze ez aktív terhelés alatt), valamint mekkora a max hőmérséklet amire még azt mondhatjuk hogy nemveszélyes, szal mikor kezdjek el aggódni? mert alapjáraton nekem 45 fokos a gpu-m ha tolom a játékot 1920-ban akkor felmegy 65 fokra de akkor persze az auto hűtése 15% rol 50-60-ra. Ez még jó érték gondolom. Valamint ha sokat megy 60% on a hűtő az befolyásolja az élettartamát, de menyire? Gondolom nem számottevő.
-
Chalez
őstag
Mik a vélemények az ASUS 6870 DiCu karijáról? Vacilálok amúgy a 6870 és az 560TI közt, ezelőtt egy 275GTX-em volt, ami számomra sokkal jobban bevált mint a pár napig nálam lévő elődje, egy 4870 1GB Toxic kari... Csak nehogy megint úgy járjak, hogy megbánnám az AMD-t...
-
Fl3x
aktív tag
Sziasztok!
olyan dilemmában vagyok, hogy VTX3D HD 6870 1GB DDR5 vagy GIGABYTE HD6850 1GB DDR5 OC ugyanis ahonnan venném van közte 2K árkülönbség. Csak a gigabytet mint gyártót ismerem és volt már pár kártyám amivel meg voltam elégedve viszont a VTX3D egyáltalán nem ismerem, de a 6870 teljesítményben jobb.
Melyiket lenne érdemes megvenni?üdv.: fl3x
-
killer_04
csendes tag
válasz
s7evcsenko #12527 üzenetére
Nincs nagy hangja. Tudod ez a dupla ventis a gigabyte-tól
Elég halk. ~76% -os automatával ~44°C körüli a hőmérséklete.
-
válasz
killer_04 #12525 üzenetére
Hát akkor passz.
Nincs durva hangja?
Az 6850-nél nem figyeltem a ventit, viszont a 6870 alapon 25%-on van nálam.
Igaz nem is változik... valamiért nem korrigálja a CCC a hőfokhoz.
Nekem kell feljebb állítani, ha melegnek érzem, de eddig max 50%-ig toltam, ott még elviselhető a hangja. -
Beri
addikt
Ez a ATi az AMD tulajdona ezért az "hajcsa" ki jól dumát azért találták ki anno, mert az AMD egy ideje sehol sincs az Intel mellett és a hívőket legalább meg tudták győzni, hogy vegyék akkor is az AMD-t.
Ha full AMD-s géped van, kapsz pár plusz szolgáltatást, ennyi az egész. A "jobbankihajcsa" duma pedig egy a sok vérpistibaromság közül. Nekik meg nem az AMD rágta a szájukba. -
killer_04
csendes tag
válasz
s7evcsenko #12524 üzenetére
Egyébként alapból is 75-76%-ra teszi a hűtést.
-
-
killer_04
csendes tag
válasz
Taifa Díaz #12459 üzenetére
Letöltöttem az általad említett programot. GPU 900 Mhz, Memory clock 1100 Mhz, alapfesz.
10 perc furmark alatt 85-87 fok, automatikus hűtéssel, amit 85%-ra állított. Elég a 10 perc furmark, és tűrhető-e még ez a hőfok? -
Winne
nagyúr
Én is így használom ezt a gépem is, az előzőt is így használtam és az azelőttit is, több gépet összeraktam, azok is tökéletesen működnek.
Ez a ATi az AMD tulajdona ezért az "hajcsa" ki jól dumát azért találták ki anno, mert az AMD egy ideje sehol sincs az Intel mellett és a hívőket legalább meg tudták győzni, hogy vegyék akkor is az AMD-t.
-
lsc
nagyúr
válasz
balikabo #12515 üzenetére
Utoljára, ati megszűnt, már csak amd, van, de amit írsz akkor sem igaz. Véleményed meg lehet, nem is akarom megváltoztatni, csak ne hangoztasd, igaz hét eleje van, kitart egész hétre, ennyi.
Bátran használd az off-ot, ez egyik sem szakmai hsz, pár év alatt már megtanulhattad volna.
-
Beri
addikt
válasz
balikabo #12515 üzenetére
egy ATI/AMD és egy Nvidia/Intel sokkal stabilabb mint egy ATI/Intel vagy Nvidia/AMD
Bullshit. Nincs rá jobb szó. Mért ne létezhetne stabil rendszer intel processzorral és AMD VGA-val? Vagy AMD processzorral és nvidia kártyával? Nézz már szét egy csöppet, akár csak itt a ph-n... -
balikabo
tag
Ne haragudj ha elolvasod a szövegkörnyezetet és a köv kommentem akkor nem ragadod ezt ki, a lassan-t véletlen írtam mert mással akartam folytatni ha te most nem veszed elő észre se veszem hogy odaírtam, a párosítással kapcsolatban meg lehet fikázni a véleményem, én így gondolom és kész, ha nekem lenne egy leányvállalatom énis őket támogatnám, nem pedig a konkurenciát. Mellesleg tapasztalatból mondom hogy egy ATI/AMD és egy Nvidia/Intel sokkal stabilabb mint egy ATI/Intel vagy Nvidia/AMD.
-
válasz
ledgeri #12513 üzenetére
Eddig tök meg voltam elégedve én is a gyári hűtővel, de aztán tegnap kipróbáltam a Ghotic 4-et full grafikán...
Aszem 84° volt a vga, amikor felfigyeltem, hogy mint ha túl meleg lenne a gép környékén.
WoW 69-70°, tesztek max 74°... ezért kicsit meg is lepődtem az értéken.
Feljebb csavartam a ventifordulatot, de így meg már hangos sajna. -
-
nepszter1
addikt
Sziasztok tudnátok egy linket mutatni ami vga tesztek vannak pl: 6850/6870 4850/4870 és közöttük lévőt köszi
-
Biga123
addikt
válasz
balikabo #12509 üzenetére
Nincs mit ezen nagyon kifejteni .. ha a VGA nem kap feldolgozni való adatot akkor nem dolgozik, és a CPU feladata ellátni a VGA-t adattal és feladattal...
Ez olyan mintha lenne egy 6000-es V8 as motorod de csak egy szívószálon kapná a benzint..
menne az jobban is csak nincs miből.. -
Vanir
veterán
Üdv! Meg lehet valahogy oldani, hogy DX9-ben is ugyanúgy kihasználja a kártyát a gép, mintha DX10-ben, vagy esetleg 11-ben lenne? Lefutattam a Heavent, és közben a GPU-Z 100%-os kihasználtságot jelzett, egy DX9-es játék, ahol pedig kb. 20-al több FPS kéne, ott csak 50-60%-on mozog. Ezt fel lehet valahogy tornázni, vagy ez már nagyon CPU függő?
-
Misua
senior tag
válasz
ledgeri #12494 üzenetére
Ha a tiéd nem no signalos és semmi bajod vele, akkor nem éri meg...esetleg nézz körül milyen újításokat kapnál...
De ha kisérlet a cél akkor megériNálam pl VTX3D-re felraktam a Powercolos biost (egy anyavállalat), és jobb lett a ventiszabályozás, 2D-ben rendesen visszaáll a frenki és persze 'gyárilag' OC lett
-
balikabo
tag
Hu azért lehet majd kipróbálom a 6870-t cross fire-ben is. Csak előbb jobb alaplap kell. Szerintetek mekkora tápot/milyet vegyek hozzá?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X3D 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 12GB ZALMAN M4 A-DATA 750W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3407
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- BESZÁMÍTÁS! MSI MPG Z490 GAMING EDGE WIFI alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest