Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#11301) szasanyi válasza Winne (#11299) üzenetére


szasanyi
félisten

Igen, ez érdekes volt... bejelentkeztem a Steam-re, majd azt követően betettem az 1. lemezt és elindult az install, ami csak addig tartott amíg a serial beírásra került. Aztán már nem is kellett a lemez, mert elkezdte letölteni a Steam-ről, majd telepítette és kész. Gyakorlatilag mintha onnan vettem volna pedig dobozos és kétlemezes a játék.
Nagyon jó (nálam a Predator mód viszi a pálmát), előbb vagy utóbb mindenképp fogj hozzá! :K

[ Szerkesztve ]

(#11302) Winne válasza szasanyi (#11301) üzenetére


Winne
nagyúr

Igazából lemezről is telepíthetőek a játékok, csak az update-eket szedi le steamről így, de onnan is le lehet szedni az egészet is. Ez azért jó, mert az accod adatait tudod és bárhol használhatod, ahol van net. :K

Coop is van az AVP-ben nem? :)

Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...

(#11303) kucseranor


kucseranor
tag

Üdv!

Van egy 6850 Cyclone kártyám és ebben a melegben csúnyán viselkedik
Nagyjából 10 másodpercenként felrörög a ventilátor (játékok közben) és eléggé zavaró. Tudna valaki segíteni mit tegyek? Új bios, stb...?

(#11304) szasanyi válasza kucseranor (#11303) üzenetére


szasanyi
félisten

Ha van újabb BIOS azt érdemes feltenni, valamint - ha nincs Warranty matrica a kártya hátulján - a hűtő levétele és teljes tisztítás, újrapasztázás.

Winne: olyat még nem láttam.

[ Szerkesztve ]

(#11305) kfron válasza kucseranor (#11303) üzenetére


kfron
aktív tag

Új hűtő...? :)

(#11306) Winne válasza szasanyi (#11304) üzenetére


Winne
nagyúr

Pedig arra az egyre még felmentem volna veled. :D A sima single-t nem is emlékszem miért hagytam abba. Talán valami bug miatt nem ment tovább a story, vagy vmi hasonló. :)

[ Szerkesztve ]

Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...

(#11307) Alastair' válasza SZKEBE75 (#11300) üzenetére


Alastair'
nagyúr

Látom nem esett le, hogy poénról van szó.
Ja és játékról, nem DMarkról.
Jó lenne ha az ilyen beszólásaidat valaki másnak tartogatnád.
Én nem szólítottalak meg, te se tedd. Lehetőleg máskor se.

[ Szerkesztve ]

Alister from Hell

(#11308) naksys válasza Winne (#11288) üzenetére


naksys
senior tag

Talán erősebb a motorja.

(#11309) Pala


Pala
veterán

Hali!

Tudnátok mondani valami jóféle aftermarket léghűtőt 6870-re? Úgy döntöttem, lecserélném a referencia hűtőt, mert ebben a melegben az idle 50, load 85 fokos hőmérsékletek nem tetszenek annyira, ha meg feljebb szabályozom a ventijét, akkor porszívó lesz belőle. Mondjuk ilyenkor elég jól hűt, de embertelenül hangos. :)

Mindegy milyen gyártó, csak halk legyen és hűvösen tartsa a kártyát! Ára teljesen mindegy, ha 5k, akkor annyi, ha 15k, akkor meg annyi. :)

Zalman VF3000A, ilyet néztem ki, ez rámegy egyáltalán? :F
Másik az Arctic Cooling hűtései, de ezekből annyi féle van, hogy elveszek közöttük. :)

(#11310) kucseranor válasza kfron (#11305) üzenetére


kucseranor
tag

Most egy hónapos a kártya. A hűtőn egy porszem nincs, mindig ki van takarítvan. :)

(#11311) szasanyi válasza Pala (#11309) üzenetére


szasanyi
félisten

Az optimális választás. Hangtalan, nagyon jó hatásfok, olcsó, ráadásul nagyfokú kompatibilitás jellemzi. Vehetsz jobban, és főleg drágábbat, de semmi szükség rá. Aztán nálam kimondottan előny az, hogy VGA-ra lehet csatlakoztatni, ami azután korrekten végzi a ventik szabályozást mintha az eredeti hűtője lenne. ;) Úgy tudom, erre semmilyen más gyártó megoldása nem képes.

(#11312) Pala válasza szasanyi (#11311) üzenetére


Pala
veterán

Köszönöm! :R
Igen, tényleg korrekt dolog, ha a vga-ra tudom kötni a ventiket! :K Azt hittem erre a gyártók nagy része odafigyel.

Ez elég jónak tűnik, és ahogy nézem, egyáltalán nem is drága. Egy pillanatra még felfigyeltem a Gelid Icy Vision hűtőjére is, de most ez az Arctic egy fokkal tetszetősebb. :K Neked is ilyened van? Ha igen, mik a tapasztalataid hőfokok terén?

[ Szerkesztve ]

(#11313) szasanyi válasza Pala (#11312) üzenetére


szasanyi
félisten

Nekem az elődje, a Pro nélküli változat volt - de az több VGA-an is. Ezen sűrűbbek és nagyobbak a lapátok, kvázi hatékonyabb. Én gyárilag jó hűtővel szerelt VGA-t vettem, így nem volt szükség a cserére, ha viszont szükséges lett volna tuti ilyet veszek.
Vigi itt írja a saját tapasztalatait, ami összehasonlításnak bőven jó.
Az általad említett hűtő is biztosan remek, csak azt nem lehet VGA-ra csatlakoztatni, és aligha jobb annyival mint amennyiivel drágább. És persze az árán kívül az is szempont lehet, hogy milyen a beszerezhetősége... ;)

(#11314) Pala válasza szasanyi (#11313) üzenetére


Pala
veterán

Mindkettőt be lehet szerezni. :)

De igazából már nincsen jelentősége, mert végülis megrendeltem a Twin Turbo Pro-t! Engem meggyőzött Vigneau tesztje és a netes értékelések is! :K :R

Ja és neked is köszönöm! :R

szerk.: Amúgy melyik fajta 6870-ed van a Sapphire-tól? Ez?

[ Szerkesztve ]

(#11315) szasanyi válasza Pala (#11314) üzenetére


szasanyi
félisten

Igazán nincs mit, és bár jól döntöttél a használatvétel után egy visszajelzés jó lenne, mert az a biztos! :) Igen, az a típus az, mi nekem van.

(#11316) Pala válasza szasanyi (#11315) üzenetére


Pala
veterán

Rendben, írni fogok majd ide egy kis szösszenetet, amint sikerül beüzemelni és letesztelni! :R

Egyébként ez a fajta Sapphire-om nekem is volt, de alig-alig hűtött jobban, mint a referencia. :F Lehet, azért, mert CF-ben használtam a mostanival és ez volt a felső kártya, emiatt talán kevesebb levegőt kapott. Bár igaz, sokkal halkabban tette a dolgát.

(#11317) sith7 válasza szasanyi (#11311) üzenetére


sith7
nagyúr

Én is ezt veszem , csak 6850 - re :))

Pala
Majd azt is írd meg lécci, hogy a ramsüniket is feltetted - e ... :U

[ Szerkesztve ]

(#11318) Pala válasza sith7 (#11317) üzenetére


Pala
veterán

Szándékomban áll, de miért kérded? Lehet vele valami gubanc? :F

(#11319) sith7 válasza Pala (#11318) üzenetére


sith7
nagyúr

Én is mástól hallottam, hogy itt az egyik vga topicban erről volt vita, hogy fel kell - e tenni vagy nem, hogyan jobb a hűtés stb.

Egyelőre én is úgy tervezem , hogy felteszem :K

(#11320) Pala válasza sith7 (#11319) üzenetére


Pala
veterán

Fel hát, gondolom nem hiába adják hozzá. :) Meg amúgy is: én nem tudom elképzelni, hogy borda nélkül kevésbé melegedne, hiszen maga a borda azért van, hogy nagyobb felületen adja le a hőt.

(#11321) szasanyi válasza Pala (#11320) üzenetére


szasanyi
félisten

Abból kell kiindulni, hogy többségében nincs VRAM borda, még sincs probléma még tuning esetén sem. Nem biztos, hogy lesz észrevehető, pozitív különbség (tuning esetén inkább tartom valószínű), de semmi esetre sem jelenthet hátrányt ráadásul adják a hűtővel, szóval nem nagyon van min hezitálni. :N

(#11322) Pala válasza szasanyi (#11321) üzenetére


Pala
veterán

Igen, én igazából én is erre gondoltam, hogy rosszabb semmiképpen sem lehet! Inkább csak az a kérdés, mennyivel lesz jobb? Fél fokkal, vagy 5-tel, vagy 10-zel... :)
Tuningot egyelőre nem tervezek, vagy ha mégis, akkor azt is csak szigorúan fesz-emelés nélkül. :K

[ Szerkesztve ]

(#11323) sith7 válasza Pala (#11320) üzenetére


sith7
nagyúr

Gondolom arról lehetett a vita, hogy nincs rajta a ramsüni, akkor közvetelnük a ramot hűti a levegő , és akkor lehet az úgy hatékonyabb .... nem tudom, így volt - e , csak gondolom

(#11324) szasanyi válasza sith7 (#11323) üzenetére


szasanyi
félisten

Ez sokszor nem így van, mert alacsony a venti(k) fordulata. Pölö nálam a venti alapban ~1000 de max. is ~1500 f/min fordulatú, szóval az általa keltett szellő mire átjut a bordákon... sokat nem számít a VRAM hőmérséklet szempontjából. Inkább az van, hogy DDR5 RAMok esetén a hőmérséklet tényező nem kritikus szempont, ezért bátran lehagyták a gyártók a passzív bordákat. VRAM bordázattal normál esetben biztos nem tapasztalható különbség (már csak azért sem, mert azok hőmérsékletét semmi sem méri), esetleg - mint már mondtam - tuning esetén hozhat egy kis javulást. Viszont a hővezető bordázat nyilván csökkenti a VRAM hőmérsékletét, ezért ha úgy is ott van a megvásárolt hűtő dobozában, érdemes felhasználni.

(#11325) ///Krisz\\\


///Krisz\\\
senior tag

Szerintem egyáltalán nem szükséges felrakni a süniket. Azok a ramok egy fix feszültséget kapnak (nem tudod változtatni) max 1250MHz-en ketyegnek (e fölé szerintem nem is lehet húzni, legalábbis én még nem láttam ilyet), 1250-en pedig a gyártó szerint is bírják hűtés nélkül, tehát tök fölösleges. Ráadásul ahogy olvastam (nem pont ennél a hűtőnél) elég sokszor lepotyognak ezek a sünik. De hát majd mindenki maga eldönti, hogy felrakja-e vagy sem.

"Ha pókerezés közben körülnézel az asztalnál, és nem tudod megmondani, ki a vesztes, akkor te vagy az." | BFBC2 & COHTOV: HKrisz

(#11326) Pala válasza ///Krisz\\\ (#11325) üzenetére


Pala
veterán

Én már nem tudom mi van... :)
Megnézem, mennyire tapadnak a sünik. Ha kellően, akkor felrakom őket. De egyébként van itthon hővezető ragasztóm, na azzal tutira fent maradnának a helyükön. :)

(#11327) ///Krisz\\\ válasza Pala (#11326) üzenetére


///Krisz\\\
senior tag

Persze mindenki maga döntse el, hogy felrakja vagy sem, csak azért írtam, mert hogy akkor sincs semmi gond ha nem rakja fel az ember. :)

"Ha pókerezés közben körülnézel az asztalnál, és nem tudod megmondani, ki a vesztes, akkor te vagy az." | BFBC2 & COHTOV: HKrisz

(#11328) sith7 válasza szasanyi (#11324) üzenetére


sith7
nagyúr

Értem, rendben van, én is megpróbálom majd felrakni

+1 kérdés

Kaptam haveromtól fehér pasztát, és a procin is, meg a vga - n is olyan van, tegyek erre a hűtőre is olyant, vagy jó lesz a gyári ? :F

(#11329) szasanyi válasza sith7 (#11328) üzenetére


szasanyi
félisten

Nem tudom az milyen paszta, de az AC a hűtőre gyárilag a saját, jó minőségű MX-2 hővezető pasztáját rakja, így ha annál biztosan jobb csak akkor cseréld le.

(#11330) sith7 válasza szasanyi (#11329) üzenetére


sith7
nagyúr

Értem, nem tudom a nevét, akkor marad a gyári :R

És +1 kérdés :B ... Ha neadjisten garanciális problémám lesz, akkor ezt a felragasztott sünit + a ragasztót le tudom úgy szedni, hogy ne látszódjon ? :F

(#11331) Misua válasza szasanyi (#11301) üzenetére


Misua
senior tag

téves bocsi

[ Szerkesztve ]

(#11332) Misua


Misua
senior tag

Egy mini kérdés, mert a fotókon annak tűnik: a VTX3D 6850 és 6870-n ugyanaz a hűtő található?
Mert ha igen, akkor ennek a hűtőnek 6850 alatt simán bírnia bírnia kell a 6870-s órajeleit.

(#11333) Alastair' válasza Misua (#11332) üzenetére


Alastair'
nagyúr

A 6870-es órajeleit bírja is simán. 900/1100-en elvan simán 24/7-ben is. 80 fokot még nem érte el nálam terhelés alatt, a kánikulában sem. Bár az igazi melegek most jönnek. Eddig 76 fok volt a max.

[ Szerkesztve ]

Alister from Hell

(#11334) Misua válasza Alastair' (#11333) üzenetére


Misua
senior tag

És elméletileg u.a. a hűtővel 6850 900/1100 ugyanolyan meleg lesz mint a 6870 900/1100?

(#11335) Winne válasza Alastair' (#11333) üzenetére


Winne
nagyúr

Csak a hőmérsékletre kell figyelni a tuningnál? Másban nem károsodhat egy kártya? Hőmársáklettel még bőven jó lennék akkor tuningra, bár csak alapfeszesre...

Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...

(#11336) Alastair' válasza Misua (#11334) üzenetére


Alastair'
nagyúr

Elvileg nem, még hűvösebb is, mert a 6870-es 1.18 voltot kap, a 6850-es pedig csak 1.15-öt.

Winne: alapfeszes tuningnál nem károsodhat. Ha nagyon túlhúzod, szétesik a kép és újraindul a driver, egy kis figyelmeztető szöveggel.

naksys: 1.148, 1.174,kerekítve írtam, nem hinném, hogy van bármi jelentősége.

[ Szerkesztve ]

Alister from Hell

(#11337) naksys válasza Alastair' (#11336) üzenetére


naksys
senior tag

6870- 1,174v

(#11338) sith7 válasza Alastair' (#11333) üzenetére


sith7
nagyúr

Az szép :C

Gondolom nem gyári hűtővel :U

[ Szerkesztve ]

(#11339) naksys válasza Alastair' (#11336) üzenetére


naksys
senior tag

Mintha 1,8-at láttam volna, de biztos csak elnéztem :R

(#11340) Alastair' válasza sith7 (#11338) üzenetére


Alastair'
nagyúr

De a gyári VTX hűtő van rajta, de a Powercolor PCS+ biossal megy a kártya, valahogy jobb a venti vezérlés mint a sajátjával.

naksys: elírtam először, de még idejébe észre vettem. :D :R

[ Szerkesztve ]

Alister from Hell

(#11341) naksys válasza Alastair' (#11340) üzenetére


naksys
senior tag

:DD

(#11342) Vigneau válasza sith7 (#11330) üzenetére


Vigneau
félisten

Simán levehetőek, csak előtte picit be kell rakni a hűtőbe (lehetőleg frigo). Utána óvatos jobbra-balra forgatással leszedhetőek, majd jöhet az alkohol a nyomok eltüntetésére. :K

Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...

(#11343) Alastair' válasza Vigneau (#11342) üzenetére


Alastair'
nagyúr

Ezt úgy érted, hogy az egész vga-t be kell rakni a hűtőbe? Szedtem már le én is a ram süniket, de nem hűtöttem le. :D Simán elfordítva, elég könnyen lejön. Bár ezeken az egész vékony 2 oldalas ragasztó volt, nem az a vastag, ami a zalmanokon van.

Alister from Hell

(#11344) Vigneau válasza Alastair' (#11343) üzenetére


Vigneau
félisten

Így van, de ezt a fogást csak a legextrémebbül, kitartóan makacsul rögzült VRAM sünik és a GPU-ra rámelegedett hűtők esetén ajánlatos alkalmazni - persze óvatosan, körültekintéssel. A GTX 460-am volt hasonlóan makacs - mint tudod, ott a chip kupakkal fedett, így messze nagyobb felületen érintkezik a hűtő, mint az AMD-ken (így könnyen rá tud cuppanni GPU-ra a hűtő a terhelés során keletkező hő hatására) -, de végül nem kellett ehhez a cselhez folyamodnom. ;)

Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...

(#11345) naksys


naksys
senior tag

Lehet, hogy hülye kérdés, de egy 4 pines kártya csatlakozóra rádugható egy 3 pines ventillátor?
Magyarul: szabályozza a kártya?

(#11346) Vigneau válasza naksys (#11345) üzenetére


Vigneau
félisten

Ha jól tudom, akkor kapható hozzá 4 pin to 3 pin átalakító - valahol láttam az aprón is - és akkor szabályozza. De remélem, más találkozott már ezzel a gyakorlatban és megerősít. :K

Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...

(#11347) Biga123 válasza naksys (#11345) üzenetére


Biga123
addikt

Aza baj ha PWM-es a venti szabályozás akkor szerintem nem fog menni ..
Nekem az alaplapi CPU fan csati is 4-pines PWM-es de ott át lehet állítani biosba hogy fesszel szabályozza...és ott működik is..

---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----

(#11348) KaiotEch válasza Vigneau (#11346) üzenetére


KaiotEch
nagyúr

Itten van.

(#11349) Biga123 válasza KaiotEch (#11348) üzenetére


Biga123
addikt

Na ez az ami nem az..az :(
Viszont 3pin Y-t régóta keresek.. :DDD :R

---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----

(#11350) sith7


sith7
nagyúr

Köszönöm a válaszokat

Most akkor hogy is van ez ?
Kell ilyen átalakító, hogy rá tudjam dugni a kártyára a hűtőt ?
csomagban nincs hozzá ?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.