Hirdetés

2024. május 8., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#6001) Torry válasza polonic (#6000) üzenetére


Torry
addikt

Elvileg ez tévhit, minden esetre az Nforce 2 óta fosok az nv chipsetjei.

(#6002) Smith Ügynök válasza lajthabalazs (#5987) üzenetére


Smith Ügynök
tag

Ajjaj, ott valami nem kóser. Szintén 4 giga rammal, giga 6850-nel nekem
a Black Ops 1920*1080 minden maxon, 8xAA 16xAF olyan 60-80 fps. Pedig csak egy nyomi x6-om van :D

(#6003) lajthabalazs válasza alibaba78 (#5990) üzenetére


lajthabalazs
senior tag

Köszönöm a tanácsokat, de nem értek egyet.

Kis felbontásnál nem azért van procilimit, mert akkor a processzor dolgozik többet. Egyszerűen csak azért, mert a videokártya könnyen végzi a dolgát, és ezért annyi FPS megy, amennyit a processzor bír. Tehát az a proci, ami 1024-en 40 FPS-t tud, az nagyobb felbontáson sem fog többet tudni. A tesztjeim azt mutatták, hogy még egy kicsit kevesebbet is, aminek gondolom az lehet az oka, hogy ha kevés a kixel, akkor a távolabbi dolgoknál már nem kellenek olyan részletes modellek.

4GB ram mellett nincs VRAM-om pont ezért. Ha lenne VRAM-om, akkor lehet, hogy elférnének a nagyobb textúrák, de cserébe zúzná le a merevlemezemet. A merevlemezt nem arra találták ki, hogy memóriát cach-eljenek rajta, hanem hogy adatokat tároljanak.

A processzort megemeltem 3.5-re, és így szépen hozza a 60 FPS-t 4x-es AA val, Exrtra textúrákkal és, árnyékkal bullet impact-tal, és kevés holttesttel, Syncelve. Egyenlőre 720p-ben, de ezek után majd emelek még egyet.

(#6004) lajthabalazs válasza Smith Ügynök (#6002) üzenetére


lajthabalazs
senior tag

Lehet, hogy veszek még egy magot, szerintem Intelből három is hozza az x6-os játékteljesítményét.

(#6005) lsc válasza lajthabalazs (#6003) üzenetére


lsc
nagyúr

Attól hogy nem értesz egyet még úgy van, ráadásul be is bizonyítod, húztál a procin és gyorsult a játék. Ha proci húzásra sem gyorsul akkor van gpu limit, de az 1024-es felbontásnál szinte lehetetlen a 68xx szériával.

Az élet kegyetlen .

(#6006) lajthabalazs válasza lsc (#6005) üzenetére


lajthabalazs
senior tag

Azzal nem értek egyet, hogy ha felemelem a felbontást, akkor magasabbak lesznek az FPS-ek. Ez volt az egyik okos tanács. Az lehet, hogy eltűnik a CPU limit - bár ennél a kártyánál 20 FPS-es GPU limitet nem tudom, hogy mekkora felbontáson lehet elérni. De azzal nem vagyok kint a vízből, hogy 19 FPS-sel megy a játék ,de biztos lehetek benne, hogy nem CPU limites.

Azért játszottam 1024-en, mert 1920-al kezdtem, és ott 20 FPS körül akadtak a dolgok. Ezt csökkentettem két lépcsőben, amíg játszható nem lett 1024-en.

Aztán kikapcsoltam a gépet, és húztam a procin az evidens volt, hogy ez segíteni fog a CPU limiten.

(#6007) lsc válasza lajthabalazs (#6006) üzenetére


lsc
nagyúr

Utoljára, ha húzol a procin és van gyorsulás akkor cpulimit van, hiszen olyan mintha erősebb procit tettél volna a gépbe . Érthető ? Jobban nem tudom leírni, de azért meg felesleges venni 6850-et hogy 1024-es felbontásban használd, de a Te dolgod.

Az élet kegyetlen .

(#6008) lajthabalazs válasza lsc (#6007) üzenetére


lajthabalazs
senior tag

Értem, hogy a proci limitet úgy háritom el, hogy nagyobbra cserélem, vagy húzok rajta. De köszönöm, hogy még egyszer pontosítottál.

Most azt szeretném, ha felfognád, hogy a processzor magasabb felbontásokon jobban dolgozik. Ezért ha 1024-en limites, akkor ugyanaz a processzor ugyanazokon az órajeleken 1920-ban még kevesebbet fog teljesíteni.

És végül még egyszer a kérdés, ha valaki ért is a témához: melyik grafikai beállítások azok, amelyek a processzorra, melyek azok, amelyek a GPU-ra, melyek azok, amelyek a két eszközt összekötő buszra, melyek azok, amik a központi memóriára, és végül melyek azok, amelyek a videokártya memóriájára tesznek többlet terhet?

A felbontást már tisztáztuk, az minden komponenst megvisel, de nem ugyanolyan arányban. Az AA szinte kizárólag a GPU-t. És a többi valahogy megoszlik az egységek közt. CPU limit esetén melyik az, amit büntetlenül lehet emelni, mert csak a videokártyát dolgoztatja (a felbontást ne mondjátok, léci)?

[ Szerkesztve ]

(#6009) Smith Ügynök válasza lajthabalazs (#6004) üzenetére


Smith Ügynök
tag

Hát van ahol hozza, Bad Company 2-ben meg az x6 még a Sandyt is elveri :D
Persze általában jobb az Intel sajnos.

(#6010) polonic válasza Torry (#6001) üzenetére


polonic
félisten

Én ezt nem tényként írtam le. Csak azt, hogy nem lepődöm meg rajta. :D

(#6011) lsc válasza lajthabalazs (#6008) üzenetére


lsc
nagyúr

Te nem érted, olyan alacsony felbontásban a proci 100%-on teker a videokártya meg fél gőzzel dolgozik, vár a procira . Nagyobb felbontásnál a videokártya dolgozik jobban, de mivel nem kell várnia semmire ezért jobb a vgalimit. A proci "csak" aládolgozik a vga-nak, a képet a kártyának kell "kiadni" , de ha nem vár semmire gyorsabb. Az fps nem lesz nagyobb, de sokkal egyenletesebb lesz a megjelenítés.

Az élet kegyetlen .

(#6012) pete_21


pete_21
addikt

Azt meg tudja mondani valaki, hogy az amd.com oldalról navigálva hogy tudom megtalálni a legújabb (esetünkben 11.1a) hotfixes Catalyst-ot?
A hotfixes oldalon nincs kint még a legújabb. Azon kívül, hogy beírom a keresőbe, van valami barátibb megoldás? :U

(#6013) lajthabalazs válasza lsc (#6011) üzenetére


lajthabalazs
senior tag

Ezek szerint a nagyúri ranggal nem osztanak IQ-t.

Megpróbálom még egyszer elmagyarázni, hátha végre megérted. Ha megint nem sikerül, valaki segítsen.

Van egy feladat. Ki kell számolni 1024x768 pixelen, hogy melyik pixel milyen színű. Ez két részből áll. Van 300 db feladata a processzornak, és 1000db feladata a videokártyának. A processzor a 300 feladatot meg tudja csinálni 25 milisec alatt, a videokártya az 1000 feladatot meg tudja csinálni 8 milisec alatt. A korlátot a processzor jelenti, a videokártya 17 milisecet vár minden alkalommal, és így lesz 25 ms-enként egy frame, összesen 40 frame másodpercenkont.

A második feladat: ki kell számolni ugyanezt 1920x1080 pixelre. Ez a processzornak 400 feladat. A videokártyának pedig 2500, mert a videokártyának a terhelése szinte arányos a kirajzolandó pixelek számával, a processzor pedig ugyanazt a modellt számolja, csak optimalizálások miatt 1024 mellett elhanyagolásokkal élt. Ugyanaz a videokártya és processzor. A processzor a 400 feladattal durván 32 milisec alatt végez, a videokártya medig 20 milisec alatt. Megint a processzor a lasabb, a videokártya 12 milisecet vár. Egy frame 32 milisec, tehát másodpercenként 33 frame-et fog tudni kirajzolni a rendszer.

Ezt a jelenséget figyeltem meg hasonló számokkal. Valószínüleg azért értem el ilyen gyalázatos eredményeket, mert az első mérésnél le voltak eresztve a processzor órajelei (1500-ra). Most 3.5-ön stabilan hozza a 60 FPS-t, ami 1.5xöse a 40-nek (és csak a sync miatt nem megy följebb), miközben az OC csak 1.16x-os volt az alapórajelhez képest, viszont több, mint 2x-es a leeresztetthez képest.

Remélem megértetted, ha te nem, jelentkezzen valaki, aki igen.

(#6014) lsc válasza lajthabalazs (#6013) üzenetére


lsc
nagyúr

Szép nagy hsz, igaz tök értelmetlen, de majd rájössz .

Mondjuk ezek után meg főleg :Ezek szerint a nagyúri ranggal nem osztanak IQ-t. Nincs ezzel gond, kitaláltál egy elméletet, nem így működik, be is bizonyítottad az ellenkezőjét, természetesen én küzdök iq-hiánnyal, bravo, csak így tovább.

Az élet kegyetlen .

(#6015) alibaba78 válasza lsc (#6014) üzenetére


alibaba78
őstag

Hagyd szerintem, mert csak felhuzod magad! Ossze-vissza beszel, es meg serteget is. Csak olyan emberen lehet segiteni, aki hagyja is. Csak azt nem ertem, minek kert segitseget, ha tudja a valaszokat? :F

(#6016) Valdez válasza lajthabalazs (#6013) üzenetére


Valdez
őstag

A cpu minden felbontás alatt ugyanannyit dolgozik (mármint ugyanaz a dolga), kis felbontással és részletességel a gpu könnyedén megbírkózik, ezért a cpu-ra kell mindig várni, ekkor lesz 100%-os a cpu kihasználtsága, tehát ez a szűk keresztmetszet.
A felbontás és részletesség növelésével a gpu egyre többet fog dolgozni, addig, amíg több idő alatt végez a dolgával mint a cpu, ezért ekkor a gpu lesz a szűk keresztmetszet.

[ Szerkesztve ]

(#6017) lajthabalazs válasza lsc (#6014) üzenetére


lajthabalazs
senior tag

Elméletben igaz, hogy ha a processzor pontosan ugyanazt számolja a különböző felbontásoknál, és leteszi a kész csomagot, akkor egy CPU limites játéknál ugyanaz lesz az FPS minden felbontás mellett.

Emellett a méréseim elég egyértelműek voltak: ahogy csökkentettem a felbontás, növekedett a frame rate, 24-30FPS-ről (1920) 40+FPS (1024) felé. Ezek után jó tanács volt, hogy emeljem vissza a felbontást, mert akkor nem kell "várnia" a videokártyának a processzorra, mert maga sem bírja a renderelés rá eső részét.

[ Szerkesztve ]

(#6018) Rosep válasza Biga123 (#5967) üzenetére


Rosep
senior tag

Ugyanannyi maradt...

(#6019) Biga123 válasza Rosep (#6018) üzenetére


Biga123
addikt

játékba is meg a ccc-be is kikapcsoltad?

---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----

(#6020) lajthabalazs válasza lsc (#6014) üzenetére


lajthabalazs
senior tag

Tényleg nem volt szép a sértés, elnézésed kérem. De beláthatod, hogy próbáltam magyarázni. De nekem nem hiszel, higyj a saját eredményeiteknek:

http://prohardver.hu/teszt/cpu_vs_vga_a_kozepkategoria/f1_2010.html

Megmondom mit kell nézni:

Első oszolop utolsó két sora, CPU limites konfiguráció. A GTX 460 és a HD 6870 is lényegesen magasabb FPS-eket tud, mint amit az X2 555-ös.

A frame rate mégis csökken a felbontás növelésével:

460 mellett 32 -> 27-re, 6870 mellett 38 -> 36-ra.

Ugyanez látszik a Dragon Age-nél és a Metro 2033-nál is.

De a negyedik CPU limites játék: a Far Cry 2 esetében úgy csinálták a játékot, ahogy ti gondoljátok, ott lis és nagy felbontáson is ugyanott van a CPU limit.

Tehát van játék, ami optimalizál, és ezért ha a felbontás alacsony, a processzort kevésbbé terheli. És van játék, ami nem optimalizál, tehát minden felbontáson ugyanúgy terheli a processzort.

(#6021) polonic válasza lajthabalazs (#6020) üzenetére


polonic
félisten

Ezzel a linkkel csak az a baj, hogy ki kell másolni. ;]

(#6022) lajthabalazs válasza polonic (#6021) üzenetére


lajthabalazs
senior tag

Szerintem ez a teszt mindenkinek ott van a kedvencei közt. A hozzászólások száma alapján legalábbis elég nagy impact-ja volt.

http://prohardver.hu/teszt/cpu_vs_vga_a_kozepkategoria/f1_2010.html

(#6023) Rosep válasza Biga123 (#6019) üzenetére


Rosep
senior tag

Jogos! Így már 102 FPS. Ez már korrekt?

(#6024) Biga123 válasza Rosep (#6023) üzenetére


Biga123
addikt

Nemtom mekkora felbontás de szerintem még ez is kevés .. már jön lefele a CSS aztán nézek neked fpst
Jah megtaláltam az 1 hszedet .. szerintem kevés.. 20p és lent van.. ;]

[ Szerkesztve ]

---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----

(#6025) Rosep válasza Biga123 (#6024) üzenetére


Rosep
senior tag

Hasonló konfigunk van, bár az enyém picit erősebb (CPU+RAM). De kíváncsi leszek. Akkor légyszi ezekkel teszteld a Video Stress Test-el:

[ Szerkesztve ]

(#6026) Biga123 válasza Rosep (#6025) üzenetére


Biga123
addikt

mondjuk nemhinném hogy a 8GB vs 4GB memó beleszólna a dologba ennél a game nél.. ;]
Procid alapon? nállam most 3.5GHz..
max felbontásom 1280x1024 :B

[ Szerkesztve ]

---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----

(#6027) Biga123 válasza Rosep (#6025) üzenetére


Biga123
addikt

Khm.. 274 FPS.. Valami nállad nagyon nem kerek... :W

---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----

(#6028) szacsee válasza Biga123 (#6027) üzenetére


szacsee
nagyúr

CS:S-nél sok minden beleszólhat.
Nálam igaz 5770 CF volt, de 280 körül adott fullra tolva mindent 1920x1080-ban.
MultiCore Renderinget tiltsa le egykártyás rendszernél! :K
Esetleg CCC-ben van elállítva valami nála... talán defaultra kellene állítani... :F

[ Szerkesztve ]

(#6029) Rosep válasza Biga123 (#6027) üzenetére


Rosep
senior tag

1280x800-ban 152 FPS. Proci alapon, kártya is. Catalystban minden alkalmazás beállításon.
Catalyst AI és Vonalsimítási mód mi legyen?

(#6030) Rosep válasza szacsee (#6028) üzenetére


Rosep
senior tag

Letiltottam, akkor is 102 maradt.

[ Szerkesztve ]

(#6031) Biga123 válasza szacsee (#6028) üzenetére


Biga123
addikt

jah ccc ben minden qualityre tolva agyonszűrőzve 50 FPS :DDD
Rosep: ccc ben gaming : 3d application settings

[ Szerkesztve ]

---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----

(#6032) lsc válasza lajthabalazs (#6020) üzenetére


lsc
nagyúr

Csak még egy kis segítség hogy miről beszélek , itt [link] látszik a legjobban hogy mikor van vga limit és mikor procilimit, tehát szinte ugyanúgy megy egy játék a sb-vel mint egy phenomx4-el 1600-as felbontásnál, pedig lejjebb nem kis kölönbség van., pedig ugye a két proci messze nem egy kategória /szerencsére árban sem/.

A GTX 460 és a HD 6870 is lényegesen magasabb FPS-eket tud, mint amit az X2 555-ös.
Ezek után azt hiszem tök értelmetlen bármiről is beszélni, gpu-t akarsz cpu-hoz hasonlítani ?

[ Szerkesztve ]

Az élet kegyetlen .

(#6033) Rosep válasza Biga123 (#6031) üzenetére


Rosep
senior tag

Nah, most már nálam is 262 FPS. :)

(#6034) pete_21 válasza Rosep (#6033) üzenetére


pete_21
addikt

Mi volt a gond? CCC-ben kellett 3D application settingsre tenni?

(#6035) Rosep válasza pete_21 (#6034) üzenetére


Rosep
senior tag

Ami nem 'alkalmazás beállításon' volt az minden teljesítményre lett átrakva (lehúzva).

(#6036) stfreddy

Sziasztok!

Már az indulás óta olvasom a topicot, aztán vettem egy sapphire 6870-et.
A teljesítménnyel maximálisan elégedett vagyok.
Viszont a hőmérsékletekkel nem igazán...
Idle: 58 fok, ventilátor 27%-on, 0% gpu load.
Ahogy néztem, játékok alatt nem ment 80 fok fölé, de szerintem az idle hőmérséklet túl magas. Szerintetek?
Jelenleg 11.1a catalyst van fent, win7 x64.
A másik, hogy idle-ben a gpu-t visszaveszi 300mhz-re, de a ram marad eredeti frekvencián. Nem kellene azt is lejjebb vennie?

(#6037) lsc válasza stfreddy (#6036) üzenetére


lsc
nagyúr

Rakd fel a 10.12-őt, az újabbakkal vannak powerplay gondok.

Az élet kegyetlen .

(#6038) Dictator^ válasza lsc (#5980) üzenetére


Dictator^
veterán

Igazából ezt a teszt nélkül lehoztam. Nem volt kedvem a sok maszlagot olvasni. Kiragadnád a fontos részletet, amibe erre kitér?

És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!

(#6039) lajthabalazs válasza lsc (#6032) üzenetére


lajthabalazs
senior tag

Örülök, hogy visszajöttél.

Szóval értem hogy te arról beszélsz, hogy általában nagy felbontásnál van VGA limit, és kis felbontásnál procilimit.

Én azonban azt mondtam, hogy előfordulhat, hogy nagy felbontásnál is van procilimit. Például ha nagyon erős a videokártya, és nagyon gyenge a processzor.

És ekkor meg lehet figyelni néhány játéknál, hogy a processzor-limit felbontás-érzékeny.

A linkelt teszen ez a Far Cry esetén látszik: 1280-anon a videokártya bírt volna még többet, hiszen egy erősebb processzor mellett 119 FPS-t is lerenderel. De az i5-ös 1280-anon csak 87 FPS-t engedett, CPU limit. Lejebb vették a felbontást, és megugrott az FPS 98-ra megint CPU linit, de nem ugyanaz a szám, hanem 10%-al magasabb.

Nekem ez azt mondja, hogy a CPU limit is felbontás-függő. És ezt próbálom neked is mondani. Hogy ugyanezt a jelenséget mértem én ma este CoD Black Ops-szal.

De itt

http://www.techpowerup.com/reviews/Intel/Core_i3_540_530/10.html

is pont ez látszik a Dirt-nél: C2D E8400-as processzor nagy felbontásnál 60-as limit. Felbontást leveszik, 70-es limit.

A processzort és a videokártyát nem lehet minden játéknál olyan függetlenül kezelni, mint ahogy a "CPU limit" "GPU limit" megközelítés teszi.

[ Szerkesztve ]

(#6040) Milka 78 válasza Dictator^ (#6038) üzenetére


Milka 78
nagyúr

Erről a tesztről van szó?->[link].Bocsi ha nem.Volt a 3dMark-os topickban egy kolléga aki 6970-est hajtott e5200 procival és alapon lassabb volt mint az én gépem alapon.Cserélt e 8200@4ghz körülire,szénné húzta a kártyáját és 4520 pötty körül kapott ami(szerintem) azt mutatja,hogy borzasztóan nincs kihajtva a kártya(én 4620 körül kapok).Tudom,hogy nem 3dMark-al játszunk,de pusztán viszonyításnak jó lehet.Ha 1680-as vagy full hd-ról beszélünk akkor egy x4-est jelölnék meg mondjuk 3.6-3.8ghzn(3.8-on már agyig húzott kártyával is elbír).Persze ha van keret akkor egy újfajta kisebb Sandy(ha lehet K-s széria).Esetleg még egy 3.5-3.6-os Quad proci jó lehet...

(#6042) lsc válasza Dictator^ (#6038) üzenetére


lsc
nagyúr

Azért helyetted hagy ne én olvassak, elég ha végignézed a táblázatokat ha már olvasni lusta vagy. Ha a táblázatokból nem érted akkor ennyi, többet én sem tudok segíteni.

Mod Milka 78 : Pont a linkelt sandy tesztben /de akár a cpu-vga tesztben is/ látszik hogy egy Phenom II x4 3,2 Ghz -nél már elég 19xx felbontásra normál felhasználáshoz, a sokkal erősebb és drágább proci csak pár plusz fps-t hoz, annyit messze nem amennyivel többe kerül. Természetesen egy-két kivétel mindig lesz, illetve ha magas mark pontszámok a cél akkor az előzőek nem érvényesek.

[ Szerkesztve ]

Az élet kegyetlen .

(#6043) lajthabalazs válasza Dictator^ (#5977) üzenetére


lajthabalazs
senior tag

Igazából nem az a kérdés, hogy "kihajtja"-e a processzorod a videokártyát.

A kérdés az, hogy melyek azok a játékok, és felbontások, ahol a processzorod határai és a videokártya határai egybe esnek.

És ez a halmaz a már idézett tesztek alapján elég szűk lesz, mert a 6870-es egy elég erős videokártya ahhoz, hogy a mai játékokat Full HD felbontásban jól játszhatóan jelenítse meg. A másik oldalon viszont a játékok már elvárják a harmadik - néha negyedik - magot a processzortól.

Full HD felbontásig tehát a régi játékok hoznak majd neked 100 fölötti FPS-eket. A tavalyi játékok játszható értékeket. És néhány idei játék már nem játszható értékeket. Közben pedig a videokártyád jellemzően nem lesz 100%-on kihasználva.

A fölött (mondjuk 2x Full HD) elképzelhető, hogy a régi játékok szintén 100 föött hoznak, a tavalyiak már nem játszhatóak, az ideiek pedig durván akadnak, de megnyugtathatod magad azzal, hogy a videokártyád semmilyen processzorral sem bírnának többet.

(#6044) alibaba78 válasza pete_21 (#5999) üzenetére


alibaba78
őstag

:R Persze, majd kereslek. :)

(#6045) apropéter


apropéter
csendes tag

hd6870es kártyának mi a hömérséklet tartománya? pl:40-90ig vagy hogy van ez és mi a jóó hömérséklete?? amin megy játék közbe..és még olyan érdekelne hogy érdemese huzni a kártyát catalystbe vagy hagyjak mindent ugy ahogy van?

Választ várok elöre is köszi!

[ Szerkesztve ]

(#6046) Dictator^ válasza lsc (#6042) üzenetére


Dictator^
veterán

Táblázatokat abban a tesztben?
Én rohadtul nem találtam.. akkor nekem hülyeséget küldtetek.

(#6043) lajthabalazs: Tehát vegyek egy Core i7-et vagy mi?! Amúgy full hd-ban játszom, de hát csak pár játék ragad meg , amivel tényleg van kedvem játszani.

És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!

(#6047) lsc válasza Dictator^ (#6046) üzenetére


lsc
nagyúr

Én itt [link] linkeltem egy tesztet, abban van egy pár. Mondjuk a 3. oldaltól [link].

Mod : Akár egy phenom 2 x4 is elég, vagy azzal megegyező erejű intel, mint a teszten látszik. Gyengébb procival is el lehet lenni /főleg ha tuning is van/, de az újabb játékok már szeretik a 2-nél több magot. Túlmisztifikálni nem kell ezt a dolgot, de mint a teszt mutatja akkor az igazi.

[ Szerkesztve ]

Az élet kegyetlen .

(#6048) JuliusK


JuliusK
tag

Nem főleg szakmai jellegű a kérdésem, mert inkább kellő szakmai megalapozottságú és jóstehetséggel bíró személyek válaszát várom.

Egy Radeon 6850 vásárlása előtt állok, de soknak találom egy ilyen kártyáért kifizetni több mint 40.000.-Ft-ot. Számomra még ilyenkor fontos, hogy garanciális, új termék legyen, tehát a használt megoldás kizárva. Leszűkítettem a kört egy hármas trióra: Powercolor, Sapphire és az Asus. A többi a korábbi hibák és más okok miatt nem játszik. Tudom, hogy a Powercolor a legolcsóbb, de általában csak 2 év gari van rá. Ilyen szempontból az Asus talán a legjobb. Teljesítményben ahogy láttam, szinte azonosak és olyan nagy különbség sincs a minőségben.

A kérdés, hogy érdemes várni még néhány hetet a vásárlással reménykedve az olcsóbbá válásukban? Úton-útfélen írnak az árversenyről és annak eljöveteléről, de őszintén szóval nem nagyon látszódik ebből semmi. :) De ahogy a mondás tartja, a remény hal meg utoljára, úgyhogy kíváncsi vagyok, hogy várható-e ilyen.

[ Szerkesztve ]

(#6049) lsc válasza JuliusK (#6048) üzenetére


lsc
nagyúr

Apróban vehetsz 40-ért újat, pl itt [link]. Árcsökkenésnek kellene lennie, márcsak a forint magára találása miatt is, de hogy ez fog-e és mekkora mértékben jelentkezni ezt szerintem senki sem fogja neked megmondani.

Az élet kegyetlen .

(#6050) JuliusK válasza lsc (#6049) üzenetére


JuliusK
tag

Köszi a választ! Ez a hirdetés is pont jókor jött. :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.