- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Megint 3 hónap Disney+ akciósan :)
- Argos: Az vagy, amit megeszel
- sellerbuyer: Te tudod, mi mennyit fogyaszt az otthonodban?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
elit_hun
őstag
válasz
spiercell #4998 üzenetére
vááá, gyorsan rohanok venni új VGA-t, mert már nem bírom elviselni azt a ronda DX9-es vizet
hops, csak egy kis gond van, akármit csinálok (mindent trükköt kipróbáltam...) a 2. töltésnél mindig kifagy
Ez olyan mint mutatták a Crysis DX9 vs DX10 vidit, a DX10 csak azért volt szebb mert a DX9-be "elfelejtettek" betenni 1-2 dolgot...pl soft shadowst stb-tHaart: de mégis az fogja meg az embereket
-
Gaboman
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #4979 üzenetére
nyugi van, nem kell habzó szájjal nekem esni
Még véletlen sem estem neked!
-
Gaboman
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #4981 üzenetére
Hát a Bioshockban még véletlen sem megy rosszúl az XT DX10-ben!
-
keszegduda
őstag
A 2900Pro a maga 57K-s árával jó vételnek számít, az pedig hogy a GTX-el eresztik össze teljesen alaptalan. Még szép hogy elveri egy dupla olyan értékű kártya. GTS vs. PRO-ra lennék kíváncsi, hogy melyik kari melyik gameben teljesít jobban. Én is szeretnék hamarosan VGA-t 50-55K körül, de már mióta várok hogy legyen egy ilyen kártya.
A PRO jó alternatívának tűnik, de a fórum hsz.-ei alapján elbizonytalanítottak. Volt szerencsém kipróbálni egy 320-as GTS-t, nagyon szépen ment csak még sokallom az árát. Halk, stabil teljesítményű karit szertnék és lehetőleg valamennyire legyen időtálló is, de sajnos a 2900 hangos, instabil teljesítmény szempontjából, főleg DX10 alatt. 640-es GTS pedig nem éri meg, a 320-as pedig hamarosan a kevés VRAM miatt kifekszik...
Katasztrófa az egész VGA bisznisz...
-
d@minator
addikt
-
Balupapa
senior tag
válasz
Alvin_ti4200 #4986 üzenetére
aha, de a gtx 2xer annyiba kerül
és mennyivel jobb? (v nem ) hááát......
next gen be alázni fogja -
Balupapa
senior tag
válasz
és a GTX nem "teljesit" "néha" kritikán alul?
"ráadásul ahogy én nézegettem teszteket az r600 architetura next genekben jobban szerepelt."
Sztem ez a kulcsszó el is döntötte ezt az egész viaskodást,ezért veszek énis pro-t
akarom mondani XT-t
-
XaraX
addikt
válasz
Igazad van....részben.
Az nvidia (csoda) drivere sem született meg egyhamar,sőt valjuk be,még most sem talán.
Sosem amiatt döntöttem egy vga mellett,hogy ki gyártotta,az biztos.
Mindig azt vettem,ami megítélésem szerint jobban megérte. -
X Factor
addikt
válasz
Perzse én ezt értem, csak én meg fél éve várok 50k körül olyan karira, ami ATI és hozz egy 8800gts szintet. És tádám és minden elllen iranyulo negativ kritikat személyes támdasnak veszek, de ez csak perverzió, reálisan nézve tényleg van abban vmi amit mondasz, de amivel én játszom abban jobban teljesít, ráadásul ahogy én nézegettem teszteket az r600 architetura next genekben jobban szerepelt.
-
X Factor
addikt
válasz
Alvin_ti4200 #4979 üzenetére
De ha egyszer letöröd a lelkesedésünk.
-
XaraX
addikt
válasz
Alvin_ti4200 #4976 üzenetére
Akkor legalább azt is tudjuk,hogy nem mind egyformán bírja a tuningot.
Egyébbként,szerintem,ha reálisan nézzük a gtsCpro "harcot",akkor ugye a pro részéről a negatívum a hangja.
Az,hogy melyik játékban melyik teljesít jobban,nem jelentős.
Egyrészt driver,másrészt optimalizáslás fűggő leginkább.
Driver elöbb-utobb csak megoldodik.
Viszont a 320-as gts-el szemben,(ami kb egy árba sorolható vele),megvan a némileg több memoria elönye talán.
Gondolkodtam én is,hogy melyiket tartsam meg,igaz,dönteni még nem döntöttem(vagyis az egyik tuti marad,mert a fiam az viszont tényleg elvetemült ati fan),de hogy nekem mi lesz,még nem tudom.
Számomra egyedül a kicsit magassabb zajszint a zavaró,a gts-hez képest. -
Gaboman
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #4974 üzenetére
Meg sok olyan amiben az XT a jobb!
Engem ez nem érdekel nem az a 4-6FPS fogja eldönteni nálam melyik a jobb! -
XaraX
addikt
válasz
Alvin_ti4200 #4945 üzenetére
"4. a GPU nálam még 800 MHz-en sem stbil, most 780-on megy a 3DMark06"
A nálam lévő 2 kártya simán viszi a 830/1020-at.
És az egyik,amelyik a fiam gépében van,terhelve is van rendesen,reggel óta játszik majdhogynem folyamatosan.
A nálad lévő is Sapphire,igaz? -
-
válasz
Foxmulder89 #4922 üzenetére
igen, azaz - elég régen olvastam róla, de idekívánkozott
-
válasz
Alvin_ti4200 #4954 üzenetére
Hát tuningolva nincs is értelme hasonlítgani a kártyákat mivel a tuningra nincs gari és lutri szal alapon kell azokat, de ezt te is tudod.
-
aginor
veterán
válasz
Alvin_ti4200 #4958 üzenetére
Nekem ez jött le a teszteid, és a fórumos megnyilvánulásaidból, de akkor biztos tévedtem, vagy az ati tényleg csak szar kártyákat csinál..
-
Gaboman
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #4964 üzenetére
Jó de a GTS az nem jobb mint az XT és ez simán megy XT szinten!
Én meg azt mondom hogy nekem az XT 1600x1200-ban tökéletesen megy a legújabb gamekkal azt az a lényeg,nem a 5-6FPS ide vagy oda!
-
Soak
veterán
válasz
Alvin_ti4200 #4968 üzenetére
Téged csak sajnálni tudlak, hogy feleslegesen szórod a pénzed 3DMark ponthajhászásra.
Érdekes vitatkozol, mindent csak ugy olvasol hogy a saját igazad jöjjön ki belőle. Hol irtam ,hogy csa 3Dmarkozok? Azt irtam ,hogy a pro jobb dmarkokban mint a GTS , nálam ez plus pont (oda is irtam ,hogy keveseknek plusz pont, nekem az ) . Vagy nem igy volt?
Az XT igen tudom, hogy csak órajelben különbözik a Pro-tól, és? Nagyon rosszul érvelsz
És? Te forgatod ki a szavaimat, hogy engem az érdekel ,hogy hogyan hivják a vgamat, pedig pont az ellenkezőjét mondom, szerinted akkor pro-t vettem volna?
.
-
Alvin_ti4200
félisten
-
XaraX
addikt
válasz
Alvin_ti4200 #4964 üzenetére
Ha mégis játszanék(elöfordul,hogy kiadnak olyan játékot,ami érdekel)akkor ne legyenek gondjaim.
+ van 2 lányom,akik az én gépemen szoktak játszani,de gondolom,Sims2 és hasonló teszt nem lényeges.
Egyébbként a kérdés teljesen jogos volt. -
Soak
veterán
válasz
Alvin_ti4200 #4957 üzenetére
Hogy hivják? LOL . GOndolom az nem jutott eszedbe, hogy az XT magasabb orajeleken megy mint a Pro... vagy ezt többe kerül mint 2 katt orvosolni?
.
szerk : ha már itt tartunk , akkor neked a játékokra áll fel?
... végülis 2007et irunk
-
d@minator
addikt
válasz
Alvin_ti4200 #4957 üzenetére
-
XaraX
addikt
válasz
Alvin_ti4200 #4959 üzenetére
Írtam,tudom,hogy csak 3dmark.
Azért néztem azt,mert nem tartott sokáig.
Játék meg alig-alig van telepítve. -
XaraX
addikt
válasz
A hangjában szerintem részben igazad van,most,hogy a gts van beüzemelve,el kell ismernem,tényleg némileg halkabb.
Viszont az xt hangjához szerintem messze van,volt xt-m,halgattam eleget. -
XaraX
addikt
válasz
Alvin_ti4200 #4954 üzenetére
Persze,én is így gondoltam.
A gts linkem alapon született.
Feljebb van alap pro eredmény,mindjárt megkeresem.
Na,itt is van:Pro alapon -
XaraX
addikt
Cf-től picit többet vártam:
Cross fire
A konfig kicsit másabb,lap egy Dfi Dark,proci E6400,8x420-on.
A vg-k alapon.
Húzni csak az egyiket engedte cf-ben,így nem is eröltettem a tesztet. -
Soak
veterán
válasz
Alvin_ti4200 #4950 üzenetére
Hűtést ugy is lecserélem rajta, komolyabb tuninghoz ugy is kell. 06ban jobban megy mint az Nvidiák (ez nem sok mindenkit érdekel, engem igen). Szóval jó lesz az.
Ráadásul ugye x2900pro = x2900XT csak 1,15V-s 3d fesszel az 1,20V helyett. Ez tuningra kicsit rosszabb, 24/7-re meg jobb. És egy GTS /= GTX . Abból nem csinálok két kattintásból GTX-et
. Ebből meg csinálok két kattal XT-t
-
XaraX
addikt
válasz
Alvin_ti4200 #4948 üzenetére
Hm,lehet,hogy egy tuningolt gts elveri...
De egy alap gts nem igen.
Ugyanaz a konfig,mint feljebb a pro-val:
Gts
Tudom,ez csak 3Dmark. -
Soak
veterán
válasz
Alvin_ti4200 #4948 üzenetére
Tuningolt?
....
SzlobiG : Szerintem is nagyon megéri az árát, engem egy teszt sem fog elbizonytalanitani ,hogy 50k-ért rossz vételt csináltam, elvégre az XT orajeleket 0.001% szerencsével vinni fogja...
-
válasz
Valahogy erre számítottam.
De végül is nem GTX ellenfele az XT-se elvileg szal majd a GTS-el változik ez a helyzet godnolom én.
Orange boxot pedig adhatták volna hozzá úgy mint annó a 9600XT-hez, gonolom ezzel is olcsósítotani akarták.
Amennyibe kerül ez a PRO annyit szerintem akkor si simán megér, de majd a GTS eredményei után elválik.
-
Soak
veterán
válasz
Miért a GTX-es élményeiddel hasonlitod össze? árban köze sincs hozzá
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
SzlobiG #4939 üzenetére
most fogom majd betenni a 8800GTS-t, a GTX-OC-val kezdtem (hogy legyen viszonyítási alap) és a 2900Pro-val folytattam. Nos:
1. számomra csalódás, nem kicsit, nagyon
2. pontosan ugyanolyan hangos, mint az XT (gy.k.: HANGOS!)
3. szűrők nélkül is szana-széjjel veri a GTX még tuningolva is
4. a GPU nálam még 800 MHz-en sem stbil, most 780-on megy a 3DMark06
5. DX10-ben még mindig siralmas, új driver ide, új driver oda
6. nem jár a kártya mellé HL2: Orange (Black?) Box kupon
7. 1680x1050 teljesen eltűnt -
banderasz77
addikt
válasz
d@minator #4932 üzenetére
Az enyém Samsung paneles és nagyon jó. Sokat vaciláltam rajta és egyáltalán nem bántam meg. Egyébként ma már ebben a kategóriában nincs igazán rossz monitor. a lényeg, hogy tettszen és meg legyél elégedve vele. Én meg vagyok. De az tuti, hogy tökéletes nincs, és nem is lesz soha. : )
-
válasz
Alvin_ti4200 #4927 üzenetére
Kíváncsi leszek mit mondasz róla, csak a szűrőkkel ne próbálgasd.
-
XaraX
addikt
Adódott kis problémám.
Bent a két kártya, össze vannak kötve, elvileg minden oké.
Crossfire funkció Catalystben megjelenik, engedeélyezem, villan egyet a kép, úgy tűnik minden rendben. 3dmarkot inditom, semmi teljesitménynövekedés, visszamegyek a Catalystba és eltűnt a pipa a Crossfireből.
Mit csinálok rosszul? -
serito
senior tag
Hali,
xp alatt 7.9 vagy 7.10 rc4 catalysttal probaltam a kartyat (2900xt) tobb problema is van:
1. 3dmark 2006 1.1.0 nem indul... ugyanezen configon 1950xt -vel megy...
2. nincs overdrive fukcio pedig a bekotes 6-os es 8-pin...
3. nem tom, hogy latszania kell-e, de 1950xt alatt van secondary dispaly driver 2900xt -nel nincs. Bar elvileg ez nem fáj, mert catalystban lehet allitani a 2 monitoros megjelenitest.tobb oprendeszer alatt is probaltam masik xp32, vista32, vista64 sehol nem indult a 3dmark ezzel a kartyaval.
Mi lehet a problem?
Bioshock elindult, ariborne viszont kihalt. Probaltam mas CPU-t, vinyot, alaplapot, ott is ua hiba. Lehet, hogy a gfxkartya rossz??THX!
-
Devastator
tag
Hali.
A HD2900GT és a PRO között mekkora lesz a különbség? Ár és teljesítménynben érdekelne. Jah és mikor jön ki a GT?
Előre is kösz. -
d@minator
addikt
válasz
banderasz77 #4931 üzenetére
Az csak egy teszt és egy monitor a sokból. Függ attól, hogy hol gyártották és milyen panel van benne. A 2232BW-t istenítette egy teszt akik meg ilyet vettek többoldali bevilágításra panaszkodnak. Nekem csak felül van bevilágításom.
-
banderasz77
addikt
válasz
Foxmulder89 #4928 üzenetére
Persze, hogy meg leszel. Csak filmnézésnél jön ki nagyon, játékokban v. win alatt úgysem fogod látni. : )
-
d@minator
addikt
válasz
banderasz77 #4923 üzenetére
Valóban 21,6" de mégse csak 20". És a kontrasztja sem 700 hanem 1000.
-
keIdor
titán
válasz
Alvin_ti4200 #4927 üzenetére
Várjuk!
-
Foxmulder89
senior tag
válasz
banderasz77 #4926 üzenetére
elolvastam ha erre gondolsz de engem az annyira nem zavar, ha tudnád milyen moncsim van most
Mindenesetre 223BW sztem nagoyn jó árba van ,megleszek vele elégedve -
Alvin_ti4200
félisten
itthon van a kártya, úgyhogy lesz 2900Pro, 8800GTS 320 illetve 8800GTX-OC (saját), sőt 1920x1200 is
-
banderasz77
addikt
válasz
Foxmulder89 #4925 üzenetére
Nem lenne az rossz, csak az a fránya bevilágítás ne lenne olyan nagy és erős nála alul és bal szélen főleg. : ( Én is azt akartam megvenni 226BW) de mire a 3. -at is megnéztem el ment a kedvem tőle. Sokkal homogénebb a 225BW. Olvasd el a tesztet!
-
Foxmulder89
senior tag
válasz
érdekes ,annyira nemjó az
225bw 700:1
223bw 1000:1 kontrasztos amúgy
(Dynamikus az nemérdekel)
-
banderasz77
addikt
válasz
205BW v. 225BW
-
banderasz77
addikt
válasz
Foxmulder89 #4920 üzenetére
A 226BW kistesója, csak 21,6"-os. És az is felejtős.
-
Foxmulder89
senior tag
válasz
banderasz77 #4919 üzenetére
Milyen jó hogy átmentünk monitoros totyikba
és a 223bw? -
banderasz77
addikt
Én is most vettem. Megnéztem a Prohardveren a 22"-os tesztet, majd élőben a 225bw-t és 226bw-t. Külsőleg a 226bw szerintem csúcs, de ugye nem a kávát akarja nézni az ember. A 225bw sokkal jobb, és a bevilágítási csíkok is sokkalta kisebbek. Tényleg nagyon állat. Akinek ilyen van, állítsa be a tesztben szereplő értékeket és töltse föl neki a színsémát.
-
Nortid
aktív tag
válasz
Foxmulder89 #4916 üzenetére
5ms-os változata a 226bw-nek, és egy kicsit kisebb, 21,6"
-
Foxmulder89
senior tag
válasz
banderasz77 #4915 üzenetére
223bw az a 226bw 2ms-es változata vagy 225-nek a hangszóró nélküli más dizájnosa? -
banderasz77
addikt
válasz
d@minator #4900 üzenetére
A MOH:Airborne setup felajánlja. És minden maxon, egy álom!!!Megy 1600*..-is csak akkor tized másodpercekre akadozik. : )
És igaz 5ms nem gáz. Főleg, hogy az emberi szem a 6-ot sem tudja lekezelni. Csak tesztekkel lehet kimutatni, dehát nem vagyunk mi galambok, akik a filmeket fotoalbumnak látják. : ) -
d@minator
addikt
válasz
Foxmulder89 #4912 üzenetére
Monitort sem veszel minden évben ezért azt is jól meg kell gondolni.
Ha ilyen kategóriás kártyákat (29xxPro/XT) tervezel akkor a 22"-t javaslom.
-
Foxmulder89
senior tag
válasz
d@minator #4911 üzenetére
A legerősebb 2950-est fogom birtokolni majd, de nem szeretném mondjuk jövőre lecserélni.
Egy két évig azér húzza kién csak attól félek
(két éve vettem az 1800xt-t amikor az volt a legjobb, és hát 1600x1200 van 1680hoz legközelebb, de nemigen mennek ott a játékokde lehet az más kategória)
-
d@minator
addikt
válasz
Foxmulder89 #4909 üzenetére
Neked jó megoldás lehet a 19" ha nincs pénzed erős VGA-ra. Veszel majd egy 2950GT-t hozzá vagy mit tudom én.
A haverodra ne halgass nekem 5ms-os 22" wide-om van. Sehol nincs utánhúzás.
Haart:wide-ról van szó
-
d@minator
addikt
válasz
Foxmulder89 #4904 üzenetére
Pont erről beszélek, hogy csúnya. Amúgy nekem semmi nem megy 1440-ben. 1680 után 1280 jön. Abban meg még csúnyább. De ha veszel majd valamikor egy HD2900XT-t akkor jó lesz. A 20" meg a 22" között nincs különbség mindkettő natívja 1680x1050.
Az 5ms elég és a 2ms-ben is 5ms panel van az elektronika cseszteti 2-re. Ez ki-be kapcsolható. A 2ms parasztvakítás csakúgy, mint a dinamikus kontraszt. -
Foxmulder89
senior tag
válasz
banderasz77 #4882 üzenetére
hát ha 22col lenne akkor mindenképp 223bw, de nem csúnya natív felbontás alatt? mer mindenki aztmondja de én még képet nem láttam
-
rento
őstag
Lenne 1-2kérdésem a karival kapcsolatba. Az 1ik h a 6-os tápcsati mellett mi az a 8-as? Az is kell rá alapból? Vagy csak ha cf van? A másik pedig h mien drivert érdemes felrakni a karihoz? Mert most beszéltem pegával és hnap elhozom a karit ha minden igaz!
-
d@minator
addikt
válasz
Foxmulder89 #4881 üzenetére
Ha ilyen VGA-t tervezel akkor 22"-est vegyél. Samsung 223BW-65k. Én most ezért váltam meg a 7600GT-től és ezért is kell 512MB-s VGA.
Szerintetek a 2950 milyen árban lesz és sebességben hol lesz? Lesz e belőle 512MB-s?
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP Zbook Fury 15 G8 mobil munkaállomás -i7-11800H / 32 GB RAM / RTX A2000
- 2db UK billes (146 / 147) - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- Kezdő Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 7500 / GTX 1050Ti / 16GB DDR4 / 128SSD+1TB HDD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest