Hirdetés
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Asszociációs játék. :)
- Öregszem
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Madmax81
aktív tag
válasz Energy52 #3185 üzenetére
Nem az a lényeg hogy milyen márkás géped van hanem az hogy hogyan bánsz velük , nekem régen Skill és zöld Bosch gépeim voltak sokat nyüstöltem őket de tudtam hol a határ lehet hogy 5-10percel tovább tartott egy egy munka folyamat de ugyan olyan jó volt a végeredmény mint a márkás szerszámokkal .
Nagy Gép alatt mit értesz szalag fűrész egyengető gyalugép vastagsági ?????1956-2010 07.22 Varga László
-
Madmax81
aktív tag
válasz Energy52 #3187 üzenetére
A B&D egy nagyon jó kis márka elég tartós jó kitalált darabok .
A szalagfűrész kezdetnek nagyon jó még ha házi gyártmányú is , a helyre pofozgatás közben legalább megismered a gépet, talán lesznek jobb ötleteid a a gép kivitelezésében is .
Kell még mellé egy egyengető megy egy vastagsági .1956-2010 07.22 Varga László
-
Madmax81
aktív tag
válasz Energy52 #3196 üzenetére
A Holzman gépek tulajdon képen Kinában legyártott termékek sajna még a fejlesztés is ott folyik csak a név kicsit Németes igy jobban megveszik .
Ha nagyon komolyan gondolod akkor vehetsz " márkás gépeket de egy gép ára kb annyi amit pont költeni szeretnél az összes gépre .
Kezd el valamilyen nem túl gagyi géppel aztán majd fejlesztesz , lehet hogy nem is jön be a számításod ( ne úgy legyen ) bele raksz egy csomó pénzt és semmi nem lesz a dologból .1956-2010 07.22 Varga László
-
Madmax81
aktív tag
válasz Energy52 #3197 üzenetére
A kombinált gépek nagy hibája az hogy pl az egyengető asztal felhajtható ami asok mozgástól lassan kikopik lassan először csak pár tizedet aztán már nem tudsz rajta egyenest gyalulni mert az asztal lapok nem állnak egy síkba .
A sok szerelgetés sajna nem tesz jót nekik és ha egyszer valamivel baj van a többi részét sem tudod használni, kezdésnek persze jó lehet ha nincs hely a garázsban vagy ahová szánod a gépet .
Használt gépek Szegner Kft lehet hogy nem valami trendi gépek de jó konstrukciók ha elmentek 10 évet garantált hogy még ugyan ennyit futnak még .1956-2010 07.22 Varga László
-
kalman7
csendes tag
válasz Energy52 #3185 üzenetére
Szia Energy52! Első szakmát keresel magadnak fiatalon, vagy túl vagy már ezen és váltani akarsz? Ha tényleg kijársz egy faiparit, ott majd úgyis találkozol a nagy gépekkel, a tanárok meg majd megmutatják mitől jó vagy mitől rossz az ottani gép. Halogasd a vásárlást amíg csak tudod.
-
thyeby
őstag
válasz Energy52 #3196 üzenetére
Tulajdonképpen a #3210-et Neked szántam, de így is megáll a lábán.
"olcsóbb gépet/gépeket vegyek, amivel azért már elboldogulok"Nalátod! Tudod Te ezt nélkülünk is. Nincs más választásod. Sokunk egy orosz barkácsgéppel pecsételte meg kezdetekkor a fával való jegyben járást. Nem a gép a fontos. Még csak nem is a tudás - azt megszerzed önállóan is. Szeretni kell a fát. Ennyi csak, semmi több. De őszintén és szívből! Akkor érezni fogsz mindent gépek nélkül is. A gép csak arra kell, hogy gyorsabban menjen a munka.
Itt van pl Longeye: Minden hozzászólásából érezni, hogy dobog a szíve.
[ Szerkesztve ]
Több fa van, mint asztalos!
-
L.Szilárd
csendes tag
válasz Energy52 #3221 üzenetére
Üdv!
Örülök, hogy csatlakozol népes kis táborunkhoz. Mondju így nem ugrik be ki lehet az akit emlíettél. De ez még nem azt jelenti, hogy nem ismerem. Hová valósi pontossan? Amúgy ha gondolod szívesen segítek neked az elindulásban. Amúgy ha kérdezhetem, milyen formában szeretnéd űzni a szakmát? Vállalkozói, vagy alkalmazotti? Mert szerintem ha alkalmazotti formában akkor jobb ha már most leteszel a dologról. Mivel itt a környéken nem igazán akarják megfizetni az asztalosokat, vállalkozói formában, egyedül meg nagyon nehéz. Tyeby azthiszem ezt vissza tudja neked igazolni. Amúgy gépekbe nem tudom milyen tanácsot adjak, mivel nekem ilyen szempontból elég nagy szerencsém volt, és komoly gépeket tudtam igen kedvező áron venni. Tehát most elég nehéz nekem ebben tanácsot adnom, mivel csak szereléshez használok kis kézi gépeket.
Először ennyi!
Csáó!
Csak faipari témában tudok segíteni. Sorry! :-) Nem vagyok programozó. Inkább majd én kérek SOS-t számítógépes ügyekben. :-P
-
L.Szilárd
csendes tag
válasz Energy52 #3223 üzenetére
Üdv!
Ez a mai világban nem olyan egyértelmű. Mivel nekem is megvannak a gépek és mégis keresek más lehetőséget a pénzkeresetre. Mieg nagyon sokan a biztos állás mellett csinálják még feketén is. Meg vállalkozást indítan a mai világba nem egy egyszerü történet, főleg asztalosként. A helyzet még nehezebbé válik ha olyannal szeretnél foglalkozni ami telephelyhez kötött. Úgy legjobb megpróbálni valakivel társulni, vagy keresni egy jó ismerőst akivel meg lehet egyezni, hogy az ő nevében adj számlát ha a kuncsaft számlát szeretne. Természetesen itt a járulékos költségek téged terhelnek. Pl.: Adó, Áfa, egyebek. A másik fő gond amivel én is küzdök, az az hogy mivel nincs válalkozásom, így nem is hirdethetem magam. Amit mondjuk mégis megteszek. De ez egy más történet. Mert így lassan nehezen ismernek meg, és kezdenek el megbízni benned.
Csáó!
Csak faipari témában tudok segíteni. Sorry! :-) Nem vagyok programozó. Inkább majd én kérek SOS-t számítógépes ügyekben. :-P
-
Longeye
tag
Sajnálom, hogy kényszerűségből kell váltanod és megértelek, mert már én is voltam hasonló helyzetben.
Ha viszont bejön, akkor nagyon jól jársz, mert szerintem szép szakma lehet (nem tudom, mert én csak kontárkodom néha és az azért más, mint nap min nap ezt csinálni).A képek alapján nagyon szépen dolgozol. Sok sikert kívánok hozzá!
Szerintem egyébként van egy betöltetlen piaci rés az asztalosok világában. Pont azoknál a munkáknál, amit Te is írtál. Én annak idején pl. kisebb munkákhoz nem találtam asztalost (pl. csak egy polc, vagy egy egyszerű kis pad szerűség, ... stb.) Általában horrorisztikus árakat mondtak rá, ha egyáltalán mondtak rá. Egy komplett szekrénysort hamarabb meg tudtam volna csináltatni, mint egy lócát. Szóval ebben lehet fantázia./* Egy lelkes kontár */
-
mdk01
addikt
válasz Energy52 #3232 üzenetére
Hát barátom én a középső ujjamon kívül bármelyiket oda adnám ha informatikus lehetnék.
Remek hogy az informatikában dolgoztál és értesz is hozzá mert az informatikáé a jövő.
Idővel minden e körül fog mozogni.
Én mindenképpen maradnék a szakmádnál(hívjuk ennek mert igaz hogy nincs róla papírod de értesz hozzá)és mellette asztaloskodnék otthon.
Hidd el kiegészítés képpen is 30-40k-t össze lehet szedni havonta ha minden du. foglalkozol a szakmával egy kicsit. Ha komolyabban akkor az a havi fizu is meglehet, de ez a komolyság a család és az egészséged rovására megy. Ezt a részét döntsd el te.Amúgy én sem vagyok faipari mérnök mégis faiprai mérnökök között dolgozok faipari mérnök állásban. Nem a papírt kérték hanem hogy mit tudok.
Sok helyen nem számít a papír.Egyébként teljesen megértem hogy eleged van a szakmádból, mert nekem is jól esik a sok vonalrajzolás és számolás után elmerengni a kis műhelyembe, de sztem hallgass az eszedre.
Üdv.
[ Szerkesztve ]
-
L.Szilárd
csendes tag
válasz Energy52 #3232 üzenetére
Üdv!
Mivel nem írtad, így nem tudom milyen területen szeretnél elhelyezkedni, de ha asztalosként szeretnél elhelyezkedni, akkor el kell, hogy keserítselek. Napi 8 órás munka után kicsi az esélyed, hogy megkapd a 80-90 ezret. Vagy ki hajthatod beled, és utána már erőd sem lesz még otthon is csinálni. Ez is saját tapasztalat.
Csáó!
-
thyeby
őstag
Üdv Energy52!
Úgy látom, Téged itt mindenki elriasztott. Nem kell megijedned. Azért érdemes komolyan venni, amire figyelmeztettek.
Mindenki látja ezt valahogy. Én is látom valahogy. No, azt fogom összefoglalva leírni Neked:Ha munka mellett akarod kitanulni, és felemelni vállalkozás szintre, akkor legkevesebb 52 egység energiára lesz szükséged. És baromi nagy kitartásra.
Ám ha komolyan csinálod, még túl is fogsz nőni azon, amit most megcéloztál.Pontosan értettem, mi indított el erre. Informatikus vagyok szakmám szerint én is. (Még a papír is megvan hozzá.) Látod, mi belelátunk abba, h mit rejt ez a szakma belülről, emdéká meg azt nem látja.
Először is:
Iskolába járni? Nem jártál oda még eleget? Negyvenéves koromig megállás nélkül tanultam, míg megtanultam, hogy iskola nélkül érdemesebb tanulni.
Veszel fiam szakirodalmat, a tandíjból meg jó sok köbméter fát - hogy legyen bőven mit elb@szni. A maradék pénzeden meg gépeket.
Hidd el, igazat mond mdk01, a piacon a tudást és a tapasztalatot veszik meg, nem pedig egy bizonyítványosistát. A kutyát nem fogja érdekelni, hogy hány faipari diplomát harácsoltál össze. Egyet néznek: Mit adsz, mennyiért, mikorra, milyen minőségben.Másik dolog:
Ha vállalkozó szeretnél lenni - pazar cél - akkor felejtsd is el az asztalos szakmát. Mert amikor éppen zúgatni fogod a gépeket, hát akkor éppen asztalos is leszel egy kicsikét. De a szakmád ez lesz:
VállalkozóItt mindent neked kell tudni és csinálni: Asztalosság, marketingság, üzemszervezőség, fiskálisság, anyagbeszerzőség, raktárosság, könyvelőség, gazdagság és még sok-sok ság-ség. Vállalkozásod pedig pontosan azon a szinten fog megállni, amelyik ság-ség-ből a legkevesebbet érsz.
Ez nem arról szól, hogy megyek dolgozni, hozok pénzt. Ez arról szól, hogy alkotok pénzt.
Itt nincs havi fix. Ha valamit elcseszel, hát első dolog, hogy nincs pénz.Vélelmezem, h van némi sütnivalód. Erre lesz a legnagyobb szükséged.
Osztjuk mi itt az észt a fórumon vég nélkül, de neked a sajátodra lesz szükséged.No, most felkötöd szépen a gatyát! Leülsz, gondolkozol, hogy tényleg akarod-e ezt. Ha úgy döntöttél, hogy igen, vállalkozó leszel, akkor először is felkötöd mégjobban a gatyát.
Aztán eszedtől, ambíciódtól, szerencsédtől, hitedtől és kitartásodtól függően 3-5 év múlva már fizetésed is lesz. Úgy 80-90. És vállalkozó leszel főnök nélkül, kötetlenül, korlátok nélkül. Onnan kezdve pedig annyit keresel, amennyit meghatározol magadnak.Tudnod kell, hogy igen jól prosperáló asztalos az, aki 80-90 ezret ki tud húzni abból a vállalkozásból, mely már kötelezően ÁFA-körös, azaz bruttó ötmisi az éves bevétele.
Eddig nehéz az út, innentől egyenes.Ha a fajáték szektor komolyan érdekel, elmondhatom azokat az alapokat, amiket véleményem szerint érdemes látni még induláskor. Akkor keress meg priviben, és váltunk szót.
-
Dízeles
aktív tag
válasz Energy52 #3268 üzenetére
Hali Energy52
Legyen 1 jó fúrógéped , megbízható dekopirod ,egy gyalu és egy falcgyalu és egy hely amit műhelynek hívsz.Bármi garázs ,pince....
Ha hallasz bármi piszlicsáré melóról azt vállald el.Onnan tovább ajánlanak és így tovább.
Keres egy asztalost a környéken aki bérbe gyalul.Először ott gyalultasd a faanyagot.
Nálunk például festékboltban gyalult cseréplécet is árulnak.Ami be jön pénz "fejlesz".
Ja és a !! Megrendelőnek mindig igaza van !!Ha a szüleidnek nincs gyereke, nagy valószínűséggel neked sem lesz.
-
Sanyabá
senior tag
válasz Energy52 #3304 üzenetére
Az van hogy a mai világban már minden iszli-faszli cég akinek meg van a lehetősége gyárt gépeket,melyeket lekoppintanak a nagy múltú gyártóktól.De ezeknek egypár év ,és már a nevükre sem emlékeznek.A tapasztalat azt bizonyítja érdemes az ismertebb és már a piacon régen prosperáló gyártóktól vásárolni.A biztonságról meg nem is szóltam.Találkoztunk már olyan gépekkel ami konténer számra érkezett az országba minden minőség tanúsítvány, és biztosítás nélkül.Gyenge anyagminőség,javíthatatlanság,pontatlanság stb. jellemzi őket.Tehát ha nem muszáj ne vegyük meg őket.
A tanulás gyökere keserű,de a gyümölcse édes.
-
mdk01
addikt
válasz Energy52 #3304 üzenetére
Én azt gondolom hogy van egy gyártó aki gyárt bizonyos alkatrészeket amiket bizonyos cégek felvásárolnak és más alkatrészekkel kombinálva kiadnak egy terméket a saját nevükkel.
Tegyük fel hogy egy gyártótól 3 cég vásárolja meg a külső burkolatot viszont a belseje a gépnek némely dolgokban eltér. Ez lehet pl. fogaskerék amiből az egyik cég műanyagot rak a másik fémet.
Az burkolat kívülről ugyan az de mégis az egyikbe fém a másikba műannyag a fogaskerék.
Ezt ugye kívülről nem látjuk és ezek a dolgok akkor derülnek ki ha az ember megveszi és kipróbálja vagy az ehhez hasonló fórumokon utána kérdez. Viszont általában mire ezek a dolgok kiderülnek a gépet már nem is lehet kapni, mert azóta már egy újabb fejlesztést dobtak piacra.
Ezért van hogy nem feltétlen kell a márka után menni, mert lehet hogy vmelyik márka egyszer tévedett egy típusnál viszont a következő fejlesztése egy típuson belül pedig a legjobb minőséget képviseli a márkák között.
Ezért érdemes megbeszélni kinek melyik gép vált be, vagy melyiknek mi a gyengéje.Egyébként ehhez még annyit hogy a múltkor beszélgettem az egyik gépeket forgalmazó bolt tulajdonosával és mesélte hogy voltak kint Svájcban egy szerszámgyárban.
Körfűrész tárcsák, dekorpír lapok, marókések. Azt mondta a gyártósorrol ugyanaz a minőségű szerszámok különböző márkanévvel jöttek le. Nem kis márkák mint pl. Bosch, makita, dewalt vagy mint forgalmazók berner, würth, stb.Thyeby:
Most nem teljesen emlékszem csak látatlanban írom. hogy esetleg azt a vájatot érdemes késszélességűre csinálni hogy a gyalugép kése mindenhol egyenletesen kopjon.
Egyébként jól beleástátok magatokat ebbe a gyalulás dologba, most már megnézem miért is?Üdv.
-
Madmax81
aktív tag
válasz Energy52 #3307 üzenetére
Hali
Szerintem a Bernardo ADM260 egy jó választás lehet
Thyeby nem kedveli a Metabo gépeket lehet hogy igaza van de ha megnézed a gépek kialakítását a Bernardo strapa bíróbbnak tűnik (a súlya és a gépállványa miatt is)A Makita MLT100 egy jó választás de egy kicsit drága .
Makita 4329 jó fűrész de ne várj tőle túl sokat ( Faternak is ilyet vettem ) 2-3,5 cm vágás vastagságig jól boldogul de ez felett szegényke szinte használhatatlan .
[ Szerkesztve ]
1956-2010 07.22 Varga László
-
thyeby
őstag
válasz Energy52 #3307 üzenetére
"akkor mit választanál?"
Utóbbit.
Gyalultam már a HC260-al. Nem tetszik. Sután lehet állítani, könnyű, a gumihenger bedörzsöli magát a fába - arról nem beszélve, h ha elkopik, nna, azt javítsd meg! HC300-al dolgozok. Én még 350 ezerért vettem - akkor csak 90-el volt drágább a HC260-nál.
Javaslok viszont gyalugép terén egyet, gondolkozz rajta. 200-at kiadni egy kis xarért pénzkidobás. Vegyél inkább 3-400-ért egy olyat, mint Madmaxnak van. Használtan vette ő is, de 400-as, igazi ipari, nehéz öntvényből.
Ennél is drágábbat mondok, de fontold meg mégis: Gyárt a Felder Tirolban Hammer néven gépeket. Ezek kezdő vállalkozásra hangolt csúcsminőségű gépek. Van egy famegmunkálóközpontjuk (Ha jól emlékszek A3-31 a neve). Kb másfél millióért adják - karácsony után szokták akciózni. Öt dolgot tud, és mindet nagyon jól: 300-at egyenget, vastagol, körfűrészel (gyönyörűen), hosszlyukat fúr és dönthető tengelyes marógép van benne. 3 külön motor hajtja a gyalut, a fűrészt és a marót. Kis helyen elfér, és vadiúj! Értéktartó.
Ha én lennék olyan helyzetben, mint most Te, a mostani tapasztalatommal pontosan ezt venném meg. Többet költöttem gépekre, mint ennek az ára (mert külön-külön a Felder is majd háromszor annyiért számítja ugyanezt fel), de a gépeim együttvéve a közelében sem járnak annak, mint amilyet a Felder legkisebb kombi gépje tud produkálni. (Gyűjtenék még inkább egy félmillát)
De nézz be a Felder sümegi hasztáltgép üzletébe a net-en - nemrég pl láttam ott egy Lutz 260-as kombináltgyalut 100-ért. Nna, azt venném meg, nem a Bernardo-t.Több fa van, mint asztalos!
-
Sanyabá
senior tag
válasz Energy52 #3462 üzenetére
Én évek óta használok 4mm-es fémvágó fűrészlapot 500-as gépen. Idáig két fognagyságú lappal találkoztam, én a nagyobb fogazatút használom elsősorban bútorlap idomra vágásánál.Érdemes a szalag sebességet alacsonyabbra átállítani,mert ha túl gyors akkor beéget.Fánál is használható alakra vágásnál.
A tanulás gyökere keserű,de a gyümölcse édes.
-
thyeby
őstag
válasz Energy52 #3462 üzenetére
Amit a képen látsz, minden ív a képen látható 6 mm-es szalaggal lett vágva.
Egy kis Güde (maga nemében príma) géppel. Legvastagabbat kb 90 mm bükköt vágtam vele eddig - igaz azt már igen lassan nyeste.
Apró és olcsó módosítással feltehető erre a kerékre 4 mm-es szalag is, de eddig még nem kínlódtam vele, mert a hatos is (mint láthatod) igen kicsi íveket korrektül kanyarít.
Hármas szalagfűrészlapról még nem is hallottam.Még a kezdetekkor kipróbáltam egy 450-es szalagfűrészre 10mm-es lapot feltenni. Ugyan tudtam vele vágni, de nem korrektül, ugyanis még a 10-es szalag egyenes szakasza is annyira belebeg ekkora hosszon, hogy gyakorlatilag nem lehet tartani vele még egy egyenes ceruzavonalat sem, nemhogy kicsike ívet. Ezzel azt az aranyigazságot akartam megtoldani, amit Dízeles kolléga válaszolt Neked.
Sokat próbálkoztam én is azon, hogy mivel lehet kicsi íveket korrektül és gyorsan vágni: Egyedül szalagfűrésszel, v dekopírral. A szalagfűrész korlátairól már esett most szó.
Lehet kicsi ívet vágni még ún. ipari lombfűrésszel, aminek a lökethossza cca 6-8 cm. Erre a gépre sem való 4-esnél keskenyebb lapot tenni, és három hátránya van a szalagfűrésszel szemben:
- balesetveszélyesebb egy szalagtöréskor
- fele olyan sebességgel képes csak vágni, mint a szalagfűrész, hiszen a lapot fel kell húznia, hogy ismét vághasson
- a lapon a lökethossznak megfelelő számú fog kopik csak (és az elég gyorsan!), a többi érintetlen marad, ahogyan a dekorfűrészlapok is rossz hatásfokúak etéren.
Előnye viszont ennek a gépnek, h a tárgyasztalon jóval terjedelmesebb anyagot is forgathatunk - lévén lehetőség a felső tartó kart messzebbről belógatni a fűrészlap fölé, míg a szalagfűrészen a kerék sugara szab határt a tárgyasztal méretének.Legmerészebb íveket a klasszikus lomb (vagy vonal) fűrészekkel lehet kivágni. Gyakorlatilag az anyagot egy pont körül meg lehet forgatni. De! Rém lassan és rém drágán. Ugyan egy lombfűrészlap ára csupán párszáz forint, de tudni kell, hogy kérészéletű - még a legjobb minőségű is. Gyönyörű vágásfelületet is ad szegénykém, de vért kell izzadni érte. Modellezők elmaradhatatlan készüléke ez. Aztalosok tudomásom szerint kizárólag intarziakészítéskor használnak ilyet.
Gondolkodhatsz még lézervágásban, ha annyi pénzed van, mint amennyi nincs. Itt a korlát az ív merészségét illetően az, amit egy CAD rajz képes megjeleníteni. A vágás sebessége nem szívderítő, ám automatikus, és majdnem ezredpontos. A fa (feltételezve, h a lézercső megfelelően lett vezérelve) jó esetben is megbarnul (akkor már jó, ha csak mogyoróbarnára), de inkább kávébarna szokott az lenni.
[ Szerkesztve ]
-
L.Szilárd
csendes tag
válasz Energy52 #3529 üzenetére
Üdv!
Azt nem tudom meddig bírná az Einhell, de most kicsit utána néztem az adatoknak melyik mit tud.
Einhell ASA 550 / 100 forgácselszívó
230V ~ 50 Hz
Teljesítmény: 550 Watt
Porzsák: 65l
Csőcsatlakozás: 100mm
Szívásteljesítmény: 1150 m3/h
Vákum: max. 7000 Pa
Csőhossz: 2,5m
Mozgatható gurulóállvánnyal, forgácsgyűjtőzsákkal, szívócső
Ár: 35000 FtHammer S01
230V ~ 50 Hz
Teljesítmény: 0,75 Le (Nem tudom mennyi a váltó szám.)
Porzsák: 100 l
Csőcsatlakozás: 100mm
Szívásteljesítmény: 950 m3/h
Vákum: Nincs megadva
Csőhossz: Nem jár hozzá
Mozgatható gurulóállvánnyal, forgácsgyűjtőzsákkal
Ár: 64800 FtCsáó!
-
thyeby
őstag
válasz Energy52 #3529 üzenetére
Rengeteget fogod használni. Hiába egyszerű felépítés, bírnia kell a strapát.
Egy pici gyűjtőzsák annyit jelent, hogy pl kétszer annyi zsákot kell cserélned. Pénz, idő.
A Felder - úgy tudom, fémlapátkerékkel van szerelve. Ez számít, mert ha beszív egy nagyobb darab fát, és letörik egy lapátkerék, hát az nem előny.
Nem tudtam, hogy nem adnak csövet a Felderhez.
De: Tippelem, hogy az Einhell csöved az első télen ripityává repedezik, aztán úgyis venned kell minőségi csövet, ami nem hagy cserben.
Az Einhell barkácsgép. A Felder ipari.
Gondold át: Barkácsolni akarsz vele?Több fa van, mint asztalos!
-
thyeby
őstag
válasz Energy52 #3532 üzenetére
"Jó biztos jobb minőség, de mi kerül ennyibe ezekben a csövekben. Közel 10E Ft/m..."
Ezekben a csövekben az a drága, hogy nélküle nem megy az elszívó.
Mi kerül olyan sokba egy tintapatronban? Az, hogy nélküle használhatatlan a nyomtatód. Különben filléres szar lenne.Megnyugtatlak:
A metebó csöve nálam nem bírt ki egy évet. Tudod, az a prémium minőség. És szinte ugyanannyiért adják azt a szurokfekete szart, mint a Felder minőségi áttetsző szilikoncsövét, ami ráadásul magas tűzbiztonsági szempontoknak felel meg. És a Felder csövét gyilkolhatom, nem hagy cserben. Még mindig olyan, mint ha új lenne. Egyébként ha rendszert építel, akkor érdemesebb egy bádogostól megrendelni, mert olcsóbb úgy - de szerintem oda sokára fogsz még megérkezni, hogy elszívó rendszered legyen. (Ha meg megérkezel oda, hát már lesz miből finanszíroznod bármilyen telepítést.)[ Szerkesztve ]
-
L.Szilárd
csendes tag
válasz Energy52 #3546 üzenetére
Üdv!
Szerintem a porrobanás a csiszolatpornál áll fenn leginkább. A forgácsnál szerintem nem igazán áll fenn. De ha olyan veszélyes lenne ez a dolog akkor, a porszívók is sorra robbanának fel. Mivel igencsak fel tudnak elektro sztatikussan töltödni. Amúgy meg ahol tanuló voltam ott nem tudom, honnan voltak a csővek, azok úgy fel tudtak tőltődni, mint a fenne. Néha úgy megvágott, és mégsem robbant fel.
Csáó!
-
L.Szilárd
csendes tag
válasz Energy52 #3546 üzenetére
Üdv!
Nem tudom sikerült-e döntened az elszívó ügyben, de most a Feldernél akciós lesz az álltalam felrakott Hammer gép. Most 50ezer alatt meg kaphatod.
Csáó!
-
kalman7
csendes tag
válasz Energy52 #3603 üzenetére
A hosszú oldal görbült meg, vagyis a rövidet nem ellenőriztem, de azzal szemre nincs gond. Az anyagot ott vettem, ahol az asztalos barátom javasolta, a környék legdrágább fatelepe, de állítólag ott a legjobb a minőség. Műszárított borovi, 30 centi széles pallóból fűrészeltettem 1 centis lapokat. Ezt vágtam még hosszában ketté, így lesz két fiókfront egymás alatt. A keresztben menő 15 centi hosszú anyagokat az persze csíkokban ragasztottam a hosszú frontra. Garázsban tartottam, ahol konyhanyelven mondva száraz van. A társasház fűtés-melegvíz csövei átmennek kereszben, még a líra is pont az én garázsomban van és esővíz se jut be, meg nem tartok semmi vizes dolgot ott. Thyeby mondta, hogy a műszárítás után még az ilyen hely is nedvesedést okoz a fában.
-
thyeby
őstag
válasz Energy52 #3602 üzenetére
Biztosan elnézte emdéká - jót akart.
De hiszen a kis Einhell-hez kaptál csövet, vagy nem?
Az ideig óráig jó lesz. Hidegben úgy kell bánni vele, mint a tojással. Később meg majd beruházol jó csőre."Te hol veszed az euro-t? ;)"
Nemtom. Mindig úgy kerül egy két százas. Se időm, se pénzem, hogy spekuláljak vele.
De egy cső vételnél nincs szerintem jelentősége az árfolyamnak. Elfogadja a Felder cég a forintot is.Persze ha egy másfél milliós gépet kérsz tőlük, ott már számít az árfolyam minden egyes forintja.
-
mdk01
addikt
válasz Energy52 #3602 üzenetére
A helyzet az hogy nekem jó egy hete jött meg és eszembe volt hogy megírom a fórumba.
Aztán most kint vagyok Ausztriába kicsit nyaralni és a nagy semmitevésbe jutott eszembe hogy megírom.
Arra emlékszem biztosan hogy nem volt 5000/m és nekem az a 2500Ft környéke rémlett.
Na majd megnézem de ettől független elhiszem mert előtted van az újság velem ellentétbe.
Viszont ha jól rémlik vki itt 10k környékén nézte ahhoz képest meg az 5k is jó.Kálmán:
Igen mindig páratlanul kell lapjára ragasztani a fát, mint pl. az a réteglet lemezeknél is észrevehető.
A lakk nem segített volna mert a lakkozott alkatrészeket is illik két oldalról lakkozni(legalább egy réteget) mert a lakk is képes elhúzni a lapanyagot (lap méretétől függ a mértéke).
A furnérozott b.lapok is kétoldalról vannak furnérozva ugyan ez az ok miatt. Ezért is létezik ellehúzó furnér mert a nem látszó oldalakra jó az is a maga 1-200forintos négyzetméter árával.
Ha jobban belemerülnénk és tankönyv szintre emelnénk ezt a dolgot még az sem mindegy hogy melyik furnérnak milyen ellenhúzó furnért használunk. Viszont ez a gyakorlatban még említésre sem méltó.Üdv.
-
Madmax81
aktív tag
-
Dízeles
aktív tag
válasz Energy52 #3815 üzenetére
Hy
Oldalcsípővel vágd el a első szálat a harmonikacsőn .Utána rábírod csúsztatni a 110 -es csőre.Aztán kötegelővel rögzítsd.L.Szilárd ha ott is olyan csinos a boltos leány mint nálunk akkor megbocsájtható .
Lényeg ,hogy észrevetted .Ez egy összetett szakma[ Szerkesztve ]
Ha a szüleidnek nincs gyereke, nagy valószínűséggel neked sem lesz.
-
thyeby
őstag
Figyelj mdk01 #3816-ra:
Légszállítás marad, ha 110/110 y-ra teszel egy 110/50 ill. egy 110/60 szűkítőt.
Lágyítás alatt azt kell értened, h benzinlámpával, hőlégfúvóval, de akár a tűzhely lángja felett felmelegíted a csövet (folyamatosan forgatva, amíg puhává nem válik), majd beledugod egy 100-as forrcsőbe, és megvárod, míg kihűl.Több fa van, mint asztalos!
-
thyeby
őstag
Mégvalamit:
Sokan nem támogatják ezt a megoldást, pedig sok aspektusból (legfőképp tűzbiztonsági szempontból) is üdvösebb:Bádogossal elkészítteted horg. lemezből, v alu. lemezből.
- nem drágább, mint a PVC idomok
- méretpontos
- műhelyedhez pontosan adaptált
- tűzbiztos
- pillangószelepekkel könnyebben szerelvényezhető
- hidegben nem törik
- kisebb súly
- későbbi telephelyengedély kérésekor nem jelent komplikációtviszont a kiskezed hamarabb felsérti.
-
L.Szilárd
csendes tag
válasz Energy52 #3868 üzenetére
Üdv!
Én úgy érzem túl sokat szeretnél ettől a géptől. Nekem Felder 400-as szalagom van, nem tudom pontosan hány Kw-os, de biztos erősebb mint a tied. De ha nem frissen élezett lappal követek el ellene ilyen merényletet, akkor az enyém is hasonlókat tud produkálni. Az egyik barátomnál szoktam ilyeneket felvágni, neki van egy házi szalagfűrésze amin 4,5-5 kw-os motor van, és hát annál se lehet tolni az anyagot mint a hülye.
Csáó!
-
mdk01
addikt
válasz Energy52 #3868 üzenetére
AZ a baj hogy ekkora vastagsághoz nagy fog kell hogy ne tömödjön el.
Gondolom vmi jó keskeny gyári lappal próbálkoztál.Ez a gép:
Méretek H x SZ x M 665 x 795 x 1.600 mm
Felfekvő felület 548 x 400 mm
Munkamagasság tartóállvány nélkül 510 mm
Munkamagasság tartóállvánnyal 985 mm
Fűrészasztal elfordítási tartománya -2 - 45 °
Vágásmagasság 165 mm
Áteresztő szélesség 305 mm
Vágási sebesség 370/800 m/min
Fűrészszalag-hossz 2.240 mm
Fűrészszalag-szélesség 6 - 20 mm
Hálózati feszültség 400 V
Névleges teljesítményfelvétel 0,9 kW
Leadott teljesítmény 0,64 kW
Súly 72 kgHát a teljesítmény nem túl sok azért is fullad le, szerencsére 3fázisu tehát még akármi is lehet.
Elvileg eltudod vele vágni a 15cm-es keményfát is (bár nem arra való) úgy hogy fűrészlapból raksz rá egy 15-20mm-et megélezteted és kihajtogattatod a fogakat normálisan. Ha ezek megvannak elfogja vágni a a 15cm-es keményfát.
Harapni fog rendesen a lap ezért kell élesnek lennie.
Ettől független lassan kell majd tolni, mert nem fogja bírni a motor, de még mindig sokkal sokkal gyorsabban fog menni mint amit írtál.
Ekkora vastagsághoz kell a nagy fog és széles lap, hogy legyen tartása a lapnak és hogy ki tudjon tisztulni a fog, és ne csak simogassa a fát.Üdv.
[ Szerkesztve ]
-
thyeby
őstag
válasz Energy52 #3870 üzenetére
"Videókat nézegetve simán vágnak ilyen vastagságú anyagokat ekkora gépekkel"
Igen! A Cif, és társai is egy gyengéd törléssel eltünteti a legodaégettebb dzsuvát is a videókon.
Ezzel a géppel 2-3 cm-t lehet egészségesen vágni. És nem szeletelésre találták ki még kicsi vastagságnál se. Ezzel az íveket okos megoldanod, semmi egyebet.
"azért csak melegedne."
Ez így igaz, de tudnod kell azt is, h a 220V-os motorok terhelés nélkül jobban melegszenek, mint terheléssel.
Mégvalamit:
Olyan vágás esetén, amivel próbálkoztál, túl azon, h gyilkolod a szalagvezetőket, a csapágyakat, a fűrészfogakból sem tud a fűrészpor kellően kitisztulni, az emiatt melegedni fog, és gyorsan kimegy az éle - márpedig ezek a szalagok drágák.Több fa van, mint asztalos!
-
Madmax81
aktív tag
válasz Energy52 #3880 üzenetére
Az lehet hogy a kisfilm kedvéért elvágtak egy 40cm es darabot de sajna tartós használatra nem alkalmas .
Ha meghallgatod a gép hangját hallod hogy kínlódik a lap .
Normál esetben szinte semmi hangja nem kell hogy legyen a lapnak vágás közben főleg sikító hangja nem .
Dolgoztam 800-1000 gépen ott nem sikított a lap hanem csendben tette a dolgát , nekem 550 gépem van de az ajtó rugdosó részét ha csapolom (20cm körül szokott lenni ) nekem is sikít a lap ami nem egészséges hosszú távon , gyorsabban is kopnak el a szalag vezetői .1956-2010 07.22 Varga László
-
L.Szilárd
csendes tag
válasz Energy52 #3880 üzenetére
Üdv!
Te hol láttad, hogy ezeken a gépeken mekkora motor van? Mert méretileg lehet akkorák mint a tied, de az nem jelenti azt, hogy akkora motor is van rajta. Az első videón még a szalagot is megmutatják amilyet gyárilag nem igazán adnak egy fűrészhez. Talán a második videónál lehet nagyjából behatárolni mekkora motor lehet a gépen, mivel ott úgy látszik, hogy egyfázisú áramot használ a gép. ami lehet 220 V és 110 V is. De mivel angol, vagy amerikai film így még ez is kérdéses.
Csáó!
-
Madmax81
aktív tag
válasz Energy52 #3883 üzenetére
Szia
Mi az 1HP Kw ??
Szerintem ez hogy minden géphez meg van határozva a motor nagysága kicsit érdekes felrakhatsz nagyobb motrot is max nem használod ki .
Mondjuk ha erre a gépre raksz egy 2,5Kw motrot biztos hogy el tudod vágni a 20cm vastag anyagot más kérdés hogy utána dobhatod ki a gépet mert a csapágyazás és a szalag vezető nem fogja bírni .mert ezek nem parasztvakító videónak készültek
Dehogy nem valahogy el kell adni ezt a terméket kérdezd csak thyeby kollégát neki mit mondtak a metabo-s srácok elnyűhetetlen gépek ezek aztán kiderült hogy nem egészen igaz a dolog ami a marketing sugall[ Szerkesztve ]
-
Madmax81
aktív tag
válasz Energy52 #3886 üzenetére
Szia
A felvett teljesítményt szokták megadni mindig .
Sajna a dolgok mögé kell lehet látni ebben a mai világban minden csak cukor máz ,én mindig igy nézem a dolgokat ezért nem csalódom szinte soha
Én nem írtam, hogy naphosszat ilyen kuglikat akarok felvágni, vagy, hogy az említett videón ezt teszik, csak azt, hogy furán nehezen vagy inkább sehogy sem sikerült elfűrészelnem 12cm vastag fát,
Ez is bizonyítja hogy nem biztos hogy minden úgy van mint a videókon láttad
Jól teszed ha csak 2-5 cm es dolgokat vágsz igy kíméled a gépet és a pénztárcádat is[ Szerkesztve ]
-
L.Szilárd
csendes tag
válasz Energy52 #3888 üzenetére
Üdv!
Jól emlékeztél. A fogaknak nem szabad a keréken futni. Mondjuk nekem is van ilyen gondom, hogy nem akar egyenesen vágni a szalag, de lehet, hogy csak azért mert már használt a szalag. Vagy a görögőket nem sikerült jól beállítanom. De mondjuk engem ez annyira nem zavar, mivel igen keveset használom a gépet. Leginkább tűzifát vágok vele.
Csáó!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Android játékok topikja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- ASUS notebook topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Gumi és felni topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs