Új hozzászólás Aktív témák

• pali923

aktív tag

válasz serfozotibi #41526 üzenetére

+1
    Én is le akartam írni ezt, csak nem ilyen szép hosszan. :) A saját gép mindig hordoz magában csalódásokat, de az is igaz, hogy az építés öröme is sokat számít. Én pl. forgácselszívót építettem, jó volt, izgalmas. Meg vagyok vele elégedve, jól működik, de ma már inkább bútorokat csinálok gépek helyett. :)
    Azért az ilyen profik, mint Matthias Wandel sem tökéletes gépeket építenek. Éppen nála vannak önkritikus videók, amikor megmutatja, mi volt a hiba az előző konstrukcióban, és próbál rajta javítani. Pl. annak a fa propelleres elszívónak is van néhány továbbfejlesztése, és nem derül ki igazán, a vége tényleg olyan jó-e. Más tapasztalataiból mindig olcsóbb és időkímélőbb tanulni, érdemes sokat nézelődni, tervezgetni alkotás előtt. Azt is vallom, hogy érdemes körülnézni a piacon, és a könnyen, olcsón beszerezhető, vagy kritikus, nagy precizitást kívánó alkatrészeket inkább megvenni saját gyártás helyett. Meg aztán vannak ügyes esztergályos és hasonló szakik, akik sokat tudnak segíteni kis pénzért.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés