- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
bim
veterán
válasz
arvaiz69 #35747 üzenetére
NAgyon szuper lett de kérlek benneteket próbáljátok már erősebb anyagból készíteni a tetőt. Annál az egy résznél szakadjatok el az asztalos mivoltotoktól és próbáljatok ács szemmel a tetőnek neki esni. És a szimetria sem baj ha megvan a keretnél. Olyan nincs hogy ez csak egy nyúlól mert akkor az aljának is jó lett volna a zöldséges rekesz.
-
raidx
őstag
Meta, Maki, Mil. Igen, elegendő a 300W. Ezek nem harapnak annyira ezért a korlátnál, létránál célszerűbbek. A szalagcsiszoló nagyobb gyakorletot igényelne mert képes nagyobbat harpni. Sík felületre való inkább. Az esztétikumnál fontosabb a jó fogás a munkavégzéshez. A Metabóval a sarkok ficakok jobban kiszadhetők.
-
Sleek
senior tag
-
raidx
őstag
Akkor lehet, mégis egy excentercsiszoló lenne célszerűbb. Ugyan lassabb lessz a munka de a sarkokat könnyebb kicsiszolni. Csiszoló mellé ajánlatos egy citlinget is beszerezni. Ez egy acél lap aminek sarkaival ki tudod tisztázni amit a csiszoló elhagy a sarkokba.Hosszanti élével meg símítani lehet sík felületet.
-
martong
tag
Kerti faház építésben utazik itt valaki?
Budapest, Csepel lenne a helyszín, kb 3x3+1 m-es lenne, a részleteket megbeszéljük. -
MrChris
nagyúr
Amit valamiért muszáj kromofágozni azt utánna denaturált szesszel kell lemosni, közömbösíteni. Különben ott marad az a viaszos cucc ami ledobhatja a festéket, lakkot. Utálom a kromofágot mert marhára mar, gumikesztyű, védőszemcsi kötelező, már fröccsent a szemembe, bitangul csíp
-
raidx
őstag
Ha ügyesen dolgozol akkor nem vészes a szag. Ha megég a festék az nagyon büdös tud lenni. Kromofág fánál véleményem szerint nem célszerű. A fa képes tárolni belőle ami festék letválást okoz.
A képen látható CMI szalagcsiszoló az OBI-ba 10 000 körül kapható. Ha a későbbiekbe nincs célod a csiszolóval ehhez a munkához az is elég. 1 év gari van rá. Az idő alatt csak végzel. -
st6969
őstag
Szerintem ez itt kicsit off, de valószínűleg ott extrém magas páratartalom lehet, vagy nem tudom, mert most hideg felületek nem nagyon kellene, hogy legyenek sehol sem (a pára ugye ott csapódik ki...). Próbáljátok meg a fürdő ajtót csukva tartani, amíg pára van. Az aljzat, vagy a falak felől nem vizesedik helység? Falakon, sarkokban nincs penész? Mert akkor azt kellene megszüntetni.
-
raidx
őstag
-
Sleek
senior tag
Ha a három közül kellene választani melyik lenne a célszerűbb ?
A hőlég ,szalag vagy az excenter csiszoló?
Márkában Makita ,Dewalt , Metabo ,Milwaukee jöhet szóba
Kicsit drágábbak tény de nem áll meg olyan hamar.
300wattos elegendő excenter csiszolóban ?
De ha szalagot kell venni akkor megveszem azt. -
Sleek
senior tag
válasz
GeronimoTama #35666 üzenetére
Szia Nilfiskel nagyon jól jársz.
Van több is az ismerős körömben valamint nekem is van egy Nilfisk alto aero pc 21 01
Amúgy a makitának metabonak stihlnek stb a nilfisk gyártja az ipari porszívókat .
Ha finom port szívsz vele érdemes hozzá venni egy zsák garnitúrát ami 4500ft környéke.
4 porzsák +1 szűrő védő bugyi.(18-20literes a zsák)
A szűrő nekem még mindig fehér volt közel egy év használat után is amikor a porzsákot használtam. Egyszer kivettem a porzsákot azt úgy használtam kíváncsiságból.
A szűrő megfogta a port igaz poros szöszös lett de mosható a szűrő betét.
Valamint mivel ez nedves porszívó is akkor fogom a port kiborítom belőle és ha kell vízet szippantok vele pl wc takarításnál.
Egyre kell oda figyelni ,hogy ha sok por van a gépben akkor vizet nem szabad vele szívatni. Meg fordítva sem.
Ha folyadékot szívsz akkor a szűrőt ki is veheted mert van egy labda ami lezár.
Én azért bent szoktam hagyni a szűrőt .
Ha a nilfisk mellett döntöttél akkor tudok egy nagyon korrekt tanácsadót akitől bármit kérdezhetsz.
Én is tőle tudtam meg sok dolgot mielőtt vásároltam a gépet.
30-32ezer ft jelenleg ez a porszívó. -
Sleek
senior tag
Sziasztok szép napot.
Nem kifejezetten asztalos dolog de remélem tudtok segíteni.Ajtó és ablak keret festéssel vagyok gondban.
Egyszerűen nem áll meg a festék az ajtón.
Pedig megcsiszoltam stb.
Apunak a mester azt mondta ugyan olyan lakkbenzines festékkel festett mint amivel én csak az selyemfényű volt.(trinát)
Az ajtók kb 2 hetet száradtak és így letudom húzni a festéket az ajtóról mint ahogy a képek mutatják.
Van egy gyanúm ,hogy egy régi réteg festék is jön le vele.
Viszont lekaparni meg nem tudom az ajtóról. Tehát stabil elvileg . Valamint milyen gépet ajánlanátok ? A festék eltávolításhoz ?
Hőlégfúvótól kicsit félek nehogy elpattanjon az ablak üveg meg az ajtó üveg.
Excenter csiszoló ok lehet ?Mutatom a képeket.
Köszönöm a segítséget. -
Dr.Én
veterán
válasz
st6969 #35728 üzenetére
Igen most nyáron...lehet az a baj hogy fürdő ebből a szobából nyílik?a fürdő is műanyag ablakkal van , a szoba is szintén, állandóan nyitva...Az ágyat hetente kétszer fel is nyitjuk jó pár órára pedig...
most 40mm-el van meg emelve...
ebben a szobában nem teregetünk, az első nagy szobában vannak télen teregetve a a ruhák... -
st6969
őstag
Üdv,
Szeretnék egy amolyan műhelyasztal féleséget, szigorúan házi barkács célra, ennek megfelelően szigorúan alap barkács eszközökkel (Parkside asztali körfűrész pl.)Vetnétek rá egy pillantást, szakik? Jó lesz ez így? Elég stabil? Sose csináltam még ilyet
Érdekel nagyon ez a tevékenység, bár sajnos egyelőre sok időm nincs rá. Kiszámoltam, a gyalulatlan épületfa anyag olyan 15eFt körül lenne hozzá, de gondolom az asztallapot legalább gyalultatni kellene, nem (vagy mindent)? Csavarozni gondoltam (esetleg a csapolásokat ragasztani). A konstrukción mit változtassak?
Előre is köszönöm(#35727) Dr.Én
De ugye ez a jelenség nem nyáron történt? A páratartalom mennyi? Ha esetleg nincs mérő, azt fontos lenne beszerezni. Azt, hogy megemelted, jól tetted (lehet, hogy kell még egyszer ennyit emelni rajta, később kiderül). Műanyag ablakok vannak? Ha igen, a többszöri szellőztetés sem lesz megoldás sajnos, állandó "résszellőztetés" kell. Teregettek a szobában (házban)? Így, hogy szavóval lefújtad, kezelted a tünetet, de az okot még nem szüntetted meg, azt kell megtalálni, mivel vissza fog jönni. Elég sok mindent kipróbáltam, mire otthon megszüntettem a penészesedést. -
mdk01
addikt
válasz
MrChris #35720 üzenetére
Igen, én nem így értettem, nem is gondoltam bele, hogy valakinek ez kérdés, persze nem a te hibád.
Én annakidején mikor csináltam magunknak P40-nel, mentem rá kezdésnek(akác parketta), ezzel közel nullára le kell venni a lakkot. Utána fenyőnél sztem mehet a P80, P120 és P150 lakkozás előtt. Én még egy P60-at beiktattam, de ugye az keményfa volt.
Lakkozások között pedig ahogy fentebb írtam.
-
MrChris
nagyúr
Nem részleteztem eléggé. Csiszolatlan 100mm széles hajópadló lett lelakkozva 20 éve 2 rétegben geminivel. Úgy tapasztaltam ez bitang kemény lakk a fenyő meg mint a vaj. 2probléma van még, nútoknál 80cm-enként teljes hosszban szétcsattant, van ahol bő cm széles, ezt még ki kell javítanom és a pászták miatt persze hullámos. 2 ilyen szoba van egyszerre kéne megcsinálni, de mivel benne lakunk nehéz lenne meglogisztikázni.
-
thyeby
őstag
Ha az előző lakkot fel kell csiszolni a fáról, oda kifejezetten durva, min 40-es szemcse kell. Mikor a lakk lejött, (fenyőnél jól figyelni köll, mert a lakk után hipphopp - eltűnik a fenyő gyorsan) nyolcvanassal, végül 100-120-al a tiszta fát kisimítani. Ezután jön a lakk, Azt nem való géppel csiszolni, túl nehéz egy parkettacsiszológép a friss lakknak. Simán kézzel (esetleg egy könnyű súlyú excenteressel), a #35716 hsz. szerint pediglen a lakkot.
-
mdk01
addikt
válasz
r.levente75 #35717 üzenetére
Az alatt viszont csak P120 van. Azzal biztos nem mennék rá(főleg nagy géppel nem) első rétegnél a réteg vékonysága miatt, mivel fenyőről van szó, a többi rétegnél pedig már dúrva lesz.
A szemcsmérettel nincs gond legfeljebb sűrűbben kell papírt cserélni mert elkopik.
Ettől független ki lehet próbálni, nem vagyok egy rutinos parketta csiszoló, csak egyéb munkák tapasztalatából indulok ki. -
mdk01
addikt
A szellőztetés jó első körben, de ha annyira hideg a padló és ezáltal a bútor, hogy kicsapódik a pára akkor később is előjön. Vagy a szigetelésen, vagy a nagyobb szellőzőrésen, vagy az alacsonyabb páratartalmon kellene változtatni. Ebből neked a szellőzőrés a legjárhatóbb út szerintem, de ez függ a probléma mértékétől.
-
Dr.Én
veterán
Hali!
lenne egy olyan problémám hogy, májudsban vettünk asszonnyal egy francia ágyat...pontosan ezen ágyat... Jáspis ágyneműtartós ágy
olyan probléma adódót hogy el kezdett az alj penészesedni...
pedig minden nap szellőztetve van...
most azt csináltam vele hogy alaposan le vakszoltam Domestos.os vizzel, majd Szavó penészgátlóval fújattam be...
illetve az ágyat több ponton 40mm-es stafni fára tettem...
Az lehetett a baj hogy nem szellőzött elégé?
várható még penész?
(a ház régi Tömés falban gazdag házikó...állítólag allul beton van, fölötte meg fa laminált padló...ami elég ramaty...) -
MrChris
nagyúr
Gemini parkettlakkot hogyan csiszoljak le? Fenyőpadlón van.
-
realist
őstag
Kis mennyiségű parkettalak beszerzésben kérnék segítséget.
Van egy frissen csiszolt és lakkozott parkettájú szobám amire utólag kerül le a szegélyléc és ezt kell lekennem.
A korábbi mester Forbo 855 selyemfenyő lakkot használt. Ebből kellene kb. 0,5 - 1 litert beszereznem.
Nézelődtem a neten, de csak 5 literes kiszerelést taéálok...Van esetleg valakinek ilyen vagy hasonló egykomponensű selyemfenyő lakkja? Természetesen nem kérem ingyen, az "arányos" árát kifizetném.
Kösz a segítséget!
-
thyeby
őstag
Emlékeztek, nemrég újfent szó volt a Bosch 10,8-as akkus fúrógép professönel tokmánykotyogásról.
Nos, lusta voltam robbansztott ábra után böngészni, szörsingelni. Marius Hornberger még arra sem volt lusta, hogy ízekre szedje a hasonló Makitát, mi több jól emészthető videót is gyúrjon róla közben.
Több bennem felmerült kérdésre is választ ad ez a rövidke film. Azt hiszem számotokra is.
-
Pgabor79
aktív tag
válasz
Sándor -P20- #35704 üzenetére
"Thien" porleválasztóra is keress rá a guglin! (Thien dust collector) Ezt is fillérekből ki lehet hozni! Érdemes ezekkel elkísérletezgetni szerintem!
-
Sándor -P20-
senior tag
válasz
Pgabor79 #35703 üzenetére
Szerintem... Szigorúan szerintem.
Házi hasnálatra, a porleválasztó után egy nagyobb teljesítmény háztartási gép is jó.
Természetesen nem fog vetekedni az oldalon a pár nappal ezelőtt ajánlott "profi" erre a célra gyártott gépekkel (lehet hogy jobb lesz?)
A cégnél (ahol műszerész vagyok) szinte kizárólag radiál ventik lógnak 1.5 - 2.5 KW-os motorokon. Az elszívás hatásfoka leginkább az elszívó lapár kialakításán, és a porzsák anyagán múlik. (talán azon is, hogy a kolléga műszak közben hányszor rázta le a zsákról a port...)
Van néhány amiben öntött alumínium lapátok laknak. Ezek elnyűhetetlenek de gyér a szívóteljesítményük.
Van pár amiben lemezből épített, ponthegesztett lapát lakik. Ezek szívnak mink güzü, de iszonyú sérülékenyek. Sajnos akik dolgoznak a gépeken, szal no comment....A kúppal kapcsolatban szerintem a legfontosabb az elszívási pont, a belső cső megfelelő helyzetének (méretének) a megtalálása.
Onnan kell elszívni, ahol már kellően lelassult a légáramlás, illetve a centrifugális erő hatására a lehető legtöbb por kivált...
Ha nagyon fent szívsz el, ott még nem csapódott ki a por, ha nagyon lent, akkor a kúp szűkülete miatt túl nagy lesz ott az áramlási sebesség, és beszívja a kivált port a kúp faláról. Szerintem kísérletezni kell.
A terelőbója nagyon tetszett...Egyszerű, és....
Szigorúan szerintem.
-
Pgabor79
aktív tag
válasz
Sándor -P20- #35681 üzenetére
hmm... most én is kedvet kaptam a porkezelés megoldásához! Jó ötletek vannak, valóban!
Vajon a tölcséres megoldásnál mennyire fontos a tölcsér alakja? mindegy milyen hosszú, mekkora szögű? Arra gondoltam fel lehetne használni egy használaton kívüli, működőképes porszívómotort... vagy inkább radiál ventillátort? -
thyeby
őstag
válasz
lentivator #35700 üzenetére
Wow!
Gyakorlatilag minden össze is állt a fejemben.
Nem csak Neked, Mindenkinek nagy hálával KÖSZÖNÖM!
a segítségeket. Innen kezdve már "gyerekjáték" a megoldás.
Új hozzászólás Aktív témák
- Siemens EQ6 Series 700 premium ritka tipus keveset használt
- AWS 5x108 R17 felni + Bridgestone Potenza Sport gumi
- Eging PV 410W silver napelem verhetetlen áron
- Eladó a saját tesztemben szereplő PVY Z20 Pro Evo elektromos kerékpár kiváló állapotban, házhozszá
- Techsend Electric Scooter Cyber Monster elektromos roller 2024, garanciával, eladó!
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen, i7-9700 vagy "félkonfig"/ Win11- Számla, garancia
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest