Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Oldman2: A KOReader ebook olvasó program
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joe109
csendes tag
Sziasztok!
Tudnátok nekem segíteni? Körfűrész vásárlásban gondolkodom, de nem tudom melyik géptípust válasszam. Táblásított faanyagot szeretnék szép egyenes vágásokkal méretre vágni amire a dekopírfűrész nem igazán alkalmas, ezért szeretnék beruházni egy körfűrészre
Két géptípust néztem ki van ez a mini körfűrész és van ez a kézi normál körfűrész, melyiket ajánljátok 2-3 cm vastagságú faanyagok vágására? -
mdk01
addikt
válasz
Winner_hun #32730 üzenetére
Akkor rögzíti, vagy nem engedi felemelkedni, mindegy minek hívjuk, de ha nem lenne jelentősége az 550H-soknál is elhagyták volna.
-
MrzNur
újonc
válasz
martong #32736 üzenetére
Winner_hun -nak igaza van, min.12 max. 15mm. Én a Forest-es változatát/koppintását (FDS-RCSA) használom ennek a vasalatnak és annál 12mm a maximum.
mdk01 pedig helyesen leírta, hogy a lelógás a sín takarására szolgál. Ezért hívják rejtett fióksínnek. Plusz, véleményem szerint az oldalirányú stabilitást is a lelógás hivatott szolgálni.
Ne feledd, hogy esetedben, ha 10mm a vastagság akkor az az SKW méret: LW-30mm-re módosul.
-
martong
tag
válasz
Winner_hun #32735 üzenetére
Most ismét bizonytalan lettem.
Ha nem kell a sínnek a fiókoldal belsejéhez feküdnie, akkor miért kell lelógnia az oldalnak.
A max lelógást értem, de minimumot nem. Sima fenekű fiók miért nem működik? -
martong
tag
válasz
MrzNur #32732 üzenetére
A boltban láttam bemutató fiókot. 18-asból volt a fiókoldal, de le volt marva 2 mm az oldal belsejéből alul.
Nem volt szép, de nem látszott.
Az a helyzet, hogy én 10es rétegeltből szoktam fiókot csinálni, az meg keskeny, be kell valamit rakni belülre, hogy felfeküdjön a sín. -
mdk01
addikt
válasz
Winner_hun #32726 üzenetére
2. A furat alapból azért van, hogy ne billenjen előre a fiók, mert alapból a részleges kihúzásúakat(550H) nem lehet hátul állítani. Ezért is drágább annyival a teljes kihúzású, nem csak a kihúzás miatt.
-
mdk01
addikt
válasz
martong #32722 üzenetére
1. Ha 16-os az oldal akkor legjobb esetben is 5mm marad oldalanként de inkább 4-4,5mm ebből 2mm-t elvesz a vasalat anyagvastagsága meg a csavar feje még kiáll 0,5mm, de ha félre megy a csavar valami oknál fogva és kicsit fersén sikerül betekerni akkor 1mm-t. Ezekek alapján kb.2mm marad a csavarfej és a fióktest között ami nem túl sok. Ne próbálkozz vastagabb oldallal falcolás nélkül.
-
martong
tag
válasz
Winner_hun #32723 üzenetére
Köszi a válaszokat!
2. A lelógásnak ütközik a kuplung, az vezeti meg a fióksínt is.
A fióksín hátul a furatba illeszkedik, elől pedig a kuplungba. Az nem elég?3. Mert úgy lesz a helyén.
Ezt még tanulmányozom...4. Kuplung azért kell mert abba akad be a fióksín. Ha az nincs akkor minden egyes fiókkihúzásnál a sín kb. a helyén marad és csak a fiókot huzogatod rajta. Ha emeled is a fiókot akkor meg elemeled a fióksíntől.
Látok egy furatot a mozgó rész elején, azon át alulról oda lehet csavarozni a fenékhez. Lásd a képen.Extra kérdés: A kuplungon lehet mozgatni egy kis szürke műanyag alkatrészt, de nem világos, hogy azzal mit lehet állítani. A képen jobbra balra lehet csúsztatni racsnisan
-
Winner_hun
félisten
válasz
martong #32722 üzenetére
1. Eddig nem próbáltam 18-as bútorlappal, pedig egy párszor már terveztem.
2. A lelógásnak ütközik a kuplung, az vezeti meg a fióksínt is.
3. Mert úgy lesz a helyén.
4. Kuplung azért kell mert abba akad be a fióksín. Ha az nincs akkor minden egyes fiókkihúzásnál a sín kb. a helyén marad és csak a fiókot huzogatod rajta. Ha emeled is a fiókot akkor meg elemeled a fióksíntől. -
martong
tag
Sziasztok,
Az új bútorokat Blum fiókcsúszóval tervezem.
Vettem egy 300 as részleges kihúzásút Tip-on kiegészítővel. Vettem hozzá egy pár kuplungot is.
Próbálgattam, és lennének gyakorlati kérdéseim, noha a dokumentáció igen részletes.
Az alábbi képen vannak jelölve, hogy mire gondolok.
1. Azt írja, hogy max 16-os lehet a fiók oldala. Úgy mértem, hogy 18 as mellett is van még legalább 1 mm, de inkább 1,5. Miért kell olyan nagy hézag?2. A fiók alatt kell hagyni legalább 23,5 mm helyet. A fiók oldala le kell lógjon, vagy lehet sima fenekű a fiók?
3. A vasalat az itt jelölt méretek szerint (37 mm) 4 mm-el bentebb lesz, mint a korpusz széle. Ez a vasalat függőleges élére értendő, a vízszintes ennél 2 mm-el kijjebb lóg, de még ez is 2-vel bentebb van a korpusz szélétől. Miért így kell?
+1 Jól értem-e, hogy a kuplung "csak" arra jó, hogy a fiókot könnyű legyen (szerszám nélkül) kivenni a helyéről?
Előre is köszi -
paye
tag
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Google Pixel topik
- Opel topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Politika
- Filmvilág
- OLED monitor topik
- Hálózati / IP kamera
- Milyen egeret válasszak?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- IPhone 15 Pro 128GB Függelten! Akku: 89% Jótállás: 2027.01 hó ig
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest