- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Asszociációs játék. :)
- New Game Blitz - 2025
- Digitális Állampolgárság Program
- Notepad++
- Android másképp: Lineage OS és társai
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szivat a ONE. Digi és követeléskezelő (Második rész)
Új hozzászólás Aktív témák
-
thyeby
őstag
válasz GeriCool #23689 üzenetére
Hátha jooccoo ismét brillírozik.
A Kress-nek van olyan akkus csavarozója, hogy leveszed egy pattintással a tokmányt (amivel épp most fúrtál), és alatta ott a PZ2 bit, be se kell már tenni, tolhatod a csavart. És lehet kapni olyan fúrókészletet olykor a lidiben, aldiban olcsón, ami az alapméreteket süllyeszti, fúrja, de még egy (állítható) mélységhatároló is van rajtuk, hogy precízen színeljen a csavar feje. Vettem magam is ilyen készletet. Azzal kellett kezdenem, hogy a fúrószárakat kidobáltam a zenkolófejekből, mert valami kúpos cigányfúrófélét taknyoltak bele, Tettem bele helyettük fafúrókat. Már legalább öt éve szolgálnak. Lehet kapni szerszámboltokban is ilyen süllyesztő/fúró kombót, de ott darabonként kerül annyiba, mint az egész lidis készlet, és még határológyűrű sincs rajta.
Ennél persze léptékkel olcsóbb, ha sikerül rálelni valahol a hivatkozott kütyüre, mert ugye akkor nem kell szalanni Kress fúrógép után.
Több fa van, mint asztalos!
-
thyeby
őstag
Köszönöm (mások nevében is)!
Így már jóval pontosabb a kép.No, igen. Tudni kell, hogy az erőnek ára van. Jeleztem is, hogy hamarabb lemeríti az akkut egy nagy nyomatékú gép. De mit ad (pláne meg egy barkácsolónak) cserébe? Nincs olyan feladat, amihez nem fog megfelelni. Nagy tokmány, nagy erő. Én egy ilyen erős Makitával szoktam pl mindkét kocsit felemelni, amikor gumikat cserélek ősszel/tavasszal. Nem kell tekernem a kurblit, ez a fúró tekeri helyettem. És teszi jó szaporán! Igaz, le is merülnek az akkuk a kerékcsere végére. De ekkor jön a töltő.
Azért átlagos fúrási munkákhoz nem lehet olyan gyorsan lemeríteni, mint ahogyan feltöltődik a pótakku.Nyilvánvaló, hogy a legtöbb célfeladathoz nem ez a bivaly lesz az ideális. Aki 4-es reissercsavarokkal nagyon sokat akar rendszeresen csavarozni, annak természetesen nem csak olcsóbb lesz a gyengébb gép, de kezesebb is, és jóval ritkábban kell töltőre tapadni. Ez a bivaly annak (is) jó, aki elvárja a géptől, hogy oldjon meg mindent, amit fúrógéppel meg lehet oldani. Mert ez tud fúrni akár D=35mm lyukat is fába, D=13mm-t fémbe, neki lehet menni vele a téglafalnak D=10-es kőzetfúróval, és még akár a kocsinkat is felemelhetjük vele. Ha keverni kell egy-két zsák csemperagasztót, vakolatot, glettanyagot, ez félvödrönként azt is megoldja. (Azért egy lakásfelújításhoz, pláne építkezéshez illik venni egy erős vezetékes keverőfúrót, de kisebb javításokhoz nem kell kézzel bűvölnünk a sarat a vödörben.)
És azért az erősebbiket javasoltam, mert mit akar egy barkácsoló? Igazából semmit, mégis mindent. Na ez pont arra jó - pláne meg ha még lítiumos is. De megjegyeztem közben, hogy ha nincsanek extrém elvárások a géptől, akkor teljesen jó a gyengébbik is. Az is erős. Az Einhell-ék nyomatéktáblázatába közben bele se néztem. Mint ahogy nem fogom megnézni a lada specifikációját, ha viszem a Toyotát valami újabbra cserélni.És valamit had ismételjek el, ami egyben válasz local1 kérdésére is:
Abból indult ez az ajánlásom, hogy két lidis 25-ért, vagy egy Einhell 25-ért helyett mit ajánlanék a használt ipari szegmensből. Azért ha ezt összevetjük, szerintem egy ilyen akkus kék bosch használtan a barkács szektorhoz mérve valami olyasmit tesz, mint összehasonlítani egy négy éves fullos kisebb Mercedest 120 ezer Km-el egy zsír új 0 Km-es lada szamarával, amivel árban megegyeznek. Mert a lada szamara tíz év múlva már sehol se lesz, míg a Merci még mindig úgy fog menni megállíthatatlanul, hogy szerelő se látta. És közben kocsiban ült az ember, nem csak annak látszó tárgyban. (A szervizköltséget most ne vessük össze, mert olyan egy akkusfúrónak nincs.)(Megjegyzem, nem irtózok a ladától. Azon nevelkedtem. Jó kocsik voltak azok a maguk idejében. De már idejétmúltak. És drágábban lehet velük autózni, mint a sokkal színvonalasabb konkurenciával. (ami nem a merci persze)).
-
GeriCool
aktív tag
Szép Napot!
Egyszer már segítségemre volt a Társaság központozó fúróval kapcsolatban és Yooccoo jóvoltából sikerült is szerezni ilyeneket, ezért ismét kérdeznék hátha valaki látott már ilyet és esetleg tudja hol lehet beszerezni.
Szóval nem tudom, hogy mennyire lehet majd a videoban látni, de egy behajtó bitfejről lenne szó amire mint egy hüvely rá lehet húzni az előfúrót süllyesztővel. Így egy géppel lehet előfúrni + süllyesztés és lehúzva a hüvelyt rögtön lehet behajtani. Ilyet keresnék.
video1 - 13:33-nál látható
video2 - 18:18-nál
Előre is köszönöm! -
martong
tag
válasz #05304832 #23684 üzenetére
Köszi hogy többen is hozzászóltok.
A nyíregyházi srác ajánlata:
GSR 12 gép + 2 akku+töltő+posta, (mert nem jár Budapesten): 22 eFt
Gyorstöltővel ugyanez 25 eFt.A pécsi ajánlat 19,5 volt postával (bevallottan utángyártott, de új akkuval).
A képek alapján el lehet dönteni, melyik gép van jobb állapotban?Okos embernek a nagyapja ültet diófát.
-
Bokrász
csendes tag
Nem hiszem, hogy túl léptem volna valami határt, többet is elbirna.(nem kellett max. kapacitással müködnie).
thyebyMég nem akarom elhinni, hogy ezt igy benyaltam, és pont.
.Érdekesen alakúlnak a dolgok. Megeresztettem pár levelet, nemsokára felhivott a gyártó és érdekes dolgokra derűlt fény. Konkrétan arra, hogy a kazán románra forditott használati útmutatójában (nálunk ezzel forgalmazzák) a köv áll. A kazán normális müködése érdekében a hőfokszabályzót állitsa minim 40 fokra.
Eszerint nem láttam problémának, ha a 45 fokos vizet még keveri a szivattyu. Viszont a gyártó esküszik rá hogy ez a hiba oka, és ilymódon felelőssé tehető az erdélyi forgalmazó.Úgyhogy áll a bál. -
törölt tag
Már nem tudom, honnét is indult a vita, de ha kifejezette hobby célra van, akkor szerintem pont tökmindegy hogy hány darab és mekkora kapacitásu az akku. Lényeg, hogy ne menjen tönkre az állásban...
-
Drebil
csendes tag
Szervusztok Urak / Hölgyek!
Teljesen új vagyok. Na nem születésileg, hanem itt a fórumon. Valamint az asztalosságban. Éppen ezért teszek fel majd számotokra feltehetően banálisnak tűnő kérdéseket, de inkább legyek most hülye, mint egy életen át.
1. A mai Magyarországon hol lehet bútorasztalosságot tanulni, nem nappali képzés keretén belül? Neten nem leltem ilyet. Eddig elsősorban mindenféle külföldi oldalakat találtam barátunk a gugli által, illetve jutyúbos videókat. Ez azonban olyan, mintha B-s jogsival űrhajót kellene vezetnem. Kellenek az alapok, az anyagismerettől a szerszám-, és technológiaismeretig.
2. Egyelőre saját örömömre, illetve a környezetem építésére akarok dolgozni, de ha sikerül megfelelő minőséget produkáljak, akkor tovább is lépnék. Ebből fakad a következő kérdés: Mi az a minimum követelmény a szerszámparkkal szemben ahhoz, hogy klf. bútorokat, szekrénysort, konyhát, stb. tudjak alkotni?Lehet hogy az elmúlt közel 24ezer hozzászólásban már volt ilyenekről szó, de megmondom őszintén, nem lapoztam végig. Azért merem itt feltenni a fenti míves kérdéseimet, mert az eddigi hozzászólások korrektek, segítőkészek voltak, és megjött a bátorságom
Köszönettel
Drebil
-
nesa
veterán
válasz thyeby #23681 üzenetére
Akkor ugy mondom hogy ugyanazt csinaltuk egyszerre o a nagy geppel tolta enmeg a 10,8 li2 vel amig en elporgettem 1 akut addig a nagy majdnem 2db ot. mar nem emlekszem milyen munka volt pontossan, ehez meg hozzajon hogy a nagy az ugye alpbol Ni-Mh es mar azert kb 3-4 eves cucc, de szerintem ujkoraba se birt tobbet mint a picike 10.8 li2, azonkivul hogy a nagyba 2x annyi a nyomatek, de nekem dog nehez a pici utan megfogni.
Ha kell a 60NM nemigen van mas valasztas, de ha nincs ra szukseg es eleg a 30 is jobb a 10,8 li2.
Hosszutavon persze egy femhazas gep biztos tartossabb darab, de inkabb 3db pici mint 1 nehezkes tank.
[ Szerkesztve ]
-
thyeby
őstag
"ellenben hamar merul"
Igen?
Szólj már erről több szót, hiszen láthatod, most épp releváns az ilyen tapasztalat.
Hogy hamar merül az sokismeretlenes egyenlet, és tág fogalom is. (Keményfába előfűrás nélkül csavart behajtani a legerősebb Hiltinek is kunszt lesz plédájul.)
Mire használja a tesókád? Milyen kapacitású akkui vannak, és azok mennyi idősek?
Nekem pl a 12V 1,5 Ah-s LiIon AEG szinte nem is akar lemerülni, ha gyilkolom, akkor se. A NiMh akkuim merülnek leggyorsabban, pedig elvileg azok a legerősebbek (Makita 2,6 Ah) .Több fa van, mint asztalos!
-
thyeby
őstag
válasz martong #23678 üzenetére
Próbálj ilyenre rákeresni. Ez csak 12 voltos, NiMh akkuval megy. Egyes sebességfokozatban 67Nm a nyomatéka (ennyi már letépi a csuklódat!), kettesben pedig majdnem 30 Nm. És 13mm-es a tokmánya. A gyári akku 2,6Ah-s, de jól fog muzsikálni a 2 Ah-ssal is. Nézd esetleg az angol Ebay-t is.
Most én sem találtam az erősebbiket a német használtpiacon, vagy 3 hete volt 2 db szép állapotú is 40-50 EUR-ért.
Ez a kisebbik ugyan, de cca 20-ért láthatóan szép állapotú.
Ha nem sürgős, akkor kivársz. Néha még jól is esik az embernek csemegézni a spontán kínálatban.Én azért a 12V-osok közt böngésztem, mert ahhoz van itthon olcsón gyári akku elég gyakran.
[ Szerkesztve ]
-
biker 76
újonc
Érdeklődnék ,hogy valaki tudna írni egy helyet ahol lehet venni vagy rendelni Yukon marókéslapkát.
-
thyeby
őstag
válasz martong #23674 üzenetére
Az egy brutális erőgép.
Igaz, az akku hamarabb lemerül vele, de ha van belőle kettő, kit érdekel?Egyébként 45 Nm se piskóta. Ha elég a szolídabb, nyugodtan kivárhatsz egy szép egészséges példányra. Az ebay roskadásig van vele. Szerintem az itthoni eladó gépek is ott lettek véve szarért-pittyért.
-
thyeby
őstag
válasz Bokrász #23670 üzenetére
Jó hatalmasnagy cumi ez. Ennyi pénzért egy szaros kazánlemezből legyen a tűztér?
Legközelebb figyelj arra, h nagyteljesítményű kazán legyen, és öntöttvas tűztér benne. Lehetőleg német, de az orosz se rossz. A török vasról pl sok rosszat hallottam.Több fa van, mint asztalos!
-
thyeby
őstag
válasz martong #23667 üzenetére
12 VE-2-t ettől a nyíregyházi fiútól szinte folyamatosan tudsz vásárolni mostanában. Akkut is tart, szerintem nem felújítottat, hanem gyárit. De mint írtam, a 60 Nm-es GSR-t könnyű olcsón beszerezni az Ebay.de-ről.
És talán ezzel a nyékládházi faxival érdemes még felvenned a kapcsolatot.Több fa van, mint asztalos!
-
martong
tag
Nem tudom, hogy melyik bejegyzésre gondoltál, mert van belőle mostmár 23662 db.
Linket küldtél arra, hogy hol lehet (Vatera rémlik) olcsón ipari akkut venni Bosch GSR behajtókhoz.
Azért érdekel, mert esetleg ehhez vennék még egy akkut.
Kinéztem (nem kis részben a hozzászólásaitok alapján) ezt a cuccot:
Bosch behajtó ApródonAz eladó ezt írta még hozzá kérdésre:
"Köszönöm az érdeklődést, a gép max. 45Nm-es nyomatékkal tud a legnagyobb fokozatban működni. Az akkukat én újítom fel, megbízható, új, gyári 2Ah-ás cellákkal. Több éve foglalkozok akkufelújítással. Bp-i átvétel sajnos nem megy, posta: 1500ft. Üdv: László"Nem találtam a cuccról műszaki leírást. Létezik, hogy 45 Nm -t tud? A töltője milyen (gyors)? Az akkuk milyenek lehetnek?
Milyen ajánlatnak tűnik?
KösziOkos embernek a nagyapja ültet diófát.
-
yooccoo
aktív tag
itt egy szakszerű válasz
A hangfalakat azért jó lábakra (esetleg tűs állványra, ez még jobb) rakni, mert ilyenkor sokkal kevesebb rezgést adnak át a talajnak, ami elnyeli - csökkenti a hangerőt bizonyos frekvenciákon, ezáltal rontja a hangképet. Ezenkívül a zavaró rezonanciák kialakulása ellen is hatásos megoldás.
-
yooccoo
aktív tag
kissé pongyolám írtam le, gondolom evégett a kérdés
sokkal tisztább a hang, amennyiben a hangfal nem közvetlenül a parkettán van, hanem tüskéken áll
ezt lehet megfejelni úgy, hogy kazánlemez van alárakva, mindkét oldalán tüskékkel
így a hangfal és a parketta közötti kontaktusból nem keletkezik semmiféle mellékzaj, zörej
lehet ezt szakszerűbben is megfogalmazni, de én így tudom -
thyeby
őstag
válasz martong #23661 üzenetére
Nem tudom, hogy melyik bejegyzésre gondoltál, mert van belőle mostmár 23662 db.
Szóltam a fórumon egyebek közt erről az új lítiumos gépről is. Annak ellenére, hogy nincs számla, garancia, meg merném venni mégis - pláne ha csak hobbi célra kellene, hiszen fényévekkel jobb, mint akár a lidis, akár az einhell. Ugyanannyiért.
Egyébként erre épp most kérdeztem rá, hogy hány akkuval szállítja? Két darabbal.
Nekem van egy hasonló 12V-os AEG. 40-ért vettem, most 35. Megy már vagy öt éve kifogástalanul. Színvonalas kezesbárány. És ennél a linkelt kék bosch többet tud.Több fa van, mint asztalos!
-
thyeby
őstag
válasz Bokrász #23656 üzenetére
Szerintem az már kuka. Magáért beszél, hogy a tűztérbe lemezt tesznek, s nem öntöttvasat.
Forintba átszámolva mennyi pénzed bánja? Nem foldozgatnám, kidobnám. Ha ilyen hamar tönkre tudott menni, akkor biztos valami biliacélból van.Úgyis folyik belőle a víz, és már hideg is. Igyál rá hidegvizet.
Talán négy esztendeje vettem egy nagyteljesítményű vegyestüzelésű kazánt. Akkoriban valami negyedmillió forintba került talán. Ennek a tűztere öntöttvas tagokból áll össze. Többnyire keményfabrikettet rakok bele, de volt már szezonom, amikor tisztán fával fűtöttem. De a fűrészporral is frankón tudok ezzel tüzelni. Csak azzal elég gyakran kell (2-3 óránként) újra begyújtani. Ma is lenyelettem vele egy zsáknyi fűrészport. Úgy keverem, hogy kb 2:1 arányban forgács:fűrészpor, nem tömörítem, akkor akár 4 órán át is ég a tűz. Gyakorlatilag minden műhelyben keletkezett hulladékom ebben a kazánban köt ki. Teljesen elégedett vagyok vele.
-
Bokrász
csendes tag
Üdvözlök mindenkit! Nem sok köze van az asztalosmunkához de azért hátha hozzá tud szólni valaki. 2011 10, 17-én vásároltunk egy CELSIUS P-35 fűrészporos kazánt,amivel nagyon meg voltunk elégedve és mindenkinek csak ajánlani tudtam.Magánház-műhely fűtésére használjuk odafigyelve az optimális müködéséhez szükséges feltételek betartására.De már egy jó ideje kisé furcsán kezdett viselkedni(fehér füst,lefeketedett parázs,nedves hamu) és ma takaritás közben kiderült hogy kiégett a tűztérben a lemez és folyik. Épp hogy lejárt a gari és kuka. Ezek tényleg ennyire xarok, vagy házon belül keressem a hibát? Ismeri-e vki ezt a tipust?
-
privatposta
tag
Paliszander kft-től esetleg van itt valaki?
Szeretnék kérdezni valamit. -
martong
tag
válasz lipido #23645 üzenetére
2 fúrónál már olcsóbbak a barkácsáruházak hasonló kategóriájú akkus fúrói, amikben 1 fúró+1 töltő+2 akku van.
Az akku pótlás szerintem annyira nem nehéz pár év múlva, mert ezek a cuccok valamely ismert márka spec sorozatai.
Pl. a kicsit lentebb ajánlott digit tolómérőt 1 hónapja az Aldiban Workzone néven árulták. (vettem, szerintem jó)
Jó eséllyel amúgy Einhell mindkettő.Okos embernek a nagyapja ültet diófát.
-
thyeby
őstag
válasz lipido #23645 üzenetére
Vegyél egy használt Bosch GSR (kék, ipari) akkusfúrót 10-12 ezerért. (Keress az ebay.de-n, de talán az Apród.hu-n egy nyíregyházi fiú most több ilyet is kínál. Kicsit többért olyan használt GSR-t is találni, ami már 60Nm nyomatékkal megállíthatatlan erőgép.) Töltő legyen hozzá, akku nem fontos. Ehhez kapsz most (ki tudja, meddig még) teljesen új ipari akkukat 5-8 ezer forintért. Abból vegyél kettőt. Így 25 körül olyan géped lesz, aminek a nyomdokába se léphet a lidis occóság. Ne félj a használt ipari géptől, mert az használtan is kenterbe veri az új barkácsgépeket.
Nem mélyedtem el a kínálatban komolyabban, mert nincs most időm. De érdemes alaposan szétnézni, elemezni, mérlegelni. Azért a Bosch-t javasoltam (nem zöldet!), mert ahhoz most bagóért van a piacon akku. Egyébként egy darab új ipari akku ára nagyságrendileg 20 ezer forint.
-
lipido
senior tag
-
thyeby
őstag
válasz lipido #23643 üzenetére
Teljesen megfelel. Gond, hogy csak egy akkut kapsz hozzá. Tehát ha lemerül, várnod kell, míg újra feltöltöd. Kivédhető ez két fúrógép vásárlásával. De előre jelzem, nem látom garantáltnak, hogy amikor pár év múlva behal az akku, akkor azt lehetséges lesz bárhogyan pótolni. Tehát ezzel szerintem nem évtizedekre ruházol be, hanem csak a közeljövőt biztosítod valamennyire.
-
lipido
senior tag
Sziasztok!
Véleményeteket szeretném kikérni. Lidl-ben akciós lesz most parkside 14 v-os li-ion akkus fúró-csavarozó [link]!
Hobbi célra megfelelne e ez a cuccos, vagy felejtsem el?
(hobbi cél: nem mindennapos használat, hétvégente barkácskodásra)
Válaszokat előre is köszönöm! -
törölt tag
válasz martong #23625 üzenetére
Szerintem ha süllyeszteni akarsz, akkor inkább felejtsd el a pozdorját. Inkább műgyanta/ásvány alalpú lapban gondolkodj, az nem csak addig lesz szép, amíg átadod.
local1:
Szerintem ez meg szerecsenmosdatással egybekötött magyarázkodás; maximálisan figyelmen kívül hagyva mindenféle, a gyakorlatban már bizonyított tényt.
De nekem túlképp tökmindegyVan itt a fórumon valaki, aki vállal CNC-zést? Apróbb elemekről lenne szó, kb hulladéknak való rétegelt-lemez darabokból ki lehet(ne) hozni. A vastagság sem kritikus, legfeljebb 2x annyi kell majd. Egy présszerszámhoz kellene teszthez.
[ Szerkesztve ]
-
Armahun
addikt
Láttatok már ilyen automata, kétszárnyú ajtóba való tolózárat?
Nekem új volt, gondoltam megosztom.
Ahogy az ember rácsukja a fix szárnyra a nyílót kitolódik a nyelv és rögzíti azt.
Akadálymentesítés végett ahogy kinyitják az ajtót kiugrik a tolózár is és nyitható rögtön mind a két szárny.Ha szerinted egy tárgy lehet Ő, akkor te is az vagy. Jó étvágyat evés előtt illik kívánni. A már evő embert ezzel étkezésében megszakítani igen nagy illetlenség.
-
thyeby
őstag
válasz martong #23638 üzenetére
"Ez esetben csak az alulról illesztés jöhetne szóba"
Gondolkodtam egy sort ezen is. Igaz ugyan, hogy megfelelően alulról marva valóban könnyebben és szebben szintbe hozható az asztal síkjával, mégis, adunk a sz@rnak egy pofont vele. Mert akkor még meg kell oldani, hogy valamire korrektül támaszkodjon. Mert ugye eredetileg az asztallap tartja a kávát, mégpedig igen korrektül. Szóval megoldottunk egy problémát, amivel csináltunk egy újabbat - stílusosan, ahogyan az öt éves fiam szokta.
Nekem ez egyre csak bonyolódik. Lehet, hogy megéri a soksok babrát, már csak azért is, mert nem mindennapos szakmai kihívás. Nem azt mondom, hogy kódolva van bele a kudarc, de azért az is markánsan benne van a pakliban.
-
martong
tag
válasz #05304832 #23637 üzenetére
Köszi a válaszokat, a fórum gyorsan bizonyított.
Azzal nem számoltam, hogy a mosogató és főzőlap pereme nem egyenletesen vastag, hanem la van csapva, így ott egy véletlenszerű alakú árok keletkezik.
Emiatt a gránit (vagy bármilyen vízálló anyagú) munkalapnál sem lehet ezt szépen megcsinálni.Ez esetben csak az alulról illesztés jöhetne szóba, ami viszont főzőlapnál nem játszik.
Okos embernek a nagyapja ültet diófát.
-
thyeby
őstag
válasz martong #23631 üzenetére
Jól feladtad nekem a leckét. Egész délelőtt ezen gondolkodtam, amíg ücsörögtem a szalagfűrész mellett. Persze, magadnak adtad fel elsősorban.
"Az esztétikai és praktikussági előnye szerintem elvitathatatlan."
Ez kizárólag arra az esetre igaz, ha a vízzárás is, és a hézagkitöltés is abszolútra sikerül. Mint írtam elsőre, ezek a sarkalatos pontok. Azonban ha ebbe hiba csúszik, akkor mind az esztétikai, mind a praktikussági előny könnyen hátrányba invertálódhat át.
Nézzük, eddig mire jutottam:
Van forgalomban olyan mosogató medence/főzőlap, aminek a szélei nem szögben vannak megtörve, hanem derékszögben. Kizárólag ilyen felelhet meg, mert minden más megoldás esetén ki fog látszani a pozdorja - ahogyan ezt magad is említetted. Ez nem szerencsés több okból sem. Mert még nehezebb jól szigetelni, és szinte lehetetlen valóban szépen. Mert itt a rés már túl nagy ahhoz, hogy olyan kitöltőt találj, ami minden (egyébként elég magas) elvárásnak egyszerre megfeleljen.
Van egy olyan probléma is, amire szerintem nem is nagyon gondoltál eddig. Még ha kimaratod CNC-vel a helyét, ami köztudottan századpontos, akkor is bajban vagy, mert szerintem egyetlen beépíthető tálca sem lesz századpontos. Hogy annak az egyenetlenségeit hogyan lehet a gyakorlatban lekövetni, fogalmam sincs. Nekem a szabadkézi másolásnál leragadt a tudományom.
Valószínűleg arra sem gondoltál, hogy egy valóban jó vízzáró kitöltéssel egyúttal oldhatatlan kötés is alakul ki, ami kizárja esetleges későbbi csere, vagy javítás lehetőségét.Jómagam a szilót pl kizárnám, hiába elég jó vízzáró készítmény. Mert azzal ilyesmit gyakorlatilag csak taknyolni lehet, mert annak az esztétikája nem valami fényes, és mert elég egy picike por, víz, zsír, légbuborék ragasztás közben ahhoz, hogy már végleg el is legyen b@xva.
Neked olyan anyagot kellene találni, ami egyszerre:
- rendkívül jól, tartósan tapad
- vízzáró
- rugalmas
- penészedésnek ellenáll
- hőnek ellenáll
- vegyszereknek ellenáll (ecet, klór, hypo, etc)
- UV nem színezi el
- kötés után nem változik a térfogata
- lassan öregszik
- színe harmonizál a környezetével
- kötés előtt úgy lehet letakarítani a mellé sikerült részeket, hogy nem hordjuk ki e művelet közben a helyéről a lényegetKülön-külön lehet ilyen anyagokat lelni, de ami egyszerre minden kritériumnak megfelel - nekem most nem jut eszembe.
[ Szerkesztve ]
-
unreg1
tag
"Az esztétikai és praktikussági előnye szerintem elvitathatatlan."
Annyira azért nem elvitathatatlan.
Lehet, hogy szépen be tudod süllyeszteni, cserébe látszani fog a vízzárás, bárhogy is oldod meg, ami ráadásul idővel csak csúnyább lesz.
Praktikussági előnyét nem látom, bár lehet, csak én vagyok túl fantáziátlan.Azt még el tudom elképzelni, hogy Corian munkalapba süllyesztesz, annál nem érdekes, ha víz éri.
[ Szerkesztve ]
-
mdk01
addikt
Azért akar mindenki lebeszélni mert szépen, állapottartóan nem lehet megcsinálni vagy ha netalántán meg is lehet nem ér annyit, nem hiába akar mindenki lebeszélni és senkitől nem láttam még ilyet én sem.
Itt a probléma ha eddig nem érzékelted volna.
A medence perem 15mm a rajzon a szilózás meg a hátsó részen 7,5mm és a mosogató peremének felső ívével van egy vonalba, az elülső részen meg csak belső él van kihúzva.
Kérdezem én...szerinted melyik megoldás a szép, mert ennél még a mosogató kiállása is szebb, és akkor én géppel rajzoltam, ezt szilóval szépen megcsinálni, hát ügyesnek kel hozzá lenni.
A főzőlapnál ugyenez a felállás kb.
Nem kell túldizájnolni a dolgokat mert annak nem lesz jó vége.
Van olyan medence aminek csak egy lemez a pereme azt még eltudom képzelni ha nagyon pontosan van kimarva, de a főzőlap még mindig kérdéses ha csak nem olyat választasz aminek nincs keretje csak az üveglap nyúlik túl.
Ha meg vki olyat akar akkor lehet venni aláépíthető mosogatómedencét ~450.000,- amit 2éve építettünk be.
Szóval én sem ajánlom ez a lényeg.[ Szerkesztve ]
-
martong
tag
válasz thyeby #23629 üzenetére
Az esztétikai és praktikussági előnye szerintem elvitathatatlan.
Nyilván tizedpontos megmunkálást igényel.
Nyilvánvaló, hogy a vízzárás a probléma, bár főleg a mosogatónál, a főzőlapnál nem mindennapos a folyadék kifolyása.
A következőképpen gondolkodom:
Ha a hagyományos módon csinálom; azaz kivágom a mosogató/főzőlap besüllyesztendő részét, akkor a munkalapot el kell vágni. Azaz meg kell oldani a víz munkalap vágott élhez jutását.
Ezt (ha jól sejtem) két úton lehet megoldani:
1. A mosogató ráfekvő pereme és a munkalap közé teljes hosszában vízszigetelő tömítő/ragasztó anyagot rakunk.
2. A vágott élet valami módon lezárjuk, vízszigetelővé tesszük.Ha a peremet bemarjuk akkor a 2. megoldást mindenképpen meg kell csinálni mert "kilátszik" a munkalap mart felülete.
Tehát a kérdés, hogy a gyakorlatban megoldható-e a 2 megoldás, és ha igen hogyan.
Mivel lehet egy bútorlap vágott élét impregnálni?
Köszi az együttgondolkodást!
-
thyeby
őstag
válasz martong #23625 üzenetére
Az a kisebbik probléma, hogy nehéz igazán esztétikusan kivitelezni. A nagyobbik az, hogy mégnehezebb megoldani a hosszútávú tuti vízzárást. A főzőlap ugye tágul, szűkül, szóval mozog megállíthatatlanul - itt az illesztés szigetelése rugalmas, hőálló és tartós is kell, hogy legyen. A mosogató pedig úszik a vízben. Oda a komfort, ha arra kell ügyelni, hogy kíméljük a mosogató szélét a víztől.
Szóval én inkább nem süllyeszteném be. De lehetetlen nincs, magyarul megoldható, ha alapos vagy.
-
törölt tag
válasz thomgrande #23624 üzenetére
Viszont abban igaza van, hogyha majd egyszer szeretne egy referencia-anyagot összedobni, akkor nagyon nem minegy, hogy az értékelhető képekből áll, vagy ilyen hiányos/féloldalas/értékelhetetlen "fotókból". Utólag meg a legtöbb esetben ez nem ismételhető. Így iszont csak a szép emlék marad egy szép munkáról, meg hogy esetleg majd a boldog tulaj továbbadja a neved.
A jól fizető megrendelők többsége meg vizuális alkat...[ Szerkesztve ]
-
martong
tag
Sziasztok,
Konyha tervezéséhez kérek segítséget.
Indukciók főzőlap és mosogató beépítésénél lehetséges-e, hogy a peremet is besüllyesszem a munkalapba?
Csináltatok-e már ilyet? Mire kell figyelni?
KösziOkos embernek a nagyapja ültet diófát.
-
thomgrande
tag
Valószínű hogy egy jó fotós sem csinál ilyen ajtót. Akkor neki miért kéne jól fotózni.
[ Szerkesztve ]
"Magyarország rég nagyobb volt, De ennél nagyobb már nem lehet. Magyarország beteg nagyon, Nem szereti magát, rágja a gyűlölet. Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, Ez már Európa?"
-
nesa
veterán
válasz Fekete dió #23619 üzenetére
Szep, es a kep is megut egy elvarhato szintet.
Igaz az aljat levagtad de mind1.[ Szerkesztve ]
-
thyeby
őstag
-
Dáffid
újonc
...
[ Szerkesztve ]
Üdv.: Dávid
-
Dáffid
újonc
Megkaptam én is yooccoo-tól a a központos fúrószárakat
Üdv.: Dávid
-
Pydew
csendes tag
-
martong
tag
Lehet már volt, de szerintem ötletes:
(majdnem) négyzet alakú luk fúrása[ Szerkesztve ]
-
thyeby
őstag
válasz #22145024 #23603 üzenetére
Úgy tűnik, a metebó gépei szeretik, ha a felhasználó feltétlenül észreveszi: Figyelj, én most lágyindítok neked.
Valamelyest kíméli az akkukat, szénkefét, másegyebet, az kétségtelen. De úgy tudom, hogy az LT ütvecsavarozó. Ha az, akkor az azért jó, mert nem rágod le olyan könnyen a menetet, ha anyát hajtol fel valamire. Mondjuk rákapatni akkor is kézzel illik.
Engem is idegesített a dekopírjukon a lustasága.[ Szerkesztve ]
-
jimy_l
tag
Öreg rozmár nem sza.......
Ha szavazással, bármit ellehetne dönteni. Már betiltották volna.
-
törölt tag
Urak,
A metabo LT az direkt ilyen lassan pörög fel? Pl a többszörös szépségdíja és töredékébe kerülő hitacsi is gyorsabb nála.
Vákony műa. lemezbe teszek ilyennel furatokat, de engem zavar, hogy "lassan" indul. Vagy ezzel a finom(abb) felfutással érik el, hogy sokáig bírja a gyűrődést?
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Milyen autót vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen TV-t vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- PlayStation 5
- OLED TV topic
- További aktív témák...