Új hozzászólás Aktív témák
-
thyeby
őstag
Szerintem vedd meg akkor inkább az aldisat, mert arra 3 év gari van. Évi háromezerért használni egy akkusfúrót nem is olyan drága dolog. Hallottam már olyat, aki elégedett volt a lidissel, szerintem az aldis meg ugyanaz. De ne igyál ezúttal mérget a szavaimra.
Több fa van, mint asztalos!
-
Traxx
őstag
válasz thyeby #23193 üzenetére
Azzal tisztában vagyok (meg ők is), hogy ezek nem örök élet+1 nap kategóriások. De mint írtam, hobbi célra lesz használva, és a hobbin ne azt értsd, hogy hétvégénként. Saját részre sem ruháznék be ilyen célra 40 rugós gépbe, ha nem komoly hobbi és / vagy munkaeszköz lenne...tudom, hogy ha tartósságban nézem, megtérül, mert nem 5 év alatt döglene meg nálam, hanem 25 alatt. És a keret ennyi lenne, sajna.
Ez már erősen magánvélemény: én azt a szemléletet képviselem, hogy van X Ft-om valamire (legyen az bármilyen műszaki cikk), és abból próbálom kihozni a lehető legjobbat. Mondták nekem, hogy miért veszek 81 centis képátlójú tévét, miért nem méter fölöttit, miért nem okostévét, vagy 3D-set, miért nem X márkát Y helyett, stb. És erre csak ennyit tudtam mondani, hogy ez és ennyi van, és ebből élek. Egy kivételtől tekintek el: olyan eszköztől, ami az életminőséget határozza meg alapjaiban, ott tényleg a lehető legjobbra próbálok szert tenni (pl. szemüveg, de az életemben előfordul más egyéb is, többszörös "szemüvegárban"). Szóval kétélű ez. Jogos, amit mondasz, de nem tudok teljesen egyet érteni veled.
[ Szerkesztve ]
"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)
-
thyeby
őstag
válasz pali923 #23183 üzenetére
Igen, köszi!
De sajnos ez akciósan is 70 ezer, mire ideér. Nekem még postástól 50 alatt sikerált innen ezt megvásárolnom - hálás is vagyok érte Sokának. A 70 viszont már olyan közel jár az eredeti Triton árához, hogy én inkább arra vadászok. Linkelt gép mindössze kb £35-el több postaköltségestől, mint a klónja, viszont nem 2KW, hanem 2,4. Igaz, még kábelt is kell rajta cserélni, de én inkább bajolok majd ezzel a cserével is.Több fa van, mint asztalos!
-
Armahun
addikt
-
thyeby
őstag
Ezt nem úgy illett volna hirdetni, hogy olcsón, hanem úgy, hogy reális áron.
Szerintem nem az a baj ezzel, hogy neked már kicsi, inkább az, hogy neked ez barkács. Egy 270-es gyalu az asztalosmunkák oroszlánrészére elég szerintem, ha az korrektül van konstruálva. De ez szemmel láthatóan nincs.
-
thyeby
őstag
Kínomban biztosan tökönvágnám magam azzal a fúró csavarozóval, amivel a párom 17 keretből lepne meg. Nem mondanám neki, hogy ne bántsam meg, de törném az agyam rajta, hogy miként cserélhetném ki legalább a legkisebb Makitára - ami duplaennyibe kerül ugyan, de ott kezdődik az, ami már nem pénzkidobás.
Ezért javaslom, olyan boltban vegyen 17-ért, ahol van esély vmi jobbra csereberélni titokban majd.Egyébként nem rendszeres használatra én Lítiumos akkuval javasolnék, az meg 40 ezer körül kezdődik, mondjuk egy pici, de príma AEG. Van hasonlóm, ezzel nekem is valódi örömöt szereztek volna. Van ez a gép olcsóbban, de én most nem keresgéltem, mert csak egy Lítiumosra akartam rámutatni hamar.
Ne gondold, hogy azért írtam mindezt, mert túl finnyás vagyok. Elég sokféle fúró csavarozó megfordult már a kezemben, és elég sok ismerősöm van, aki beruházott barkács akkus fúróra. Nem ismerek olyat, aki évek után is elégedett lett volna, és hű maradt volna a típushoz. Ettől még biztosan van ilyen is, de az én tapasztalatom szerint többek csalódnak, mint akik nem. Sógorom pl már biztosan elköltött 50-60 ezer forintot akkus csavarozóra. Mindösszesen persze. De mindahányszor megállt a barkács kategóriánál, amikor pótolnia kellett a tönkrement gépet. És most sincs akkus fúrója. Pedig annyi pénzből már nagyon komolyat vehetett volna, ami még mindig kifogástalanul működne. (És amikor összeismerkedtünk, ő nézett engem hülyének, hogy egy vagyont adok egyetlen fúrógépért.)
-
Traxx
őstag
Mint például ez? Ha összevetem, 25 vs. 30 Nm, de lítiumos. Külsőre is elég tetszetős Leltem még egyet, de az Aldiról nem tudom, mit gondoljak : [link] Fordulatszámnál egyébként itt miért van 2 érték megadva? (0-300 / 0-1400)
local1: köszi
[ Szerkesztve ]
"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)
-
mdk01
addikt
Ha jól emlékszem akárhányszor szóba került ez az "olcsó, de jó behajtógépet keresek, és ritkán lesz használva" kérdés mindig oda jutottunk hogy Li-ion-os aksi kell mert az tartja a töltést sokáig, és jobban bírja a ritkán töltést, rátöltést, tehát kiindulásnak talán ezt kellene alapul venni aztán a teljesítményt és a márkanevet és stb.
-
Traxx
őstag
válasz #05304832 #23185 üzenetére
Köszönöm az útmutatást Az a harci helyzet, hogy én is eléggé süsü vagyok a témához, de a specifikációk alapján nekem is a Skil tűnt a legígéretesebbnek, a B&D 11 Nm nyomatékával szemben a 30 elég meggyőző, legalábbis ebben a szegmensben. Az 1 év gari engem is elbizonytalanított egy kicsit. Bár csak negyedóra keresés alapján néztem szét. A B&D nálad miért esik ki? Mint márka, vagy konkrétan ez a típus?
mintAdarab: az utolsó bekezdéseddel teljesen egyet tudok érteni, valóban kicsit lutri. De szegény ember léggel hűt, ha nem futja vízre Ha több pénze lenne az illetőnek a projektre, akkor (az itt olvasottak alapján) egy Makitába vagy Dewalt-ba belehajszolnám. És azt is megértem, hogy egy komolyabb gép esetében csak az akku kerül ennyibe, mint amennyiért most lenne egy teljes gép, de ez van. No meg abban is bízok egy kicsit, hogy mivel nem mindennaposan vagy ipari célra lesz használva, sokáig bírná egy ilyen belépőszintű masina is
-
generatoros
tag
http://www.youtube.com/watch?v=MxpQoe6qKjs ezen a videon 5.58-nél mutat egy száras profilmarót. cmt és freud katalógusban nem találtam. lehet béna vagyok? tetszene egy ilyen mert a plattoló maróval elérhető max 30,5mm széles marási felületet kb 10 mm-el nagyobbra tudnám készíteni. lehet hogy csak a film kedvéért készült egyedi darab lehet ez a marószár ? Előre is köszönöm, ha tud valaki segíteni.
-
törölt tag
Az a helyzet, hogy az idejárók 40k alatt nem nagyon vesznek semmit, mert a kezükben hullanának szét. (nem ritka a 2x ennyibe kerülő sem)
Már nem emléxem, hogy konkrétan ki kérdezte, de asszem a faterját akarta meglepni egy megfizethető darabbal. Egyébként az elmúlt egy évben is vagy 3x előjött ez a téma egészen komolyan, pro-kontra érvekkel. Talán thyeby szokott a legmélyrehatóbban "vitatkozni"; a nevére rákeresve talán könnyebben megtalálod, amit szeretnél (google soxor jobb találatot ad, mint az itteni kereső)
Mondanám én, hogy vegyél akciósan hitacsit, de az meg olyan ronda szegény, hogy a vurstliban is csak egy pálcára merik kitenni, mert különben rájuk gyújtanák az egész hóbelevancot.Az a 3 tipus, amit még az elején felsoroltál, azok nagyon lutrik; a legtöbb esetben egészen konkrétan nulla mérnöki tevékenység van mögötte. Egyszerűen megveszik valami réges régi levetett darabnak a gyártási jogát és saját név alatt próbálják rásózni az egyszeri teszkóbajárókra. Nulla innováció, nulla product life management, se emberük, se pénzük az ilyenre. Aztán ami kijön az ilyen rendkívül magasfokon menedzselt kínai műintézményből, azt kapod a bótban.
-
pali923
aktív tag
-
Traxx
őstag
válasz unreg1 #23178 üzenetére
E fölött elsiklottam, köszönöm Viszont az előző hsz-ben lévő felvetésem állna: mennyire igaz az, hogy belépőszinten nem olyan nyerő a Bosch?
-
Traxx
őstag
válasz yooccoo #23180 üzenetére
Köszi, de itt 25 ezer a legolcsóbb gép is, ami már jóval túlmegy a kereten
mintAdarab: keresgéltem, és meg is találtam D@ani88 két hozzászólását: [link], [link]. A másodikra érkezett konkrét válasz, ami egy Bosch-t takar, viszont a válaszadók mondták, hogy az akkuja elég rövid életű. Ismerősöktől hallottam, hogy a Bosch nem a legjobb az alsó kategóriában (nem tudom, ez mennyire van így, simán lehet, hogy semennyire), ezért nem is tettem bele az előző hozzászólásomba, és inkább azt a hármat néztem ki kiindulásképpen. De azokról nagyon sok infót szintén nem leltem De ha van jobb választás, akkor arra szeretnék lecsapni, a cél nyilván ebből a nem túl sok pénzből a lehető legjobb megtalálása. És mivel ajándékba lesz, a használtakat kilőném
-
Pydew
csendes tag
Ha valakit érdekel, ezt találtam neten, nekem ez már kicsi:
http://www.jofogas.hu/gyor_moson_sopron/Kombinalt_gyalugep_olcson_14441024.htm
[ Szerkesztve ]
-
unreg1
tag
[ Szerkesztve ]
-
Traxx
őstag
Sziasztok!
Egy nő ismerősöm szeretné a párját meglepni egy akkus fúró-csavarozó masinával. A gép nem rendszeres használatra lenne. Viszont mindketten eléggé sötétben tapogatózunk, hogy mi is lenne a keretből kihozható legjobb vétel, a keret pedig max. 17 ezer Ft.
Első körben ezeket nézte / néztem ki:
Einhell, és van pótakkuja, meg a többitől erősebbnek néz ki a specifikációk alapján
Balck&Decker...előny lehet, hogy van plusz akku, + 2 év gari
SkilEddig ennyit sikerült kiokoskodni. Van valami egyéb jó tippetek, akár ezeken kívül?
Köszönöm a segítséget
[ Szerkesztve ]
-
beti
csendes tag
Sziasztok !
Van ez a Blum ütközéscsilapító : http://www.butor-szerelveny.hu/index.php?inc=product&ref=367
Ezt fel lehet más kivetőpántra is rakni , vagy csak a Blum-ra?
Tibi -
Pompiere
csendes tag
válasz unreg1 #23169 üzenetére
Annyi a bibi, hogy a "csinálás" még a tervezés, tehát nincs mit próbálnom. Egy olyan falra kerülne ez a felső szekrényelem, ahol a csempe síkjától 335 mm-re van az ablakkáva síkja. Amikor épült a ház, ez a méret elégnek tűnt egy 18-as front és egy 300 mm mély dobozhoz. Csak közben a nőneműektől felmerült az igény, hogy kellene a tetejére egy párkányléc is amelynek a szélessége 71 mm, amiből van ugye a 30 mm ami a doboz tetejére megy a lefogatáshoz. Ez aztán egyből megnövelte 41 mm-rel a szükséges helyet 359 mm-re. Így meg 24 mm-t belelógna az ablakba. Na most, innentől kezdve a 300 mm-es dobozméret nem jó. Azért kérdeztem, hogy melyik megoldás nézhet ki szebben. Megrajzoltam mind a kettőt. Szerintem az első jobban néz ki. Megnézve néhány az asszony által összevásárolt német lakáskultúrával foglalkozó újságot, ott is úgy néznek ki ezek a párkánylécek mintha az ajtó külső síkjától indulna a törés. Mindezekre még hab a tortán, hogy az asszony 28 centis tányérjainak is bele kellene férnie a szekrénybe.
A második kérdésemnél szinte én is ugyanarra jutottam, mint amit te javasoltál. Ha a 2-es oldallap mélysége rövidebb 5 mm-rel akkor elvileg jó a sík. Viszont az 1-es és 4-es ajtó közötti 7 mm-es hézaggal még mindig kezdeni kellene valamit. A 2-es oldallapként egy 12-es korpusszal talán ez is megoldható lenne. Ugyanakkor megint felmerül egy probléma: a doboz tetejére rakott párkányléc a csomópontban kissé furán fog állni, ámbár nem tudom, hogy mennyire lenne észrevehető.
-
mdk01
addikt
válasz #05304832 #23167 üzenetére
oldalakhoz képest a fenéknek van egy kis beállása
Azt én is néztem de az ott van mindkét oldalt és én betudtam annak hogy mivel a hosszú élen 2mm gömbölyítés van, a rövid éleken meg egyenesen vágja le a gép az ABS-t, így sztem csalóka és ennek a kettőnek a különbségét látod.
-
unreg1
tag
válasz Pompiere #23168 üzenetére
Az lenne a legjobb, ha egy szakaszon feltennéd mindkét módon a párkánylécet, lefotóznád és betennéd ide.
Úgy könnyebb tanácsot adni, elvégre ez egy esztétikai kérdés.A sarokelemre van egy trükk, a sarokszekrény 6 mm-el álljon előrébb, mint a mellette levő darab. Ezt úgy a legegyszerűbb megoldani, hogy a sarokszekrény oldala 6 mm-el legyen szélesebb, mint a többi szekrényé.
Ekkor fognak az ajtók élei pont sarokban találkozni. Persze csak akkor, ha a sarokelem ajtaja nem sokkal keskenyebb.[ Szerkesztve ]
-
Pompiere
csendes tag
Tisztelt urak!
Műkedvelőként konyhabútor felsőrészt csinálok.
Az elemek tetejére Nettfrontos párkánylécet szeretnék tenni. A párkányléc szélessége 71 mm, amiből 30 mm az az egyenes rész ami a dobozok tetejére fekszik és itt van lecsavarozva.
Ehhez kapcsolódna a kérdésem:Hogyan nézne ki jobban, mi a gyakorlat: ha a 30 mm-es rész teljesen a doboz tetejére fekszik és 41 mm van a "levegőben", vagy csak 12 mm fekszik a dobozokon és 59 mm van a levegőben. Ez utóbbi esetben a frontok külső síkjától indul a párkányléc "törése" a plafon felé, míg az első esetben közvetlenül a doboz függőleges síkjától.
A második kérdésem az lenne, hogy felső sarokszekrény elem, illetve a mellette lévő elem(ek) - az ajtók 45 fokban állnak egymáshoz képest - az ajtó hézagainak szebbé tételére mi a megoldás. Megszerkesztettem papíron a bútorlapok és a rá kerülő ajtók csomópontjait de iszonyúan csúnyán néz ki. Hatalmas - 7 mm-es a hézag - plusz még a sarokelem ajtajának függőleges külső élei a mellette lévő elem ajtajának külső síkja mögé kerül.
Van erre valami megoldás. Jó néhány konyhabútort megnéztem az ezzel foglalkozó cégeknél, de ott sem tudtak mit mondani. Mindenhol óriási hézagokkal illeszkedett a sarokelem ajtajának két függőleges külső éle a jobbról és balról lévő szomszédos elem ajtajainak éleihez.
Bocsánat a körülírásért de egyszerűbb lenne mutatni mint elmondani.
Előre is köszönöm az építő jellegű tanácsokat.
-
mdk01
addikt
válasz Robertoq #23164 üzenetére
Jó helyen mérted a sín távolságát a fenéktől?
Az oldallapra csavarozható résznél a hátsó 5cm lehajlik ugye. Nem ez szivat meg, mert az kb. 2-3mm-t hajlik hogy behúzza a fiókot.
Én még azért a szekrény csavarodásra gyanakszom erősen, mert az a derékszögön nem változtat csak a vízszinten. Ugye nem vmi béna vízmértékkel nézted vízszintbe? -
thyeby
őstag
válasz Robertoq #23164 üzenetére
"A fiókban mértem 2-3 mm átlóban, de az alakot a metabox adja, fenéklemez meg hátfal van csak hozzáadva ugye."
Hidd el, nincs ebben semmi misztikum. Lépésről lépésre kell menni, és ellenőrizni, hogy hol megy el a vinkli, vagy a sík.
Most nem világos:
A fiók testátlójában mértél 2-3 mm-t, vagy a fenéklemez átlójában?Ellenőrizd:
1 - fiókfenék derékszög, esetleg csavarodás, de az nagyon ritka hiba.
2 - ugyanez a hátfalon
3 - korpuszok párhuzamossága.
4 - nincs-e csavarodva a blumAddig ellenőrizz, és főleg ott, ahol az átló nem stimmel. Az átló csak akkor nem stimmel, ha nincs meg a derékszög mindhárom dimenzióban.
A filmen az én szememnek a hátlap és a fenéklemez között rés látszódik, nagyobb, mint a jobb oldalon. Nem lehet az, hogy a csavarozás a lúdas? Csavarral úgy építkezünk, hogy ahol elindul a csavar, ott pontosan csavar vastagságot fúrunk, amibe a csavar szorít, oda meg csak magméretet. Ha mindent átfúrunk magmérettel, úgy gyakori hiba, hogy a csavar menete az illesztésnél kitart. (és ugye, akkor már el is szállt a derékszög) Lehet így is dolgozni, de az nagy odafigyelést igényel, míg előző verzió képes automatikusan összehúzni magát.
-
Robertoq
őstag
válasz Robertoq #23157 üzenetére
A szekrénytest az biztos jó, minden párhuzamos, derékszög megvan vinkivel is néztem meg átlóval is, a vízszint is tökéletes. Megigazítottam a síneket, most már nem lötyög, de nem lett tökéletes, mert jobb oldala szépen felfekszik a korpuszra, a bal oldalon meg elmarad 3mm. A fiókban mértem 2-3 mm átlóban, de az alakot a metabox adja, fenéklemez meg hátfal van csak hozzáadva ugye. Ha a bal sínt hátul kiemelem 3mm-el akkor szépen záródik, de nem értem miért nem fut párhuzamosan a fiók 2 oldala. A sín 2mm-re van a korpusz elejétől mindkét oldalt. Továbbra is misztikus kicsit
-
mdk01
addikt
válasz Robertoq #23157 üzenetére
Ha a sín párhuzamosan van felszerelve a szekrényfenékkel és minden méret a leírás szerint van, akkor az a kottyanás(ha jól érzékelem akkor fel-le van) a szekrény nem megfelelő beszintezéséből is adódhat.
Lehet megvan csavarodva a szekrény.Amúgy a 2mm már tényleg sok az 1mm-t még úgy ahogy ellehet csalni itt ott, de a 2mm sok.
[ Szerkesztve ]
-
Robertoq
őstag
Most adtam fel kb 3 óra próbálkozás után, hogy beszereljem életem első Blum fiókját Katalógus szerint kimértem a sín helyét, fel is csavaroztam, stimmel is, 1-2 mm eltérés van maximum és nem akar rendesen behúzni a fiók, a bal oldala kintebb áll meg és van egy erős holtjátéka, jobb oldala meg tökéletes. Ha a bal oldali sín hátulját fél cm-el lejjebb eresztem, akkor jó lesz, de ez nem normális. A szekrény totál vízszintben van, átló is meg párhuzamosság is megvan.
-
GeriCool
aktív tag
válasz yooccoo #23140 üzenetére
Köszönjük az utánajárást!
Gondolom a 2000 forintos ár darabra vonatkozik. Illetve még mindig a menete érdekelne. Keresselek fel benneteket, rendeljük meg nálatok vagy Ti hoztok azt majd szólsz ha van....
Illetve ha darabos árról van szó, akkor mindhárom méretből hozattok? Válaszodat előre is köszönöm! -
Armahun
addikt
válasz Devil84 #23150 üzenetére
Lógasd le laposvassal.
Az egyik végére rárögzíted a sínt, a másikra fúrsz egy lukat, amin keresztül rögzíted a meglévő lukba.
A vasat akár ugyan azzal is lefestheted amivel a fal van, így nem fog elütni.Ha szerinted egy tárgy lehet Ő, akkor te is az vagy. Jó étvágyat evés előtt illik kívánni. A már evő embert ezzel étkezésében megszakítani igen nagy illetlenség.
-
Devil84
csendes tag
válasz unreg1 #23149 üzenetére
Sajnos a fúrás semmiképpen se játszik (Egy kb 6cm-es beton falat kellene fúrni, aminek a túloldalán most lett felújítva a szoba, új tapétával....az előző nagyon finom fúrásnál is itt-ott "átszakadt")
Neuroanatómiai károsodás zavarja a retikuláris aktiválási rendszeremet :)
-
Devil84
csendes tag
Sziasztok! Egy problémám megoldására kérnék ötletet/tanácsot. A konyhában a felső szekrények rögzítéséhez fel van csavarozva a sín és a szekrényekben pedig benn vannak az állítható akasztók. A szekrény rálóg(rátakar a csempére).
A problémám az, hogy szeretném a szekrényt lejjebb engedni, kb 5-10 cm-rel. Hogyan tudnám ezt megoldani anélkül, hogy újra kellene fúrnom a falat? Előre is köszönöm!Neuroanatómiai károsodás zavarja a retikuláris aktiválási rendszeremet :)
-
-
yooccoo
aktív tag
azt írta vissza, hogy 1 héten belül itt van, természetesen ugye onnantól számolva, hogy megkapták a pénzt
2.050,- Ft lesz az árafog jönni majd bitbefogásos fúrószár is pár garnitúra, meglátjuk, milyen lesz
-
thomgrande
tag
-
törölt tag
sniccer ceruza penge
Úgy látszik, nemcsak a laptopoknál/telefonoknál dívik a minnél laposabb kivitel, de már az ácsceruzát is utolérte a métely -
arvaiz69
csendes tag
-
martong
tag
-
mdk01
addikt
válasz martong #23122 üzenetére
Van értelme mert központosan lehet vele fúrni de sztem ez csak annak jó aki sok egyforma akármit csavaroz fel, tömörfába ahol elmehet a fúró vmerre.
Csavar elvileg az ülőke alá a kötők sarkához a pakniba kellett de ott sztem sincs sok értelme ennek, meg úgy eleve az egész széknél.[ Szerkesztve ]
-
martong
tag
-
yooccoo
aktív tag
mondjuk azért nem mindegy, hogy 3000 vagy 6000
-
thyeby
őstag
válasz yooccoo #23105 üzenetére
Igaz, hogy speciális, de egyszerű, olcsó és hasznos. Csak egy baj van vele. Olyan kevesen tudnak róla, hogy a kereskedőnek nem éri meg tartani belőle, mert valószínűleg raktáron ragad. Talán a bútorszerelvények közt jól elkélne pedig.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz GeriCool #23099 üzenetére
A topikban említik: vix bit
Az ebayen meg ált. így hívják: SELF CENTERING VIX BITSKb ez a legolcsóbb, aki hajlandó küldeni magyarba; ~25 USD. A többi ennek a többszöröse, de nem néztem meg tüzetesebben, hogy van-e érdemi különbség
[ Szerkesztve ]