Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
lrobertoc
tag
válasz
Speciali #21383 üzenetére
Ez világos, hogy "normál" esetben azzal húzatnám össze, de szerintem rövid változat sem férne el elől az L alakú mosogató tálcáinak kivágása miatt!
Szóval egyenlőre tanácstalan vagyok..... lehet 45 fokos csapott sarkot kellene tervezni és ahhoz sarok mosogatót nézni.... de akkor meg olyan munkalapot kell választani, amiből van 60-asnál nagyobb és nem egész táblát kell megvenni....... -
msbing
újonc
válasz
Winner_hun #21390 üzenetére
két centis kókuszlap lesz rajta, az elég gyorsan szárad. a kifurkálás az milyen sűrűséget jelenthet? attól nem lesz törékenyebb a lap? ha ágyrácsra tesszük (vagy csinálunk alá keresztbordázatot, akkor lehet, hogy 10-es lap is elég?
-
epmd
tag
válasz
lrobertoc #21364 üzenetére
3.-hoz válaszolva.A Makitát,és társait nem igazán lehet összehasonlítani szerintem,egy Einhellel,az utóbbival,nagy minőségi kompromisszumokkal,barkácsolni lehet.Nekem egy Bosch van,aminek ugyan olyan talpa van ,mint a drágábbik Makitának. Teljesen kottyanásmentes,precíz gép mind a kettő,de nekem a Bosch jött be jobban.11 év,és vagy 20000 keksz után is úgy működik,mint az elsőnél.
-
Armahun
addikt
És egy olyan megoldáshoz mit szólnátok, hogy az ágyrácsra rátenni egy vékony rétegelt vagy farostlemezt.
Lehet akár perforált is. -
nesa
veterán
válasz
Predator2 #21379 üzenetére
En mar akus NI-CD gepeket alakitottam litiumosra, addig egyszeru hogy kiveszed a regi cellakat a gond ott kezdodik hogy a Li-ion cellak merete koszono viszonyba sincs a NI-CD es a NI-MH val nem veletlen teljessen mas meretuek, aztan kerdeses hogy a regi aku haz szetszedheto-e es hogy fog beleferni a kello mennyisegu cella, utanna nagy kerdes hogy a regi tolto mit tud kezdeni a Li-ion aksival feltolti-e rendessen vagy a tolto tulmelegszik es levalt(esetleg tultolt es bumm) az eggyik 9,6-18v makitaval igy jartunk, egy masik tipusu makita 9,6os tolto meg tok faszan kezeli a cellakat 9,6 helyett 10,8 ra lett cellazva es 12,4 nel kikapcsol, ez makitanal nemokoz gondot szinte mindbe szabvany RS motor van amik olyanok hogy PL 6-14v.
Ha a tolto nem megbizhato Li -ionhoz akkor be kell szerezni egy alkalmas toltot ez par ezresbol megvan kinabol.
Ja megvalami mig a ni-cd cella 1,2V a Li-ion 3,6 vagy 3,7 de vannak mar ugyhiszem 4 voltos cellak is.
#21386) msbing
Kerdeses milyen surun lesz alalecezve, azert par helyen nemart perforalni, kell kis szellozes.
-
msbing
újonc
200x90 cm-es ágykeretbe szeretnék ágyrács helyett MDF lapot vagy rétegelt lemezt tenni (mert nagyon vékony fekvőbetét lesz csak benne, fájós derekú, "inkább a padlón alszom" embernek). Nem szeretném, hogy túl nehéz legyen az egész konstrukció...meg haza is kell cipelni azt a táblát. Mit gondoltok, milyen vastag kell legyen a lemez (akár az MDF vagy a rétegelt), hogy elbírjon egy max. 100 kilós embert és ne vetemedjen az idő múlásával?
-
Speciali
tag
válasz
lrobertoc #21375 üzenetére
munkalap összehuzatoval tudod összehuzni a munkalapot. Be kell süllyeszteni.
ML összehuzato -
Speciali
tag
válasz
Predator2 #21377 üzenetére
Zöld Boscht mellözném. A többi jo lehet. Én itt a cégnél egy evig használtam valami ilyesmi Hitachit, mint amiket linkeltél. Mikor megkaptam sem volt uj, ütve vágva volt, birta, amig végre tönkrement.
A zöld Boscht kivéve, szerintem mindegyik gép elnyühetetlen hobbi, hetvegi használattal.
Li akksit nem fogsz tudni betenni egy eredetileg nem Li-os gépbe. Nem passzol a feszültség valoszinüleg. De ha mégis, nem érné, mert uj akksi, es valszeg uj töltö is kellene. -
-
nesa
veterán
válasz
En mar uj NI-CD aksis geper nemadnek 10k nal tobbet a Li-ion eg es fold mennyivel praktikussabb hogy barmikor radughatod a toltore nincs memoria efektus es ugyanaz a kapacitas fele sulyu....mondjuk NI-MH ba se nagyon van memo efektus de annak meg az elettartama igen rovid.
-
Predator2
addikt
És ha bemennél egy boltba a garis gépek közül melyiket vennéd le a polcról?
(ajándéknak, nem ipari használat, de mégis megbízható/tartós gép)
Ha netán tönkremegy az egyik ni-cd akksi akkor lehet helyette a gépbe rakni egy li-ionos akkumulátort?
Azt gondoltam a Hitachik közül a második változatot fogod ajánalni.
-
epmd
tag
válasz
Szerintem a Dewaltal, Makitával, és a legelsőnek linkelt Hitachival nagy bakot nem lőhetsz!Zöld,barkács Boscht nem vennék ipari gép árán.Az a garancia nélküli,kék Bosch jó gép,de ha elromlik,akkor az elégé zsebbenyúlós lesz javíttatni.És ha lehet,2 aksival vegyél,mert a gyári aksi elég drága önmagában külön.
-
Predator2
addikt
Helló
Bocsánat, hogy eltűntem csak összejöttek a dolgok.
A gépeket megnézni/kipróbálni sajnos nem fogom tudni. Megbízom a ti tanácsotokba/szaktudásotokban.
Átolvasgatva amit írtatok
Hitachik:
HITACHI DS12DVC akkus fúró-csavarozó kofferben (2×1,2Ah/12V)
Ez a kettő ugyan az csak az akksikban val különbség ha jól látom:
HITACHI DS12DVF3 (1×2,0Ah/12V) akkus fúró-csavarozó kofferben
Hol tudnék még1 akkut venni hozzá? (ne a gagyi fajtából)HITACHI DS12DVF3 (2db×1,5Ah/12V) akkus fúró-csavarozó kofferben Ő csak akkor jöhet szóba ha be tudnám szerezni 30 körül. Esetleg hol tudnám olcsóbban beszerezni?
Makita az ajánlásotok alapján:
MAKITA 6271DWPE akkus fúró-csavarbehajtó (2×1,3Ah/12V) kofferben
Dewalt:
DEWALT DC740KA 12V NiCd akkus fúró-csavarozó (2×1,3Ah/12V akku)
Illetve találtam 3 gépe apródon amiken elgondolkodtam. Mind a három Bosch.
Akkumulátoros csavarhúzó , Bosch új ipari!
Sajnos nincs garancia. Bolti bemutató darab.Új Bosch PSR 14,4 LI-2 akkus fúró,csavarozó + ajándék szárkészlet
Bosch PSR 14,4 Li2 fúró-csavarozó
Év végül a kérdések:
Ajándékba lenne apumnak. Ti melyiket választanátok a felsorolt listából?
Ha netán tönkremegy az egyik ni-cd akksi akkor lehet helyette a gépbe rakni egy li-ionos akkumulátort?
Mennyivel jobb vagy éppen rosszabb a Makita a Dewalt/Hitachikhoz képest? Vagy a Makita esetében csak a nevesebb márka miatt kerül ennyibe/ennyivel többe?
Van annyival jobbak a Boschok, hogy megérje gari nélkül inkább azt venni?
Köszönöm a válaszokat.
-
lrobertoc
tag
válasz
lrobertoc #21364 üzenetére
PLS!
nagyon kellene valami ötlet az alábbi sarokmosogató beépítéséhez:
http://www.mosogatobolt.hu/components/com_virtuemart/shop_image/product/ATLANTIC_83.20_U_4e0dc58fb9525.jpgHogyan tervezzem a munkapultot? 45fokban vágva??? Az elejét mivel tudnám összehúzatni? Főleg, hogy a 60-as munkalap 4 cm-re alapból kiugrana a korpuszhoz képest....
-
hagy kérdezzem meg, hogy ti főleg bútorokkal foglalkoztok, vagy van köztetek egy kissé "művészlélek" beállítottságú is?
a lényeg, hogy vettünk egy egyszerű kis zenélő dobozkát, ami barátnőmnek nagyon tetszik, de papírból van. ennek szeretnék valahol, valakivel csináltatni egy fa dobozt, így saccra 5*4*3 cm méretű lehet. valamelyikőtök foglalkozik ilyesmivel, vagy tudtok-e ajánlani olyan kollégát aki igen?
köszönöm!
-
pali923
aktív tag
Természetesen szívesen veszek minden építő bírálatot.
Kipróbáltam, nagyon jól szív, igen sok levegőt tud mozgatni. A kifújó részt elég egyszerűen gondoltam elkészíteni, de rájöttem, hogy nem lesz jó úgy. Egy kicsi porszívós zsákot tudtam rárakni eddig jobb híján. alig egy perc után elfogyott a szívóerő, meg is ijedtem, hogy rossz az egész konstrukció. Aztán rájöttem, hogy csak a porzsák telt meg, ettől viszont az egész működésképtelen lett. Szerencsére csak a finom por egy részét fújja ki, de az is elég neki. Csak egy kicsi zsákot akartam rátenni, minden flanc nélkül. Innen rendeltem anyagot (sajnos zsákot nem varrnak akármilyen méretet), ebből fogok varrni vagy varratni egy ideillőt. Laposat képzeltem, amit majd csak felfúj a gép, ezért szélesebb kicsit az alsó lap.
Most azt gondolom, hogy alulra teszek valamilyen dobozt fából, arra applikálom rá a zsákot. A doboz funkciója az lenne, hogy a zsákból a port könnyű legyen üríteni, ha el akar dugulni. Na ehhez kérek tanácsot, mekkora ökörség, amit elgondoltam.
Már nagyon szeretném beüzemelni. -
pali923
aktív tag
Alatta van a Thien-féle módszer alapján készített szeparator, ennek ezer változata van a neten. Valaha vettem egy táblát hajlítható rétegelt lemezből, akkor éppen csak ilyet kaptam. 7 mm vastag, még volt belőle annyi, hogy ezt is meg tudtam csinálni belőle. Gondolkodtam a plexin is, de ezt már nem kellett venni, igaz, hogy a plexi látványosabb lenne
. Így csak azt látom, hogy felszívja az anyagot, és bekerül az alján levő vödörbe.
Szeparator alja:
teteje:Az a tapasztalatom, hogy nagyon hatékonyan szűr, és nem nagy kaland megcsinálni, még amatőrként nekem is sikerült
Jófajta porszívók elé is érdemes csinálni egyet megkímélendő a porgyűjtőket.
Az enyém kicsi, csak 16 literes a vödör az alján. Természetesen ez is bele van marva a lapba, csak arról nincs képem. Ide kellett volna a békazár, de macerás lenne a vödörre rögzíteni, ezért a legegyszerűbb megoldásként van alatta 3 léc, tökéletesen rögzít. Az egészet egy faállványba raktam, bármikor szétszedhető, mozgatható és kicsi. sajnos nekem ez is szempont. -
pali923
aktív tag
Már fenyegetőztem vele, hogy írok a porszívómról. Gyakorlatilag hulladék darabokból van, csak a ventilátort kellett megvenni eddig. Mostanában jutottam el odáig, hogy működik is, csak a vásárolandó alkatrészek hiányoznak: a csövek és a porzsák. Mindegyik folyamatban van. Most még meg lehet kritizálni, és lenne még legalább egy kérdésem is.
Így néz ki:
Felül van a motor, ezt örököltem, 2800-as fordulatú orosz csoda, örökös lesz, mint a nyomorúság. A szívó rész ez alapján készült, itt van egy rajz, ezt kicsinyítettem le a ventilátorhoz arányosan. -
lrobertoc
tag
Üdv Mindenkinek,
Ismét egy kis segítséget kérnék az alábbi csokrokra hobbi farigcsáló lévén:
1. negatív sarokba milyen megoldást javasolnátok mosogatóhoz? 2 tálcás L alakú mosogatót építenék be, de nincs ötletem, hogy a munkalapot hogyan lehetne összetenni? Egyszer már csináltam egy L alakú munkapultot, ott összemarattam és 3 összehúzóval húzattam, közé Helmipur ment! De a mosogató esetében ezeket rögtön ki is kellene vágni.... vagy ebben az esetben csak a tálcákat szoktátok kivágni?
2. szintén negatív L sarok: ha sarokpántot használok, hogyan szokás az ajtófrontokat számítani? A két ajtófront találkozásánál hány mm fugát szokás hagyni? Pl. az L alak két szára 30-30 cm. A 18-as lapra 16mm ráütést szeretnék, a frontok vastagsága 16mm, akkor a frontok szélessége mekkora lehet? 28,2cm-en koppon lennének?
3. tetszik a lapostipli technológia, viszont próbálgattam egy OBI-s Einhell gépet, de nem kaptam 100%-os eredményt azon az oldalon, ahol a lamello nem enged mozgási teret. Pl egy saroknál egy fél mm difi tuti hogy volt, ha a síkot nézem.. Mondjuk ez egy alap gép, de mit tud egy makita v. társai??
-
Skillet
addikt
válasz
Armahun #21359 üzenetére
igazad lehet.
akkor ITT egy másik. itt is kamu szaga van?
barátomnak van ilyen AEG. ő mindig dícséri. mindent azzal old meg és imádja.
én anno majdnem ilyet vettem, de végül a makitát választottam mert olcsóbb is volt, meg a lámpa is jól jött. az is külön egy 10-es lett volna. -
-
nesa
veterán
válasz
Skillet #21356 üzenetére
Az ilyen 12v os valojaban nem az, valamelyik piacon a bosch is kaphato 12 es aksival, ami annyittesz hogy a 3db cella ami benne van nem 3,6v hagyomanyos lithium hanem az ujabb 3,7v os jobban birja a tultoltest es 4,1v korul tartja magat a bosch(Ilyen cellakat raktunk most epp kolegam 12v gepebe 2x3db ment bele ugyhiszem 5,6AH lett 2800 as cellak mentek bele 4 napja hasznalja tolteni meg nem kellet
) szetpattinthato aksival rendelkezik kihuzod a cellekat es atlehet forrasztani masikra akar nagyobbra is de ez nemteljessen ilyen egyszeru nem minden cella jo furogepbe.
-
-
Skillet
addikt
válasz
szuszinho #21353 üzenetére
én ERRE gondoltam.
nekem is ilyen van. nem mondanám gyengének. eddig nem volt vele bajom. mindent megoldott.de ha tényleg az erősebb kategóriából kell választani, akkor van alternatíva a bosch-ra
mégpedig szerintem EZ
igaz, ez már 12 volt, de még mindig Li. és 34nm-rel büszkélkedhet.
és anno egy youtube videot is láttam, ahol odavert mindent. makitát, boscht...mindent. rákeresek mindjárt.
nem mellesleg az egyik ismerősöm is ezt használja. imádja. -
nesa
veterán
válasz
szuszinho #21353 üzenetére
Nem mert az a metabo egy jatek, ebben a 10,8 as kategoriaban a bosch fenyevnyi elonybe van 22nm vs 30nm nagy a kulonbseg nagyon nagy.
#21352) ahenobarbus
A RON-t nemtudtam ertelmezni, a gep ujara 40k felett van, ehez neztem.
Romanoknal mindenbol van hamisitvany szerintem meg a hamisitvanybol is, raadasul ocska hamisitvany a cigok mindenhol hazalnak az ilyen vackokal.Hilti
Bosch
Stihl......... -
-
ahenobarbus
tag
udv,
mondjuk a 100 ron az kb. 6756 huf, szóval messze van a másik 40k-s árától amit linkeltél
más: nálunk az ócskapiacon volt 100 ron-ért Bosch PEX 115A, 150-ert PEX 400-s és a helyi barkácsáruházban van a skil 7440-s csiszológép 200-ert. googlizás alapján ezek mind excentrikus csiszolók (random orbit sander). melyiket volna érdemes beszerezni hobbi barkács felhasználásra?
uff, ocs.
-
nesa
veterán
válasz
Bokrász #21350 üzenetére
Biztos jo a bleki de szerintem draga, nagyon draga, ez olcsobb es minden szempontbol jobb A PSR12 megeszi reggelire minden szempontbol, raadasul a bleki az mar csak barkacs kategoriat gyart vagy 25 eve, nekem is van 3db bleki gepem teszik a dolgukat de nem akkora asz egyik sem, bar a flex az nagyon jo.
-
Bokrász
csendes tag
Üdv!
Szerintetek ér-e pénzt egy ilyen használt gép?tocmai.ro/autofiletanta-black-si-decker-14v-13142337.html
Pótjátékosnak gondoltam a Bosch PRS 12 (dewalt 2,0 Ah.akkuval), mellé.
-
perge666
veterán
Sziasztok.
Debrecen környékén nem tudtok olyan helyet,ahol asztalos gépmunkást keresnek? -
epmd
tag
Üdv!Ha natúron marad,akkor felissza a vizet,és vetemedhet meg elrepedhet a munkalap.A ráfolyt,ráragadt dolgokat nem tudod letakarítani róla úgy,hogy ne legyen foltos utána.Mindenképpen felületkezelni kellene,minimum olajozni.
Küldtem privát üzenetet,olvasd el.Hozzávaló olajat tudnék adni,mert nekem van felesleg. -
-
sysrq
őstag
Sziasztok. Adott egy Bükk tömör-fa munkalap a konyhában.
Van valami hátránya ha megmarad kezeletlenül?
Ha valamivel le kellene kenni jó lenne egyből márkát és helyet is ajánlanátok a beszerzéshez, Óbuda és Szentendre között. -
epmd
tag
válasz
Speciali #21343 üzenetére
Igen,nagy az isten állatkertje!Volt kollégám gépkölcsönzőben dolgozott régen,főállásban.Volt,hogy visszavittek egy rommá tört Hiltit. Kikölcsönözték vésésre,de besz@rt a gép,de a mókus úgy döntött hogy befejezi a melót.Nem a vésőszárat vette ki a gépből,és azt ütötte volna kalapácsal,hanem a gépet ütötte vésőszárastól a barom.
-
nesa
veterán
válasz
Winner_hun #21342 üzenetére
Igaz, nekem termeszetes volt hogy a tiszta faig leturom.
-
Speciali
tag
válasz
jimy_l #21302 üzenetére
Mi itt a cégnél rengeteg alut vágunk, amikor az Aldikat csináljuk. Ugyan azzal vágunk mi is mindent, ami a gépen van, nem cserélgetünk lapot.
Az uj idiota horvát kollégám, amikor idejött dolgozni, szépen bemutatkozott. A 100x100-as savállo zártszelvényt állt neki vágni a körfürésszel. mondanom sem kell, a lap ment a kukába. Egy igazi vadbarom a ficko.
A multkor a digitális Felder lapszabászon akart szétvágni egy szekrényt, amin alu és acél is volt. Mondtam neki, ezt talán nem kéne. Csodák csodája, hallgatott rám, es dekopirral állt neki. Balkán... -
Winner_hun
félisten
-
nesa
veterán
válasz
Winner_hun #21340 üzenetére
Tudom, 2 felkor, 1 keszvan
franko lett, igazabol ebbol a garniturabol mar sok butort megcsinaltam, 4 reteget kapott elso reteg szinezes lakkos pac, utanna enyhen szinezett bordo szinu lakk, a legutolso reteg meg enyhen sargas barnasra szinezett selymes lakk.
-
nesa
veterán
válasz
runner 125 #21335 üzenetére
Hasonlo most ujitok egy kerekasztalt helyenkent feljott a lakkozas nem birta a meleg teat tolgy vorosre pacolva le kell turnom a teljes lakkozast majd ujraszinezni es lakkozni, szar melo leturni de megeri.
Szoval ha mahagoni vagy hasonlo (ezek nagyon mentek a 80 as evekbe, szuleimnel is ilyenek vannak) ajto megeri a felujitas de ha ilyen papirbetetes valami akkor nembiztos.
-
Winner_hun
félisten
válasz
Ha működnek rendesen vagy javítható állapotban vannak akkor érdemes vele foglalkozni. Valószínűleg le lehet róla szedni mindent és utána lehet pácolni/lakkozni.
-
unreg1
tag
válasz
Ha betennél fotókat, könnyebben segíthetnénk.
-
runner 125
nagyúr
Sziasztok,
Régi, kb 30 éves szobaajtókat érdemes felújítani, vagy inkább csere?
Létezik valami spec eljárás, amivel "bevonhatóak", és mai kornak megfelelően kicsit korhűbbé varázsolhatóak? Nyilván akkor már a tokot is hasonlóan felújítanám.
Ajtókat tekintve sajnos nem tudom milyen eljárással készültek, teli ajtókról beszélünk. -
-
macera2
aktív tag
válasz
Winner_hun #21327 üzenetére
Hi Winner, ferkoboy, és mdk01!
Köszönet az infókért és a javaslatokért. Régi, u.n. gerébtokos ablakokról, van szó. Itt tényleg, inkább keskeny felületek vannak. Az ablak párkányok, esetleg az ablaktok, meg az ajtók azok amik nagyobb sík felületet alkotnak. A kölcsönzés, nem rossz elképzelés, de számomra, mint barkácsolónak elég rizikós lenne, mivel csinálom amikor éppen van időm. De lesz itt munka jövőre is. A Fein rezgőcsiszoló alatt az un. multimastert érted ugye? A Fein és a Makita is 50 - 60 000 Ft közt már kapható. Elgondolkaztató a javaslat. -
unreg1
tag
"Egy normális rezgőcsiszolót, mondjuk egy Fein-t (de állítólag a makita is jó) már sokkal megfelelőbbnek tartanék a feladatra"
Nem szeretek kötözködni, de a fenti mondat így helyes: egy normális rezgőcsiszolót, mondjuk egy Makitát...
A Makita nem állítólag jó, hanem az egyik legjobb.
-
mdk01
addikt
válasz
macera2 #21326 üzenetére
Milyen típusú ablakról, ajtóról van szó?
Mostanában én is újítottam fel ablakot de nem sok előnyét láttam volna egy excenteresnek, az csak a sík felületekre jó. Kis helyekre nem férsz be vele, ha meg erőlteted a keskeny helyeket ott meg szét megy a talp pereme...sztem.20-30k-s kategória meg hát nem az igazi.
Egy normális rezgőcsiszolót, mondjuk egy Fein-t (de állítólag a makita is jó) már sokkal megfelelőbbnek tartanék a feladatra. Legközelebb amit veszek az az lesz most már tuti.Jelen esetben az a jó út ha csak most van rá szükséged amit winner is írt, kölcsönözz ilyen gépeket amivel haladsz is.
-
mdk01
addikt
válasz
Winner_hun #21308 üzenetére
Nem tudom mert ritkán hazsnálom van azon kívül még 2db normális, de megnézem majd ha nem felejtem el.
Sztem egyébként kicsit megfogja de biztosan letörölhető. -
macera2
aktív tag
Jelenleg ablak, ajtó festés, mint feladat -saját kivitelezéssel- már nem nagyon halogatható. Meglehetősen régi viharvert nyílászárókról van szó. Gyorsítaná, és könnyítené a munkát egy excentercsiszoló. 20-30 000 Ft. körüli összeget szánnék rá. Az alábbi márkákat és típusokat néztem ki:
Bosch
PEX 400 AE ---------------------31 300 Ft
PEX 300 AE ---------------------30 900 Ft.Makita
BO 5030 --------------------------33 900 Ft.
BO 5031 --------------------------30 900 Ft.AEG
EX 125 E --------------------------19 900 Ft.Mi a véleményetek a fenti választásról? Van valakinek esetleg tapasztalata a felsorolt szerszámokkal kapcsolatosan? Természetesen minden más javaslatot szivesen veszek és megfontolok. Előre is köszönet a válaszokért.
-
M43g
aktív tag
válasz
runner 125 #21311 üzenetére
Ez alapján tudsz számolgatni, ezek nekem személyesen ideálisnak tűntek...
-
lrobertoc
tag
Sziasztok,
Nem tudtok véletlenül ajánlani valami boltot/webshop-ot, ahol antiokolt/rusztikus/kovácsoltvas stílusú bútordíszítő elemeket lehet kapni? Egy kültéri, téglából épített konyhába kellen pár ajtót beraknom, de nem nagyon találok hozzá díszítőelemet. vagy akár valami rusztikus ajtópántot...
-
unreg1
tag
Most nézem, például a dekopír kiegészítő 11 ezerbe kerül.
Ennyiért már kapsz új garanciális Bosch dekopírt, ami biztos, hogy jobban bírja a gyűrődést.
-
Pydew
csendes tag
-
Pydew
csendes tag
Van valakinek tapasztalata a black&decker mt143k multigépről tapasztalata? ez nem néz ki gagyinak. nem állandó használatra kell, csak néha jól jön ha van akkumulátorosba ilyen multigép.
http://www.blackanddecker.hu/multievo/ -
bbchris
senior tag
válasz
runner 125 #21300 üzenetére
Gérvágóra általában negatív dőlésű sűrű fogazású lapot illik használni mert így kevesebb az esélye hogy "kiszőrözi" a fát . A vékony gérvágófűrészt meg hanyagolni kell igaz ez nem idevágó de mint jótanács mert könnyen lengőfűrész lesz belőle pl a Bosch vékony lapokból
-
runner 125
nagyúr
válasz
unreg1 #21304 üzenetére
Köszi. Tegnap megjött az alu homlok is, kivágtam, simán belement úgy is, h a vízzárót már leragasztottam. Persze a vízzáró hátsó felületére is nyomtam szilót, úgyhogy passzentos lett.
_
Más. Valaki vásárolt már a celon.hu román webáruháztól? Kifejezetten jó áraik vannak, s elvileg érvényes magyar közösségi adószámmal ÁFA nélkül is lehet vásárolni tőlük.
-
mdk01
addikt
válasz
Skillet #21306 üzenetére
Nekem ilyen van Würth-ösből és annyival nem jobb mint amennyivel drágább. Annyira nem fogja meg a csavart és át kell állítani egy 3,5 és egy 4-es csavar között amire munka közben nincs idő.
Ez a befogó akkor jó mikor több ezer egyforma csavart kell egymás után betekerni.
Vegyél egy hagyományosat de abból egy jobb fajtát és akkor marad még pénzed normális bitekre is. -
unreg1
tag
válasz
runner 125 #21303 üzenetére
Jó, lett, de én a helyedben előbb raknám fel a kiegészítő 3szög magasítást és csak utána a vízzárót.
De hacsak úgy odatetted a kép kedvéért és még nem rögzítetted, akkor nem szóltam. -
runner 125
nagyúr
Köszi nektek, inkább bevállaltam és levágtam magam vasfűrésszel.
-
jimy_l
tag
válasz
runner 125 #21300 üzenetére
Én simán levágom az álálmineumot is a bosch gérvágóval, mindenféle lap csere nélkül.
Habár nekem még a gyári tárcsa van rajta, annak meg tudnia kell az ilyesmit a leírás szerint. -
runner 125
nagyúr
válasz
unreg1 #21297 üzenetére
Azért ne nézz már hülyének, h otthagyok egy méter x 60 x 60-as lyukat.
Ahogy a linkelt terven is látszik, ki lesz emelve a sarok, csak várom az alu profilt, h megjöjjön...Ok, köszi, akkor keresnem kell valamilyen szakit, aki gérbe tudja ezt vágni nekem. Asztalosoknál gondolom szokott lenni fém vágókorong is a gérvágóba.
Ehhez nem létezik egységcsomag, mivel tömör 15 x 15mm-es aluprofilról beszélünk. Nem a klasszikus szilikongumival ellátott, kb 3 x 3 -as műanyag profil. -
imibogyo
veterán
válasz
unreg1 #21298 üzenetére
Nekem úgy rémlik, hogy úgy lesz az és most csak magáért a szög vágásáért kérdezte. De persze lehet változott azóta a terv.
-
unreg1
tag
válasz
runner 125 #21296 üzenetére
De akár így is megoldhatnád.
-
unreg1
tag
válasz
runner 125 #21296 üzenetére
Az a sarok elég érdekesen van megoldva.
Miért nem tetetsz be egy háromszög munkalapdarabot? Minden mögé fog hullani.Igen, 67,5-re kell vágatni, de megoldhatod a hozzávaló egységcsomaggal is, az összehozza a szögeket.
-
runner 125
nagyúr
válasz
unreg1 #21295 üzenetére
Oké, köszi!
Más:
Ugye a tűzhelyemet 45°-ban terveztem, most csinálom a vízzárókat, jól sejtem, h fordulónál a 135° miatt elvileg 67,5°-ban kellene levágnom mindkét vízzáró profilt?
A 45°-os sarkokat még csak csak megcsináltam patikán vasfűrésszel, asztali köszörűvel, de gérvágóm sajna nincs.
Ezt célszerűbb lenne azzal vágatnom nem?Köszi.
-
unreg1
tag
válasz
runner 125 #21294 üzenetére
Ez csakis azon múlik, hogy te mit szeretnél. Alapesetben ugyanolyan magasra szokták csinálni, mint a pultot, mert a 85-90 cm a legkényelmesebb magasság dolgozni. De attól még kérheted magasabbra is, ha például csak átadóként működik, vagy akár lehet egy bárpult jellege is, ha a túloldalról hozzá lehet ülni.
-
runner 125
nagyúr
Sziasztok,
Egy tálaló "munkapultja" magasabb, mint egy konyhabútoré?
Köszi.
-
törölt tag
válasz
Rohamkukac #15813 üzenetére
Én is számolgattam kicsit. - énisénisénis
Ha 1 m3 anyag 65000, akkor a fenti iroasztal anyaga (~0,07 m3) -9285 ft. De legyen 10 000 ft.
(Négyzetméterre kiteritve pedig a colos anyag 3,87 m2)
5 fiókra fióksin 55 cm. 2100ft. nálam a fióknál bukik, mert csak Tandemboxal dolgozom
1 doboz Monolakk 2500 ft.- milesi 2k-s lakk, kopásálló
5 db.fa gomb fogantyú . 1310 ft. - ok
Hátfal lemez a fiókok aljára és a fiókos rész hátuljára 1,50 m2. kb. 1200 ft. - 16-os mdf fenék és hátígy egy ilyen asztal szállításra kész van 2 nap alatt, de az ára 87.000 + áfa
- mégis sokat csinálunk belőle
-
unreg1
tag
Szerintetek ennél a muksónál hol a csalás?
Mert nagyon kedvezőek az árai, (van, ami majdnem a fele) vennék is tőle, de ez már túl gyanús.
-
unreg1
tag
Ha valaki pont ilyet keres, annak ez jó vétel lehet. (Nem az enyém)
Más.
Vennék megkímélt állapotú Makita JV0600 dekopírt, ha valakinek van eladó, nyugodtan írjon rám.
-
unreg1
tag
válasz
#05304832 #21276 üzenetére
Elég drágán árulják, itt 36,000-ért adják.
-
nesa
veterán
válasz
#05304832 #21275 üzenetére
Nem a bosch az 10,8 2li furo csavarozo , az utvecsavarozo az a makita, a hangja lehet nem szep de 1 tonnaval ut ugy hogy a csukodat nem terheli.
-
unreg1
tag
Csak én használok 220V-os fúrógépet előfúráshoz és mellé akkus csavarozót a csavarozáshoz?
-
epmd
tag
Az hogy hány amperórás egy aksi,szerintem ebben a szakmában teljesen mindegy.Egy asztalos,vagy barkácsoló,nem dolgozik lent a bányában,vagy a réten,hanem inkább garázsban,műhelyben,fészerben,vagy lakásban,ahol egy konnektor mindig akad aksit tölteni.Ritkább esetben kell nagy teljesítményű aksi,az is csak pár iparágban.Egy 1.4Ah akumulátoral is el lehet dolgozni pár órát egyfolytában,csak gyakrabban kell töltögetni.Ha én gépet csavarozót veszek,azt csak célirányosan teszem,pl:egy kis 12,voltos Dewaltal nem fogok nekiállni 50db pántfuratot kifúrni 35mm-es fúróval,mert ez nem arra való,se a gép,se az aksi nem fogja bírni,arra erősebb gép kell,de az nem a 30 ezres kategória.Most egy ilyet használok
https://www.youtube.com/watch?v=y-kOevpJ8ok
Ez a legkisebb gépük,0,9 kg,1,5Ah aksikkal.A videóban 244db,4x40 es csavart hajt be,ami annyit jelent gyakorlatban,hogy összerak, kb 2db 3 méteres,sok elemes konyhát,minden fúrási,és csavarozási műveletével ,1db feltöltött aksival.Kell ennél több egy barkácsolónak,vagy egy asztalosnak? -
nesa
veterán
válasz
#05304832 #21264 üzenetére
Konyhabutor vagy szekrenysor osszeszerelesnel gyanithatoan egyszer se kell tolteni de ilyen iranyu tapasztalatom nincs, inkabb szetszedni szoktam, de mind1 is mert gyorsabban tolt mint lemerul.
Egyebkent letezik hozza nagy talpas aksi is ha valaki igazan nagyban gondolkodik.
-
epmd
tag
válasz
szuszinho #21250 üzenetére
Most nézem,hogy összekevertelek a Predator2 fórumtársal,az emberkét néztem ,nem a nevet alatta.
Amit mutattam 2 aksis Hitachit,hogy ilyenem van azt csak mutatóba raktam fel,amit linkeltem másik típust 25 körül,az a jó vétel,mert a paraméterei ugyan az,mint az enyémnek.Én még 25-ért vettem annak idején,de ezt 28 körül szokták akciózni a Praktikerben. -
nesa
veterán
válasz
#05304832 #21262 üzenetére
Nehogy mar ennyire lenezd hogy 30nm csak 4 es csavarhoz eleg, 8 as menetet is szoktam vele furni vasba,5,5x120al sincs semmi gondja, amire meg nemlenne eleg a 10,8li arra ott az utvecsavarozo makita ez a 8 as csavart meg vagy eltori vagy a menetet tepi le ugy hogy a csuklomat se cseszi szet.
-
pali923
aktív tag
Ezt én is alá tudom támasztani. Már írtam, hogy egy nagyobb Makitát cseréltem le ilyenre, és még mindig jólesik, ha a kezembe fogom. Kicsi a bors, de erős. Sokáig bírja, és nem kell fél óra a töltéshez. Ez a Bosch saját fejlesztése, amit a többiek próbálnak utánozni, de a Bosch már a 4. generációnál jár.
-
nesa
veterán
válasz
Winner_hun #21259 üzenetére
A kis litiumos bosch nem papirnehezeknek van hasznalva, meglepodnel ha kiprobalnad.
-
nesa
veterán
válasz
Predator2 #21206 üzenetére
Szerintem a litiumos jobb ilyen hebe hoba hasznalatra de kinek hogy, nekem van 2 makitam az egyik utve csavarozo a masik meg sima mind2 9,6 os, azert itt 9,6 es 9,6 os kozott is vannak kulonbsegek meg van a litiumos bosch 10,8 li2 furni es csavarozni is ezt szeretem jobban, az utvecsavarozo mas kategoria nemfigyel az ember kicsit es minden csavart eltep megszakit, ezert ugy gondoltam hogy majd elis adom a makita furocsavarozot csak az a gondom meg hogy a 2 makitahoz 1 tolto van jelenleg csak ezfog vissza.
Itt sokan ragaszkodnak a 3 kilos masinakhoz bazinagy aksival, nekem jobban bejon a kis bosch 30nm tud ez mindenre eleg kell legyen es csak 98 deka.
-
Winner_hun
félisten
Dunaélzáróhoz kuponkód, ha esetleg kell valakinek: 90D871977D
21-éig jó, minimum 100 000 Ft-os rendelésnél használható fel ha jól emlékszek. -
Skillet
addikt
válasz
jimy_l #21238 üzenetére
akkor kell venni egy harmadikat AEG
egyik ismerősöm használja. ódákat zeng róla.mondjuk én is hezitáltam anno az AEG-en, de végül makita lett. ráadásul limitált rózsaszín, mert az volt baromi olcsó pakkban
érdekelt is engem a színe, ha jó áron van.
mindenkinek köszönöm az infókat. holnap jobban szemügyre veszem a hozzászólásokat és a linkeket.
-
epmd
tag
Lamellozóból volt régebben Casals(kakas emblémával),közepes árfekvésben negyven valamennyiért,és az egész jó kis pontos gép volt,Amióta átvette a Freud,annyiba kerül mint a Bosch,meg a Makita.
Azóta nincs közép árfekvésű lapostiplimaró sajnos.
-
epmd
tag
válasz
Predator2 #21222 üzenetére
A kérdésedre válaszoljak,ezek a linkelt gépek,nagy gyártóknak,belépő szintű ipari gépei,hasonló technikai tudással.Ezek bírják a napi több órás használatot.Kisebb a teljesítményük,mint a nagyobb társaik,de dolgozni teljes mértékben lehet velük a bútoriparon belül,gyártásra,és beszerelésre. A12v-os erősebb mint a 9.6-os,érdemesebb azt venni.Az hogy hány amperórás,neked szerintem mindegy,mert általában ezek a gépek 30-45 perces,vagy 1 órás töltővel adják.Ha egyfolytában használod se tudod lemeríteni az aksit,addig ameddig a másik nem tölt fel,maximum többször cserélsz akkumulátort napközben.Ahol dogozok most,ott van egy két aksis,3 órás töltővel,egy zöld Bosch.Ezzel a géppel az ember dolgozik egy órát,és lemerül de a máik aksinak kell még két óra töltés,és ez bosszantó nagyon,mert ott maradok gép nélkül,amikor nagyon kellene.
Én egy ilyet nyüstöltem 4 évig naponta,pedig ez is egy alap gép,de mindent meg tudtam vele oldani.
http://www.szerszamoutlet.hu/index.php?_hitachi_ds12dvf3_2db21515ah12v_akkus_furocsavarozo_kofferben&kat=17&id=1551 -
Tzupi
csendes tag
Szervusztok!
Belecsöppentem az asztalosság/famunka világában, és segítségeteket szeretném kérni.
Szeretnék magamnak venni egy körfűrészt, és első körben a Bosch PTS10-re esett a választásom.
Árban is megfelelő lenne (persze ha kevesebb lenne, az jobb lenne, de nem élek álomvilágban),
és ahogy néztem tudásban is.Hozzátenném, hogy szigorúan hobbi dolgokra lenne használva. Saját részre készítenék ezt-azt (bútor, szekrény, stb).
Mivel lehetne leellenőrizni egy ilyen gép pontosságát? Mire kell figyelni mikor megnézek egy asztai körfűrészt?
Előre is köszönöm a segítséget!
Szépeket!
Tzupi
-
mdk01
addikt
válasz
Skillet #21229 üzenetére
Anyagszámítást remekül meglehet oldani egy táblázatkezelővel tele nagyszerű függvénnyel, mondjuk egy open office--szal.
Látványtervhez meg jó a szintén ingyenes trimble sketchup.
Lamellózóból meg vegyél egy rendeset min. egy makitát mert hiába kell keveset akkor is szeretnél gondolom pontosan dolgozni és nem idegeskedni hogy miért lötyög és miért zörög itt-ott. Ez egy termelő szerszám lenne és egy rendes munkánál vissza jön az ára és még marad is, de cserébe 10-15évig biztosan kiszolgál de ha ritkán használod min. 20év. Arányaiba az a 75k nem pénz.
Az első munkáimnál és is vissza forgattam kb. 700k-t kisgépekbe de 15éve nem vettem semmit, csak behajtót. -
Soká
senior tag
válasz
unreg1 #21236 üzenetére
"ezért a drága kilőve."
Igen, én csak pali felvetésére reagáltam.
Néhány hete az uni-max akciózta a lapostiplimaróját 9x00+áfa de most meg egyáltalán nem látom a honlapján. ??
Az a wolfcraft feltét egy olcsóbb gép ára...Közben megtaláltam:
http://www.uni-max.hu/kz3-100-lamellamaro/d/ Ez ugyanúgy néz ki mint a Ferm, amivel én jól elboldogulok. Szállítással kb. 16.000Ft Ennél olcsóbban csak kéz alól, áfa nélkül lehet, szerintem. Az Einhellnél jobb. -
unreg1
tag
Pont azt írta, hogy ritkán használná, ezért a drága kilőve.
Neki inkább az Einhell, Workzone, Matrix, Ferm kategória kell.
-
Soká
senior tag
Bocsánat, tévedtem, nem ezt akartam linkelni, nem is tudtam, hogy van ebből akkus.
A sima lapostiplimaró 72.000Ft
http://www.gepdepo.hu/makita-pj7000j-lapostiplimaro-makpac-kofferben-pj7000j-9588.html/hun/ -
pali923
aktív tag
Szerencsére ennél kicsit jobb a helyzet. Érdemes lehet körülnézni a Ferm gépek között is (bár én azzal megjártam, de ez valószínűleg egyedi eset). Van még Workers Best márkanéven kb. ugyanaz, ugyanannyiért. Időnként van az Aldiban is lamellázó, nekem olyan van, használható, és olcsó volt.
A Makita meg sajnos ennél nem csak 40.000-rel drágább, a fene egye meg. Akciós Makita most 85.000 éppen. -
Skillet
addikt
még egy a makita mellett. annyit még hozzátennék -de ahogy látom, a többiek is írták már- hogy csakis 2 aksival. az egy, nagyon rizikós. nem jó buli
kérdésem lenne. szoftver kellene (akár fizetős is), munkák anyagköltségének kiszámolásához.
méreteket, élzárást bejelölve kiadná a m2-t és a felhasználandó élfólia folyóméterét.
a másik pedig, egy látványterv szoftver is elkelne. ilyesmivel viszont még nem volt dolgom. remélem vannak tapasztalatok.
utolsó kérdés, kérés... keksz maró. milyet? nagyritkán lenne használva. csavarral dolgozom jórészt. így a drága kategória kilőve. bár nem tudom ezekből mennyire van olcsó. én valahogy még nem láttam
eddig 6-8-as tiplikkel oldottam meg a csavarmentes rögzítéseket, de eléggé körülményes és pontatlan is.
köszönöm mindenkinek. -
unreg1
tag
Meg lehet csinálni, de a szélesebbik ajtót vissza kell vágni annyival, hogy ne takarjon rá a másikra.
A 2. ajtón a pánt helyét is újra kell fúrni, a fényképen látszik, hogy a furat kikerül a szélére.Szerk: most látom, hogy az após féle pánthelyet nem is kell arrébb fúrni.
-
M43g
aktív tag
Sziasztok, újabb kérdésem lenne, illetve inkább ismételt.
Ezt szeretném megvalósítani. Após reptében megvette hozzá Ezt a pántot. Amit korábban kinéztem, hogy kellene hozzá, a ti javallatotokra, azt pedig
EZ.Az első kérdés, hogy meg lehet-e csinálni az elsővel is, ami már van? A másik, ha nem lehet megcsinálni, akkor a BLUM pánthoz hol találok rajzot? Blum katalógusban valahol...?
-
unreg1
tag
válasz
Ha nem ragaszkodsz, hogy egyszerre mindent veszel, akkor darabonként is összevadászhatod.
Például csak a behajtót 13000-ért.
Már csak egy akkut kell hozzá találnod és megvagy, mert a meglévő töltőd elég.
Beletehetsz akár 3Ah-at is, csak a 12V -ra figyelj. -
pali923
aktív tag
válasz
A Makita gépeket szoktuk szeretni, elég megbízható, és többnyire jó ár/érték arányú gépek, főleg akciósan, persze.
Ha ebben az árban akarsz maradni, akkor ez a gép most 33.000-be kerül. Ugyanez lámpával 37.000. Nekem volt ilyenem, szerettem, de lecseréltem egy kisebb kék Boschra, és nem bántam meg. Ez 70 dekával könnyebb, viszont drágább.
Én vagy ezt a Makitát választanám, vagy a belinkelt DW közül valamelyiket. Azért az sokat számít, hogy az akksi hány Ah-s. -
Predator2
addikt
Köszönöm a válaszokat.
Árban 35 ezer alatt szeretnék maradni A megbízhatóság/tartósság fontos.
Nézzétek el a tudatlanságom és ha butaságot kérdezek
Nem ragaszkodom a Makitához de:
- ebben az árkeretben rossz vételnek számítanak? (tartósság/megbízhatósság+üzemidő?)
- van olyan "csomag" ahol csak a gép és a két akkut adják az adott áron belül?
(mivel van egy működő töltő hozzá így azzal is spórolnék)Napi szinten nem lennének a gépek használva viszont amikor kell akkor van, hogy 2-3 napon át órákig dolgozna vele az ember.
A 9,6 és a 12 voltos esetében csak az üzemidőben van különbség vagy az "erőben" is?
Körbenéztem az általad linkelt oldalon és még tanácstalanabb lettem mert sok márkás gép van.
Így, hogy bővítettem a leírásom még mindig a Hitachi és a Dewalt-ot ajánlod? Nem mintha gondom lenne velük csak nem ismerem őket.Félreértés ne essék nem azt akarom, hogy elszórjam a pénzem. Ha azt mondjátok h erre bőven jó a két ajánlott gép akkor nem keresek tovább. És megköszönöm a segítségeteket.
Üdv
-
epmd
tag
válasz
unreg1 #21204 üzenetére
Én meg a kapcsolós részhez 18mm-es bútorlap hátfalat tennék,arra rá lehet szerelni a kapcsolót,meg a konnektort is.És a polcokat is két oldalról lehetne rögzíteni,és akkor terhelhetőbb lesz.Hátfalat meg mindenhova tennék,mert a 90.5cm-es polc fesztáv szerintem nagyon hajlana a sok könyvtől
-
epmd
tag
válasz
#05304832 #21213 üzenetére
Ezt linkeltem be előbb,26-ot még megér!Viszont maga a gép iparszerűen gyenge,de a 2,6-os aksi meg pozitívum.Régi munkahelyemen ilyenekkel szereltünk helyszínen(ajtófelrakás,összefogatás 33-as csavarral stb),de ha lyukat kellett fúrni nagyobb átmérőjű fúrókkal,akkor vagy küszködött,vagy leállt.
-
epmd
tag
válasz
A fúrócsavarozó téma itt szinte két hetente felbukkan,mert mindig érdeklődik valaki,hogy melyiket érdemes venni.Az alap Makita is bőven elég hobbizni,a 9,6-os,és a 12 voltos,és adnak hozzá két aksit.De ahogy nézem,a 12 voltos kicsit drágább mint 30 ezer.Itt van ez a Hitachi,ár-érték arányban szerintem nem rossz.
http://www.szerszamoutlet.hu/index.php?_hitachi_ds12dvc_akkus_furocsavarozo_kofferben_212ah12v&kat=17&id=1099
Nekem van Hitachi-m,2005-be vettem,és évekig használtam,és még működik,csak az egyik akku megdöglött.
Vagy itt van ez a Dewalt,ez se rossz.
http://www.szerszamoutlet.hu/index.php?_dewalt_dc740ka_12v_nicd_akkus_furocsavarozo_213ah12v_akku&kat=17&id=6444
De ha ezen az oldalon körbenézel,egész jó választék van! -
runner 125
nagyúr
Utánakérdeztem a Blum fiókelosztóknak. Egy sima 40-es fiókba 10.000ft egy szett.
Ez felejtős.
Az Ikea-s 2k, ha veszek kettőt simán kikombinálok belőle valami hasonlót: -
jimy_l
tag
válasz
Hali!
Én már a harmadik makita akus csavarozómat veszem, de NEM azért mert annyira szar.(minden használatos bit fejhez egy gép) No, meg mi ketten nyüstöljük őket a segéddel.
Nálam napi nagyonhasználatban vannak, 4 év után adta meg magát az első gépem akkuija, valszeg a helytelen töltögetés miatt. -
Predator2
addikt
Jól emlékszem egyáltalán, hogy ebben a topicban beszéltétek ki az akkus fúró/csavarozó gépeket?
Őszintén szóval max olyan 30k környékén gondoltam.
- Nem lenne napi szinten használva csak alkalmanként
- Legyen megbízhatóMakitára gondoltam mert van hozzá akksi töltőnk (ismerősnek tönkre ment a fúrója és az akku töltőt nekünk adta) szóval csak maga a gép +1db akksira lenne szükség.
De ha azt mondjátok, hogy inkább más az ajánlott akkor természetesen nem ragaszkodom a makitához.
Üdv
-
CSorBA
őstag
válasz
unreg1 #21204 üzenetére
Jah tényleg, nem is tudom miért írtam. Össze lehet furkálni, a legelső hozzászólásban írtam is, hogy szeretném, ha nagyon jól lenne odarögzítve. Átgondolom, az oldalfalas kérdést, bár inkább rögzítgetném a polcokat a falhoz ott is. Bár a legszélére oda nem nagyon pakolnék nehezet.
-
unreg1
tag
válasz
CSorBA #21203 üzenetére
Egyben semmiképpen nem megy, de 3-4 darabból már megoldható. Vagy esetleg elemenként viszik oda és helyszínen szerelnek.
Az ajtótól jobbra én tennék egy függőleges elemet, mert a polcok a levegőben lógnak, mindegyiket külön a falhoz kellene erősíteni, miközben azt írod, hogy nem akarod a falat összefurkálni.
A kapcsolónak azon a részen lehetne csinálni egy kihagyást, hogy be tudj nyúlni, ezért ne vesd el az egész oldal elemet. -
CSorBA
őstag
válasz
unreg1 #21202 üzenetére
Köszi a válaszokat!
- Igen, vastagságot. Akkor jó.
- Értem, ezt még el kell döntenem, a könyvekkel azért a falat sem akarom megrongálni, bár valószínűleg sosem lesz ez már innen kiszedve.
- Értem, akkor nincs értelme, hogy az a három plafonig érő függőleges elem a plafonig érjen. Erről jut eszembe, ilyet hogy csinálnak? Megcsinálják mondjuk 2-3 részben, utána nálam rakják össze? Nyilván nem fér be az ajtón egyben.
- De, jó a bútorlap is persze, ha meg olcsóbb akkor pláne.Tényleg nincs semmi fogalmam megközelítőleg sem mennyibe kerülhet, ezért lennék kíváncsi, itt kb mire saccolnátok.
-
unreg1
tag
válasz
CSorBA #21195 üzenetére
- Mit értesz "2 cm polcszélesség" alatt? A vastagságot? Mert annyi elég.
- A hátulja általában egyéni ízlés kérdése, van aki szereti látni a falat, van, aki mindenáron akar hátlapot. Stabilabb lesz tőle, az biztos, de nem muszáj.
A kapcsolók és konnektorok helyei szépen kivághatóak, ez nem probléma.
- Valóban, a bútor mélységének az átlós hossza nem lehet több, mint a szoba belmérete. De ez csak pár centi különbség.
- Ha teljes szélességet szeretnél, szorosan faltól falig, akkor azon a részen ki kell vágni a szegőlécet.
- Mindenáron fából szeretnéd, nem jó a bútorlap? Lényegesen olcsóbb lenne, mint bükkből. Persze, ha belefér a keretbe, akkor nem szóltam. -
mdk01
addikt
válasz
runner 125 #21199 üzenetére
Szerszám és gyakorlat kérdése, de nem teljesen tudom mit kell igazítani.
Vannak lefele szaggató lapok a dekopírba és vághatod a másik oldalról is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- iPhone topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Futás, futópályák
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Sorozatok
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A13 4G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte B85-HD3 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest