Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
imibogyo
veterán
válasz
unreg1 #21298 üzenetére
Nekem úgy rémlik, hogy úgy lesz az és most csak magáért a szög vágásáért kérdezte. De persze lehet változott azóta a terv.
-
imibogyo
veterán
válasz
Skillet #21004 üzenetére
Én is kék égerre gondoltam első körben, nagyobb felületen is nagyon hasonló.
-
imibogyo
veterán
Ma sem unatkoztam.
LINK
Még nincsenek beállítva teljesen az ajtók, az majd holnapra marad. Mára elég volt ennyi. És még a fogantyúk beszerzése is hátra van. Tudom, hogy nem egy olyan színvonalú munka, mint amit a profi asztalosok csinálnak, de szerintem nem sikerült rosszul. Élőben kifejezetten mutat.
-
imibogyo
veterán
válasz
Zenebohoc #20489 üzenetére
5 centimétert körfűrésszel le tudsz vágni. Ha van olcsó korongod, akkor hajrá, ilyen célra én azt szoktam használni. Már oldottam meg így ilyen helyzetet (mondjuk nekem anno nem volt párnafa ahol dolgoztam (OSB-s könnyűszerkezetes épület)), vágás után kb. 1mm maradt a lambériában hála a pontos mélységállításnak és az egyenes falnak. Azt már kézzel is ki tudtam "törni", még csak nagyon sorjás sem maradt. A kőre meg leraktam egy laminált padló darabot az volt a "sín" és egyben a magassági toldásom is.
-
imibogyo
veterán
válasz
thyeby #20094 üzenetére
Fogadd tőlem is részvétemet. Az ilyen eset mindig nagyon szomorú egy család életében. Kitartást neked és a család többi tagjának is.
Zárójelben csak annyit, hogy túl vagyok az államvizsgáimon, így amit régebben beszéltünk most aktuális lehet majd. De persze ez ezredrangú dolog, csak azért említem, mert anno megbeszéltük, hogy majd szólok.
-
imibogyo
veterán
válasz
pali923 #19566 üzenetére
Így van, ahogy mondod. Én például egy időben nagyon Skil "mániás" voltam (most is vonzódom hozzájuk, csak ma már nem sokkal többért Makitát és DW-t is lehet kapni, így most már ezekre fogok beruházni). Ebből a márkából vettem gyalut, szalagcsiszolót, fúrógépet, akksis fúrót. Bár én nem "ipari" módon használom őket (mint itt sokan), azért az elmúlt 6-10 év alatt kaptak rendesen az arcukra és még soha nem kellett sem javítani őket, sem alkatrészt cserélni bennük.
Mondjuk a szalagcsiszoló az pont most kezd beteg lenni, de az már 10 éves és akciósan vettem 16k-ért, szóval nem vágom magam a földhöz. Ezekkel a gépekkel készült szinte a teljes mostani szülői ház, a régi házunk plusz a mostani lakásom bútorai, átalakításai is. Szóval elégedett vagyok velük. Ettől függetlenül bőven éreztem a különbséget erőben, gyorsaságban, meg úgy általában mindenben, amikor tegnapelőtt egy 70k nagyságrendű Hitachi akksis gép került a kezembe, csak éppen az nekem már felesleges jelenleg.
Röviden gépvásárlásnál én azt szoktam figyelembe venni, hogy várhatóan mekkora igénybevételt kell kibírnia az adott gépnek és hogy ez mennyit ér meg nekem. Például én akksis fúróra biztosan nem dobnék ki nagy pénzt, mivel alig használom a mostanit is. Mindig a műhelyben, vagy áram közelében dolgozom, így az ilyen gépekből általában olcsóbb típusokat nézeget most is.
-
imibogyo
veterán
válasz
thyeby #19460 üzenetére
Sajnos számlaképesség nem megy. Nem vagyok vállalkozó (még...). A közalkalmazottak boldog táborát népesítem.
"Valami ilyesmi: Ősztől kora tavaszig kész legyen."
Ilyet, sőt ennél szorosabbat is biztosan tudok vállalni, csak ilyen "maximum egy hónapon belül kész legyen" dolgokat nem. Mert ugye ha csak kéthetente megyek haza hétvégére, akkor legjobb esetben is egy hónap alatt van négy napom dolgozni (meg ugye mellette családdal is kellene foglalkozni stb.). De visszatérhetünk erre még. Vannak munkák, amiket egy hétvége alatt is meg tudok oldani, másokat meg nem.
Addig hétvégén kísérletezem egy kicsit a golyókkal, meg a stoppolófával.
Stoppolófára azért mondhatnál egy körülbelüli méretet, hogy milyet szeretnél, csak hogy tudjak viszonyítani.
-
imibogyo
veterán
válasz
Speciali #19448 üzenetére
Köszönöm szépen! Nagyon-nagyon-nagyon sok van még tanulni valóm, de mivel a gépeim vidéken vannak én meg Pesten, így elég ritkán jutok hozzájuk. Ráadásul munkahely mellett, most még mesterszakon is vagyok az egyetemen, jön az államvizsga, meg a vizsgaidőszak, szóval nem unatkozom.
thyeby:
Nem szabad meghátrálni (ésszerű keretek között), így tanul az ember. Persze ha új géppel dolgozom mindig nagyon lassú betanulási időszakot tartok be. Nem szeretnék megsérülni, vagy még rosszabb, pusztán csak jól akarom érezni magam és alkotni.Most vettem az oszlopos fúrómat, meg egy Einhell 1725-ös asztali körfűrészt (tudom, hogy gagyi, de kezdésnek jó lesz, 20k-t megért, amúgy is kap majd egy új vázat), valamint tervben van egy asztali dekopír, és egy kisméretű szalagfűrész csapolásokhoz, mert a nagyot nem szeretem erre használni.
Igen szoktam néha szabadkézzel is dolgozni, de nem vagyok túl ügyes. Legtöbbször inkább a szánt szoktam alkalmazni, úgyis szinte mindig egyszerű forgástesteket szoktam készíteni (mint a fülhallgatótartókat).
Idővel annyira most nem állok jól, ahogy fentebb is írtam, de ha minden jól megy júliusban végzek a sulival és akkor már "csak" a meló, meg a feleségem marad, akkor már lehet be tudok ezt azt vállalni. De mivel "egyik hétvége anyósnál, egy meg otthon" módszerrel osztozkodunk feleségemmel, így szoros határidővel semmit sem tudok vállalni.
Csúcstávolság olyan 300-400 mm között van (pontosat most nem tudok), de szerintem közelebb a 400-hoz, most hétvégén megyek haza, majd megmérem neked. Én szinte még nem is dolgoztam 20 centinél nagyobb darabbal, ezért nem tudom pontosan.
Stoppolófa alatt ilyesmire gondolsz? Mert ez szerintem menni fog, de a fagolyók lehet problémásak lesznek, mert még soha nem készítettem, nincs is hozzá ilyen gömbesztergáló kütyüm, de majd meglátjuk, ha odakerülök lehet készítek egyet....
-
imibogyo
veterán
válasz
#22145024 #19443 üzenetére
Oda van írva a kép alá.
Azok egy ismerősnek készültek a falra, fejhallgatók vannak neki ráakasztva. Árulja őket és így esztétikusabb, mint az asztalra-hányva.
Eddig nem volt vele gondom, igen meg lehet szorítani rendesen.
Bár még nagyon új (egy hónapos) nem volt minek elromlani rajta. -
imibogyo
veterán
válasz
#22145024 #19441 üzenetére
Sziasztok!
Csatlakoznék én is a klubhoz, ha nem bánjátok. Még csak elég kis kezdő dolgokat vittem véghez (sajnos rengetegről nem készült fotó), de egy kis galériát láthattok a következő LINK-en. Nem vagyok asztalos (sőt semmi ilyen irányultságú végzettségem), csak hobbizgatok, az egész heti gürcölés után jólesik a műhelyben lenni, amikor van rá idő.
Legnagyobb munkám maga a lakásom volt, itt mindent én csináltam (csempézés, galéria, bútorok, padlózás). Egy két képet láthattok is a galériában. Ha bővebben érdekel valakit ITT megtekinthet még egy két plusz képet, abban az állapotban ahol most tartok körülbelül.
Lehet nem sokára eladjuk, mert belevágunk az nagy gyerekprojektbe feleségemmel és szeretnénk továbblépni.
u.i.: bocsi nem válasz akart lenni....
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Autós topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- Milyen egeret válasszak?
- BestBuy topik
- Friss előzetest és fejlesztői videót kapott a Mafia: The Old Country
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Mobil flották
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest