Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Online jogosítvány megújítás kishazánkban,és user error :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Megérkezett a Android 15 és a HyperOS 2-!
Új hozzászólás Aktív témák
-
epmd
tag
Thyeby kolléga!
Protool fűrész! Általában a bemutató gépeket csak jól össze szokták taperolni,és néha bekapcsolják,hogy milyen hangja van.A tesztcenterben lévőket meg ki is lehet próbálni(vághatsz egyet-kettőt), tehát nem igazán használt gépek!Mondjuk protool-ból nem tudom ,hogy Mo-on van e erre lehetőség Az hogy neked mennyivel adják olcsóbban azt a bemutató gépet,az szerintem megállapodás kérdése,de egy áfányival legalább! Ami még jó lehet az a CSP 56-2 EB-GRP típusú gép,1300w-os ,és sínnel együtt adják nettó 111050-ért.Ez egy erős építőipari gép. -
thyeby
őstag
"..és az összes rönköt mindig keresztbe rakott lécekre rakják le hogy kavics/föld soha nem éri a faanyagot ugye?"
Igen, bizony - így kellene.
De mihaszna. Az erdészet a földön rakatolja elszállításig.
Mielőtt nekiesek a láncfűrésszel, egy odakészített drótkefével mindig megtisztítom a vágás helyét és környékét a földtől és egyéb ragadványoktól. Így szintehogy örök életű a fűrészfogak éle.[ Szerkesztve ]
Több fa van, mint asztalos!
-
Speciali
tag
válasz Madmax81 #18355 üzenetére
Köszi. Na ennyiert biztos nem veszek.
Azt gondoltam, hogy amennyibe kerül egy Bluetooth headset, meg plusz a fültok ára, annyi körül lehet. Nem értem ezeket az elszállt árakat, na mindegy.
A rádios tizenezer ára még elfogadhato is lenne, gondolkodok rajta.
De megnéztem az oldalt, es van az a fekete-piros Peltor. Olyan van kollégámnak. Ducibb kicsit mint az enyém, de mégis jobban beengedi a mühelyzajt mint az enyém. Talán ez a reptéri fülvédö, és ez más frekvenciáju zajokat fog meg jobban.[ Szerkesztve ]
-
mdk01
addikt
-
Madmax81
aktív tag
válasz thyeby #18356 üzenetére
Ezt a fülest majd fél éve használom , nem törik a pántja az én " nagy fejemre "is felmegy nem szorít de napi 8 órát ha térden állnak akkor sem lesz rajtam , 2-3 órát elvagyok benne de utána szünete tartok , én nagyon izzadós vagyok de " nálam " jól szellőzik .
Nekem tetszene a a változat ami külső mikrofonnal szerelt és erősíteni tudja a beszéd hangot ellenben a zajt valamilyen fondorlatos úton tompítani tudja , persze a rádiós rész is érdekelne .1956-2010 07.22 Varga László
-
Racze
tag
válasz Winner_hun #18380 üzenetére
A felületi színezésnél attól tartok, h csiszolás után megfakul a szín, és akkor az már ugye megint nem jó. Meg az volt még a nagy ötlet, hogy különböző textúrájú falapokat ragasztok össze, és úgy darabolom az egészet... ebben lett volt sluszpoén, ha az egyes lapok még különféle színben is játszanak... ezek után már a merítés se jó, mert akkor meg átveszik egymás színét.
-
Madmax81
aktív tag
válasz hzsolee #18360 üzenetére
Szia nekem azt mondta a Soproni faipari kiállításon az eladó hogy a kettes az faipari munkára ajánlott erősen a hármast használják reptéri forgalomirányítók szóval ezzel nem lehet bakot lőni .
A hármas van nekem, lehet hallani a gépeket de nem fülsiketítően , a múltkor fejemen a füles haver betette a telót a szekrénybe nehogy poros legyen nagyban marunk a marógépen rajta nem volt füles "neki minek " én előbb halottam hogy csörög a teló mire ő honnan tudtad ha rajtad a füles .1956-2010 07.22 Varga László
-
Armahun
addikt
Nem muszáj ecsettel festegetned.
Ha kész a darab mártással is felület kezelhetet
Magyarul beledobod a pácba ami lehet vizes vagy szeszes is, ott ázik egy picit és kész is.[ Szerkesztve ]
Ha szerinted egy tárgy lehet Ő, akkor te is az vagy. Jó étvágyat evés előtt illik kívánni. A már evő embert ezzel étkezésében megszakítani igen nagy illetlenség.
-
Racze
tag
-
Racze
tag
Sziasztok!
Azt hiszem jó helyre írok, mert olyan kérdésem lenne (és előre is bocsánat, ha túl evidens a válasz), h milyen festék járja át a fa anyagát teljes egészében? Én valamiféle pácra gondolok, de még nem csináltam, szóval nem tudom. Olyan 7-8mm-es lapokat kéne színesre festenem, de amit jelenleg próbálok, azt le se merem írni ... Meg még annyi, hogy pácokat lehet-e kapni "természetellenes", mondjuk piros vagy zöld, vagy akármilyen színekben? Előre is köszönöm a választ.
-
Armahun
addikt
Nem teheti a felesége a szerncsejatek zrt-nél dolgozik .
Ha beszélek vele megkérdezem volt e neki valami baja vele.
Ha szerinted egy tárgy lehet Ő, akkor te is az vagy. Jó étvágyat evés előtt illik kívánni. A már evő embert ezzel étkezésében megszakítani igen nagy illetlenség.
-
Bubi
csendes tag
-
pali923
aktív tag
Talán még emlékeztek rá: néhány hete a gázrugós franciaágy-vasalat problémámra kerestem megoldást. A lényeg, hogy nem lehetett lecsukni a szabvány szerint vett gázrugóval. Ma újra nekiestünk a megoldásnak. Kicseréltem az 1100N-os gázrugót. 700-ast akartam, de sajnos csak 900-as volt a boltban, így azzal kellett próbálkozni. Az emelés simán megy most már, a lecsukás is megvalósítható, de azért csak óvatosan, két oldalról, ketten mertük megpróbálni, így ok.
A lényeg, hogy a gyári szabvány a súlyokkal és mindenféle erejű gázrugókkal erős fenntartásokkal kezelendő. Legalábbis ezt az én tapasztalatom és tanácsom, ha valaki ilyennel akar dolgozni.A helyzet reménytelen, de nem komoly.
-
Armahun
addikt
válasz thyeby #18364 üzenetére
Kolléga vett ilyet.
Egy komplett konyhát megcsinált vele tölgyből.
Szépen mart neki, nem szakított.
Azóta nem használta, de azon az egy munkán visszahozta neki az árát bőven.
Éleztetni pedig nem nagy ősszeg.Ha szerinted egy tárgy lehet Ő, akkor te is az vagy. Jó étvágyat evés előtt illik kívánni. A már evő embert ezzel étkezésében megszakítani igen nagy illetlenség.
-
epmd
tag
válasz thyeby #18364 üzenetére
Én ezt meg nem merném venni! Ha csak azt veszem alapul, hogy ennyiért tudsz venni 5 db csapágyat csak,akkor sokat nem várnék tőle! Két éve akartam venni cmt kontraprofilos késkészletet betétmaróval,csak felnyomták 55e-re ,és volt egy massiv tools készlet 30 ért.Megvettem ,használtam ,és nem bántam meg!
-
thyeby
őstag
Ha már marókés.
Nem tudom a minőségét megsaccolni, vagy inkább nem merem, de ha használható, akkor ez qrvaoccó. Más profilokkal.
Ezek a Dimar-tól biztosan 50 ezer felett lennének egyesével - a kontraprofilokra értettem. Ha ahhoz mérem az árát, akkor egyrészt nem nagy kockázat, azonban ha onnan közelítjük meg a dolgot, hogy ami gyanúsan olcsó, az túl nagy kockázat...Több fa van, mint asztalos!
-
thyeby
őstag
"Az UNI-MAX által forgalmazott zöld, ill. sárga marószárak"
Nem kell off-ba tenned.
Használhatóak - méltányos áron.
Ajánlom a figyelmedbe Ezt a készletet. A vérprofi marószárak drágák (Dimar, CMT, freud). Olyat akkor éredemes venni, ha nagyon sokat nyúzod. És nem készletet, hanem egyesével.
-
j.apa
csendes tag
Kérdésem volna marás ügyben. Az UNI-MAX által forgalmazott zöld, ill. sárga marószárak
miféle fajták? Van-e valakinek valami tapasztalata ezekkel az eszközökkel.
Thyebynek: nemrégen értekeztünk különféle felsőmarógépekről. Hát azt hiszem, hogy a TRITON hasonmásra
kezdek el gyűjteni. -
hzsolee
őstag
válasz Madmax81 #18349 üzenetére
Helló
A 3-as zajvédelmi szint mit takar a gyakorlatban? Egy felsőmaróból, vagy körfűrészből mit hallani? Nem feltétlen az ára miatt, csak a 3-as már elég "döncinek" néz ki. (Nekem egy régi Bilsom 717 van fogalmam sincs milyen védelmi szint) A 2-es szintű viszont tecccik, köszi a tippet.A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."
-
pigsty
aktív tag
válasz thyeby #18358 üzenetére
Igazad van, az akku kérdést át se gondoltam, pedig egyébként ismerem az akkuk természetét - talán a lítium alapúak bírják jobban a tárolást, de azokat is használni kell. Valóban így vezetékes ésszerűbb lenne. Gondolkoztam, kitől kérjek kölcsön, de elég nehéz (természetű) emberek vannak a környéken. Talán egy fél liter sörrel le tudom fizetni a szomszédot
Én azt láttam, szerelőnél, ismerősnél, hogy egy egyszerű géppel tudott ebbe a puha betonszerűségbe fúrni. De pl a pincében levő téglánál ua. a fúró már szenvedett, izzott is a vége fél perc után. Valódi betonba biztos nem fúrnék - olcsó géppel. Sajnos azt is tudom, futószalagon jönnek ki a gyártmányok és futószalag szerűen elhalnak stb, semmi nem hosszú életű.
Még egyszer, köszönöm az alapos elemzést,segített!Jobb ma egy veréb, mint holnap egy véreb.
-
thyeby
őstag
válasz pigsty #18357 üzenetére
Ritka otthoni barkácsra én vezetékes fúrógépet javasolok. Az akkusok két kategóriára oszthatók:
- barkács
- nem barkács
Ami téged érdekel, tehát a barkács, az nevében létezik ezerszámra, de a valóságban nincs ilyen. Az akkus fúrót használni kell, hogy életben maradjon. A barkács akkus fúrókat ugyanúgy. Magyarul az akku hamar behal. Az meg azt jelenti, hogy vehetsz egy új gépet, mert annyiba kerül egy új akku, magában, mint géppel együtt.
Mindenképp Li-ion-os akkut javasolok, ha mégis akkushoz ragaszkodsz - az sokáig bírja a készenlétet, gyakorlatilag nincs számottevő önkisülése. Bármikor tölthető, és nincs memória effektus.
Akkus ütvefúró alatt nem arra kell gondolnod, hogy azzal majd betont is lehet fúrni - habár írod, puha beton vesz körül.
Betont légdugattyús géppel való fúrni. Ezek többnyire vezetékesen is drágák, akkusban pedig fél vagyon (100 ezer felett) Ilyet inkább kölcsönözz alkalmanként a legközelebbi kölcsönzőből. Összegyűjtöd a fúrnivalókat, és egy füst alatt fél nap alatt letudod az összes falfúrást.Nekem az az érzésem, hogy jobb, ha maradsz inkább farok nélkül. Olcsóbban jössz ki, ha a fúrásokhoz vagy megkérsz egy haverodat, vagy kifizetsz egy szakembert. Tudniillik az olcsó fúrógépek nagyon drágák. Mert mindig venni kell egy újabbat. És tenger sok gyártó éppen Téged céloz meg. Vedd meg, lesz fúród - és évekig elő sem veszed, utána meg már késő.
-
pigsty
aktív tag
válasz thyeby #18356 üzenetére
Köszönöm a sok választ, tényleg érdekes probléma ez, vagy inkább szomorú, anyagilag nem jönnék ki jól és szinte lehetetlen minden falat leszigetelni, sok helyet is foglalna,
annyira nem fontos, hogy zenét is tudjak hallgatni rajta, bááár, ha egy jó szigetelő füles mellé ez extraként van, és ez a plusz szolgáltatás nem dob sokat az áron, elgondolkozok rajta.
Téli vizsgát próbáltam kibekkelni gyurma füldugóval, egyszer egyik oldalra lett is külső hallójárati gyulladás, bár ez inkább gondos higiéniai odafigyelés kérdése, nyilván, ha a nem tud szellőzni huzamosabb ideig a hallójárat, az nem olyan jó, viszont a fültok nem lenne egész nap rajtam, csak napközben illetve főként a délután 5-6 órától este 8-9(-10) óráig van a kritikus időszak. Nem is spórolnék ilyenen, de 10 ezer HUF felé egyelőre nem mennék szívesen.Egyelőre én is annyit látok, Zekler/Peltor az ajánlott vagy ismertebb.
+ ritka otthoni barkácsra milyen szúró-... akarom mondani fúrógépet ajánlotok? Valaki azt mondta, jó akár a noname 4-5ezer Ft-s is, de azt is megnézném, hol ajánlott, hogy nem rázzon meg, ne repedjen szét a kezem között, pár alkalom után, tehát nagyon kínai piac kutya alá nem mennék, de márkamánia sincs, hogy most bekken-dekker stb a tuti jó.
Egy szerelő azt mondta, inkább az számítson nekem, hogy legalább 2 akkut adjanak hozzá, bár én egyszerre nem fúrnék annyit, hogy lemerülne hamar.
Azt meg végképp nem tudom, van-e szabvány a különböző méretű fejek között, kompatibilisek a különféle gyártók gépeivel-e...
hogy sima vagy ütvefúrós legyen? Nem tudom, nálunk kevés tégla, több kohópernye betonelem van; amikor más fúrt nálunk, azt láttam, a klasszikus panelhez képest jóval puhább a mi betonunk, de legalább nem sugároz több évtized után. Szóval szerintem elég egy sima is.
Láttam ezt az okos blogot, vélemény hozzá? Azt is még egyszer átnyálazom hsz-kkal. Érdekes vélemény, hogy férfi fúró nélkül olyan, mint ha nem lenne farka, az biztos, így évek múltával én is érzem az égető hiányát egy gépnek, kölcsönkérni meg nem lehet mindig.Jobb ma egy veréb, mint holnap egy véreb.
-
thyeby
őstag
válasz Madmax81 #18349 üzenetére
Mióta nyúzod ezt a Zekler-t? Nem törik hamar a pántja? Nem gyűjti a párnája magára a fűrészport?
Ezekről a hallásvédőkről azt érdemes tudni, hogy úgy tervezték, hogy csökkentse a zajt úgy 30 db alá. Ne legyél teljesen süket benne, hanem vedd észre a rendellenes hangokat.
És ezek az ezer forintos fültokok sokszor 20 db alá viszik a zajszintet. Nekem, süketnek tök mindegy. (Ha már füstöl a Kress, azt az orrom úgyis meghallja. )Nem értem, hogy a bluetooth-os mi a xartól olyan drága? Sőt azt sem, hogy egy mezei rádiót ha beledugnak a Zekler-be, akkor az mitől harminhatezer pénz? Lárifári.
Nekem szerencsém van, mert süket vagyok, és úgy nézem a TV-t, hogy van hozzá egy Sanyi rádióhullámos fejhallgatóm. (Átalakítottam, rátettem egy AV csatlakozót a jet helyett, így más is hallja a tévét.) A tévémen van egy 1 terás vinyóm filmekkel, zenékkel. Így gyakorlatilag azt hallgathatok lenn a műhelyben vele, amit akarok.[ Szerkesztve ]
-
Madmax81
aktív tag
válasz Speciali #18351 üzenetére
Találtam neked bluetoothos fülvédőt , kicsit drága
1956-2010 07.22 Varga László
-
Armahun
addikt
válasz Speciali #18351 üzenetére
Peltor-nak van, nem is drága olyan 130 ezer környékén adják .
Még a stihl rémlik, de lehet, hogy nekik csak fm rádiós.Jelenleg egy ilyet használok, számomra teljesen bevált.
[ Szerkesztve ]
-
Speciali
tag
válasz pigsty #18348 üzenetére
Nekem katonazöld Peltor van, már tizenéves, nem tudom most mennyibe kerül. Amiket probáltam, ez volt a legjobb, az ilyenre nem sajnálom a pénzt. A sárga Peltor elég gyenge. Ha jol láttam, a F 1-ben is ezt használják.
A füldugo irritálhatja a fület, egy idö után nekem kényelmetlen, a fültokba meg beleizzad az ember és egy idö után ez is kényelmetlen.
De anno sokáig füldugoval aludtam otthon, amikor a gyermekem kicsi volt, és nekem korán kellett kelnem.Apropo fültok és elektronika. Tud valaki olyan fültok megoldást, amiben bele van épitve bluetoothos hangszoro? Jo lenne nekem egy olyan. Barkácsolni viszont nem szeretnék ilyet magamnak.
[ Szerkesztve ]
-
Armahun
addikt
válasz pigsty #18348 üzenetére
Jó minőségű agybadugós fülhallgató.
Már két éve ilyeneket használok a műhelyben is. Ha jót veszel jobban szigeteli a zajt egy olcsóbb fülvédőnél és nem szorítja a fejedet.
Ráadásul ha akarsz tudsz rajta zenét is hallgatni.Ha szerinted egy tárgy lehet Ő, akkor te is az vagy. Jó étvágyat evés előtt illik kívánni. A már evő embert ezzel étkezésében megszakítani igen nagy illetlenség.
-
pigsty
aktív tag
Szervusztok!
kicsit rendhagyó a kérdés, de valahol barkács... sőt, lehet majd fogok én is barkálcsolni, ha lesz időm, a szomszédok viszont helyettem is megteszik, egy patkánylyuknyi lakást 3 hónapja építenek át; az ép.szerk. meg a 50-es évek csúcstechnológiájával készült, így mindent hangot szerte visz
Ki milyen fültokot ajánl, ami hosszabb idejű viselésre is alkalmas, relatíve kényelmes, mégis jó snr-je van? Nem kell belé elektonika, nagy extrák.
A probléma: belátható időn belül nincs remény elmenni egy nyomorult társasházból, főleg kopogó testhangok vannak, mély, néha magas frekvencián, kevés léghang is átszűrődik, a sima hangszigetelés problémás, pechemre (?) jó, érzékeny hallásom van, hasonlóan érzékeny idegrendszerrel; és nem igazán van mivel elnyomni (hangos zene - utálom) a zajt;
ezért arra gondoltam, veszek egy munkavédelmi fültokot. Esetleg, ha vizsgára készülök, pluszban mellé még többször használható Mecks gyúrható füldugó is van, de annak valami 20 SNR-je van, az csillapított, inkább beszédhangot, de azért bőven hallottam a kopogást. Hehe, így duplán már biztos jó szigetelése lenne...Így első körbenézésre 3M Peltor-ra gondoltam, de olyan 5-7 ezer Ft-ig bármi értelmes megoldás érdekel, természetesen most is visszaolvasom ezt a topicot is a releváns hozzászólások tekintetében. Webes rendelés, bolti megtekintés is szóba jöhet, Budapesten, és Dél-Budai aggromeráció környékén.
Köszönöm előre is a tanácsokat!
Jobb ma egy veréb, mint holnap egy véreb.
-
Speciali
tag
azért itt a mühelyben már elvagyok a némettel. De messze nem beszélek még jol.
Amugy a magyar kollágám profi szinten beszél németül, meg szerbhorvátul. Tehát ha valami bonyolultabb dolog adodik, akkor ott a kollégám, aki fordit.
A fönök horvát származásu, igy nagyrészt horvátul karattyolnak egész nap, németül csak idegenekkel meg az egyszem német kollégámmal beszélnek, na meg velem, már ha nem a magyar kollégámmal beszélek persze.
Na ilyen itt a nyelvi környezet, ezért a szokásosnál lassabban ragad rám a német.Ismeri valaki a Macskajaj c. filmet? Na itt sok a hasonloság a filmhez.
[ Szerkesztve ]
-
pali923
aktív tag
válasz thyeby #18332 üzenetére
Továbbra is a kedvenc szerszámboltomra tudok hivatkozni: ők ajánlották ezt a típust a bitekből. Vettem is a leggyakrabban használt PZ1 és PZ2-ből 2-2 darabot, biztos ami biztos alapon. Ez már több éve volt. Igaz, hogy én csak barkácsolok, de azóta sincs nyoma rajtuk a kopásnak, még mindig az elsőket használom. Egy próbát megér ipari célokra is, annyira nem drága, mint amilyen jó.
A helyzet reménytelen, de nem komoly.
-
Speciali
tag
válasz jimy_l #18316 üzenetére
egy ilyesmi Felder gyalu jött az összel a céghez, csak az 500-as. És kék, meg az egész robosztusabb.
Öröm vele dolgozni. Digitális tized mm-es kijelzö, csak sajna nem gyakran kell rajta dolgozni.
A sok baromság ellenére ami itt van (vannak megdöbbentö dolgok, majd alkalomadtán irok ezt azt, ha valakit érdekel), a 3 Felder meg egyéb überprofi gépek tartanak itt mégis.
Még a CNC-t kellene megtanulnom (meg a német nyelvet ) és kerek lenne a világ.Szép áraik vannak a Feldernek, de szerintem nem is Magy.o.rol szedik be a nagy nyereséget...
Meg lehet hogy itt olcsobb a Felder is.
Ha esetleg valakinek kell Festool gép, és én olcsobban megkapom itt, szivesen segitek benne.[ Szerkesztve ]
-
Madmax81
aktív tag
válasz thyeby #18331 üzenetére
Itt megnézheted hátha találsz valami kedvedre valót
-
Speciali
tag
válasz Armahun #18337 üzenetére
mi itt sokat használunk torxot is sajnos. Utáljuk, de hát nem mi rendeljük a csavart sajnos. Állandoan cserélgetnünk kell munka közben a biteket. PH, PZ, ebböl is 2 méret általában, akkor a Torx, amiböl meg van 3. Ez igy már 7 fajta bit. Otthon én szinte csak PZ 2-t használtam, néha PZ 1-et, de ez nagy ritkaság volt. Ugy vettem a csavarokat, hogy csak a PZ 1 kelljen. Sok baromság van itt, ami pénz es idöpazarlás, es itt az idö mégdrágább. De ahogy mondani szoktam, Németország a hülyék országa. Na nem azért, mert itt több lenne belölük mint máshol, hanem mert itt a hülyék is sokra viszik.
-
Speciali
tag
Köszi a fáradozást!
Megnéztem, valoban csak a filter van felül, a por meg lent a tartályban. Ahhoz képest hogy csak csiszoltunk vele, elég sok por van benne. Pár cm vastag. Porzsákot kaptunk hozzá, meg valami müanyag kacatot, ami talán a zsákhoz kell . (?)Én nem fogok a porzsákkal vacakolni, föleg hogy elég nehéz ember a fönököm, épp elég a fontos dolgokat keresztülvinni rajta.
Ha meghal a gép, akkor majd vesz másikat. Ugysem tudja mire költeni a pénzt, csak a tavalyi évben 3 Felder gépet vett, egy MAN nagyteherautot, meg egy Merci Vitot, hogy csökkentse az adot. Amugy meg sokszor bontott szarokat kell beépitenünk.Igazábol csak azért voltam kiváncsi erre a porzsák dologra, mert nehogy az legyen, hogy muszáj használni, mert különben megdöglik rövid uton a gép, az nagy égés lenne nekem, mert én szorgalmaztam a 3 Festo gép megvételét, aztán meg kiderülne láma vagyok hozzá.
Ahonnan jöttek a Festo gépek, az állitolag egy nagyon jo kis bolt, tele rakva Festo meg egyéb gépekkel, nem az van, hogy katalogus, és "majdmeghozzuk".
El kéne egyszer oda mennünk, aztán kitalálnánk a kollégámmal, hogyan segitsünk csökkenteni az adoját a fönökünknek. -
Armahun
addikt
A ph az philips a pz ahogy már írták pozdoria.
Egyszer rábeszéltek inbusz fejű facsavarra, hogy az milyen jó.
Valószínűleg beragadt készlet lehetett, mert ette a bitet mint a ropit, aki egyszer vett tuti többet sem.Ha szerinted egy tárgy lehet Ő, akkor te is az vagy. Jó étvágyat evés előtt illik kívánni. A már evő embert ezzel étkezésében megszakítani igen nagy illetlenség.
-
Speciali
tag
PH 2, az azt jelenti, hogy a PH értéke 2.
PH-s csavarok általában a fekete gyorsépitö csavarok. Van a kereszthorony, és ennyi.
A PZ fö kereszthornyára 45 fokban van egy nagyon kis mélységü kereszt, ennyi a külömbség. Ez utobbinál a plusz kis keresztnek köszönhetöen nagyobb a surlodo felület, vagyis jobb vele dolgozni, meg könnyebb beletalálni, és könnyebben is kijön a csavarhuzo belöle, nem "ragad" bele a bit.
Én anno a Festo behajtohoz kaptam biteket, még mindig megvannak, de sok évig használtam ezeket. A kiképzése is remek. Bár csak ilyennel dolgozhatnék most is.Felot én is sokat vettem anno, egész jok.
[ Szerkesztve ]
-
epmd
tag
Az összes pozdorja csavar pz kialakítású,a ph-s az meg lemez csavarhoz ,gipszkartoncsavarhoz való. Vedd elő azokat a metabós hegyeket ,és hasonlítsd össze a két fajtát,látni fogod a különbséget! Nem jó dolog a nem megfelelő bitet használni,mert vagy a csavart,vagy a bitet cseszed el! Én vettem már minden félét,minden márkát,drágát és még drágábbat,bevonatost és simát! Titános felóból a legelsőt 1 évig használtam,de volt olyan hogy 1 hét alatt 3-at is eltörtem,de idáig talán az volt a legjobb,ár-érték arányban!Főleg hogy a vakondba 200-ért adják darabját!Amit meg adtak a cxs-hez tavaly nyáron,azt használom azóta is már fél éve, nincs megkopva szinte,de már pár ezer csavar benne van.Tehát a festo is időtálló!
-
thyeby
őstag
Gyalu kis pénzért.
Mit jelent az, hogy:
"pico-beló állapot!!!" ?Több fa van, mint asztalos!
-
thyeby
őstag
válasz Madmax81 #18308 üzenetére
Adtak még öt éve a metebó csavarbehajtóhoz egy zseb bitet. Még elő sem vettem. Nem bízok benne. Szóval, ha mégsem jók, és összekeverem a jókkal, akkor tsumika, valahányszor találni akarok egy jót.
Apropó!
Hogyan kell beszerezni tuti bitet?
Eddigi gyakorlatom az, hogy ha látok valahol drágábbat, akkor hazaviszem, kipróbálom. (jól megugrasztom a csavar fejében) Ha jó, megy a többi közé, ha törik, vagy ledarálódik, akkor egyből kuka. De nincs egy állandó forrásom.
Jah, és mi a különbség a PZ és a PH között?Több fa van, mint asztalos!
-
thyeby
őstag
válasz Madmax81 #18306 üzenetére
Köszi!
11-ig van egy kobalt készletem. Sajnálom, hogy ez a fafúró klt bitbefogású. Tudom, be lehet fogni a tokmányba, de jobban tetszene ez a hatszögek nélkül. Mert így nem tudom eldönteni, hogy emiatt a kanyar miatt drága, vagy valóban jó minőségű?
Ráraboltam egy 8-as Festo fafúróra. Vérprofi.Több fa van, mint asztalos!
-
thyeby
őstag
válasz zonusz #18327 üzenetére
Persze, hogy elég egy réteg.
A 15-ös rétegelt lemezt duplázd inkább, volt már szó róla. Hiszek Balázsnak, eredetileg nekem is az volt a gondolatom, hogy elég lesz egy db 15-ös lemez.
Ahogyan Márton kolléga írta, Palmatex, sf csavar. A süllyesztett fejű csavar talán annyiból jobb megoldás, hogy oldható, ha le akarod szedni valamikor a bakelitet - mert az valószínűleg esetedben mindent túl fog élni.
A maradék bakelit meg jó lesz arra az esetre, ha ismét kigondolsz valami hasonló asztalt, amire kopásálló felület kellene.
Hanem azon agyaltam, miként lehet ellenőrizni, hogy sík-e a sík? Mert a rétegelt lemez szeret alapban kajla lenni.Ja, mégvalamit!
Írta is Balázs, hogy nem jó a 2 db rétegelt lemez, mert elhúzzák egymást. Páratlan számú legyen, hogy egyenlő feszültség dolgozzon. Legyen pl 3 db 10-es.[ Szerkesztve ]
-
Márton111
aktív tag
válasz zonusz #18323 üzenetére
Elképzelésed jó, de mi a csodának 4 réteg 1 helyett?Ragasztani lábazatragasztóval , vagy palmatexxel, vagy egyéb kontaktragasztóval ,úgy vélem.De aprócsavarral is megszórhatod ,ha ügyesen süllyeszted be a fejüket, például :egy fúróütközővel mélységhatárolva.
[ Szerkesztve ]
-
zonusz
aktív tag
Még mindig a maróasztalon töröm a fejem. 15-ös rétegelt lemez és rá négy rétegben 2mm-es textilbakelit. Azért ennyi, mert egy tábla négybe vágva (margóvágóval őrnagy úr) adja ki az asztal méretét. A kérdés, hogy az elképzelés jó-e, illetve mivel lehet ragasztani a textilbakelitet?
-
ViktorSz
tag
válasz antallaci #18320 üzenetére
Igazából a magasság miatt aggódtam,ezért a ruhaliftes megoldáson gondolkoztam,de menet közben rájöttem ,hogy nem muszáj ide ruhalift,mert ha a 230as magasságból leveszem a b-lapvastagságot+a vállfa magasságát,akkor még viszonylag könnyedén fel lehet akasztani a ruhákat.Most ki is próbáltam,szal problem megoldva és az előző kérdéseim semmisnek tekinthetők,mert tulajdonképpen hülyeséget kérdeztem
Mondjuk most már kíváncsi lennék,hogy létezik-e olyan lift,amire nem csak élével befelé lehet a ruhákat akasztani. -
antallaci
csendes tag
válasz ViktorSz #18317 üzenetére
Hello! Szerintem most fogsz te is nem szerizni engem,de élével is be lehet rakni a ruhákat.Tudom ez most sokkolt egy kicsit,de ez az igazság.Egy normál műanyag teszkó gazdaságos vállfa 40 cm hosszú,ha neked fa vállfa van,ami esetleg hosszabb,akkor vágj le belőle.A maradék néhány centin még lagzit is lehet rendezni.Viccet félretéve,bükkfábók elég masszív tartót lehet csinálni,erre 40 centis vállfával be lehet rakni a ruhát élével is.Remélem tudtam segíteni.
-
ViktorSz
tag
Üdv!
Ötleteket szeretnék kérni a következő problémára.
Van egy 230cm magas,45cm mélységű szekrény,amibe akasztót akarok tenni.Egyrészt,mivel csak 45mély,ezért a ruhákat nem rakhatom élével,viszont a magassága miatt ruhaliftet kéne alkalmaznom,de abból egyelőre csak olyan változatot találtam,amire élével befelé lehet akasztani a kabátot,stb.
Létezik olyan variációja a liftnek,ami nekem is megfelel,vagy vmi teljesen más megoldás is van? -
hzsolee
őstag
Ma jött. Aki megteheti nézze meg(élőben)
A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."
-
Madmax81
aktív tag
válasz thomgrande #18310 üzenetére
Én azt szeretem ezekben hogy olyan gyengék a mágnesek hogy egy 4*60 csavart sem tud rendesen felemelni , olcsó sz***r ez mindegyik , viha vera feló ezek érnek is valamit a többi felejtős de persze vannak kivételek .
-
thomgrande
tag
válasz Madmax81 #18308 üzenetére
Nálam a Metabo Bit befogó Piszkos hamar tönkrement. A mágnesen kívül van egy drótos rögzítés is, na ez ment tönkre.
"Magyarország rég nagyobb volt, De ennél nagyobb már nem lehet. Magyarország beteg nagyon, Nem szereti magát, rágja a gyűlölet. Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, Ez már Európa?"
-
Madmax81
aktív tag
Olcsó felsőmaró kezdőknek
Felsőmaróhoz asztal
profi munkapad ,2
Bit készlet 30db-os1956-2010 07.22 Varga László
-
Madmax81
aktív tag
Hogyan válasszak fúrószárat
Gondolom mindenki tudja ezeket de nem árthat egy kis ismétlés .[ Szerkesztve ]
-
Madmax81
aktív tag
válasz thyeby #18303 üzenetére
Szia
Nem tartozik szorosan a témához de találtam neked valamit ami érdekelhet 1, Nemesacél fúrókészlet HSS Kobalt
Spirálfúró készlet 25 részes
Kobalt Fém Fúró készlet 13db-os[ Szerkesztve ]
-
epmd
tag
válasz Speciali #18296 üzenetére
Megérdeklődtem a porzsák kérdést.Az szűrőrázóshoz(AC)típushoz,nem kötelező de ajánlják, hogy a finom csiszolatpor ne ölje a gépet feleslegesen.Meg a német egészségügyi szabályok miatt! 1 db zsákot kellet hogy kapjatok hozzá amikor vettétek.Ha csak csiszolásra használod,akkor 1 zsák akár fél-egy év alatt is megtelhet,akkor az már igen csak piti összeg porzsákra,és a porelszívó se megy tönkre idő előtt!
-
thyeby
őstag
Igen, meg kellene néznem, igazad van. Az a bajom a Hiltivel egyedül, hogy titkolózás, ha árakról van szó. Az ember kérdez, akkor kap egy olyan csillagászati összeget, hogy sarkonfordul menten. A használtpiaci árak azt tükrözik, hogy a Hilti ár/érték aránya rosszabb, mint a Festool-é, vagy a Felderé. A gépek jók, de elérhetetlen róluk a korrekt információ. (Pedig amíg az építőiparban szívattam magam, Hilti fan voltam.)
-
thyeby
őstag
válasz Speciali #18296 üzenetére
Megnéznéd nekem, hogy tévedsz-e, vagy nem-e? Nem sürgős. Felszínre került, hogy talán vennem kellene egy ilyet, és ha nem zsákos, akkor tényleg mindenben megfelelne. De úgy döntöttem, hogy őszig semmiképpen nem veszek, és ősszel is csak akkor, ha javítani sikerül a forgalmamon, na meg nem szarik be semmi oszlops tagja a gépparknak. Eredeti kalkulációmban pl úgy számoltam, hogy a domino öt év múlva valószínűleg cserés lesz. És már hetedik éve megy. Kifogástalan pillanatnyilag, de nincsenek illúzióim, ez eddig is annyit kapott a pofájára, hogy elvileg már halott. De hát a Kress is kifogástalan volt még tegnap reggel, most meg a hullaházban várja a továbbiakat.
-
Speciali
tag
Az a falmaro.
Nekem még a mai napig küldik Sümegröl a Felderesek a katalogusokat. Igaz, évente csak egyszer, vagy ritkábban. Telefonálni nem szoktak, mivel nem adom meg ilyen helyeken a számom. Legfeljebb az email cimem, aztán berakom spam-be, ha tul gyakran irogat valaki.
Repi ajándéknak elfogadnék tölük egy méröszalagot, vagy egy mühelyrádiot. Mindkettö Felderes felirattal van itt a cégnél, de ehhez egy 18 ezer € Felder CNC-t kellett megvenni, ahhoz képest nem nagy ajándék a sogoroktol.
Ja, volt ingyen ebéd meg 3 napos tanfolyam is Tirolban, ingyen fuvar, persze ezekböl én kimaradtam, csak a rádio szol nekem is meg még amit nem tudunk, mert a fünök lenyulta magának.Na ma megnézem azt a porszivot magamnak, kell a porzsák vagy nem. Tegnap épp fehér alapozo festéket csiszoltam , és furcsa volt, hogy semmi por nem jött ki, semmi nem volt lisztes, pedig a fehér csiszolás az igen piszkos melo amugy. Szoval jol sziv , jobban mint egy...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest