Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Online jogosítvány megújítás kishazánkban,és user error :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Megérkezett a Android 15 és a HyperOS 2-!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bubi
csendes tag
válasz thyeby #18285 üzenetére
Ha már ebben az árkategóriában nézelődsz, nézd meg a Hilti porszívókat is, láttam már belőle rázósat. Villanyászok ilyet használtak falvágásnál (nem tudom így hívják-e azt a két tárcsás gépet amivel a csövek helyét vágják elő) - na annál nagyobb por nincs mint amit ez a gép csinál.
-
antallaci
csendes tag
válasz thyeby #18295 üzenetére
Sajnos féltem,hogy ilyen nagy számokat fogsz írni,bár 1,7 millióért egy ötfunkciós gép nem is annyira rossz.Bár az einhell lamellázómat nem adnám oda egy hammer gépért sem,a workers best akkus csavarozómról már nem is beszélve .Na mára ennyi volt részemről,majd holnap jövök újra.Jóccakát mindenkinek
-
thyeby
őstag
válasz antallaci #18293 üzenetére
"Csak úgy általánosságban,hogy mégis mennyi egy kombi gyalu,egy formatizáló körfűrész,egy marógép"
Relatíve drága.
- 300-as kombigyalu 7-800 ezer
- Formatizáló körfűrész magában szintén 6-800 ezer, maróval egybeépítve 1,2 - 1,5 milla
- Ötfunkciós kombigép 1,5 - 1,7 misi (vastagol, egyenget, körfűrész, marógép, hosszlyukfúró)
- Marógép magában szintén 7-800 ezerMind után oda lehet írni, hogy vagy több.
Az árak Euro-ban vannak, tehát árfolyamfüggő. És sok tényező van, amit le lehet vonni. Pl ha van EU-regisztrációs vállalkozásod, nincs se áfa, se mehrversteier, se semmi. Ha nem kérsz házhozszállítást, ismét marad kb egy ötvenesed, ha nem kérsz telepítést, megint marad félszáz ezered. Meg aztán olyan alkudós si ez, meg szoktak akciók lenni karácsony körül úgy 5-20 %-nyi.
Egyébként csak klattyintani kell az egereddel, és akkor küldenek ingyenes katalógust is árakkal. De akkor számíthatsz rá, hogy hívogatnak majd telefonon, hogy miben tudnának segíteni. Kérhetsz ingyenes visszahívást, nem ciki, nem veszik zokon, és akár egy órán át kérdezősködhetsz. Ha Sümegen jársz, vagy a Tisza-tónál, megnézheted a bemutatótermüket, és tartanak évente egy-két bemutatót, ahol ki lehet próbálni a gépeket.Az X-rollos csúszórendszerek nincsenek a Hammer gépekrbe adaptálva, ahhoz már Felder-t kell venni. Azok meg úgy 30%- al drágábbak a Hammernél. És persze sokkal komolyabbak.
De a Hammer is nagyon messze jár már az Einhell-től. Szerintem hobbira nem szabad ilyet venni - habár, ahogy mondtad, van aki hamar a kocsmában hagy ennyi pénzt, és ott le se tudja vágni az ujjait semmivel.Több fa van, mint asztalos!
-
antallaci
csendes tag
Nekem nagyon bejönnek a hammer gépek.Csak a gépek árát nem találom sehol sem.Ha jól tudom fel kéne hívni a márka képviseletet,de ahhoz nincs pofám.Valaki tudna nekem ebben segíteni?Csak úgy általánosságban,hogy mégis mennyi egy kombi gyalu,egy formatizáló körfűrész,egy marógép.Nem kell konkrét típus,csak az íze miatt érdekelne.
-
antallaci
csendes tag
válasz klepto #18264 üzenetére
A speedline gyors,szálírányú vágásra lett elvileg kitalálva,gyakorlatilag keresztbe,hosszába lehet vele vágni.Az optiline-hoz képest kevesebb fog van rajta,gyorsabban lehet vele vágni.Ha abból indulunk ki hogy a nemrég belinkelt "preciziós" fűrészemen egy agyonra elhasznált 300-as makita lap van,és úgy vágja a tüzelőnek valót mint forró kés a vajat,akkor nem kell annyira túlreagálni a dolgot.Erre a munkára a speedline korong szerintem már a luxus kategória.Ha erős a motor,akkor egy jól felhelyezett zsíroskenyérrel is bármit ketté lehet vágni.Az optiline-nal tisztább a vágás,de gondolom ez huszad rangú tényező.Szóval szerintem a spidi line jó választás.Bár ha raklapot is szeretnétek vágni,amiben elkerülhetetlen néhány kiló szeg társasága,akkor szerintem egy multi material korong a legjobb választás(bosch,makita),meg még gyárt más is,gondolom.Ha lehetőséged van rá,nézz meg egy bauhausban vagy egy obiban egy billenővályús körfűrészt.Azon milyen korong van,az pont ilyen munkára lett kitalálva.Ezt már egyszerűen nem tudom tovább fokozni.
-
Fekete dió
csendes tag
http://aprod.hu/hirdetes/bosch-gas-25-ipari-porszivo-IDLjSr.html
-
epmd
tag
válasz thyeby #18288 üzenetére
Azt pontosan ,hogy hány ürítést bír azt nem tudom,mert nekem a legelső van benne még mindig,de azt már ötször vagy hatszor kiürítettem! Ha a szűrőrázós kell, az a CTM 26 E AC. De ha ehez nem ragaszkodsz,akkor van a CTL 26,ebből szokott lenni bemutatógép 130 körül, amúgy 189 ezer.Úgy viszont jó a kategória társaihoz képest!
-
-
epmd
tag
válasz thyeby #18285 üzenetére
Szép hosszú az okfejtésed,de gyakorlatilag a festoról beszélsz,ezt mind tudja!!!! Csak a zsák a kakukktojás,de az nem papír ,hanem két rétegű szövet,és ezért bírja a sok ürítést!Nincs szívem csak úgy kidobálni a hibátlan ,de megtelt zsákokat,kiborítom aztán teszi tovább a dolgát!
-
thyeby
őstag
válasz klepto #18284 üzenetére
Ugyan nem kifejezetten rönkvágó lapok, de akkor szerintem már inkább a speedline. A saját felelősségedre - rám ne hivatkozz, ha csalódás lesz.
A kérdésed/ kérdéseid ahhoz hasonlítanak, mint ha azt kérdeznéd, hogy jó bort szeretnék venni olcsón, melyiket ajánljátok, a szürkebarátot, vagy a kövidinkát?Több fa van, mint asztalos!
-
thyeby
őstag
Alapvetően három géphez:
- Pici szalagfűrész
- DW gérvágó
- Domino
(Nyilván a Rotex, a rezgőcsiszoló, a deltacsiszoló, a szalagcsiszoló is erre tapad, de ezek nem fognak érdemben változtatni a porszívó tartályának a telítettségi szintjén, legfeljebb ha jól eldugítják a HEPA filtert, amit aztán ki kell fújatnom.)
Amikor ezeket használom, akkor a munka sok, és naponta kell ürítenem úgy 15-20 liternyit. Gyakorlatilag minimum nyolc órán át folyamatosan megy a gép, és szív a porszívó. A Domino nagyobb forgácsot gyárt, azzal hamar megtelik. - néhány óra, és üríthetek. A szalagfűrész nagyon finom porral dugítja a szűrőket, azzal két-három napig is tudok dolgozni egy ürítéssel.
Egyfelől nem nagyon akarok belemenni abba a játékba, hogy miután megvetted (az egyébként példásan profi) porszívónkat egy kisebb vagyonért, tejelsz továbbra is, mert csak azzal a filléres papírzsákkal fog működni a gép, amit mi aranyáron ámde nagyon nagy örömmel adunk hozzá folyamatosan. És persze, ha mi már nem gyártunk tovább ilyen papírzsákot, te feldughatod magadnak a rádmaradt porszívódat, legyen az még bármilyen hibátlan. Ez egy elvi dolog a lelkemben. Nem is annyira az összeg csípi a szemem (habár akár az is csíphetné, mert olyan bicskanyitogatós), hanem az üzletpolitika, hogy láncoljuk magunkhoz a vevőt. Tegyük rabbá, kiszolgáltatottá. Szóval amíg találok emberibb alternatívát, addig kikerülöm az ilyen nyíltszíni kopasztást.
Másfelől pedig - ezt a Kress-t kiüríteni nem egészen két percembe telt. (De ha sietek, és nem fújom ki kompresszorral a filtert, akkor kevesebb, mint egyperces vesződség.) Jó, ehhez hozzátartozik, hogy van egy komposztáló az udvaron. Aki kénytelen valahogy kukába tenni a fűrészport, annak nem megy ilyen gyorsan. És van még a nagyon sürgős alternatíva. Ez kb így szól:
- Kress kikapcsol, Forgácselszívó bekapcsol. (Kettő darab másodperc)
- Kress fedele le, elszívó gégecső bele, szívás. (Hat darab másodperc)
- Fedél visszacsatol, Kress bekapcsol, forgácselszívó kikapcsol. (Négy darab másodperc)
... és mehet a munka tovább. Ingyéé. És a Kress is lazán kiszolgál két gépet egyszerre.
Őszintén imádom a Festool-t, nekem eddig csak jó tapasztalataim vannak róla. De a porszívót nem az én szám ízére szabták.
Tulajdonképpen keresem az én porszívómat, de nem találom sehol - pedig többet is adnék érte, mint akár a Festool ára.:
- Legyen jó nagy szívóereje.
- Indítsa el a bekapcsolt gép.
- Legyen kurvanagy tartálya.
- Legyen halk.
- Ne legyen porzsákos, pláne papírzsákos. De ne is HEPA filter legyen benne, hanem mégjobb - nem jut most a neve eszembe, talán valami kerámiaszűrő? Volt egy occó háztartási porszívóm, azzal kezdtem az ipart. Egy tízezer forintos porszívó volt, egy évig ment, és úgy árulták, hogy kimosható szűrő. Az kiváló szűrő volt. Nem tudom, miért nem tesznek olyat ipari porszívókba?
- Legyen reszkető-rázkódó funkció rajta, ami gombnyomásra lecsapkodja a szűrőről a rátapadt finom port anélkül, hogy felnyitnám. (A Festool némely példánya tud ilyet. De miért nem minden százezer forintos porszívó? Olyan nagy durranás beledugni egy idegbeteg reszkető szarságot? )
- A kábelt ha annyira letekerem, amennyi kell belőle, a többi maradjon a helyén. (Egyedül a lidis üvöltő sakálon tudták ezt megoldani valami 15 ezer forintból. A Kress-re annak mintájára magam applikáltam a lidis mintájára fából egy ilyet.)
- Legyen antisztatikus. És persze valamennyire ütésálló, no, meg ne vetemedjen.
- Ne nyíljon szét, csak akkor, amikor én akarom. (Ez a fájintos matebó akkor nyit, amikor ő gondolja, s ez legtöbbször nem esik egybe az én óhajommal.)
- Egyszerű legyen kinyitni, bezárni, kiüríteni. Egyik porszívó tartályán sincs ehhez megfelelő fogás, pedig hát milyen occó figyelmességre lenne csupán szükség?
- Adjanak hozzá legalább 2,5m gégecsövet. (A metebón, amit most ismét kényszerültem rendszerbe iktatni, csak 1,5 m van, és az is hót rideg. Sehova nem ér el rendesen, de arra legalább kiváló, hogy rendre jól hasravágódjak benne.)
- A port csak befele szívja, kifele nem kérek semennyit.
- Mobil legyen. Magyarul gurulni is tudjon. Előny, ha jó fogás van ahhoz, hogy arrébbtaszajtsam.
- Legyen porvédett, legyen tartós, és ne félévenként kellejen szénkefét cserélni benne.
- A hálózati kábelja legyen legalább 4-5 méter, és ne rideg műanyag legyen, hanem jóféle gumi, ami bírja a hideget is, a meleget is.
- Késleltetett kikapcsolású legyen, hogy a csőben ne tudjon leülni a bennemaradt por.
- Ha ostor is lenne rajta, az maga lenne a kánaán - ilyet sajnos még sehol nem láttam. De legalább legyen a tetején valahol hely, hogy a meglevő ostoromat tudjam ráapplikálni.
- Ne legyen kétezer, meg kétezersokszáz watt áramfelvétele, csak ezerkettő, de azt használja ki rendesen.
- Nem kell nedves funkció, az nekem csak egy helytfoglaló felesleges funkció.
- Észlelje, ha tele van a tartály, és szóljon, hogy bedugultam.
- Ne legyen barbirózsaszín - habár egye meg a fene, ha csak ez az egy bajom lenne vele, átpingálnám valami más színnel.Tudom, nagyon hosszú a felsorolásom, reménytelen ilyet találni. De azt is tudom, hogy aki fejleszti ezeket az egyébként kurvadrága ipari porszívókat, soha nem kényszerült dolgozni vele, és nincs fogalma arról, hogy milyen egyszerű és olcsó megoldásokkal lehetne abszolút porszívót gyártani.
Szóval tudom, amit tudok, és tudom amit a fejlesztők, develooperek nem is sejtenek:
Ilyennek kellene lennie egy jó ipari porszívónak - csak hát akkor valamit adni is kellene azért a nagy zsozsóért, amiért többnyire manapság csak olyat lehet venni, ami a fent soroltaknak jó, ha felerészben megfelel.Több fa van, mint asztalos!
-
klepto
addikt
válasz jimy_l #18266 üzenetére
Sajnos nem...
A 10-12.000.-Ft környéki árért nem hiszem, hogy adnának egy minőségi szalagfűrészt; ennek a tízszeresét meg nem tudom ajándékra költeni
Úgy döntöttem, inkább a kisebb Bosch-t veszem meg, mint egy nagyobb kínait; bízom a márkában, remélem nem hiába
Már tényleg csak az a kérdés, hogy melyik legyen?
A 66 fogú Optiline:
Vagy a 40 fogú Speedline:Ha magányosnak érzed magad, indíts el egy horror filmet és kapcsold le a villanyt. Egyből nem érzed majd magad egyedül ;)
-
epmd
tag
válasz thyeby #18279 üzenetére
Gyakorlatilag mihez használtad a kresst?Asztali fűrészhez fűrészport elszívni,vagy csiszológéphez,meg felsőmarógéphez?Én excentercsiszolóhoz,meg a merülőfűrészhez vagdosni,meg helyszíni szereléshez,meg ha a marógép asztalban van,azt elszívni.Így 1-2 havonta szokott megtelni,de 10 perc alatt át lehet önteni egy szemeteszsákba.Én az elsőt használom 1 éve,amióta megvan.Amúgy 13700ft 5 db zsák, azért inkább ürítgetem, mert jól bírja!De ha naponta megtelítesz 3 zsákot, akkor az nem kifizetődő!
-
thyeby
őstag
válasz generatoros #18280 üzenetére
Szerintem ha nem sürgős, akkor kivárod, míg akciós lesz. Nekem az N4400-at kínálták ugyanennyiért.
Több fa van, mint asztalos!
-
thyeby
őstag
Mennyiért szokták a bemutató gépet kínálni?
A Festo nekem azért nem tetszik, mert zsákos. Nem szeretek azzal bajolni, nekem az tetszik, ha van egy nagy HEPA filter, dobozból kiborítod a fűrészport, kompresszorral minden harmadik ürítéskor kifújod a filtert, és pikpakk, mehet tovább a munka. Ez a nagy dög Ghibli is zsákos. Amikor ürítem, annyi, mint ha fejest ugranék a fűrészporba.
Van pillanatnyilag két másik porszívóm is szerencsére, de nem akarom megvárni, míg ezek is beszarnak.Több fa van, mint asztalos!
-
thyeby
őstag
válasz generatoros #18273 üzenetére
Bármelyiket könnyűszerrel át tudod alakítani mozgathatóra. Úgyis ígértem, majd beteszem a fotóját, én miként mozgatok. A Felder ad mozgató csodát opcióként.
-
thyeby
őstag
válasz yooccoo #18272 üzenetére
Valahol biztosan szénné éghetett, nem tudom. Kitettem az udvarra büdösödni. Harckocsizó voltam a seregben. Amikor ködösítettünk a tikalorral, ez épp akkora füstfelhőbe borított semmi perc alatt mindent. Csak sokkal büdösebbe. Egyértelműen műanyag szag (és nagyon fojtó), szerintem valahol meggyulladt a burkolata. Majd meglátom, hogy szétszedem-e legalább megnézni, vagy kidobom a pitsába így, ahogy van.
-
epmd
tag
válasz generatoros #18273 üzenetére
Az N3800-as árát kérdezted a Feldernél?
-
generatoros
tag
válasz thyeby #18269 üzenetére
köszi a részletes választ. Egyformán gondolkodunk a gépekről. Az n4400 nekem is lenyűgöző. az ára nekem kicsit sok hobbi célra. A mozgathatóság nagyon fontos lenne, ezért gondoltam a holz-star hbs-351-re használt áron. A makitáról mondott dicsérő szavakat megfontolom. mégegyszer köszönöm a válaszod.
-
thyeby
őstag
Hmm!
Most dicsértem meg a Kress porszívót. Leégett. Valószínűleg nem a tekercselés, hanem valami műanyag. Olyan sűrű füstbe borította fél perc alatt a műhelyt, hogy oda most egy órán át biztos nem tudok bemenni.
Sajnálom, mert nagyon megszerettem. De legalább szerencse, hogy nem rendeltem ötezerért filtert bele, akkor most az is kárbaveszett volna. Nem tudom, hogy ide a lakásba is felkúszott a füst, vagy csak az orromban maradt, de nagyon csípős büdösség.
Nna, most mit tegyek? Merjek negyvenért venni másik ilyet, vagy jobb lesz elfelejteni a Kresst?Több fa van, mint asztalos!
-
thyeby
őstag
válasz generatoros #18268 üzenetére
A konkrét gépet nem ismerem, ezért nem merlek megnyugtatni. Ha a motorja legalább8-900 wwatt, és jóféle fűrésszalagot használsz hozzá, akkor nagy valószínűséggel nehézség nélkül át fogja vágni a maximumot. Kalodában vágáshoz különösen fontos a jó szalag, mert ha kicsit is "elhúz", akkor meggyilkolja pár méter vágás után a szalagot. Hogy elhúz-e, annak az a tesztje, hogy felteszed a stellert, és átvágsz mellette egy deszkát. Aztán felteszed másik oldalról, és ott is áttolod a deszkát. Ha nem akarja elhúzni a stellertől (vezetővonalzó) a fát egyik irányból se, akkor az jól hajtogatott és jól élezett szalag. (Ha kacskaringósan vág, akkor valószínűleg csak kevés a szalagfeszesség.)
Piacra dobott a Hammer (Felder cég) egy 350-es kerekű szalagfűrészt. Azt hiszem, arról beszéltél kicsit korábban, hogy lemaradtál róla. Van azonban egy N4400-as gépjük is.. Ez kicsit drágább, de szerintem ez pontosan lefedné az elvárásaidat. Megnéztem azt a masinát élőben. Órákig mustráltam, majdnem meg is vettem. Számomra ebben a kategóriában az a szalagfűrészek királya. (Azért a Makitát vettem meg inkább, mert én napokon át egyvégtében nyúzom, és nem mindegy, hogy 4Kw (?) után fizetem a villanyszámlát, vagy csak 800 watt után. Szóval ha arra kellett volna, amire Neked, akkor egészen biztos, hogy ezt vettem volna meg.) És hogy átvágja a rönköt kalodával, itt a bizonyíték - 5 percnél tesznek rá egy kisebb rönköt.Mielőtt szalagfűrészre beruháztam volna, több, mint ezer kilométert utazgattam az országban, hogy kipróbálhassak többfélét is élőben. A DeWalt kiesett, mert egy éles szélű alu asztallapja van - egyébként príma gép. A metebó 7cm vastagságnál már nyöszörgött. Lehet, hogy csak a lap volt életlen, de az is kiesett a kiskosárból. A Hammer N4400 és a Makita lenyűgöztek. Előbbi sokkal jobban tetszett. Annak minden porcikája profi.
Szóval, ha kinézel egy gépet magadnak, próbáld kialkudni, hogy elvinnél egy 20 centi vastag fát, és kipróbálnád. Ha korrektül vágja, akkor megveszed, ha nem, akkor elállsz a vételtől.
-
generatoros
tag
válasz thyeby #18159 üzenetére
18159 hsz-od a következő kérdésemre is válasznak tekinthetem, miszerint a 200mm vágásmagasságu szalagfűrészen megpróbálhatom a kb 20 cm átmérőjű cseresnyefa ágat leszélezni és kb 30-32mm vastagságúra felszeletelni? az említett görgős támaszok és kaloda segítségével.
[ Szerkesztve ]
-
klepto
addikt
válasz antallaci #18263 üzenetére
Melyiket ajánlod az inkább 450mm-es korongátmérővel a 66 fogú Optiline-t, vagy a 40 fogú Speedline-t?
Azért nem tudok dönteni, mert egy árban van a kettő...
Lehet, hogy én mégiscsak az Optilinet venném meg, mert abban több az anyag azonos áron
De a viccet félretéve melyik a jobb darabolásra az 50mm ágfától elkezdve, a 4-500mm-es rönkátmérőig bezárólag?Ha magányosnak érzed magad, indíts el egy horror filmet és kapcsold le a villanyt. Egyből nem érzed majd magad egyedül ;)
-
antallaci
csendes tag
válasz klepto #18246 üzenetére
Nekem a fűrészen 250-es bosch optiline wood lap van.Szerinten elég szépen lehet vele dolgozni.Bükköt,fenyőt,néha tőlgyet szoktam vele vágni,teljesen optimális.Szálirányú vágáshoz vettem egy bosch speedline wood korongat.Itt már nem olyan szép a vágás,mert ritkább fogazatú,de a gép nem erőlködik,és viszonylag gyorsan lehet vele vágni vastagabb(50-75 mm) anyagot is.1500 wattos a gép,nyilván egy erősebb gépen ez még tökéletesebb lenne.8600 ft volt a speedline korong,az optiline-t a fűrészhez adták.
-
antallaci
csendes tag
válasz pali923 #18223 üzenetére
Hányinger.Gusztustalan.A nagy házalakítás című viasat 3-as műsorban szerelkezett fel a szőke "asztalos" csaj ilyen dizájn cuccokkal.Hát nyílt a bicska a zsebemben.Lehet hogy maradi vagyok,de egy nő ne nyúljon szerszámhoz,kivéve egyhez .Ez olyan nekem mint a férfi műkörmös.Van így is elég idegesítő dolog a világban.
-
antallaci
csendes tag
válasz Speciali #18147 üzenetére
Az autohof az egy éttermes benzinkút kamion parkolóval,ami nem közvetlenül az autópálya vonalán van. Két hete jártam Dachau mellett az említett omv autohofban,itt van egy ipari park is,meg egy jó nagy strauss is.Így gondoltam arra hogy ez lehet az általad említett üzlet.Az A8-as autópálya mellett van ez.
-
yooccoo
aktív tag
válasz klepto #18258 üzenetére
a bosch constructwood szériája építőipari lap
cementes lapokat, zsalutáblákat szoktak vágni, nem kifejezetten a ti felhasználási célotokra való"A kisebb fogazatú lapok a leírás szerint precízebb munkára, bútorlap szabászatra való, arra nekem nincs szükségem"
általánosságban ír a szériáról, nem vehető egy kalap alá a 24 fogú favágó lap és a 96 fogas furnérvágó, pláne a lapszabász
-
klepto
addikt
válasz thyeby #18257 üzenetére
Az a minimum, amit az após kért.
A sürgősség pedig relatív, de márciusban lesz a születésnapja, úgyhogy csak 2 hetem van a vásárlásra
Egyébként én is az általad linkelt, és e között gondolkozok: [link]
Találtam egyébként "bővebb" leírást a két lapról, ez alapján még kevésbé tudok dönteni
Az általad linkelt lap leírása: [link], és az általam linkelt lap leírása: [link] (itt egyébként más kép szerepel).
A kisebb fogazatú lapok a leírás szerint precízebb munkára, bútorlap szabászatra való, arra nekem nincs szükségemHa magányosnak érzed magad, indíts el egy horror filmet és kapcsold le a villanyt. Egyből nem érzed majd magad egyedül ;)
-
thyeby
őstag
válasz yooccoo #18252 üzenetére
Köszönöm!
Írtam már, hogy megrendeltem. Lehet, hogy már meg is jött, de nem volt időm értemenni. Viszont írtam azt is, hogy ha megrendelted, akkor nem hagyom rajtad. Köszönöm a segítséget! Postázzuk, vagy ráér akkor, amikor Pesten járok?
Bosszankodtam, hogy az itteni metebó szervizes a javamat akarván átirányított egy csavarszaküzletbe, hogy ott töredékért megkapom ezeket a belső kulcsnyílású csavarokat. És már most harmadszor erősködött, pedig mondtam neki, hogy ne foglalkozzunk most az árával, rendelje meg, úgyis hívattam le a Noszlopy útról gyalukéseket, meg egyéb metibó drágaságot. És már akkor itt lehetett volna, így meg nem vártam a csavarokra, hanem belekínlódtam a kést a meglevőkkel sikeresen. Akkor értette meg másnap, amikor beszámoltam róla, hogy Te megértetted szavak nélkül is, hogy mit akarok. Tudod, ezeknek a csavaroknak laposabb a feje, és rövidebbek is szemre úgy 1mm-el, mint a szabványméret. A szabvány feje kiállna a késhengerből, a hossza pedig ütközne a kés résében, még mielőtt magára tudná húzni a késleszorítót. És nekem szempont a keménysége is. (Azt hiszem, most kicsit túlmagyaráztam ezt.) Úgyhogy nekem késcseréig most nem sürgős a dolog. Ám ha a pénzed áll benne, akkor küldöm azonnal, ismétlem. Mi legyen, rendelkezz!
Fűrésszalagot is akarok majd venni, azért mindenképpen bemegyek majd, csak előtte kidumálnám Veled, hogy miként válogathatok, ha válogathatok egyáltalán, és hogy miket kérek majd - és akkor addigra megforrasztjátok a méretemet. Meg kérdeznék egyet-s mást is.
Valószínűleg tavasszal viszek arra árut, előtte majd egyeztetek Veled, ha lehet.Több fa van, mint asztalos!
-
yooccoo
aktív tag
válasz thyeby #18250 üzenetére
annyit még pluszban hozzátennék, hogy ezeknél a "sokadmárkás" lapoknál nem csak a lapka szélessége kicsi, hanem ebből kifolyólag minden dimenziója, ezáltal sokkal rövidebb az élettartama, sokkal kevesebbszer élezhető
az említett lyukakat menesztőfuratnak hívják
ha nincs rajta, az sem gond, mert rárakható könnyedén
egyébként igencsak gépfüggő, hogy kell-e rá vagy sem
a legtöbb 700-750-es méretű tűzifavágó lapon nincs rajta, pedig logikusan gondolkodva ott szerepe kellene hogy legyen
gyakorlatilag viszont az ilyen gépek szinte kivétel nélkül mechanikus gépek, a menesztőfuratra pedig az elektromos fékes gépeknél van szükség, hogy megálljon a lap és ne forogjon ki a leszorítóval együttúgyhogy szerintem azon a gépen nincs
-
thyeby
őstag
"A Bosch, illetve az Einhell mint márka, még nekem is mond valamit"
És ezt a kettőt épp nem szeretem.
"de a Palina, a Straus, és a többi már kevésbé"
A Straus-al nem volt még dolgom, nem merek nyilatkozni róla. Osztrák. És az osztrák szerszámélekben eddig kellemesen csalódtam. De lehet ez kivétel, nem tudom. A Pilanát viszont jó, ha megismered. Magas minőségű forgácsoló kellékeket gyárt a faipar számára elérhető áron. Olyannyira, hogy neves gyártó, mint pl a DeWalt ilyennel szállítja a precíziós gérvágófűrészt. És az asztalosok szeretik. Jó minőségű, húsos lapkákat forraszt a korongra ez a szlovák cég.
Ezt a példányt például vékonynak találom. Még egy 300-as lapra is 3,2 széles vidiát szoktak forrasztani, a 600-asok inkább 3,8. Az én olvasatomban ez nem azt jelenti, hogy rossz, vagy rosszul vág, de nyilván ekkora átmérővel egy 2,6 esetleg 2,8-as hordozóanyagon ülnek a lapkák. És ha ilyen vékony a hordozó, hát lehet, hogy könnyebben megfintul - pláne rönk vágásakor.
És mégvalamit:
Ezen a linkeden jól látható a fotón, hogy van a 30-as belső furat mellett két ilyenolyan oválisféle kivágás is. (Ez jó dolog, arra szolgál, hogy ne tudjon a tengelyen megcsúszni munka közben.) Szerintem sasold meg, hogy az apósod fűrészgépén ilyen körmök is fogják-e a korongot. Ha nem, az nem baj, de ha igen, akkor figyelned kell arra is, hogy olyan korongot szerezz be, amint ott a körömnek a kivágás.Több fa van, mint asztalos!
-
klepto
addikt
válasz thomgrande #18247 üzenetére
De, Pilana...
Mondom, nagyon nem vagyok otthon ezekben a márkákban
És a Strauss milyen, ki gyártja?Ha magányosnak érzed magad, indíts el egy horror filmet és kapcsold le a villanyt. Egyből nem érzed majd magad egyedül ;)
-
thomgrande
tag
Az a Palina nem véletlenül Pilana? Mert az nem nagyon sorolandó a vackok közé.
"Magyarország rég nagyobb volt, De ennél nagyobb már nem lehet. Magyarország beteg nagyon, Nem szereti magát, rágja a gyűlölet. Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, Ez már Európa?"
-
klepto
addikt
válasz thyeby #18238 üzenetére
Azért csak nem
Picit kisebb méretben Bosch is lenne 12K környékén, illetve ennyiért van még Straus.
A Bosch, illetve az Einhell mint márka, még nekem is mond valamit, de a Palina, a Straus, és a többi már kevésbé
Ezek az utóbbiak mind piacos vackok lennének?
Ha igen, akkor marad a kisebb Bosch, az talán minőségre is elfogadható (elfogadható?)...
Esetleg az alábbi Bosch fűrészek közül melyikeket lenne érdemes megfontolni vásárlásra?
[link] 1; [link] 2; [link] 3; [link] 4; [link] 5.Ha magányosnak érzed magad, indíts el egy horror filmet és kapcsold le a villanyt. Egyből nem érzed majd magad egyedül ;)
-
hzsolee
őstag
válasz klepto #18202 üzenetére
Nem bántásként, de ez jó: "az egy régi, kör keresztmetszetű ékszíjjal hajtja meg a tárcsát"
Olyan mint: beton talpfa, alumínium szögvas.....stb Még 1x bocsA feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."
-
yooccoo
aktív tag
válasz Sanyabá #18243 üzenetére
viszont ha meg azt nézzük, hogy mennyiért árulnak asztalos minőség, meg osztályon felülit egyes helyeken, ami még ráadásul nem is az, aminek megpróbálják eladni, akkor még akár bőven jól kijön belőle az ember
egyik ügyfelünk például ausztriába ment ki anyagért, mert a magyar telepen drágábban és rosszabb minőségben kapta volna meg ugyanazt -
Sanyabá
senior tag
Nettó ár, friss vágás. Bakonyban található . 2,6-6m-ig, 30cm-60cm szélesség-ig.
Relatíve hogy jó ár. Mire hazaszállítod,berakod, kiszárítod, leszélezed,az esetleges repedteket,görbéket kiejted.
Kb. 110-120 ezer-be jön ki,és a sok meló még sehol. Igaz lesz egy csomó széled.
10m3-től rentábilis a dolog.A tanulás gyökere keserű,de a gyümölcse édes.
-
Bokrász
csendes tag
Köszönöm mindenkinek a hozzászólásokat,jótanácsokat padló ügyben!
-
thyeby
őstag
válasz klepto #18232 üzenetére
Akkor marad a KGST piac kétes minőségű vidiás lapja. Néha az a drágább, de ha sikerül belenyúlni, lehet akár príma is. Az első vágás után elválik, hogy el kell-e tüstént szaladni vele egy élezőműhelybe.
Tudod, azért tartózkodok az ilyen piacos vidiás dolgoktól, mert előfordulhat velük, hogy egyszerűen lerepül a vidia. Orosz rulett.Több fa van, mint asztalos!
-
mohee
csendes tag
Kicsit jó áron adja nem?Vörös fenyő
-
klepto
addikt
-
thyeby
őstag
válasz klepto #18228 üzenetére
A sűrűbb fogazásút. A ritkább az hosszvágásra való, és a keresztvágás nagyon megerőlteti.
A fog geometriánál pedig nem a szép vágásfelületre, meg a kitöredezés elkerülésére hajazni, hanem a minél sebesebb vágásra.
Egyébként magam is inkább láncfűrész párti vagyok - én is egy Husquarnával aprítom a tüzelőmet. Kevésbé balesetveszélyes, és gyorsabb. Egy jobb körfűrészlap árából már lehet kapni egy rosszabb láncfűrészt.
Vannak egyébként direkt kuglizásra kihegyezett körfűrészek. Ez a példány 700-as lappal operál. És íme egy jobb fűrészkorong kifejezetten tüzifa vágásra. (Ha még tízezerrel megtoldod, akkor jó láncfűrészt vehetsz az árán - újat.)Több fa van, mint asztalos!
-
thyeby
őstag
válasz pali923 #18223 üzenetére
Hogy mennyi marhaságot el lehet adni? Beszarok.
Továbbgondoltam:
Szerszámos láda a rózsaszín szerszámoknak, aminek nem fedele van, hanem függöny van rajta. Rendes drapériával, mint az igazi nők álmainak netovábbja. Szerszámos polc, riselt terítőkkel, horgolt szerszámalátétekkel. A műhelybe szőnyeg, és cica, valamint papagáj, amivel megtanítható, hogy balra nyit, jobbra zár. Ja, meg virágcserép rögzítő, hogy az oszlopos fúróról ne essen le munka közben a futónövény cserepestől.
Meg... rózsaszín... kötszerek.Több fa van, mint asztalos!
-
klepto
addikt
válasz thyeby #18227 üzenetére
Raklapokat nem szokott vágni, kizárólag igazi, erdőgazdaságból vásárolt, fával fűt már évek óta.
Szóval akkor mehet a Vídiás.
Már csak az a kérdés, hogy a ritkább, vagy a sűrűbb fogazatú fűrészlapot érdemesebb-e megvásárolni, és melyiknek mi az előnye illetve a hátránya, a használhatóság szempontjából?Ha magányosnak érzed magad, indíts el egy horror filmet és kapcsold le a villanyt. Egyből nem érzed majd magad egyedül ;)
-
thyeby
őstag
válasz klepto #18217 üzenetére
Ha nem vág szeget, akkor sokkal jobb a vidiás. Amaz inkább olyankor szerencsés, amikor építkezés után a zsalukat, szeges deszkákat, raklapokat kell aprítani. Mert hiába kihúzod a szeget, gyakori, hogy beletörik, nem is látod, hogy szeget tolsz a fűrészre. A vidiás viszont ha szeget fog, kipattanhat a vidia. Az olcsóbbaknál ez borítékolható. A drágábbak esetenként (pláne, ha jó sűrű fogazásúak) kibírják azt is. De túl drágák ahhoz, hogy kockáztasson a zember. A vidiás lapok nagyságrendekkel éltartóbbak. No, és azokkal van is értelme kicsit mélyebbre ásni, hogy milyen fog geometriát köszörüljünk rá. Nem drágább az élezésük, mint a mezei szerszámacél lapoknak, csak sokkal ritkábban van rá szükség. Szerintem ha csak a saját tüzifájához kell az apósodnak, akkor talán amíg él, nem is kell újraélezni a vidiásat. De akkor érdemes lemondania a raklapok hővé alakításáról.
-
pali923
aktív tag
Ha a barkácsoló kedvű asszonykákat meg akarjátok lepni, mutatok néhány ötletet
A helyzet reménytelen, de nem komoly.
-
L.Szilárd
csendes tag
válasz DCI_market #18220 üzenetére
Üdv!
Ha sürgős akkor nem én leszek a nyerő, ha viszont nem annyira sürgős, akkor lehet.
Pár fontos kérdés:
Az alapjaiból kell felépíteni a konyhabútort, vagy esetleg egy már meglévőt kell felújítani? (Értem ez alatt, front, és munkalap csere.)
Mikró beépített, vagy önálló?
Elhelyezést nagyban befolyásolja a már kiépített vezeték, és egyéb bekötések. Mert pl. mosogatót csak oda lehet építeni ahol a vezetékek vannak. Villannyal még valamennyire lehet játszani, de az is korlátozott.
Röviden ennyi, és most jöjjön a kényes kérdés a piszkos anyagiak.
Nem tudom az általad írt összeget mire gondoltad, de a komplett bútort kihozni belőle esélytelen. Én ha árat mondok konyhára, nettó 100,000 Ft/m-ről indulok. Ez aló felső szekrényt jelent, natúr bútorlapból, szerelvények nélkül, és szállítás nélkül. Amit leírtál arra, mikró, mosogatógép, nélkül, mosogatótálcával, és leddel helyszínen készre szerelve, olyan 500,000 Ft-tól kezdve tartanám elképzelhetőnek.
Miért?
Mosogató tálca: 15-20000 Ft-tól.
Led világítás: fajtától függően: 3500-5000 Ft/db-tól
Bútorlap m2-re: 2500 Ft-tól
Munkalap: 4500-5000 Ft/m-től
Plusz, pántok, lábak, fogantyúk, fióksínek, stb.
Az árak nettók!Üdv, Szilárd!
(Elküldtem privátban is.)
Csak faipari témában tudok segíteni. Sorry! :-) Nem vagyok programozó. Inkább majd én kérek SOS-t számítógépes ügyekben. :-P
-
epmd
tag
válasz DCI_market #18220 üzenetére
Árat általában akkor tudsz mondani ha,ha pontosan tudod ,hogy miből mit kell csinálni. De így első ránézésre csak az alapanyag minimum 80-100e ft olcsóbb bútorlapból is !De az még elég fapados konyha.Tehát nem a 45-50 ezres tétel kell számolni!
-
DCI_market
tag
nem lesz, se fözőlap, se sütő, rendelünk, csak mikro, mosogatógép, hütő, szemetes, egy mosogatótálca amiknek a tervben szerepelniük kell...
Esetlegesen a tényszerű megvalósitásban várnék PM-ben hozzávetöleges árat/időt stb (Pestmegye)
Aki játszik, tanul. Aki tanul, fejlődik. Aki fejlődik, sikeres.
-
darkipista
csendes tag
válasz klepto #18217 üzenetére
Szerintem :jó a vídiás is.Csak piacos vackokon vannak vídiának nevezett kis izék ,amik puhábbak és olyan picik hogy élezni se lehet őket.De nem is kell ,mert addigra rég leperegnek .Biztos ajánlanak tuti lapot neked itt a profik.Az élezhető szerintem a rideg bánásmódot jobban tolerálja.
De én nemigazán körfűrésszel vágom a tűzifát,a láncfűrész szalagfűrész párosra szavazok.
-
epmd
tag
válasz DCI_market #18216 üzenetére
Szia! Főzőlap és beépíthető sütő lesz,vagy gáztűzhely?Vagy ha az utóbbi ,az milyen széles?
-
klepto
addikt
válasz darkipista #18215 üzenetére
A vídiás miért rosszabb, egy élezhetőnél?
Nem kötözködésből, csak azért kérdezem, mert tényleg nem tudom!
Az após vídiásat szeretne, mondván az tovább éles marad, és nem kell az élezéssel (pár havonta) szórakoznia.
Ha téved, és ez nem igaz, akkor hogy, milyen indokkal próbáljam meg lebeszélni róla?Ha magányosnak érzed magad, indíts el egy horror filmet és kapcsold le a villanyt. Egyből nem érzed majd magad egyedül ;)
-
DCI_market
tag
Kedves Mesterek!
Konyhafelújításra adtam a fejem. Lerajzoltam nektek miről is lenne szó, a hátfal fekete szürke fehér mozaik, ezt nem szeretném bántani, ehhez szeretném ha ajánlanátok, színt elrenezést ( kis hütő és mosogatógép kellene +mikró, jha és egy kerek gyümölcs vagy bármi mosó, és szemetes, semmi több. Ezeket miként helyeznétek el ?
Nézetem a neten a kész konyha programokat, érdemes abbol választanom? ilyen 45-50ezres kategoriában?Biztos sok kérdés merül még fel bennem. A sarkot viszont mindenképp szeretném beépteni, felül a párom mindenképp szeretne opál vagy milyen üveges szekrényt, és körbe led világitás lesz, ezek merültek fel eddig, de gondolom rengeteg dologra nem gondoltunk.
elvileg a rajz 1:2 arányu méreteket tartalmaz, de a hosszú oldal 2m 23cm a rövid oldal 1m 10cm, talán ez segit ha valamit elrontottam a rajzon. A kis kiugroban nem tudom mennyire használható a hely, vagy érdemese legalább valami polcocskát odavarázsolni.
[ Szerkesztve ]
Aki játszik, tanul. Aki tanul, fejlődik. Aki fejlődik, sikeres.
-
klepto
addikt
válasz yooccoo #18213 üzenetére
A fűrészt leginkább közepes, vagy nagyobb méretű fa aprítására szokta használni.
Átmérőre kb. egy 40kg-os női derék, vagy egy 130kg-s férfi comb, de néha nagyobb is előkerül.
Általában kuglikra szokta vágni a nagyobb darabokat, néha félbe, vagy négy részbe, de ennél apróbbra nem.
A legvékonyabb fa is karvastagságú amit fűrészel, az ennél vékonyabbak törve vannak, vagy fejszézve.
Keménységre vegyes, de inkább keményebb fákat szokott venni.Ha magányosnak érzed magad, indíts el egy horror filmet és kapcsold le a villanyt. Egyből nem érzed majd magad egyedül ;)
-
yooccoo
aktív tag
válasz klepto #18192 üzenetére
alapvetően minden szerszám vásárlásánál azt kell eldönteni, hogy melyik munka az, amire leginkább használni akarod
mert ugye mint tudjuk, ami univerzális, az semmire se jó igazánvélhetően mivel tüzifavágás otthon, ezért nem rönköt fogsz hasítani, nem padlót fogsz gyártani, ezért keresztvágásról beszélünk
a fogazat sűrűsége a vágandó anyag vastagságától kell hogy függjön
mivel nem homogén, azonos méretű vastagságról beszélünk mind tüzifa, gally (meg gerenda, lécek) esetében, ezért feladod a leckét
azért próbáljuk meg kitalálni, hogy mi lehet a leggyakrabban aprított fa és akkor ajánlok neked fűrészt, de legalábbis tanácsot adok -
Armahun
addikt
válasz thyeby #18205 üzenetére
A parkettás pu nem dagad mint a hab sima krémes anyag mint a faragasztó.
Elég rugalmas száradás után is, és használható padlófűtésre is ( spec többrétegű parkettával)
Nem szárad gyorsabban mint a vizes, kb 20 percet lehet a betonon kikenve.A vízbázisút már rég nem használjuk, áttértünk az oldószeresre.
Az vele a baj, hogy a fa felszívja belőle a vizet és egy picit megdagad.
Ez eleinte nem is baj de egy rövid idő után elkezd összeszáradni és megpattogzanak a fugák.
Főleg, hogy a modern lakásokat túlfűtik és nagyon száraz a levegő, párásítani pedig nem nagyon szokott senki.
Ha mégis vizest kell használni nem szabad alá pormegkötőt kenni, mert az még a betont is impregnálja és alulra sem tud a nedvesség a ragacsból eltávozni. Ha nagyon szar a megégett a beton esetleg a ragasztót meghígítva lehet tapadóhidat csinálni.[ Szerkesztve ]
Ha szerinted egy tárgy lehet Ő, akkor te is az vagy. Jó étvágyat evés előtt illik kívánni. A már evő embert ezzel étkezésében megszakítani igen nagy illetlenség.
-
thyeby
őstag
válasz Bokrász #18203 üzenetére
Szerintem nem kell azt telibe ragasztani. Félméterenként húzol egy csíkot, azt szétkened vagy öt centi széles spaklival, és mehet rá a deszka.
A parkettaragasztó ekkora felületre több, mint negyvenezer forint lenne. Az arra jó, amikor betonhoz ragasztjuk a fát.Több fa van, mint asztalos!
-
Bokrász
csendes tag
Hetvenöt négyzerméter padló telibe ragasztásához szerintem szükséges kb 15-20 kg ragasztó.Ez nem lessz kis összeg.
Közbe látom jó a 3d is. Akkor nem lessz gond![ Szerkesztve ]
-
klepto
addikt
Szovjet
De lehet, hogy házi barkács; mert közel 35 éves gépecske, és talán csak a motor eredeti benne.
Egy fém keretre van rögzítve a motor, az egy régi, kör keresztmetszetű ékszíjjal hajtja meg a tárcsát, a munkalapja pedig fából van. A tengely talán magasságban állítható, de nem vagyok benne biztos. Most egy kisebb tárcsa van benne, talán 300, vagy 350-es de csak centikre nyúlik ki a munkalap fölé. Igaz, ez is már van vagy 20 éves fűrészlap, kezdetben még talán nagyobb is volt, csak idő közben elkopott a sok élezéssel (köszörüléssel)
Az 100% biztos, hogy a motor orosz, mert még soha nem volt hozzányúlva, a hangja minden eu szabványnál hangosabb, és energiaosztályba sorolása is lehetetlen, mert pörgeti a villanyórát rendesen
Viszont megy is, mint a parancsolat, semmi nem tudja megállítani
Hiába, régen csak a megbízhatóság számított, ma meg csak a fogyasztásHa magányosnak érzed magad, indíts el egy horror filmet és kapcsold le a villanyt. Egyből nem érzed majd magad egyedül ;)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest