Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Használt videókártya 30eft-ból? (Vega56)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Milyen mosógépet vegyek?
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Mi történik egy netes csalás után?
Új hozzászólás Aktív témák
-
wrox
őstag
válasz antallaci #17243 üzenetére
A viharsarok Békés megye, nem Szabolcs.
Kicsit mellélőttél, mert Tibi tuti nem csak szaros 300 db lepkét csinál naponta.
Tibi abszolút nem okoskodó, hanem egy segítőkész, jólelkű manus, ha ismernéd személyesen, akkor nem írnál ilyen badarságokat, de szerintem itt a fórumon is csak neked jön le ez a kép.
Aki spórolni akar, ne vegyen hulladék minőséget, ez persze nem jelenti, hogy csak neves gyártók felső kategóriái a jók.. (de sokszor benyaltam az olcsó vackokkal, de többet nem fogom)
Itt nem azt mondják, hogy csak azt lehet megvásárolni, hanem javasolják, hogy mi az ami bevált, és nem kell vele szívni.[ Szerkesztve ]
-
pali923
aktív tag
Mi nem ugyanazt a fórumot olvastuk ezek szerint.
Én az elmúlt másfél év írásait nemrég olvastam végig egyhuzamban úgy 2-3 hét alatt.
Ezek alapján bátran állítom, nem igaz, amit írsz, hogy itt bárki azt állította volna, hogy csak drága ipari gépekkel lehet dolgozni. Hogy csak néhány példát említsek: B&D marógép, Ferm, Güde fűrész, egyes Einhell gépek, Parkside csiszoló, ezekről biztosan volt szó többször is, meg egy csomó másról. Senki nem szidja itt úgy globálisan a rossz gépeket, legfeljebb azokat, amik tényleg rosszakThyeby a Metabo KS210 kapcsán írt dehonesztáló sorokat, nekem is van, sőt kénytelen-kelletlen használom is. Próbálj ki egyet, mondjuk állítsd be (minimum 10 perc), aztán döntsd el akármilyen irányba, majd állítsd vissza, és vágjál vele pontosan. Persze, lehet, de újabb idő, mire minden vágás után beállítgatom, mert vissza még egyszer nem áll be jó helyre, és nem könnyű vele vacakolni. Ennél azért egy ipari géptől még én is többet várnék el, pedig én nem vagyok iparos, ritkán kell "termelnem" időre. Porszívása=0. Biztos van jó Metabo gép is, ez pl. nem az.
Ja, és mellesleg a Viharsarok Békésben van, nem Szabolcsban.
A helyzet reménytelen, de nem komoly.
-
törölt tag
válasz antallaci #17251 üzenetére
Más:
Asztalba épített felsőmarónál elég-e a gravitációs "lerögzítés", vagy emgemelgeti azért néha? Nálam a betétlemez le lesz ugyan fixen rögzítve, de a motort egy trapézorsós emelővel szeretném mozgatni és ha nem muszáj, nem tennék rá külön szorítót, ami pozicióban tartja munka közben. D6, D8-as ujjmarót, illetve 45° és rádiuszmarót tennék a gépbe[ Módosította: #65675776 ]
-
Sanyabá
senior tag
Érdeklődve olvastam a hozzászólásod, és az alábbiak jutottak az eszembe.
Vannak jó észre vételeid, DE, mint ahogy írtad pár év tapasztalat áll a hátad mögött, és így ennek tudatában olyan konzekvenciákat vontál le , mint aki már 20-30 éve nap mint nap műveli ezt a szakmát.
Tény hogy egy ipari,gyári géppel is lehet pontatlan munkát végezni,de egy" gagyi" olcsó géppel meg szinte csak azt.
Az élettartalmáról,javíthatóságáról meg ne is beszéljünk.Én csak a saját dolgaimról nyilatkozok, kombinált gyalugép, szalagfűrész ,asztalos marógép, hosszlyuk fúró, szalag csiszológép,mind maszek gyártmány. De a lamellázó Bosch,meg a csavar behajtóm,meg Makita.. Ezeket meg mivel mindennap használom,nem venném meg a no name gépeket, mert azok nem bírnák 1-2 hétnél tovább.
Az nem baj ha nem értesz egyet ,sőt ,legalább reflektálhatnak a felvetéseidre, csak az nem mindegy azt milyen stílusban teszed!A tanulás gyökere keserű,de a gyümölcse édes.
-
wrox
őstag
válasz antallaci #17354 üzenetére
Olvas>értelmez.
De segítek.
Az övé 9 évig ment, utána ellopták.
Ez nem ugyanaz a gép.
Kicsit uncsi már ez a belekötök mindenkibe stílusod.
Nyugodtan lebeszélhetsz akárkit a drágább gépről, de ezt teheted normális stílusban is.
Nekem nem szakmám az asztalosság, sem más "kétkezi" munka sajnos irodában rohadok, de magamnak már csak és kizárólag normális minőségű gépet veszek itthonra barkácsolni, mivel nem használom sokat. Tehát, ha veszel valami hulladékot, akkor annak a problémája biztos hogy csak garancia idő után jön elő, tehát bukó a pénz. (általában 1 évet adnak rá)
Én azon az elven vagyok, hogy ha spórolni akarok, akkor megveszem a drágábbat. (ami jobb)Vettem "patent" akkus csavarozót kb 10 ezerért kb 5-6 éve, 3x ha fel tudtam tölteni, utána 10 perc használat után lemerült.
Most van egy Bosch csavarozóm, 45 ezer volt, 2 éve használom, hibátlan. fél óra feltölti, LI akkus. Nem csak profik vehetnek profi gépet. Bár valószínű, hogy 2 éve ha lett volna az Aldis 10.8-as csavarozó, ami most volt nemrég, akcióban, akkor azt megvettem volna. Azért az a 3 év cseregarancia nem rossz. -
Sanyabá
senior tag
válasz antallaci #17342 üzenetére
Már kezdem azt hinni, hogy értelmezési zavarral is küzdesz a feltűnési viszketettség mellett?! -
No akkor leegyszerűsítem ,mint ahogy a tanulóimnak is szoktam.
- pro primo: nem reá akarom sózni, csak a figyelmébe ajánlottam
- pro secundo : mert anno, itt, a környezetembe több is volt(,és van ) még mindig üzemelnek
- pro tercio: közben Makitára váltottunk (flotta) a ledes lámpa ,és egyéb kiegészítők miatt.Meg aztán miért is szerencsétlen janos 1985? Szerencsés Jánosról már hallottam.
A tanulás gyökere keserű,de a gyümölcse édes.
-
-
wrox
őstag
válasz antallaci #17386 üzenetére
Te eddig itt azt mondogattad, hogy minek a drága gép, jó az olcsó, amit hetente kell cserélgetni használat mellett. Na a 100 ezres körfűrész nem ez a kategória. Kicsit zavart érzek az erőben
Visszaemlékezve senki nem ajánlgatott neki 300 ezres asztali körfűrészt, A lamellót se mondta senki, hogy 300 ezerért vegyen. A Dominóról volt szó (ugye ez nem lamelló), ami 250. Akinek van, azt mondja, hogy megéri az árát. -
jimy_l
tag
válasz antallaci #17488 üzenetére
Még jó, hogy nem vagyok mester.
Nálam 25kg egy hónapig tart az idő alatt nem romlik meg.Ezt a fajtát meg talán a gyártója, vagy forgalmazója jobban tudja.
Végre egy üde színfolt, az érem másik oldala, erre Te is elmégy.
Ha szavazással, bármit ellehetne dönteni. Már betiltották volna.
-
Speciali
tag
válasz antallaci #17488 üzenetére
én minden használat elött megkostolom a ragasztot. Ha már ecetes ize van, akkor ki kell dobni. Esetleg a malacok még megeszik. Amig jo, addig vaniliás krumplipüré ize kell hogy legyen.
De hát ezt már ugysem olvasod, mert eltüntél innen. Vagy mégsem? Ha ha.
[ Szerkesztve ]
-
hzsolee
őstag
válasz antallaci #18062 üzenetére
Nem vagyok egy beszari, meg már vágtam el magamon ezt-azt, de a környékére nem mennék ha bekapcsolod...Legalább az asztal alatti részt burkold be + stop gombot valahova. (ami sz@r.....)
[ Szerkesztve ]
A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."
-
pali923
aktív tag
válasz antallaci #18062 üzenetére
Hát ezért vagyok én csak egy igazi amatőr. Én az Aldis fűrészemmel igyekeztem pontosan vágni, derékszögben, párhuzamosan, és ehhez nekem azok a többé-kevésbé beállított stellerek és társaik sem voltak elegendőek.
Én csak felnézni tudok rád, hiszen Te ilyen felesleges ketyerék nélkül is tudsz igazán precízen, akár derékszögben vágni. Nekem segédeszközökkel sem megy. Szeretnék egyszer én is eljutni ilyen magas szintre.
Aki ilyen ügyes, annak nem kellenek annak a vacak Boschnak a ketyeréi sem.[ Szerkesztve ]
A helyzet reménytelen, de nem komoly.
-
thyeby
őstag
válasz antallaci #18105 üzenetére
"Esetleg ez így bele fér-e még a tűréshatárba,vagy már dobjam ki?"
Dobd ki. Nem ér annyit az egész, hogy későn derüljön ki, hogy xar. Nem olyan nagy beruházás egy flakon ragasztó még akkor sem, ha válság van. És vigyázz rá, ne tudjon egy percre sem megfagyni, mert utána azonnal használhatatlan lesz.
Több fa van, mint asztalos!
-
thyeby
őstag
válasz antallaci #18118 üzenetére
"Tudom 3szor annyiba fáj mint a bútorlap"
Nagyobb szám lesz az a szorzó, nézz csak utána jobban. És pont ezmiatt nem nagyon látsz itthon ilyen bútort. (Ne a nyírt vedd alapul, hanem valami dekoratívabb és strapabíróbb lombost.) Ha magunk táblásítjuk a fát, máris olcsóbb is, és természetesebb is. És vannak esetek, amikor nem mutat jól, ha látszódnak a rétegek - ott még külön takarni is kell.
Több fa van, mint asztalos!
-
thyeby
őstag
válasz antallaci #18129 üzenetére
Ha ennyiért láttál 18-as rétegelt bükköt, akkor Neked van igazad, tényleg 3x aza a szorzó. Mondjuk talán nem apróság, hogy egyfelől jobb kihozatallal lehet optimalizálni egy 2750x2007 méretű táblát, mint két 1525x1525- öset, ami persze erősen feladatfüggő, más felől pedig a táblaméret korlátot is jelent, hosszabb szekrényajtót nem ad ki.
Ettől függetlenül valóban sok tekintetben príma alapanyag lehet a rétegelt lemez a bútorépítéshez, nekem legalábbis léptékkel szimpatikusabb, mint a forgácslap, vagy akár az MDF. A tisztán tömörfát viszont az én szememben nem éri utol.
Látszik, hogy a 18-as hossztoldott borovi tábla készen megvásárolva is jóval olcsóbb - ez szerintem a legfőbb kulcsa annak, hogy nem látsz sok bútort rétegelt lemezből.
S hogy mikor mennyire éri meg magunknak táblásítani, ez talán a potenciális helyzetünk függvénye. Egyféle értelemben az is pénzkereseti lehetőség, hogy magunk táblásítunk, az érem másik oldalán pedig az áll, amikor annyi a megrendelés, hogy érdemesebb az alapanyagot készen beszerezni.
Meglátásom szerint annak, hogy sokan inkább készen veszik meg a tömör fa táblát, elsősorban az az oka, hogy illik azt áttolni egy kontaktcsiszolón, és ez a gép igen drága, nem sokab dicsekedhetnek a műhelyükben ilyennel. Mert a táblát összeragasztani egy gyakorlott szakinak félórás munka, de kontaktcsiszoló híján azt kézi kisgépekkel szép síkra csiszolni időrabló vesződség.
Sokan szakosodtak fenyőbútor építésre. Irányzatok és nézetek váltják egymást. Ezek közül a nekem tetsző, amikor jó húsos anyagokból épül az a tömör fenyő bútor, és nem hossztoldott. 16-18 lapvastagság már eléggé legyengíti a minőséget, a collos deszkából pedig többnyire tisztán kigyalulható 22mm. A hossztoldás helyett pedig össze kell válogatni az anyagot, többnyire van hol kiejteni a hibás részeket akkor. Egy üzemnek ilyesmire nincs kapacitása. Ott nincs idő arra, hogy forgassuk, nézegessük a deszkát, amit a vastagoló gyalu kiköpött, és hogy milyen hosszú egészséges részek vannak egy-egy gyalult deszkában. Egy kisvállalkozó viszont éppen ezzel rúghat labdába.
A bükk táblásítása esetedben jó buli lesz, azt borítékolni merem. Cserépfaluról (Eger előtt 8-10 Km-re, Bogácstól 4 Km-re) szerzem be a bükköt. Szélezetlenül nettó 55 ezerért m3-enként. Neked ez gyakorlatilag ingyen háznál is van ugyanennyiért. De sokan adnak majd dupla ennyit a boroviért, és azért egy bükk konyhabútor, lépcső, galéria, etc értéket képvisel. Rentábilis dolog ilyesmivel bajolni. Sokan nem ismerik ezt fel egyrészt a megrendelők, másrészt pedig még a szakma sem.Több fa van, mint asztalos!
-
epmd
tag
"Egy tömörfa íróasztalért nem sokan akarnak 70-100 ezret fizetni"Szerintem ne is akarjanak! Ha pl: tömör bükkből kéri mondjuk 5 fíókal pácolva lakkozva egyedi méretben,kiszállítva a helyére rakva!A fa , pác ,lakk ,ragasztó, csiszológép papír stb..,rezsid ,benzin benne van mondjuk 80ezer forintba, és akkor a 4-5 napi pénzed hol van amit erre a munkára áldoztál? Ezekkel a megrendelő nincs tisztában!Aztán bemegy az ikeába és rájön hogy ott se olcsó a bükkfa íróasztal,aztán vesz valami olcsó laminált hulladékot!
-
epmd
tag
válasz antallaci #18139 üzenetére
Az is baj talán ,ha valakinek bútor kell egyből asztalost(asztalosokat) hív!Tudja hogy nincs rá három forintja se,de abban reménykedik hogy az általa kinézett 2 milliós olasz konyhát hátha ismétlem hátha valamelyik szakember megcsinálja neki 150 ezerért!Ha az ember a felmérésért pénzt kérne,csak ebből megélne!Ha ezt előre bejelenti az ember akkor már nem is hívják,pedig 10-ből 8-szor potyára megy!D ő egy percet se lenne hajlandó ingyen dolgozni! Én amikor gépesítettem magam akkor még volt értéke a pénznek! Ez előtt mondjuk 10 éve berendeztem egy kis újépítésű lakást 300k-ért,amiből fele volt a munkadíj,akkor gondolkodás nélkül megvettem a bosch lamellózót 73k-ért!Manapság meg egy kézi csavarhúzót se!
-
Speciali
tag
válasz antallaci #18141 üzenetére
Felénk az ilyen fajta ember, (ember?) megrendeli a 2 millás konyhát, elöleget is ad szo nélkül, aztán a végén nem fizet.
Szerencsére én nem futottam bele ilyenbe, mert nagyon ovatos duhaj vagyok, és az ilyeneket elötte mindig "lenyomoztam", amennyire lehetett.
Valo igaz, nehéz a helyzete egy asztalos maszeknak manapság. Ezért is hagytam abba. Én az igényes vonalat képviseltem a munkámban, de aztán elfogyott rá a kereslet. Most itt probálok mindent ujrakezdeni. Szerencsére itt meg is fizetik a minöséget, és hiány is van az igényes munkaeröböl. A német szakik eléggé kényelmesek, nem azon szocializálodtak, amin mi. És ezt most kegyetlenül ki is használom. A hátránybol ami volt, elönyt csinálok. -
Speciali
tag
válasz antallaci #18105 üzenetére
propó Speciali,ahol vetted azt a fasza kis munkarucit,ott nincs véletlenül egy omv autohof?
Autohof? Igazábol rendeltem a ruhát, posta hozta. De nyilt a közelben egy kb 1000 m2-es áruháza a Strauss-nak. Az ÖMV Autohof az mit is takar konkrétan? Benzinkut, ahol kajálni meg egyebeket is lehet? Nem vagyok perfekt német nyelvböl, meg a bajorbol sem.
-
Speciali
tag
Nekem Érden a Bohácsnál sikerült 18 mm vastag HT mentes borovit venni 4000 Ft / m2 ár alatt. 250x125-ös táblákat. Ez 2 éve volt majdnem. Butor minöséget lehetett belöle kihozni. Ennyiért nem láttam értelmét a táblásitásnak, föleg hogy már a nagy gépeim sem voltak meg hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
pali923
aktív tag
válasz antallaci #18143 üzenetére
A kedvenc szerszámboltomban futottam bele fehér Makitába, el is csodálkoztam rajta. A tulaj szerint van néhány hölgyvásárlójuk, akik szeretnek barkácsolni, és szívesen veszik ezeket. Az a linkelt rózsaszín meg a mellrák elleni küzdelem színe, még az NFL-ben a 130 kilós amerikafocisták is rohangálnak néha ilyen színű szerelésben.
Meg lehet venni bátran, ha tetszik, vagy Valentin-napra meglepinek. Legfeljebb néha elkéred az asszonypajtástólA helyzet reménytelen, de nem komoly.
-
klepto
addikt
válasz antallaci #18263 üzenetére
Melyiket ajánlod az inkább 450mm-es korongátmérővel a 66 fogú Optiline-t, vagy a 40 fogú Speedline-t?
Azért nem tudok dönteni, mert egy árban van a kettő...
Lehet, hogy én mégiscsak az Optilinet venném meg, mert abban több az anyag azonos áron
De a viccet félretéve melyik a jobb darabolásra az 50mm ágfától elkezdve, a 4-500mm-es rönkátmérőig bezárólag?Ha magányosnak érzed magad, indíts el egy horror filmet és kapcsold le a villanyt. Egyből nem érzed majd magad egyedül ;)
-
thyeby
őstag
válasz antallaci #18293 üzenetére
"Csak úgy általánosságban,hogy mégis mennyi egy kombi gyalu,egy formatizáló körfűrész,egy marógép"
Relatíve drága.
- 300-as kombigyalu 7-800 ezer
- Formatizáló körfűrész magában szintén 6-800 ezer, maróval egybeépítve 1,2 - 1,5 milla
- Ötfunkciós kombigép 1,5 - 1,7 misi (vastagol, egyenget, körfűrész, marógép, hosszlyukfúró)
- Marógép magában szintén 7-800 ezerMind után oda lehet írni, hogy vagy több.
Az árak Euro-ban vannak, tehát árfolyamfüggő. És sok tényező van, amit le lehet vonni. Pl ha van EU-regisztrációs vállalkozásod, nincs se áfa, se mehrversteier, se semmi. Ha nem kérsz házhozszállítást, ismét marad kb egy ötvenesed, ha nem kérsz telepítést, megint marad félszáz ezered. Meg aztán olyan alkudós si ez, meg szoktak akciók lenni karácsony körül úgy 5-20 %-nyi.
Egyébként csak klattyintani kell az egereddel, és akkor küldenek ingyenes katalógust is árakkal. De akkor számíthatsz rá, hogy hívogatnak majd telefonon, hogy miben tudnának segíteni. Kérhetsz ingyenes visszahívást, nem ciki, nem veszik zokon, és akár egy órán át kérdezősködhetsz. Ha Sümegen jársz, vagy a Tisza-tónál, megnézheted a bemutatótermüket, és tartanak évente egy-két bemutatót, ahol ki lehet próbálni a gépeket.Az X-rollos csúszórendszerek nincsenek a Hammer gépekrbe adaptálva, ahhoz már Felder-t kell venni. Azok meg úgy 30%- al drágábbak a Hammernél. És persze sokkal komolyabbak.
De a Hammer is nagyon messze jár már az Einhell-től. Szerintem hobbira nem szabad ilyet venni - habár, ahogy mondtad, van aki hamar a kocsmában hagy ennyi pénzt, és ott le se tudja vágni az ujjait semmivel.Több fa van, mint asztalos!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- OLED TV topic
- Sorozatok
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- LEGO klub
- Hálózati / IP kamera
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Befutottak az első tesztek
- Bundle topik
- Call of Duty: Black Ops 6
- Csak úgy lapul ezeken a képeken a Galaxy S25 Ultra dummy