Hirdetés

2024. május 9., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:19:58

LOGOUT.hu

ASUS WL-500G Premium

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#951) DLDKox válasza koko88 (#950) üzenetére


DLDKox
aktív tag

Ehhez fel kell rakni 1 spéci firmwaret a routeredre. Itt találsz leírást hozzá. De először csak olvasgass ha még nem csinálltál firmware frissítést. [link]

(#952) koko88 válasza DLDKox (#951) üzenetére


koko88
senior tag

mindegy akkor köszi kihagyon nincs kedvem elcseszni a ruteremet :)

HA IRSZ PRIVÁTOT ÍRJÁL ELORE thx

(#953) GuGuru


GuGuru
csendes tag

Sziasztok !

Segítség kéne. Van most már 2 db WL-500gP routerem. Eleinte egyet a húgomnak vettem szülinapjára, de mivel problémáim adódtak vele, hogy ne nála kísérletezzek vettem egyet magamnak is (jól jön ez a torrent DL :DDD ).
Nos az enyém jelen pillanatban életképes (igaz USB vinyót nem hajlandó megismerni), de a húgomét nagyon nem tudom beüzemelni. Mind a kettőnél előjött egy teljes ''fagyás'' vagy ''crash''-szerű esemény (amikor egy külső USB vinyót akartam beállítani), de az enyémen tudtam firmware restoration-t csinálni, míg a húgomén nem hajlandó ugyanarról a gépről frissülni.
Ami (emlékeim szerint) különbség, hogy míg az enyémen a ''restore és tápkábel'' esetén a bekapcsolást jelző lámpa nagy, cirka 5-10Hz frekvencián (magyarán hevesen :B ) villogott, addig a húgomén hasonló esetben egy 1Hz-es villogásba kezd csak. De sajnos ez csak emlékfoszlány ...
A fórumot betűről-betűre elolvastam cirka a 650. hozzászólásig és végig fogom olvasni, de lassan haladok vele. Az Oleg féle fw feltöltésére szellemileg már készülök, de ahhoz is azért szükség lenne arra, hogy lehessen firmware-t feltölteni.
Olvastam itt mindenféle pin9, meg egyéb dolgokról, de ezeket fingom sincs, hogy honnét szedtétek, hol találom és mi ez ? Mindemellett mindenki ugye azt írja, hogy lehetőleg ne csavarozzam szét, mert úgysem tesz jót ... De akkor mi a fenét lehet tenni ? Ez így most egy darab vas. Vagy be lehet vinni szervízbe ? Az zavar, hogy semmi különcséget nem csináltam vele. Eleinte szépen működött, már a nyomtató is fent volt rajta, rádugtam az USB vinyót :W ahogy az meg volt írva a manuálban, rányomtam a save&restore gombocskára, majd úgy maradt még 10 perc után is; a főmenű sosem jelentkezett be többet ...
:(((

Kérlek segítsetek merre induljak el.
GuGuru

(#954) seaky77 válasza GuGuru (#953) üzenetére


seaky77
tag

Több dolgot is tehetsz:
1.) Tüfal leállít!
3.) Megpróbál Restoration Tool (van hogy elsőre nem jön össze)
4.) TFTP
5.) Pin9 de ha garanciális és tudsz ártatlan képet vágni inkább a garanciát ajánlanám. A pin9-hez biztos kéz kell különben qka a router!

Egyenlőre most ennyi...leragad a szemem

(#955) atos30


atos30
aktív tag

XP sp2 felhasználóknak Download Master beüzemelése usb-s hdd-vel!!!

1. Leformatáljuk a frissen beszerzett usb-s vinyónkat aPartition Magic nevű progival.
(én a 60 gigásomat két particióra szedtem .Fat32-re hogy máshol is tudjam használni és ext2-re a router miatt)
2. telepítunk egy ext2-őt kezelni tudó drivert a gépre [link] , ezzel símán látni fogjuk az ext2-es particionkat és amit a router leszed rá símán átmásolhatjuk róla bárhová.
3. A router cd-s használati utmutatója alapján beállítjuk a beállítani valókat(angolul nem árt tudni,aki meg nem tud az szótározzon).Az apróbetüs részeket is olvassuk el!!!
4. Rádugjuk a routerre a vinyót és a System Logban elvileg meg kell jelennie a két fajta partíciónak.USB storage: ext2 fs mounted to /tmp/harddisk/part0 ,USB storage: vfat fs mounted to /tmp/harddisk/part1 (ha nem jelenik meg akkor rosszul particionáltuk a vinyót)
5. A router beállításakor a router létre fog hozzni az ext2-es partícion mappákat a Download Master számára(szerintem nem kell macerálni őket)
6. A beállítások után a gépunkön a hálozati meghajtó csatlekoztatásánál kiválasztjuk a share mappát( ő az ext2-es rendszerű) és még amit csak akarunk.( ha nem tudunk meghajtót csatlakoztatni, akkor indítsuk ujra a routert és a számítógémpünket is)
7.Mivel feltelepítettük az ASUS utility-t ,így a Download Master lesz az alapértelmezett torrent kliensünk.Ha http-s oldalról akarunk letölteni valamit ,akkor a firefoxban nem, csak ai explorerben jelenik meg jobb klikkre a letöltési lehetőségként választható asus downloader.
8. Kiválasztjuk a letölteni kívánt torrentet és az asus Download Mastert választva töltjuk le.
Ekkor feljön a Download Master és a transfernél meg kell jelennie a torrentünknek.
9. kikapcsolhatjuk a számítógépet.


Megjegyzések:
A Download Master elég primitív, így ne várjunk csodákat.Ki..szott lassan jeleníti meg az infókat.Nálam állandóan várakozó státuszban vannak a torrentek, de ennek ellenére tölt lefele.Én egyszerre csak egy dolgot szedek le ,így nem tudom mi van ha többet akarok leszedni.A folders nevű mappát nálam nem tölti be.Elvileg itt lehetne megnézni hogy mit szedett le.Én a total commanderrel másolom át a cuccokat a gépemre.

Ha lesz további tapasztalatom akkor feltétlen megírom azt is , márcsak az xp felhasználok kedvéért.

Firmware:1.9.7.2

A pénz azért van, hogy elköltsük!

(#956) landroo válasza GuGuru (#953) üzenetére


landroo
csendes tag

Az USB vinyó sok érdekes dolgot tud művelni a cuccossal. Nekem a gyári 1.9.7.2 es fwvel tökéletesen működott, csak feldugtam és ment az ftp meg a samba is autómatikusan, pedig nem egy márkás darab. De a menetközbeni kikapcsolás vagy lehúzást nemigen szereti. Volt hogy néhány szolgáltatás 1szerűen lállt pl a DNS, de attó még a többi működött. Az újraindítás segített. Most hogy feltettem az oleget az újraindítás után nem ismeri fel az USB kütyüt. A következő kerül a logba:
Feb 5 23:18:55 kernel: hub.c: new USB device 01:03.2-1, assigned address 4
Feb 5 23:18:55 kernel: usb.c: USB device not accepting new address=4 (error=-71)
Feb 5 23:18:56 kernel: hub.c: new USB device 01:03.2-1, assigned address 5
Feb 5 23:18:56 kernel: usb.c: USB device not accepting new address=5 (error=-71)
Ha kikapcsolom az SUB kütyü és újra bekapcsolom akkor már felismeri és el is indulnak a szolgáltatások, pl. a stupid-ftpd. De ugyebár akkor már lefutott a psot-boot script az USB vinyó nélkül, szal a rendszer a tmpbe mountolja fel a partíciókat. Azaz lehet visszaállítgani. :F
Valaki tudja, hogy milyen események milyen scriptek índítását váltják ki az Olegben?

landroo

(#957) meone válasza meone (#933) üzenetére


meone
tag

Valaki válaszolna arra a nagyon hülye kérdésem re.
[link] #933
Bocsi hogy olan fárasztó e kérdés de mostanában készülök majd router venni és alaposan körül akarok nézni. :D

Elnézést kérek mindenkitől a helyes írásom ért :)

(#958) DLDKox válasza meone (#957) üzenetére


DLDKox
aktív tag

Hát ha jól értem amit kérdezel akkor csak 1 MAC adress klónozás kell neked + fix ip-t állítasz be. Ha erre gondoltál akkor természetesen megoldható vele.

(#959) meone válasza DLDKox (#958) üzenetére


meone
tag

igen Köszi szépen. :)

Elnézést kérek mindenkitől a helyes írásom ért :)

(#960) tobias válasza woz (#791) üzenetére


tobias
csendes tag

Sziasztok!

Vettem én is egy Asus WL 500g Premium routert és átrágtam magam ezen a veszett hosszú fórumon. Ahogy végignéztem úgy tűnt, mintha a te 791-es beírásod foglalná össze legjobban, hogy mi a teendő és hol vannak az anyagok akkor, ha Oleg féle Fw-t szeretnék felrakni. A topic elején mintha többen megpróbálták volna az open meg a DD-wrt-s fw-t is, azután mintha mindenki az Oleg-re állt volna rá. Jól látom? Azt is látom, mintha lett volna néhány tulaj, akinek sikerült tönkretenni a vasat. Ezt mindenképpen el szeretném kerülni, ezért most kicsit félve írom ezt a post-ot...

Jelen pillanatban gyári Fw van a vason és ha jól láttam, akkor 1.9.6.9-es verzió.

wl500g.seaky.hu oldaláról letöltöttem az ott látható linkeket és azt látom, hogy az a leírás
Deluxe verzióhoz és nem Premium-hoz készült. Létezik külön premiumhoz készült doksi is vagy ezt kell ahhoz is használni?

Ha a Premiumhoz is ezt kell használni, akkor viszont az a gondom, hogy ezen az 1.9.6.9-es Fw-en nem találtam meg, hogy hol lehet a Telnet session-t engedélyezni. Mit tegyek ilyenkor?

Lehet hogy ez volt a gondja BeYond7807-nak is a 38-as beszólásban?
Segítségeteket előre is köszönöm

Tóbiás

[Szerkesztve]

[Szerkesztve]

[Szerkesztve]

(#961) rex16


rex16
csendes tag

Hello!

Rá lett kövtve egy wecam a router-re router ezt már érzékeli, de kriksz kraksz van a képernyőn :( akár mit csinálok akár hova állítom semmi. 1.9.7.2 firmware van már rajta de még ígysem megy. Már azon vagyok hogy megnézm baltával mennyire kompatibilis :) ov511 driver mozgatja a másik meg pwc8 azzal meg semmi. TerraCam Pro webcamera van rajta. Ha valaki tudnak segíteni nekem hogy mi lehet-e gond segítésget előre is köszönom.

(#962) mt1


mt1
csendes tag

Sziasztok!

Én is ennek a routernek a megvásárlásán töröm a fejem.
Célom, hogy az otthoni hálózaton adatokat (vinyón) és nyomtatót osszak meg.

A fórumon már végigrágtam magam, de nem minden tiszta.

Egyik:
Ha vinyót teszek az USB portra, akkor FAT32 vagy ext2 legyen, hogy felismerje, ha jól értem. Az ext2-t eléri simán a wXP vagy kell hozzá ext2fs olvasó program?

Másik:
Az ASUS weblapján a nyomtató kompatibilitási listában nem találtam a HP5150 nyomtatót. Próbálta ezt a típust esetlek valaki?

Köszi.

(#963) GuGuru válasza seaky77 (#954) üzenetére


GuGuru
csendes tag


Seaky!

Kösz, hogy válaszoltál, viszont sajnos továbbra is el vagyok akadva:
1.) Tűzfalat kilöttem, az sem használ. Amúgy az egyikre simmen tudtam flashelni tűzfal (((NIS2007)))) mellett is.
2.) Restoration tool-t vagy 10-szer próbáltam a húgom gépén és vagy 10-15-ször az én gépemről, de semmi életjel.
3.) TFTP ... ??? Ez meg mit jelent ? Gőzöm sincs mit értesz ez alatt. Tudom én vagyok lámer, de lagalább, mint Vágó Pista bácsi, segíts valamivel :B
4.) Pin9 ... hol tudom meg, hogy mi ez a Pin9 ? Vagy ha szétszedem egyből megtalálom ?
Amúgy a bótban nem esne nehezemre bamba képet vágni, mert tényleg semmi mást nem csináltam, csak azt amit a használati utasításban leírtak az USB vinyó rákötéséről ... lépésről lépésre !

:W
GuGuru

(#964) KeFe


KeFe
tag

Mi a default root jelszó a oleg firmwareeken?

(#965) Honkydoo


Honkydoo
őstag

Sziasztok!

A kérdésem ugyanaz mint múltkor:
Elintítom az scsi-stop.sh scriptet (scsi-stop.sh /dev/scsi/host0/bus0/target0/lun0/disc) , és ezt írja ki hibának: 27: Syntax error: newline unexpected :(((
Nem tudom mi lehet a gond, akinek van ezzel tapasztalata, vagy van ötlete, kérem írjon. :))

"Légy olyan, mint bárki más, tégy olyat, mint senki más."

(#966) Honkydoo válasza KeFe (#964) üzenetére


Honkydoo
őstag

Huhh, ez jó kérdés :)
Nekem amikor feltettem az oleget, ugyanaz volt a jelszavam, amit még a gyáriban beállítottam anno.

[Szerkesztve]

"Légy olyan, mint bárki más, tégy olyat, mint senki más."

(#967) tobias


tobias
csendes tag

Sziasztok!

Tudna valaki nekem is segíteni?
1.9.6.9-es gyári Fw-rel nekiálljak az Oleg feltöltésének vagy előbb frissítsem a gyári 1.9.7.2-essel?

A tippek Trükkök doksi Premiumon is használható vagy csak Deluxe-on, és a gyári Fw-en kell kezdeni, vagy már az Oleg-en? Az én 1.9.6.9-esemen nem tudom engedélyezni a telnet-et.

Köszönettel

Tóbiás

(#968) seaky77 válasza KeFe (#964) üzenetére


seaky77
tag

Olegben,
Az admin user a root.

(#969) seaky77 válasza GuGuru (#963) üzenetére


seaky77
tag

Akkor elölről, mit csinál a router miután power-t adtál neki?
Különösen a PWR led fontos mert az az állapot jelző!

(#970) DLDKox


DLDKox
aktív tag

Sziasztok !

Hajtott a kiváncsiság úgyhogy felraktam énis az Oleget. Kis állítgatás után evvel is sikerült másik wireless hálóra csatlakoznom :) Viszont itt tudni kell ehhez a háló összes paraméterét és kézzel kell belőne. De találtam 1 jó kis progit ami telnettel belép a routerre és kiírja az összes érzékelt wirelees hálót.

Sikerült a screen-t is feltenni, mc-t is igaz ez jelszavas ftp nél nekem is elszál 1 file után permission denied-el (ha van valakinek ötlete hogy mitől lehet szívesen venném a segítséget).
Valamint néhe minden karakter kinai lesz de ha kilépek majd újra besshzok akkor megjavul.
Ez se tudom mitől lehet :(

Samba viszont valamiért nem megy pedig routeren ps-nél látszik de valamiért nem tudok rá kapcsolódni(ide is várom a segítségeke;))

De amúgy meg vagyok elégedve oleggel már csak a pár említett problémát kéne kiküszöbölni és nagyon happy lennék.

(#971) TheCif válasza DLDKox (#949) üzenetére


TheCif
tag

Köszi szépen!

(#972) DLDKox válasza tobias (#967) üzenetére


DLDKox
aktív tag

Nem kell az utolsó gyárit felrakni nyugodtan mehet fel az Oleg. Természetesen használható Premiumon is a doksi, és Oleg alatt kell kezdeni.

(#973) scalpal


scalpal
tag

Sziasztok!

Vegigolvastam mar a forumot, de lehet, hogy a router megvasarlasa elott kellett volna mindezt megtennem.
Nos, eloszor, amikor belottem a routert, akkor amik nem mukodtek a gyari 1.9.6.9-es fw-vel.:
- kulso pingre valaszolt, ha tiltottam, ha nem
- a savszel menedzsment nem ert semmit
- wifi csatlakozaskor, neha bejott egy brcm_test_ssid (vagy valami hasonlo) halozat, amire ha csatlakoztal, vegulis atdobott a tenylegesre.

Majd tegnap jott a frissites, reset nyomvatart, tapkabel bedug, firmware restoration tool, es uj firmware feltol.
Ezzel a savszel menedzsment elegge kaotikus lett, valami prioritasokat lehetett allitani, savszelt nem, pingre tovabbra is reagalt...
Frissites utan megmaradtak a beallitott cuccok, vagyis nem torolte, hogy manualisan milyen machez milyen ipt rendeltem, stb..

Na ekkor ugy gondoltam, hogy kiprobalom az oleges-t, feltettem a pre7-est, szepen felment, belepek, ugyanazok maradtak az adatok, mint elotte, de ugye bejott par extra szolgaltatas. A savszel menedzsment hasonlo az eredetihez, ahol ip-hez allitassz savszelt, na ez olyannyira sikerult, hogy magamnak beallitotam 120-as, mint kiderul, ez 15kByte/sec, mivel ennel tobbel nem volt hajlando kommunikalni a routerrel. Hiaba toroltem ki, hiaba tiltottam a savszelt, hiabba allitottam uj ip-t a mac-het, latszolag sikerult, de nem tudtam ujrainditani a routert, mert elvileg a finish gombra kattintaskor, elo kellene jonnie a save&restartnak, nehanapjan be is jott, kattintottam ra, ujraindulas utan a regi adatok megmaradtak.
Hogyan tudnam ezeket az adatokat kigyalulni, mert a pingre tovabbra is reagal, a savszel menedzsment mukodik, de lan-ra is, nemcsak wan-ra.

Lehet, hogy en neztem el valamit? Igazabol a sima resetet meg nem probaltam, igy nem tudom, hogy mi lenne azutan, de most olyan lassu a routerem, hogy az valami hihetetlen...

(#974) tobias válasza DLDKox (#972) üzenetére


tobias
csendes tag

Köszi

Tóbiás

(#975) JoHn123 válasza DLDKox (#970) üzenetére


JoHn123
tag

Az mc -t hogy siekrült feltenned?
Nekem nem akar összejönni, nálam nem talál ilyen csomagot. :(

(#976) maci25


maci25
aktív tag

Udv mindenkinek


Na en irok egy kicsita routor árny oldalairol is!

De azert elosszor jot mondok rola:)MINT ROUTER TAPASZTALATAIM SZERINT NAGYON JO/oleg fw -rel mar a hatotavolsaga is megkozeliti a linksys wrt 54 gs modelet bar ehez 84 re kell alitani:)/

Na akkor....:)
Az usb resze szerintem nem egy nagy eresztes ugyanis, vagy nem megy rendesen,vagy megy es egyszer csak ugy dont hogy ''krak''
Amikor elkezdek masolni ra akkor elindul az adat kb 15000-el elkezd visszaesni es ''krak''=nem latja tobbe a vincsi tartalmat se reszet se semmi nem segit csak az ha ujra formazom a vincsit.
Van olyan is amikor elkezdek masolni a vincsire kb 2000-4000kb /szerintem ez az a sebeseg amit tud a vas/ feltoltok ra egy filmet....megegyet.....eltelik akar tobb nap is kozben filmet nezek rolla,majd megint toltenék ra valamit es ''krak''.
Amikor nem sikerul akkor van amikor azt irja ki hogy a kesleltetet iras nem sikerult vagy azt hogy megtelet a lemez.


U.i:soha nem sikerult meg 10gb nal tobbet feltolteni ra es megtelt a leme vagy a masik hibauzenet jot,pedig a rakotot vincs 250gb os.

[Szerkesztve]

(#977) GuGuru válasza seaky77 (#969) üzenetére


GuGuru
csendes tag

Hali Seaky!

Ha bedugom a tápot önmagában: a PWR led folyamatosan világít, de 192.168.1.1-en nem talál semmit ...

Ha bedugom a tápot és közben nyomva tartom a restore gombot, akkor utána lassú (1x másodpercenkénti) villogásba kezd a PWR led. A firmware restoration tool indítása után ezek mellett 31 mp-ig számol, majd közli, hogy ''No wireless device in recovery mode is found.''

:O
GuGuru

(#978) DLDKox válasza JoHn123 (#975) üzenetére


DLDKox
aktív tag

Olvass kicsit vissza.
Na jó segítek ;) [link]

[Szerkesztve]

(#979) scalpal


scalpal
tag

Sziasztok!

Ugy nez ki, hogy kez magahoz terni a router!
Adtam neki egy Factory Defaultot, es utana konfigolhato minden normalisan.
Olyan kerdesem lenne, hogy az mc-t, meg nano-t, stb... fel lehet ugy is telepiteni, hogy nincs mountolva semmilyen kulso winyo? Vagy felejtos a dolog?

(#980) JoHn123 válasza DLDKox (#978) üzenetére


JoHn123
tag

Köszi szépen, Ez marad ki: #to let midnight commander run on terminals, make alias for colored mc
echo ''export TERMINFO=/opt/share/terminfo''>>/etc/profile
echo ''alias mc=\''mc -c\''''>>/etc/profile
.
Igy már műxik :)

(#981) JoHn123


JoHn123
tag

Még egy problémám akadt sajnos.
Passzív ftp ről nem tudok se letölteni se fel.
Elindul másolás majd pár kilobájt forgalom után után lehal, gyári és az oleg féle firmwareval is.
Aktív ftp szervereknél semmi gond nincs.
Van erre valami megoldás?
Sajnos eléggé szükségem volna rá.

(#982) tobias


tobias
csendes tag

Segítség!

1 órája lecseréltem a FW-t a premiumban. Sikerült vele kapcsolatot teremtenem és elkezdtem csinálni tippek trükkök doksit. Minden rendben is ment addig a pontig, amíg az ipkg csomagkezelőt nem kellett piszkálni.
amikor belöktem azt, hogy:

ipkg.sh update

azt kaptam, hogy

[admin@(none) root]$ ipkg.sh update
Downloading http://wl500g.dyndns.org/ipkg/Packages ...
Connecting to wl500g.dyndns.org[158.250.11.254]:80
wget: Unable to connect to remote host (158.250.11.254): Connection timed out
ipkg_download: ERROR: Failed to retrieve http://wl500g.dyndns.org/ipkg/Packages, returning
ipkg_update: Error downloading http://wl500g.dyndns.org/ipkg/Packages to /opt/lib/ipkg/lists/wl500g


utána pingelni próbáltam a wl500g.dyndns.org-ot eredménytelenül.

[admin@(none) root]$ ping wl500g.dyndns.org
PING wl500g.dyndns.org (158.250.11.254): 56 data bytes

--- wl500g.dyndns.org ping statistics ---
28 packets transmitted, 0 packets received, 100% packet loss


Mi a teendő ilyenkor?

Tóbiás

(#983) scalpal


scalpal
tag

Hogy lehetne ravenni az oleges fw tuzfalat, hogy blokkolja a pingre a valaszt? Ugyanis csont nelkul valaszol ra, holott nem kellene neki.

(#984) DLDKox válasza scalpal (#983) üzenetére


DLDKox
aktív tag

Nem lehet, hogy csak belső hálóról válaszol. Lehet kintről nem lehet pingelni. Majd holnap a cégtől megnézem neked.

(#985) scalpal


scalpal
tag

Sajna kintrol is lehet, most neztek meg angliabol!

(#986) GuGuru válasza GuGuru (#977) üzenetére


GuGuru
csendes tag

Sziasztok, Helló Seaky!

Szerintem még egy tonna kérdésem lesz ezzel a kütyüvel kapcsolatban, de most szerencsére a saját magam által feltett kérdésre tudok válaszolni ...
SIKERÜLT feltöltenem a firmware-t! Ami segített az annyi volt csupán, hogy a LAN kábelt nem az 1-es, hanem a 4-es csatlakozóba dugtam. Míg az 1-esben vagy 30x próbálkoztam, a kábelt átdugva 3. próbálkozásra feltöltötte a friss firmware-t és életet lehelt a vasba ...

Most akkor már jöhet a jó kis Oleg ...

Tsá,
:))
GuGuru

(#987) GuGuru válasza GuGuru (#986) üzenetére


GuGuru
csendes tag

Hát gyerekek, tiszta lámer vagyok !!
Mint korábban írtam, 2 router van nálam, egy a húgom, egy a saját, egyik jó másik nem. Szóval sikerült fellöknöm firmware-t a saját jó routerem-re :W
A húgomé ugyanúgy semmi életjelet nem ad. A firmware restoration indítása után 1 másodpercig kiírja, hogy ''Invalid IP address'' majd 31 másodpercet számol, ozt jónapot ...

Summásan: Elkiabáltam. Ugyanúgy szar mint, ahogy eddig volt.

Ekkora szívást (és akkor még én is rálakok egy lapáttal magamnak) !

:F
GuGuru

(#988) DLDKox válasza scalpal (#985) üzenetére


DLDKox
aktív tag

Megnéztem én nem tudom csak local hálórol ping-etni
Kívülröl nem megy.

(#989) scalpal válasza DLDKox (#988) üzenetére


scalpal
tag

Szia!

Milyen firmware-d van, es hogy van beallitva?
Csak a basic-nel van belove, hogy ne reagaljon a pingre? Vagy a Lan-Wan, Wan-Lan filternel is beallitottal valamit?

(#990) DLDKox válasza scalpal (#989) üzenetére


DLDKox
aktív tag

Oleg van fent. És csak a Basicnél van beállítva, hogy ne válaszoljon ping-re.
Semmi más nincs beállítva Lan-Wan, Wan-Lan filternél.

(#991) scalpal válasza DLDKox (#990) üzenetére


scalpal
tag

Erdekes, nalam is igy van, es valaszol :(.
Majd megprobalom ujra, mert itt a cegnel a pingre nem jon valasz sehonnan, le van tiltva.

(#992) lencsea


lencsea
csendes tag

Üdv! Én is vettem egy ilyet linksys helyett, 2 okból :
1. sávszélesség szabályozás
2. wifi időzítés.

Tapasztalataim leirom, hátha segit azoknak akik hasonló okból vettek ilyet.

A sávsz.. az eredeti fw-el nem csinált semmit..
Rátöltöttem a legujabb gyári 1.9.7.2-öt, azzal meg csak a szolgáltatások prioritását lehet állítani..
Jött az oleg...
IP cimek kiosztása maunálisan MAC alapján a LAN-on.
IP cimhez download max értéknek beálltasz pl 200-at, akkor kb 20Kb/sec -el jön.
Tehát müködik.

Wifi időzitési funkció nagyon jó ötlet energiagazdálkodás szempontjából, kár hogy nem kapcsol be a valóságban az adott időpontban, csak elkezd viálgitani az AIR. Kikapcsolás müködik.
Bekapcsolni csak a ''status-log-wireless- disable majd enable'' módon lehet, legalábbis nálam, pedig enable statusban van.

Rádió power külső panel antennával van olyan jó mint a linksys, lehet még jobb is.

Összeségében jó kis vas amit kiadott a gyár félkész állapotban a felhasználóknak tesztelésre, szórakozásra, hajtépésre ráérő fanatikus embereknek....
/ de milyen jó érzés amikor többórás kínlódás után végre megoldod azt, hogy müködjönek azok a funkciók amiért megvetted.. :) /

(#993) seaky77 válasza scalpal (#991) üzenetére


seaky77
tag

Nézd meg iptables ben a tüzfal beállításokat lehet hogy a listában rossz helyre rakja és van a DROP elött ey ACCEPT!

(#994) seaky77 válasza GuGuru (#987) üzenetére


seaky77
tag


Ha a PWR led a bekapcsolás után folyamatosan ég az jó jel.

Próbáld pingelni a következő képpen:
- A bekapcsolás után várj kb 5percet.
- Majd a PC-n kapcsolj ki minden tűzfalat!!
- A PC ipcime legyen 192.168.1.x pl: 192.168.1.2 és a subnet mask 255.255.255.0
- Ezután a LAN1-be dugd a kábelt. Próbáld pingelni a 192.168.1.1-et. Ha nem megy próbáld a restoration tool-t.
- A TFTP csak akkor használható ha a ping megy.
- Esetleg próbáld meg más PC-re feldugni. (Egyik kolléga váltig állította, hogy a tűzfalat kikapcsolta majd kiderült a Windowsos Tűzfal még mindig aktiv volt. Egy másik kollégánál meg egy AntiSpyware néhány portot letiltott)
- A PIN9-et egyenlőre felejtsd el ha nem vagy elég óvatos megsütöd a CFE-t a routerben és vége a dalnak...


[Szerkesztve]

(#995) DLDKox


DLDKox
aktív tag

Azt hittem végr minden jó a router beállításaimon erre meg megint akadt 1 kis galibám.
Töltöttem fel ftp-n az usb-s winyóra pár filmet.
Le akartam most húzni erre azt vettem észre hogy rohadt lassú az ftp kapcsolat feltöltésnél 20 kval tölt letöltésnél meg 300-400k. Pedig tegnap még fel is le is 3,5 Megával jött és semmit sem állítottam azóta.

Leszedtem majd felraktam újra a vsftpd-t annyi a változás hogy most felfele 40 k lefele 700k nem értem mitől lehet.

De az az aérdekes hogy kintről meg fullon tudok feltölteni rá.

Van valakinek ötlete hogy mit nézzek meg?

(#996) tobias


tobias
csendes tag

Sziasztok!

Végigmentem a Tippek és trükkök doksin, a Sambát sikerült beállítani security=user paraméter mellett. Az USB vinyó ki-be kapcsolgatása, a webes felületről Eject nyomkodása és ssh-ról reboot beadása megfelelő kombináció esetén azt eredményezi, hogy elérem samba felől a vinyót.

Ilyenkor nekem sem megy a stupid-ftpd vajon miért és mit lehet tenni azügyben, hogy menjen?

Ha a samba nem megy, mert éppen a /tmp-be mountolja fel a router a vinyót, akkor fut a stupid-ftpd. Számomra ez rejtély.

Ha erre rájött már valaki legyen szíves ossza meg velünk a tudást...

Köszönettel

Tóbiás

(#997) DLDKox válasza DLDKox (#995) üzenetére


DLDKox
aktív tag

Na válaszolok magamnak hátha más is okul a hibámból. Éjszaka megálmodtam mi lehet a baja és kiderült, hogy semmi még jó hogy nem kezdtem előröl mindent konfigurálni. A hibát az újra kalibrált cfosspeed okozta, miután kikapcsoltám minden megint rendeltetésszerűen ment. :)

Mostmár csak a Sambát kéne összehoznom remélem lassan rájövök arra is, hogy miért nem működik. PS-el megnézve fut a process log-jába semmi hibaüzenet csak kapcsolódni nem tudok rá. Pedig tegnap a tűzfalat is kilőttem már, valószinűleg az XP-m mel lehet a gond.

(#998) DLDKox válasza tobias (#996) üzenetére


DLDKox
aktív tag

Ne törődj a stupid-ftpd vel, hanem tedd fel a vsftpd-t. Itt van hozzá a tutorial: [link]

ui: Kérdés: Te Sambához hogyan szoktál kapcsolódni? És mik a Samba config-jaid?

(#999) Dorel0


Dorel0
csendes tag

Sziasztok, teljesen kezdőként lenne pár kérdésem, mivel én is ilyen routert vettem, és nem akar működni csak lanban. Gyári firmware van rajta. Csinálnám az installt, amivel eljutok az alapbeállításokig, és ezt el is tudom menteni. Viszont amitől hülyét kapok, az az, hogy a leírás szerint ebben a menuben bal oldalt lennie kellene egy csomó részletes állítási lehetőségnek (tűzfal, wlan beállítások stb). és ez NINCS OTT a programban. Akkor hogyan állítam be? Van valami újabb install program ehhez a routerhez?

+láttam itt sokan a nem gyári firmwaret használjátok. Ez milyen változásokat hozna? Mármint ahogy olvastam pár gyári program nem működne. Melyikek?
Teljesen el vagyok keseredve, hogy egy ilyen nevű cég ilyen ratyi softvert adott ki a saját termékéhez.. :F

(#1000) tobias válasza DLDKox (#998) üzenetére


tobias
csendes tag

Hali DLDKox!

Követtem a Seaky által írt leírást. Mondom az eltéréseket.

Amikor passwordöt adtam a samba usernek, kaptam egy warning félét, hogy hiányzik valami file. Erre írja a doksi, hogy csinálj /etc/samba.conf-ot
Természetesen /etc/smb.conf filet kell csinálni.
A ''smbpasswd -a csalad'' parancs visszaköpött valami warning-ot. Erre mégegyszer beadtam és akkor már elfogadta gond nélkül.

A samba beállításoknál security=share sort kicseréltem security=user értékre.

guest ok=no.

Kapcsolódni meg úgy szoktam, hogy total commanderben Entire network vagy magyarul teljes hálózatban kikeresem. Ott rákérdez a usernév passwordre, ahol a samba smbpasswd parancsban megadottat kell használni.

Ahogy Seaky mondta a Hostnév dolgot is jól kell beállítani.

Most én is kérdeznék. Próbálta valaki végigkövetni a Tippek Trükkök anyagot és megérteni hogy mi van benne? Kérdés: Mi történik pontosan a flashfs commandok hatására? Az pl. nem világos hogy a post-boot script-et miért nem úgy kezdjük, hogy umount-oljuk a hdd-t majd utána felmountoljuk a megfelelő helyre, hiszen valami miatt eredetileg felmountolta a router a /tmp-be.

Az sem világos, hogy a post-boot miért és mikor fut le?


Tóbiás

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.