Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:19:58

LOGOUT.hu

ASUS WL-500G Premium

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#3001) tlac válasza bizi990 (#3000) üzenetére


tlac
nagyúr

samba mountolható linux alatt

(#3002) vidlici


vidlici
csendes tag

Helló!

root]$ iptables -L
Chain INPUT (policy DROP)
target prot opt source destination
ACCEPT tcp -- anywhere anywhere tcp dpt:ssh flags:SYN,RST,ACK/SYN
ACCEPT tcp -- anywhere anywhere tcp dpt:65534 flags:SYN,RST,ACK/SYN

Ez azt jelenti, hogy a 65534-es port nyitva van? ( a routeren )

üdv.

(#3003) Oyabun válasza tlac (#3001) üzenetére


Oyabun
tag

A samba valóban mountolható linux alatt, de két linux eszköz között sokkal egyszerűbb és kevesebb erőforrást igényel ha NFS share-eket használ az ember fia.
A korábban linkelt NAS-sal pontosan ez a baj. Nem tud NFS-t.
100 megás hálózaton, szinte mindegy milyen NASt vesz az ember a sebességhatár valahol 6-7 MB/s körül van. Ami nekem van, az Gigabit portos - 100 megás hálón sambával 6-7, gigabit hálón 10-12MB/s körül van a sebesség.

Az Oleg FW nem tud alapból sambát mountolni, le kell hozzá tölteni a megfelelő dolgokat.

Egyébiránt erről a netgear kenyérpirítóról sajnos nem olvastam sok jót. Pl. tényleg megsüti a diszkeket, mert nincsen hűtése.

[ Szerkesztve ]

(#3004) Oyabun válasza Oyabun (#3003) üzenetére


Oyabun
tag

Megtaláltam a lapot amit kerestem: Itt lehet olvasni a (volt) sc101 tulajok problémáiról, ami miatt mindenkit lebeszélnék erről a NAS-ról.

[ Szerkesztve ]

(#3005) Oyabun válasza vidlici (#3002) üzenetére


Oyabun
tag

Elvileg igen. Miért? Nem megy?
Próbáld ki egy uTorrenttel, hogy nyitottnak látja-e a portot.

(#3006) Oyabun válasza bizi990 (#3000) üzenetére


Oyabun
tag

Igen mehet. Eredetileg én is így terveztem, de nem így használom végül.
A router intézi a torrentet, mert a diszk sebessége bőven elegendő hozzá.
Amikor befejezte, akkor automatikusan áttölti a NAS-ra az állományt, az kicsomagolja és megosztja és utána ügyesen leállítja a saját diszkjeit addíg ameddig nincsen rá szükség.
Így a router egészen addig megtartja a torrent fájlokat ameddig helyre van szükségem, és a kicsi noti diszk pörög csak - mivel folyamatosan megy a seed ezért azt nem lehet leálltani. A NAS diszkjei csak akkor mennek, amikor szükség van rájuk, viszont akkor gyors az elérés (nem másol rá egyszerre a torrent és olvas a lejátszás). A NAS-on van streamriper ha valami online radióból fel akarok venni, illetve egy TwonkyMedia médiaszerver, amivel lehet mindenfélét streamelni bármilyen eszközre (PDA, mobiltelefon, internet rádió, asztali média lejátszó, PC, ipod stb.).

(#3007) Oyabun válasza r0by (#2999) üzenetére


Oyabun
tag

Sajnos bizosan nem érné el a diszk sebességet, mivel ehez gyengusz a processzor. Ennél erősebb procikat szoktak az igazán erős NAS-okba rakni és még azok sem közelítik a diszk sebességet (pl. a hálókártya sebességkorlátai miatt). De a jelenlegi sebesség 2-3 szorosa még talán kihozható belőle, ami már jó eredmény ebben a mezőnyben.

(#3008) Oyabun válasza kappa (#2990) üzenetére


Oyabun
tag

Elérhető jó pár leírás full konfighoz. Kicsit ásd bele magad és meg fogod tudni csinálni. Abóól ahogy és amit írsz, azt hiszem rád fér egy kis fejlődés a témában. Ha már tudod, hogy egyáltalán mit kérdezz, vagyunk itt páran akik szívesen segítünk, de így kezelnisem fogod tudni ha valaki egyszer beállítja neked.
Ezeket egyáltalán nem azért mondom, mert meg akarlak bántani. Én sem úgy kezdtem, h. pontosan tudtam, mihez nyúljak.

(#3009) Klupido


Klupido
tag

Sziasztok!

Ha tudna nekem küldeni valaki olyan leírást Transmission + Clutch telepítéséhez amilyen például SCTCS-hez van,akkor azt nagyon szépen megköszönném,mert nem igazán boldogulok vele.SCTCS ment,de nem nagyon tetszett + eléggé csalt a fel,le korlát.

Válaszotokat előre is köszönöm!

(#3010) Oyabun válasza Klupido (#3009) üzenetére


Oyabun
tag

Nincsenek személyes tapasztalataim, mert a Transmissiont az Oleo-féle web-uival használom, de ez itt egy egészen használható leírásnak tűnik. Nem wl500-hoz készült, de amire installál is busybox linuxot futtat, tehát elvileg jónak kell lennie. Ha valahol elakadsz, esetleg megnézem, mi lehet a bibi.

(#3011) Fulmi


Fulmi
senior tag

sziasztok!

szeretnek venni egy ilyen router azert h:

a) egy 250 gb-s WD my book hdd-t rarakhassak amit ftpkent, hattertarkent es a torrentezeskor letoltott fajlok tarolasakent hasznalnek, szoval nagyon fontos lenne h torrentezni tudjon. erre kepes vmeik atirt softwarrel? (ne csak letoltes mukodjon jol, hanem a fel is!)

b) gyorsan masolgassa a cuccokat ide oda az usbvel rakapcsolt hddrol

c) egy nyomtatot is szeretnek rakotni es szeretnem ha normalisan lehetne nyomtatni rola

remelem a valaszaitok meggyoznek h erdemes venni egy ilyen routert a mostani ASUS WL-520g helyett :)

segitsegeteket elore is koszonom: fulmi

(#3012) DLDKox válasza Fulmi (#3011) üzenetére


DLDKox
aktív tag

Hát ha valamit konyítassz a Linuxhoz vagy van türelemed, hogy kicsit megtanuld akkor nagyon jó választás ez a router. A 250 GB-os WD my book szintén jó választás mivel evvel a winyóval minden állítgatás nélkül működik a router úgy, hogy ha nem használod leáll a diszk magától. Ftp, torrent is működik tökéletesen és ebből is van természetesen több választási lehetőség. Hát a gyors másolgatás azért nem jellemző illetve attól függ kinek mi a gyors kb 3 megával másol az usb winyóról. Nyomtatót én nem próbáltam de úgy tudom evvel sincs gond.
Remélem kielégítő volt a válaszom és megveszed a routert ;)

(#3013) Fulmi válasza DLDKox (#3012) üzenetére


Fulmi
senior tag

eleg jo valasz :D linuxot meg ugy is fel akartam rakni a gepemre legfeljebb az lesz a routeren is. :)

(#3014) DroiDMester válasza TheSaint (#2988) üzenetére


DroiDMester
nagyúr

Hali hát nekem is pont ugyan eza probléma ezzel a FW.vel ugyhogy valami más lehet a gond pedig nekem WL-500.W. rutim van és ugyan ezt produkálja! :O

(#3015) bizi990 válasza Oyabun (#3006) üzenetére


bizi990
senior tag

Köszi!
HTPC gép-ben meediot használok és a filmek és egyéb tartalmak egy részét a router vincsijéről osztom meg. Az a baj, hogy filmeknél, képeknél amikor megnyitok egy mappát vele, akkor végignézi a benne lévő könyvtárakat, filmeknél képeket keres stb. Ez ~30-40 könyvtárnál 4-5 másodperc, képeknél thumbnail generálás szinte élvezhetetlen lassú. Lokálban tárolt adatoknál teljesen jók voltak a sebességek.
NAS-nál a jelenlegi olvasási sebesség min. duplája lenne (6-8MB/s), ami remélem már elég lenne.
Nem akarok még egy vincsit venni illetve még egyet venni, had pörögjön csak az az egy.
Amit linkeltem NAS-t csak példa volt, van pár hasonló árban, hűtés meg meg lehet oldani gondolom (szétszedem, rakok rá ventit, stb).
Nekem az adatok központi, egy helyen történő tárolása, torrent és szerveremről ssh-n a mentések automatikus leszedése a cél. Ezeket most tudja, csak a visszaosztás sebessége a gond.
Köszi a segítséget és utánanézést! :R

(#3016) Oyabun válasza bizi990 (#3015) üzenetére


Oyabun
tag

OK. Tehát mindenképpen olyan NAS-t keress, ami tud Sambát és ha lehet NFS-t is. Ezeket lehet külső meghajtóként használni.
Sok sikert! :)

(#3017) khorvat válasza TheSaint (#2988) üzenetére


khorvat
senior tag

Hi!
Nem tudom segit-e de olvasgatok a routerrol eleg sokat az elmult honapban miota megvan es vmi olyan remlik hogy kezzel kell a 9es 10es Olegban beallitani azt ami addig automatikusan ment a 7esben igaz en kabeles vagyok ez meg ADSL szal csak igy remkepeim vannak a dologrol, de talan egy probat meger!

(#3018) khorvat válasza Oyabun (#3010) üzenetére


khorvat
senior tag

Hi!
Eppen torrentezest szeretnem beallitani a routeren hogy kulso HDD-re menjen, tudnal ebben segiteni?A transmission telepitese elott allok es kellene hozza egy WebUI, Clutch vagy az altalad irt Oleo fele. Milyen leirasbol erdemes dolgozni? Eddig a kovetkezo lepeseim vannak meg ez alapjan a leiras alapjan minden kesz a 8. pontig : http://wl500g.info/showthread.php?t=10307
Ami nem teljesen egyertelmu szamomra h kell telepitsek lighttpd-t es php-t is h a web felulet menjen tokeletesen illetve a cron-ra is szuksegem van-e a torrent miatt?Vmint hogy mukodik ez a web eleres dolog?
Ha torrentezni akarok akkor a seed okan a vinyonak mindig mennie kell? Masok igy hasznaljak? Igy akkor felesleges vinyo leallito es inditgato scripteket keresgetni ,gyartogatni.Ha megoldhato realtimeban pl.MSN lezavarhatnank ezt a torrent beloves dolgot azt nagyon megkoszonnem gondolom neked hogy mar muxik a rendszer ez nem lenne nehezkes dolog!

Udv.:Krisztian

(#3019) Oyabun válasza khorvat (#3018) üzenetére


Oyabun
tag

Semmi kunszt, csinald vegig a kilences pontot ahogyan le van írva. Különbség az, hogy nyugodtan hagyd 10 aktív torrenten az eredeti beállítást, a Premium jóval erősebb vas mit a wl-hdd.
Cronra is szükséged van, mivel az frissíti a statisztikát 5 percenként, illetve az vezérli a queing-ot, azaz a sorban álló torrent fájlok letöltését illetve az elkészültek auto seedingjét.
Lighttpd és php nem kell az Oleo-féle transmissiond-hez.
Ha torrentezel, akkor értelem szerűen nem tudod leállítani a diszket, mivel a seedeléshez valahonnan olvasnia kel az adatokat. És mivel nem lineáris az adatáralmás (tehát a különböző peerek különböző csomagokat fognak kérni) ezért előre cachelni sem lehet.
Nem használok MSN-t, mert túl sok időmet vinné el, a melóhelyen pedig a firewall nem is engedi ki. Ha konkrét problémád van, megpróbálok offline segíteni.

(#3020) vidlici


vidlici
csendes tag

Helló!

Csatlakozom az előttem szólóhoz.
Tegnap óta megy a gép oleo + transmission-al a leírás alapján.
Egy dolog furcsa, kézzel kell frissíteni a torrent kezelő felületet.
Amúgy minden megy , samba ftp torrent
üdv.

ps.:
Visszaolvasva, arra ne számítson senki, hogy majd letöltök és lehúzom a vinyót és elviszem a cuccot magammal. Előbb ki kell kapcsolni, azután vinyó nélkül vissza.
(sos-sok dolog nem fog menni vinyó nélkül ami pluszba felment, swap stb.)

(#3021) khorvat válasza vidlici (#3020) üzenetére


khorvat
senior tag

Koszi a segito hozzaszolast Neked es Oyabunnak is!!

Sikerult nekem is felrakni a transmissiont most jon a teszt idoszak par nap es meglatjuk mire kepes.A max. torrent szalat Ti 10-re raktatok? Mert alapbol nekem a 20-at hozta de egyelore 10en muxik Oyabun tanacsara.

(#3022) Oyabun válasza khorvat (#3021) üzenetére


Oyabun
tag

Én van, hogy 30 szálat futtatok egyszerre, de az én routeremben 128MB Ram ketyeg.
Az alap nálam 16 van beállítva, de manuálisan újakat is szoktam felvenni.

(#3023) Gonosz15


Gonosz15
aktív tag

Sziasztok!

Olvasgattam itt hozzászólásokat, és ahogy látom ezzel a router -el nem megy a torrent, legalábbis ha lejött a cumó, nem seedeli.
Ha jól olvasgatom vannak itt valami linuxos dolgok, amivel áthidalható ez a probléma.
Valaki tudna erről egy kicsit részletesebb infót adni, vagy van valami weboldal?

Lényegében nekem torrent seed -re kéne a router.
Azt tanácsolták egy V2-es routert vagyek, mi a vélemény a v1 vs. v2 -ről?
Egy WD 250GB RE2 vinyót kötnék rá, egy coolink USB-s racken át, vélemény erről?

Üdv Gonosz

"Az igazi érték az nem is a szépség, meg nem az intelligencia, nem a humorérzék, nem az hogy milyen a kocsid, vagy az hogy mi a neved, hanem ha te kerülsz szóba azt mondják egy korrekt gyerek."

(#3024) Oyabun válasza Gonosz15 (#3023) üzenetére


Oyabun
tag

Ezzel a routerrel nagyon megy a torrent, ha nem a gyári firmaware van rajta.
Mivel a routeren nyílt forráskódú linux fut, ezért elég sok linuxos dolgok vannak itt.
Én is jellemzően torrentezésre és még sok minden másra használom.
Én nem vennék v2-t csak v1-et - mi volt az érvelés a v2 mellett?
Nem ismerem a HDD-k típusszámait, általában a 2,5-ös diszkek plusz táp nélkül mennek az USB-ről.

Ja olvasgatni az induláshoz:
wl500g.info
macsat.com

[ Szerkesztve ]

(#3025) r0by válasza Gonosz15 (#3023) üzenetére


r0by
addikt

Nekem is egy coolink usb2.0 satás külső rack van rákötve, szóval szerintem azzal biztosan nem lesz gond. De a winyóval sem.
Mint ahogy Oyabun is írta, megy itt minden, kivéve a gyárit :D
A torrent nagyon szépen megy, és ami különösen fontos megbízhatóan. Seedel rendesen, de leechel is :D Nálam 2-3 hetes uptime-ok vannak, akkor szoktam csak néha újraindítani, amikor eszembe jut, hogy most már nem ártana; vagy mikor új csomag megy fel és szükségessé válik.
Persze ha idáig eljutsz, akkor majd válasz útelé kerülsz, hogy vajon melyik kliens is kell neked, melyik jön be jobban, melyik számodra használhatóbb, stb.
A linuxtól pedig nem kell megijedni, aki ebbe a topicba kért segítséget, mindenkinek sikerükt megoldani. Nem mellesleg elég sok a tutoriál is hozzá.
Úgyhogy hajrá :)

(#3026) Fulmi


Fulmi
senior tag

Fiuk, ennel talalok olcsobban ujonan ilyen router vagy vegyem meg itt: WLAN Asus Router WL-500GP 4P USB 125g 15 208 Ft

(#3027) Gonosz15 válasza Oyabun (#3024) üzenetére


Gonosz15
aktív tag

Nekem azt mondta egy ismim, akinek ilyen routere van, hogy 2GB -nál nagyobb fájlokat nem nagyon akarja leszedni a router.. nah mind1, ha a rev1 -es jobb akkor olyat veszek majd.

Köszi a linkeket, olvasgatni fogom őket :)

Egy kérdésem lenne még. Olvasgattam itt a fórumban, hogy a vinyót ext3 -ra kell leformázni.
Én windows -t használok és ha esetleg le akarom szedni a routerre kötött vinyóról a cumót, azt hogy tudom megoldani? Van valamilyen kis webes felület, vagy hasonló?

"Az igazi érték az nem is a szépség, meg nem az intelligencia, nem a humorérzék, nem az hogy milyen a kocsid, vagy az hogy mi a neved, hanem ha te kerülsz szóba azt mondják egy korrekt gyerek."

(#3028) Gonosz15 válasza r0by (#3025) üzenetére


Gonosz15
aktív tag

Örömmel látom hogy akkor nem néztem ki rossz racket :)
Az gondoltam hogy a vinyó jó lesz, picit drága, de tuti, hogy stabil.

Egy picit értek csak a linuxhoz, nagyon felhasználó szinten, pár alap parancs meg ilyesmi, de ha mindenkinek összejött eddig nekem sem lehet probléma :)

"Az igazi érték az nem is a szépség, meg nem az intelligencia, nem a humorérzék, nem az hogy milyen a kocsid, vagy az hogy mi a neved, hanem ha te kerülsz szóba azt mondják egy korrekt gyerek."

(#3029) Oyabun válasza Fulmi (#3026) üzenetére


Oyabun
tag

Hali. Ez bruttó, vagy nettó? v1 vagy v2?
Szerintem nem találsz ennél olcsóbbat.

(#3030) Oyabun válasza Gonosz15 (#3027) üzenetére


Oyabun
tag

Huh. kevés dologtól irtózom annyira, mint ailyen szavaktól pl: ismim.

FAT32-vel nem kezel nagyobb fájlokat mint 2 GB, ez nem függ a HW revíziótól.

Ext2-re vagy Ext3-ra, FAT32-re és NTFS-re is formázhatod. Az NTFS-t csak olvassa a FAT pedig nem javasolt a fentiek miatt tehát ezek kilőve. Az Ext3 pedig annyiban különbözik az Ext2-től, hogy naplóz, ami stabilabbá teszi a működését - de picivel lassabb.

Windows alatt a Total commander tud ext fájlrendszert olvasni, illetve lehet a windowshoz ext3 drivert tölteni. Mindazonáltal ne számíts rá, hogy a router úgy is működni fog, ha lehúzod róla diszket. Samba, vagy FTP protokollt használhatsz a hálózati megosztásokhoz. Ha routeren keresztül másolsz, kb 2-3 MB/sec sebességre számíts, ennyit tud a hardware.

[ Szerkesztve ]

(#3031) Fulmi válasza Oyabun (#3029) üzenetére


Fulmi
senior tag

brutto az tuti, de mi a kulonbseg v1 es v2 kozott? mert asus faq-on csak annyit talaltam h a v1 tud webcamot, de nem tud asus ddns-t mig a v2 forditva nincs webcam van asus ddns

(#3032) Oyabun válasza Fulmi (#3031) üzenetére


Oyabun
tag

Mindegyik tudja mind a kettot, ugyanolyan tudású FW tölthető rájuk. v1-em van és a nulladik pillanattól használok dynDNS-t. A v2-nél pedig már nem hirdetik a webcam funkciót - annyira kevés kamerát támogat.

Ha nem akarod piszkálni, semmi gond - nagyságrendileg ugyanaz a kettő.
v1 264 MHz, 32MB RAM, 2dBv 4dB antenna, 2 USB
v2 240 MHz, 32MB RAM, 2dB antenna, 2 USB

Viszont a v1 hagyományos tervezésű (külön proc, USB chip, LAN switch chip, wlan külön minPCI kártyán), míg a v2-ben minden egy nyákra és egy chipre van integrálva (persze a memória nem a chipbe van integrálva).
Így míg az első verzió relatíve egyszerűen bővíthető pl: 128 mega RAM, 300MHz, külön diversity antenna, plusz 2 USB, nagyobb teljesítményű wifi, esetleg miniPCI SATA vezérlő - addíg a v2 annyit tud amennyit a gyárban adtak neki. Természetesen mindegyik beavatkozás garivesztéssel jár, tehát ha valakinek elég a gyári tudás semmi gond sincsen a v2-vel.

[ Szerkesztve ]

(#3033) Gonosz15 válasza Oyabun (#3030) üzenetére


Gonosz15
aktív tag

Olyan ismi, aki már egy bő fél éve használ ilyen routert
A 2-3MB/s nem tragédia, kibírom.. Nem akarom róla lehúzni majd a disket, hanem csak a rajta lévő cumókat akarom majd néha a gépen is viszont látni :)
Akkor csak egy ext3 driver kell hozzá, és TC-vel már le is tudom róla rántani a cumót?

"Az igazi érték az nem is a szépség, meg nem az intelligencia, nem a humorérzék, nem az hogy milyen a kocsid, vagy az hogy mi a neved, hanem ha te kerülsz szóba azt mondják egy korrekt gyerek."

(#3034) Oyabun válasza Gonosz15 (#3033) üzenetére


Oyabun
tag

értsd: Az ismi, bari, telcsi, szupcsi stb. szavak amik kiakasztanak. Az, hogy mennyi ideje használja egyáltalán nem érdekel.

Ha a routeren lóg, akkor nem kell hozzá semilyen driver, TC-vel belépsz FTP-n, vagy csatlakoztatod a hálózati meghajtót (ha sambát használsz) és úgy másolsz rá-róla mint bármilyen hálózati lemezre, vagy PC-s megosztásra.

[ Szerkesztve ]

(#3035) tlac válasza Oyabun (#3030) üzenetére


tlac
nagyúr

Mindazonáltal ne számíts rá, hogy a router úgy is működni fog, ha lehúzod róla diszket.

akkor jól gondoltam, hogy érdemes inkább pendrivera telepíteni a programokat
a vinyóra (remélem ez a szó nem zavar :) ) pedig a swap és a töltés

(#3036) Oyabun válasza tlac (#3035) üzenetére


Oyabun
tag

A szűk keresztmetszet a flash írások száma lesz. Nem csak a programokat kell futtatni, hanem a logokat is menti a diszkre és ahogy írtad a swapot is oda rakja. Ergo ha lehúzod róla akkor megáll. Ha a logolást és a swapot is flashra rakod elég gyors lesz, le tudod húzni a diszket de mindenképpen megáll a seed is és kb. fél éven belül meghal a flash. Ez persze a mai árak mellet nem nagy érvágás, viszont rendszer nem lesz stabil, mert előbb el kezd döglődni és nem fogod tudni miért csinálja. (Ne kérdezd meg honnan tudom :-)

(#3037) Gonosz15 válasza Oyabun (#3034) üzenetére


Gonosz15
aktív tag

Jó akkor nem ismi, hanem egy ismerősöm :))

Frankó! Alig várom hogy itt legyen a kis router és töltögessen itt nekem :)

"Az igazi érték az nem is a szépség, meg nem az intelligencia, nem a humorérzék, nem az hogy milyen a kocsid, vagy az hogy mi a neved, hanem ha te kerülsz szóba azt mondják egy korrekt gyerek."

(#3038) tlac válasza Oyabun (#3036) üzenetére


tlac
nagyúr

a pendrive-ot többnyire readonly-ként használnám, swap, töltés vinyóra, esetleg a log is, bár anélkül meg lehet lenni
az lenne a lényeg, hogy ne kelljen állandóan a vinyót is jártatni

(Ne kérdezd meg honnan tudom :-)

direkt flash-re készült fájlrendszerrel nem próbáltad?

(#3039) Oyabun válasza tlac (#3038) üzenetére


Oyabun
tag

Egyelőre nem. Bár mióta megcsináltam a ram upgrade-et azóta nem használok swapot - tehát lehet, h. nekifutok újra...

[ Szerkesztve ]

(#3040) Oyabun válasza Gonosz15 (#3033) üzenetére


Oyabun
tag

Ja igen...
Én vagy másfél éve használom az enyém, nem annyira kicsi moddolva.
Most vettem egy másikat, annyira tetszik. Azt itthoni automatizálásra fogom meghekkelni.

(#3041) Oyabun válasza Gonosz15 (#3033) üzenetére


Oyabun
tag

Inertial elég érdekes dolgokat feszeget a platformmal kapcsolatban a wl500g.infon - már akit érdekel a HW.

[ Szerkesztve ]

(#3042) tlac válasza Oyabun (#3041) üzenetére


tlac
nagyúr

mire gondolsz?

(#3043) r3pl4y


r3pl4y
aktív tag

Hali!

Lenne egy kérdésem...
ez az RTWI-nál mit jelent, vagy ennek a méretét, hogyan lehet módosítani?

Maximális memóriahasználat: 819.2 MB
Memóriahasználat: 373.0 MB

És van olyan h ez a memóhasználat teljse tehát eléri a 819,2 MB-t és olyankor ki ír vmi hibát...
pontosan ezt:
File chunk write error: Cannot allocate memory.

Ezzel most mit lehet csinálni?
Eddig nem volt ilyen bajom sose...

"Ne vedd túl komolyan az életet, úgysem úszod meg élve!"

(#3044) r3pl4y


r3pl4y
aktív tag

nameg ez is érdekes...most lehet h én nem tudok számolni de az itt leírt adatok alapján sztem ennek nem 88% -nak kéne lenni...

4.8 GB / 4.8 GB
Sebesség: 6.5 KB / 0.0 B
Feltöltve: 11.6 MB
[88 %]

Te jó ég mi lett már megin ezzel...pedig már egy ideje tökéletesen ment minden most meg megin szopat...

[ Szerkesztve ]

"Ne vedd túl komolyan az életet, úgysem úszod meg élve!"

(#3045) r3pl4y


r3pl4y
aktív tag

Mondok még egy infót hátha ez segít ahhoz, hogy segítséget tudjatok nyújtani...

Szóval ezt a hibát amit 2-vel feljebb említettem csak akkor írja ki (úgy vettem észre), ha olyan 800-900 k-val töltök le, ha 400 -al mint régebben akkor nem írja ki és ilyenkór a memo használat is olyan 100 mega körül mozog...

"Ne vedd túl komolyan az életet, úgysem úszod meg élve!"

(#3046) Laca 012


Laca 012
őstag

Valaki használ közületek Vistát (x64)??
Én ha az ajánlott beállításokkal routeren keresztül használom a nyomtatómat,(HP Photosmart 7150) akkor vista alól az oldal 70-80%-áig nyomtatja ki, és ott megáll. Ha várok, akkor még annyi történik, hogy a fejet leteszi a helyére, de a papír ott marad az utolsó pozícióba. A led villog, ami jelzi az aktivitást. Ha ráküldök mégegy oldalt, akkor az elsőt kilöki, és a másodikat is ugyan addíg nyomtatja. Ha az ajánlott beállításokkal ellentétben engedélyezem az "LPR bájtszámlálás"-t, akkor végig nyomtatja az oldalt, de a led akkor is villog tovább, mintha nem végzett volna és kis idő múlva átvált a "lapelfogyás" ledre,ami azért gáz,mert oda kell menni a nyomtatóhoz és nyugtázni a gombbal, különben nem üzemkész.
XP-ről megy tökéletesen, illetve a vistán is jól megy közvetlen USB-ről.
Mellesleg kb. 1 hete frissítettem firmware-t, az előzővel (7g) is ugyanezt csinálta.
Viszont a frissítés után többször próbáltam nyomtatni, és azóta most sikerült először. Eddig a nyomtatáskor csak símán eltűnt a várólistából a dokumentum,de nem nyomott ki semmit.Nem volt időm rá, inkább használtam közvetlen USB-ről.
Most webes felületen többször rányomtam a nyomtatónál a Remove-ra, meg küldtem több oldalt a nyomtatóra,aztán a sokadik oldal elküldése után egyszercsak megindult. Nézegettem előtte-közben-utánna a log-ot, de semmi bejegyzés, csak amikor eltávolítottam,és újra felismerte a nyomtatót azt jegyezte...Imádom az ilyen "magától meggyógyult" dolgokat :F

(#3047) Oyabun válasza r3pl4y (#3043) üzenetére


Oyabun
tag

Biztosan csak én vagyok béndzsa, de nem tudom micsoda az az RTWI.

(#3048) Laca 012 válasza Oyabun (#3047) üzenetére


Laca 012
őstag

Elvileg az rtorrent webes felülete ha jól tudom.

(#3049) Oyabun válasza Laca 012 (#3048) üzenetére


Oyabun
tag

Ah. Akkor azért nem ismerem.

(#3050) AstraCDX


AstraCDX
senior tag

Sziasztok !

Hogyan lehet megkülönböztetni a V1, és a V2 változatot ?

Van valami erre utaló írás a csomagolásán, dobozán ?

Ha felhívok egy üzletet, és megkérdezem, hogy melyik verziót árulják, de az eladó nem igazán ért hozzá, hogy fog tudni hiteles választ adni nekem ?

Üdv.

Astra

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.