Hirdetés

2024. május 21., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:06:27

LOGOUT.hu

ASUS RT-AC87U

Kétsávos, Wireless-AC2400 gigabites útválasztó
Kereskedelmi forgalomba hozatal kezdete: 2014

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#3170) stigma válasza Hulioboy (#3169) üzenetére


stigma
addikt

Hi, Kendek kolléga amit tudott leírt, viszont hasonló cipőben vagyok benne, mint ami neked is szükséged van.

2-3 választási lehetőség van:

- NAS melyre telefonos app-al lehet menteni backup-ot. Elnézésed, de pontos nevet nem tudok mondani valami "Sync"nevű android-os app mellyel dokumentumokat + fényképeket tudsz beállítani, hogy egy fix helyre, ha wifi-t érsz akkort hetente/havonta/naponta mente le a telefonos képeket.
- Épített NAS/céleszköz (pl.: raspberry pi) : ebben az esetben van egy eszközöd, melyre lemented az adatokat, és reméled, hogy az adattároló sosem adja meg magát.
- Fizetős Cloud => drive vagy icloud

Én jelen esetben NAS-t építettem ( kb képzeld el hogy asztali gépet teszel össze), de oprendszerben egy openmediavault nevű oprendszer tettem fel.(ez egy Nas oprendszer, ami magyar nyelven is elérhető és nem kell izomgép hogy működjön)
Ehhez Android-os appa,l ha melóból hazaérek és fellépek rá, akkor telefonon szinkronizáltam a képeket és az általam megadott mappákat.
Hangsúlyozom ezt 1-2x csináltam, utána sajnos telót cseréltem és most már manuálisan csinálom hetenre, hogy másolgatom az adatokat vagy képeket.

Jelen helyzetedben és a kor technológiáját kihasználva én routerre fix USB-s HDD-t már nem dugnék, mert fejlődött annyit a technológia, hogy egy átlag felhasználó, ha időt szentel rá és ért is picit hozzá, akkor saját szervert csinál ,,aprópénzből".

Erre akár egy Raspberry pi 3-as vagy 3B+ (10-15k) + külső hdd (attól függ mekkora HDD-t teszel bele) kijön 30-40k-ból és a probléma megoldva).
Az már más kérdés, és bocs hogy az IT-s beszél belőlem, de ha nagyon fontos adatok vannak, melyeket tárolsz akkor RAID1-es tömböt használnék, ami annyit tesz hogy 2 db ugyanolya HDD kell, melyben ha az egyik HDD adatai lehalnak, akkor a másolról még átmenthetőek..ez 1 HDD esetén, ha meghibsodik akkor sajnos buktad.

....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.