Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2023) vermis


vermis
csendes tag

Hi!

Részletek:
alaplap: ASUS P8P67 (B3)
videó: ASUS GTX 560 TI
táp: Cooler Master Silent Pro Gold 600W
memória 2x2 GB Kingston

Probléma: 3D alkalmazások, játék közben zúg a hangkártya, halk alapzaj a fejhallgatón.
Amint kilépek vagy csak desktop van, akkor nincs. Valahogy összefügg a videó kártyával/driverrel, mert ha állítok rajt, pl. magasabb FPS, a zúgás frekije is magasabb lesz. Ha részletgazdagabb kép van, akkor is. Minden más probléma mentesen működik.

Mit tettem eddig?
Alap hozzáadott, ill. ASUS-tól letöltött driverek telepítése. Gyártótól (pl. Realtek) driver frissítés. BIOS(ok) frissítése. Többszöri újratelepítés.
Másik táppal és másik videókártyával, másik fejhallgatóval teszt.
Kábelek átrendezése stb. Hangkártya driver-ben mindenféle opció beállítás (előlapi csatlakozó tiltás, stb). Amit találtam neten, próbáltam, pl. "Beep" tiltása eszközkezelőben.

Minden maradt a régiben.

ASUS support kb. ilyen válasz: "Ellenőrizze kábeleket, stb.".
"Nekünk ilyen jelenséget nem jeleztek.".
Elküldtem nekik pár linket netről, mert van azért ezzel foglalkozó topic erre-arra, bár úgy néz ki nem csak ASUS termékeket érint. Gondolom a Realtek HD audio a probléma forrás.

Ráadásul úgy néz ki előlapi csatlakozón ez a zaj nincs, pedig az lenne esélyesebb. De ezt még éppen tesztelem, szóval lehet csak hátlapi a problémás.

Az a gyanúm alaplappal lehet a gond (ill. integrált audió vezérlővel/driver-rel), de ettől eltekintve stabilan megy, szóval tartok tőle forgalmazó emiatt nem fog cserélni. De több ötletem nincs hirtelen.

Esetleg Nektek?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.