Hirdetés

2020. január 27., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1401) prmcsk


prmcsk
(addikt)

Szerintem add el a két radit és vegyél egy 3 X 12 est. Soha nem lesz a későbbiekben gondod, radival.
Árban is majdnem ott vagy.

"Azé lesz egy ország, aki teleszüli". Kezdek aggódni magamon. Ha a katicabogarat hasznosabbnak tartom, mint a krumplibogarat, már rasszista vagyok ?

(#1402) Fori23 válasza SzlobiG (#1398) üzenetére


Fori23
(őstag)

Ez a legújabb, 2.01.06 [link] , esetleg próbáld meg vele.

"mert ugye ritkán lát az ember egy futó gépben lángoló vinyót"-wnix

(#1403) Fori23 válasza SzlobiG (#1400) üzenetére


Fori23
(őstag)

Szerintem meg ennyire szar nem lehet. A 17-es képen látszik, hogy blokk lefogatója elég mélyen lenyúlik a lap felé /mintha szoknyája lenne/ . Ha mindenhol olyan körben, valószínű, felfekszik valahol. A proci lefogatókallantyúja, és a másik oldalon levő kondik elég magasan vannak. Mivel, ha jól látom, a blokk oda van csavarozva a lefogóhoz, így nincs tőle szabad mozgása, és nem lehet észrevenni ezt. Azért persze tévedhetek.

"mert ugye ritkán lát az ember egy futó gépben lángoló vinyót"-wnix

(#1404) SzlobiG válasza prmcsk (#1401) üzenetére


SzlobiG
(félisten)

A radik maradnak nem akarok szórakozni azokkal majd blokkot veszek rá.

(#1405) SzlobiG válasza Fori23 (#1403) üzenetére


SzlobiG
(félisten)

Ai booster még mindég nem mutatja nem tudom miért. Rendesen levan ez fogatva szal az nem lehet a baj, szerintem csak ennyit ''tud'' ez a blokk.:U Ablokk az alaplap alján található lefogatóhoz van csavarozva ahogy mondod, de már jobban nem merem meghúzni a szorítókat.

(#1406) Fori23 válasza SzlobiG (#1405) üzenetére


Fori23
(őstag)

Hát akkor sajnos tényleg ez van.

"mert ugye ritkán lát az ember egy futó gépben lángoló vinyót"-wnix

(#1407) Fori23


Fori23
(őstag)

Esetleg egy értő szaki tudná ezt véleményezni? ----> [link] <----
Állítólag mindegyik ASUS 9xx-es lapot érintheti.
Például engem is [link]

"mert ugye ritkán lát az ember egy futó gépben lángoló vinyót"-wnix

(#1408) SzlobiG válasza Fori23 (#1407) üzenetére


SzlobiG
(félisten)

Ezt nem is tudtam, nekem is ilyen.

(#1409) Rover623


Rover623
(nagyúr)

Megint jól mexoptam...:C
Egyszerűen nem fér a fejembe hogy a Kingston KHX-eket esetleg nem szereti ez a lap...;]
Kedves ügyfélnek kellett összeállítani ''olcsó'' gépet...P5WD2 Premium, D840, 2GB RAM, Kandalf (jól írtam?:U) házikó, Tagan 580-as moduláris táp, 2X500GB SATA HDD (plusz a régi konfigjából kiemelt 3db 2-300GB-os vinyó), 2db DVD-RAM ready drive, 6800GS, apróságok...
Gondoltam itt az idő egy újabb kísérletre...2GB KHX6400-ast hozattam...;)
Szegény kollégám összerakta, bebootolt, SETUP-ból kilépés után se kép, se hang...:DD
Az összes eszköz lehúzása és/vagy csereberéje után a végső megoldás: KHX-ek ki, 2x1GB Kingmax ''gagyi'' 533-as be...és most működik...:O
Nem kell vkinek 2GB KHX6400...?
Szép kék...vannak együtt vagy fél kiló...:D
Odaadom beszerzési áron...vagy a legjobb ajánlatért...licit jöhet priviben...:)))


[Szerkesztve]

primus inter pares

(#1410) brasil válasza Rover623 (#1409) üzenetére


brasil
(senior tag)

ment privát :D

...az, hogy hagyod, hogy egy hetero, nős férfi borotválja a zacsidat, tesz igazán macsó férfivá!...

(#1411) Loretto válasza Rover623 (#1409) üzenetére


Loretto
(veterán)

Hogy mondják: ez a ...pás, nem az orál.

Soirée...

(#1412) SeatZola


SeatZola
(őstag)

Kicsit gyakorlatoztam tegnap, s eredmény P4 640 3,2 GHz@4,2 GHz. Minden atomstabil és proci alapon 41C fokos. :)) Örülök...Hétvégén megnézem, mi a vége...

Samsung: Galaxy S10+, TAB S4 LTE, Watch 46mm, Buds

(#1413) Martin2004 válasza SeatZola (#1412) üzenetére


Martin2004
(tag)

neked is csak azt tudom mondani: rakd fel a 64 bites xp-t. Ha majd az is bírja, akkor örülj. Nekem is ment 4117-en a 32 bites, de az x64-est 'csak' 3815-ön bírom hajtani. Mondjuk, a 41 fokos proci nagyon jó eredmény, az igaz.

Az emberek nem abban különböznek egymástól, hogy kinek mennyi esze van, hanem, hogy ki mennyire tudja azt használni.

(#1414) Alvin_ti4200


Alvin_ti4200
(félisten)

Próbált már valaki Dual-Core-os procit tuningolni egy sima P5WD2-ben? Tapasztalatok érdekelnének:)

(#1415) Alvin_ti4200


Alvin_ti4200
(félisten)

up

(#1416) SystemRoot


SystemRoot
(őstag)

Hali mindenki.
Milyen reviziósak ezek a lapok mostanság az itthoni kereskedelemben? 1.02-t láttam ezidág a neten csak. De abból is két fajtát :F Ez iránt érdeklődnék hogy ez egyrészt miért van, és melyik az újabb és főleg jobb? Azt gondoltam hogy biztos más revizió, de nem... :F
íme a két fajta P5WD2 Premium. : [link]
- ez a fekete chipst bordás. Ez meg amit eddig is láttunk: [link]
Vélemény?

[Szerkesztve]

Wisdom is the principal thing; therefore get wisdom: and with all thy getting get understanding.

(#1417) dami


dami
(tag)

Hali mit kell telepitenem ahoz hogy menjen az AIBooster nevü progi mert telepitéskor mindig kiirja hogy IO drive not installed.

A bűn nem kifizetödő, fájdalom mindenkinek !

(#1418) Fori23 válasza dami (#1417) üzenetére


Fori23
(őstag)

Alaplapi driver fent van?

[Szerkesztve]

"mert ugye ritkán lát az ember egy futó gépben lángoló vinyót"-wnix

(#1419) dami válasza Fori23 (#1418) üzenetére


dami
(tag)

Fenn van minden. Ez a pontos szöveg: Fail to Install IO Driver. Az elöbb rosszul irtam bocsi.

[Szerkesztve]

A bűn nem kifizetödő, fájdalom mindenkinek !

(#1420) Kami11 válasza dami (#1419) üzenetére


Kami11
(senior tag)

Annak magától települnie kellene. A C:\Program Files\ASUS mappában kellene hogy legyen.

A cukrász a selejtet habbal takarja be, a kőműves habarccsal, az orvos meg földdel.

(#1421) Fori23 válasza dami (#1419) üzenetére


Fori23
(őstag)

Elvileg más nem kell hozzá. Esetleg nézz szét az eszközkezelőben, nincs-e valami gubanc.

"mert ugye ritkán lát az ember egy futó gépben lángoló vinyót"-wnix

(#1422) dami válasza Fori23 (#1421) üzenetére


dami
(tag)

Annyi van hogy én letiltottam a két 1394 es hálózati adaptert és a Marvell Yukon Gb ethernet vezérlőt. Többivel nincs gond.

A bűn nem kifizetödő, fájdalom mindenkinek !

(#1423) dami


dami
(tag)

Amugy ha a táp tudja akkor be kell dugni mind a két 12v os csatit? Jelenleg egyes van csak de cserélek tápot.

A bűn nem kifizetödő, fájdalom mindenkinek !

(#1424) SystemRoot válasza SystemRoot (#1416) üzenetére


SystemRoot
(őstag)

Up? :F

Wisdom is the principal thing; therefore get wisdom: and with all thy getting get understanding.

(#1425) Kami11 válasza dami (#1423) üzenetére


Kami11
(senior tag)

Ez a kérdés engem is érdekel!
Valaki? :F

A cukrász a selejtet habbal takarja be, a kőműves habarccsal, az orvos meg földdel.

(#1426) S.Feri válasza SystemRoot (#1416) üzenetére


S.Feri
(őstag)

Üdv!

Hát, ha jól emlékszem akkor mindenkinek aki az elején vette a lapot rev. 1 -es van, de a topik elején mintha már lett volna erről szó! :U De ma, vagy holnap úgyis szétszedem, megnézem.

De untam már a telet, a tavasz is kimaradt, de mindent bepótolok, úgy kipörgetem a nyarat. :)

(#1427) dami


dami
(tag)

Én mostanában vettem és rev 1.02 em van.

A bűn nem kifizetödő, fájdalom mindenkinek !

(#1428) Savanya válasza dami (#1423) üzenetére


Savanya
(addikt)

Csak akkor ha dualcore procid van , vaghy 3,73-as EE ...

Mobilszámom: 70-516-8068

(#1429) brasil válasza Savanya (#1428) üzenetére


brasil
(senior tag)

sztem akkor se feltétlenül szükséges...nekem sincs...

...az, hogy hagyod, hogy egy hetero, nős férfi borotválja a zacsidat, tesz igazán macsó férfivá!...

(#1430) Ati007 válasza Savanya (#1428) üzenetére


Ati007
(őstag)

az én tápomon van 8as csati és kiprobáltam hogy csak 4et dugtam rá a DCvel és az EEvel is és meg kell mondjam semmi különbség nem volt még tunningnál sem.

(#1431) S.Feri válasza Ati007 (#1430) üzenetére


S.Feri
(őstag)

Üdv!

Pedig ajánlott. :U

De untam már a telet, a tavasz is kimaradt, de mindent bepótolok, úgy kipörgetem a nyarat. :)

(#1432) dami


dami
(tag)

Tulkép azért kérdeztem mert ha felhuzom a procit 3.9ghz re akkor ujraindításnál nem egyböl indul ujra hanem egy pill. ra teljesen lekapcsolt és ugy indult ujra amikor biosban visszavettem 3.8ghz re leokéztam és szintén ezt csinálta. Ugy gondolom hogy ezt a tápom okozza mert nem teljesen kompatibilis az uj alaplappal. Az EZ Plugin t csak akkor kell bedugni ha 20 as csatis a táp?

A bűn nem kifizetödő, fájdalom mindenkinek !

(#1433) S.Feri válasza dami (#1432) üzenetére


S.Feri
(őstag)

Üdv!

Ha visszaolvasol, ez mindenkinél így van. :U
Lehet venni átalakítót a tápodhoz.

De untam már a telet, a tavasz is kimaradt, de mindent bepótolok, úgy kipörgetem a nyarat. :)

(#1434) lumpi79


lumpi79
(csendes tag)

A P5WD2-E belefér az ASUS TM-21-es házba?

(#1435) prmcsk válasza lumpi79 (#1434) üzenetére


prmcsk
(addikt)

Szerintem nem, mert a link szerint, a ház mATX-es.[link]

"Azé lesz egy ország, aki teleszüli". Kezdek aggódni magamon. Ha a katicabogarat hasznosabbnak tartom, mint a krumplibogarat, már rasszista vagyok ?

(#1436) lumpi79


lumpi79
(csendes tag)

thx

(#1437) dami válasza S.Feri (#1433) üzenetére


dami
(tag)

Ugy megy most is de azt mondták hogy jobb ha erre a platformhoz való tápot használok.

A bűn nem kifizetödő, fájdalom mindenkinek !

(#1438) dami válasza Kami11 (#1420) üzenetére


dami
(tag)

Ott van is egy ilyen mappa benne egy ASIOunins exe fileval

A bűn nem kifizetödő, fájdalom mindenkinek !

(#1439) fishmann


fishmann
(csendes tag)

Sziasztok!

Olyan problémám van, hogy P5WD2 alaplapra 2 dvd írót és egy 120GB SAMSUNG (IDE)vinyót kötöttem. A két dvd-t a kék ide csatlakozóra a vinyót az egyik piros ITE IDE csatira.
XP telepítésekor a telepítő kiírja, hogy nem talál merevlemezt a gépben. A setup-ban tényleg nem látni de az inditásnál lefutó IDE DETECT megtalálja.
Ha valaki tud segitsen.

Előrre is köszi.

Laci

(#1440) Rover623 válasza fishmann (#1439) üzenetére


Rover623
(nagyúr)

F6...;)
Mivel nem szabványos IDE vezérlő, az XP nem ''látja'' a ráakasztott vinyó(ka)t...
A telepítő indításakor (alul írja hogy mikor!) F6-ot kell nyomni, ebből tudja az XP, hogy majd a telepítés folyamán rá kell kérdeznie a kontrollerhez tartozó driverre...
Legyen kéznél az IDE driver lemez...

primus inter pares

(#1441) fishmann


fishmann
(csendes tag)

Helló

Köszönöm szépen a segítséget működik a dolog.

Most viszont egy olyan problémám van, hogy a gépben 4 db Hynix 512MB 533-as memória van, ha kettőt kiveszek simán lefut az XP telepítő de, ha 3 vagy 4 van benne ''kék halállal'' lefagy.

Segítségeteket előre is köszönöm.

Laci

(#1442) Roachy


Roachy
(aktív tag)

Üdv mindenkinek!
Most én is egy ilyen Asus lapot nyüstölök, bár ez sima, nem Premium.
Tulajdonképpen nincs sok bajom vele, de egy kettő bosszantó dolog azért akad.

A legidegesítőbb, az hogy bootoláskor miután a POST kiírja a gépben lévő ram mennyiséget, borzasztó sokat vár mire megtalálja az usb és ide eszközözket. Van hogy színte rögtön megy tovább, de a legtöbbször hosszú percekeig kell várni, mire megtalálja a gépben lévő vinyókat, meg az usb egeret. Ilyenkor általában ctrl+alt+del, hátha a következő indulás gyorsabb lesz. Mi okozhatja ezt? A biosban az ide detect time out pontnál raktam o-ra, 35-re és a kettő közé is, de nincs változás. Nagyon idegesítő, ilyennek még nem találkoztam soha.

A másik ami zavar, bár ez nem biztos hogy hiba, de a proci hőmérséklete túl soknak tűnik nekem. P4 650 (3,4GHz) proci van benne, és alapon 48-50 fok körül mozog, terhelésnél fölmegy 70 fölé is sokszor. Míg ugyanez a proci egy Gigabyte 8i955x pro alaplapban nem ment 65 fok fölé egyszer sem, és alapon is max 40-42 fok volt, de átlag 36-38. Ennyire fölé mér az Asus, a Gigabyte meg lehet kicsit alá? A chipset is egyébként 40-45 fokos alapon, a gigabytenál nem tudom mennyi volt.

(#1443) Rover623 válasza Roachy (#1442) üzenetére


Rover623
(nagyúr)

Hőmérséklet: olvass vissza...;) Generic problem...:U
Boot: nem az IDE hanem az USB cuccokkal molyol sokat...mass storage (külső vinyó, pendrive, stb.) cuccokat keres...nem nagyon változtathatsz rajta...max. letiltod az USB portokat...;]

primus inter pares

(#1444) Roachy válasza Rover623 (#1443) üzenetére


Roachy
(aktív tag)

Hát, akkor asszem ettől a laptól könnyes búcsút veszek és megy vissza a Gigabyte 8I955X Pro. Azzal nem volt semmi gond, csak a hangja. Az asus venti szabályozása valahogy sokkal kifinomúltabbnak tűnik, de ezek nagyon bosszantó hibák, inkább veszek rendes, halk hűtőket a gigabyte-hoz. Azon legalább van firewire port is.
ui: Ezek a hibák a premium lap esetében is megvannak? Elsősorban a boot probléma érdekel.

(#1445) Fori23 válasza Roachy (#1444) üzenetére


Fori23
(őstag)

Most, hogy ezeket említed, eszembe jutott valami, még ha nálad nem is ez a gond.
Biztos van aki már találkozott olyan ventivel, aminek a fordulatszám-visszajelzése nem igazán ment az alaplapnak, vagy annyira kis fordulata lett leszabályozva, hogy ilyen tizen-huszon ezres RPM-et mutatott.
Egy YS-Tech ventit rátettem valamelyik helyre, úgy hogy előlapi potival szabályoztam, és csak a fordulatot jelezze vissza. Win-ben, halkítva huszonx ezret mutatott a Motherboard Monitor, max. fordulatnál meg rendesen ~1800-at.
Nos, a tünetek ugyanazok voltak mint nálad, meg még biosban a monitorozó menüben, fél perc volt mire reagált egy gombnyomásra. Ez még az elején volt, és mintha akkor csinálta volna, mikor az AI Quiet is be volt kapcsolva. Majd egy hét telt el, mire a fejemben összeállt, hogy a venti leszabályozva-> hosszú betöltés+lassú bios, feltekerve meg minden megy gyorsba. Szóval annyira ''okos'' lap, hogy egy szaros venti is meg tud szivatni

"mert ugye ritkán lát az ember egy futó gépben lángoló vinyót"-wnix

(#1446) lumpi79


lumpi79
(csendes tag)

Akkor most hulladék a lap? vagy ez csak néhány elszigetelt probléma? A P5P800 is ezt csinálja alapból megy 45 fokon. Érdekességképpen a com2-őt ha használom akkor felmegy a hőmérséklet 55-60 fokra, ha valami lövöldőzös játék fut a gépen akkor akár 70 fokra is felmegy a hőmérséklet. Aztán leolvad a szabályzó kondi és tönkremegy az egész lap. Ez elsőd sorban azért lehet mert közel van a kondi a procihoz.

(#1447) Roachy válasza Fori23 (#1445) üzenetére


Roachy
(aktív tag)

Nalam nem ezzel van a problema, de amit te leirsz az is csak megerositi bennem, hogy jobb lesz az a Gigabyte lap mint ez. Nemtudom mi tortent Asuseknal, regebben ilyen hibakat nem engedtek meg maguknak. Egyebkent valoban az USB detect tesz be a bootolasnak, mert kikapcsoltam probakeppen, es akkor vilamgyorsan vegig ment a POST. De ez igy nagyon gaz, volt hogy negyed ora alatt sem ment tovabb a POST. Neha meg par masodperc (sajna ez van ritkabban). Ugyhogy bye bye Asus, welcome Gigabyte.

(#1448) lumpi79


lumpi79
(csendes tag)

Egyedi gond lehet mert nálam egér, scenner meg 2 nyomtató is van USB-n. És nem vakaródzik.

(#1449) Sztenn


Sztenn
(tag)

Csesszétek meg, nem birom elolvasni az egészet, annyi hozzászolás van már... :D Ugyhogy mostmár nem érdekel, inkább megkérdezem: megéri venni P5WD2 Premiumot vagy sem? :) Amit eddig olvastam, azalapján nem, de ez most függ attol is, h azota büvészkedtek-e már a lappal, amiről foggalmam sincs, mert nemkövetem most az eseményeket semennyirese... Mellesleg akkor megkérdezem aztis, h Gigabyte 8i955pro, Abit aw8max vagy p5wd2 pr közül melyik? Mer a másik 2 se tökéletes, bár több jot hallottam roluk és keves rosszat... nahmost remélem érthetően irtam, mert gyorsan kellett, me sulivan... pápá és kösz!

(#1450) Fori23 válasza Roachy (#1447) üzenetére


Fori23
(őstag)

Persze Te tudod. Én ezt csak azért írtam, hátha másnak csak ez a gondja, a venti dolog is számításba jöhet. Egyébként ezeket az IC7 sem tudta rendesen monitorozni, tehát nem tartom lap hibának.

"mert ugye ritkán lát az ember egy futó gépben lángoló vinyót"-wnix

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.