semmi baj köszönöm hogy probáltok segiteni!
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
- Vélemény Kisfogyasztású számítógépek nyomában
- Vélemény STAR WARS Jedi: Fallen Order (spoiler)
- Tudástár OpenZFS a mindennapokra
- Bemutató LEGO 75252 - UCS Star Destroyer
- Bemutató Középkategóriás gamer gép építése A-tól Z-ig
Általános témák
LOGOUT.hu témák
- [Re:] [gban:] Ingyen kellene, de tegnapra
- [Re:] PLEX: multimédia az egész lakásban
- [Re:] [sziku69:] Fűzzük össze a szavakat :)
- [Re:] [sziku69:] Szólánc.
- [Re:] Négymagos Xeon(!) CPU LGA775-ös deszkában
- [Re:] [cappa72:] Milyen 7 személyes autót családi támogatással?
- [Re:] [D1Rect:] Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- [Re:] eBay-es kütyük kis pénzért
- [Re:] Miért vegyél PlayStation 4-et? (szerintem)
- [Re:] [bacsis:] 21. Fülei PH-s Lanparty! Gyere, és jelentkezz!
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
IT café témák
GAMEPOD.hu témák
Ati007
(őstag)

Savanya
(addikt)
Ezt olvasd el :Bővebben: link itt müködik ,de a p5wd2-be valamiért nem .
Mobilszámom: 70-516-8068

SzlobiG
(félisten)
Ez nem az Intel újítása hanem az ASUS ha megnézed csak az ASUS-nak van kettő X16-os sínje. Mod: rosszul tudtam.
[Szerkesztve]

S.Feri
(őstag)
Üdv!
A két karinak passzolnia kell. Sli ready táp kell hozzá, Sli kábelt kaptál hozzá. Más nem jut eszembe.
De untam már a telet, a tavasz is kimaradt, de mindent bepótolok, úgy kipörgetem a nyarat. :)

Savanya
(addikt)
Intelnelnél sosem fog SLI lenni .

SzlobiG
(félisten)
Persze mer Nvidia találmány. Nemtudom ASUS minek rakott kettő X16-os sínt talán ATI kihasználja majd.

S.Feri
(őstag)
ÜdV!
Nos akkor megvan mit basztam el a hozzászólásomban.
De untam már a telet, a tavasz is kimaradt, de mindent bepótolok, úgy kipörgetem a nyarat. :)

S.Feri
(őstag)
Üdv!
Már készül(kész is van talán?, mintha valahol már olvastam volna) az ATI részéről, de ez nem az a lap lesz sztem ami kihasználja.

SzlobiG
(félisten)

[MGC]Hege
(tag)
Köszönöm rendesek vagytok alakul a dolog ! A kártyák természetesen azonosak egyszerre hozattam öket. Az MSI 6600GT-nek érdekes módon nem kell plussz táp
/Lehet nem is olyan erős kártya/
Probálkozom tovább ha valami eszetekbe jut kérlek irjatok. thx.
Megkérnék minden hirdető társamat ,hogy ha már a XXI. században vagyunk a hírdetéseihez írjon már ki telefonszámot mert napokig nem lehet elérni senkit mert 1000 évente egyszer felnéz közben meg el akarja adni a termékét. Köszönöm! 06-hetven/411-2265

SzlobiG
(félisten)
Csak Nforce 4 SLI-vel fog rendesen működni.

S.Feri
(őstag)
''Üdv!
Add el a 2 gt-t és vegyél 1 rendes karit.''

[MGC]Hege
(tag)
Áh már késő okat buknék rajta. A beállításról még nem esett szó ,arról tud valaki valamit? Megnéztem az ajánlott Linket de ott csak a tesztek voltak beállításról szó sem esett sajna
Megkérnék minden hirdető társamat ,hogy ha már a XXI. században vagyunk a hírdetéseihez írjon már ki telefonszámot mert napokig nem lehet elérni senkit mert 1000 évente egyszer felnéz közben meg el akarja adni a termékét. Köszönöm! 06-hetven/411-2265

Ati007
(őstag)
Úgy néz ki az én problémám megoldodott.
Találtam a realtek oldalán egy új drivert(újabb mint az asus oldalán) és azzal minden müxik.

Fori23
(őstag)
Egy kis bios-frissítés tapasztalat. Legalábbis nálam ezt figyeltem meg, de gondoltam leírom, és nem jelenti azt, hogy másnál is ez van.
Tehát, először, még az eleje felé, az ASUS Update-el feltettem az 512 betát, és nagyon nem volt jó. Utánna megtaláltam, hogy itt is van Alt+F2 lehetőség. ''EZ Flash'' néven olvashattok a manuals-ban róla. Át kell nevezni a fájlt ''P5WD2P.ROM''-ra, átmásolni floppyra vagy cd-re, ezután újraindítás, Alt+F2, és megcsinál mindent magától. Én még annyit szoktam tenni, hogy belépek a biosba és nyomok egy Load on Default-ot, és utánna frissítek.
Floppy-ról rátettem az 519-est, és csak alapon volt hajlandó működni, minden OC-ra fekete képernyő. Tudom, hogy lusta voltam, és le az oldallap,CMOS reset. Ezután ment a tuning, de 14x300-nál vége volt, és még a reset után, alapon a biosban 1.48V-t mutatott a Vcore. Már majdnem raktam vissza a 422-t, de gondoltam még előtte kipróbálom cd-ről. Hozzáteszem a floppy-disk igen régi darab. Frissítettem újra ezúttal cd-ről+Cmos reset, és most alapon, ha Idle-ben visszaáll 14x200-ra, a PC Probe 1.25-1,26V-t mutat, load közben amikor felmegy 18x200-ra, 1.38-1.39-et. Biosban pedig, 1.40xxV, a Vcore természetesen auton van. Most sem megy úgy mint 422-vel, és a memóriáknak is más beállítások kellenek, de 14x300-on, kis feszültségen stabilabb.
Mindebből arra jutottam,hogy kivágtam a gépből a floppy meghajtót, kiírom egy CD-RW-re,és még gyorsabb is. Valószínű, hogy a floppydisk-em túl öreg, és már nem teljesen hibátlan az adatátvitel róla.
"mert ugye ritkán lát az ember egy futó gépben lángoló vinyót"-wnix

LesClay
(csendes tag)
Sziasztok!
Szervizböl visszajött a gép. Alaplap + 1 memória modul csere. ( Furcsa, mert nekem anno mindkét memo átment a memtest-en... ) Tapasztalat:
CPU induláskor: 37 C terhelésnél 52 C Max ( egyenlőre nincs tunning. ) 0422-es bios. Próbálgatom egy hétig, mert korábban se rögtön jöttek a bajok... aztán húzom én is...

Rover623
(félisten)
Mindebből arra jutottam,hogy kivágtam a gépből a floppy meghajtót, kiírom egy CD-RW-re,és még gyorsabb is. Valószínű, hogy a floppydisk-em túl öreg, és már nem teljesen hibátlan az adatátvitel róla.
Már ne is haragudj Fori, de ez nagy hülyeség...
Ha a floppy hibás lenne, vagy bármilyen adatátviteli hiba lenne, nem is tudnál BIOS-t frissíteni, vagy a frissítés után többet meg sem szólalna a géped (mint nemrég itt egy kollégának)...
A BIOS frissítés azzal kezdődik, hogy a flash progi beolvassa az 1MB-os bináris állományt és 32 bites CRC-t képez belőle...ha csak 1 bit megváltozott a gyári állapothoz képest, máris megtagadja az ''égetést''...ha meg véletlenül (a matematikai esélye gyakorlatilag 0) úgy változik meg q*rva sok bit, hogy a CRC mégis jó lesz...az akkora elváltozás a kódban, hogy a büdös életbe nem fogod beindítani a gépet...
primus inter pares

Rover623
(félisten)
Feleslegesen kísérletezel...
Bővebben: link
primus inter pares

Rover623
(félisten)
A két karinak csak chip szinten kell passzolnia...már az azonos gyártó vagy BIOS sem követelmény...
SLI ready táp nincs...akkora kell hogy ellássa a rendszert delejjel...
SLI kábel sem kell hozzá...csak gyorsít rajta...
NF4 chipset sem kell hozzá...tök mindegy milyen a chipset...
Az SLI szigorítások csak piszkos marketingfogások voltak az NVIDIA részéről...
Bármilyen chipsetes bármilyen alaplapban mehetne az SLI, amin van két PCI-e VGA-nak hely...szerencsétlen Gigabyte már tavaly év végén kihozott 915-ös chipsettel SLI képes lapot...de az Intel E7525 professzionális lapkával is megy/menne...
Az SLI bridge csak könnyít a dolgon, hiszen a két kari a PCI-e buszon is tud kommunikálni, mert az kétirányú...
Az NVIDIA-nak 5 percébe telne, hogy az összes két-slotos alaplapban működjön az SLI...csak egyenlőre ez nem érdeke...
Intel D955XCS/XBK
Asus P5WD2 sorozat
Asus P5LD2 sorozat
Epox EP-5LDA+GLI
ECS-945P-A
FSC Premium D2178-A
Gigabyte GA-8I915P Dual Graphic
Gigabyte GA-8I945P Dual Graphic
Csak néhány alaplap, aminek a tulajdonosai most verik a fejüket a falba...
primus inter pares

Rover623
(félisten)
Kihagytam a professzionális Iwill DN800-SLI alaplapot...
primus inter pares

[MGC]Hege
(tag)
Szevasz! Ugy látom te tényleg drasztikusan belefojtál a témába.. Nálam még semi eredmény két kártya ugyan annyit csinál 3DMark03-on mint egy azért itt valami bibi csak van nem?
Biosban A slot kezelés AUTO módban van de semmi külömbség ha 4X /faster/ -es módba állítom. Azt mondod ,hogy a drivert cseréljem le 6xxx ossal kezdődőre hát nem tom .. ám legyen! thx

prmcsk
(addikt)
Rover623, azt próbálja sugallni, hogy az SLI soha nem fog tökéletesen működni,
Intel chipsettel, hacsak az Nvidia nem úgy akarja.
Két dolgot tehetsz :
1/ Eladsz egy kártyát és leteszel az SLI-ről.
2/ NF4-SLI lapra cserélsz.
"Azé lesz egy ország, aki teleszüli". Kezdek aggódni magamon. Ha a katicabogarat hasznosabbnak tartom, mint a krumplibogarat, már rasszista vagyok ?

[MGC]Hege
(tag)
Az oké ,hogy tökéletes sőtmitöbb nem lesz olyan mint egy SLI lap de akkor ,hogy lehet az hogy pár üzenettel feljebb említett linkben a tesztek során 4000 ponttal jobb lett a 3DMARK03 -on. Biztos ,hohgy még azért valami nálam nem ok.
[Szerkesztve]

prmcsk
(addikt)
Erre a linkre gondolsz ? Bővebben: link
Ebben is '' hibahegyekről '' írnak !
"Azé lesz egy ország, aki teleszüli". Kezdek aggódni magamon. Ha a katicabogarat hasznosabbnak tartom, mint a krumplibogarat, már rasszista vagyok ?

Rover623
(félisten)
Részemről lezártam...kísérletezz tovább, sok sikert...
primus inter pares

Fori23
(őstag)
Nem haragszom, ha butaságot írok bárki lehülyézhet. Csak találgatás volt, annyit én is tudok,akármit nem lehet beadni neki a Lolka-Bolkát, vagy akármit. Valami csak lehet egy-egy frissétés között, például fogadni mernék, hogy van most olyan itt, aki feldobta az 519-et, nem csinált CMOS-resetet, és minden további nélkül megy neki a tuning, míg nekem csak azután. Azt az apró fesz változást sem néztem el, mert kicsit meghökkentem az 1.48V-on, és megjegyeztem. Csak egy kis észrevétel volt, nem akartam ezen a témán leragadni, hagyjuk is.
"mert ugye ritkán lát az ember egy futó gépben lángoló vinyót"-wnix

[MGC]Hege
(tag)
Igen ez az, de ha megnézed az oldal végét akkor te is láthatod ,hogy 8500 -at egy VGA-val és 14000 -et mértek 2 db VGA-val a 3DMark03-ban .Igaz a többinél nem volt túl kecsegtető az eredmény. Nos nálam a 8500 -as pont az oké egy karival ,de se semmi külömbség ha berakom a másikat.., na erről mit gondolsz..?? Hozzáteszem én is skeptikus vagyok már a dologgal csak abban reménykedek ,hogy azóta a teszt óta jött már új BIOS és nekem az van fent. A gép egyébként nagyon stabil /idáig/

[MGC]Hege
(tag)
Köszi Rover623 a segítséget már elkezdtem letölteni a 6- al kezdődő drivereket.

Rover623
(félisten)
Vazz neked szemüveg kell...
A 14.000-et P5ND2 SLI-vel érték el...!!!!
A te lapoddal még a 11.000-et sem...ráadásul a 3DMark-on kívül az összes többi tesztben romlott a teljesítmény két kártyával...nézd már meg jobban...
A majdnem 11.000 pont meg teljesen reális...kértem már előbb is: nézd meg itt Bővebben: link az ''Intel chipsetek vs. NVIDIA SLI '' menüpontot...
primus inter pares

[MGC]Hege
(tag)
Ja igaz, jogos a fütty!!!! De a 11000 is több mint a 8500 . Egyébként ránéztem a linkre már korábban tényleg nagy szívás ez az inteles cucc!!
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]

SzlobiG
(félisten)
Te jobban jártál volna egy P5ND2 SLI Delux lappal.

[MGC]Hege
(tag)
Az biztos de akkor még nem volt tervben a 2db VGA. Miután megjött a lap és nézegettem akkor gondolkodtam mi lenne ha vennék 2 6600GT-t. Nem kellett volna elhamarkodottan dönteni azért köszi mindenkinek a segítséget.

Savanya
(addikt)
De inkább ha olcsóbbat és jót akar akkor gigabyte 8n-sli pro ...

BC_csabi
(csendes tag)
Hello!
Én is most akarok ASUS P5WD2 Premium alaplaopot venni.
Csak azt nem tom van- hozzá wifi-tv-pci kártya.
Vagy az csak az ASUS P5WD2 Premium-TV edition kiadáshoz jár?
És ha nincs hozzá kártya akkor azt hol lehet beszerezni?
Köszi

Ati007
(őstag)
Szia!
Wifi/Tv kártyát csak a P5WD2 premium wifitv editionhoz adnak!
Szerintem külön még nem lehet venni ezt a fajta tv karit, egyébként van rajta dvb-t és analog vevö is + a wifi a/b/g. Árban kb 15-20eft különbség van és neked kell eldönteni hogy neked ér e enyit a különbség(nekem ért)

BC_csabi
(csendes tag)
Köszi az infót.
És neked távirányító is van hozzá?
[Szerkesztve]

Ati007
(őstag)
Igen azt is adják a csomaghoz.
[Szerkesztve]

BC_csabi
(csendes tag)
Mit lehet irányítani a távirányítóval?csak a TV-t?
[Szerkesztve]

BC_csabi
(csendes tag)
És lehet kapni hozzá külön kártyát?
Ha igen mennyiért?

Ati007
(őstag)
nem egérként is lehet használni meg máshoz is.

SzlobiG
(félisten)
Na neki estem ma a tuning részének nem is tudom mit mondjak egy közepessel tudnám értékelni a a tuning potenciált a konfigban. Most 280X14-en megy a dolog ramok CL3-3-3-10. Azt nemérte, hogy ha 250FSB főlé emelek akkor nyomok egy restartot kikapcol a gép és be.

_Blank_
(aktív tag)
Mégiscsak Abit lapot kellett volna venni pásszmeg
[Szerkesztve]

BC_csabi
(csendes tag)
És ha később akarok venni ilyen kártyát hol tudok?
És mennyiért?

Rover623
(félisten)
OMG...
''Vaklárma''...
primus inter pares

SzlobiG
(félisten)
Nem, sajna azok se mennek 280FSB fölé.

Ati007
(őstag)
nem vagyok az ORÁKULUM

Ati007
(őstag)
huzva ?fokos a procid?

SzlobiG
(félisten)
Most 4GHz-en alapfeszen max 63.

angyika
(csendes tag)
Nah, szerencsém van, nem szaroztak a boltban, kicserélik. Elvileg szerdára lesz meg az új.
Aszem mostantól kicsit óvatosabb leszek a tunningnal, meg a BIOS frissítéssel.
Vagy rendeljek meg pár BIOS chipet tartalékba?
Mai Hardverapró hirdetések
prémium kategóriában
- Windows 10 Pro aktiváló kulcs (Frissítsd 7, 8-ról 10-re, tartsd meg minden fájlod)
- G-i3-i5-i7 brand ATX gépek Munkaállomások Workstationok Áfás számla garancia
- HP Spectre 13-af00nx - ÚJ 13,3" FullHD IPS TOUCH notebook - gyönyörű fehér színben
- Lenovo Thinkpad T460, HD, i5-6300U, 256 SSD, 8GB, magyar vil.bill., ujjl.olv., 6 hó gar
- HP Spectre x360 Convertible - 13-ap0004nx - ÚJ 13,3" FullHD IPS notebook - i7, 16GB, 512SSD, Touch