Hirdetés

2020. január 20., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#851) Fori23 válasza Martin2004 (#850) üzenetére


Fori23
(őstag)

Szia!
Amikor az NCQ-t akarod használni /ha támogatják a HDD-k/, akkor a Standard IDE módot át kell állítani AHCI, vagy RAID-ra. Ennél a két natív módnál már nincs lehetőség SATA-PATA sorrendet állítani.
Ha beírod a hibaüzenet első számsorát a google-be, lesz egy csomó találat, és valami driverhibára, vagy ütközésre utalnak.

"mert ugye ritkán lát az ember egy futó gépben lángoló vinyót"-wnix

(#852) Martin2004 válasza Fori23 (#851) üzenetére


Martin2004
(tag)

Köszi az infót, :R különben sejtettem, hogy a könyvben olyan opciók vannak, amik egymást kizárják,.
Tehát, ha minden jól megy, akkor majd (még mindig városk a cuccra :( ) AHCI a SATA konfigúrációjánál, ill. még a vinyó üzemmódját kell átállítani a másik utillal, és mennie kell. Kopp-kopp... :)

Az emberek nem abban különböznek egymástól, hogy kinek mennyi esze van, hanem, hogy ki mennyire tudja azt használni.

(#853) barbaron válasza Martin2004 (#852) üzenetére


barbaron
(csendes tag)

Pálinkás jó estét!

Visszavittem a lapot, mert tutira hardware hibás. Már csak jövő hét elején kapom az újat :(

Halljátok, nehogy valaki beugorjon annak, hogy Sata1-3-ra, vagy Sata2-4-re köt. Csak pirosat a pirossal 1-2 (Silicon), vagy 3-4-gyel (Intel) szabad kötni. Bár azért fúrcsa, mert 1-3-ra kötve thirding master és thirding slave szvsz. Az ajánlött kötés állítólag raidre sata1-2 sil-nal. Először úgy volt nekem, tehát azért sem ment volna, val'szeg láma voltam. De az én problémám akkor is fennált, amikor úgy bootoltam az XP SP2 CD-t, hogy egyáltalán nem volt merevlemez a gépben, meg standard ide-re állítva se ment a fent említett beállításokkal.

Mellesleg az bosszant leginkább, hogy mármelyik pata ide csatira dugva a pio110d-mel még a postnál az ide detectnél kifagyizott, az ezer éves asus cd-írómmal meg simán ment a boot. A pio110d-t több gépbe is belecuppantottam és írtam is vele, kutya baja sincs. A szervízben is látszólag tanácstalanul álltak a probléma elé. Az összes hardver átment minden teszten, ahogy nálam is.. Így már csak a p5wd2 maradt a ludas. Sajnálom, hogy így jártam és örülk, hogy más nem, így nem szériahiba lehet. Miután még csak egy széria létezik ebből a lapból. Bár az sem kizárt, hogy egy adagot érint a gyártósorról, vagy egy befutott szállítmányt. Ha bárki ilyet tapasztal, ne nagyon kísérletezessen, hanem nyomás vissza vele 72 órán belül, az a javaslatom.

Majd jelentkezem a jövő héten, hogy mire jutottam.

(#854) prmcsk válasza barbaron (#853) üzenetére


prmcsk
(addikt)

Én, az eddig tapasztalt összes '' bug '' miatt, várom meg a következő szériát !

"Azé lesz egy ország, aki teleszüli". Kezdek aggódni magamon. Ha a katicabogarat hasznosabbnak tartom, mint a krumplibogarat, már rasszista vagyok ?

(#855) Martin2004 válasza barbaron (#853) üzenetére


Martin2004
(tag)

Na-na! :D Jön még kutyára páncélautó, ugyanis én is PIO 110D-t rendeltem a sima P5w2-höz! :O

No, majd meglássuk. :)

Azért köszi az infokat!

Az emberek nem abban különböznek egymástól, hogy kinek mennyi esze van, hanem, hogy ki mennyire tudja azt használni.

(#856) TaMo


TaMo
(csendes tag)

Sziasztok,

Most szereztem be egy új gépet, aminek az ASUS P5WD2-ese képezi a lelkét egy 650-es intel procival és 667-es Corsair memókkal.

Az a problémám, hogy az alaplap szerint a proci idle-ben 50-55 fokos, terhelten Prime95 és HotCPUTester együttes futtatása közben felszökik 75 fokra. Itt stabilan megáll és nem mozdul. A gpé egyébként stabilnak tűnik (persze ez majd csak hosszabb használattal fog kiderülni.) A hőmérsékletek azért nehezen elképzelhetőek, mert egy Coolink U8 hűti a procit Arctic Silver 5 pasztával, és a borda/hőcsövek épphogy langyosak.

A 0422-es bios van fenn és a CPU feszültséget visszavettem 1,285 V-ra. Szerintetek ennyire rosszul mér a lap és ne foglalkozzak vele, vagy hibás a lap és vissza kéne vinni garba, esetleg a proci gyíkos?

Gondolom elég pasztát kentem rá, vékonyan befedte a teljes procit.

Kérlek segítsetek :O

"Különös kapcsolat van a nehéz és az értékes között!"

(#857) Ati007 válasza TaMo (#856) üzenetére


Ati007
(őstag)

ha elolvassod végig a topikot láttod itt mindenkinek voltak hasonló bajai a procihöfokkal.
sajnos :O

(#858) prmcsk válasza TaMo (#856) üzenetére


prmcsk
(addikt)

Amit leírsz, az a lap '' természetes '' jellemzője !

Hogy mi okozza ? Passz !

Olvass vissza, talán választ kapsz.

Szerk: előztek !

[Szerkesztve]

"Azé lesz egy ország, aki teleszüli". Kezdek aggódni magamon. Ha a katicabogarat hasznosabbnak tartom, mint a krumplibogarat, már rasszista vagyok ?

(#859) Martin2004 válasza prmcsk (#858) üzenetére


Martin2004
(tag)

Ez most 'szimpla' fölémérést jelent, vagy fizikailag is nagyobb itt a hőmérséklet, mint más lapban? De biztos ami biztos alapon a gyári hűtő helyett kértem egy CoolerMaster Hyper6-osat. :)

Az emberek nem abban különböznek egymástól, hogy kinek mennyi esze van, hanem, hogy ki mennyire tudja azt használni.

(#860) Mikiller


Mikiller
(aktív tag)

Kérdés:

Ti a PCI-E VGA-nak adtok fix MHz-et, vagy AUTO-ra állítjátok?
Egyébként mennyi a PCI-E alap frekije , mert a sima PCI-nak 33MHz és azt be is állítottam fixre.

(#861) prmcsk válasza Mikiller (#860) üzenetére


prmcsk
(addikt)

A kártya frekit, kártyája válogatja...Először tedd fixre, teszteld, majd tedd auto-ra.
Ha jól tévedek az auto beállításnál, az FSB-vel megy a PCI-E freki is.

A PCI-E alapfrekije: 100 Mhz.

"Azé lesz egy ország, aki teleszüli". Kezdek aggódni magamon. Ha a katicabogarat hasznosabbnak tartom, mint a krumplibogarat, már rasszista vagyok ?

(#862) BC_csabi válasza prmcsk (#858) üzenetére


BC_csabi
(csendes tag)

Helo!
Na mi a helyzet prmcsk eladtad már a lapod vagy meggondoltad magad?
Amúgy szívtam is a lappal mikor megjött!
Nem akart indulni de megigazítottuk a coolert és már meg is indult.
Azt követő nap beszart a 300-as SATA-s Wincsi.
De most repeszt a gép ezerrel.
Csak még házat kéne szerválni a cuccnak.
Ja és valaki nem tudja Hogy mit jelent az hogy led optimáis?
Azt, hogy alkalmazható led világfítás?
kÖSZI

[Szerkesztve]

(#863) prmcsk válasza BC_csabi (#862) üzenetére


prmcsk
(addikt)

Nem adtam el semmit ! Maradt az AW8-MAX-om. Nagyon jó lap, de a PC beli
izgágaságom mindig újat keres.
Ezért érdekelt a P5WD2, de megvárom a következő szériát, hátha jobb lesz.

LED optimális ?:F:F

"Azé lesz egy ország, aki teleszüli". Kezdek aggódni magamon. Ha a katicabogarat hasznosabbnak tartom, mint a krumplibogarat, már rasszista vagyok ?

(#864) Mikiller válasza prmcsk (#861) üzenetére


Mikiller
(aktív tag)

Köszi a választ, majd még kérdezek, mert a DDR2 és PCI-E témában gyengén állok :C

(#865) Fori23


Fori23
(őstag)

Új BIOS-unk van fiúk!!!!

"mert ugye ritkán lát az ember egy futó gépben lángoló vinyót"-wnix

(#866) SzlobiG válasza Fori23 (#865) üzenetére


SzlobiG
(félisten)

Na ezt jó hallani.:)

(#867) Fori23 válasza SzlobiG (#866) üzenetére


Fori23
(őstag)

Érdekes, hogy szinte ugyanazok a javítások benne, mint az 519-nél.

"mert ugye ritkán lát az ember egy futó gépben lángoló vinyót"-wnix

(#868) SzlobiG válasza Fori23 (#867) üzenetére


SzlobiG
(félisten)

Hát nincs sok értelme fel tenni. Nekem mérnem ismeri fel a lapot az ASUS Update?

(#869) S.Feri válasza TaMo (#856) üzenetére


S.Feri
(őstag)

Üdv!

Remélem már vettél egy jó hűtőt! ;)

De untam már a telet, a tavasz is kimaradt, de mindent bepótolok, úgy kipörgetem a nyarat. :)

(#870) S.Feri válasza Fori23 (#865) üzenetére


S.Feri
(őstag)

Üdv!

Az új Bios-ok hírhozója! :R

De untam már a telet, a tavasz is kimaradt, de mindent bepótolok, úgy kipörgetem a nyarat. :)

(#871) koverg válasza barbaron (#838) üzenetére


koverg
(csendes tag)

Sziasztok!

Nekem ilyen alaplapom van kb. 2 hónapja. Teljes mértékben meg vagyok vele elégedve. Egy Pentium D 820-as procival használom @3.2GHz. Nagyon gyors, én olyan programokat használok, amik teljes mértékben kihasználják a két processzor magot.

barbaron problémájával kapcsolatban:
ugye a CD/DVD meghajtót a kék szinű IDE csatlakozóra kötötted? A doksi nagyon röviden megemlíti, hogy a PATA RAID vezérlő nem támogatja az ATAPI határfelületet (ezt a szót ma tanultam most gyakorlom, eddig interfélsznék hívtam).
Ez magyarra fordítva annyit jelent, hogy amint az NT/2000/XP bebootol és saját driverekkel és nem a BIOS-szal próbálja elérni a CD/DVD-t ez az egész dolog meghal.
A nyavajás vindóz persze ilyen hülye félrevezető információt küld, mintha a HDD lenne a gáz.
Nekem Samsung 250GB-os SATAII-es vinyóm van és minden driver meg külön állítás nélkül kezeli az XP (igaz most x64-es van, de a sima is kezelte, mikor próbáltam).

Szóval gyorsan dugd át a kék csatira a CD/DVD-t!

Remélem segítettem, csak ezért regisztráltam a fórumon.

Üdv: Gábor

u.i.: ja LG GSA-4163B DVD íróm van

[Szerkesztve]

Intel Pentium D930, Asus P5WD2 Premium, 8GB DDR2-667, 8600GT, LG GSA-HL55L DVD, Leadtek Winfast TV 2000 ### Acer Travelmate 4151LMI

(#872) Martin2004 válasza koverg (#871) üzenetére


Martin2004
(tag)

Fú, hogy te miket tudsz! :R Az interface helyes magyar fordítása pedig - jelen esetben- : csatolófelület. (Hogy én is segítsek Neked ;)

[Szerkesztve]

Az emberek nem abban különböznek egymástól, hogy kinek mennyi esze van, hanem, hogy ki mennyire tudja azt használni.

(#873) barbaron válasza koverg (#871) üzenetére


barbaron
(csendes tag)

Szia Koverg!

Rájöttem 3 napja, hogy ez a hiba, csak nem voltam net közelbe, hogy megírjam. Amúgy a Pio110d író teljesen szar volt, alig olvasott másik gépben is, így az mindenképpen cserés lett. Kaptam helyette feketét :D a feka Chieftec házamba.

Szóval az a forgatókönyv, hogy Sata1-2 pirosra tenni raid0-hoz a winyókat az Intel Matrix Storage újabb drivert leszedtem hozzá az Asustól.

Szóval megy a gőzgép nekem is. Coolink U8-120-1600 hűtő rulez. A legjobb szerintem. 630-as PIV 38 fokról indul, 100% terhelésnél is csak 44 fok!!!

Köszönök minden segítséget!

(#874) Mikiller válasza barbaron (#838) üzenetére


Mikiller
(aktív tag)

Detto ugyan ezt lökte nekem amikor a hétvégén akartam telepíteni az XP-t, de nekem még
sima winyóim vannak és nem SATA-k.Nekem az ITE-IDE 8211F-re kellett felcsatiznom a winyókat.Ehhez az alaplaphoz kapott cd-n találtam drivert, amit ha AutoRun-al indítottam volt egy olyan menü pont, hogy Make Floppy vgy vmi hasonló és kiadott egy csomó lehetőséget, közte volt az ITE-IDE driver készítése, és láttam Raid készítést is. Sztem ezt kéne megcsinálnod, és amikor telepíted az XP-t, rögtön az elején kéri, hogy az F6-ot nyomd meg, persze a kész floppy legyen a meghajtóban.
Nekem csak így lett jó.
Lehet, hogy ezt a verziót is végigcsináltad, akkor sorry :B

(#875) TaMo válasza S.Feri (#869) üzenetére


TaMo
(csendes tag)

Mi a gond a Coolink U8 -cal? Itt A PH-n minden tesztben nagyon jól szerepelt, nem hiszem, hogy nem hűtené le procit, különösen, mivel a bordák/hőcsövek alig langyosak, mint az írtam is.

Kérdeztem, hogy szerintetek, hűtő vagy mérési hiba eddig, ha jól értettem, azt mondták a válaszadók, hogy a lap rosszul mér, ez szériahiba. Vagy szerinted még ennél is jobb hűtő kellene rá? :F :Y

"Különös kapcsolat van a nehéz és az értékes között!"

(#876) TaMo válasza barbaron (#873) üzenetére


TaMo
(csendes tag)

Látom, hogy ugyanezzel a hűtővel neked 38/44 fokos a procid, akkor nekem hogy lehet 55/75 fokos? Igaz ez egy 650-es, de ennyit nem szabadna hogy számítson, vagy mégis? :F

Akkor ezek szerint mégis hűtő hiba van? Rosszul szereltem fel, vagy pasztáztam meg? De nem hiszem, raktam már be procit és sose volt gond vele.

Akkor mégegyszer feldobom a kérdést, mi lehet a gáz? Hibásan mér a lap, rossz a proci, vagy a hűtővel van gond? :O

[Szerkesztve]

"Különös kapcsolat van a nehéz és az értékes között!"

(#877) Martin2004 válasza barbaron (#873) üzenetére


Martin2004
(tag)

Most akkor az alaplapodat is cserélni kellett?

Az emberek nem abban különböznek egymástól, hogy kinek mennyi esze van, hanem, hogy ki mennyire tudja azt használni.

(#878) Fori23


Fori23
(őstag)

Érdekes, megtoldották még egy sorral /alsó/:
P5WD2 Premium BIOS 0606
-Fix CrashFree fail issue with ECC DRAM
-Fix WinXP can't be installed from a PX-716SA SATA DVD-RW drive in AHCI mode.
-Fix ECC initial incorrect
-Adjust low threshold of CPU fan.
-Support ATI CrossFire technology.

"mert ugye ritkán lát az ember egy futó gépben lángoló vinyót"-wnix

(#879) SzlobiG válasza Fori23 (#878) üzenetére


SzlobiG
(félisten)

Felraktam, azon kívül, hogy a BIOS dátuma meg száma változott a menübe semmit nem vettem észre még a beálítások is maradtak.:D Legalább egy értelmes dolgot is javítottak CrossFire-t igaz én nem fogom használni.:)

(#880) Fori23 válasza SzlobiG (#879) üzenetére


Fori23
(őstag)

Na azt én sem, de jó tudni.
Megint babráltak a memókezeléssel, most 767MHz-en megy, és engedélyezni lehet a Hyper Path 3-at. 519-el ez nem ment. Mást nem néztem, majd szép lassan.
Azért nem semmi, hogy a Crossfire-t ''lefelejtették''

[Szerkesztve]

[Szerkesztve]

"mert ugye ritkán lát az ember egy futó gépben lángoló vinyót"-wnix

(#881) SzlobiG válasza Fori23 (#880) üzenetére


SzlobiG
(félisten)

Nekem idáig is lehetett 767MHz-en engedélyezni és így is használom 230X18-on. Hát igen majd egyszer jól jön az a crossfire.

(#882) Fori23 válasza SzlobiG (#881) üzenetére


Fori23
(őstag)

Hm. Fesz, időzítés?

"mert ugye ritkán lát az ember egy futó gépben lángoló vinyót"-wnix

(#883) SzlobiG válasza Fori23 (#882) üzenetére


SzlobiG
(félisten)

Fesz 2.10 időzítések: 4-4-4-12, de 3:5 leosztásba.

(#884) Fori23 válasza SzlobiG (#883) üzenetére


Fori23
(őstag)

Aha, nekem is ott megy pár napja.
Proci: 18x/14x/230
fesz: auto
Mem: 2.1V /767MHz/ 4-3-4-8-2
Ennél az időzítésnél nem ment, most igen.

[Szerkesztve]

"mert ugye ritkán lát az ember egy futó gépben lángoló vinyót"-wnix

(#885) Ati007


Ati007
(őstag)

Egyébb tapasztalatok az új biossal?

(#886) Ati007


Ati007
(őstag)

egy biztos az új biosszal 4C emelkedett a procihöfok idlében

(#887) Martin2004 válasza koverg (#871) üzenetére


Martin2004
(tag)

Bammeg, megjött az új gépem, és akkor cumiztam mind egy haáz!!!
Brrr... na szóval, a szervizes emberke a piros színű ITE portra kötötte a DVD adatkábelkét, de ugye a ház alaplaptartó bigyusza miatt nem lehet átkötni a kábelt a kékre, mert a csati ugye oldalra néz, (áááááááááááááááááá...., ASUS rulez ), nem pedig felfelé. Szóval vihetem vissza szétszedetni, hogy átkőssék. Bakker én is farok vagyok, mert láttam, még a boltban, hogy a pirosra kötötték, de csak nagyon halványan emlékeztem a figyelmeztetésedre, és nem szóltam nekeik, bazz.........

A pirosra történő rákötésnél MINDENKÉPPEN leakad a boot, IGAZ???b, nem lesz más megoldás, ugye? Vagy mégis?
Hm?? :)

Az emberek nem abban különböznek egymástól, hogy kinek mennyi esze van, hanem, hogy ki mennyire tudja azt használni.

(#888) S.Feri válasza TaMo (#875) üzenetére


S.Feri
(őstag)

Üdv!

Valamit félreolvashattam. :U nekem ugyanolyan hűtővel 36-8 fokról indul, mikor hogy. Most épp 6 óra, alap pörgés után is az új biossal 39-40fokon álldogál.

De untam már a telet, a tavasz is kimaradt, de mindent bepótolok, úgy kipörgetem a nyarat. :)

(#889) S.Feri válasza Ati007 (#886) üzenetére


S.Feri
(őstag)

Üdv!

Friss, szép, új bios ma hazaérkezésem után fel, és nekem nem melegebb.

Egyébként ez a crossfire erőteljesen gondolkodóba ejtett engem. Csak az asszonkám lassan kivégez a hobbim miatt.

[Szerkesztve]

De untam már a telet, a tavasz is kimaradt, de mindent bepótolok, úgy kipörgetem a nyarat. :)

(#890) Rover623 válasza S.Feri (#889) üzenetére


Rover623
(nagyúr)

Azért azt a Crossfire-t nem kell elkapkodni...
[link]...:U

primus inter pares

(#891) Rover623 válasza S.Feri (#889) üzenetére


Rover623
(nagyúr)

Jujj de rühellem a rios4-et...:(

[Szerkesztve]

primus inter pares

(#892) koverg válasza Martin2004 (#887) üzenetére


koverg
(csendes tag)

Szia!

Hát elég szomorú, hogy a szervizesek ennyire értenek ahhoz, amit eladnak...

Nem valószínű, hogy lesz erre megoldás. Még ha a PATA RAID vezértlőn lehetne is BIOS-t frissíteni az nem oldaná meg. Az ATAPI inkompatíbilitás hardver jellegű, tehát FW-vel nem korrigálható.

Sajnos az ASUS-nál sem tettek túl sokat azért, hogy erre figyelmeztessék az óvatlan vásárlót:

1. Tehettek volna egy papirost az alaplap mellé, hogy FIGYELEM! CD/DVD-t csak a kékre köss!

2. Én azt csináltam volna, hogy a BIOS-ban azonnal figyelmeztetem a felhasználót, ha mégis a másik vezérlőre CD/DVD-t köt.

Persze lehet, hogy nem minden oprendszer telepítője ragaszkodik az ATAPI kompatíbilitáshoz. Pl. Linux-ot elképzelhető, hogy lehet telepíteni. Sőt a Windows későbbi verzióji is lehet, hogy fognak már ezzel a vezérlővel is működni.

Gábor

Intel Pentium D930, Asus P5WD2 Premium, 8GB DDR2-667, 8600GT, LG GSA-HL55L DVD, Leadtek Winfast TV 2000 ### Acer Travelmate 4151LMI

(#893) koverg


koverg
(csendes tag)

Sziaszok!

A minap tönkrement a másfél éve vásárolt Q-TEC Dual Fan Gold Low Noise tápom. Egyenlőre egy Codegen táppal kellett helyettesítenem. :((

A régihez képest ennek a tápnak a zaja nagyon durva. ;]

Amikor bekapcsolom és az MB hőmérséklete még 32 fok alatt van, akkor még egészen jó. De ha elkezd dolgozni a dualcore procim, akkor vége. Felmegy 37 fokra az MB.

Míg a CPU a MAX 74 fokról visszamegy 54-re néhány perc alatt, addig az MB hőmérséklet marad 37. Így a táp ventillátora nem lassul vissza.

Nem tudomhogy a tápventillátort az ASUS vezérlése gyorsítja fel, vagy van benne egy hőérzékelő és annak alapján áll be.

Szerintetek érdemes lehet +1 chassis ventillátor szerlni a gépbe? Az esetleg megoldja ezt a problémámat, vagy még hangosabb lesz a gép?

Esetleg van valami util, amivel finom hangolni lehet azt az algoritmust, amivel az ASUS eldönti a ventillátor sebességeket?

Előre is köszi a tippeket!

Gábor

Intel Pentium D930, Asus P5WD2 Premium, 8GB DDR2-667, 8600GT, LG GSA-HL55L DVD, Leadtek Winfast TV 2000 ### Acer Travelmate 4151LMI

(#894) Martin2004 válasza TaMo (#876) üzenetére


Martin2004
(tag)

Nekem Bios-szinten, mivel xp nem megy még fel, lásd a köv. postoma :) t 43-46 volt. De ugye ilyenkor full-idle-ben megy (640-es).

Az emberek nem abban különböznek egymástól, hogy kinek mennyi esze van, hanem, hogy ki mennyire tudja azt használni.

(#895) Martin2004 válasza koverg (#892) üzenetére


Martin2004
(tag)

Na, gyerekek, asszem nekem is kezdődik a kálváriám, úgyhogy mindenki nyugodjon meg, aki edig szívott a lappal! Nem vagytok egyedül! :DD

Nos, utánanéztem: a szervizes NEM véletlenül tolta a piros-ra. A kékre ugyanis - ahogy így össszeszerelt állapotban megtudom ítélni - fel sem lehet dugni a kábelt, mert közvetlenül az alaplapi port mellett van az a zöld gumirozott távtartó, vagy mi a túró, úgyhogy az oda nem fér be, mivel ugye a csatiból is kilóg egy kicsi, úgyhogy, szerintem ha elször rádugja majd az alaplapra, és lapot így szereli be, akkor annak is pofára eseés lesz a vége.

A lehetőségek a követlkezők:

1. Kivágják a házból a távtartót --> ugrott a 2 éves gari (lehet, hogy ez lesz egyébként.)
2. Házcsere. (Ja, a házam Foxconn TH-01-es).
3. Alaplapcsere, olyan lapra, ahol felefelé néz az Intel IDE port, vagy máshol van elhelyezve. Dehát nem akarok várni még egy hetet, basszus.

(Ja, a Házam Foxconn TH-01-es).

Nem az a baj, hogy oda kötötte, hanem, hogy nem szólt, hogy ezzel aHázzal (Foxconn TH-01 technikai okok miatt nem lesz használható a vezérlő.

Namost a DVD-írás miatt én ragaszkodni fogok az Intel port használatához, mert az ITE már msot is rosszul vizsgázott. :(

A windows telepítője CD-ről egyébként indul, ha Pata + Sata módot használok (természetesen AHCI nélkül), de a driverek beolvasása után kék képernyő, akár a floppys drivereket használom, akár nem. Akkor amimr Windows starting up van..

Azért az érdekes, hogy nem az F6-nál ajánlja fel a driver kiválasztását, hanem jóval később jön a lista, és csak utána kezdi olvasni floppiról a sys fájlt. Lehet, hogy elég, ha a bootolás után már bent van a floppy, mert mintha akkkor egy pillantra ráolvasna, de amikor kéri az F6-ot, AKKOR nem történik semmi, és megy tovább mintha meg sem nyomtam volna, de nagyon lassan tölti be a drivereket. Azt nem tudom, hogy ez az ITE vezérlő hibája, vagy esetleg a PIO 110D olvassa ilyen lasssan a lemezt, mivel a fájlok másolásáig még nem jutottam el :(

Ja, és az Hita Feature tools, nem is látja a SATA diskemet, csak az IDE buszt fésüli át, és az ITE porton lévő DVD-írón kívülk nem lát semmit. Hm??? :(

Aztán még van egy olyan problémém, is, hogfy DVI csatival ni ncs kép a monitoron, de ez csak hab a tortán. (Sappire X800XL - SAMSUNG 710T páros)

Az emberek nem abban különböznek egymástól, hogy kinek mennyi esze van, hanem, hogy ki mennyire tudja azt használni.

(#896) Martin2004


Martin2004
(tag)

Most már kezdek képbe lenni...

Gábor, (meg a többiek is), az ITE portoknál világosan le van írva, hogy ''The connectors do not support ATAPI devices.'' Nem véletlenül tud az ICH7R csak 100-as ATA sebességet, ennyi ugyanis elég az optikai eszközöknek, akinek meg PATA vinyói vannak, annak ott a két ITE port (is).

Szóval, nem olvasták el a kézikönyvet. :(((

Az gumirozott zöld bigyó, meg nem távtartó, hanem az alapalap kozoljának a zárja,(''bracket lock), azaz ezen a konzolon van asz alaplap, és amikor rajta van a CPU, ram stb, a kettő együtt megy vissza a házba. (én még sosem szereletm alaplapot házakba, így nem értettem a dolgot a házleírás alapján elsőre.)

Na most már megnyugodtam egy kicsit :), felrakatam az új biost (a P5WD2-höz, is van friss, ropogós BIOS, a 6. havit nem mertem bevállalni.

Tehát, nem lehet kivágni a házból a zárat, mert az rögzíti az alaplap tartóját.

Most már csak azt kell eldöntenem, hogy mit cseréljek ki: alaplapot vagy házat. :)

Szóval csak óvatosan a Foxconn házakkal...

Az emberek nem abban különböznek egymástól, hogy kinek mennyi esze van, hanem, hogy ki mennyire tudja azt használni.

(#897) Martin2004


Martin2004
(tag)

Na, egy lépést előre léptem, egyet meg hátra :)

A Hita Feature Tool most már látja a vinyót! Mivel ez DOS-os program, a BIOS leírásának megfelelően át kellett állítani a IDE Configot Compatibility mode-ba. azon belül pedig SATA ONLY-ba.

Ami viszont probléma, az az, hogy mint a BIOS POST, mind a Hita Feature Tool BAD S.M.A.R.T. státuszúnak látja a disket....

Holnap úgyis viszem vissza a gépet a házcsere miatt, oszt majd meglátjuk...

Az emberek nem abban különböznek egymástól, hogy kinek mennyi esze van, hanem, hogy ki mennyire tudja azt használni.

(#898) SzlobiG válasza Ati007 (#886) üzenetére


SzlobiG
(félisten)

Én is észrevettem, hogy kicsit emelkedett a hőfok.

(#899) S.Feri válasza SzlobiG (#898) üzenetére


S.Feri
(őstag)

Üdv!

Nem értem nekem ugyanannyit mutat a booster 39-40 fok. Szóval semmi változás.

De untam már a telet, a tavasz is kimaradt, de mindent bepótolok, úgy kipörgetem a nyarat. :)

(#900) Ati007


Ati007
(őstag)

én csak azt nem értem az miért van ha 300fsb-n hajtom a procit akkor megörül az everest és hiába fut le az aquamark és a 3dmarkok a végeredmény elég magas és kb jónak tünik de a processzornál N/A szerepel. Az everest meg valami horror eredményeket ir ki 78000 memolvasásnál meg stb.
Na ez miért lehet?
Egyébként a höfok csak kb1-2C magasabb az új biossal más változást nem veszek észre.

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.