Hirdetés

2020. október 23., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1501) lumpi79


lumpi79
csendes tag

Nekem olyan volt, hogy ha megnyomtam a power gombot akkor csak villogott a led és épphogy megforgott a ventillátor. A gép nem indult. Ez hosszabb kikapcsolt állapot, áramszünet után elég idegesítő volt hogy nem tudtam bekapcsolni a gépem. Megoldásként 2 dolgot tudtam csinálni kicseréltem az alaplapi elemet kb 1200 Ft, illetve a tápot kb 5000 Ft (400W) . Azóta indul a gépem rendesen. :C

(#1502) Rover623 válasza lumpi79 (#1501) üzenetére


Rover623
félisten

Alaplapi elemet valszeg feleslegesen cserélted...;)
Ellenben...ha most egy 5k-s táppal nyomod a P5WD2-tőt (és a mellépakolt valszeg szintén nem gyenge fogyasztású egyebeket), akkor milyen tápod lehetett előtte...?:Y
Na, az miatt nem bírtad bekapcsolni...;]

primus inter pares

(#1503) lumpi79 válasza Rover623 (#1502) üzenetére


lumpi79
csendes tag

Félreérthető voltam. Nem azért írtam mert p5wd2-őm van. P4P800-asra értettem a 400w-ot. A p5wd2-őhöz nem elég 450w-os táp?

(#1504) Rover623 válasza lumpi79 (#1503) üzenetére


Rover623
félisten

Piszokul félreérthető voltál...mert ez itt a P5WD2 topic...;)
Nem az alaplapnak kell a táp...a gépnek...:DDD
De aki ilyen lapot vesz, az izmos procit tesz bele, sok RAM-ot, komoly VGA-t, nagy HDD-t, sok ventit vagy vízhűtést...tehát nagy táp kell...:C

primus inter pares

(#1505) lumpi79 válasza Rover623 (#1504) üzenetére


lumpi79
csendes tag

A hiba amit olvastam az kísértetiesen egyezett az enyémmel. :P

(#1506) Martin2004 válasza Ati007 (#1499) üzenetére


Martin2004
tag

az a 3 rövid 1 hosszú síp azt IS jelentette a p1-es korszakban, hogy nincs vidkaresz a gépben, nemcsak azt, hogy nincs rádugva a mncsi. A kettőnél más hosszűságúak voltak a sípjelek. Igaz, az alaplap könyvében nincs is ilyen kombináció , de azért a kareszt meg kellene nézned más lapban is, biztos ami biztos alapon.




Az emberek nem abban különböznek egymástól, hogy kinek mennyi esze van, hanem, hogy ki mennyire tudja azt használni.

(#1507) Ati007 válasza Slave (#1500) üzenetére


Ati007
őstag

uj bios??? merre?

(#1508) Ati007 válasza Martin2004 (#1506) üzenetére


Ati007
őstag

nézném de sajna itthon csak ez az egy van!
Szerintem is talán a vidkari a ludas mert ha a memo akkor miért ne pörögne fel a vidkari ventije?
De másodikra vagy 3ikra minden ok és ez idegesit a legjobban!! Mert igy nem tudom kiszürni a hibát.

(#1509) Slave


Slave
csendes tag

Hali... Köszi a sok választ (0) az előző kérdésemre ...
Feltünt valakinek hogy van egy Optical S/PDIF out port az alaplapon....amiről a kézikönyv a következőt írja '' This port is for the Serial ATA signal cable for Serial ATA hard disk drive.''
Na ez azt jelentené hogy valamilyen átalakító kábelell rárakható egy Sata vinyó????

Szerintetek...

[Szerkesztve]

Az élet szar... Mi vagyunk a verebek... csipegetjük, Csipegessük

(#1510) Rover623 válasza Slave (#1509) üzenetére


Rover623
félisten

Gondolom azért nem válaszolt senki a #1495-re, mert olyan zavarosra sikeredett a kérdés hogy senki nem vette a fáradtságot arra hogy dekódolja...még én sem, pedig elég genya vagyok ahhoz hogy ''ugorjak'' az ilyesmire, de gondoltam majd csak kinövöd vagy leírod érthetőbben is...;]
Ez az új hsz. viszont már ''betett'' a lenyugtatott énemnek is...:DDD
Az S/PDIF csatlakozó arra szolgál (nem csak ennél a lapnál) hogy digitális hang ki- és bemenetként funkcionáljon...az égvilágon semmi köze sincsen a SATA-hoz...:C
De ez le is van írva a manual 1-4 oldalán...:U
Sajnos a manual 2-28-as oldala hibás...:DD
A 14.-es csati helyesen van leírva, ez az External SATA csatlakozó...
A 15.-ös csati helytelen magyarázattal van ellátva...helyesen:

15. Optical S/PDIF Out port. This port connects an external audio output device via an optical S/PDIF (TOSLINK) cable.

A 16.-os csati leírása már jó...


[Szerkesztve]

primus inter pares

(#1511) Slave válasza Rover623 (#1510) üzenetére


Slave
csendes tag

Hali.........jó csak megkérdeztem nem kell a kis ártatlan lelkembe beletiporni....
Az ''értetlen , kinövős '' kérdésem az lenne az 1495-ben hogy van ugyebár eSata a lapon és működik az ide raiddel együtt is vagy egy vezérlőn van és vagy egyik vagy másik.....
Nem hiszem hogy hülyén tettem fel a kérdést.....
Az új kérdésem ami ''betett'' az pedig a manualból volt idézve....
Nem lehet mindenki zseni Addikt.....
köszi a hozzászólást okosabb lettem tényleg....
kevesebb kávé több szanaksz (fonetikusan írtam, mivel ugy is le vagyok sajnálva hogy nem tudom fejből a P5WD2 kapcsolási rajzát...)

Tényleg kössz

Az élet szar... Mi vagyunk a verebek... csipegetjük, Csipegessük

(#1512) Rover623 válasza Slave (#1511) üzenetére


Rover623
félisten

Az External SATA-t külön vezérlő csinálja (Silicon Image 3132...lásd P5WD2 Premium specification Summary...manual 10. oldal...)...független a többi PATA és SATA port-tól.

kevesebb kávé több szanaksz
Norvasc-ot szedek, naponta 1x5mg, per os...;)

[Szerkesztve]

primus inter pares

(#1513) gti16v


gti16v
őstag

hello, tuning és hardware szempontjábol leirnátok mi a lényeges külömbség?? akét lap között??


[link]

köszönöm

http://www.kephost.com/view3.php?filename=a1_2014_2_20_al6xxx6fbd.jpg

(#1514) 1face


1face
aktív tag

Helló mindenkinek !
Végigolvasva szinte az egész topikot kérdezném, tudtok-e valami pozitívumot mondani erről a lapról, mert elnézve mindenkinek volt problémája az Asus lappal.
Valszeg holnaptól lessz egy ilyen lapom, de elszomorít ez a sok hiba!
:Y :Y :Y :Y :Y

A rossz tetteimet nem bánom, inkább a jókat bánom, amit rossz emberekkel tettem!

(#1515) SzlobiG válasza 1face (#1514) üzenetére


SzlobiG
félisten

Nekem semmi gondom vele.:)

(#1516) 1face válasza SzlobiG (#1515) üzenetére


1face
aktív tag

Szerintetek hogy bírja a 2x1Gb 667-es Samsungokat? :R

A rossz tetteimet nem bánom, inkább a jókat bánom, amit rossz emberekkel tettem!

(#1517) SzlobiG válasza 1face (#1516) üzenetére


SzlobiG
félisten

Nekem remekül megy a 2x1Giga Corsair 533-as 750-en.:)

(#1518) soll válasza 1face (#1516) üzenetére


soll
csendes tag

Nálam 747 Mhz, 4-4-5-12

Örülök,hogy stabil a gépem:-) , -még...??

(#1519) 1face


1face
aktív tag

és melyik biosszal a legstabilabb?

A rossz tetteimet nem bánom, inkább a jókat bánom, amit rossz emberekkel tettem!

(#1520) soll válasza 1face (#1519) üzenetére


soll
csendes tag

Én 0704-est használom...

Örülök,hogy stabil a gépem:-) , -még...??

(#1521) 1face válasza soll (#1520) üzenetére


1face
aktív tag

Bocs a hülye kérdésekért, de az nForce4&Intel lap után már mindentől fosok!

A rossz tetteimet nem bánom, inkább a jókat bánom, amit rossz emberekkel tettem!

(#1522) Ati007 válasza soll (#1520) üzenetére


Ati007
őstag

ilyen biost hol lehet találni mert a honlapon nyoma sincs?

(#1523) SzlobiG válasza soll (#1520) üzenetére


SzlobiG
félisten

Én is ezt használom és idáig ez a legjobb szerintem.

(#1524) 1face válasza Ati007 (#1522) üzenetére


1face
aktív tag

#1259

[link]

A rossz tetteimet nem bánom, inkább a jókat bánom, amit rossz emberekkel tettem!

(#1525) MarKoo


MarKoo
őstag

Nem tudja valaki, hogy az ASUS P5WD2 milyen DRAM Write Recovery Time értéket állít be ''by SPD'' alatt? Annyit tudok, hogy 4-4-4-12 de a DWR mennyi? :( Nagyon fontos lenne.

(#1526) Fori23 válasza MarKoo (#1525) üzenetére


Fori23
őstag

nekem ''4'' volt

"mert ugye ritkán lát az ember egy futó gépben lángoló vinyót"-wnix

(#1527) e.vid válasza MarKoo (#1525) üzenetére


e.vid
senior tag

nekem is 4 volt.

'' Ne félj a tökéletességtől! Úgysem éred el sohasem.'' - by Dali

(#1528) Ati007 válasza 1face (#1524) üzenetére


Ati007
őstag

thx fel is dobtam , majd megláttom mi a külnbség.

(#1529) MarKoo válasza e.vid (#1527) üzenetére


MarKoo
őstag

Köszike a gyors választ. :)

(#1530) jeenkie


jeenkie
csendes tag

Hi! müködik valakinek ebbe a tipusu lapba d9xx proci és ha igen vmi tapasztalat vele kapcsolatba? :R

(#1531) B@dsector válasza 1face (#1516) üzenetére


B@dsector
aktív tag

Nekem By SPD-el 853MHZ-en üzemel a 2x1GB DDRII 667 Samsung.
DRAM Voltage 2V.

(#1532) B@dsector válasza 1face (#1514) üzenetére


B@dsector
aktív tag

Nekem amióta megvan (2 hónap) tökéletesen működik!

(#1533) 1face


1face
aktív tag

Kőszi az eddigieket!
Szóva: hazahoztam, beszereltem, 3órán át szopattam magam, de most mászik fel rá a winfos (remélem).
Mama örül, mert az Ő gépét bitorlom addíg.
Mihelyt kész jelentkezem a ''club''-ban (az őrültek klubbjában)
P5WD2-P4 650-2x1Gb/667 Hynix-160 PATA Hitachi-LG 4167B-Giga 7800GT-Zalman Reserator
:R

A rossz tetteimet nem bánom, inkább a jókat bánom, amit rossz emberekkel tettem!

(#1534) prmcsk válasza gti16v (#1513) üzenetére


prmcsk
addikt

Olvasd el a nyitó hsz-t és még utána vagy harmincat, majdnem mindenre
választ ad, a lapok különbözőségét illetően.....

"Azé lesz egy ország, aki teleszüli". Kezdek aggódni magamon. Ha a katicabogarat hasznosabbnak tartom, mint a krumplibogarat, már rasszista vagyok ?

(#1535) 1face


1face
aktív tag

Hasít, mint állat !
Persze furcsaságokkal fűszerezve ! :Y

A rossz tetteimet nem bánom, inkább a jókat bánom, amit rossz emberekkel tettem!

(#1536) S.Feri válasza 1face (#1535) üzenetére


S.Feri
őstag

Üdv!

Milyen furcsaságok lehetnek? Úgy érdekelne. :U

De untam már a telet, a tavasz is kimaradt, de mindent bepótolok, úgy kipörgetem a nyarat. :)

(#1537) 1face válasza S.Feri (#1536) üzenetére


1face
aktív tag

Bakter, driver lemez nálam maradt !

A rossz tetteimet nem bánom, inkább a jókat bánom, amit rossz emberekkel tettem!

(#1538) S.Feri válasza 1face (#1537) üzenetére


S.Feri
őstag

Üdv!

Hát nem hiányzott. :DDD

De untam már a telet, a tavasz is kimaradt, de mindent bepótolok, úgy kipörgetem a nyarat. :)

(#1539) RiddleR válasza 1face (#1516) üzenetére


RiddleR
aktív tag

Hali!

Nekem 800-on még elég stabilak.

(#1540) Rover623


Rover623
félisten

Ugyan senkit sem érdekel, de szívós munkával mégiscsak működésre bírtam egy 750MHz-es KHX 2GB-os Kingston csomagot a P5WD2-ben...:C
0606-os BIOS, 533MHz, 5-5-5-15-ben indítva...aztán szépen egyesével lehetett feljebb vinni a frekit, aztán lejjebb az időzítéseket (végig fix. 1.9V-ot adva a memónak).
Egyenlőre nem megy 800MHz-en mint a KVR;]...
Sok időm még nem volt kísérletezni (a kölök nem hagyja:DDD), de 266MHz-es FSB-n (ez a mindennapos üzem) 711MHz-en megy, 4-4-4-12 értékekkel.
Érdekes módon így is gyorsabb mint a KVR volt 800MHz-en, 5-5-5-15-ön...:R
Majd még kísérletezem vele (több fesz, időzítések), de nagy reményeket nem fűzök hozzá...

primus inter pares

(#1541) gti16v


gti16v
őstag

hello



egy szakember véleményére vagyok kiváncsi..........

a konfigom,az adataiim közt.......

az a gondom,hogy az fsb-t 220 felé nem birom emelni mert az Xp- nem bootol be?
mit rontok el?esetleg valamit a biosba nem jol állitok be?mire kene figyelnem???

elötte 478 asom volt, 3,0 utána 3,4 es cpu, a-data 500 vitesta ramokkal és vigan,ment az fsb 245 ön is....


köszi a tippeket

http://www.kephost.com/view3.php?filename=a1_2014_2_20_al6xxx6fbd.jpg

(#1542) Rover623 válasza gti16v (#1541) üzenetére


Rover623
félisten

mit rontok el?
Jobban meg kellett volna gondolni: kell-e neked a P5WD2...?;]

primus inter pares

(#1543) gti16v válasza Rover623 (#1542) üzenetére


gti16v
őstag

mi a bajod vele?ilyen lapal csináltak tuning rekordot és a havernak is 4,2 ghz simán megy...

http://www.kephost.com/view3.php?filename=a1_2014_2_20_al6xxx6fbd.jpg

(#1544) Rover623 válasza gti16v (#1543) üzenetére


Rover623
félisten

Nekem ennyi megy benne...simán...:

[kép]

:P

Akkor is szar lap: több gondot okoz mint örömöt...háklis, nyűgös...utálom...:(((
Amint rászánom magam lelkileg, lecserélem...csak már unom a sok buherát...meg a gyerek sem akarja nélkülözni a gépet egy percre sem...:DD

primus inter pares

(#1545) Csotke


Csotke
tag

Hi All!

Nekem is egy ilyen lapom van....egy 3,2 intel procival és olyat csinál ha huzom a cuccot...hogy pl a vindoz ujrainditásánál kilövi az egész gépet és 5-10 másodperc mulva magátol bekapcsol és elindul...
Ezt csinálja ha a bioszbol történő kilépéskor is...rányomok hogy mentse a biosz változtatásait...oké...enter...kilép...kilövi a gépet...majd 5-10 másodperc mulva bekapcsol és megy simán...
Egyébként semmi gond vele...csak ezt vettem észre...vagy ez normális?
Ha nincs húzva a proci akkor nem csinál ilyet...rendesen ujraindul meg minden.
Mi lehet ez?

Power is nothing without control!

(#1546) pandamaci válasza Csotke (#1545) üzenetére


pandamaci
tag

Nekem is ezt csinálja. De nekem mintha úgy rémlik, hogy nem csinálta a kezdetektől. Lehet, hogy csak azóta amióta húzom?

(#1547) Csotke válasza pandamaci (#1546) üzenetére


Csotke
tag

Ha alapon van ...zsir minden...akkor nem csinálja.
Csak ha húzom akkor.
Amúgy minden szuper meghúzott állapotban is csak ez a furcsa kikapcsolgatás zavar egy kicsit.
Ramélem ez nem gáz!?

Power is nothing without control!

(#1548) S.Feri válasza Csotke (#1547) üzenetére


S.Feri
őstag

Üdv!

De nem magától kapcsol ki ugye? Csak amikor te leállítod. Az nem gáz. Mennyire van felhúzva a procc?

[Szerkesztve]

De untam már a telet, a tavasz is kimaradt, de mindent bepótolok, úgy kipörgetem a nyarat. :)

(#1549) Csotke válasza S.Feri (#1548) üzenetére


Csotke
tag

Hát ezt mondom..hogy magátol kapcsol ki...
Amikor kilépek a bios-ból...vagy ujrainditom a gépet(windoz-bol)..akkor...kikapcsol és pár másodperc mulva magátol ujra beindul...
4 gigán pöfög most mert igy nem melegszik túl a gyári hűtővel..
580W-os tápom van anna is birnia kell...
Szóval nemtom mi lehet...

Power is nothing without control!

(#1550) S.Feri válasza Csotke (#1549) üzenetére


S.Feri
őstag

Üdv!

Ez normális. Játékokból nem lép ki gondolom. Olvass vissza kicsit a topikban.
Most tértem vissza én is a laphoz, mert nem jött be az sli és tuning szempontjából jobb ez a lap mint bármelyik más.

De untam már a telet, a tavasz is kimaradt, de mindent bepótolok, úgy kipörgetem a nyarat. :)

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.