- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Őskoczka
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- bambano: Bambanő háza tája
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
teptep
senior tag
válasz
TazLeacher #38597 üzenetére
Az Asus support lapról a 23.10.0.8 Intel Wireless LAN drivert lehet letölteni. A Win11 az Intel lapjáról a legújabb 23.70.2.3 drivert töltötte le. Meg kellene próbálni a 23.10 verziót. Eszközkezelőbl eltávolítani a wifi kártyát a drivelével együtt. Utána telepíteni a 23.10-et, és megnézni milyen a sebessége, mielőtt megfrissíti 23.70-re.
Vagy pedig egy Live Windows 11 PE verzióval tesztelni a sebességet. Innen tudod letölteni az ISO fájlt, és kiírni Rufussal egy 4GB pendrájvra. Ha azzal is lassú, akkor szerintem búgos a wifi kártya, vagy lepattant róla az antenna vezeték.
Szerk: Most akkor Win10 alatt jó? A Win10 melyik drivert használja?
-
teptep
senior tag
válasz
TazLeacher #38594 üzenetére
Új vagy használt laptop? Van-rá garancia? Gyári vagy házi telepítés? Te telepítetted a rendszert? Mi a pontos termékkódja? ASUS TUF Gaming F15 FX??????
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
teptep #38593 üzenetére
A router kb. 5 m-re van, de ennek nincs köze hozzá, melóban is próbáltam, ott is ugyan ez volt a helyzet. Mindkét helyen a routerre kötött összes eszköz tökéletesen működik, ennél meg egy normál weblap megnyitása is komoly feladat.
Most megpróbálom win10-el. Ennél sz@rabb már úgysem lehet.
-
teptep
senior tag
válasz
TazLeacher #38592 üzenetére
Kapcsolat sebessége (fogadás/küldés) 300/150 Mbps (Régi)
Kapcsolat sebessége (fogadás/küldés) 1000/300000 Kps (Régi)
Ez utóbbi egészen abnormális! Ebben az irányba kell keresgélni.
Majd jelentkezek, ha találok valamit...
Amúgy a router milyen messze van? 802.11n a legnagyobb sebessége? -
teptep
senior tag
válasz
TazLeacher #38590 üzenetére
Gépház, Hálózat, Felül középen: Tulajdonságok,
és készítsél egy ilyen képmetszetet, és tedd fel ide.
Valamint ugyan ezt megcsinálhatnád a 9 évesen is. -
TazLeacher
nagyúr
Sziasztok. Ma vettem egy Tuf F15 (2022)-t, wifi gondom van. Rákerestem itt a csoportban, de nem olyan, mint itt többeknek. Felismerte a wifit, csatlakozott is, viszont rohadt lassú minden, ami netes és bizonyos időközönként megszakad a kapcsolat. 2 mp és újra helyreáll, de így kb. nem lehet csinálni semmit. Egy 8 Mb-os fájl letöltése 2 perc. A prohardver mire betölt, hosszú-hosszú mp-ek, vagy percek. Itt van mellettem a 9 éves Asus noti, ugyan azon a hálózaton, és mint a villám. Win11 van fent, frissítettem drivert, újratelepítettem, most felraktam egy új Wint, ugyan az. 5 perc volt egy Chrome telepítése.
Valami javaslat?
-
draco31
veterán
válasz
Peti870 #38587 üzenetére
Nekem egy S410-es vivo van, 5 éve nyúzom i3-al és benne lévő IGP-vel. Tökéletesen muzsikál most is. Annyi, hogy a kezdő 4Gb RAM az hamar kevés lett, és kapott pluszban.
Nem kell már ezektől az i3-asoktól félni, 6-7 oldalon böngészek, egyik ráadásul egy böngészős játék, azok szeretik tekerni a masinákat.
Nagyjából ez lehet az utódja. Simán venném, de ez ami most van nekem, még 2-3 évig bőven jó lesz.
De RAM az kell bele pluszban. -
Peti870
csendes tag
válasz
Pyttawrx #38584 üzenetére
Köszönöm válaszod. Ma szétnéztem a hülye azért nem vagyok üzletében, egy kicsit elborzadtam hogy alap Pentium processzoros noname gépek 4GB rammal, színre fújt kályha ezüsttel ki vannak állítva.
Asusból ami kb már időtálló is, 300e ft-tól van.
Ebből használt gép lesz. -
Semin
őstag
válasz
Karcub #38585 üzenetére
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Itt szerintem többet tudnak segíteni, persze a pontos komponensek ismeretében. -
Karcub
senior tag
Sziasztok! Érdeklődni szeretnék, hogy szerintetek ma mennyit érhet egy Asus TUF Gaming F17 FX706LI?
-
Peti870
csendes tag
Sziasztok. Új laptopot szeretnék majd vásárolni, a jelenlegi Samsung RV508 helyett, amin már kicsit eltelt az idő. https://www.digiprime.hu/laptop/asus-vivobook-go-14-e1404fa-92109-elado ez a kinézett gép. Olvastam itteni, és külföldi fórumokon hogy a videó kártyája nem valami erős, van ahol tragikusnak mondták. Általános célokra lenne használva, a játékok már nem játszanak nálam
Kérdésem lenne hogy mennyire jók ezek úgy összességében, illetve RAM-ot pluszban lehet tenni bele? A 14col méret a könnyebb hordozhatóság miatt kellene.Bármilyen tippet, ötletet szívesen meghallgatok.
Köszönöm -
wéercé
junior tag
válasz
teptep #38580 üzenetére
Használt gép is megfelelne.
Jó lenne a 17", mert ma néztünk 15"-osokat is, de azért az jóval kisebb.
Azt viszont nem tudom mi a különbség az a és az f sorozat között.
Én úgy gondolom, hogy a processzor lehet más, az egyikben intel, a másikban amd lehet.
De jöhetne valami rog is, de abból csak régebbieket találtunk.
A keret attól függne, hogy milyet találunk.
Egy igazán erős gépre nem sajnálnám, mert egy időre letudnánk a laptop kérdést. -
wéercé
junior tag
Sziasztok!
ASUS Gamer laptopot szeretnék az egyetemista fiamnak vásárolni, játékra és a tanuláshoz szükséges programok futtatásához.
Sajnos a héten egy ASUS TUF F17-ről lekéstünk.
Kb. ilyen vagy ehhez hasonló gépekben gondolkodunk, erre lenne most forrásunk.
Milyen gépeket ajánlanátok, amik manapság jónak számítanak?
Új vagy használt is érdekelne, csak működjön rendesen.
Köszönöm! -
Kapanyél
őstag
Üdv,
a Zenbook Pro Duomat újból szervizbe küldtem, mivel elromlott az arcfelismeréshez használt infra kamera a korábban cserélt új monitorban. Akkor csak azért kellett cserélniük, mert húztak rá egy centis karcot a szálcsiszolt fedlapon és nem vettem át.
Durva, hogy mindenért komplett új panelt küldenek.
Gondoltam, eladom féláron, de egyszerűen nincs jobb Windows-os gép, amit szívesen használnék is.
Egyébként az a szar az ilyen izomgépekkel, hogy amivel tényleg le tudod tesztelni, azon úgy elhasal, mint egy darab szar!
Nyilván mindent beállítasz ultra-ra, aztán veszed vissza az arccal együtt a minőséget.
És tuti ez van a 4090-es gépekkel is, és ANNYIRA SZAR, hogy másfél milliót szartál el rá, mert geek vagy.Egy percig sem sajnálom, ez ilyen. De most veszek egy rohadt MacBook Prot.
-
Dinomano
őstag
Sziasztok! Asus Aspire A717-72G laptoppal rendelkezem. (I7, 16 GB RAM, GT 1050)
Játékra és netezésre szoktam használni a gépet. VGA tekintetében kezd gyenge lenni a laptop.
Nézegettem mostanában M2 dock-olóra tett eVGA config videókat, ahol a VGA . Olyan kérdésem lenne, hogy kitolhatom-e a gép élettartalmát esetleg egy újabb, külső VGA-val (GT 1660i) vagy (ha végleg elavult lesz a gép) cserébe gondolkodjak inkább?
Működhet egy ilyen low-budget gépfejlesztés, vagy az ilyen csak parasztvakítás? -
sallybowles
újonc
Sziasztok!
Nemrég vettem egy Asus Vivobookot, X1504VA típus, matt kijelzővel.
Észrevettem, hogy a youtube videóknál (nem mindegyiknél) furán kezeli a fényeket.
Pl. nézek egy interjút, normál fényekkel indul, majd közben jelenetbevágások jönnek egy filmből, és amikor visszatérünk az interjúalanyokhoz, sokkal fényesebb az arcuk. Mintha hirtelen egy filter kerülne rájuk. Aztán ahogy telik az idő, visszaáll a normálishoz.Eddig HP laptopjaim voltak, igaz, régiek, az utolsót 5 évig használtam, de ott nem érzékeltem ilyen problémát.
Ez hiba lehet? Vagy valami kompatibilitási probléma?
Semmi nem lett benne kicserélve, szinte vadiúj. Találkozott már valaki ilyennel?
Köszi a segítséget!
-
Gedeon31
addikt
Tényleg létezik Zenbookból IPS kijelzős matt verzió? [link]
Vagy ez csak elírás a weboldalakon? -
Skatysuti
tag
Sziasztok amd driver fényerő problémára tudtak megoldást hosszú távon.
Asus G713qm. Win11
Előre is köszönöm -
teptep
senior tag
válasz
Beaumont #38564 üzenetére
Mé? Tök jó! A csavarfejek alatt a zsanér tartófül ki van szintezve, hézagolva, hogy a csavaroknak legyen húzása. Egy szombati nap reggelén szakad szét. Hálószobai laptop. A párom kiadta a parancsot: Estére vagy megcsinálom, vagy futás a Mediamarktba másikat venni
Eleinte csak ideiglenes megoldásnak szántam, hogy majd rendelek 20 ezerért fedlapot az ebay-ról. De aztán eléggé meggyőző volt a javítás, hogy ez már soha többet nem fog kiszakadni
-
draco31
veterán
válasz
teptep #38563 üzenetére
Épp egy hete ragasztottam újra, már nagyon lidegett a kijelző.
Most majdnem olyan mint új korában.De, egy hatalmas katyvasz ez az ASUS-nál.
Nekem az kell amit linkeltem.
Illetve néha a venti kezd el zörögni, van hogy meg is szorul, ekkor szétszedés, egy hangyaf@sznyi műszerolaj a venti tengelyre, és pár hónapig csendben van újra. Természetesen rendszeresen tisztítom.Alaplap neve Asus VivoBook 14 X411UA (Aida)
BIOS verzió X411UA.313 Rendszer BIOS dátuma 10/28/2021 Már én frissítettem.i3-7100U-val van szerelve nekem, a RAM-ot már felhoztam 12Gb-ra, kellett. Egyébként csak netezek rajta, néha film, bőven elég még a vas benne. Még a gyári SSD van használatban.
2018.05.30.-án rendeltem. És azóta nem is telepítettem újra.
Papír számlát én most elő nem veszem, dobozában van, email ami jött a digiprime-tól, abban így szerepel: ASUS VivoBook S14 S410UA - i3-7100U, 14FULL HD, 128 GB, 4GB, HD Graphics 620 + Ajándék ASUS WT425 vezeték nélküli egér 140 pénzért volta akkor.
(az egér egyébként nagyon jó, de nem használom, tartalék, tapival jól elvagyok vele. Nagy gépnél meg ott a G502.)
Ja igen, a retek WiFi-t dobtam belőle elég hamar, Intel AC-9260-as van benne.
Szinte folyamatosan töltőn van, 1-2 hónapja 2 óra netezést még kibírt.
Napi 8 órát megy átlagosan.
De ha kell, lekapom a dobozról az adattáblát, ott mit ír típusnak.
S410UA-EB045, közben megnéztem. -
Semin
őstag
-
teptep
senior tag
válasz
draco31 #38562 üzenetére
Nem! Nálam nincs így! Nekem a zsanér szakadt ki a fedélből! Másnak is van így?
Én is azt hiszem, hogy kb 6 éve vásároltam. Egész pontosan 2018.11.26. A bolti lista, illetve a számla szerint: ASUS VIVOBOOK S14 (S410UA-BV964T). A burkolat aljára S410U felirat van szitázva. De az Aida szerint az alplap: X411UAS. Ennek megfelelően a legfrisseb BIOS: X411UAS.300, 2019.04.17. Nálad nincs hasonló kavarás? Amúgy az ASUS Precision Touchpad driver mindkettőnél ugyan az. De különbség van az ASUS keyboard hotkey driver(ATK Package) driverben, ami például ki-be kapcsolja a tapit.Aida: Alaplap neve ASUSTeK COMPUTER INC. X411UAS
-
draco31
veterán
Hello!
Egy S410UA tulaja vagyok már 6 éve azt hiszem.
Néha 1-1 win frissítés után a tapi nem megy. Win10 64bit prof.
Ilyenkor van hogy segít eszközkezelőből eltávolítás, aztán megtalálja, minden oké.
De van hogy visszaállítás kell.
Másnak is van így? -
válasz
HartgeH3-2.8 #38557 üzenetére
Nálam a melós régi ROG gépen 70 fok alá nem megy a proci (télen kivéve temperáló fűtéssel az irodában), terhelve meg throtling-ig megy (90 fok körül), úgyan úgy a GPU is hasonlóan forr. Venti terhelésen maxon megy. SSD 46 fok volt a minium a logok szerint és 60 fok a max. Semmi tuning de nem is lehetne, azaz talán valami alulfeszt megérdemelne.
Közel 10 éves gép Asus ROG G551JW, 24/7 megy szerverként is. Úgy volt hogy használom amíg meg nem döglik, háát rácsesztem mert nem akar megdögleni. Pontosabban az USB-k nem stabilak rajta, háttértárat már nem bírnak el.
Egy szavam nem lehet tartósággra. -
sonar
addikt
Sziasztok,
Asus TUF Gaming F15 FX507ZC4-HN010_2 mennyire megbízható ez a sorozat?
Fórumokat nézegetve nem találtam sok panaszt, az már jó jel? -
válasz
HartgeH3-2.8 #38557 üzenetére
75-80 az terhelés alatt jó szerintem.
-
HartgeH3-2.8
addikt
Nálatok mennyi az elfogadható hőfok ami még tűréshatáron belül van? Az persze világos , hogy teljesítmény és alacsony hőfok nem működik egyszerre. Ahogy figyelem ROG tulajoknál sem. Ott főleg nem. Ilyen olyan extra sok körös hűtés ide vagy oda, akkora TDP van. Esélytelen. Én azt nem vágom a high end ROG gépek hogyan mennek egyáltalán 2 évet egy huzamban ilyen hőfokok mellett.
Én jó ideje beállítam FHD/60 fps sapkára, ezzel hőfokot nyerek rengeteget, és szépen addig konfigolok ameddig nincs meg a beton 60, ezt viszonylag könnyedén elérem, talán köszönhető a procinak is (6800H). Amivel újabban még többet spórolok úgy mondván, hogy az 1920 x 1080 helyett 1680 x 1050 felbontást állítok be. Látványra nem csúnyább, és még minusz 5 fok. Szívem szerint undervoltolnék is, (asztalinál bevált) szépen lockoltam a feszültséget, és az órajelet, a profik által meghatározott értéken, és beton stabil teljesítményt kaptam ami mellett nem ugrál a VID. Laptopnál sajnos hülyebiztos bios van nem enged belenyúlni. De talán jobb is. Természetesen Nvidia Controlpanelben perfomance profil, és játékon belül a legjobb perf/minőség kombó. Azt vettem észre, hogy csináltam egy egyedi perfomance profilt. Korlátoztam a magok számát, és a teljesítményt is, fps szám megvan, és kevésbé melegszik. A Turbó mód továbbra is az extrém teljesítmény nálam (ha kell). Így elértem az átlag 50-60 fokot, és persze nem játszom a legújabb címekkel, arra ott az asztali gép.
Lényeg a lényeg 2 éves a gépem (FA707RE) eddig problémát nem tapasztaltam. Bullshit, hogy hosszútávon nem tesz jót a 75-80 fok? Vagy kitolható az élettartam a tartósabb alacsony hőmérséklettel? (55-60 fok). Valószínűleg előbb adnám el a laptopot (elavultság miatt) mintsem bármi gondja legyen, de érdekelne ti hogyan látjátok. Engem a frász kerülget amikor belelép a 75-80 fokba, ha mondjuk valahol eresztem az fps-t.
-
CortezX
aktív tag
Üdv! Az újabb Zenbookoknál jól látom, hogy csak az 5401 számozásúaknál van a type c, és a hdmi bal oldalt? A jelenlegi Elitebookomnál gyakran zavaró, hogy minden a jobb oldalon van. 3 féle type c hub is van itthon (Baseus, Ugreen), de sajnos ezekkel elég hektikusan működnek a dolgok.
-
MrRL19
senior tag
CSao sziasztok !
Asus rog strix 713rc típus
probléma : nem világít a bill hiába kapcsolom be armoury crate-ben semmi rekció ... ma vettem észre mivel ki szoktam kapcsolni filmnél meg napközben ,viszont most beakartam és semmit nem csinál frissítettem is amitet kért ,de nem jó sajnos így sem. (bekapcsolásnál világít azután off)
Mi lehet a probléma ? -
kovi831
aktív tag
Sziasztok.
Segítségeteket szeretném kérni ezzel a notival kapcsolatban: Asus TUF Gaming FA507NU(árukereső/300EFt)
Úgy gondolom, hogy os nélkül és 4050-es nvidia szériával szerelve ez nekem jó, hozza a XBOX SX teljesítményét terraflopsban. Csak az a bibi nem tudom milyen márkájú SSD van benne, amit egyébként a bolt enged bővíteni. Két fajta bővítési lehetőség van benne egyik nóném SSD 2 TB-ig, nem irják a márkát, ill. 2TB-ig samsung. De utóbbi jóval drágább.(1TB-ra lenne szükségem)Arra tippelek, hogy lehet az olcsóbb Kingston márkájú, vagy mégroszabb WD.De azzal már volt problémám nagyon régen, ill. olvasok rosszakat is róla.Szóval tanácstalan vagyok.Mit tegyek?Ja meg kell-e hűtőborda az SSD-re vagy a benne lévő ventilátor megoldja a hűtést? -
Adebayor
aktív tag
válasz
azbest #38548 üzenetére
Hát már az elemet kizártam, a boot beállítás jó. A bioba a VMD setupot állítgattam át az ellenkezőjére ami be volt állítva, és valahogy vissza tudtam állítani egy korábbi pontra a windowst, és elindult nagynehezen...
Mert először a hibajavításnál még visszaállítani sem tudtam, se alapállapotba a wint. -
Adebayor
aktív tag
sziasztok.
Adott néhány Asus Expertbook 11. gen procival win 10-el és 11-el is. És két napon belül 3-4 ugyan azt produkálta. Innaccessible boot device hiba.
Rákerestem de régebbi bejegyzéseket találok. Ti tudtok valami infót a mostani helyzetről, hogy mi okozhatja? Valami frissítés, az oké, vagyis hát másra nem tudok gondolni.köszi.
-
Asus ROG G551JW, win10 x64 frissítve.
USB portok problémásak. Rákötött rack benne sata ssd, illetve m.2 adapter benne totál új kingston nv2 nvme nagy terhelésen korrupt adatokat ír rá. Onnan vettem észre hogy külső meghajtókról szoktam játszani és néha megdöglenek a fileok random rajta. (nem olvashatónak írja vagy a játék megy szét (falout76, starfield elég nagy fileokkal)
Powered HUB-on keresztül is szóval az sem lehet hogy gyenge az usb powerje.
Érdekesség még hogy amikor rádugok valamit akár melyik usb-re akkor az egér néha megáll amíg felismeri a gép a rákötött eszközt. Azaz játék alatt nem köthetek rá usb-t mert olyan mintha egy pillanatra kihúznám a meghajtót alóla.
A külső meghajtók néha RAW formátumba mennek át. Többféle SSD és rack-el is. Elsőnek azt hittem az SSD rossz de már a sokadiknál ez van.
USB driverek gyári MS félék 2024.04 verzióval. Kiveéve kettő EHCI nevűt ami 2006-os.
Annyi még hogy az egyik USB port random módon usb2 és 3 módban megy, ezt onnan veszem észre hogy 30mb/s-el ír/olvas de van hogy rendesen 400-500 körül.
A noti lassan lehet sejelt lesz de adnék egy esélyt mivel eladásra kerülne és nem mindegy hogy hibásként vagy működőként rakom fel. Windows újratelepítés nem megoldható jelenleg, céges a gép. Használva volt rendesen, gyakorlatilag 10 éve 24/7 megy szerverként és munkaállomásként is és kiszolgálta az idejét de ha még menne hibátlanul akkor legalább netezősnek el lehetne adni.
USB eszközök vannak rákötve powered hubbal. (axagon usb3, 5v 1.2A telefontöltőről táplálva) van rajta egy RFID olvasó, Secure card olvasó ami aktívan megy egy szoftver miatt, usb-s notebook hűtő, APC szünetmentes USB része és egy low end zalman egér.
A notiban nincs benne az akksi mert ha belerakom akkor egyből lekapcsol mivel 0%-osnak írja, egyébként szünetmentesről megy.
Esetleg van erre valami másik driver amit megpróbálhatok? -
PappZ75
tag
Sziasztok! Vettem kisfiamnak egy ASUS TUF A15 FA507NV (ha jól tudom 2023-as modell) Laptopot.
Alapvető problémám, hogy nem tudom a WiFI életre lehelni benne.
Windos 11 pro (HUN) vettem hozzá.Már telepítésor sem kínálta fel a WIFI-t csak LAN-t amihez kábelesen nem akarok csatlaozni, mikor feltepült a Windos, maga a WIFI eszközt sem látja a win11. Természetesen az ASUS oldaláról pontosan a termékhez adott legújabb Raltek WIFI drivert tettem fel, de magát a WIFI eszközt nem látja.
Beléptem BIOS-ba, ot Advanced Setup-ban sem láttam olyat hol kell(ene) bekapcsolni a WiFit. De itt lehet szerintem a gond (Advanved mód F7 belépés után Advanced fül alatt ASUS System Diagnostcs alatt futtatatom a Wi-FI tesztet, akkor mikor elindul kérdi bekapcoslja-e a Wi-Fi, ha nem teszem meg sikertelen a diagnosztika., Ha megteszem fel tudok lépni több WiFI-re is (bármire) a teszt sikeres. Ezt minden BIOS után így kell. Tartok attól, hogy valahol mégis fixen be kellene kapcsolni a WiFi-t de nem találom hol.
Hol kell ilyen lapotopnál ezt bekapcsolni, vagy mi lehet a hib elhárítás más módja?
Mégegyszer nicns Wifi ikon hardver eszközöknél sem látja magát a Realtek Wifi eszközt Win11 pro.Szülinapi ajándék lenne, így sűrgős is lenne
Sok sok Windowst telepítettem, de így még nem jártam.
Várom szíves segítségetek.
-
peet05
aktív tag
válasz
bmakszim #38539 üzenetére
Esetleg GeforceNow?
Még ránézhetsz a Legion Slim 5 14"-es verziójára is (itt a RAM-okban nem vagyok biztos, hogy forrasztott, vagy cserélhető-e, legalább az egyik).
Nem Zephyrus G14 kategória, de hamarosan kapható lesz a TUF A14 is (ebben szintén forrasztott).2023-as verziója volt nálam (csak beszerzésre), nekem nagyon megtetszett, tényleg all-in gépezet.
Hangszóró...igen, az a baj, hogy egy MacBook után (különösen ha Pro), nehezen, vagy nem találja meg az ember azt, amit abban megtalált. Igaz, nekem csak egy M1 Air van, de nna. -
bmakszim
őstag
válasz
peet05 #38538 üzenetére
Ja, hát mások mellett ezért sem vettem meg a 16GB-os modellt anno, mikor volt.
A MacBook-omat szeretném leváltani vele. Néha játszanék fps játékokkal, amiket utálok konzolon tolni. És ez az egyetlen Windows laptop, amiben van dedikált vga, hozza a MacBook kijelző és hangszóró minőségét, ill. méretben is hasonló (kvázi ugyanakkora).
A 2023-as nekem túl bumfordi, nem tetszik a zsanér dizájn és vacakul szól a hangszórója is (legalábbis a MacBook után).
-
bmakszim
őstag
Sziasztok!
Szerintetek a 2024-es ROG Zephyrus G14 lesz még valamikor elérhető hazai forgalmazónál?
Az emag-on látom mindössze két típusát, de azokat külföldi webshopok árulják, onnan nem szeretnék vásárolni.
Pár hétig volt korábban elérhető a 4070/16GB változat, de akkor még nem volt aktuális a vásárlás és azóta kifutott termék mindenhol... -
Semin
őstag
válasz
Yonimenn #38530 üzenetére
Ha engedi a kereted, mindenképp a 4060-as verziót vedd.
Ma már a játékok jó része a GPU-t fogja jobban terhelni.
Ezt szokták a Gaming topicban etalonként linkelni.
(Ár érték arányban).Teljes értékű 4060 , ami már 100w környékén leadja a teljesítménye 95%-át.
Bár a proci csak 6 mag 12 szál, a beszámolók alapján elboldogul ezzel a kártyával.Minden gaming laptop relatív meleg és hangos. Ezek viszont profil beállításokkal finomíthatóak.
A konfigomban szereplő gép így néz ki pl játék közben:
( A belső terekben 120FPS limit, valamint 25°c a szoba)
-
Yonimenn
csendes tag
Üdv!
Tapasztalatokat szeretnék olvasni erről a típusról.
ASUS TUF Gaming FA507NU-LP101
Játékok alatt mit tud nyújtani, milyen beállításokat igényel,melegedés,hűtés terén milyen? -
Remiel
őstag
sajnos nem találtam
-
Remiel
őstag
sziasztok, egy Asus G531 laptopom van és a hangszóró membránja kiszakadt cserélni kéne, tud valaki olyan helyet ami nem az aliexpress, mert nem szeretnék 3-4 hetet várni és nem 14k mert kerestem de ennyiért találtam csak itthon
-
joey04
titán
válasz
azbest #38524 üzenetére
- natív igen. a monitor 2560x1440.
- azt vettem még észre, hogy talán akkor a legjellemzőbb ez a fakóság, meg az első gond is, ha alvásból jön elő a gép. Tehát használom a laptopot, rádugom a külsőre és jó, akkor lehúzom, újra vissza akkor is jó, ha lehúzom és csak a laptopot használom egy darabig és újra vissza, akkor is jó, de ha használom a laptopot, aztán elrakom, alszik, és utána rádugom gépre, akkor van szopás. főleg az első probléma idézhető elő így, a második az sokkal inkább random és ritkább is.win11 igen. felbontást nem vált, csak "szőrös" a szöveg.
-
azbest
félisten
válasz
joey04 #38523 üzenetére
- natív felbontáson használja a monitort, amikor fura a szöveg?
- fakó képnél, a black level 0-255 vagy 16-235 értéktartományban lehet, ha rosszul választja ki melyik módot használja, akkor fura lehet a kép. A monitoron is ugyanolyan beállítás kell rá. A 0-255-nek megfelelő a legrészletesebb. Hogy low / high vagy normal vagy milyen néven van, az monitoronként változó. A gépen pedig a gpu driver/utility részen szokott lenni erre opció. Az intelesnél is szokott kelleni igazítani.
- az elmászó ikonok is lehet a különböző felbontások tünete.Egyébként windows 11-ről van szó ugye? A linux furán kezelheti a nagy felbontású belső és normál felbontású, skálázású külső monitort egyszerre.
Ha váltogatja a felbontást rádugásonként vagy újraindításonként a külső monitoron, akkor lehet a kábel gyenge minőségű vagy sérült. -
joey04
titán
Hali!
Zenbook um3402 gép: 3 gondom van, mindhárom külső monitorral kapcsolatos. 1: ha rákötöm külső monitorra, akkor néha (nem mindig) olyan a szöveg mindenhol, mintha a cleartype nem lenne belőve, vagy ha valaki tudja milyen ha macbookot raknak olyan kijelzőre ami nincs mac os-re skálázva. De restart után jó. Második, hogy külső monitorra kötve (ez sem minden esetben) más színprofilt állít be, teljesen fakó a kép. Ha lehúzom és újra rádugom, vagy restart akkor vagy megjavul, vagy legalább ki lehet választani a színprofilt a beállításokban. Harmadik, hogy kijelzőre kötve elmásznak az asztali ikonok. Van a desktopOK amivel helyre tudom tenni, de nem lehet valahogy megelőzni ezt?
-
teptep
senior tag
válasz
Tiger. #38521 üzenetére
ISO formátumban le kell tölteni a Win10 telepítőt. Rufusból jó az aktuális legújabb. Az ISO kiválasztása után a többi adja magát: GPT, UEFI, NTFS, Indítás. Utána mindig mindent be szoktam pipálni és beírok egy felhasználó nevet is.
Nem tudom az Asusodnak milyen lehetőségek vannak a BIOS beállításokban?
Én a következőket javaslom: Load BIOS Default, és utána ellenőrizni pár dolgot:
Sata mode legyen AHCI, Secure Boot legyen enable.
És esetleg ha vannak ilyenek: CSM disable, UEFI enable.
Mentés és újraindítás után újra belépni a BIOS-ba és a pendrájvot beállítani boot eszköznek. -
teptep
senior tag
válasz
Tiger. #38519 üzenetére
A kamerás képen az látszik, hogy a BIOS nem talál BOOTOLHATÓ eszközt. Attól a MAIN menüben még látszódni kell az SSD-nek. Amikkel tudsz próbálkozni:
- BIOS Security: Secure Boot disable
- CSM enable (ha egyáltalán van még ilyen menü abban a gépben?)
- Meg ősi gépekben még ott ez UEFI boot, Legacy boot ...
Ezek az opciók a biztonságos bootolás befolyásolják.
Ezek szerint a Lenovóban valami alacsonabb biztonsági beállítással lett a rendszer telepítve az SSD-re, és az ASUS azért nem tud ról bootolni - az aktuális beállításaival.
Mit szeretnél elérni és miért?
Secure Boot enable, CSM disable és telepítesz rá egy egy rendszert egy UEFI bootos pendrájvról, akkor az feltelepül és bootolható lesz. -
Tiger.
nagyúr
Sziasztok.
Kivettem az ssd-t amin a rendszer volt és átraktam a lenovoba ott működött is rendesen.
Viszont a lenovoban lévő már nem, nem botool a gép BIOSban nem látom a pendrivet sem rendesen.
Mit tudok tenni?
Ezt látom csak kivettem mind a 2 Ssdt
Ha a pendrive kiveszem bejon a bios. -
Aldorfin
tag
Sziasztok!
A mai napon túlzott erőbehatás követeztében berepedt a Asus Zenbook ux325ja laptopunk képernyője.elég lehet e [link] ez?
kompatibilis lehet e az itthon (MM) vásárolt géphez ez az amerikába gyártott változat.
Ismerős lenne, aki profi a beépítéshez.Vagy keressek egy szervízet?
köszi
-
peet05
aktív tag
válasz
Skatysuti #38510 üzenetére
Szia!
Próbáld meg ezeket:
Unplug the Laptop: If your laptop is plugged into the power network, the LED will stay on. Try unplugging it, and the LED should switch off.Battery Charge: Even after shutting down, some laptops continue to charge the battery. To stop this, perform a long press on the power button. - Ez már volt, ahogyan leírtad.
Check Power Options:
Click on Start, then right-click Computer, and select Device Manager.Expand Network adapters, right-click your wireless adapter, go to the Power Management tab, and uncheck “Allow the computer to turn off this device to save power.”Repeat the same for the Ethernet controller.In Control Panel, go to Hardware and Sound > Power Options. Choose “Shut down” for both power buttons and closing the lid -
peet05
aktív tag
válasz
druzil #38511 üzenetére
Mikulásbá ötletén kívül még ezt megpróbálhatod, idézek egy fórumtárstól:
"Amugy érdekes hogy telepítékor amikor csatlakozni kell hálózatra nem látott semmit mivel nem volt wifi, shift+f10 bejöt a parancssor oda beirtam:C:\Windows\explorer.exe & exit feljött a fájlkezelő abból már előtudtam csalni az eszközkezelőt és ott ismeretlen wlan hálozatnál tudtam az előzőleg a telepítő pendreivra letőltőtt WiFi-amd mediatekes illesztő dreivert telepíteni utánna már volt wifi (teszem azt Hogy az Asus oldalán nem ez van fent) Szval azért kellett egy kicsit keresgélni." -
druzil
tag
Sziasztok! Ma vasaroltam egy Tuf a15 Fa507nu laptopot. Op. rendszer nincs rajta. Vasaroltam egy win11-et es telepiteskor keri hogy csatlakozzak az internetre. Egyetlen wifi halozatot sem lat es az ethernet kabel csatlakoztatasakor is azt irja h nincs internet. Nincs airplane modban. Tudtok erre megoldast?
-
Skatysuti
tag
Sziasztok szép napot.
Próbáltam rákeresni a témára
Win10 asus g713qm.
Ha leállítom a laptopot akkor világítva maradnak a állapot jelző led-ek és nem kapcsol ki. Ezután csak a bekapcsoló gomb hosszú nyomásával kapcsold ki.
A legnagyobb gond hogy nem mindig csinálja ezt a hibát
Ha volt téma valaki beszúrná ide vagy tud rá a megoldást. -
Semin
őstag
válasz
14adam #38508 üzenetére
FX506HM-HN017 (2022)- i5-11600H + RTX 3060 (95w)
Ezen teszt alapján ez az intel proci egy kazán. A helyzeten sajnos csak ront, hogy 3 hőkivezetése van a gépnek, illetve hogy -relatív- halk próbál maradni.
Szerintem a problémát nem a GPU okozza, és hiába használsz performance módot
- ezzel butítva a SUMM TDP-t - a proci már itt is kap annyi kakót hogy elmelegedjen.Ha van kedved a végére járni, azért van pár ötletem:
1. Kell egy HW info a hőmérsékletek pontos komponensenkénti monitorozásához.
Külön CPU és GPU. (illetve a ventilátorotok fordulata rendben van -e )
2. Takarítsd le a Armoury Createt a saját uninstalljával , és tedd fel helyette a G-helpert.
Mindenben jobb alternatíva mint az AC. Fontos, hogy első indításkor állíttass le vele minden megmaradt AC folyamatot. (ennek mikéntjét megtalálod a linkelt videóban)
2. Kérlek futtass egy Superposition benchmarkot. (performance módban)
Ez egy olyan teszt ahol kevéssé van igénybe véve a proci, így valós képet kapunk a GPU hűtés állapotáról.Ha ezek az adatok megvannak, innen lehet tovább haladni.
-
teptep
senior tag
válasz
Apophis #38504 üzenetére
félek a notis VGA-k visításától
Nem a VGA, hanem a proci termeli a legtöbb hőt, azt kell intenzíven hűteni - de csak akkor ha intenzíven használod. A felsorolt feladatok csak pár tized másodpercig terhelik a procit, nincs ideje fölmelegedni, ezért a ventillátor nem fog felpörögni. A videók lejátszása is csak pár százalékkal terheli a processzort és a grafikus chippet is, tehát ekkor sem kell intenzíven hűteni. Ultra 9 helyett például az Ultra 5 picit lassabban rakja össze a képernyőt, de ugyan úgy az sem fog ez idő alatt felmelegedni. Jellemzően a Windows telepítése, illetve a havi frissítései azok az esetek, amikor a tartós terhelés miatt a hőt el kell vezetni. -
teptep
senior tag
válasz
Apophis #38504 üzenetére
Procin nem is kell gondolkozni. Ha rászűröd az árukeresőt:
ASUS notebook + Asus Zenbook + 32 GB memória + Kijelző mérete:14"
Akkor nincs is más választásod, csak amit #38505Mikulásbá említett.
Az Ultra9 kicsit túlméretezett a feladataidhoz, de csak ez van 32GB RAM-mal szerelve a ZenBook kínálatából. -
Apophis
őstag
Sziasztok! Ismét naív kérdésem lenne, Zenbookot szeretnék, de nem értek a noti vonalhoz, melyik proci/VGA lenne optimális számomra? 14" OLED kellene, 32GB-ra bővíthető RAM, 1TB SSD, ezt néztem: https://estore.asus.com/hu/asus-zenbook-z14-oled-ux3405.html, de ez csak 16GB.
Molekuláris biológus vagyok, tulajdonképpen alap irodai felhasználás, de rendszeresen kell egyszerre sok kis vacaknak megnyitva lenni több képernyőn, nagyobb excel táblázatok, PDF-ek, spec progik. Komolyabb grafikai feladat nincs, de nyilván videó vagy nagyfelbontású kép ne akassza meg. Játszani nem tervezek rajta. Hordozva módjával lenne, nem szempont, viszont a hang sajnos zavar, ezért félek a notis VGA-k visításától.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Windows 11
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nintendo Switch
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A hírek szerint 10%-ot vásárolna az Intelből az USA
- ASUS notebook topic
- RAM topik
- További aktív témák...
- Asus TUF Gaming F15 i5-11400H RTX 3050 16GB RAM 512GB SSD Hibátlan
- Ez már Kóros (Core 5)! Új Samsung Galaxy Book4 Intel Core 5 120U 16GB 512GB
- HP EliteBook 830 G7 i5-10210U 16GB 256GB 1 év garancia
- LENOVO IdeaPad L340-17IRH - 17,3"FHD IPS - i7-9750H - 8GB - 1TB - Win10 - GTX 1650 - MAGYAR
- Lenovo IdeaPad Gaming 3 15ACH6 - 15.6"FHD IPS 120Hz - Ryzen 5-5600H - 16GB -512GB - RTX 3050 - Win11
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Lenovo Yoga Slim 7 i5-1135G7 8GB 512GB 14" FHD IPS
- Xiaomi Redmi 9T 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS C246M i5 9400F 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1660 Super 6GB Zalman N4 Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest