Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
Új hozzászólás Aktív témák
-
teptep
őstag
válasz
Attila2011
üzenetére
"így is sok minden homályos még" A felhasználók túlnyomó többsége nem olvas utána semmit. Csak egyszerűen használják a gyárilag telepített OLED kijelzős laptopot és semmi problémájuk nincs vele és beégés sem jelentkezik.
-
teptep
őstag
válasz
Attila2011
üzenetére
A tapasztalatokat majd a fórumtársak elmondják. Nekem két javaslatom van:
1.) Kezdésnek görges kicsit vissza a #39491-ig, és onnan kezdve olvasd el a hozzászólásokat.
2.) Látogasd meg a [support] lapot. Ott nyisd le a "Software and Utility" csoportot, és az alkalmazások neveit gyűjtsd ki. Kérdezd meg a ChatGPT-t meg a Geminit is, hogy melyik alkalmazás mire jó, melyiket szükséges egy OLED laptop esetében telepíteni? -
teptep
őstag
válasz
junior11
üzenetére
Szia! Mi is a problémád? Egyáltalán nem tudod szabályozni és ki-be kapcsolni? Vagy a környezeti fényerőtől függő automatikus billentyűzet világítást szeretnéd aktiválni, illetve deaktiválni? Komoly, több oldalas értekezést lehetne arról írni, hogy az egyes modelleken hogyan működik. Például Fn+Funkció billentyű, Fn+Space, Asus gyyári alkalmazás, Win11 gépház, személyreszabás, dinamukis világítás... És arról is, hogy melyikhez milyen driver letöltése szükséges. És akkor kiválasztod a te típusodra vonatkozó 2 sort. De nem lenne egyszerűbb ha megírnád a laptop konkrét típusát?

-
teptep
őstag
válasz
zoli978
üzenetére
Microsoft Update katalógus
ASUS System Control Interface 3.1.46.0INF file for installing ASUS System Control Interface v3Provider = "ASUSTeK COMPUTER INC."DriverVer = 08/04/2025,3.1.46.0
ASUS System Control Interface 1.1.33.0
ASUS System Control Interface 0.5.9.0 -
teptep
őstag
válasz
apple87
üzenetére
Ha a telepítő lemez kiválasztási ablakában nem látszik az SSD, akkor nyomjál egy Shift+F10 kombinációt. (vagy FN+Shift+F10) Ekkor belépsz a parancssorba:
diskpartlist disk
Ekkor látszik az SSD? Ha igen, akkor folytatás:sel disk 0cleanconvert gptexitexit
És a telepítő képernyőjén klikk a frissítésre. -
teptep
őstag
válasz
makoss
üzenetére
Pontosítsuk: az eszközöd 5G sebességű mobilnet kapcsolatra képes, azaz max 300-500 Mbps sebességgel tudja fogadni az adatokat a toronytól. Az eszközöd és a laptop között WiFi kapcsolatod lesz, ami független attól, hogy a router kábelen, optikán, 4G vagy 5G kapcsolaton kapja az Internetet. A linkelt eszközöd a WiFi oldalon AC (max 150-300 Mbps) és AX (max 600-900 Mbps) kapcsolatokra képes. Tehát tudni kellene a Zenbook pontos specifikációját, hogy mire képes a WiFi kártyája?
-
teptep
őstag
válasz
junior11
üzenetére
Én úgy látom, hogy az Aspire Go minősége és felszereltsége az Aspire 3-al egyezik meg. A műanyag burkolat még elfogadható, de a fedél már hajlékony, óvatosan kell vele bánni. (Notebookcheck, Laptopmedia). 2023 környékén dobták piacra - érthetetlen módon billentyűzet világítás nélkül! Magyarországi árazása viszont az Aspire 5-el egyezik meg. Ez utóbbi alu fedlapos, megbízható márka. Árazása és kialakítása miatt az Aspire Go nálunk nem túl ismert, alig vásárolják. A Vivobook X széria sokkal szélesebb választékkal van jelen a piacon. A konzumer kategóriában ismert, megbízható és népszerű márka. 2022 környékén kinőtte a korábbiakban jellemző zsanérszakadásos problémákat is: [kép] [kép] Ha nálatok az Aspire Go árazása megfelelő, meg lehet vele próbálkozni. Én nem venném meg, mert bárhol is használom a lakásban (asztalon, fotelben, ágyban), a billentyűzet világítás nekem nélkülözhetetlen.
-
teptep
őstag
válasz
junior11
üzenetére
Aspir Go IPS verzió: [Műszaki adatok] A [Laptopmedia] oldalán Intel verzót teszteltek. A burkolatról nem írtak sok rosszatt, csak a fedlapot érezték nagyon hajlékonynak. (Az Aspire 5 például alumínium fedlapos) Átlagos konzumer laptopnak megfelelne, de nálam ez kizáró ok: "Billentyűzet megvilágítás: Nincs" Szerintem általában az Asus kiforrottabb. De ott meg a kijelzők jellemzően csak IPS-Level, azaz valamilyen alternatív, az IPS-t megközelítő technológia. Ha úgyis kijelzőre lesz kötve, meg az Asus olcsóbb is...
-
teptep
őstag
Válasz [ronson88] [#184390] hozzászólására:
Szia!Amennyiben a Asus Zenbook Flip UX360C gépeddel "Maximálisan elégedett vagy", akkor nem szükséges feltétlenül kukáznod. Ezekben a laptopokban Intel Core M3-6Y30-tól az i7-7500U-ig lévő processzorok mindegyike alkalmas a Win11 futtatására. Ahogy most a Win10 rendszered, a Win11 is ugyan úgy el fog futni. A microsoft támogatás hiánya azt jelenti, hogy sem frissítéssel sem új telepítéssel a rendszer nem engedélyezi a Win11 telepítését. Ezért speciálisan kell a rendszert telepíteni, vagy frissíteni, és utána a telepített rendszer már rendesen fog futni. Folyamatosan kapja a defender frissítéseket és a rendszerre a havi frissítések is automatikusan települni fognak. 1-2 év múlva, a Win11 24H2 főverzió váltásakor kell majd az új verziót speciálisan frissíteni.
Tehát gondold át az új gép vásárlást. Ha megtartod, akkor írd meg a laptop pontos típus, processzor, memória, és SSD adatait. Mennyi szabad hely van az SSD-n? Új telepítést szeretnél vagy frissítést? MBR vagy GPT rendszered van az SSD-n? BIOS-ban be van-e kapcsolva a Secure Boot? Van-e a gépedben TPM chip?
-
teptep
őstag
válasz
malcolmW
üzenetére
Regisztrálj be ide, és javíttasd meg.
https://www.asus.com/hu/events/infoM/activity_adp-extension
A kollegák 2024-es vásárlásokat is [regisztráltak]. (Te mikor vetted?)
És persze majd mesélj, hogy elfogadták-e?
-
teptep
őstag
-
teptep
őstag
"először felkiáltó jel nélkül majd pedig felkiáltó jellel"
24. órája totyogunk egy helyben. Csak annyit tudunk, hogy ott a felkiáltójel. Ha megcsinálnád a kért [képmetszeteket], akkor az Eszközállapot ablakban látnánk a rendszer hibaüzenetét, hogy mi a baja és melyik illesztőprogrammal van baja. -
teptep
őstag
Tehát kellene 1-1 [képmetszet] abban az állapotban a mikor jól működik a kapcsolat, és akkor amikor ott van a sárga háromszög.
-
teptep
őstag
Azok a saláta beállítások sok mindent tiltanak egyszerre. Én a csoportházirendben szoktam beállítani, hogy csak az adott eszközazonosítóval jellemzett eszköz drivere ne változzon meg. Ezt akkor lehet használni, ha találsz egy olyan drivert ami telepítés után működik, és amikor előjön a sárga háromszög akkor már megváltozott az illesztő verziója. Az általad leírtakból nem derült ki, hogy változik-e az illesztő verziója?
Olyannal is találkoztam, hogy amikor messze vagyok a routertől akkor a nagyobb sebességű kapcslat bizonytalan. Ilyenkor az eszköz speciális beállításainál alacsonyabb sebességű protokolt állítok be, amivel atomstabil lesz a kapcsolat. De ilyenkor a sárga háromszög soha nem jelenik meg, mert ez nem driver probléma, hanem az adatátviteli kapcsolat hibája. Mivel nálad sárga háromszög jelenik meg, ezért ott a driver problémának kellene utánajárni. A wifi eszköz tulajdonságok lapján megnézni, hogy mi a különbség a sárga háromszöges és a jól működő driver között?
-
teptep
őstag
Tedd fel a gyári drivert újra, amelyikről azt írtad, hogy jól működik. Utána az eszközkezelőben nézd meg a WiFi adapter illesztőprogramjának a verzióját és jegyezd fel. Újraindítás után, amikor sárga háromszöggel van jelölve, akkor megint nézd meg az illesztő verzióját. Amennyiben a windows kicserélte egy rosszul működő másikra, akkor küldök neked egy módszert, hogyan lehet fixálni egy adott drivert, hogy a windows update ne tudja lecserélni.
-
teptep
őstag
válasz
donjohnson
üzenetére
Szerintem Ő is azt látja amit én. Win11 Pro 24H2 (26100.2605). Vezérlőpultban az Eszközök és nyomtatók feliratra klikkelve automatikusan a gépház nyílik meg, azon belül a Bluetooth és eszközök menüje. (Lassan ki akarják nyírni a vezérlőpultot, és mindenkit a gépházba terelnek.)
-
teptep
őstag
válasz
makoss
üzenetére
Van ott az a 9 db választható frissítés. Ott például lehetnek olyan driverek, amiket akkor kell telepíteni, ha valami probléma akad. (Mint például most.) De én például nem szoktam vele törpölni, hogy mire jó, meg kell-e egyáltalán nekem? Meg se nézem mik azok, csak szedem le mindet, hadd szóljon... És ott legfelül a más Microsoft termékeket szintén.
-
teptep
őstag
válasz
Angalet79
üzenetére
A csatolt [képen] azt látod, hogy a gépházban és az eszközkezelőben is van egy X15 fülhallgatóm. Parancssorba beírom, hogy btpair -u. A parancssorban nem történik semmi látványos, 2 másodperc múlva visszakapom a kurzort. De ekkorra a gépházból is és az eszközkezelőből is eltűnt az X15 eszköz. Ha nálad nem működik így, akkor nincs szerencsénk. A parancs kiadásához elegendő ez az egyetlen file: [btpair.exe]
-
teptep
őstag
válasz
Pyttawrx
üzenetére
Nem! Nem próbáltam! Hanem igen nagy megelégedéssel és sikeresen használtam akkor, amikor sem eltávolítani sem újra csatlakoztatni nem tudtam egy beragadt bluetooth eszközt. (Asszem akkor azért ragadt be, mert külön partíción volt egy Win10 és 11, és ugyan azon BT adapterhez lett párosítva a fejhallgató mindkét oprendszerben.) Most is ez volt a [#38923] feladat: "Milyen egyéb módon tudom eltávolítani a megjegyzett eszközöket véglegesen úgy, hogy újra csatlakozzak rájuk???"
btpair: Bluetooth device pairing utilityusage: -u Unpair remote device.
Most ismét előszedtem és teszteltem. Win11 24H2 parancssorban kiadtam a btpair -u parancsot. Szöszmötölt pár másodpercig, s majd visszadta a kurzort. És közben az eszközkezelőből és a gépházból is eltávolította a párosított bluetooth eszközöket. Szóval teszi a dolgát ahogy kell... -
teptep
őstag
válasz
Angalet79
üzenetére
https://bluetoothinstaller.com/bluetooth-command-line-tools
Parancssorban, rendszergazdai joggal: btpair.exe -u
-
teptep
őstag
válasz
Pyttawrx
üzenetére
Én pedig úgy tudom, hogy a régi win7-8 kulcsokkal aktivált Win10 rendszerek nem kompatibilisek a Win11-el. A [#38920] hozzászólás szerint Ő Win10 rendszert vagy kulcsot vásárolt, és nem Win7-8 rendszerekből frissítgetett Win10-re. Az eredeti Win10 kulcsok pedig jók a Win11-nek is.
-
teptep
őstag
válasz
Cabaye89
üzenetére
"Feltelepítettem rá a Windows 10-et, majd nagy nehezen minden drivert."
Szia! Nem telepíthettél fel minden drivert, mert az [X1504VA Support] lapon nem is lehet csak a Win11-et kiválasztani. Ez azt jelenti, hogy a gyártó nem állította össze a Win10 telepítéshez szükséges driver csomagot. Össze lehet barkácsolni, de semmi értelme, mert pár hónap múlva (októberben) megszűnik a Win10 támogatása. Tehát -ahogy javasolták is- a Win11-re van szükséged. A Win10 lícensz jó a 11-hez is. A 11-et felteheted tisztán is, illetve a jelenlegi rendszeredet is frissítheted. Ha nem akarja felkínálni a frissítést, akkor töltsd le a Win11 telepítőjét ISO formátumban a [hivatalos letöltési helyéről]. Az ISO fájlt dupla klikkel megnyitod és klikkelsz a Setup.exe telepítő alkalmazásra. Ez egy kényszerített frissítést fog végezni a rendszereden. -
teptep
őstag
válasz
zoltaneger
üzenetére
Az F6 vagy FN+F6 kombináció tiltja az érintőpadot. Nem nyomtad meg véletlenül?
(Igaz úgy tudom, hogy újraindítás után is maradni kellene a beállított állapotnak.) -
teptep
őstag
-
teptep
őstag
válasz
xrvman
üzenetére
[#183568] szerint "netezés, filmezés"-re vásároltad. Ezek egyáltalán nem terhelik a processzort, csak ettől nem kellene rendkívüli módon melegedni. Sem gyengébb, sem erősebb pricival! (Tehát Ultra 7-re cserélni mindenképpen felejtős!) Akkor kell számítanod erősebb melegedésre, amikor kihajtod a processzort valamilyen alkalmazással, belefutsz egy windows frissítő csomagba, vagy egyébb hosszadalmasabb telepítésbe. Azt írtad, hogy a Mcafee eltávolítással elszszöszmötölt egy darabig, ezért ilyenkor valóban indokolt volt a melegedése. (Ekkor hallanod kellett az intenzív ventillátor zajt is.) De utána lassan vissza kellene álljon egy valami langyosabb állapotra. Nézd meg a feladatkezelő Teljesítmény fülén a processzor terhelését. Alapból 5-10% alatt kell lennie. Ha tartósan magasabb, akkor a Folyamatok fülön tudod megnézni, mi az ami tekeri a procit. (Klikkeljél a processzor oszlop fejlécre, hogy legfelül legyen a legmagasabb proci használat.) (Találkoztam olyannal, hogy az Antimalware Service Executable kiakadt, és asszem csak win upgrade után rázódott helyre.) Konkrét hőmérsékleti adatokat is nézhetnél a MyAsus vagy az AIDA64 alkalmazásokban.
-
teptep
őstag
válasz
kovta23
üzenetére
"Akkor jöhet a nagyobb teljesítményű töltő?" Meg lehet próbálni, de bizonytalan a kimenetele. Lehet, hogy egy utángyártott töltő nem lenne elég stabil, és azzal is kikapcsolna. Egy gyári töltő pedig többe kerül mint a laptop - még ha a hardveraprón is veszed.
Azt írtad, hogy a lestrapált aksival működik rendesen, csak "nagyon zavaró játék közben hogy váltogat az akku és a hálózat között". Gondolom nem az zavar, hogy váltogat, hanem az, hogy valami felugró ablakot kapsz a váltáskor. Akkor legyen visszatéve az aksi, és legyen kikapcsolva a felugró üzenet. Nem tudom, hogy milyen oprendszert használsz, és milyen a felugró üzeneted, vagy rendszer értesítésed van ami zavaró?
Elővettem a saját régi Win10 ASUS laptopomat. Azon minden rendszerértesítés le van tiltva. De a töltő csatlakozásakor egy "Plugged in", leválasztásakor pedig egy "On Battery" feluró üzenet jelenik meg. Ez a szolgáltatás az ATK csomag része, ami a funkció billentyűket kezeli. A redditen azt írták, hogy tiltsam le az összes ASUS szolgáltatást. Nem jött be. A feladatkezelőben megkerestem, hogy mit kell kilőni ahhoz, hogy az a töltős üzenet ne jelenjen meg:
C:\Windows\System32\DriverStore\FileRepository\
atkwmiacpiio.inf_amd64_30ffacb41f78f352\AsMonStartupTask64.exe
Ezt a feladatot leállítottam, és a fájlt töröltem. (Az autorunsban nem találtam, valamelyik szolgáltatás indítja közvetlenül.) Innen kezdve megszünt ez a töltési üzengetés. A többi visszajelzés (hangerő, fényerő) rendesen működött tovább. Visszamásoltam és visszajöt az üzengetés is. Nálad is valami hasonló módon kellene megkeresni a zavaró üzengetés forrását. Sajna így távolról nem egyszerű... -
teptep
őstag
válasz
Fundiego
üzenetére
"milyen drivert kéne telepíteni?" Wireless LAN Drivert!
"h tudhatnám meg a pontos típusát" Az ismeretlen eszköz hardverazonosítója alapján beazonosítod a gyártót.
"amatőr asus" Nem csak arról volt szó, hogy a support lapon legfelül volt a Realtek driver, és a Show all feliratra kellet volna klikkelni, hogy a MediaTek driver is a látóteredbe kerüljön?
Különben a nem "amatőr" megoldás az, hogy mobiltelóval csatlakozol a helyi wifire, és az USB töltőkábelen megosztod a netet a laptop részére. A windows update pedig automatikusan leszedi a szükséges drivereket. -
teptep
őstag
válasz
jeff_lynn
üzenetére
És az említett "hülye alvás" kikapcsolása:
Fájl létrehozása: S0 ModernStandby-Disable.reg
A fájl tartalma:
Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Power]
"PlatformAoAcOverride"=dword:00000000
;
;Az alvó állapot üzemmódjai:
;S3: a processzorok ki vannak kapcsolva, a memória pedig önfrissítésben van
;S0: háttérfeladatok futtatása mellett gyorsabb leállás és elindulás
;
;Az alvó állapot üzemmódjának az ellenőrzése:
;parancssor(rendszergazda)
;powercfg /a (Reports the sleep states available on the system.)
;S3 enabled: classic standby
;S0 enabled: modern standby
;tiltás vagy engedélyezés után a gépet újra kell indítani -
teptep
őstag
válasz
jeff_lynn
üzenetére
Bal alsó sarokban jobb klikk, Eszközkezelő, És menj végig minden érintett eszközön dupla klikkel. Ahol a tulajdonságok lapon találsz Energiagazdálkodást, klikkelj bele. Vedd ki a pipát innen: "Az eszköz felébreszheti a számítógépet". Én csak a saját billentyűzetnél hagytam meg a felébresztést.
Továbbá: Vezérlőpult, Energiagazdálkodás, Alvó állapotba lépés..., Speciális energiagazdálkodási beállítások, Alvó állapot, Felébresztési időzítők letiltása
Ha a Type-C töltés megszűnése ébreszti fel, akkor a gépház értesítéseket kellene kikapcsolni.
-
teptep
őstag
válasz
Nescafé
üzenetére
Ez azt jelenti, hogy a Win 11 Home 21H2 oprendszert használod, amelyik ezen túl már nem kap több frissítést. Elvileg már évek óta kellett volna kapnod üzeneteket, hogy frissítsél a 22H2, 23H2 és most már a 24H2 verzióra. Le kell töltened a 24H2 telepítő ISO fájlt, megnyitod, és klikkelsz a setup.exe telepítőre. Gépedtől függően fél vagy 1 óra alatt végez.
Safer Web: DNS vagy forgalom szűrés alapján korlátozza, hogy NE érhessél el kártékony weblapokat.
RAV EndPoint: antivírus szoftver, a letöltött tartalmakat ellenőrzi.Ha van más aktív védelmed a gépen, és ezek csak úgy feltelepültek klikkelgetés közben, akkor törölhető.
-
teptep
őstag
válasz
kovta23
üzenetére
Hú! Ez elég régi bútordarab. Nem is hiszem, hogy a MyAsus vagy a G-Helper ezt tudja kezelni. De az akkumulátort nem is kell szerelni, a rugós retesz eltolása után egyszerűen kifordítható a helyéről. Anno a 2010-es években akkumkímélés érdekében így használtuk, hogy az akku félre volt téve. Tehát vedd ki nyugodtan.
Gyári adatok szerint 120W-os töltő adapter szükséges hozzá. És bárhol rákeresek cseredarabra, mindenhol a 120W töltőt kínálják. A beírt adatok szerint, viszont csak 90W-os a töltőd! Eléggé necces! De próbáld meg, mert ha üzem közben nem kell az aksit is töltenie, akkor a laptop tápolásához akár elegendő is lehet.
-
teptep
őstag
válasz
Medocsabi
üzenetére
Például ezt a [TP3402VA] laptopot 359.900 pénzért veszed meg ceruzával együtt.
A ceruza típusa: ASUS SA203H Active Stylus [árukereső] [árukereső]
Azt nem tudom, hogy jó, vagy ajánlott-e, csak azt, hogy kompatibilis és használható.
A Windows felismeri, és külön program nélkül natívan használható az alkalmazásokban.
Természetesen vannak külön kiegészítő szoftverek is, amelyek kiemelik a ceruza használatának előnyeit. -
teptep
őstag
válasz
kovta23
üzenetére
Szoftveresen csak olyan lehetőséged van, hogy a boltból letöltöd a MyAsus alkalmazást, és bekapcsolod, hogy az aksi csak 80%-ig töltődjön. A laptopot folyamatosan a töltő tápolja, az akkumulátort nem terheli.
-
teptep
őstag
válasz
gabriel26
üzenetére
Én is hasonlót akartam javasolni: Intel Driver Support Assistant
Miután összeszedte és frissítette a drivereket, akár el is távolíthatod. -
teptep
őstag
válasz
zoltaneger
üzenetére
KI,KI: 100%-ra tölt.
BE,KI: 80%-ra tölt.
BE,BE: 100%-ra tölt, és 24 óra múlva automatikusan visszaáll a BE,KI állapotra.
KI,BE: tiltott állapot (kiszürkítve) -
teptep
őstag
válasz
zoltaneger
üzenetére
Akkor meg kell változtatnod a beállítást a MyASUS felületén.
Keresőbe írd be, hogy "myasus". Ha nincs telepítve, akkor Store áruház.
Elindítod, és beállítod a Full Charge módot.
Ha más a képernyőképed, akkor értelem szerint...
Ha elakadsz, akkor dobjál egy képmetszetet. -
teptep
őstag
-
teptep
őstag
válasz
zoltaneger
üzenetére
Azt a laptopot huszon valahány féle konfigurációban árulják: [árukereső] Mindegyik konfigot 1-2-10-20.. helyen árulják. A gen13 procival szerelt X1504VA szériát szintén. Az általad választott konfigurációt (proci, memória, ssd, szín, oprendszer) X1504ZA-BQ926W valóban csak két üzletben forgalmazzák: X1504ZA, i3-1215u, 16GB, 512GB, Win11Home 184499 Ft. Ha a milyen notit topicban rákérdeztél (vagy körülnéztél) volna, akkor ilyen választ kaptál volna:
X1504VA, i3-1315U, 16GB, 512GB, 169900 Ft
i3-1215 [2022/1.negyedév] vs i3-1315 [2023/2.negyedév] -
teptep
őstag
válasz
zoltaneger
üzenetére
-
teptep
őstag
válasz
Mikulásbá
üzenetére
A két mérés kicsit eltér egymástól. A laptopmedia szerint a teljes fényerő tartományban van egy minimális vibrálás, a notebookcheck szerint pedig 80%-ig. De abban egyértenek, hogy a MyAsus alkalmazással villódzásmentes üzemmód állítható be. Nekem csak IPS Asusom van, abban nincs ilyen funkció. De ha lenne, akkor is műszer kellene hozzá, mert csak nagyon kevés emberre van negatív hatással a 480 Hz vibrálás. Ha neked van telepítve MyAsus, valóban van benne "Flicker-Free Dimming" vagy valami más villódzás csökkentő opció? (Mert akkor használhatnád 81% alatt is?
) -
teptep
őstag
válasz
salapp
üzenetére
A kijelző fényerő szabályozás módját nem nagyon szokták a gyártók közzétenni a termék specifikációs adatlapján. Ha ilyesmi érdekel, akkor a Laptopmédia bemutatói között szoktam keresgélni. Jelen esetben az Asus például összesen közel 20 féle ZenBook és VivoBook szériában szerel 14" OLED kijelzőket. Ha van valamilyen kiválasztott típusod, akkor rákeresek. Most kapásból az UX3405 széria 14" (2880x1800) OLED 120Hz 400nits kjelzőjére kerestem rá:
Laptopmedia: ASUS Zenbook 14 OLED (UX3405) review
A 3. oldal alja foglalkozik a kijelző fényerő szabályozásával. Itt azt írja (illetve méréssel be is mutatja), hogy bár kis amplitúdóval, de a teljes fényerő tartományban van bizonyos pulzálás. A MyAsus alkalmazásban a "Flicker-Free Dimming" funkciót kell bekapcsolni a vibráció zavaró hatásának megszűntetéséhez. -
teptep
őstag
válasz
wéercé
üzenetére
Az eszköszkezelő listájában van-e Bluetooth sor, amit le tudsz nyitni?
Ha lenyitod, akkor a Bluetooth ikon tiszta kék-fehér, vagy felkiáltójel, X vagy nyilacska van az ikonra tapasztva?
Dupla klikk a Bluetooth ikonon, és az átalános fül Eszközállapot ablakában mit ír az eszközről?
Illesztőprogram fülön mi az eszköz neve, az illesztőprogram gyátrója, program dátuma és verziója?
Mi a laptop pontos típusa? -
teptep
őstag
válasz
Roland861010
üzenetére
Ezek sem az eredeti kamerás képek. Az EXIF infók is hiányoznak (persze, mert nem is jpg hanem png) és a méreteik sem szabványosak. Most nem a fórummotor szerkesztette át a képeket, hanem amikor belerajzoltál
-
teptep
őstag
válasz
Roland861010
üzenetére
Nem a gép hibája. A fórummotor átméretezi a képet. Tedd fel például ide: https://imgbb.com/upload
ui: Boldog szülinapot
-
teptep
őstag
válasz
wéercé
üzenetére
Akkor a fentiek szerint elegendő a 8 magos 6900HX?
Talán nem véletlen, hogy ez 20 helyen kapható, a többi meg szórványosan.
ASUS ROG Strix G17 G713RW-LL119W, 689 990 Ft
Ryzen 9 6900HX, 16 GB DDR5, 1000 GB SSD, Win11Home
17,3" (2560x1440) IPS matt 240Hz 100%DCI-P3 G-Sync
GeForce RTX 3070 Ti 8GB, 150W (125W+25W Dynamic Boost)
És ez a 3070 Ti 8GB valahol a 4060 és a 4070 között van.
(Semin spórolt Neked 200 rongyot
) -
teptep
őstag
válasz
wéercé
üzenetére
Igen, a linkelt összehasonlításban látszik, hogy a 7945 HX 16 magos, a 7845HX pedig 12 magos processzor. A számítási teljesítményüket a CPU Mark sor jellemzi. A 7940HX az nyilván tévesen van megadva a forgalmazónál, mert annak a procinak asztali gépek alaplapján alkalmazott foglalata van.
-
teptep
őstag
válasz
wéercé
üzenetére
ASUS ROG Strix G17 G713PV-LL047W, 853 990 Ft
Ryzen 9 7940HX, 16 GB DDR5, 1000 GB SSD, Win11Home
GeForce RTX 4060 8GB, 140W (115W+25W Dynamic Boost)
A bolti link szerint az LL047W laptop 7940HX procival van szerelve.
Az ASUS specifikációk szerint viszont 7845HX.
Ez jóval gyengébb mint akár a 7945HX, akár a 7940HX. -
teptep
őstag
válasz
wéercé
üzenetére
Az árukereső szerint ezt a típust vagy 20 helyen forgalmazzák:
ASUS ROG Strix G17 G713RW-LL119W, 689 990 Ft
Ryzen 9 6900HX, 16 GB DDR5, 1000 GB SSD, Win11Home
GeForce RTX 3070 Ti 8GB, 150W (125W+25W Dynamic Boost)
A további 3 változatot pedig 1-1 helyen forgalmazzák:
ASUS ROG Strix G17 G713PV-LL047W, 853 990 Ft
Ryzen 9 7945HX, 16 GB DDR5, 1000 GB SSD, Win11Home
GeForce RTX 4060 8GB, 140W (115W+25W Dynamic Boost)
ASUS ROG Strix G17 G713PI-HX079W, 933 200 Ft
Ryzen 9 7945HX, 16 GB DDR5, 512 GB SSD, Win11Home
17,3" (1920x1080) IPS matt 144Hz 62%sRGB G-Sync
GeForce RTX 4070 8GB, 140W (115W+25W Dynamic Boost)
ASUS ROG Strix G17 G713PI-LL032W, 999 990 Ft
Ryzen 9 7945HX, 32 GB DDR5, 1000 GB SSD, Win11Home
GeForce RTX 4070 8GB, 140W (115W+25W Dynamic Boost)
Javaslom, hogy a "Gaming notebook topik"-ba is kérdezzél rá, ott jobban értenek hozzá. -
teptep
őstag
válasz
jozsi252
üzenetére
A Windows rendszernek van egy saját helyreállítási rendszere. Azon kívül egyes gyártók kipakolják a rendszert egy plusz partícióra, és vészhelyzet esetén onnan vissza lehet tölteni. Ha van ilyen funkció, akkor az a kézikönyvben le van írva. Ez a TUF Gaming kézikönyv csak a Windows gépházból elérhető helyreállítást említi.
-
teptep
őstag
válasz
jozsi252
üzenetére
Tisztán telepített Win11 esetén ilyesmit kell látnod:
1.) 100 MB Sytem (EFI boot)
2.) 16 MB Reserved (Microsoft)
3.) 500 GB Primary (Win11 rendszer)
4.) 602 MB recovery (Visszaállítás)
(Nem tudom, a gyári telepítés feltesz-e még valamit pluszban?)
Ha tuti nincs szükséged a win11-re, akkor legyalulod mindet.
Ha megtartod, akkor 3-as particiót átméretezed, a 4-es pedig áthelyezed. Például:
1.) 100 MB Sytem (EFI boot)
2.) 16 MB Reserved (Microsoft)
3.) 200 GB Primary (Win11 rendszer)
4.) 602 MB recovery (Visszaállítás)
5.) 300 GB szabad hely
És akkor az 5-ösre telepítesz például egy Ubuntut.
Rendszer indításkor pedig majd kiválasztod, hogy melyiket akarod indítani. -
teptep
őstag
válasz
TazLeacher
üzenetére
Eszközkezelőben a wifi kártya tulajdonságainál (vagy a gépház wifi kapcsolat tulajdonságainál) meg kellene nézni a driver verzióját. Valamint a Windows update frissítési előzményeinél, hogy a wifi kapott-e frissítést?
-
teptep
őstag
válasz
TazLeacher
üzenetére
Az Asus support lapról a 23.10.0.8 Intel Wireless LAN drivert lehet letölteni. A Win11 az Intel lapjáról a legújabb 23.70.2.3 drivert töltötte le. Meg kellene próbálni a 23.10 verziót. Eszközkezelőbl eltávolítani a wifi kártyát a drivelével együtt. Utána telepíteni a 23.10-et, és megnézni milyen a sebessége, mielőtt megfrissíti 23.70-re.
Vagy pedig egy Live Windows 11 PE verzióval tesztelni a sebességet. Innen tudod letölteni az ISO fájlt, és kiírni Rufussal egy 4GB pendrájvra. Ha azzal is lassú, akkor szerintem búgos a wifi kártya, vagy lepattant róla az antenna vezeték.
Szerk: Most akkor Win10 alatt jó? A Win10 melyik drivert használja?
-
teptep
őstag
válasz
TazLeacher
üzenetére
Új vagy használt laptop? Van-rá garancia? Gyári vagy házi telepítés? Te telepítetted a rendszert? Mi a pontos termékkódja? ASUS TUF Gaming F15 FX??????
-
teptep
őstag
válasz
TazLeacher
üzenetére
Kapcsolat sebessége (fogadás/küldés) 300/150 Mbps (Régi)
Kapcsolat sebessége (fogadás/küldés) 1000/300000 Kps (Régi)
Ez utóbbi egészen abnormális! Ebben az irányba kell keresgélni.
Majd jelentkezek, ha találok valamit...
Amúgy a router milyen messze van? 802.11n a legnagyobb sebessége? -
teptep
őstag
válasz
TazLeacher
üzenetére
Gépház, Hálózat, Felül középen: Tulajdonságok,
és készítsél egy ilyen képmetszetet, és tedd fel ide.
Valamint ugyan ezt megcsinálhatnád a 9 évesen is. -
teptep
őstag
válasz
Beaumont
üzenetére
Mé? Tök jó! A csavarfejek alatt a zsanér tartófül ki van szintezve, hézagolva, hogy a csavaroknak legyen húzása. Egy szombati nap reggelén szakad szét. Hálószobai laptop. A párom kiadta a parancsot: Estére vagy megcsinálom, vagy futás a Mediamarktba másikat venni
Eleinte csak ideiglenes megoldásnak szántam, hogy majd rendelek 20 ezerért fedlapot az ebay-ról. De aztán eléggé meggyőző volt a javítás, hogy ez már soha többet nem fog kiszakadni
-
teptep
őstag
válasz
draco31
üzenetére
Nem! Nálam nincs így! Nekem a zsanér szakadt ki a fedélből! Másnak is van így?

Én is azt hiszem, hogy kb 6 éve vásároltam. Egész pontosan 2018.11.26. A bolti lista, illetve a számla szerint: ASUS VIVOBOOK S14 (S410UA-BV964T). A burkolat aljára S410U felirat van szitázva. De az Aida szerint az alplap: X411UAS. Ennek megfelelően a legfrisseb BIOS: X411UAS.300, 2019.04.17. Nálad nincs hasonló kavarás? Amúgy az ASUS Precision Touchpad driver mindkettőnél ugyan az. De különbség van az ASUS keyboard hotkey driver(ATK Package) driverben, ami például ki-be kapcsolja a tapit.Aida: Alaplap neve ASUSTeK COMPUTER INC. X411UAS
-
teptep
őstag
válasz
Tiger.
üzenetére
ISO formátumban le kell tölteni a Win10 telepítőt. Rufusból jó az aktuális legújabb. Az ISO kiválasztása után a többi adja magát: GPT, UEFI, NTFS, Indítás. Utána mindig mindent be szoktam pipálni és beírok egy felhasználó nevet is.
Nem tudom az Asusodnak milyen lehetőségek vannak a BIOS beállításokban?
Én a következőket javaslom: Load BIOS Default, és utána ellenőrizni pár dolgot:
Sata mode legyen AHCI, Secure Boot legyen enable.
És esetleg ha vannak ilyenek: CSM disable, UEFI enable.
Mentés és újraindítás után újra belépni a BIOS-ba és a pendrájvot beállítani boot eszköznek. -
teptep
őstag
válasz
Tiger.
üzenetére
A kamerás képen az látszik, hogy a BIOS nem talál BOOTOLHATÓ eszközt. Attól a MAIN menüben még látszódni kell az SSD-nek. Amikkel tudsz próbálkozni:
- BIOS Security: Secure Boot disable
- CSM enable (ha egyáltalán van még ilyen menü abban a gépben?)
- Meg ősi gépekben még ott ez UEFI boot, Legacy boot ...
Ezek az opciók a biztonságos bootolás befolyásolják.
Ezek szerint a Lenovóban valami alacsonabb biztonsági beállítással lett a rendszer telepítve az SSD-re, és az ASUS azért nem tud ról bootolni - az aktuális beállításaival.
Mit szeretnél elérni és miért?
Secure Boot enable, CSM disable és telepítesz rá egy egy rendszert egy UEFI bootos pendrájvról, akkor az feltelepül és bootolható lesz. -
teptep
őstag
válasz
Apophis
üzenetére
félek a notis VGA-k visításától
Nem a VGA, hanem a proci termeli a legtöbb hőt, azt kell intenzíven hűteni - de csak akkor ha intenzíven használod. A felsorolt feladatok csak pár tized másodpercig terhelik a procit, nincs ideje fölmelegedni, ezért a ventillátor nem fog felpörögni. A videók lejátszása is csak pár százalékkal terheli a processzort és a grafikus chippet is, tehát ekkor sem kell intenzíven hűteni. Ultra 9 helyett például az Ultra 5 picit lassabban rakja össze a képernyőt, de ugyan úgy az sem fog ez idő alatt felmelegedni. Jellemzően a Windows telepítése, illetve a havi frissítései azok az esetek, amikor a tartós terhelés miatt a hőt el kell vezetni. -
teptep
őstag
válasz
Apophis
üzenetére
Procin nem is kell gondolkozni. Ha rászűröd az árukeresőt:
ASUS notebook + Asus Zenbook + 32 GB memória + Kijelző mérete:14"
Akkor nincs is más választásod, csak amit #38505Mikulásbá említett.
Az Ultra9 kicsit túlméretezett a feladataidhoz, de csak ez van 32GB RAM-mal szerelve a ZenBook kínálatából. -
teptep
őstag
válasz
robag93
üzenetére
Lehet, hogy igazad van. Én csak a neten fellelhető infók alapján írtam. A Vivobook Laptopoknak általában csak a fedlapjuk alu, de az S16, S16X, S14X szériákra kifejezetten azt írják, hogy alu burkolat. Külföldi lapokon is:
LCD COVER-MATERIAL: Aluminum
TOP CASE-MATERIAL: Aluminum
BOTTOM CASE-MATERIAL: Aluminum
Te magad tapasztaltad konkrétan ezen sorozatoknál vagy Te is olvastad? -
teptep
őstag
válasz
Mikulásbá
üzenetére
Pl. [link] Core Ultra 7-el, bár ez egy kicsit kisebb.
Bocsi, de Ultra 5-öt linkeltél. -
teptep
őstag
válasz
SoundBox
üzenetére
Jól tudod, a VovoBook is alu burkolatos.
Kijelző méret, tömeg, proci és ár alapján kell döntened:
ASUS VivoBook S16 S5606MA, Alu burkolat, 1.5 kg
Ultra 7 155H, 16GB DDR5, 1000GB, 494900 Ft
Ultra 9 185H, 16GB DDR5, 1000GB, 522900 Ft
16" (3200x2000) 120Hz 400nits OLED, Win11Home
ASUS Zenbook 14 UX3405MA, Alu burkolat, 1.2 kg
Ultra 7 155H, 16GB DDR5, 1000GB, 484900 Ft
Ultra 9 185H, 32GB DDR5, 1000GB, 598900 Ft
14" (2880x1800) 120Hz 400nits OLED, Win11Home -
teptep
őstag
válasz
Gtaati
üzenetére
Nem tudom mit szedtél az Asus honlapról?
A konkrét típus támogatási lapról kellett volna a drivert leszedni:
1.) Google: X515EA support
2.) Driver & Tools, Win10 64
3.) Chipset, Show all
4.) Intel Rapid Storage Technology (IRST) Driver
5.) Version V18.6.1.10165.34 Download
6.) Futtatod, de Install helyett az Extract pontot választod
7.) c:\DRIVERS mappában ott lesz az iaStorVD és társai.
Azokat a fájlokat kell a telepítőn egy külön mappába másolni.
Ugyan ezek vannak meg a szaboi6512 által belinkelt csomag VMD mappájában is.
Előtte a BIOS-nak célszerű nyomni egy default beállítást, és ellenőrizni, hogy a Sata mode=AHCI, a Secure Boot pedig Enabled. -
teptep
őstag
válasz
Silious
üzenetére
asus vivobook pro 15 m6500qc specifications
"1x USB 3.2 Gen 2 Type-C support display / power delivery"
Google fordítóval valóban "teljesítmény leadása", de a Power Delivery szabványnak való megfelelőség azt jelenti, hogy laptop tölthető a C porton keresztül. -
teptep
őstag
Helló! Asus X512DA, Ryzen3 3200U, Win11Pro, 4 GB RAM. A videomemória lefoglal fixen 512 MB RAM-ot, így 3,5 GB maradt az oprendszernek. Kapott 4 GB bővítést. A video foglalása 2 GB-ra változott, az oprendszernek így maradt 6 GB. Az irodai, böngésző és multimédiás alkalmazások nem igénylik a videos teljesítményt, ezért szeretném visszaállítani 512 Megára a memória foglalást. Amiket idáig próbáltam:
1.) BIOS frissítés.
2.) BIOS-ban nincs lehetőség a video VRAM-ot állítani.
3.) Win11 újratelepítve, de már ez első induláskor 2 Gigát foglal.
4.) Win11 grafikus beállításai között csak megjeleníteni lehet a memória kiosztást, de módosítani nem.
5.) Radeon Software frissítve, szintén csak megjeleníteni tudja.
6.) MyAsus alkalmazásban sincs lehetőség.
7.) Google, Microsft, Reddit, ChatGPT felületeken nem találtam megoldást.
8.) Regedit sem jött be: HKEY_LOCAL_MACHINE, Software, AMD, UMD, DedicatedSegmentSize=512
9.) Energiagazdálkodási profilokban sem találtam állítási lehetőséget. -
teptep
őstag
válasz
laci666
üzenetére
Első körben az X1502ZA support lapról kell minden drivert feltenni. Ezeket már próbáltad? Különösen az ASUS Precision TouchPad Driver-t. Amúgy ezek mind Win11 driverek, mert a laptopodnak nincs Win10 támogatása. De ha szerencséd van akkor ezekkel is működhet. Ha nincs, akkor a felkiáltójeles eszközök hardver azonosítóira (például: PCI\VEN_10EC&DEV_8168) kell egyenként rákeresni. És ha már ilyen döcögős a telepítés, akkor célszerűbb lenne egyből a Win11-et rátenni, hogy később ne kelljen frissíteni.
-
teptep
őstag
válasz
crea1984
üzenetére
Szerintem célszerű lenne megnézni hogyan viselkedik:
1.) Csökkentett módban
2.) Indítás parancssorban
3.) Win telepítő pendrájv, Számítógép javítása, parancssor
Nem biztos, hogy segít is bármit, de érdekes lenne megtudni, hogy felpörög-e a proci valamelyik üzemmódban? Én a CPUZ-vel próbáltam ki, mert a kedvenc Aidám nem működik a korlátozott üzemmódokban. A procim alapsebessége 3000, turbója 4100 Mhz. Ezeket tapasztaltam:
Oprendszer töltéssel: 1200-3000(alap)-4100(turbó) MHz
Oprendszer akkuról: 800-1200-3000 MHz
Csökk. mód töltéssel: 3000 MHz fixen
Csökk. mód akkuról: 3000 MHz fixen
Parancssor töltéssel: 4100 MHz fixen
Parancssor akkuról: 1200-4100 MHz
Pendrive töltéssel: 4100 MHz fixen
Pendrive akkuról: 1200-4100 MHz -
teptep
őstag
válasz
Lalikiraly
üzenetére
A MyASUS Battery Health Charging alkalmazásban beállíthatod az akkutöltés üzemmódját:
1.) Full Capacity Mode
2.) Balanced Mode
3.) Maximum Lifespan Mode
Kiegyensúlyozott üzemmódban (Balanced Mode) leállítja a töltést, ha a töltöttség meghaladja a 80%-ot, és folytatja a töltést, ha 78% alatt van. Az 1-es pontban 100%-ra, a 3-asban pedig 60/58%-ra tölt. -
teptep
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
- Mennyibe fog kerülni a Steam Machine?
- Kuponkunyeráló
- Intel Core i7-5xxx "Haswell-E/EP" és i7-6xxx "Broadwell-E/EP" (LGA2011-v3)
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Okos Otthon / Smart Home
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- Spórolós topik
- Konzol Screenshot
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- Azta! Dell Latitude 7440 -65% Üzleti Profi Fémházas Ultrabook Laptop 14" i7-1365U 16/512 FHD IRIS Xe
- 184 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5090
- 183 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5090
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3172, 100% Akksi
- Lenovo Legion Y540 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i7 9750H - 16GB - 256GB SSD+1TB HDD - Win11 - GTX 1660 Ti
- Playstation 4 Fat 500 GB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3844, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

)