Új hozzászólás Aktív témák

• joekiss

csendes újonc

Üdv mindenki :)

Adott a régi gépem, egy Asus K53e,10 éves. Arra gondoltam, hogy kicsit belenyúlok,és irodai használatra jó lesz, mivel kényelem szempontból jelen állapotában is köröket ver az újonan vett irodai Lenovora sajnos. Nem nagyon értek a hardveres mókoláshoz,de eddig három szervízben vettek hülyére az egyszerű melegedés + kikapcsolás gonddal, szóval inkább kínlódok magam :D megpróbálom pontokba szedni a kérdéseimet,köszi szépen,ha valaki tud segíteni :)

1. A melegedés gondot úgy tűnik, sikerült megoldani egy takarítás+mx4 kombóval.Első nap még eléggé melegedett pasztázás után, de azóta kezd beállni (bár még komolyabb használatra nem fogtam), a kikapcsolás gond megszűnt. A GPU-nál viszont valamilyen thermal pad van,nem paszta, ami két darabra vált, amikor levettem a tetejéről a fémet.Ezt is illene kicserélnem? Visszaillesztettem szépen, de azért idegesít :F

2. Windows 10 van a gépen, elég lassú (csodálkozom, hogy ezen a konfigon egyáltalán megy...), és vannak driverek amiket nem tudok feltenni, mert nem kompatibilis... Lehet ezzel valamit mókolni,vagy vissza kell tegyem a win7et?

3. Mekkora max ramot bír el ez a gép, és milyen az ami jó bele biztos?

4. SSD-re szeretném cserélnia HDD-t, itt mire figyeljek? Van-e arra valami trükk, hogy a gyári HDD-t külső,usb hdd-nek tudjam használni a csere után? (nem szeretném a gyári dvdrom-ot kivenni)

(tudom, a 3-as és 4-es pontnál google a barátom, de azért jól jön a szakértő tanács, kezdőként el lehet ebben veszni csúnyán :D )

5. Ha eljutok a hdd+ram bővítés/cseréig, és túlélem :D akkor már lehet,lőnék bele egy erősebb procit is... Utána olvasgattam,jól értem,hogy pl.: Intel® Core™ i5-2450M - ez jó lenne bele? Ha jól tudom, ebben a gépben nincs fixen rögzítve a proci (ha mégis,nem bajlódnék vele).

Köszi szépen előre is :DD

Ezek az alap infók Speccy appból:

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés