Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• meri

aktív tag

Üdvözlet! Adott egy új Zenbook (UM433DA - Ryzen 7, 8GB, NVMe), ami sokszor nem ébred fel sleep-ből. Reagálnia kéne a kinyitásra és a power gomb rövid megnyomására is, de nem teszi (a kis status LED továbbra is csak villog).
    Amiért nem konzisztens a hiba és nehéz levadászni: olykor-olykor rendben működik, vagy néhány siekrtelen próba után egy idő után mégis felébred, pl. 7-8 kinyitás után , vagy gombnyomásra. BIOS friss, AMD és Asus driverek a legfrissebbek, Win10 update-ek fent. Mindegy, hogy a töltő rajta van-e.
    Az egyedüli megoldás ilyenkor a Power gomb hosszan történő benyomása, ami ugye egy kikapcsolást kényszerít ki, ami után már nyilván be lehet kapcsolni. A hibernálást ki van kapcsolva, nem akarom használni. Próbáltam 1-2 registry trükköt, amiket fórumokon olvastam, de nem segítettek (pl. "Conencted Standby" kikapcsolása). Garanciás a cucc, de pont ezek a fajta hibák, amikre azt szokták írni, hogy alaplapcsere volt, meg újrarakták a Windows-t (na ne már...), de nem segített semmi sem, mert ugyan naponta többször előfordul, mégis a teszteléshez hosszab idő kell (pl. egy szervizben is).
    Természetesen ha nem találok megoldást, viszem a szervizbe, de nem tudom elképzelni, hogy ennek ne lenne megoldása. A 3 éves Lenovo T470p-m pl. egyszer sem csinált ilyet. Hardveres hiba lenne? Esetleg hibás driver, vagy Winfos hiba? Programozó vagyok, és k.ra idegesít, hogy egy ilyen f.ság miatt kell szívni folyamatosan... mintha az autód néha beindulna, néha nem - és persze pont akkor nem, amikor a már az oviból rádtelefonáltak, hogy elfejetettél elmenni a gyerekért :)
    Bármilyen ötletet szívesen fogadok, köszi előre is.

Új hozzászólás Aktív témák