- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Csak a profit - emberélet nem számít
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Blue Eagle
őstag
válasz
kovaripeti #17599 üzenetére
Ez Acer nem pedig Asus, persze ez most nem annyira lényeges. Elég súlyos a dolog amint látni. A porszívó gégecsöve ekkorát üt?? Hüü...
-
kovaripeti
aktív tag
-
Roland93
aktív tag
Ahhoz hogy az fn+10 és fn+f11 billentyű kombinációt (hangerő csökkentés/növelés) működésre bírja mit kell letöltenem?
Asus X551CA
-
tothem79
csendes tag
válasz
Blue Eagle #17594 üzenetére
Sajnos ugyanazt.
-
tothem79
csendes tag
Hello! Egy ASUS G1S laptopom van, a tegnap esti leállítást követően ma már csak úgy hajlandó elindulni, hogy a monitort nem kapcsolja be, mintha a videókártya nem működne. Jól sejtem, hogy meghalt a kártya vagy lehet orvosolható hiba is?
-
Roland93
aktív tag
válasz
Blue Eagle #17591 üzenetére
Sikerült! Köszönöm!
-
Roland93
aktív tag
válasz
Blue Eagle #17589 üzenetére
Sikerült!
És az nem tudjátok, hogy a touchpadhoz milyen drivert kell letöltenem, hogy működjön a kétujjas görgetés stb.
Már egy csomót le szedtem de egyiket sem fogadja el. -
Blue Eagle
őstag
(#17588) Roland93
Nekem K55VJ notim van, Qualcomm Atheros AR9485WB-EG Wireless Network Adapter kiséretében. Ezt a Win 7 gond nélkül felismerte és kezelte magától. (ha jól emlékszem. már régóta Win 8 van.)
Minden kedves fórumtársnak Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kívánok!
-
Roland93
aktív tag
Sziasztok!
Asus X551CA típusú gépem van windows 7-el, hogyan tudok csatlakozni a wifi hálózatra?
-
-
szpali
addikt
-
Roland93
aktív tag
Sziasztok!
Vettünk egy Asus x551ca típusú laptopot. Lehetséges rá Windows 7-et rakni? Mert az Asus honlapján csak a Windows 8-at írjak.
Fel raktam rá a Windows 7-et de sehogy sem jó a internet. Valami megoldás ? -
lukgab
tag
Sziasztok
Valaki tud segíteni, hogy miként lehet élesíteni azt, hogy a processzor nagyobb Ghz en üzemeljen játék közben? Azt olvastam valahol, hogy van ebben Intel Turbo Boost, amivel akár 2,7 Ghz re is felmegy a CPU. Hogyan lehet ezt elérni / lemérni, hogy tényleg megvan-e, mert kevesellettem natívban a 30fpst low grafon Battlefield 4 ben.
Köszönöm.
-
-
Mr.Skynet
senior tag
Sziasztok!
Gondoltam írok egy ilyen kis szösszenetet, hátha valakinek még jó lehet ez valamire a jövőben.
Asus x550cc, Core i3-3217U, Dual 2*4GB DDR3 1600Mhz CL11, Nvidia GT 720m 2GB DDR3 64bit, Ocz Agility 4 128GB SSD
Nézzétek el nekem, hogy én még mindig 3dmark06-ot használok.
Csupán kíváncsiságból meglestem, hogy kb. mennyit változik az alap 4 @ 8GB és Single @ Dual Ch. bővítéssel az integrált Intel HD4000 teljesítménye.
Ez pedig a dedikált Nvidia GT 720m kártya nem túl fényes eredménye:
Esetleg tudja valaki, hogy mi a helyzet a Win8 körül forgó talán egyetlen tényleg értelmes újításnak, hogy állítólag képesek lesznek majd együttműködni valami módon az Intel és Nvidia vga kártyák, vagy ez csak pletyka
-
Nevil2
tag
Üdv!
Holnap megyünk laptopot vásárolni a páromnak (Pécsett). Számára "természetesen" az esztétika a döntő, én erőltetem a teljesítményt. Max. 150k a lélektani határ. Jelenleg két készüléket néztünk ki: HP Pavilion 15 és egy piros ASUS X550.
A felhasználás elsősorban netezésre, filmekre, zenére és szövegszerkesztésre korlátozódik. Néha egyszerűbb (pl. tárgykeresős) játékra (vagy nyaraláskor némi betevő WoT)
SSD-re az ár miatt nem költenénk, telepített Win8 viszont kell.
Tesztek alapján nem világos, hogy az AMD kettős GPU vagy az i3+GT720 megoldás az előnyösebb?Előre is köszönet a válaszokért!
-
attisbela
újonc
helo mindenkinek lenne eggy asus 73s laptopom le van zarva a biosa nem tudom mit csinalhattak vele ha valakinek lenne ebbe a fajta lapiba biosa vagy hibas alaplapja amirol meg mentheto a bios chip megkoszonnem!
-
nussa5
aktív tag
válasz
The IT guy #17568 üzenetére
A gépedhez az X550CC windows 7 drivereit tudod telepíteni. A vga részről csak az inteles kell a notidhoz, mert abban nincs dedikált kártya.
-
szpali
addikt
válasz
The IT guy #17568 üzenetére
Szia, én év elején K75VJ-T2065D-t vettem és a boltban is mondták, hogy nem lesz hozzá W7 driver, de valamelyik hasonló hardver konfigos változatának driverei tökéletesen jók hozzá
ha jól emléxem valamelyik N75 driverei voltak jók hozzá
mazsolázgass a nasonló hardveres modellek között, hátha megtalálod
-
The IT guy
tag
Sziasztok! Tegnap vásároltam 2 darab ASUS X551CA-SX016D típusú notebookot operációs rendszer nélkül, és sajnos későn vettem észre, (miután feltelepítettem a Win 7 64bit prot) hogy csak Windows 8 Driverek vannak hozzá. Az ASUS honlapján szintén csak Win 8-at lehet kiválasztani a driverek letöltéséhez. Valaki találkozott már ezzel a géptípussal, vagy esetleg hasonló problémával? Hol tudnék esetleg a gép hardvereinek megfelelő drivereket találni? Vagy mit tudok ebben az esetben tenni? Mindenféleképpen ragaszkodnék a Windows 7-hez
Előre is köszönöm a segítséget!
-
woodpaul
őstag
Sziasztok,
Van itt esetleg valakinek N550-je? Érdekelnének tapasztalatok.
Nézegettem az LF típust, tudtommal az is Full HD-s. Photoshophoz, webprogramozáshoz kéne elsősorban. -
zitromz
tag
Hali!
100-110 körül milyen notebookot ajánlotok általános célra?
Játék nem igazán számít.
Előre is kösz a választ! -
-
-
válasz
laposonly11 #17559 üzenetére
Info
ExpressCard 1.2 PCI Express mode: 2500 Mbit/s
ExpressCard 2.0 PCI Express mode: 5000 Mbit/s
USB3: 4800 Mbit/s
PCI Express 2.0 (×1 link): 5000 Mbit/s
AGP 2× : 4266 Mbit/sSzóval ennek megfelelő sebességet lehet a külső kártyától kapni.
-
PAtr0n
addikt
válasz
laposonly11 #17559 üzenetére
Azért nem egészen ilyen egyszerű a dolog, az USB-s csatolás meg egyenlőre eléggé gyerekcipőben jár.
Tessék ezt a topicot olvasgatni: eGPU -
laposonly11
senior tag
válasz
Blue Eagle #17543 üzenetére
Elírtam itt lényegében nincs modding csak pci-e kártya foglalatba tudsz dugni egy asztali VGA-át persze ahhoz kell egy asztali táp is úgyhogy kicsit ronda a végeredmény de asztalon senkit sem zavarna. Állítólag készülnek/tek usb 3.0 megoldások itt bár érdekes lenne azon keresztül a sávszélesség?!
-
testi
csendes tag
Sziasztok!
asus X550CC laposnál megtudja valaki mondani, hogyan tudom a mikrofont működésre bírni? Win7-8-al is próbálkoztam. Elvileg a driver jól van telepítve hozzá, mégsem mükszik. Bárkinek valami tapasztalata?
-
omarion23
tag
Sziasztok!
Adott egy K53SC SX073D típusú lapos, Intel Pentium B940-es procival.
Namármost.. a k53sc sorozatnak van i5-ös verziója is. i5 2430m vagy 2410m-mel.
De most nézem, hogy van i7-es is. i7-2630qm vagy i7 2670qm procikkal.Lehetne-e cserélni i5-re, vagy esetleg i7-re a jelenlegi procit?
Ha igen, akkor csak szimpla "ezt kiveszem, azt berakom" módszerrel, vagy esetleg állítgatni kellene valamit valahol?Szépen megfogalmaztam
Meg a másik kérdés, hogy érdemes lenne-e befektetni? vagy inkább cseréljem le egy az egybe a notit?
Köszönöm előre is
-
bads1
aktív tag
válasz
Kicsirics77 #17551 üzenetére
És ilyet hol csinálnak, hol vizsgálják be? Bármelyik szerviz?.. Nem hiszem hogy mindenhol értenek a forrasztáshoz.
-
bads1
aktív tag
Üdv
ASUS F5M-AP45 gépnek szarakodik a tápja, valszeg kontaktos. Ötlet hogy hol tudnék kukázni hozzá egy másik tápot? Esetleg olyat ami kompatibilis vele. 5-6 éves gép kb, rákerestem de nem nagyon találok.
-
PAtr0n
addikt
Végre megcsináltam a notim (N53SV), a 2 hónappal ezelőtti szétzúzásból végre új életre kelt
Kapott új kijelzőt, új bill-t, és egy úttal egy Kingston V300 SSD-t, plusz optibay-ben egy 500Gb-s Seagate HDD-t. Nem semmi mennyivel gyorsabb a rendszer, az asztali gépemben is SSD van (Samsung 830), de a noti most azt is lepörgi. Mondjuk az asztali csak Sata2-t tud, a noti meg 3-mat, ez érződik is, ill. a benchmark eredmények (Crystal Disk Mark) is alátámasztják. Viszont aki hosszú távon SSD beszerelésén gondolkodik, ha a Kingston mellett teszi le a voksát, inkább KC300-as szériát tegyen bele, annak jobbak a fogyasztási mutatói, direkt laposokhoz van optimalizálva. -
Lujza1978
tag
Sziasztok,
Ma egyik kollégám vásárolt egy Asus X550C notit free dosal olyan problémája van hogy telepíti a W7-et felmegy szépen és amikor először újraindul akkor utána már nem bootol be a win további telepítéséig csak az asus logóig jut és ott megáll a biosban AHCI-n van a kapcsoló.
Valakinek javaslata.
Előre is köszönöm
Üdv
-
-
-
Barát13
újonc
ASUS X550CA win 7 telepítés után ujra indul a telepítés mi lehet az oka?
-
Blue Eagle
őstag
válasz
laposonly11 #17542 üzenetére
A moddingot kevesen kultiválják.
-
laposonly11
senior tag
válasz
lackopetyko1 #17532 üzenetére
Max. szerzel egy külső vga-t és minimális moddinggal gémer laptopod lesz!
[link] -
lackopetyko1
csendes tag
Köszönöm a választ.
Akkor még tovább keresgélek. -
válasz
krisztyann #17538 üzenetére
Mára már szerencsére szabványos lett az előlapot felfogatása. Úgyhogy nyugodtan veheted bele bármelyik SATA-s eszközt.
-
krisztyann
tag
Sziasztok!
Egy Asus K52JR-SX116D laptopba szeretnék DVD írót cserélni.Tudtok ajánlani vmit amire feltudom tenni a gyári előlapot?Előre is köszönöm!
-
-
choco01
addikt
Szaisztok!
Mi a véleményetek az alábbi notebookról?
Elsősorban AutoCAD, grafikai programok, esetleg videók vagdosására kéne.
Fontos hogy jó minőségű legyen, nem tudom mennyire megbízható az ASUS jelenleg.. -
válasz
Inkább gyengébb CPU-val és erősebb GPU-val vásárolj gépet. Az i7-es 128bit-es HD4000-ese majdnem tud annyit mint kis 64bit-es GT720M. Válassz GT740M-el szerelt gépet, az már elég (némi kompromisszumokkal) a legtöbb játékhoz
-
válasz
Játékra csak közepes teljesítményű a gt720, vagy inkább alatta.
-
lackopetyko1
csendes tag
Sziasztok!
Gépvásárlás előtt állok és szeretnék segítséget kérni. Egészen pontosan ASUS X550CC-XO247D-röl lenne szó. Egész jó kis konfigurációja van (legalább is nekem annak tűnik). Játékra lazább szerkesztőprogramokra használnám.
konfig:
Intel® Core™ i7-3537U Processor (4M Cache, up to 3.1 GHz)
8GB DDR3/1600MHz memória
1TB HDD meghajtó
NVIDIA® GeForce® GT 720M 2GB
Mindez kb. 200eArra lennék kíváncsi hogy hozzáértő szemmel milyennek tűnik a vas, ár/érték, játékok, alkatrészek stb.
A segítséget előre is köszönöm. -
asyzard
újonc
Üdv.
Egy Asus x550ca notebookra próbálok feltelepíteni win7 os-t,
de sehogy sem sikerül bootolnom. A biosban nem találok, sem
secure boot sem launch CMS opciót.Valaki tud segíteni ezzel kapcsolatban?
-
-
törölt tag
válasz
Kicsirics77 #17528 üzenetére
Igen, azt én is láttam.
De tudjuk, hogy support néha téved vagy nem oszt meg mindent a felhasználókkal.
Ezért gondolom a kérdés is arról szól, ha valaki már próbálta esetleg.
Nyilván ha van neki egy fölösleges 8GB-os modulja, betenné és már tudná is a választ, de jelek szerint nincs.Mondjuk a HP 4530 probook notimnak 2 slotja van, AIDA szerint max. 16GB amit kezelni tud a rendszer, de a support szerint ez max. 8. Tehát 2x4.
Nem tudom, hogy a 16-hoz eleve 4 slot kell-e, de feltételezhetően igen. -
-
törölt tag
válasz
Kicsirics77 #17525 üzenetére
A kérdés azért fontos, mert itt 1 slot van a gépben.
-
<Mateus>
tag
Sziasztok.
Olyan kérdésem lenne, hogy nekem van egy Asus x54hy-sx002-es típusú laptopom, elvileg csak 4gb memóriát kezel, van olyan aki próbálkozott 8gb-ot belerakni?
-
alfa20
senior tag
válasz
800.henrik #17517 üzenetére
Az N55SL drivereit tedd fel, arra adtak ki Win8-ast, ugyan az a két gép csak az az takarékos változat.
nekem is ezek a driverek vannak fent, jobbak mint a Win7-esek. -
válasz
800.henrik #17517 üzenetére
Persze, megy a Win8 a Win7-et driverekkel is
Csak arra ügyelj, hogy 32-32 bit-es legyen, vagy 64-64 bit-es legyen amit letöltesz.
-
bandiie
aktív tag
válasz
Kicsirics77 #17518 üzenetére
nincs most időm szétkapni, talán majd a hétvégén. meg lehet csak venti csere lesz ebből...
mindenesetre köszönöm.kereslek majd privátba, ha úgy alakul.
-
800.henrik
senior tag
Sziasztok, Asus N55SF-re lehet Windows 8-at telepíteni?
Csak Win7 driver van hozzá
-
bandiie
aktív tag
válasz
Kicsirics77 #17515 üzenetére
Szóval a teljes modul, csak hűtőborda nélkül? Meg is válnál tőle?
-
bandiie
aktív tag
EBBE milyen ventit vegyek, meg honnan? Ki lehet benne cserélni igaz?
-
Blue Eagle
őstag
A Win sok videó vezérlőt el tud kezelni, mert a driver kabinetben megvan az adott meghajtó. De ez az elkezelés a teljesség igénye nélkül tud csak megtörténni. Éppen azért, hogy ilyen dolgokat mint a TV kimenet maradék nélküli kihasználása is megvalósíthatóvá váljon, szükség van a gyári, azaz a gyártó (jelen esetben a Sys-es) driverére. Ekkor általában egy interaktív felületen tudod elérni a vezérlő valamennyi beállításait, köztük a TV kimenetét.
Az, hogy telepítéskor az nyehegi ki a Win, hogy a telepítendő régebbi a meglévőnél, azzal ne foglalkozz! Folytasd a telepítést nyugodtan.bye
Blue Eagle -
bandiie
aktív tag
válasz
SeniorTilla #17510 üzenetére
hát igen, velem is fordult elő hasonló még anno az asztali gépem tápjánál. csak sajna itt nem olyan egyszerű utánajárni a dolognak. most néztem a szétszerelési útmutatót, jobban szét kell kapni mint gondoltam.
-
Zedpc
újonc
Üdv mindenki!
Most inkább a régi motorosokat kérdezem, egy őskövület ügyébenVan egy Asus p3-as laptopom (A1300 series a típus a címke szerint), amit szeretnék rákötni TV-re. 7 pines S video kimenettel rendelkezik a laptop, én egy 4 pinessel kötöttem össze a tv-vel, de elvileg képet kellene adnia. A probléma a következő: nincs a képernyő beállításoknál opció másik képernyőre, csak az 1-est látja. A drivere az alap, amit a Win xp tett fel hozzá. Ezen kívül kiválóan működik vele. Az aida 64 szerint egy SiS300-as videó kari vagy benne. Driver frissítést több módon próbáltam: gyártó oldaláról, drivertuner, típus alapján keresni, de amiket találtam a windows szerint nem újabbak, vagy az egyik például azt mondta, hogy indítsam újra a gépet telepítés előtt, de utána ugyanezt írja. Van valakinek valami ötlete, esetleg egy jó program tipp ami segít észlelni az S video kimenetet?
-
-
bandiie
aktív tag
Üdv!
Van itt egy K53SV, ami délelőtt halkan kerregni kezdett. Párszor megkocogtattam kicsit az ujjammal a touchpad környékén, mire sokkal hangosabb lett. Tovább kocogtatva hol teljesen elhalkul, hol újra hangos lesz.
Jól gondolom, hogy ezt nem kosz okozza, hanem csapágyas lett a venti és cserélni kell?
-
válasz
KillHates #17506 üzenetére
Na igen. Pont ez a baj vele, hogy az olyan júzereknek készült, akik ilyenek, mint írtad. Ezért vagyunk mi felháborodva, és ezért nem tetszik.
Ha fejlesztés, akkor legyen fejlesztés, és ne visszafelé népbutítás...
Persze úgy lehet eladást növelni (merugye növelni kell) ha nem a zészérvek, hanem az eladási statisztikák határozzák meg, milyen legyen az új. Majd meglátjuk mi lesz, és tovább röhögnek-e mekintosék
-
800.henrik
senior tag
válasz
800.henrik #17359 üzenetére
?
-
válasz
laposonly11 #17501 üzenetére
Azért sikerült bár marhaságot itt összehordanod
De azért meg kell hagyni, a Win8 a jövőbe mutató, és a klasszikus Windows idővel le fog köszönni...
Olvastam, vagy valamelyik fejtágítón (agymosón) hallottam, hogy olyan júzereket ültettek le gép elé, akik nem igazán gyakorlottak a számítástechnikában (el nem tudom képzelni kik lehettek azok; talán valami nyugdíjas otthont és egy bölcsődét látogathattak meg, a harmadik világban, vagy a Marson
) és kipróbáltatták velük a Win7-et és a Win8-at. Természetesen osztatlan sikert aratott a METRO. És meg kell, hogy hagyjam, teljesen jogosan; a mai napig pár ügyfelemnek gondot okoz a dupla klikk (többek között a nyugdíjas édesanyámnak is) és az, hogy be kell zárni az ablakokat amiket nem használunk (általában tálcára teszik, utána meg nem tudják kikapcsolni a gépet) A METRO-val ilyen gond nincsen; megkérdezem őket hogy mit szeretnének; szkájpotot, krómot, jutyúbut, empéhármat, véelcét és az elmaradhatatlan pikazát az unokákat nézegetni
Ezeket kirakom a kezdőképernyőre és felhőtlen a boldogságuk!
-
válasz
A felhőszolgáltatás használatát azért mindenki gondolja meg, ez az egyik legnagyobb parasztvakítás az egészben. Tárold a személyes adataidat olyan helyen, ahol bárki hozzáfér, ha akar (nem a júzerek, hanem a hatóságok, stb.)...
-
- = Zk = -
félisten
válasz
halott Win7?.. az XP-t nem tudja elengedni a Microsoft, milyen halott W7?!
-
laposonly11
senior tag
válasz
szcsaba1994 #17502 üzenetére
-
szcsaba1994
tag
Sziasztok!
ASUS X502CA-XX086-ról van valami tapasztalatotok? 90.000-es árkategóriában kerestem notebookot, ez tűnt a legjobbnak. Internetezésre, filmnézésre lenne használva minimális játékkal (sims 3) -
laposonly11
senior tag
válasz
PAtr0n #17493 üzenetére
1. gyorsabb minden tekintetben, DirectX11.1 stb...
ugye az már eleve egy válasz hogy egy halott win7 alá(lassan már fél éve) már nem jön semmi támogatás kivéve a biztonsági toldozgatás foldozgatás ..
2. mint előbbi válaszomban win7 asztalt telepítesz a win8 ra és tessék nincs csempe.
3. alapból beépített tömörítő program, virtuális DVD kezelő, ingyen felhőtárolás, (közeljövőben az corei prociba integrált kártyát lehet majd használni a dedikálttal együtt, remélhetőleg nyomást gyakorol az intel/nvidiára a Mantle API ) stb..
persze ha neked csak office, e-mail, explorer, zene-film szintjén kell a gép akkor akár XP-vel is nyomulhatsz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- E-roller topik
- Facebook és Messenger
- Formula-1
- Filmvilág
- További aktív témák...
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PLUS GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Kimaxolt verzió! - 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070, 1TB SSD, 64GB
- Napi 1000 -ft tól elvihető RÉSZLETFIZETÉS BANKMENTES MSI Cyborg 15 A13VE
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest