Hirdetés
- Cybertruck Taipeiben
- Digitális Állampolgárság Program
- Alsó-Középkategóriás Gamer konfig, 2024 őszén
- Filmek / Sorozatok 2024/2025
- Garasoskodás
- Samsung PRO Ultimate microSDXC 512GB (MB-MY512SA/WW) a Galaxy A5x-be
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr.Skynet
senior tag
Sziasztok!
Mostanában bárhová nézek mindig valami garanciális dolgokba futok bele és azokat olvasgatom, viszont még sose próbáltam kideríteni, hogy a gyártó szerint mennyi gari van a gépemre...
Szóval felnéztem az Asus RMA oldalára és bepötyögtem az notim SN azonosítóját. Közli velem, hogy OK és hogy passzol-e a típus, aztán lehet megadni a vásárlás dátumot stb-stb. Nem akartam végig zongorázni az egész kérdőívet, nehogy kijöjjön tévedésből a futár.
Ki lehet deríteni valahogy, hogy mennyi a gari, vagy telefonálgatni kell valamerre, esetleg mail-t írni mondjuk Fix-éknek
-
Mr.Skynet
senior tag
válasz petrson #17899 üzenetére
Nálam csak az "új verziós" chrome alatt őrült meg a touchpad görgetés, ha Nálad is ez van, akkor az nem a géped / drivered hibája. Erről a problémámról írtam a Chrome fórumba is, próbáltunk ezt-azt, kisebb nagyobb sikerrel, de végül kénytelen voltam downgrade-elni a jól működő 31-es verzióra a Chrome-ot. Most is ezt használom letiltott frissítéssel, aztán majd ha olyan lesz a kedvem kipróbálom, hogy javították-e a hibákat, bár az új Chrome hibáit nem hinném, hogy 1-2hét alatt kipipálják, akkoriban ilyen válaszokat kaptam [link]
-
Mr.Skynet
senior tag
Jelenleg X550CC gépem van. Tud valaki valamilyen trükköt, hogy az SRS Premium Sound progi működjön ezen a notin is Egy Realtek alc270 hangkártya van a notiban és noti hangszóróval még csak-csak, de fülessel én inkább úgy fogalmaznék, hogy kifejezetten idegesítő a hangja. Konkrétan a magas hangok nemtom hol vannak, nem igazán sziszeg szépen, mintha 8-10khz-től felfelé nem adna ki semmit. A közép tartomány az úgy ahogy elfogadható, de a mély az megint csapni való, nem az a lágy de mégis erőteljes gatyaletépő mély, hanem inkább a kopogó, nemtok rá mit mondani gagyi. Mintha szoftveresen direkt elkaszálnák az alsó-felső frekiket. A Realtek driveres EQ lehetőséggel játszottam több jól ismert zene társaságában, ez nem nagyon hozott pozitív eredményt.
A volt K52JR gépemben sem volt egy csúcs hangkártya az asszem Conexant Cx20585, de mégis ég és föld a kettő, és mivel egyébként azzal is plusz csodát tett az SRS Premium Sound-os kis progi, ezért jutott eszembe, hogy talán erre a gépre is rá lehet mókolni valahogy. Csak itt most nekem azt mondja ugye, hogy nem támogatott a gépem / hangkártyám. Minden megy, csak az SRS Labs köpköd rám. Tény, nincs a gépen SRS felirat mindenhol stb. de esetleg nincs valami trükk erre? Most a régi szép időkből valami rém egyszerű .inf fájlokba írjunk bele okosságokat megoldásokra gondoltam
Bárkinek bármi ötlete van ne fogja vissza magát, köszi
Szerk.: kraftwerkhu: az adatlapja szerint ASUS K55VJ-SX259D gépe van, tehát 2db usb 3.0 portja is van elvileg.
[ Szerkesztve ]
-
Mr.Skynet
senior tag
válasz Blue Eagle #17877 üzenetére
Szia! Attól, hogy usb 3.0 egy pendrive, az nem jelenti feltétlenül azt, hogy az gyorsabb is lesz (főleg írásban).
Nézz utána, hogy a pendrive-od pontosan milyen típus és keress rá, hogy milyen írás / olvasás sebességek várhatóak el tőle. -
Mr.Skynet
senior tag
Húha, talán néhányan félreértették amit írtam. Biztos ami biztos kifejtősebb leszek:
Csupán arra gondoltam, hogy feleslegesnek tartok egy olyan dedikált nvida megoldást egy gépben, ami alapjáraton gyengébb, mint ami már amúgy is benne van a prociban --> erre utaltam, hogy csak egy felesleges plusz hőtermelő / fogyasztó az a 610m, nem az i7 -nek a 45W TDP-jével van bajom.
Nem azt mondom, hogy ne i7-et vegyen játékos felhasználásra, meg nem is azt, hogy ne vegyen dedikált vga-s gépet, mondván az i7-be integrált HD4000 mindenre elég, szó sincs erről.
Én csak azt mondom, hogy a dedikált nvidia 610m megléte teljesen értelmetlen (raktárseprésnek biztos jó a gyártóknak ) egy olyan gépbe, amiben van egy i7-es procc és az abban lévő HD4000 tuti körbealázza a 610m-et. Már csak azért is, mert simán a DC memória is 128bit lesz amit megkap az a HD4000, az ilyen 610-710-720 stb Nvidiák meg gyengélkednek a 64bit memó busz miatt is miközben szegények a hajukra kenhetik az 1-2GB dedikált memójukat is. Erről korábban írtam is egy kis szösszenetet, hogy mennyit dob a DC megléte a HD4000 megoldásokon. Pedig nálam ez csak egy kis gagyi i3-3217u procival lett próbálva, nem egy értelmes 4 magos i7-el, amiben ugye az integrált igp is erősebb.
Én egyébként simán elégnek tartanék egy 2 magos i7-et vagy egy korrektebb i5 procis notit, mondjuk minimum egy 740m-el ha már eddig csak nvidiáról beszéltünk. Nem vagyok AMD barát, de ott talán még jobb párosítások is kijöhetnek vga teljesítményt tekintve.
[ Szerkesztve ]
-
Mr.Skynet
senior tag
válasz Pknerd12 #17822 üzenetére
Hali! Ajajj, hát én nem vagyok képben azzal, hogy melyik játék mennyire gépigényes, de szerintem teljesen felesleges abba a gépbe egy 610m-es nvidia is, csak egy plusz fogyasztó / hőtermelő az egyébként is 45W TDP-s proci mellé. Ha a többiek azt mondják, hogy elég a vas az igényeidhez, szerintem akkor is inkább nézz olyat, amiben nincs az a "dedikált" vga, mert ez a dedikáltnak nevezett 610m-es isten csapása, gyakorlatilag gyengébb, mint ami abban az i7 prociban van.
-
Mr.Skynet
senior tag
-
Mr.Skynet
senior tag
válasz Blue Eagle #17689 üzenetére
HL-DT-ST DVDRAM GU71N van a gépben.
Ilyen Asus módra kéne a fegyvereket is tervezni, nem lennének háborúk. Úgy kellene kialakítani őket, hogy amint a kezedbe veszed, 99% eséllyel akaratlanul a ravaszt is meg tudd húzni... opsz, máris -1 ember, mert a kollégát ki is lőtted
[ Szerkesztve ]
-
Mr.Skynet
senior tag
válasz Mr.Skynet #17684 üzenetére
Kész - elegem lett, ma reggel kicsapta a biztosítékot a gombocska most biztos páran fogják majd a fejüket, de még mindig jobb megoldásnak találtam az alábbi módosítást, mint, hogy egy óvatlan pillanatban én vagy a párom letörjük a fenébe az egész dvd írót a gépről. Próbáltam szoftveresen megoldani, letiltani a dvd írót az eszközök között, bios-ban mókolni stb. de az eredmény eléggé 50%-os volt, szóval nem maradt más választásom.
Tálca kinyit - gép kikapcs - fejre fodít - akku kiszed - dvd írón a nagy fém takaró lemezke eltávolításához tűhegyes csavarhúzó erősen ajánlott, ha nem akarunk szerelési nyomokat hagyni a csavarokon (gari!) az 5db csavart szépen ki kell csavarni, a kis fém takaró lemezt (nagyon vékony) nagyon óvatosan el kell távolítani, majd 3 pici + 1 nagyobb karmocska tartja a tálca előlapját. Az előlap levétele után a gombocska óvatos pici mozgatásokkal kipattintható a helyéről. Majd vissza mindent ugyan így.
Ha valaki ugyan ezt megcsinálná esetleg, akkor fokozottan figyeljen a tálca nyitó nyomógomb panelja mögötti apró mechanika nehogy széthulljon, továbbá az optikának a kis lencséire, tükreire még csak rá se szuszogjon, biztos ami biztos én tettem fölé egy kis celluxot, nehogy hozzáérjek vagy valami szennyeződés érje, míg szerelgetem.
Míg nem megy a Win, addig most egy fogpiszkálóval tudom nyitni a tálcámat, egyébként pedig a win asztalra tettem egy tálca nyitó kis scrip-et, így nem kell a gombokkal szívni a jövőben.
Set ovladani = CreateObject("WMPlayer.OCX.7" )
Set mechaniky = ovladani.cdromCollection
If mechaniky.Count Then
For i = 0 To mechaniky.Count - 1
mechaniky.Item(i).Eject
Next
End IfEzt kell mondjuk jegyzettömbbe bemásolni és elmenteni vbs kiterjesztésű fájlként. Ikont kitenni az asztalra és dupla klikk, voálá tálca kinyílik. Én legfeljebb havi 1x használom a dvd-rom -ot, szóval eredetileg ki akartam venni az egész meghajtót, csak ugye itt szét kellene szedni az egész gépet, tehát az 1 csavart kiszedem és kihúzom az egész meghajtót, sajnos ennél a típusnál nem megoldható.
teratti: nekem semmi problémám azzal, hogy 2db usb van csak, igaz az előző notimon 3db volt, de 3 év alatt talán 2x használtam egyszerre mind3-at. Azt mondjuk picit sajnálom, hogy ha már 2db usb van, akkor miért nem a gép 1-1 oldalán vannak, miért egymás mellett 1 oldalon. Jobb-bal kezeseknek is biztos jobb lenne, továbbá így a vaskos/széles usb cuccok egymás mellett el sem férnek.
NTonee: biztos meg lehetne találni a középutat , csak sz.rtak rá. Nálad szenvedni kell vele, nálam pedig a dvd író élete a tét. A fenti script-et Neked is javaslom, így nem kell szenvedned a tálca nyitó gomboddal, elég kényelmesen mondjuk az asztalon lévő ikonra kattintani.
-
Mr.Skynet
senior tag
Az X550 gép tulajokat kérdezném, hogy Nektek nem nyílik ki folyton a dvd író tálcája?
Nem hardveres problémám van, teljesen jó minden, a gondom a tálca nyitó gomb elhelyezésével / kialakításával van.
Konkrétan ha a fotelban, ágyban, ritkán az asztalon az egeret fogva... valami módon mindig sikerül hozzá érnem ahhoz a fránya gombhoz, tegnap este a takaró nyitotta ki a dvd író tálcáját.
Persze gyakran a nyitott kijelzős gépet a 2 szélénél fogva viszem a lakásban ide-oda, persze mire nyúlok rá jobb kézzel? Hát persze, hogy a bő 1mm-ert a gép oldalsó síkjából kiálló tálca nyitó gombra nyúlok.
Elég veszélyes tud lenni, pár napja észre sem vettem, hogy kinyílt az ágyban, a sötétben összecsuktam a gépet, elindultam vele 2 métert, hogy félre teszem az asztalra és a kicsúszó tálcát majdnem letörtem, csak a tálca kicsúszó hangja miatt azonnal mozdulatlanná dermedtem, hogy ez meg mi volt...Nem értem, hogy miért nem lehetett a dvd író előlapjába besüllyeszteni a gombot, ahogy a gépek 99%-ban ezt meg is teszik a gyártók.
-
Mr.Skynet
senior tag
válasz mabandi1 #17681 üzenetére
Hali!
Nem kell sorjában, egyből mehet fel a legújabb verzió.
Változás nem biztos, hogy lesz, sőt ha nem volt semmi problémád a géppel, akkor igazából az a jó, ha nem jön elő egy új hiba a frissítés után Elvileg rosszabb nem lehet az újabb mint a régi volt, ezt azt csiszolgattak valamin az újban, aminek jótékony hatását vagy észreveszünk vagy nem.
Nálam a 216-os volt gyárilag a gépen, a 217-esnél picit aggódtam, hogy mivel már nekem is (ahogy Neked is) Hynix 4GB modul van a gépben féltem, hogy majd valami baj lesz, mert az új bios-hoz ez van infónak csak "Update 4G Hynix SPD" talán én értem félre, de szerintem ez a memó időzítéseivel kapcsolatos valami javítás lehet. Memó sebesség mérés eredmények változatlanok, memó időzítések ugyan azok frissítés után és a géppel sincs semmi probléma nálam.Frissítés menete:
- tedd fel töltőre a notit és a biztonság kedvéért az akku is legyen a gépben, nehogy áramszünet legyen update közben, mert akkor aztán nagy sírás lesz a vége.
- a biztonság kedvéért amennyire lehet ne fusson semmi más program
- letöltöd a 217-es bios fájlt és kicsomagolod, a továbbiakban a fájlt ne piszkáld!
- a Windows BIOS Flash Utility programot letöltöd, kicsomagolod és telepíted.
- a telepített progit elindítod, szépen betallózod neki a korábban kicsomagolt bios fájlt és ki is fogja írni a progi, hogy melyik verzió van a gépeden és melyiket fogja feltenni. Van asszem 3 állapot jelző csík is, ne foglalkozz vele, ha esetleg valamelyiknél nagyon sokáig elakad xy %-nál, hagyd szépen dolgozni!
- ha esetleg már ég a lakás, akkor se szakítsd meg a frissítést, inkább szaladj ki a házból...
- ha a frissítést befejezte, egy kikapcs-bekapcs fog kelleni asszem. Frissítés után az első indulásnál nálam legalább 6-8sec volt mire bevillant az Asus logó, szóval mindig mindent csak türelmesen... -
Mr.Skynet
senior tag
válasz Doky586 #17652 üzenetére
Szerintem nem szüntetett be semmit
~1 hónapja panaszkodtam itt, hogy az x550cc gépemhez még csak nem is volt elérhető a magyar oldal kb. 1 hétig. Továbbá jót nevettem azon, hogy a gépem bios verziója jóval újabb volt, mint ami az oldaluk szerint elérhető lenne. Tehát az oldalaik frissítésével kapcsolatosan elég komolytalanul állnak a dologhoz. (minden tekintetben)
Azért is morgolódtam, hogy miért nem lehet minden termék elérhető minden régióban a weboldalaikon. Mert mikor nézegettem a szórólapokat, megtetszett egy típus akkor kb. 2 órámba került, mire kizárólag asszem az olasz Asus oldalon találtam rá. De az is eléggé bosszantó, hogy mennyire pontatlanul adnak meg technikai adatokat is. pl. az x550cc géphez járó gyári akku 2950mAh, ehhez képest az összes ország Asus oldalán ez 2600mAh. Mellesleg ~10éve a supportjuktól kaptam egy olyan válasz mail-t, hogy ők nem tudnak segíteni az Asus S-X-EAYZ alaplapommal kapcsolatosan, hiszen ők ilyet sosem gyártottak...
A magyar Asus oldalt szerintem aki nem a saját maga ellensége, az messziről kerülje el...
Amcsiéknál valami csoda folytán picit mindig jobban működnek ezek a support dolgok, érdekes módon náluk most is letölthető minden a Asus eee 1225b gépedhez is. A 6-7 évvel korábbi X51RL gépemhez is a mai napig letölthető itt az összes driver.
Ha esetleg valakit érdekel, elérhető az X550CC gépekhez a 217-es bios
-
Mr.Skynet
senior tag
Sziasztok!
Gondoltam írok egy ilyen kis szösszenetet, hátha valakinek még jó lehet ez valamire a jövőben.
Asus x550cc, Core i3-3217U, Dual 2*4GB DDR3 1600Mhz CL11, Nvidia GT 720m 2GB DDR3 64bit, Ocz Agility 4 128GB SSD
Nézzétek el nekem, hogy én még mindig 3dmark06-ot használok. Csupán kíváncsiságból meglestem, hogy kb. mennyit változik az alap 4 @ 8GB és Single @ Dual Ch. bővítéssel az integrált Intel HD4000 teljesítménye.
Ez pedig a dedikált Nvidia GT 720m kártya nem túl fényes eredménye:
Esetleg tudja valaki, hogy mi a helyzet a Win8 körül forgó talán egyetlen tényleg értelmes újításnak, hogy állítólag képesek lesznek majd együttműködni valami módon az Intel és Nvidia vga kártyák, vagy ez csak pletyka
-
Mr.Skynet
senior tag
válasz barbaron99 #17440 üzenetére
Szia! Nekem ugyan ilyen gépem van, nálam kibontás után első bekapcsoláskor mindössze annyit néztem, hogy oké a gép bekapcsolt, nem lángol stb.. Gép kikapcs, ~3perc alatt hdd kiszed, ssd betesz. Bekapcs, azonnal be a bios-ba, megnéztem, hogy az ahci mód rendbe van-e, dvd-be be a win7 64bit sp1 lemezt, boot sorrend beállít, mentés, restart, magától szépen boot-olt ahogy kell. 2 perc múlva kérdezte mi legyen a partíciókkal, törölj mindent, enter, enter --> még 15 perc és már a kész betöltött szűz Win7 fogadott.
Olyan dolgokat meg menüpontokat írtok, amiket még nem is láttam ezen a gépen, bár elismerem ez az első olyan gépem, aminél összesen 1 percet jártam még csak a bios-ban, de nem tudom elhinni, hogy ennyire körülményes lenne egy szerencsétlen Win7 telepítés.
Panaszkodnak sokan a FreeDos-ra, de ezt se értem... kit érdekel milyen rendszer van a vinyón, ha nem is a vinyóról akarok boot-olni
-
Mr.Skynet
senior tag
válasz Atesz 666 #17420 üzenetére
Az a baj, hogy Ő mint szakember állt a kérdéshez, Te pedig mint felhasználó. Neked az volt a lényegi része a dolgonak, hogy a gép kívülről nem süt. Ő pedig szépen ráharapott a marketing szöveg IceCool tech. -es mondatodra, majd szépen leírta, hogy ez konkrétan miről szól. Mert ez az IceCool tényleg jó dolog, hogy nem a csuklómat olvasztom el, meg amennyire lehet úgy van minden elrendezve, hogy ne a burkolat melegedjen, viszont abban igaza van, hogy attól, hogy a burkolat nem olvad el, attól még maga a hardver belül ropogósra is sülhet. Ha mondjuk azt írtad volna, hogy 23 fok szobában asztalra téve, 1 óra max cpu-gpu stb terhelés után sem megy 70-75 fok fölé méghozzá elfogadható hangerővel, akkor nyilván elégedett lett volna... ennyi.
Szóval a mondandójával egyetértek. A példálózását már annyira nem osztom, mert szerintem felesleges egy mai teljesen más gépet összehasonlítani egy szériahibás ~4 évvel korábbi ketyerével, csak azért mert mindegyikben ott van az IceCool tech. szöveg. Aztán, hogy elfogult is legyek kicsit, a szóban forgó gépben nem is az a ramaty AMD chipset van amire rá mertek írni 2-3W TDP-t közbe meg elfűt vagy 6-8W -ot, jó hogy idővel sz.rrá megy a chip forrasztása a brutális hőingástól...
-
Mr.Skynet
senior tag
válasz Dani182 #17415 üzenetére
Szia, amire használnátok arra elég lenne. A gépezetről tényleg nincs sok infó, de vagyunk már itt a fórumon is páran akik ezt a masinát nyúzzák és komoly probléma még nem merült fel ezzel a típussal kapcsolatosan. (kopp-kopp )
Kissé szubjektív ez a 100k ár, mert én teljesen ugyan ezt a gépet világos helyett sötét szürkében 120K-ért vettem 2 év garival boltban (+1év gari még 5400Ft-ért) mindezt 0% THM 12 havi részletre, szóval én már ehhez viszonyítok (igaz, ez akciós volt ).
Tehát ha mondjuk van még a gépezetre 1-1,5 év hivatalos garancia és persze szép állapotban van, nem leharcolt akkuval, akkor szerintem jó vétel lehet, főleg win8-al. Viszont ha esetleg nincs garija vagy csak kevéske fél-1év gari van rá, akkor csak azért, mert adnak mellé win8-at, nekem már nem biztos, hogy megérné 100-ért. -
Mr.Skynet
senior tag
válasz KillHates #17364 üzenetére
Nekem 2007 körül volt egy X51RL gépem, abba tuti nem ilyen lilás volt, ha ez segít. Egyébként mit jelent ha lilás a foglalat? A TDP -hez van valami köze esetleg Amúgy nekem egy M530-as cerka volt benne, egy meglehetősen sz.r Ati chipset-el...
PAtr0n: csak azért mondtam, hogy a K52JR -ben led van, mert mégis csak egy 3,5 éves gépről van szó és pl. egy igen közeli tesójában a K52JC -ben pont nem led van, hanem a jó öreg ccfl az inverterrel karöltve. Reklám --> K52JC alkatrészek
[ Szerkesztve ]
-
Mr.Skynet
senior tag
válasz PAtr0n #17347 üzenetére
Az inverter ebben az esetben nem igazán stimmel, hiszen led-es a kijelző a K52JR-ben, ha másról van szó akkor sorry és én értettem félre valamit.
Jól mondják a kollégák kondi, tekercs stb. ciripelhetmek, viszont nem kell messzire mennie senkinek, hogy kipróbálja mi ad ki ilyesmi hangot, aki esetleg nem érti miről beszélünk itt --> a legtöbb kapcsoló üzemű tápegység épp a működési elve miatt már alapból adhat ki ilyen hangot, szóval ha én mondjuk a teló töltőmet elkezdem fülelni, ugyan ilyen hangot ad, teljesen normális jelenség.
Egyébként ha jól emlékszem akkor egy külföldi fórumon olvastam régebben, hogy a CPU körül elhelyezett tápellátásért fellelős alkatrészek valamelyike ciripel, szóval úgymond a "javítása" szerintem nem hozna túl sok pozitív eredményt.
-
Mr.Skynet
senior tag
válasz haxiboy #17331 üzenetére
Szia, hogy mi lehet a probléma azt nemtom, csak azt, hogy a kijelző lehajtását a kijelző kávàba tett picike neodinium mágnes miatt érzékeli a gép. Nem nehéz kitalálni monjuk egy hangszóró mágnessel, hogy hol érzékeli a mágnesességet a gépezet, amire leoltja a kijelzőt... szóval kis kapcsolókat ne is keres ami esetleg be tudna ragadni
Szerk.: most olvasom a másik hsz-ed, így akkor ez tárgytalan...
[ Szerkesztve ]
-
Mr.Skynet
senior tag
válasz SeniorTilla #17300 üzenetére
Hali Mindenki!
(#17300) SeniorTilla: jobb is, hogy kissé késve válaszolok, mert ha azonnal a megvétel után írnék ide nem tudnám magamban tartani azt a sor negatív élményt, amit ezzel a gép vásárlásával átéltem . Ha nem siettem volna nagyon munkába, és lett volna időm, szerintem ahány lap lett volna a panaszkönyvükben, azt én mindet teleírtam volna. Gyakorlatilag csak az vigasztal, hogy jó ár/érték arányú gépet kaptam jó lehetőségekkel, itt most a kiterjesztett garanciára és a részletfizetésre gondolok.
Asus x550cc - xo132d i3-3217u, GT 720m, 500GB, 4GB sötét szürke gépezet, 120ezer 0% THM 10havi részletre, a 2 év garin felül +1év gari kiterjesztést kértem ami 5400Ft volt, kifejezetten kértem, hogy nézzenek utána, hogy ez rendes gyártói Asus gari, vagy esetleg valami madaras tesco Jancsi és Juliska szerviz kapcsolatot jelent(?), de megnyugtattak, hogy rendes magyar Asus gari az a +1év.
(#17255) mabandi1: korábbi beszélgetésünket (és a priviket) folytatva, most már tuti, hogy amit én kiállítási darabot korábban néztem, az valami hibás (elejtett vagy a fene tudja ) példány lehetett, mert most még1x is megnézve a videódat, kezemben fogva a sajátomat és instant a videóval egyszerre nyomogatva az enyémet is, ugyan olyannak tűnik. (pedig ez nem fehér).
Nálatok megy ez a link? tegnap óta nálam elérhetetlen. További érdekességet vélek felfedezni, a bios verzióm 216-os, a gép 2013 szeptemberben gyártott, tegnap néztem van-e új bios és elvileg 212 a legújabb ami júniusi
Nem vagyok Win8 barát, szóval maradtam a Win7-nél, nem tudom, hogy ez normális-e, de nálam az állapotjelző led-ek közt a wifi led nem világít, egyébként a wifi hibátlanul működik. Ami viszont még érdekesebb, mikor még op.rendszer sincs a gépen és bekapcsolom a gépet, a power gombom led-je sem világít (soha) netán a bios-ban ez ki-be kapcsolható valahol, mert valakit netán zavar a fénye? Csak azért, mert mabandi1 gépének a videónján jól látható, hogy világít a power gomb. Ez normális szerintetek? A másik, hogy tudom ciki, de lövésem sincs, hogy van-e BT a gépben, pár oldalon azt írják, hogy az xo132d -ben van BT, az Asus oldala szerint az x550cc gépekben a BT megléte csak opcionális. Az eszközkezelőben nem látom sehol, ismeretlen eszközöm sincs, Aida szerint sincs. Most akkor az xo132d gépekben kellene lennie BT-nek vagy sem?[ Szerkesztve ]
-
Mr.Skynet
senior tag
Hi Mindenki!
Nem reklámnak szánom, de ezt inkább mutatom, mert talán csak én nem látom az átvágást ebben az egészben.
Tényleg 10ezerrel olcsóbb ugyan az a gép, amiben még rendes dedikált vga is van? Oké van 250GB hdd és 4GB ram eltérést. De ha a az x550cc -ben is lenne 8GB és 750GB vinyó, akkor az kb. pont 10k-val kerülne többe. Tehát akkor az Nvidia vga már ajándék? Nemtom mennyire érthető mire akarok kilyukadni
Egyébként van valami lényeges különbség az X550 és az X551 típusok között
Szerk.: link javítva
[ Szerkesztve ]
-
Mr.Skynet
senior tag
válasz mabandi1 #17252 üzenetére
Én az akkuval kapcsolatosan nem azt vontam kétségbe, hogy a videó adatai rosszak, csak azt akartam sugallni, hogy többek között az akku adatokat is rosszul adja meg az Asus a gyári spec. adatoknál. Meg szerintük csomó termékük nem is létezik Persze azért ha sokat keres az ember, mint pl. én is átnéztem vagy 15 ország Asus honlapját, akkor a K550 gépeket is megtaláltam nagy nehezen
De végül is mindegy, mert a gyári adatoknál nem kisebb az akku a valóságban, hanem nagyobb, szóval így gondolom senki sem panaszkodik.Igazából már jó ideje nem változtak a hardver igényeim, főleg ha grafikáról van szó. Nálam notikban a HD3650 számított mérföldkőnek, ez nekem a mai napig elég lenne, picit többet tudott az újabb, de kategóriájában gyengébb HD5470 is. Ezt most elnézve kb. már ugyan ennyit tud a HD4000 is, de ha azt mondom, hogy jelenleg egy kölcsön kért notiról írok és egy Intel GMA950-el elvagyok, akkor szerintem tisztán látható, hogy grafika téren teljesen igénytelen vagyok
CPU téren azért már morcosabb szoktam lenni, nem sorolom miért, de i3 alá nem adom, itt a volt i3-350m procim a mérce, ennél gyengébb nem lehet.
Nem szeretnék sokat off-olni, sem untatni a társaságot, szóval küldtem Neked egy privit is mabandi1 kolléga, hogy mi az ami nekem a grafikánál sokkal inkább fájó pont rengeteg notiban. Szerencsére az Asus 99%-ban ezeket a dolgokat nem hibázza el, főként a bill. kialakítás és csatlakozók elrendezésére gondolok.
A videót előre is köszönjük
-
Mr.Skynet
senior tag
válasz mabandi1 #17238 üzenetére
mabandi1!
Sajnos legközelebb ~50km-re van tőlem MM, de a szintén Asus memo pd hd 7 miatt amúgy is el kéne hozzájuk mennem, szóval majd megnézem a fehéret is. Én a helyi Euronics-ben néztem nem rég, mondjuk nem fehér volt, talán már eléggé megviselt lehetett, vagy 10-ből 1 ami épp nem volt a helyzet magaslatán, de tényleg kiábrándító volt.Megnéztem a videót is, a srác azt mondja, hogy 2950mAh 44Wh akku van az x550cc-ben, a gyártói oldal szerint 2600mAh 37Wh ez már most érdekes. x550cc gyártói spec. infó
Szerintem az Asus mint gyártó, sose volt túl pontos az honlapjukon közölt adataik alapján, mert még anno a K52 gépem vásárlása előtt volt valami más, talán egy X52 vagy A52 gép már nem is emlékszem, ami egyáltalán nem létezett a gyártói oldal szerint Továbbá volt egy régi S478-as Asus S-X-EAYZ alaplapom is, erről még az asus support sem hallott mikor mailt írtam nekik pár éve. Természetesen a múlt talán ismétli önmagát (picit lentebb).Tény ami tény, nincs szükségem N550 full alu házas minőségre meg full hd kijelzőre, bár egyszer azért majd szeretnék ilyen szép világítós bill.-t is, sőt majd meg veszek érte, nem is értem 100db apró smd led ~10dolcsi, miért csak 200-300 rugós gépekbe tehető világítós bill.. A Sony még talán egész olcsón adja az ilyen világítós bill-es gépeket, csak ott meg a hardver / ár arány sajnos elég harmatos szokott lenni.
Ugye itt van még a K56 ami már csak részben fém és más téren is elmarad az N550-től, de ez sem túl olcsó, viszont jó lenne nekem az X550 is, csak picit lehetne masszívabb. Gondoltam ha szinte mindenből van X, K, N széria és az 550-ből miért ne lehetne, rákerestem a K550-re, láss csodát van ilyen is, csak hát megint ez az Asus-os káosz. Az olasz Asus oldalon nagy nehezen megtaláltam Asus K550CA Erről tud valaki bármit ? Ez talán pont az az aranyközépút lehetne amit én keresek.
nussa5: köszi a tesztet, rajta vagyok!
-
Mr.Skynet
senior tag
Sziasztok!
Azt már biztos, hogy vannak itt K56 tulajok, kérem Valaki akinek ilyen gépe van írjon róla pár sort, hogy mi a véleménye róla, akku időt stb. bármi észrevételt ami eszetekbe jut. Nektek milyen van, matt vagy fényes kijelző (?), mert ez is egy érdekes dolog, hogy valamiért egyikben ez van a másikban az, de melyikben melyik van?
Keresgéltem itt a fórumon, ha nem tévedek már márciustól voltak itt kérdések ezzel a szériával kapcsolatosan, de sajnos túl sok érdemleges infó azóta sem látott napvilágot.
Ha esetleg tud valaki egy elfogadható tesztet ezekről a masinákról (K56CA, K56CB, K56CM) az is szuper lenne, egy szóval bárki bármit tud kérem ne fogja vissza magát.
Szerk.: az X550 széria is tetszett egyébként és bár sosem voltam allergiás a gyenge anyagokra és az összeszerelési minőségre, de valahogy mikor élőben megnéztem iszonyatosan lebegett a bill. körüli fedlapi elem. pl. a touchpad gombját bátorkodtam megnyomni és nem szeretnék túlozni, de kb. 1mm résen jóformán beláttam a gépbe, szóval valahogy nagyon kiábrándultam a gépezetből. Egy k52 gépről váltanék, 3 éve sokan szidták, hogy lebeg benne a billentyűzet, hát komolyan mondom az ehhez képest egy vasbeton építmény volt. Az N550 széria már ugye jóval komolyabb, de a szinte 2x -es árát látva rá kellett jönnöm ez sem nekem van kitalálva. Így kötöttem ki a K56-nál, mert ez legalább pont azon a részen fémből van, ahol az X550 elriasztott.
[ Szerkesztve ]
-
Mr.Skynet
senior tag
Sziasztok!
Van egy kb. 3,5 éves Asus K52JR notim (további konfig infók az adataimnál, ha esetleg számít).
Egyik nap gondolt egyet a gépezet és nem hajlandó működtetni a 3db usb portjából egyiket sem. Az 5V feszkó kijön a portokból, teló tölt róla stb. De nem érzékel semmit, kommunikációs semmi nincs rajtuk. Bios sem látja pl. az usb vinyómat.
Pár észrevétel:
- win7 reinstall (64bit) nem segített
- az eszközkezelőben ismeretlen eszközként szerepel 2 usb eszköz (kép róla)
- bios-ban az usb letiltás / engedélyezés nem segít
- cmos reset nem segít
- random az egyik ismeretlen usb eszközt tegnap este észlelte a gép és valami intel chipset-el kapcsolatos hőmérséklet szenzorként azonosította, majd közölte, hogy hibátlanul működik stb.
- a legújabb intel chipset drivert telepítettem, régi drivert előtte eltávolítottam
- végső elkeseredésemben elkezdtem durván kigyilkolni a bus rendszeres dolgokat az eszközkezelőben, újraindítás után irdatlan mennyiségű eszközt észlelet és telepített gond nélkül, de az ismeretlen usb eszköz továbbra is ismeretlen
- ami viszont egy rejtély, hogy hová lett a webkamerám (!), ugyanis sehol sem találom, se aida nem látja, szóval pid azonosító nézés is esélytelen, persze tudom, hogy melyik volt nekem való, de a driver telepítő közli velem, hogy a telepítő leáll, mert nem találja az eszközt
- erősen gyanakszom erre a fránya webkamerára, lekaptam a kijelző kávát, kikötöttem a webkamot, de semmi változás, még az ismeretlen usb eszköz is megmaradt. Gondoltam talán megtört valahol a webkam és az alaplap közt a kábel és valami csoda folytán talán zárlatot okoz, szóval dsub csatin rákötöttem a notira egy tft-t és egy az egyben az alaplapról lehúztam a komplett kijelző felé menő nemtom hány pin-es nagy csatit. Zero változásEgyre inkább arra gyanakszom, hogy talán meghalt az usb vezérlő az alaplapon
Bármilyen 5let jól jöhet, jelenleg nincs veszteni valóm, az is nagy segítség lenne, ha valakinek akinek van egy ilyen gépe megnézné, hogy mégis mit kéne látnom az eszközöknél ismeretlen eszköz helyett
Köszi
[ Szerkesztve ]
-
Mr.Skynet
senior tag
Szia Japán! Ha meglesed az adatlapját, több mint 2 hónapja be sem lépett
Mindenkinek: kicsit sok volt a dolgom... de még ~1hónapja a villámvágta notimat 24órán belül megjavították, ezzel kapcsolatosan majd még írok egy elég hosszú regényt Sőt ahogy visszaolvastam a fórumot, szerintem én voltam az első akinek ilyen extrém gyors tempóban javították a ketyeréjét, majd kicsit később többen is írták, hogy meglepően gyors volt a szerviz!
-
Mr.Skynet
senior tag
válasz luigi106 #12738 üzenetére
Szia!
Szerintem a partíciókat csak akkor piszkáld, ha nem tetszik a jelenlegi 2db elsődleges partíciód egymáshoz viszonyított mérete vagy igényed van egy 3. "nagy" partícióra is.
Ha bármilyen okból picit jobban bele kell túrnod a dolgokba, particionálsz, formázol, telepítesz egy új op.rendszert stb. - egyszerűbb az élet, ha egy külön partíción biztonságban pihennek a fontosabb adataid.
A 100Mb körüli kicsi partíciódat értelemszerűen nem kell piszkálni, az a Win7-nek kell.
A 32bit neked egyértelműen felejtős, mert 4Gb memóriád van, tehát erősen ajánlott a 64bitSzerk.: Jamo80 tegnap elküldtem újra a privit
[ Szerkesztve ]
-
Mr.Skynet
senior tag
válasz Mr.Skynet #12676 üzenetére
Noh szóval... Sokat olvasgattam az Asus jótálási feltételes dolgokat és mivel volt egy ilyen rész:
"Jótállási felelősség nem áll fenn, ha a kereskedő, vagy a jótállási javítások elvégzésével megbízott szerviz bizonyítja, hogy a hiba:
- külső elektromos zavar, baleset, elemi kár vagy egyéb, a vásárlás után keletkezett okból
következett be."
Így hát felvettem a kapcsolatot a biztosítómmal, elég idétlenül álltak hozzám (Aegon) majd várhattam a szakértőjükre, hogy megvizsgálja a gépemet. Laza 1,5 hét alatt ma meg is érkezett és meglepően segítőkész / korrekt volt a faszi. Most úgy állunk, hogy 100% kártérítést ad a biztosító a gépemre, a gépem max értékét 125K-ban állapította meg, tehát max ennyit hajlandóak fizetni. Most az van, hogy vigyem szervizbe a gépemet, ha jótállás keretein belül nem javítják mondjuk a fent idézett rész miatt, akkor javítási árajánlatot kell kérnem a gépről, azt el kell küldenem a biztosítónak. És itt lepődtem meg, mert a biztosító nem kötelez rá, hogy a gépet megjavítsák, ez egy összeg a káromról és kifizetik nekem. Az már az én dolgom, hogy a gépet megjavíttatom-e a tőlük kapott összegből vagy marad félig hibásan.Szóval úgy tervezem a dolgot, hogy vinném szervizbe a notimat, ott nem is tagadnám, hogy bekapta a villámot, ezzel valószínű, hogy ugrik is a garim és most kicsit vicces, de nekem az lenne a jó, ha a szerviz minél kevésbé akarná javítani a gépemet (ők is így járnának jól) vagy legalább egy igen komoly összeget kérnének a javításért.
Kérdésem az, hogy mindegy melyik szervizbe viszem a gépet
- "FixDirect Kft. 1133 Budapest, Véső utca 7."
- "Cordon Electronics Kft. 1045 Budapest. Széchenyi tér 9. "Illetve van nekik ez a "+36-1-505-4561" számuk is, szólnom kell nekik, hogy vinném a gépet? Lehetne teljesen személyesen intézni a dolgokat (?), futár se kell meg hasonlók viszem én, csak minél gyorsabban haladjunk a dolgokkal. Mert ez a hibabejelentős oldaluk is érdekes, kezdve azzal, hogy nincs is K52 szériára lehetőségem szóval nem szeretnék neten levelezgetni velük 1 hétig mire történik valami
Help Me Köszönöm!
-
Mr.Skynet
senior tag
Sziasztok!! Elnézést kérek a temérdek off-ért, de kissé túlfeszített a hangulatom
A lényeg: az eddig becsülettel és hibátlanul működő szeretett ASUS K52JR-SX101D gépemben eddigi észrevételeim szerint csak a JMicron JMC250 Ethernet lett agyhalott, semmire sem reagál, win reinstall nem segít, driver le-fel nem segít, driver felmegy és az eszköz a win szerint hibátlanul működik, a lan port állapot jelző ledek a notira kötött eszközön nem világítanak, utp kábel csere nem segít. A laptop villámot kapott (csattant is a gépben valami), valószínűleg a töltőn keresztül kapta, mert a kábelmodemmel volt ugyan összekötve, de a modem hibátlan és a noti hasát lekapva gyanús alkatrészt véltem felfedezni közvetlenül az akku csatlakozója mellett, itt a mellékelt kép róla, a szaga is kissé égett, de főleg a hálókari csatinál illetve a kártyaolvasónál lehet érezni. Szerintetek ez így mehet garanciába vagy szenvedjek a biztosítóval esetleg? Csak mert nemtom mennyire szokás félig villám vágta gépet garanciába küldeni, mikor kissé odakozmált szaga van, de mivel a gép láthatóan működik, csak az Ethernet nem megy, így félek a biztosító nem hiszi el nekem, hogy ez nem jó így
Szerintem kevés embernek telt olyan eseménydúsan a mai éjszakája, mint nekem és a fél utcámnak eme csodálatos kis Komárom melletti faluban. Az időjárás hetek óta nem normális, ezt mindenki tudja, de ez az egész szó szerint úgy jött mint a villámcsapás .
Az semmi, hogy pár cucc elszállt, az is, hogy a fali üres konnektor aljzatban láttam átütni a szikrát a fázis és a földelés között, vagy az, hogy akkorát szólt a villám, amekkorát még életembe nem hallottam. Sőt összetehetem a két kezem, hogy én ennyivel megúsztam! Ugyanis az utcában tőlem pár házzal arrébb lakó 2 házba szó szerint becsapott a villám, az egyikbe csak szolidan, a tulaj el is oltotta a padlását., de a másik lakásba ahogy illik, a tetőgerincből egy kb. 1m hosszú szakasz ahogy volt eltűnt. A tető mondanom sem kell illetve a lakás egy része totálkárosra leégett, mire 35perc alatt kiértek a tűzoltók. Pedig az ipari park miatt nem 5 emberrel meg nem 1 kocsival dolgoznak, az éjjel csak hozzánk jöttek, arról már nem is beszéljünk, hogy nappali forgalomban szabályokat betartva 12-15perc alatt odaérsz a tűzoltókhoz, nekik éjjel szirénázva dupla ennyi idő alatt nem sikerült. Az pedig, hogy 5 percig hívják őket az emberek, mire méltóztatják felvenni a telefont... ha nem lettem volna ott, el se hinném! -
Mr.Skynet
senior tag
válasz szucsi19 #12659 üzenetére
Értem én, köszönjük a felajánlást nem kekeckedésből írtam, csak nem vagyok nagy haverságban a Magyar Postával és a netben pont az a szép, hogy ideális esetben nem kell rá annyit várni, hipp-hopp itt is a küldemény, meg se kell mozdulni és nem elég, hogy ingyen van, de sok dolog pl. zene, flac-ban csúcsminőségben is elérhető, míg a boltban megvehetem a 128Kbit Audio cd-t amit egy 320kbit-es mp3 is lealáz. Plusz amíg a nagyanyámról is azt feltételezik, hogy kalózkodik mikor vesz nekem ajándékba egy pendrive-ot és azon is ott az Artisjus matrica, addig ne papoljon senki arról, hogy én miért fizetek és miért nem, mert közvetetten fizetünk mi eleget. Így lesz a bolti matricás dvd lemez is 150, matrica nélkül meg 35Ft. Úhh sorry kicsit elkanyarodtam
Amúgy már töröltem is, működött a cucc, de minden driverem megvolt, így a progi sem tudott sok újat felmutatni -
Mr.Skynet
senior tag
válasz szucsi19 #12657 üzenetére
Hát én kíváncsiságból már le is töltöttem
-
Mr.Skynet
senior tag
válasz #76500480 #12644 üzenetére
Hát nekem anno a vízhűtés az asztali gépben mondhatni elkezdett dőlni (mondjuk az ioncserélt víz volt!) kb 5sec alatt kitéptem a gépből az áramot, de addigra már vagy fél liter víz volt a gépben. Az X-Fi hangkártya és a Giga DS3 alaplap a pci-e foglalttól lefelé telibe ahogy kell úszott a vízben. 1,5-2 nap szárítás, hajszárító, kontakt spray és semmi baja nem volt ment tovább...
Az, hogy neked a rácson belülre 1 csepp víz befolyt, azt nem csak maga az alaplap de talán még a venti se vette észre szerintem, kit érdekel ha a heatpipe bordán vízcseppek vannak, volt hogy a csap alól kivettem, a nagyja vizet lefújtam róla és be is raktam a notimba
Persze lehet probléma az alaplapra kerülő "közönséges" víztől akár egy kis csepp is elég lehet, de szerintem akkor neked nem 1-2csepp folyt a gépedbe a hűtőn keresztül
Szerk.: valahogy a rácsról nekem a gép oldalán lévő hűtős dolog ugrott be, utána kapcsoltam, hogy lehet a gép hasán lévő rácsra gondoltál, onnan meg simán potty az alaplapra megy a vizecske xD, mostantól át vagy keresztelve: alias Zárlatos
[ Szerkesztve ]
-
Mr.Skynet
senior tag
válasz Puma K #12616 üzenetére
Szia! Csak a fejpozicionálási idő fog nőni talán, a szekvenciális írás/olvasás meg kb. a duplája lesz a mostaninak a ~3x akkora szektorsűrűség miatt...
Viszont ha milliónyi progit futtatsz és nagyon fontos az elérési idő, akkor szerintem inkább vegyél egy ssd-t vagy egy 7200rmp-es pl. 750Gb vinyót ami nagyjából azonos árban lehet az 1Tb 5200rpm-el. Utóbbiból csak 9,5mm-est vegyél, mert a 12,5mm-be 3 lemez van!
Kissé elfogult leszek nemtom mid van, de laptopba kerüld el az amd procit és pakold meg rendesen ram-al a gépet, hogy ne a hozzá képest lassú hdd-re lapozófájlozzon és nem fogsz beakadni.
-
Mr.Skynet
senior tag
Szia! Annyi a történet, hogy nem megfelelő drivert telepítettél szegény gépedre:
Ha jól megnézed az Asus oldalát, ahol a webcam driverek közt válogatsz, oda van írva, hogy:
"1. Please refer to below FAQ to check your camera's PID code and install the driver correctly: és ez a link" (nálam úgy tölt be mint a csiga, szóval sok türelem...) ami segít neked, hogy azonosítsd a webkamodat, hogy megtaláld a hozzá való drivert -
Mr.Skynet
senior tag
válasz blaca83 #12604 üzenetére
Hali! Mivel a Win eszközkezelő többnyire azt sem tudja megmondani, hogy milyen hardverhez szeretne drivert, telepítsd az Aida64 programot, lesd meg, hogy pontosan mi van a gépedben: chipset, hangkártya, lan, wifi, vga stb. és egyesével keress drivert az adott hardverekhez. Nagyobb eséllyel találsz majd illesztőket így, mintha kifejezetten a gépedhez keresnél. Persze nem feltétlenül a legjobb megoldás ez így, pl. a funkciógombok fele lehet nem fog működni, de a gép legalább valamennyire használható lesz
-
Mr.Skynet
senior tag
válasz zelitomi #12599 üzenetére
Nemtom ez most, hogy is megy K50AB-nél de nekem úgy rémlik, hogy nálad használható az integrált HD3200 gyengébb vga és nem mindig dübörög a HD4570 ha nem indokolt. Ezzel csak akartam utalni, hogy egyébként is nagyon magas hőfokaid vannak, de ha ez mellé még bekapcsol mondjuk az integrált vga helyett pl. játék alatt a HD4570, akkor a poklok poklát élheti át az a gép! Mellesleg 26sec tesztidő van a képen és Te a minimum hőfokot írtad 84-86-nak tehát ennyi volt alapból, mikor a teszt indult, majd ez felment egészen 94fokig és ha nem 26sec-ig nyomod a tesztet, talán ki is kapcsolna a gép 100fok körül.
Jó lenne tudni, hogy a GPU ilyenkor hány fokos, a korábban fekete képes filmed és a belassult játékok simán utalhatnak túl magas hőfokokra.
Furmark-al maxra be tudod terhelni a videokártyádat, hőfokot is ír, ha hibázik a vga azt is észreveszed a képhibákat látva... de azért mondjuk a 90-100fokot ne várd meg, ha ezt eléri feltétlenül állítsd le biztos ami biztos!Mikor volt utoljára kitisztítva a ketyere? Ha esetleg még soha, akkor kezd azzal, hogy gép hasát lekapod és kitisztítod óvatosan ahogy illik, 90fok feletti cpu-val az is érdekes, hogy az Aida64 szerint 600-700-at pörög a ventid Talán a portól már nem is nagyon tud forogni Nálam már 65fok GPU-t és 75fok CPU-t elérve úgy van vele a gép, hogy elege van és 3800-ról feltolja 4600-ra a ventit rövid időkre. K52JR, Core i3-350m 2,26Ghz, HD5470 1Gb, 27fok a szobában, a noti az asztalon...
-
Mr.Skynet
senior tag
Az egy dolog, hogy igazad van, de ez inkább csak olaj a tűzre, hogy még Te is leoltod szerencsétlent. Nyilván nem a mondjuk 3 éves kislányának fogja kiüvölteni a haragját, itt meg legalább vannak bajtársak, akik szintén megszívták + rengetegen mások is akik értik mi a probléma és nem hazudtolják meg, mint pl. a kedves szervizeknél, ahol a képébe vágják, hogy a gépe hibátlan. Tudom mi a szlogen: "a ph nem játszótér" de 7év után Te is tudod hol kell jelenteni, ha valami nem tetszik és azt is tudod, hogy az ilyen hsz-ek után lesznek a balhék.
...pihi szuszi relax béke...
-
Mr.Skynet
senior tag
válasz kelly7 #12556 üzenetére
Nekem ez már 1 hete is tetszett, csak nem kerestem meg a rendes linket...
-
Mr.Skynet
senior tag
"Nem csk ugy irogatunk itt végső elkeseredésünk-be egymásnak"
Most erre annyit tudok mondani, hogy ez sem véletlenül 99ezer és így sem viszik el a ~130-140ezres gépet, így nézve pedig láthatóan vannak akik feladták vagy nem jutottak sehová a szervizzel, ami egyedül a szerviz szégyene, nem a tulajé, nem az iPon-é (lásd: hirdetéses gép is ipon-ból van) és nem is feltétlenül az Asus hibája. Azt is megkockáztatom, hogy az Asus ezzel foglalkozó csapata nem is értesül az ilyen jellegű hibákról az a vinyós jumperelés pedig csak a felhasználók vagy szervizesek kényszermegoldása, ami talán bejött pár gépen. Ezt a Nokia komáromi gyár ismerése miatt gondolom, brutális milyen részletes feljegyzéseik vannak a gyáraknak mindenről! Serial alapján azt is meg tudják mondani, hogy a xy telefonba tett xy alkatrész melyik beszállítótól, mikor hogyan, került a gyárba a kamion mennyit késett, ki nyúlhatott hozzá, ki fűzte fel a gépre az smd szalagot, az illető mikor született... az utolsó porszemig mindent vissza tudnak nézni min/sec pontosan, mégis van mikor a szervizektől el sem jut a megfelelő emberig a probléma, mert valakinek érdeke az, hogy náluk kevesebb legyen pl. az MFR (emefár) röviden: hibaarány miatti lecseszés. Tehát ha az egyik laptop jó, a másik nem, akkor ott simán visszakereshető lenne, hogy mégis milyen apró eltérés van a 2 gép közt, ami indokolhatná, hogy az egyik miért hibátlan a másik miért nem.Márpedig kali aki itt a fórumon az egyszemélyes Asus védőügyvéd (bocs kali, de tényleg), gyakran említi ami valószínűleg igaz is, hogy "...nem minden K52 hibás, koránt sem mind..." én pont emiatt alapozom a gyanúmat arra, hogy az Asus talán nem is tud róla, hogy gáz van! Amíg nem 10/10 gép hibás addig senki nem fog rémhíreket kelteni, főleg nem fognak egy komplett szériát visszahívni. Ismerve a magyar mentalitást és a szervízeinket az egész arról szól, hogy mennyi szemetet sikerül a szőnyeg alá sepregetni és ahogy látható elég jól tudnak takarítani. Akiknek azt mondták, hogy alaplapot cseréltek és már vagy 3.x viszi vissza a gépét, eléggé kételkedem benne, hogy egyáltalán cseréltek-e bármit a gépben . Hányan nézték meg akár csak Aida64-el a serial számokat, hogy nem-e véletlenül ugyan az van a gépben amit állítólag kicseréltek. Volt már logout írva, hogy Asus notiba olyan alkatrész került a szervizelés után, amivel az Asus soha 1db notit nem szerelt össze és mikor másodszorra ment a gép gariba akkor emiatt nem akarták megjavítani...
Magát a K52-A52 szériát pedig tényleg kár leírni all in, az összes AMD-s hibátlan elvileg, nekem a régebbi JR is (+512Mb vga ram-ban tér csak el a JE-től), a kicsit később megjelent Inteles verziókra panaszkodnak itt nagyon, főként a JE-re.
[ Szerkesztve ]
-
Mr.Skynet
senior tag
Sorry ezért a ~2sec-es off videóért, de 06:07-től 06:09-ig mi történhetett azzal szegény kis K52-vel? Tegyük fel fake a felvétel, de én nem merem kipróbálni a sajátomon. Valaki esetleg?
-
Mr.Skynet
senior tag
válasz #76500480 #12445 üzenetére
Nekem ugyan nincs hdmi-s tv-m, de a hdmi --> dvi módon gyakran küldöm ki a képet a 22" tft-re, hang meg ugye 3,5mm jack-en az erősítőbe... semmi kép, szín meg hasonló problémám nincs, illetve egy minimális dolog, hogy ha 3-4-5... alkalommal mindig kiterjesztett asztallal elalszik a gép, akkor néha mikor felébred a noti sehol nem ad képet, míg ki nem húzom a hdmi-t, majd vissza és megint jó minden... (K52JR)
HDMI ráz érdekes, engem nem bánt, bár lehet ez is olyan mint az asztali pc ház + gagyi tápegység (nálam q-tech -el), hogy a fázis cerka világít a házon, de ilyenkor megfordítom a 230V csatit a konnektorban és jéé már jó is és nincs feszkó a házon.
-
Mr.Skynet
senior tag
Kissééé telós képek, bocs a minőségért Nem mxm-es a vga, a venti és a ram közt figyel a 8-ból 4 vga memó, a bill. alatt az alaplap másik felén van a maradék 4db. Ilyen memókat kapott a ketyere (64bit és a tuningot sem szereti sajna) a memókat azért emlegetem ennyire, mert sajnos kegyetlenül visszafogják a vga-t...
-
Mr.Skynet
senior tag
válasz Tomy27 #12350 üzenetére
Szia! Nekem is K52JR van és az alaplapba van integrálva a HD5470 szóval nem tudod cserélni. Viszont hamarosan kapható lesz a K53 széria és pl. a Asus K53SV-SX078D-ben már GT540M fog figyelni egész korrekt áron
-
Mr.Skynet
senior tag
válasz villamos #12325 üzenetére
#12314 kali linkjén lévő drivereket amennyit enged szerintem próbáld meg feltenni, egyébként köztük van a webkamos is...
-
Mr.Skynet
senior tag
válasz villamos #12313 üzenetére
Google egyik találata szerint, egy Nvidia GeForce Go 7300 vga van a gépben, amihez temérdek driver van, XP-től Win7-ig 32 és 64bit-hez, Linux is stb... itt tudsz válogatni. Mondjuk ha a chipset-hez nem kóser a driver akkor lehet, hogy a vga is kekeckedik...
-
Mr.Skynet
senior tag
válasz #76500480 #12295 üzenetére
K52JR nálam nem a rács felett a műanyag recseg, hanem ahogy erősen összenyomom a rácsnál, lapjára a notit - a rács meghajlik ~1mm-ert és a rács széle ahogy elcsúszik a levehető alső fedlap szélén az ropog, de nem szoktam marékra szorongatva összetörni a gépeimet, szóval neked se ajánlom.
Mikor nekem kellett (2-3éve) ilyen kis hővezető lapocska, akkor is a Hardverapron kaptam, csak már nemtom kitől vettem. Persze először boltban próbálkoztam, de volt ahol azt sem tudták mit adtam a kezükbe és értetlenül nézték, hogy "...ez meg miez... " szóval pl. nála érdkelődj, esetleg ebay...
Szerk.: van másnak is, egyébként a vastagság nem vészes, nagyon szépen és könnyen lehet szeletelni borotva pengével...[ Szerkesztve ]
-
Mr.Skynet
senior tag
válasz Mr.Skynet #12284 üzenetére
Noh, végre végeztem a dolgaimmal és elkezdtem szadulni a K52JR -t az új bios-al:
- lemerítettem a notit, megint 15-20% közt szabálytalanul kikapcsolt 2 próbából 2x.
- hdmi-re kötöttem egy monitort, összecsuktam a gépet, fejjel lefelé letettem 1 órára az asztalra semmit nem csinált a gép, energiatakarékos mód stb. minden minimumra véve, gpu-t megint lehűtötte már a béka segge alá 35-36fokra, cpu is 31-38közt volt mind3 cpu hőfok, a venti pedig a szokásos 2200-2300közt pörgött és nem volt hajlandó megállni.
- #12288 comegetsome1: engem csak az zavart, hogy minek hűti le ennyire, a ventimet meg nem kapcsolta le pedig felőlem 70fokig is felmehetne mire bekapcsol a venti, a paszta meg cserélhető dolog Egyébként azért gyanakodtam a gpu hőfokos dolgokra, mert a procimat gyakran látom 40 fok alatt, de a gpu-mat szinte soha, pedig ugye ez van közelebb a bordához és a ventihez.
- #12289 kali barátunk viszont ismét okosat mondott sose csináltam még update után default bios-t, mostanáig nem volt belőle semmi bajom (user error ). Default mindenre újra beállít és minden hibátlan!De már csak azért is elkezdetem szórakozni, hogy mi mikor hogyan kapcsolgat, játszottam is vele egy darabig:
- GPU 46fokon venti meg se moccan = 100rpm, 47fokon elindul és majd csak akkor kapcsol le, ha 42fok alá megy.
- meg rájöttem, hogy a hűtés kivitelezés - elrendezés kicsit lámán van megoldva: egy 40cm-es heatpipe cső végére tenni a legtöbbet fűtő hardvert ami a 35W tdp cpu, ettől 10centire a ~15W tdp gpu-t és ezektől 25cm-re kezdődik a bordázat és a venti a cső másik végén, hát mit ne mondjak ultragáz. Ha rájön az ember, hogy mi milyen hőfoknál kapcsolja a ventit ki-be, akkor simán be lehet szopatni a rendszert olyan szinten, hogy már Throttling-ol a proci (85-90közt kezdi el) egy meleg nyári napon, talán ki is kapcsol a gép. K53-ba már remélem egy U alakú cső van közepén a ventivel, mert az 520-540m-et így nem fogják lehűteni az fix. Ha mégis, akkor le a kalappal. -
Mr.Skynet
senior tag
válasz Mr.Skynet #12276 üzenetére
Délután frissítettem a K52JR-em bios-át és nem tudom eldönteni, hogy képzelődöm vagy tényleg beletúrtak a venti és hőfok szabályzásos dolgokba. A ventim az update óta szerintem még 5sec-re sem állt le, illetve a gpu-mat utoljára akkor láttam 38 fok alatt, mikor -7fokban gépeztem 5-7percig míg írtam egy mail-t, hogy a telóm lemerült, a vonatom meg 90percet késik... (HM5470 és Core i3-350m + utoljára 3-4 hónapja tisztogattam ki a hűtőjét)
X-akta: este megint vonatozgattam és lestem a kedvenc sorozataimat, 15%-nál figyelmeztetnie kellett volna a Win-nek, hogy merülök, 10%-nál el kellett volna mennie aludni, ehhez képest mikor néztem az akksit, még volt 18%-om ohh mondom még van 3perc a filmből simán kibírja ( 720p hd avi volt), majd ~fél perc múlva kérdezés nélkül paff kikapcsolt a gép, én meg csak pislogtam mint hal a szatyorban, mondom he? wtf? mit csinálsz te roncs. Ezt most nemtom mire vélni, ilyet most csinált először, akksi elhasználódás 1%, remélem csak valami kontakt gond volt az akksival vagy hasonló, még a Win se panaszkodott, hogy szabálytalanul állt le. Gyanús ez a bios, ha felkeltem kicsit szórakozok majd a dolgokkal, hűtés, fűtés, akksi merítés...
-
Mr.Skynet
senior tag
Hi! Talán jó lehet valamire és nem mindenki tud róla:
- K52JE -hez 2011/02/21 óta van BIOS 212 az előző 2010/07/28 volt.
- K52JR -hez 2011/02/24 óta van BIOS 214 az előző 2010/11/05 volt -
Mr.Skynet
senior tag
válasz Moonwolf #12256 üzenetére
Szerintem az említett Dell-el sokkal jobban járnál, csak 1-2 példa:
- igaz i3 ez is, de 400mhz-el gyorsabb
- HD5470 -nél a HD5650 jóval erősebb, ~1,5x gyorsabb
- 1 évvel több a garija és vélhetően korrektebben is járnak el szervizeléskor mint Asus-ék.
- a 2Gb memó miatt érdemes rákérdezni, hogy 1x2Gb vagy 2x1Gb mert utóbbit picit problémás bővíteni 4Gb-ra.comegetsome1: a Sentinel adatok helyett, nézd meg mondjuk mint mond a HD Tune, mert talán vannak benne meglepetések, amiket a Sentinel meg sem említ.
[ Szerkesztve ]
-
Mr.Skynet
senior tag
válasz Moonwolf #12253 üzenetére
Sorry no problem, csak mivel ezt írtad: "Tényleg elég gyakori az alaplapi meghibásodás ennél a típusnál?" feltételeztem, hogy olvasgattál már itt és gondoltam ha látod, hogy csak a baj van vele, ez az egész csak vicc lehet... Senki nem harapja le a fejed, ha beírod a másik notit is ide, bár szerintem ha kettő közt nem tudsz dönteni és a K52JE kiesős, akkor már csak az a kérdés, hogy a a másik notira panaszkodnak-e a tulajok vagy sem Itt páran már inkább a pénzüket kérik vissza és nem is szeretnének cseregépet...
comegetsome1: ha az AHCI és az IDE módokra gondolsz, akkor ez azért lehet pl. mert az IDE kevésbé tűri jól, ha elszáll a kapcsolat a vinyó és az alaplap közt. Kicsit korábban viszont volt aki tett fel képet a smart-járól és ott kommunikációs hibák voltak, vagyis olyan mintha az alaplap és a vinyó közt néha megszakadna a kapcsolat és ha szakadozik, akkor azt az AHCI jobban viseli. Persze ez az egész csak találgatás
[ Szerkesztve ]
-
Mr.Skynet
senior tag
válasz Moonwolf #12251 üzenetére
Szia! Milyen jókedvűek ma a PH tagok - ugye csak poénból kérdezted meg?
Ha nem akarsz percenként fagyó gépet, 1 hónap szervizelést gariba, majd sok anyázást, hogy ugyan olyan mint volt, akkor szerintem ne vedd meg. Vegyél bármi mást, de amiről üvölt a fórum, hogy gázos azzal ne játszd meg, hogy a Tiéd lesz 5-ből az az 1 amivel talán nincs probléma. -
Mr.Skynet
senior tag
válasz #76500480 #12246 üzenetére
Én most bölcsen nem ajánlanék semmit ha nem gond , szerintem picit rendeződnie kellene a piacnak, pl. a K53 (nekem nagyon tetszik) széria is még csak most érkezik, a Sandy B. Inteles cuccokat is visszahívták, bár elvileg már helyrepofozták a dolgokat szóval én jelenleg csak várok, figyelem a fejleményeket és jelenleg semmit se vennék sorry...
A vinyónak biztos nem tesz jót amit az alaplap művel vele, hiszen durván fogalmazva ugyanazt csinálja, mintha Te az usb vinyódat másolás közbe kihúznád, majd visszanyomnád és ezt egy órán belül eljátszanád mondjuk 5-7... alkalommal, miközben egy rendszervinyóról beszélünk, tehát így, hogy "kirántom magam alól a szőnyeget" - nem csoda, hogy a Windows is megborul néha.
-
Mr.Skynet
senior tag
válasz #76500480 #12244 üzenetére
Jó a tipped, az alaplap a gagyi, mehet is gariba a gép (nem a Tiéd az első), kb. 1 hónap alatt cserélik...
Szerk.: vagy ha a vásárlástól számított 3 napon belül vagy, akkor egy az egybe kérj egy másik gépet, ha megoldható egy más gépet hozz el, akár fizess rá drágábbra, de JE-vel ne gyere ki a boltból, mert itt a fórumon elégedett JE tulajdonos még nem volt
[ Szerkesztve ]
-
Mr.Skynet
senior tag
válasz gypiero #12202 üzenetére
Ha erre kép1, kép2 - gondolsz akkor szerintem ezt ne akard eltávolítani, mert a gép teljes alsó burkolata ehhez van csavarozva (gari ). Feszegetni nem nagyon kell, viszonylag könnyen lekapható az egész, persze csak óvatosan: szalagkábelekre vigyázva, nem ész nélkül betolni csavarhúzót, pengetőt stb. dolgokat a műanyagok közé miközben lekotorsz 50db smd alkatrészt az alaplapról, szóval csak óvatosan! Értelemszerűen a bill.-t is ki kell venni, 10sec az egész: 5db kis műanyag pöcköt kell a kijelző felé benyomni a bill. felső szélénél, majd ugyanitt a bill.-t picit magad felé megemeled max. ~1cm-ert, ekkor a kijelző felé óvatosan picit elkezded húzni az egész bill.-t és voálá a bill. alsó fele is kicsúszik a burkolat alól és már csak a szalagkábelen lifeg a billentyűzet...
-
Mr.Skynet
senior tag
válasz Master94 #12149 üzenetére
Üdv a Klubban!
- ha érdekel mi a gond ~100-150hsz-t olvass vissza....
- ha megoldható, esetleg próbáld meg a vinyódat lebutítani sata2-ről sata1-re, ez talán megoldja a problémát
- ha a vinyó butítás nem segít, akkor kezdheted felvenni a kapcsolatot az Asus-al garanciázás miatt sajnos -
Mr.Skynet
senior tag
válasz spanyoll #12134 üzenetére
Ha már balhé lesz a notik miatt, akkor nyugodtan harcolj egy K52JR gépért, már ha még kapható egyáltalán . Ebbe kétlem, hogy csalódnál, konkrétan itt a fórumba sem tudom, hogy írt-e bárki, hogy gondja lenne vele. Mióta nálam van, egy rossz szavam nem lehet rá pedig aug. végén vettem használtan és az általam beletett 0 perces vinyó jelenleg 184 nap 21órát pörgött, az utóbbi 3 hónapot leszámítva szinte nonstop üzemelt betonstabilan...
-
Mr.Skynet
senior tag
Nekem erről az a véleményem, hogy ha a fórumokon ez már téma, hogy jumper és minden ok, akkor ezt a szervizek is megcsinálhatták volna 1 hónap alatt és egy jumper nem egy ~80ezres alaplap, nyilván ők sem cserélik ki a gép lelkét ha nem indokolt... magyarán csak azt akarom mondani, hogy ennyire talán nem kéne lenézni őket, hogy majd egy jumper megoldja a problémákat, ha mégis akkor az bazi nagy cink lesz.
Szerk.: lacko22: spanyoll kollégának K52J gépe volt nem JE szóval így nézve akkor már a J is gagyi nem csak a JE? Kissé kezdünk elfogultak lenni, már a komplett K52 szériát neveztétek meg legutóbbi mint hibás szériát
[ Szerkesztve ]
-
Mr.Skynet
senior tag
válasz rox1818 #12112 üzenetére
"Tesztelés közben lettem figyelmes, hogy film nézés közben gyakran beszaggat a kép és a hang is 1-2 másodpercre." Sebesség tesztelés közbe leginkább semmit se csináljon a gép, nem csoda ha szaggatott és ilyen ramaty mérést csinált a vinyód...
Szerk.: ilyesmi grafikon lenne a normális olvasási eredmény, írás is hasonló...
[ Szerkesztve ]
-
Mr.Skynet
senior tag
válasz rox1818 #12101 üzenetére
Jó-jó már értem "hol a hiba" csak picit nehéz a felfogásom , jobban megnézve a K52JR gépemmel ugyan ez a helyzet, szóval leszedtem a kijelző burkolatának a keretét megnézni mi a helyzet. Az biztos, hogy jól volt összerakva, a helyén volt minden kis pöcök és természetesen semmi nem volt benne eltörve sem (by MSI ), szimplán arról van szó, hogy:
- talán a legnagyobb hiányosságnak mondható dolog, hogy az lcd panel fém kerete és a műanyag keret közt meglepő módon sehová nem tettek 2oldalú ragasztót...
- egy picit "U" alakban meg van hajolva a keret, viszont szerintem ez kizárható ok, mert brutál erősen össze van pattogtatva körbe, a volt Msi-Fuji-Acer gépeim ehhez képest már attól szétestek volna, hogy rájuk nézek... (szvsz a mostani 150-200körüli Acer-ek már rendben vannak ilyen téren)
- a bal oldali zsanér és a mikrofon közti részhez szerintem kellene +1 karmocska, talán ezért lifeg picit, illetve a mikrofon lyukától ~1cm-rel jobbra lévő köröm konkrétan semmit sem tart össze, alig értem hozzá és kiakadt, a fentiek ehhez képest szét sem akartak jönni, legalább 3-4percig babráltam mire sikerült esztétikai sérülés nélkül kiakasztani őket...
- pl. Acer-el ellentétben a fedlap és az lcd panel közt nincs "távtartó" szivacs (ajánlott az olyan teszterek ellen, akik a gép fedlapját nyomkodják, mert szerintük ebből derül ki, hogy mi milyen minőség ), ezért lehet simán beljebb nyomni az lcd-t mondjuk középen alul / felül ~3-4mm-ert is...
- bónusz érdekesség: ugye alap dolog, hogy a zsanérból felfutó 2 fém pálcához / lemezhez csavarozzák 2 oldalról az lcd-t, ez tök jól 4-4csavarral meg is oltották, majd az említett 2 lemezt a fedlaphoz is 3-3ponton rögzítették ez is tök jó. Még jobb, hogy az Asus mérnökei gondoltak arra, hogy a kijelző felső műanyag szélét merevítsék picit, ezt egy 4ponton a fedlaphoz csavarozott lemezkével oldották meg, nyilván nem várom el, hogy ehhez még hozzá csavarozzák az lcd-t hisz alul-felül nem lehet csavarozni az lcd-t, de ha az egyenes lemez helyett egy "L" alakút tettek volna be, akkor mint egy kerekbe ült volna bele az lcd és sziklaszilárdan állna a helyén benyomódások nélkül. Sőt ha alulra is tettek volna egy ilyen 10centbe sem kerülő lemezkét akkor már simán oda lehetne cuppantani a kijelző műanyag burkolati keretét is a kijelzőhöz azzal a szintén 10centes 2 oldalú ragasztóval...Összerakás után gyakorlatilag változatlan a helyzet, tehát annak az esélye, hogy ezt bárkinek szervizben garin belül javítják, szerintem elég csekély már csak azért is, mert ugye a gép működését nem befolyásolja és igazából csak barkácsolással lehetne megoldani, szóval ide egy kis ragasztót, oda egy kis szivacsot stb... szvsz nincs értelme foglalkozni vele, legalábbis nekem így is jó lesz
-
Mr.Skynet
senior tag
válasz rox1818 #12098 üzenetére
Urak, én már kezdek aggódni hogy, én lennék csak ennyire igénytelen ? Nem tudnátok valami képen megjelölni, hogy mi hol lifeg és mi hol akar leesni / szétesni? Komolyan mindjárt nekiesek szétkapom a sajátom és megnézem, hogy ez az egész mennyire van masszív cuccokból összerakva, mert szerintem az 1mm-es műanyag burkolattól meg 3-4mm-es lcd-től ne várjon senki ~40cm hosszan hajlás, csavarodás mentes állapotokat
-
Mr.Skynet
senior tag
válasz gypiero #12081 üzenetére
Látod, itt mutatkozik meg az, hogy nem adtál plusz ~60-80+ ezret sony, dell, hp, lenovo stb. márkáért, viszont ha a JR gépemet nyomogatom-tekergetem nem tűnik olyan vészesnek amit írtál, szóval neked vagy a szokottnál magasabbak az igényeid vagy nálad valami egyedi hiba lehet
-
Mr.Skynet
senior tag
Hát tényleg elég kiábrándító értékeket írtál, nekem hasonló akkor van csak a wifi-vel mikor a 6-os war channel-re tévedek, ott olimpiáznak a szomszédaim Pár napja engem is párbajra hívott az egyik lakó, de az alábbi módszerrel sikerült meggyőznöm, hogy nem lesz megfelelő neki az általa használt channel id:
- 7végén elutaztam vidékre, a routert nem kapcsoltam ki és biztos ami biztos alapon kitettem az ablakba a routert.
- alapból ugye 20dBm=100mW a megengedett itthon, máshol EU-ban max 27dBm=500mW asszem, viszont ha az OpenWRT-nek megadom, hogy pl. Amcsi/Toronto akkor enged 30dBm=1000mW-ot is szóval ezt be is állítottam, + mellé a notit nonstop-ra seed-elni, hogy tuti legyen sok-sok forgalom is a levegőben.
- távoli aszt. kapcs. beléptem néha a laptopra és láss csodát, 2. nap után meggondolta magát a zavaró szomszéd és csatornát váltott.Most is csak, hogy szép legyen a képemen a jelszint poénból feltoltam 100-ról 500-ra a TX Powert, de nem tartom túl egészségesnek, hogy 5méterről grillezem az agyam szóval nem játszok ezzel gyakran / nontsop
Viszont "Az legalább 2x-es növekedés" szerintem egyáltalán nem garantált. Attól, hogy 2x akkora az elméleti max sávszél, még nem feltétlenül fog egyéb okok miatt több csomagod épségben célba érni, jó persze az 5Ghz és a csatorna dolgokban még lehet bízni ez tény
-
Mr.Skynet
senior tag
Ebben az esetben, szeretnélek lebeszélni erről a cseréljünk wlan card-ot projektedről, mert szerintem egyáltalán nem éri meg TP-Link wr1043nd Gbit router + Fuji v3405 100Mbit lan -on összekötve másoltam wifi-n keresztül a k52jr gépemre 12Mb/sec-el stabilan 4-5 méterre a routertől, szerintem ez a 150Mbit kis Atheros ar9285 -től egyáltalán nem rossz eredmény és halkan jegyezném meg, hogy talán többel is mehetett volna, ha a másik notiban nem szabna határokat a 100Mbit lan.
A notid bontásáról nem találtam semmit, egy közeli rokonát a K42F-et találtam meg picit lebontva de a lényeg talán látszik a videón és a képeken is, innen jött az Intel 6200 tipp is. Szóval ha megnézed, összecsukod a géped, leteszed magaddal szemben fejjel lefelé úgy, hogy a gép eleje feléd nézzen, akkor a kártyaolvasódtól ~5-7cm-el jobbra lesz a bukrolat alatt a wifi. Megéri cserélni kolléga
Szerintem egyébként semmi extra infó nem kell egy noti bontásához, a létező összes csavart kiszeded a gép aljából figyelve, hogy el ne hagyd közbe a dvd íródat Pengetővel vagy "hitelkártyával" stb. eszközökkel körbe a notit szétpattogtatod és reménykedsz, hogy ennyivel le is emelhető a teljes alsó burkolat. Bár lehet (ahogy az szokott is lenni), hogy inkább a felső rész jön le, ilyenkor érdemes figyleni a touchpad és más dolgok, rövid és sérülékeny szalagkábeleire, főleg a kis csatijaikra! Az enyém pl. a billentyűzet alatt / felől is át van csavarozva az alsó burkolat felé, szóval elképzelhető, az egyetlen dolog amit nem kell szétszedned a wifi kártya cseréjhez az a kijelző kávája/burkolata. Garancia stb...... még mindig megéri wlan-t cserélni?
-
Mr.Skynet
senior tag
Amit mi felhasználók látunk az az, hogy nem egységesen mondjuk a sx059 gépekkel van gond, hanem "random" jópár darabbal, csak itt a fórumon hány olyan ember van akinek gondja van a K52JE gépével és ebből hánynak van olyan JE-je, amelyik hibátlanul működik. A mi nézőpontunk szerint ami mindegyik említett gépnél elvileg azonos az csak az alaplap, hogy milyen proci, ram, hdd van benne eddig nem sokat jelentett
Tegyük félre a ram, hdd, cpu stb. alaplappal való kompatibilitásának lehetséges problémáját, mert ez nevetséges lenne, ilyen alapon ne merjek semmit cserélni/bővíteni a gépben, mert összeomlik az egész... (?) akkor a cserélt gépekbe se merjen majd senki mondjuk betenni +2Gb memót, mert megint viheti szervízelni... (?) persze oda meg ugye nem a bővített gépet visszük, hanem az alap gyári konfigot, ami pedig hibátlan lesz majd és visszaadják, hogy semmi baja a gépnek
Szóval ha már tudják mi a probléma, már pedig biztos, hogy tudják és akár másodperc pontosan azt is vissza tudják keresni, hogy az adott sorozatszámú gép mikor melyik gyártó sorukról jött le és miből rakták össze, melyik beszállító alkatrészeiről stb. mindent tudnak, akkor mennyiből állnak nekik feltenni az oldalukra egy rohadt listát vagy bármi infót, hogy ha valakinek ilyenje van, az egyeztessen a szervizükkel és készséggel állanak az ügyfelek rendelkezésére. Szerintem ez lenne a normális ennyi idő elteltével...
Nem értem, miért idétlenkednek ennyit, nem vagyok elfogult nekem semmi bajom az Asus-al sem a gépükkel amit használok, de szerintem teljesen felesleges védened őket, az érintettek problémái szerintem maximálisan megalapozottak, most kis túlzás de pl. ha neked 80Gb vinyó is elég lenne de igényled a brutál procit, akkor hogy éreznéd magad ha kapnál 750gb vinyót egy gyenge procival és örülj, hogy 1,5 hónap után végre van működő géped. Te pedig azt mondod, hogy ha nem tetszik add el a kapott gépet, bukj rajta még x ezer Ft-ot is és vegyél még drágábban esetleg más gyártótól gépet bízva abban, hogy ők majd korrektebbül járnak el ha garira kerülne a sor
Szerintem totális mértékben inkorrekt amit az Asus jelenleg csinál...
-
Mr.Skynet
senior tag
Erre én is gondoltam, csak mikor ez volt a gondom, akkor nem kompatibilitási hibaüzit kaptam az XP-től hanem egyszerűen közölte velem, hogy nem talált merevlemezt a gépben. Ezzel kapcsolatban egyébként értékelem a Win7 szívósságát, vinyót disbaled-re rakom bios-ban, xp és live cd-s cuccok is azt mondják, hogy nincs meghajtó a gépben, Win7 telepítő így is látja és partícionálni is tudja a vinyót lol
-
Mr.Skynet
senior tag
Az én notim, hát húh kicsit hosszú és egyben lényegtelen szotry is, nemtom mi lett volna "ha", a fórumot elnézve nem nagyon volt panasz a JR-ekre
Kecskemétre vitte a notit Budapestről a Magyar Posta (ezt nem lehetett kihagyni ) az első tulajnak a Roll Computer -től vásárolva, ~2,5hónappal később én megvettem és azóta sincs vele probléma (kopp-kopp), a noti alján lévő matrica szerint 2010 márciusi a gép, a bolt májusban adta el.
Pontos típus: Asus K52JR - SX101D
HDD: gyárilag Hitachi HTS545032B9A300, cserélve vásárlás utáni napon erre: Samsung HM500JI, tervben van egy ilyen, illetve várom, hogy valahol elérhető áron legyen 750-es Toshiba, jelenleg csak ők gyártanak 750-es vinyót ami 9,5mm vastag és nem 3 tányér van benneasusnoti: teljesen mindegy melyiket említed, ha a széria ugyan az, tehát K52JE. Ez határozza meg, hogy az "alapok" mik lesznek, a utána lévő azonosító csak a specifikációt jelenti, hogy pl. milyen vagy mekkora cpu, ram, hdd, optikai meghajtó stb. kerül a gépbe, de a számunkra problémás rész változatlan, vagyis vélhetően mindegyikben ugyan az a hdd-ket rosszul kezelő alaplap került. Aztán, hogy lesznek-e majd ilyen rev. 1-2 ilyen-olyan javított vagy újabb verziók azt csak az Asus tudhatja...
-
Mr.Skynet
senior tag
válasz asusnoti #11982 üzenetére
Nem igazán a smart adatokra gondoltam, mondjuk DMA hiba kissé tényleg necces, mondhatni i/o hiba, néha kicsit "megszakad" a kommunikáció a vinyó és az alaplap közt, ha ez mindenkinél ilyen akkor az nagyon gázos.
Eredetileg "Error Scan" tesztre (ezen belül nem quick scan!) gondoltam, viszont dma hibákkal lehet le sem futna a teszt vagy csak valami eszméletlenül lassan dolgozna. Lehet, hogy minden percben megáll majd pihenni 1 percre, maga a vinyó meg hibátlan lesz és talán tényleg hibátlan is -
Mr.Skynet
senior tag
Hi!
Seagate vinyókból én már bármit kinézek, nálam ahány volt annyi halt meg, a Hitachikkal picit jobban jártam abból az egyik volt olyan rendes, hogy 4 nap alatt lett bad-os és még nem töröltem a backup-ot adat költöztetés után szóval nem volt nagy gond. Érdekes, hogy WD és Samsung vinyókkal sose szívtam meg, mikor megláttam, hogy a K52JR gépembe gyárilag 320-as Hitachi van, első dolgom volt kicserélni egy 500-as Samsungra, a Hitachi meg pihen az usb rack-ben fontos adatot nem merek rábízni, csak a gari miatt tartogatom
Szerk.: Csak a poén kedvéért akinek JE gépe van és gondja van vele, ha van egy kis ideje nyomhatna egy HD Tune tesztet 2-3órát szánva a dologra. Meg sem lepődnék, ha a Seagate-Hitachi vinyók félholtak lennének.
[ Szerkesztve ]
-
Mr.Skynet
senior tag
Sziasztok!
csóri: bár korai lenne kijelenteni, hogy széria hibás gépekről lenne szó, de ha picit feljebb görgetsz szinte folyamatosan gondok vannak a K52JE gépekkel. Ahogy olvastad is sok gond van a szervizekkel, talán ezért is kértek tőled már értékelést. Ha esetleg valami nagyon hasonlót szeretnél, akkor tudom ajánlani ami nekem is van, tehát K52JR szériát annyival tud többet, hogy 512Mb helyett 1Gb vga ram-ja van.. A jelenlegi K50IN gépedben lévő Nvidia G102M -től az Ati HD5470 kb. 3x erősebb, persze ez ne tévesszen meg, nem lesz egy húh de gémer géped. Maga a gép egy beton stabil, jól összerakott megbízható cucc, nekem volt mikor 7nap 24 órában ment gond nélkül, nem vagyok egy nagy játékos lent vannak játék teszt eredmények is. Egyébként lehet tuningolnia vga-t, csak nem sok értelme van, nálam 3dmark06 alap 4200ponton dobott + ~10%-ot.
dzsozefo: A kinézett procid: AMD Sempron V120 ami mondjuk úgy, hogy biztos jobb a kis Celeronodnál amiről teszt eredmény mondhatni nincs is a neten, de ez nem gond, mert az AMD-ről van, nálad pedig ott az a kis Intel csoda, szóval tudsz hasonlítani, ha nyomsz pár tesztet Igazából ezek inkább netbook-ba szánt procik nem notebook-ba tehát az alacsony fogyasztás a fő előnyük, amiben itt az Intel nyer is 19w-al az Amd 25W -ja ellen... ha viszont emiatt váltanál gépet és 25w tdp még belefér neked akku ügyileg, akkor szerintem kezd azzal, hogy P8400-as cpu-val szerelt gépet nézegetsz, az is 25W tdp és 10x lekörözi a fenti kicsiket... Halkan jegyzem meg, hogy GM45 vagy PM45 chipsetes összes laptop támogatja ezt a procit tehát már ~100ezres gépbe is beletehetnéd, maga a proci pedig 15ezer itt a PH-n szóval nem kell hinni a horror árú komplett notik 150-200ezres árainak ha ilyet dob ki a kereső...
-
Mr.Skynet
senior tag
-
Mr.Skynet
senior tag
-
Mr.Skynet
senior tag
Szia!
Elvileg Win7 és Vista driver oda-vissza jó, de ha mégse akkor szimplán leszeded a gépedhez az Inteles drivereket, meg a szokásos alap Asus dolgokat akár más K52 szériás gép driverei közül...
Elképzelésem sincs, hogy miért szeretnél akár Vistát vagy 8Gb romot a gépednek, de a gyárilag benne lévő 2*2Gb memót kiveszed, berakod a gépbe a 2*4Gb-ot és a gyári memókat nem adod el, hanem a polcra teszed porosodni. Ha pedig gond lenne a géppel, akkor a gyári memókat kicseréled és a gyári 2*2Gb-al küldöd gariba, így él a 2 év garid...ui.: ha nem a linkelt boltban veszed, ~20ezerrel olcsóbban kapod meg a gépet...
-
Mr.Skynet
senior tag
válasz VINIKOR #11945 üzenetére
Le is írtad a lényeget:
- AMD cpu, és nekik sosem volt erősségük a konvertálás...
- nem írtad, hogy az Intel P4 3Ghz pontosan milyen, de gondolom az egy asztali cpu amit nem kéne szegény kis laptop procikhoz hasonlítani, arról már ne is beszéljünk, hogy 1,1Ghz-el le van maradva szegény kis AMD, de akár az L2 méretét is nézhetnénk vagy az FSB-ket stb-stb...
- hogy miért nem 100%-on megy a cpu terhelésed: mert 2 magos a laptopodban az AMD, az Intel meg csak 1 magos volt, a konvertáló progid pedig csak 1 magot képes dolgoztatni, vagyis a másik magod 0% terheléssel unatkozik... -
Mr.Skynet
senior tag
válasz birding #11943 üzenetére
Szia! Kamera azonosítás (csiga tempóban töltött be nálam, szóval lehet nálad is sok türelem kell majd hozzá)
Az a baj, hogy ha a létező összes drivert feltetted már, akkor vagy nem a gyártó oldaláról szedted le őket, vagy valamit rosszul csináltál, mert elvileg egyszer bele kellett volna futnod abba a driverbe ami a Te webkamodhoz való. Innen töltsd le a neked valót -
Mr.Skynet
senior tag
Szia! Sajnos picit gagyi az a termékinfó, a cpu adatok miatt mondom, de legalább a HM55 chipsetet említették amiből ki is derül, hogy ez a gép sajnos nem támogatja az új S.B. procikat (HM65 kell hozzá). Vannak az N53 szériában olyanok amik támogatják az új procikat (és bennük is van ), ha esetleg nagyon ragaszkodsz ehhez a szerkentyűhöz. Így viszont "csak" a szép új kasznit kapod majd és az usb 3.0 csatit, tehát ha az utóbbit nem vesszük figyelembe akkor teljesítmény téren és talán egy picit gyengébb minőségű megjelenéssel egy K52 gépet is vehetsz 150-160körül...
Esetleg S.B. procis gépeket keresve N53 szériában nézz szét mi az ami számodra még megfizethető, mert elég nagy lépcsőkben ugrik ettől a 215ezertől a teljesítmény, pl. 250-260 körül már Core i7 -es 4 magos S.B. procis, 2x akkora teljesítményű vga és 2x akkora vinyót kaphatsz... Bár lásd vannak problémák, szóval talán lehet pihentetni kellene a vásárt, vagy nagyon vigyázva vásárolni bár a boltok is teljesen képbe vannak ezekkel a dolgokkal, szóval nem hinném, hogy selejtet adnának el...
-
Mr.Skynet
senior tag
válasz runner 125 #11931 üzenetére
Szia! Globál garis az Asus. Azokban az országokban, ahol van az Asus-nak szervíze ott biztos, hogy garanciás a géped tehát itthon pl. ha baj van kijön a futár ingyen, elviszi a szerviznek, ha kész a géped ingyen vissza is hozzák neked...
-
Mr.Skynet
senior tag
Rossz helyen keresgélsz, "Wireless / Wireless MAC Filtering" kell neked, itt van 2 lehetőség:
- Allow csak azokkal az eszközökkel áll szóba a routered amik az alatta lévő listában vannak.
- Deny logikusan az Allow ellentéte...
Allow lehetőség, lent "Add New..." gombocska és egyesével szépen megadod a MAC címeket (Status Enabled). "Wireless MAC Filtering: Disabled" ezt tedd Enabled-re.
"Wireless / Wireless Security" itt pedig "Disable Security"
ARP, Binding fogalmak stb. wikipédia a barátod, 2 okból: én nem tudnám korrektül elmagyarázni és ez a wifi router állítgatás is eléggé off ebben a fórumban... -
Mr.Skynet
senior tag
Szia! Csak a wifi miatt ne válts XP-re, szerintem elég lenne egy MAC Filter is... nagyon sok helyen (nyilván nem mindenhol) feleslegesnek tartom a jelszót és ha csak jelszó nélküli hálóra tudsz kapcsolódni akkor ez egy félmegoldásnak jó lehet, míg rá nem jössz mi a probléma... szerintem egyik szomszédod sem fogja elkezdeni gyűjteni a wifi csomikat, hogy talán 1 heti munkával kiolvassa belőle, hogy mondjuk melyik oldalt nyitottad meg pár napja, ha meg ellesi a mac-edet és azt használja azt úgyis észreveszed. Bár lehet, hogy csak én nem tartom államtitoknak, hogy mit forgalmazok a levegőben...
-
Mr.Skynet
senior tag
válasz Gebriel #11812 üzenetére
Szia!
Nem az a lényeg, hogy mennyire új a driver, hanem, hogy jót telepíts:
segítség az azonosításhoz -
Mr.Skynet
senior tag
válasz Krisz79 #11783 üzenetére
Szerintem álljunk megy ott, hogy most alig látni tehát világít a kijelzőben a fénycső, vagy egyáltalán nincs kijelző világítás? Elképzelhetőnek tartom, hogy elfelejtetted az inverterre rányomni a fénycső tápcsatiját... így aztán win7-ben meg bill-ről is nyomhatod nap estig a fényerő beállításokat...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Android játékok topikja
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Cybertruck Taipeiben
- OLED TV topic
- Ezekben a változatokban lesz elérhető a OnePlus 13 Kínán kívül
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Eufy X10 Omni - lát, de nem néz
- Apple asztali gépek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán