Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  ASUS notebook topic (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#16901) Magany válasza DonElvis (#16900) üzenetére


Magany
tag

Szia, a ket kozepso 44 fokos es zold pipa az elso meg utolso szoval a Temp1 es a Core 55-60 fok kozott mozog es egy lang van elotte. Jol latsz az RPM valtozatlanul 0 pedig a venti porog.

(#16902) DonElvis válasza Magany (#16901) üzenetére


DonElvis
tag

Szia,

Akkor ezek szerint nem a hőfokokkal van baj.
A magától kikapcsolódásból arra gondoltam, hogy valamiért túlmelegszik, és ez egy védelmi mechanizmus része. Mikor kapcsol ki a géped, melyik fázisban?

Ami nem számít, az nem érdekel

(#16903) #41635072


#41635072
törölt tag

Üdv!
Vettem egy UX32A zenbookot.
A hűtése iszonyatosan idegesítő, ugyanis ha a CPU eléri a 48 fokot, akkor hangosan felpörög a venti, majd 3mp után kikapcsol, majd be-ki-be-ki, és ez megy.
Egyszerűen két fokozatot ismer a ventillátorszabályzó firmware.

Egyesek próbáltak programot írni, de az EC mindig felülírja ennek beállításait.
Szervízben tudnának ezzel kezdeni valamit, érdemes lenne beküldeni? :F

Illetve még olyan kérdésem lenne, hogy a kijelzőn van kb egy pixelni sérülés. Saját költségemen a szervízben megjavítják /kicserélik/ a panelt?

Köszönöm!

(#16904) Magany válasza DonElvis (#16902) üzenetére


Magany
tag

Bekapcsolom, fel sem fut a Winovs es kikapcsol ugy mintha en kapcsoltam volna ki. Szoval megjelenik a programok bezarasa ablak es kikapcsol. Ezt csak egyszer csinalja meg reggel aztan masodjara mar problema nelkul indul es egesz nap nincs gond vele.

(#16905) TheProb


TheProb
veterán

Nos, újabb fejlemények... Jelenleg ott tartunk ha alaplap és vga csere+már bevan rendelve egy cpu is... Ezek után megkérdeztem a drága asus-t, hogy akkor a drága gyártó már mért nem ad egy új gépet, ha kb minden fő alkatrészt kicseréltek benne... Az volt a válasz, hogy csere a következő esetekben van (elvileg automat, nem is kell szólni nekik):
-legalább 20napig javítják
-4.jére is javítani kell
-már nemtom mi volt :D

Lényeg az, hogy hiába mondtam h tőlem már aug 28án elvitte a futár a gépet, csak a javítástól számítják (09.06.). Erre azt mondta az ügyfélszolgáltatos hogy az a cpu nem fog megkérdezni 20 napon belül szal lehetséges hogy csere lesz belőle. Namost, HA cserélik akkor az megint 2-3hét vagy levásárolhatom amire ügye nem tartok igényt... egy ilyen gép után nekem még 1 asus nem kell, ráadásul nem lehet kötelezni a vevőt, a levásárlásra... Beszéltem a fogy véddel ott azt mondták, hogy elvileg a boltnál kell reklamálnom ahol a gépet vettem és nem a szervízzel (mert velük állok kapcsolatba és nem az asussal). Kíváncsi leszek mi lesz ennek a vége. A legidegesítőbb, hogy nincs csere gépem és egyetem mellett ez igen nagy érvágás... Undorító dolog, hogy a vásárló csak addig fontos amíg ki kell adni a pénzt, utána a leghosszabb és leglassabb útak járhatóak csak...

Előzmény

"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d

(#16906) DonElvis válasza Magany (#16904) üzenetére


DonElvis
tag

Érdekes...

Az alábbiakat tudom elképzelni:

- Érintkezési hiba az akkunál.
- És/vagy tápkábel kontakt hiba.
- Vírus (vagy loader) miatt van megbolondúlva

Próbáld meg kivenni az aksit és megnézni, hogy úgyis előfordúl-e ez a hiba.

Ami nem számít, az nem érdekel

(#16907) DonElvis válasza #41635072 (#16903) üzenetére


DonElvis
tag

Szia,

Más is küzdött hasonló gondokkal, ugyanilyen gépnél:

Solution for Asus Zenbook UX32VD fan issue

A lényeg:

On NVidia Control Panel software, go to “3D Settings > Manage 3D settings”. On the right panel you’ll see “Global Settings” tab, there you’ll have an option of “Prefered graphics processor”, on the dropdown menu select “High-performance NVIDIA processor”. Also make sure on “Program Settings” tab that your browsers use Nvidia processor.

Remélem ez segít.

Üdv:
Don

Ami nem számít, az nem érdekel

(#16908) laccy88


laccy88
senior tag

sziasztok! van egy Asus A52JE notebook-om, ami a következőt produkálja : random, rövid időközönként(1-2 percenként) szinte bármit csinálok befagy, nem válaszolnak az alkalmazások(a windows intézőtől a firefox-ig bármi), majd fél perc, perc elteltével észhez tér, majd ismét behal, és ez így megy. Windows 7 újratelepítése után(többször is, több forrásból) azt tapasztaltam, hogy mindaddig nincs gond, még a vga-t fel nem telepítem. Azután előjön a probléma. Próbáltam többféle driver-t. Az asus sajátját, hivatalos legújabbat, régebbit, mégrégebbit az amd-től, de semmi változás :( Ötlet? Hard Disk Sentinel 100%-nak írja a hdd-t, a rendszer nem melegszik túl.

(#16909) #41635072 válasza DonElvis (#16907) üzenetére


#41635072
törölt tag

Hello!
Én is láttam a linkelt oldalt, csak nekem nem VD hanem "A" verzió van Intel Graphics-szel.
(Ott hiába állítom performance üzemmódra, nem melegszik nagyon)
Azért köszönöm.

(#16910) hurrikan


hurrikan
addikt

Üdv nektek.

Hol tudom megnézni a hivatalos Magyar szervizek/átvevőpontok helyét?
Konkrétan az érdekelne, hogy Egerben van e hivatalos szerviz vagy átvevőpont.
ASUS oldalán csak nemzetközieket találok, de ott nem hogy Eger, de még Magyarország sem választható ki Európán belül.

Bekakkantott a Zenbook-omban a vinyó.
Ülünk az ágyon barátnőmmel egyszer csak filmezés közben elszáll az egész. Vibrálós kék képernyő, újraindulás, majd egy fél óráig fekete képernyő. Aztán nagy nehezen felajánlotta a javítást, de nem jött az sem össze neki. Mindig visszadob az elejére fél órányi üres kék képernyő után....

Huawei P9 Grey + SONY MDR-10RBT + Gyári tok + 64GB Sony microSD 94MBps

(#16911) Impressa válasza hurrikan (#16910) üzenetére


Impressa
őstag

Szia!
Szerintem kérdezd meg őket:LINK , hátha tudnak neked segíteni ez ügyen. Bár, mivel garis a géped, a háztól-házig szolgáltatás neked is elérhető, így tökmindegy, hogy a szerviz hol található. :)

[ Szerkesztve ]

Kávégépek szervizelése. :) Jura, Melitta, Saeco stb. 705077032

(#16912) hurrikan válasza Impressa (#16911) üzenetére


hurrikan
addikt

Van háztól házig?
Azaz lejönnek, viszik, és ha kész hozzák. Mindezt az ő költségükön?
A Készülék a T-mobile-tól van egyébként.

[ Szerkesztve ]

Huawei P9 Grey + SONY MDR-10RBT + Gyári tok + 64GB Sony microSD 94MBps

(#16913) kali válasza hurrikan (#16912) üzenetére


kali
legenda

szia,

igen, úgy működik.
telefon; +3615054561
e-mail; ugyfelszolgalat@asus.com
info; link
nyomtatvány; link

[ Szerkesztve ]

(#16914) hurrikan


hurrikan
addikt

Köszi az infót mindkettőtöknek. :R

Huawei P9 Grey + SONY MDR-10RBT + Gyári tok + 64GB Sony microSD 94MBps

(#16915) Impressa válasza hurrikan (#16914) üzenetére


Impressa
őstag

Szívesen! :)

kali köszi a kiegészítést, pontosítást. :R

Kávégépek szervizelése. :) Jura, Melitta, Saeco stb. 705077032

(#16916) shagy válasza kali (#16894) üzenetére


shagy
tag

Köszönöm a választ.

Álljon itt a tudás mindenkinek, aki szintén asus k73sv-t használ:
Win 8.1 teljesen, sehol egy eszközkezelőben található hiba! ;)

[ Szerkesztve ]

- shagy

(#16917) shagy válasza shagy (#16916) üzenetére


shagy
tag

egyedül a touchpad nem megy... még.

- shagy

(#16918) HaZsolt


HaZsolt
őstag

Valaki tudna pár szót mondani az x402-es és 502-es szériáról? Teljesítményben nem rosszak, de sokan mondták, hogy rossz az anyaghasználat illetve az akksi pár perc alatt lemerül. Fontos lenne.

(#16919) Tigerclaw


Tigerclaw
nagyúr

Van egy Asus U30JC notebookom és arra gondoltam, hogy frissítem a rajta található Express Gate-et. Most az van rajta, amivel jött gyárilag. (build V1.2.13.47)

Azóta már rengeteg frissebb EG is van. A support oldalon, most a V2.6.3.2.207 telepítő a legfrissebb. Sajnos egyikhez sincs semmilyen info, se manual, így nem tudom, hogy melyik mivel kompatibilis. Letöltöttem a legutolsót, elindítottam és telepített is valamit, de sehol semmi. Se a windows-ba nem került be új SW, se az EG nem változott meg. Bekerült egy új programcsoport Express Gate Cloud néven, de az alatt is csak egy uninstall van.

Van egy update lehetőség EG-t futtatva is, de az azt írja, hogy nincs frissebb. Ért valaki az EG telepítéséhez, vagy az upgradeléséhez? Az Asus oldal kvázi semmit hasznos infot nem ad ehhez.

Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

(#16920) phg


phg
csendes tag

Hali! Tudna valaki segíteni? Vettem egy asusg53sx notebook-ot, amiben egy nvidia geforce gtx560m dolgozik folyamatosan mert az intel (i72630Q) le van tiltva. Hol és hogyan tudom beállítani hogy a gtx csak terhelés alatt dolgozzon. Illetve azt vettem észre hogy a két hűtő ventilátor közül csak az egyik megy , ez attól is lehet hogy az intel le van tiltva? A segítség jól jönne , előre is köszönöm :R

(#16921) TheProb


TheProb
veterán

Report:

3 hét után végre sikerült visszakapnom a gépemet... Sajnos csere nem történt mert nem tartott 20napig a javítás (gondolom gyorsan belehúztak fix-directéknél...). Nos a végső javítási lista a következő:
-alaplap csere
-cpu csere
VGA-ból annak ellenére hogy a végén azt mondták hogy mégse cseréltél mégis meglett a 2GB VRAM az eddigi 1 helyett... :)) (mind1, lényeg hogy most jó, bár igazából sokat nem számít, mert nem ez a szűk keresztmetszet az 555M-nél) Elvileg 1év garancia jár a kicserélt (fő) alkatrészekre, de majd ha lesz hozzá affinitásom írok azért 1 mailt a supportnak, hogy ő szerintük mire meddig él a garancia (hány napot adtak hozzá az alap garhoz a javítások idejét tekintve).

Összességében végülis újra működőképes a gép, de ennek ellenére is eldöntöttem, hogy nekem többet ASUS laptopom nem lesz, de szerintem más termék se tőlük... Anyagi lehetőségek, valamint hogy már nem kapható sajnos a lenovo z500 itthon, ennek hiányában nem tudom, hogy mikor tudom eladásra bocsájtani a gépet, de majd kiderül... Én nem fogok ellen kampányt kezdeni a gyártó ellen, de én újabb +1 vagyok azok közül akik nem ajánlják az ASUS-t. Lehet, hogy sz@r a széria, sz@r modellt fogtam ki, de lényegen nem változtat. Ez nem fogja érdekelni a vevőt, főleg ha 200+ felett vesz meg 1 gépet... Sajnos MO.-on csak addig foglalkoznak a vevővel amíg ki kell csengetni érte a pénzt, utána meg minden kötelezettségüket a lehető leglassabb, leghosszabb és legbonyolultabb úton intézik és kiemelném, hogy ez NEM CSAK AZ ASUS-ra érvényes, pl. ugyan ilyen gondjaim vannak a Tisza Cipővel is de ebbe e menjünk bele (kicsit kezdek eltérni a tárgytól és kezdi felvenni 1 rövidebb regény alakját a hsz-em... :DDD )

Előzmény

[ Szerkesztve ]

"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d

(#16922) albi31 válasza TheProb (#16921) üzenetére


albi31
senior tag

szépen összefoglaltad a mai kereskedelmi-ügyfélközpontú helyzetünket!

(#16923) TheProb válasza albi31 (#16922) üzenetére


TheProb
veterán

undorító dolognak tartom ezt az egészet a mocskos és sajnos kötelező kapitalista életszínvonalunkkal együtt...

[ Szerkesztve ]

"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d

(#16924) reallalesz


reallalesz
csendes tag

Sziasztok!
Találtam már videót, de azért biztosra megkérdezem, hogy lehet-e cserélni egy ASUS K55VD laptopban a videokártyát? Jelenleg a gyengécske nvidia 610m van benne ami nem sokkal jobb mint az integrál Intel® Core™ i5 3210M És szeretném kicserélni egy erősebb nvidiára vagy valami atira.. Van lehetőség? És ha van akkor milyenre érdemes? Mennyibe kerülne ez nekem?

Előre is köszönöm. Kell még valami infó erről a topiról, akkor azt jelezzétek és bepötyögöm minden adatát. De ennél a grafikus kártyánál kéne egy kicsit jobb.. Remélem cserélhető. Üdv, Lalesz!

Iphone 5 16GB, Asus K55VD, ASUS MemoPad 10 (ME102A)

(#16925) Sanya válasza reallalesz (#16924) üzenetére


Sanya
nagyúr

sajnos nem lehet cserélni, mert az alaplapba van beépítve, nem MXM csatlakozós.

A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!

(#16926) VBenc


VBenc
tag

Sziasztok.
Van egy ASUS X55V Notebookom, és azt tapasztaltam hogy mostanában csak úgy elkezd csipogni. Nemtudom miért, vagy mi a gond, néha teljesen meghal a rendszer de néha nem. Nem melegszik, teljesenjók a hőmérsékletek. Mi lehet a gond?

Mondom de mondom!!

(#16927) Romeo619


Romeo619
senior tag

Sziasztok

Erről a mi a véleményetek?

Asus 15,6'' HD LED X550CC-XO108D?

Árban teljesítményben arányos?? Játékra lenne.

Előre is köszi!

[ Szerkesztve ]

(#16928) zuzu6612


zuzu6612
csendes tag

Sziasztok!
Van egy asus x51R AP134 laptopom, sajna nem indul. Azaz, ha bekapcsolom, vinyó felpörög, proci melegszik, hűtés bekapcsol, de képet nem ad. xpress 1100-as videokártya van bent. Szerintetek mi lehet a gond? Alaplap, netalán videokártya? Egyáltalán cserélhető bent.
Köszi.

(#16929) Dell XPS válasza zuzu6612 (#16928) üzenetére


Dell XPS
veterán

Alaplap, chipset problémája van/lehet. Nézd meg légy szíves egy-egy memória modullal, HDD, ODD, akku nélkül is. Külső monitoron is ellenőrizd le!

Üdv, Dell XPS

(#16930) zuzu6612 válasza Dell XPS (#16929) üzenetére


zuzu6612
csendes tag

Akku, vinyó nélkül se, és külső monitoron sincs kép.

(#16931) Dell XPS válasza zuzu6612 (#16930) üzenetére


Dell XPS
veterán

Akkor szinte biztos, hogy alaplap problémád van.

Üdv, Dell XPS

(#16932) rostiron


rostiron
őstag

Sziasztok.

Van egy asus K50AB laptop, aminél állandóan elmegy a kép. Kiszámíthatatlan időpontokba mintha készenlétbe kapcsolna. Nyomok egy entert, és visszajön minden. Néha 5 percenként, van hogy több óra után se. Nem kell hozzá tétlen állapot, dolgozok rajta, vagy filmet nézek és közbe egyszer csak elmegy a kép. Újratelepítettem a rendszert de nem használt.
Van valakinek ötlete mi lehet a baja ?

Gigabyte B55 Aorus elite v2, Ryzen 5600, 32GB DDR4, RX6600, XFX TS-550,

(#16933) bandliman


bandliman
csendes tag

Sziasztok!
Szeretnék érdeklődni tud-e valaki valamit hogy N750 érkezik-e hivatalosan hazánkba, mert én lehet beneveznék egy ilyenre, de ha lehet nem német billentyűzettel szeretném használni. :(

(#16934) TheProb válasza Romeo619 (#16927) üzenetére


TheProb
veterán

Én inkább lenovot vennék vagy dell-t. játszani az a 720-as nem vmi jó.

ez vagy ez

"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d

(#16935) bigobert


bigobert
tag

Sziasztok!

Egy használt Asus notit szeretnék beárazni, de nem találtam a megfelelő fórumot! Útbaigazítanátok?

Köszi!

(#16936) kali válasza bigobert (#16935) üzenetére


kali
legenda

szia,

itt; link

(#16937) reallalesz válasza Sanya (#16925) üzenetére


reallalesz
csendes tag

Köszi!
Ezt sajnálattal olvasom :(..

Iphone 5 16GB, Asus K55VD, ASUS MemoPad 10 (ME102A)

(#16938) Sinu


Sinu
senior tag

Üdv!

Azt nem tudjátok, hogy a touchpad multitouchos funkciója néha miért kapcsol ki ? kezdem unni :(

No Future

(#16939) konradl


konradl
tag

Sziasztok!

Van egy Asus X51R laptopom.
A helyzet, hogy bekapcsolás után fekete a képernyő és csak a "Zzz" világít és ennyi.

Mi lehet a baj?

A válaszokat előre is köszönöm:)

"Okos légy, mert hülyéből sok van"

(#16940) Blue Eagle válasza zuzu6612 (#16928) üzenetére


Blue Eagle
őstag

Sziasztok! Én amikor vettem a laptopomat (kb. 2 hónapja), azt mondta a számtech-boltos srác, ha szerencsém van akkor 2 év előtt 1 hónappal, ha nincs szerencsém, akkor utána 1 hónappal fog meghalni a készülék. Mennyire lehet ezt komolyan venni? Létezik e ez, hogy ilyen hamar tönkre megy, még akkor is, ha odafigyelek a melegedésre/hűtésre. Pl. én havonta finoman belefújok a hűtőbordák közé levegőt, kifújva így a port. Megakadályozva a por összeállását. Játszani nagyon keveset játszok rajta, ha játszok is max 15-20 percet. alkalmanként.

(#16928) zuzu6612

Szia! Mennyi idős a masina?

[ Szerkesztve ]

(#16942) spyduck válasza TheProb (#16921) üzenetére


spyduck
nagyúr

A szerviz 1-3 hónapot szokott adni, hivatalosan viszont 6 hónap járna. A fogyasztóvédelmi jogszabály pedig arról ír, hogy a készülék első 1 évében bekövetkezett fődarabos alkatrész cseréje a készülék garanciájának újraindulását eredményezi ami minden esetben 1 év, ugyanis a 2. és 3. garancia korlátozott.

Szóval ha 1 évnél fiatalabb a készüléked akkor 1 év jár, bár ahhoz kell fenyegetőzni a fogyvédőkkel, 1 évnél régebbi készülék esetén pedig 6 hónap garancia jár.

(#16943) Blue Eagle válasza spyduck (#16941) üzenetére


Blue Eagle
őstag

Értem, és kössz. De, gondolm garancia időn belül a pasztázás felejtős. Ugye?

(#16944) Kicsirics77 válasza Blue Eagle (#16943) üzenetére


Kicsirics77
veterán

akkor ha a proci rögzítő csavarok le vannak ragasztva,mert nem tudod őket kivenni úgy hogy ne látszódjon.
de egyébként nem ildomos mert lehet ugrik a garancia

[ Szerkesztve ]

.... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--

(#16945) albi31 válasza Blue Eagle (#16943) üzenetére


albi31
senior tag

a mostani technológiával olyan szintű ólommentes anyagot hoznak létre,ami pont garancia idő után elfárad(BGA hibák,ez szokott a notebookok 90%-nak a problémája lenni),és ez még nem is olyan nagy ördöngösség...mondhatnám,hogy az összes gyártóra jellemző a low-price-s kategóriában..de még felette is kicsivel!

(#16946) TheProb válasza spyduck (#16942) üzenetére


TheProb
veterán

Ezt az 1-3 hónapot mire mondod? a cserélt alkatrészekre? Mert arra maga az asus mondta telefonon keresztül, hogy 1 évet adnak rájuk

"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d

(#16947) Impressa válasza albi31 (#16945) üzenetére


Impressa
őstag

És ez sajnos, csak egyre rosszabb lesz. :U Már az ár sem feltétlen garantálja a minőséget...

Kávégépek szervizelése. :) Jura, Melitta, Saeco stb. 705077032

(#16948) Blue Eagle válasza albi31 (#16945) üzenetére


Blue Eagle
őstag

Jaja. Ólommentes lágyforrasz anyag. Erről hallottam, és arról is,hogy ezek nem bírják a nagy hőmérséklet ingadozást. Ez lesz a végzete.

(#16949) albi31 válasza Blue Eagle (#16948) üzenetére


albi31
senior tag

az a baj,hogy nem lágy,hanem merev,ezért reped...

Impressa :sajnos így van! :(((

[ Szerkesztve ]

(#16950) Impressa válasza albi31 (#16949) üzenetére


Impressa
őstag

Pont ezt akartam írni, hogy "törik", reped. Én immobiliserrel jártam így. 3 hengerrel indult az autó, 4-el viszont nem. Teljesen át kellett forrasztanom a panelt.

Kávégépek szervizelése. :) Jura, Melitta, Saeco stb. 705077032

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  ASUS notebook topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.