Hirdetés
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- bambano: A sor végén
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- GoodSpeed: Kell-e manapság egérpad vagy sem?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Magany
tag
sziasztok,valaki tud segiteni?miert van az ha ket oldalt megnyitok belassul az internet...sot le is fagy.valaki valami otletet?koszi elore is!
-
Yc00n
csendes tag
Sziasztok!
Húgom gépe időről-időre bemondja az unalmast és fehér képernyő fogad bootnál, máskor gond nélkül indul. Alaplapra vagy videokártyára gyanakodom, a szerencsénk, hogy a gép még garanciás, ugyanakkor ahol vettük (notebook.hu) jogutód nélkül megszűnt a Kft-t más viszi. Korábban ha jól tudom a HRP volt a magyar szervíz akik továbbküldték a gépet Csehországba. Tudnátok segíteni, hogy kik foglalkoznak most szervizeléssel?
-
Slash20
tag
Sziasztok! Van egy Asus EEE 1005ha notebookom, és a héten vettem bele egy 2gb-os ramot. Most raktam bele, és ahogy bekapcsoltam, a bejelentkezést követően:
"A problem has been detected and windows has been shut down to prevent damage to your computer.
If this is the first time you've seen this Stop error screen, restart your computer. If this screen appears again, follow these steps:
Check with your hardware vendor for any BIOS updates. Disable BIOS memory options such as caching or shadowing. If you need to use Safe Mode to remove or disable compinents, restart your computer, press F8 to selecte advanced Startup Options, and the selevt safe mode.
Stop: 0x0000008e (0xc0000005,0x81e32481,0x807b4c60,0x00000000)"Aztán újraindul, és ugyan ezt csinálja. Belépek a biosba, ott mutatja a 2gb memóriát, de azon kívül nem tudom mit hogyan lehetne csinálni hogy működjön:/ Jelenleg visszaraktam az 1gbot hogy működjön..
Van ötletetek hogy lehetne megcsinálni? Köszi előre is a segítséget!!
-
Sanya
nagyúr
válasz
Nescafé
üzenetére
Szia!
elmégy egy másik géphez és letöltöd ezt: [hiren's boot cd]
ha lejött a zip, akkor előveszel egy 1gb-os pendrive-ot
ha megvan a pendrive, akkor letörölsz róla mindent és fat32-vé formázod.
ha nem tudod hogy kell formázni, töltsd le ezt: formatutána letöltöd a grub4dos nevű programot és kicsomagolod és elindítod a grubinst_gui.exe-t
végigkattintod így:

utána kicsomagolod a hiren's boot cd-t tartalmazó zipet úgy aqhogy van a pendrive-ra.
majd a gyökérbe másolod a pendrájv egyik könyvtárából a "grldr" és "menu.lst" fájlokatekkor lesz egy bootolható mini windows xp-d, melyről egy csomó, akár partícionáló progit is elindíthatsz.
-
nussa5
aktív tag
válasz
Nescafé
üzenetére
Windows telepítővel nem tudod a linuxos partíciókat megformázni. Valamilyen partíciókezelő szoftverrel kell letörölnöd a vincseszteren lévő partíciókat és csak utána tudod a windowst feltelepíteni. Léteznek bootolható megoldások, amikkel ez megoldható. Parted Magic
-
Üdv!van 1 asus eeepc 900 am csak sajnos nem birok rátenni semmilyen oprendszert,mert azt irja hogy nem lehet formázni a winchestert,mi lehet a baj?nem enged semmien op rendszert feltenni,cd nincs...csak pendrive...
-
proxie
tag
válasz
nussa5
üzenetére
2 op. rendszer van rajta, win8 és win7. mind a kettőnél ugyan ezt játszta, kipróbáltam.
Próbát leghamarabb dec. végén tudok csinálni, de addig meg nagyon kellene amikor utazok. De akkor feltétlen kipróbálom.
Azt tervezem, hogy kiveszem az akksit és hagyom, hogy magától merüljön és hátha rátöltene a gép vagy nem tudom, de az megint hosszú idő.Mindenesetre köszönöm a segítséget!
-
proxie
tag
válasz
nussa5
üzenetére
ettől féltem. És ez lehetséges, hogy egyik pillanatról a másikra elszállna?
Tegnap délben még akksiról használtam a gépet és kb 40%ig merült. Rádugtam töltőre és folytattam a munkát és este ahogy levettem a töltőt róla kikapcsolt. Nem hittem volna. Azt hittem, hogy lesz valami előjele
szerk: [link] a HWiNFO ezt mutatja
off: aida-ba hol nézzem az akksit? nem nagyon találom.
Köszönöm!
-
proxie
tag
Sziasztok!
A problémám a következő lenne:
A laptomom (Asus K50AB) ha lehúzom töltőről a gépet kikapcsol azonnal (mintha nem lenne benne), úgy, hogy benne van az akksi.
Az akksit érzékeli, hogy benne van jelenleg 97%-ot mutat, azt is érzékeli ha nincs benne.
Rendszeresen használom akksiról (2 naponta kb.)
A hiba tegnap délután lépett fel, reggel még jó volt.
Még 2órát bír az akksi.
Mi lehet a gond? Én arra gondolok, hogy zárlatos lett.Előre is köszönöm!
-
Zé777
tag
Reggelt!
A K széria gépeiben a BIOS-ban megtalálható valahol a product vagy serial number-t?
-
Zé777
tag
Sziasztok!
Vett valaki mostanában Asus K52DE gépet?

-
-
Robscot
csendes tag
válasz
Robscot
üzenetére
MBR-nek utánanéztem.
Felvetődik egy-két kérdést: A laptopon van egy 100 megás rejtett partíció (Boot&Active), majd a C: (system). Az asztali gépemen ilyen nincs. Ott a C: meghajtón van (Boot&Active&System).
Itt van az amit előzőleg említettetek, hogy nem formáztam le rendesen a merevlemezt és rajt maradt ez a rejtett partíció?
De miért van, hogy a Home Basicet bebooolja, a Profesionalt és az Ultimatet nem? -
Robscot
csendes tag
válasz
matteo_szg
üzenetére
A telepítés végén felugrik egy fekete ablak, gondolom Dos parancssor. Ez kb fél percig van, majd újraindul a noti, de nem bootol be a feltelepített Win.
A Home Basic-nél csak felvillanik a Dosos ablak, újraindul a rendszer és bebootol.
Amúgy mi az a FreeDos-os MBR? -
B-L-A-C-K
titán
válasz
matteo_szg
üzenetére
Én a legutóbbi hetekben vagy 15 FreeDos-os gépet tuti csináltam, és mindegyiknél elég volt, a sima win7-es telepítős formázás.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Robscot
üzenetére
Ha Win7 telepítőből úgy kezded hogy mindent leformázol (persze utána úgy particionálod ahogy akarod) akkor fel kell raknia ugyan úgy mint az asztalodon. Olyan esettel találkoztam hogy ha a vinyót nem formázta le nem engedte felrakni az oprendszert, de formázással ez a védelem el is tűnik.
-
Robscot
csendes tag
válasz
matteo_szg
üzenetére
A teljes formatálás megvolt a telepítőből, a win-t pedig linux-os laptopra és asztali gépre is sikerült feltenni.
Csak FreeDOS-os laptopra nem. Illetve feltelepül, csak telepítés végeztével nem bootol be az oprendszer, hanem ki-be kapcsol a gép. -
Robscot
csendes tag
Köszi a segítséget.
Az ESC nyomogatásával előjött a BOOT sorrend, ez is elégvolt.Viszont miért van az, hogy FreeDOS-os laptop nem enged felrakni mást csak Win Home Basic-et?
-
Robscot
csendes tag
Asus X55A tipusú notebooknál mivel tudom a BIOS-t elővarázsolni?
-
choco01
addikt
Visszanéztem hogy miért rossz a radium..de az miért baj ha külföldiek a gépek?
-
choco01
addikt
És egy lenovohoz vagy egy toshibához képest?
-
choco01
addikt
Üdv.
Mennyire jó minőségűek jelenleg az asus laptopok,sokaktól hallottam hogy nem túl támogatás,minőség szempontjából.
Ez igaz? -
válasz
matteo_szg
üzenetére
Türelem?Na az egyre kevesebb van,remélem ezt is meg lehet érteni.
-
válasz
matteo_szg
üzenetére
Ment PM.
Igen,többször beszéltem az ügyfélszolgálattal-nem a szervízzel!meg is nézte az RMA szám alapján,hogyan is áll a dolog,de türelmet kért,stb.neki is vázoltam,hogy nem ezt vártam volna a nagy ASUS-tól,hogy minden ellenőrzés nélkül kiadnak ilyen prémium kategóriás gépet(ugyanis a legelső alkalommal sem kapcsolt be!)
Gyakorlatilag virágnyelven hajtott el. -
Szbarna87
csendes tag
sziasztok
erről a laptopról szeretném ki kérni a véleményetekAsus K55A
http://www.t-home.hu/lakossagi/extrak/digitalis_otthon/notebook/asus_k55a
(leírása Alul)olvastam róla teszteket nagyon istenítik de a tükrös kijelző miatt lehúzzák és senki nem venne ilyet. Magyarán egy rossz van benne amit pont én is észre vennék a kijelző. Plusz azt írták hogy asus K szériája nem megbízható.
130k tudnám meg venni ami szerintem annyira nem sok
szerintetek ér ennyit? érdemes meg venni ? vagy ennyiért van jobb -
Sobod87
tag
Sziasztok!
Egy Asus K53TA notim van, az lenne a kérdésem, hogy honnan tudnék hozzá top case-t (nem tudom rá a jó magyar szót - talán felső borítás- ) rendelni? e-bay-en nincs. asusalkatrészek.hu-n pedig k***a drága. valami ötlet?

előre is köszönöm!
-
B-L-A-C-K
titán
Problémám megoldva, csak szervizben tudták orvosolni, rendes volt a szervizes csávó, mert elmondta hogy kell, egy speciális eszközzel lehet amit az asus kizárólag a szervizeknek ad, legyártatni sem lehet mert speciális asus chip van rajta. 10 perces művelet volt ára 4500+ áfa, de van ahol jóval többért csinálják.
-
Az első szervizes útja során semmit nem cseréltek,úgy jött vissza,ahogy elment,a papíron az áll:Tesztelés alatt a bejelentett hibákat nem tapasztaltam.RAM slotok ellenőrizve,rendellenesség nem tapasztalható.Teszt OK.
Itthon kivettem a dobozból,és ugyanúgy nem kapcsolt be,ahogy előtte.
Most is a szervízben van,szombaton jött érte a futár-a kért hétfő helyett!!Közben KillHates szakinak is megírtam a hibajelenséget,aki 5 perc múlva küldte a választ,hogy a CMOS elem haldoklik,hiába meg van benne a 3 V,nem képes elég áramot leadni,stb.
10 perce hívtam a szervízt,azt az illetőt,aki konkrétan "javítja"a gépet-mondta,hogy még mindig nem talált semmit.Felolvastam neki amit Killhates írt nekem,kértem,cseréljék ki azt az elemet és küldjék a gépet,mert nagyon kellene a munkámhoz.Lekezelő hangnemben mondta,hogy nem úgy megy az,először is ha van is itt olyan alkatrész,és be tudja tenni,a gépet még utána tesztelni kell!Jövő héten adja a futárnak,addig ne is számítsak rá.
Mivel tudok fenyegetőzni?Mit jelentsek fel,kinek?Az ember ki van szolgáltatva a "szakszervíznek",mert ugye garanciás gép máshová nem mehet-és ezt ők is tudják,és vissza is élnek vele.Magyarul ha semmi baja nincs a gépnek,akkor is ülnek rajta napokig,az ember meg le van sz.....
Aki járt már hasonló cipőben,segíthetne,mit lehetne még tennem,mert nem akarom én sem hagyni csak úgy.
Egyáltalán kihez fordulhatnék?Milyen ASUS felettes szerv van itthon?Semmit nem találtam. -
Üdv!
Van itt olyan,aki ASUS márkaszervízben dolgozik?Konkrétan a Fixdirektnél.Már másodjára van ott a G75-ös gépem,ahhoz képest,hogy 6 hetes!Hosszú lenne itt újra leírni a az egészet,az "Azonnali notebookos kérdések órája" topikban szépen taglalva van az egész az elejétől fogva.(a nickemre rákeresve szépen sorban le van írva) -
B-L-A-C-K
titán
válasz
Kicsirics77
üzenetére
Az volt az első szétszedtem, elemet is kiszedtem, de reset gombja nincs hidd el. vagy ha van olyan helyen hogy én még nem találtam meg. Amúgy informatikában dolgozom, szóval úgy gondolom nemi rálátásom van, és idegesít is nem tudom megcsinálni, mert úgy gondolom ha lenne valami billkombináció némi leírással már nem meg is csináltam volna. Neten ezt keresem fél napja de semmi gondolom az Asus se adja ki ezeket csak úgy. Ha meg beviszem esetleg mondják alaplap hiba 25-30 ezert megcsinálják, kb úgy mint az említett Aceres dolognál.
Plusz látom sokak ugyan ezzel a hibával hirdetik rosszként bagóért, és lehet 5 perces megoldás pedig az egész. Nálam ugye egyértelmű nem hardveres hiba, mivel előtte ment, csak bios frissítés után lett gond.
-
B-L-A-C-K
titán
Valakinek nincs esetleg Asus szervizes ismerőse, vagy itt valaki esetleg?
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
nussa5
üzenetére
Hát igen ez kib@szott nagy szívás, lyukat én látok rajta, és attól is félek hogy az ennek a biosnak az alap beállítása is ami most van. De azért egy reset biztos nem ártana, ha mégse.
Acer gépemnél emlékszem, olyan szépen le volt írva
"Leformazol FAT32-re egy USB flash drive-ot. Töltse le a legfrissebb BIOS-t, és az mind FLASHIT.EXE és a BIOS tedd a leformázott pendrivera. Átnevezés a BIOS fájlt ZG5IA32.FD-re, ez fontos.
(zip-bol a FLASHIT.EXE-t es a BIOS fajl-t (ZG5_3305.fd), majd ezt atnevezed ZG5IA32.FD -re.)
Kikapcsolod az AA1-et (aa1=acer aspire one). Akksi es tolto is be kell legyen dugva. Bedugod a flash-et.
Lenyomod az Fn+Esc kombinaciot, es nyomva tartod. Megnyomod es elengeded a bekapcsologombot. Par masodperc mulva elengedet az Fn+Esc-et. Ekkor elkezd villogni a bekapcsologomb LEDje. Megnyomod es elengeded a bekapcsologombot ujra.
Hagyod hogy tegye a dolgat, nem nyulsz semmihez, majd ujraindul magatol az uj BIOS-szal."Á fene vinné el....
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
nussa5
üzenetére
A hiba számomra egyértelmű, miért nem indul, vagyis gondolom. Ezt a típust árulják úgy hogy integrált+dedikált, illetve csak dedikált vga. Na most ezt biosba lehet állítani hogy mind2-őt használja win alól, vagy csak az egyiket. És miután lefutott a bios frissítés ment is a gép, win bejött de nem azt a vga-t érzékelte amit kéne így újra indul és gondolom a bios most a újra indítás után nem azt akarja kezelni ami valójában benne van.
-
ASUS Zenbookokról mi a véleményetek?! Egy ultrahordozható irodai gépre lenne szükségem és most találtam ezt az UX32A jelzésű zenbookot 210k-ért, ami szerintem teljesen jó, főleg, h a többi horror árban van, közel 400k körül. Mondjuk ez erősen belépő szintű modell, de irodai cuccokra jó hardverileg. Összeszerelés, anyaghasználat, portok szempontjából viszont tesztek alapján ugyanaz, mint a fél millás Zenbook tesói.
Íme a specifikációk:
- Intel Core i5 3317U, 1,7GHz (ez mondjuk azt hiszem Sandy Bridge)
- 4GB ram
- 500GB hdd + 24GB gyorsítótár
- Intel HD Graphics 4000 videó
- 1366x768-as matt, LED kijelző
- Win 7 64 bit van rajta
- 1,46kgEbből a ram és a vinyó upgradelhető házilag is, egy SSD-t rögtön tennék bele. What do you think?!
(Lenovo ThinkPad EDGE E430 jönne még szóba, mert 2 (1,8kg) kiló alatt van és jóval erősebb hardverrel és több porttal 186k-ért, de ugye jóval vastagabb is, mint a zenbook. Esetleg ThinkPad L430, ami egy alapszintű brutál irodai álom, de ugye rendes súlya van, vastag, stb, ez 210k lenne szintén. A szívem és tapasztalat útján is a Lenovo felé mennék.)
-
nussa5
aktív tag
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Kicsirics77
üzenetére
Ezen nincs olyan (vagyis nem találtam), elemet viszont kiszedhetem, de az ab aj ezzel a bios resettel hogy szerintem szart sem ér, mivel mikor új bios felment az azzal a beállítással van alapon ahogy most is.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
nussa5
üzenetére
Fekete képernyő van, vennti pörög ennyi. Legalább egy bios resetet tudnék csinálni, csak nem tudom ezeknek mi a billkombináció.
Jártam már ugyan így egy Acer notinál, ott egy leírás alapján lehetett olyan hogy vagy különböző bill kombinációból + egy pendrive segítségével újra rakni a biost. Gondolom ennél is lehet....
Amúgy szerintem csak a vga módot kellene átállítani BIOS-osba csak ugye nem férek hozzá.
-
B-L-A-C-K
titán
Sziasztok!
Adott egy Asus K50AB, újra raktam a win7-et de fényerő felvételre nem reagált attól hogy funkciós gombok telepítve voltak, megtaláltam hogy a régi bios a ludas win7 alatt nem jó, ezért felraktam a 220-as bios-t rá. Majd újra indult és elkezdte az integrált vga-t telepíteni, majd újraindítás ismét, és csak a venti pörög se kép se hang.
Ötlet?
-
nussa5
aktív tag
válasz
fajemujiba
üzenetére
Ha sietsz, talán még hozzájuthatsz egy multimédiás notebookhoz. Az elvárásaidnak biztos megfelelne maximálisan. ASUS N53SM
-
nussa5
aktív tag
válasz
Schuby
üzenetére
Véletlenül nem N53SN-t akartál írni? Mert amit írtál típust, nem tudok róla semmit sem. Ha N53SN mégis a gép, akkor az usb 3.0-hoz használhatod az N53SM windows 8-as drivereit. N53SM vagy innen letöltöd a legfrisebb Fresco Logic drivert: USB 3.0
#15601) shagy
Intel® HM65 Express Chipset van a K73SV-ben. Az már sata 3-as lesz.
-
shagy
tag
Sziasztok
Hogy deríthetem ki, hogy az asus k73sv-m sata 2-es vagy 3-as?
előre is köszi
Új hozzászólás Aktív témák
- 0 perces RYZEN laptop, eredeti Win10! FullHD IPS/12GB DDR4/M.2 SSD! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR! ÁRON ALUL
- Eladó Dell Inspiron 15 3520 laptop Újszerű állapot, garanciával!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U729x - i5-8G I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I HDMI I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga X390 - i5-8365U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - Ryzen 5 PRO I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ASUS RTX 5060Ti DUAL OC 8GB GDDR7 DLSS4 új, 3év garis eladó
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2253,95% Akkumulátor
- 5G Lenovo ThinkPad P14s Gen 3 Intel Core i7-1280P Nvidia T550 32GB 1000GB 1 év teljeskörű garancia
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Stílusos megjelenés, megbízható teljesítmény
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Pyttawrx