Hirdetés
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D@reeo: Send to qBittorrent Firefox kiegészítő (with SavePaths)
- sziku69: Szólánc.
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lalikiraly: Astra kalandok @Bevezető rész
Új hozzászólás Aktív témák
-
kisza25
félisten
válasz
Louloudaki
üzenetére
mert előbb az sp3-mat kell felrakni aztán a drivereket

-
kisza25
félisten
i3 sokkal jobban megéri,mint i5, mert a kettő között a különbség a turboboost, ezen kívül teljesen megegyeznek, mindegyik 2magos, csak HT(hyper threading)miatt látszanak 4magosnak. A turboboost lényege, ha egy program nincs több magra optimalizálva és (jelen esetben) csak egy magot használ akkor képes annak az egy magnak az órajelét megemelni úgy, hogy a TDP közben nem változik
mivel manapság már szinte minden program használ legalább 2magot, ezért ennek előnye főleg a 4magos processzorokban használható ki a 2magos proci ebből manapság nem sokat profitál, viszont i3 OM ára 30eFt i5-é pedig 50eFt
nos ezek után remélem könnyebb lesz dönteni(az i3mellett) -
kisza25
félisten
én sem értem, hogy ASUS miért nem ad ki ilyen verziót
pedig biztos van kapcsolata AMD-vel, hiszen rengeteg gépe van szerelve HD4570/5470-el?
de az biztos, hogy 200-körül lesz, mert ACER mindig olcsóbb az 1év garijával és az jelenleg 190eFT
i3 nem tud váltani?
ez amúgy nem driver kérdése?, mert az ASUS K50AB-ben is lehet váltogatni HD3200 és HD4570 között,de csak ASUS driverével -
kisza25
félisten
-
kisza25
félisten
hát ez teljes átverés, HD4570 és GF102 vel GAMER EDITION igazi paraszt vakítás

nem szabadna megengedni az ilyet
ezek belépőszintű VGA-k
HD4650/70 HD5650
GF GT 230/240 GT 330
ezeknél kezdödik a játékra is használható
HD4850 HD4870 HD5850 HD5870
GF GTX 260 GTS 360, GTX 280/285
Való játékra
sajnos ha játékra kell az nem lesz meg ennyiből
min 180-190-ért a középkategória
[link]
[link]
[link]
[link] -
kisza25
félisten
én nem tudom honnan szedtél ilyen gamer edition-okat
az ASUS K széria általános felhasználásra, valók
a G jelölésű a GAMER EDITION
a 4570-en éppen elindulnak a játékok, nagy kompromisszumokkal tudsz játszani,
a GT 320 már jobb teljesítményt hoz, amúgy egy az egyben GT 220-as átnevezett változata
ha játékra akarsz gépet, de pénz az nincs sok akkor intel i3+4GB DDR3+ HD5650 itthon kb 180eFt -
kisza25
félisten
válasz
blackmagic87
üzenetére
a kérdéseidből ítélve én sem szedném szét a helyedben

vidd el egy szakihoz az megnézi és még az is lehet, hogy driver, vagy szoftver lesz a ludas
-
kisza25
félisten
válasz
blackmagic87
üzenetére
azt csak úgy tudnád megnézni, hogy leszeded a hűtést,
a hővezető paszta a processzor és a rajta lévő hűtő borda között van, az vezeti át a hőt a bordára, mindaddig amíg ki nem szárad, mert utána nagyban csökken a hővezető képessége -
kisza25
félisten
ezzel megválaszoltál még egy kérdésemet, amire eddig nem találtam sehol konkrét választ, az pedig az, hogy a Turion ua. -ra melegszik, mint a QL

találtam már olyan hozzászólást ahol egy turionra írták(igaz az RM-74 volt), hogy nem megy 70-75 fok fölé akármennyire van terhelve, míg a QL a 85 fokot is simán eléri
de konkrét tesztet ahol hőmérsékleteket is írtak volna nem találtam a Turion ultráról, mindenhol csak a gép külső melegedését írták... -
kisza25
félisten
ezzel kapcsolatban szeretnék kérdezni, én K50AB-ben cserélném le a QL65-öt(2,1Ghz) Turion ultra 84- re(2,3Ghz) elvileg a TDP-jük megegyezik(35W), de gondolom azért pár fokkal melegebb lesz a cucc a magasabb órajel miatt, de ha jól tudom a Turionnak fejlettebb az energiagazdálkodása és órajelet visszaveszi egészen 575Mhz-ig 0,8V mellett, addig QL65 1050Mhz és 0,95V-re veszi vissza, tehát arra mertem következtetni, hogy akár még nőhet is az aksis időtartam, ha pl. netezek és nem terhelem szét a gépet,
jól gondolom, vagy tévedek? -
kisza25
félisten
sziasztok! valaki nem tudja véletlenül megmondani, hogy a K50AB-be belemennek a zúj M-es Turion II-esek?mert ahogy az oldalt elnézem specifikációkat nem nagyon frissítik, hiszen már van zm-87-es is és még mindig a zm-84-est írják a legnagyobb turionnak
-
kisza25
félisten
az asus k50ab oldalán kijöttek új prg-k EMI und safety néven, de mik ezek?
-
kisza25
félisten
-
kisza25
félisten
válasz
mcandre
üzenetére
felrakod az asus oldaláról a power4gear hybridet és azon kiválasztod a high perfomance-t és mehet is a játék
ahogy elnézem biost sem árt frissíteni, mert ez már a 6.ik
huntenseN:ez neked is szólt
-
kisza25
félisten
válasz
balazsovics
üzenetére
azt nyugodtan megveheted
INTEL proci GT 120M VGA még egy kis játékra is elég
NV chipset TESZT -
kisza25
félisten
igen csak kolléga írta, hogy strapabíró legyen ez általában Fusira nem igaz,
szervize nem tudom milyen lehet Angliában, 320Gb vinyót szeretne+HD filmeket nézni,10"os moncsin, ha a gép képes is rá nem túl nagy élmény amúgy is írta, hogy közepes méretű legyen, meg 3Gb ramot is szeretne, bár ezekre a dolgokra 2Gb is untig elég
és ha jól tévedek ebben sis chipset van
-
kisza25
félisten
válasz
Cs.Orsolya
üzenetére
nem vennék

intel GMA 4500
az filmnézésre bőven ok
azért nincs árban sok különbség, mert a HD3470 se sokkal erősebb, mint a GMA4500
most nézem azért van különbség -
kisza25
félisten
válasz
Cs.Orsolya
üzenetére
-
kisza25
félisten
válasz
Cs.Orsolya
üzenetére
a netbook ahogy a neve is utal rá netezésre van kitalálva és mivel könnyű és kicsi jól lehet cipelni, de filmnézésre nem túl ideális a kicsi kijelző miatt és esetleg rákötnéd tv-re, vagy monitorra akor is a HD filmeket teljesen elfelejtheted

a 15,6"-ban van a legnagyobb választék ezeknél kicsi kompromiszumot kell kötni, mert ugye nagyobb nehezebb a netbooknál, de viszonylag még könnyen hordozható ez nem mondható el a 17" vagy annál nagyobb társakról, amiket írtál arra bőven elég a 2Gb ram is(ha utólag bővíted jobban jársz árban)
ami szóba jöhet:
intel fronton még egy intel ebben a processor erősebb
amd fronton a 320Gb vinyó csak drágább kategóriában divat ezért 250Gb al tudok linket -
kisza25
félisten
válasz
Cs.Orsolya
üzenetére
mekkora legyen? kicsi 9"1Kg közepes 15,6"2,5Kg nagy 17,3" 3Kg?mire használná?irodai munka, Film, net, játék... XP-vel nem nagyon kapni gépet 3-4Gb rammal én a Win7-et ajánlanám
-
kisza25
félisten
-
kisza25
félisten
-
kisza25
félisten
válasz
banuszzs
üzenetére
próbáld ki, de elvileg az utilityt feltudod rakni bármelyikre, bár konkrétan ez a prg lehet VGA függő
grizzly géza: innen le tudsz szedni mindent -
kisza25
félisten
válasz
Peti567
üzenetére
itt van a leírása a progiknak
a shift-nél kapcsold ki a grafikai beállításokon belül az ablakos módot
-
kisza25
félisten
értem már

még ezt találtam -
kisza25
félisten
válasz
kisza25
üzenetére
controldec-re visszatérve, miután telepítettem a többi asus utility prg-t az mind elérhető ezen keresztül
amit hasznosnak találtam splendid, life frame3, power4gear(elég részletes profilokat lehet benne megadni, teljesítmény, filmnézés,irodai munka, vagy aksiról való üzemléshez)
ami kevésbé hasznos, de látványos controldec
amivel nem jutottam sokra: smart logon, mintha arcfelismerő prg lenne, csak nem mertem bekapcsolni, mert mi van, ha nem ismer fel
wifinél nem történik semmi(legalábbis nálam) -
kisza25
félisten
válasz
Newyorker
üzenetére
system monitor kiírja a noti tulajdonságait
asus data security adat titkosító
asus Fancy start az induló logot lehet vele lecserélni, meg a zenét
asus controldec elindítod 3Dben megjelennek különböző beállítások pl hangerő, fényerő,képfelbontás...
látványos, de nem túl hasznos
a többit mindjárt megnézem, bár te is megtudod, ha akarod -
kisza25
félisten
válasz
Milawrc
üzenetére
az egyesben erősebb a proci is és a VGA-is én azt venném K70IO teszt mintha már linkeltem volna

-
kisza25
félisten
-
kisza25
félisten
válasz
Milawrc
üzenetére
sokat hurcolnád azért nézted a 14"-ost vagy lehet 15,6", vagy esetleg17,3"?
pl.AMD+4570 15,6"
AMD+4570 17,3"intel
intel+NV GT 120 17,3"
ez utóbbit venném én ennyi pénzért, ha nem sokat hurcolod
itt vannak specifikációk,
itt meg teszt -
kisza25
félisten
Sziasztok K50AB notiról lenne szó:
A hőfokokkal nem vagyok kibékülve, erős a gyanum, hogy erősen fölé mér.
azt nézegettem, amikor bejön Win, már GPU/CPU minden 50 fok felett van, Winyó meg 25fokos 1perc alatt így fölmelegedne minden
aztán idle(0,950V 1050Mhz)60fok környéke terhelve meg 80-85fok na ez az amit sokallok, ez nem vezethet károsodáshoz?
vagy ne is foglalkozzak vele -
kisza25
félisten
azt nézegettem én is, hogy alapon 2200-on pörög aztán 2800-ra vált itt még alig van hangja utánna 3200-ra , majd3600-ra na ezeket már rendesen lehet hallani, ami engem is zavar, hogy terhelésnél pik-pak felmegy aztán visszaáll, miért nem tartja kicsit 2800-on amig jobban visszahűl, akkor hangja sincs, meg azért akkor talán nem kéne egyből felpörögnie, ha terhelést kap.Lehetne ezt valami progival szabályozni?
-
kisza25
félisten
válasz
Peti567
üzenetére
5 percen belül tudod szerkeszteni a hozzászólásod és szerkeszd is, mert modik szólnak érte!Az IPON-nak van garanciafutár szolgáltatása amit annyit jelent, hogy 2400Ft-ért hozzák ki amit rendelsz, de ha valami baja lesz garancia időn belül, felhívod őket kijönnek, elviszik, javítják visszahozzák
-
kisza25
félisten
válasz
Peti567
üzenetére
én ezt venném és kérnék bele+ 2Gb ramot
így 143-144-ből meglenne 4Gb Rammal
szoktam IPON-ról rendelni elég sokat, eddig minden megjött úgy ahogy kellett és elvileg van garanciafutár, amire hála isten még nem volt szükségem
én kiskerben vettem a gépet és, ha valami baja lesz oda is kell visszavinnem és ők intéznek mindent -
kisza25
félisten
válasz
Peti567
üzenetére
munkára filmre tökéletes, full HD filmek is 20-30%-os prociterhelés mellett mennek,
CODWoW is fut rajta szépen, úgyhogy COD2-vel sem lehet gond
kicsit érzékenyebb a tapipad a kelleténél, de megszokható
sehol sem melegebb a kezednél
halk net közben, film közben is, terhelve fokozatosan hangosodik(játék közben), de ahogy megszűnik a terhelés hamar visszahalkul
FPS= képkocka/másodperc 25FPS, vagy több= folyamatos kép,25FPS alatt akadozó kép, ha így érthető
-
kisza25
félisten
válasz
Peti567
üzenetére
ezt találtam 16"-ban
ez még egy kicsit erősebb -
kisza25
félisten
válasz
Peti567
üzenetére
amint látod az aláírásomban is nekem ilyen gépem van, tehát tapasztalatból mondom, hogy bizonyos játékok játszhatatlanok rajta pl. GTA4 max17-20FPS , Shift-nél 25FPS a max amikor nincs más autó a környéken, ha meg van akkor 17-20FPS (mondjuk ezt írhatnánk bugnak is, de a PhysX számlájára is)
15,6" os nem tudom, hogy létezik ezzel a kártyával(GF120GT)
#(8505)-re sima VGA kimenettel is össze lehet kötni, ha van ilyen a TV-n (pl. nálam van) -
kisza25
félisten
lenne nekem is egy-két kérdésem:
mire való a wiraless console 3
feltelepítettem fut és annyi
na meg most nem lehet kikapcsolni a wifit -
kisza25
félisten
én innen töltöttem le
a biost is meg a flash prg-t
fontos, hogy a megfelelő oprendszert válaszd ki a letöltéseknél
először is kicsomagolod biost, majd kicsomagolod a flash prg-t aztán telepíted,
elindítod és azon belűl kell kiválasztani hol is van a gépedre letöltött új bios!
mielőtt nekilátsz a frissítésnek zárj be minden futó programot és mindenképpen legyen hálózatra csatlakoztatva a noti!!!
amikor én lefuttattam egy pár másodpercig úgy nézett ki mintha lefagyott volna a gép,
kicsit meg is ijedtem
, de nehogy ilyenkor nekiálld csesztetni és még véletlenül se kapcsold ki a gépet!!!(mert akkor kampeca)
kb 1perc az egész utánna kiírja, hogy indítsd újra és már fent is van az új bios
everestel tudod ellenőrizni
a bios flash mindig kockázatos, ha nem bízol magadban inkább csináltasd meg szakszervízben, vagy valamilyen számtech kereskedésben pl. ahol vetted -
kisza25
félisten
egy fontos dolgot kifelejtettem a fogyasztás mérésnél: a fényerőt!
tehát idle HD3200 min fényerő 24-25W
idle HD3200 max fényerő 29-31W
idle HD4570 min fényerő 28-30W
idle HD4570 max fényerő 35-36W
tehát még ezzel is lehet spórolni egy kicsit, ha aksiról megyünk -
kisza25
félisten
ilyesmivel mértem, szerintem körülbelül reális a különbség
-
kisza25
félisten
K50AB fogyasztás mini teszt:
fogyasztás nyugalmi helyzetben HD3200-al:27-31W
everest stabilitás teszt(proci 100%-ra terhelve) 63W
CODWoW alatt 69W
fogyasztás nyugalmi helyzetben HD4570-el 33-38W
everest stabilitás teszt 67W
CODWoW 82W
alvó álapot 0-1W
tehát terheletlenül 5-6W, terhelve 13W a különbség HD3200 és HD4570 használata közt -
Új hozzászólás Aktív témák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Autós topik
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- Temu
- Kivégezheti a kisebb VGA-gyártókat az NVIDIA döntése
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Stratégiai biztonsággal védekeznek a dráguló memóriák ellen a gyártók
- Battlefield 6
- Sorozatok
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- További aktív témák...
- Hófehér,megkímélt Asus 15,6",Intel(2,4Ghz)akár 1TB SSD,jó akku, nagyon szép
- Nagyon szép,megkímélt Asus 15,6",Intel(2,58Ghz)akár 1TB SSD,nagyon jó akku
- ThinkPad.15,6",FullHD IPS,8.gen.core i5 (8X4,0Ghz)16-32GB RAM,256-512SSD
- X1 Carbon 10th, FHD+ IPS érintő, i7-1270P, 32GB, 512GB magyarított (lézerezett), ujjlolv, IR kam gar
- HP ENVY X360 / TOUCH FHD / Ryzen5-4500 / 8GB DDR4 / 512gb NvMe SSD / WIN11
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight- 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen,MS3435
- Lenovo Thinkpad 13 G2 Intel i3-7100 laptop (hiányos, de működik)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3883, 100% Akkumulátor
- Általános igazgatóhelyettes tábla üvegből eladó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10400F 16/32GB/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
de nem is ez a lényeg,

INTEL proci GT 120M VGA még egy kis játékra is elég

Pyttawrx