- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sh4d0w: Vigyázz a háttértáradra...
- ldave: New Game Blitz - 2025
- GoodSpeed: Samsung 980 PRO 1TB M.2 (MZ-V8P1T0BW) vs Samsung 990 PRO 2TB M.2 (MZ-V9P2T0BW)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- hmzs: Fujitsu Futro S920 csúcsra járatva
- Sgr_A: Számítógépeim aktualizálása cseréje
Új hozzászólás Aktív témák
-
jak01
csendes tag
Sziasztok!
Asus 1201n laptopon eddig tökéletesen ment Media Player Classicot használva a HD lejátszát (720, 1080 egyaránt) ám egyik percről a másikra valami elromlott a MPC-ben, újrarakás után sem ment (a film elindult, de nem reagált semmilyen billentyűre, keresősáv kifagyott...)
Felraktam a GOM Playert, de nem akar ez sem normálisan működni. Ha jól emlékszem (nem egyedül csináltam anno a MPC beállításait) a hanggal van a probléma, azaz a képet még képes lenne kezelni és HDMI-n kiküldeni LCDTV-re, de a hang csak line-on ment eddig is (ez nem is zavart)A kérdésem, hogy van-e valakinek jól bevált beállítása bármely HD lejátszásra alkalmas szoftverhez.
Előre is köszi az infót!!
(ha nem akarjátok a fórumot terhelni, akkor jak01@vipmail.hu)
-
Seven*7
csendes tag
Ha valaki tudja, h mi okozza az Asus k42jv sorozatban a magas hang effektust, és megoldható, szóljon, mert már csak ez választ el a vételétől.
-
A Zéé
addikt
válasz
Bogyo1111 #11496 üzenetére
A kérdésedre a válasz az Nvidia Optimus.
Észre sem veszed úgy vált az Intel IGP (ami a processzorba van integrálva) és a diszkrét VGA között, ha az alkalmazás megkívánja. Elsődleges jelentősége az energiatakarékosság. Ha elindítasz valami játékot, akkor átvált a GT335-re, de flash gyorsításra, és HD filmnézésre elég az Intel kari is.
Egyébként az Nvidia driverben be lehet állítani, hogy melyiket használja alapértelmezettként, illetve, beállíthatod te is, hogy melyik programhoz melyik kártyát használja. Pl nálam az ArchiCAD és az Artlantis se váltott át az IGP-ről, de beállítottam, hogy a külön karit használja.
Azért kell, hogy mindkét driver fenn legyen, mert ha nem muszáj, akkor nem használja a gép az erősebb, és többet fogyasztó kártyát. Ha úgy tetszik az Nvidia kari ilyenkor ki van kapcsolva, és ezért van az, hogy sem az Everest, sem a GPU-Z nem találtja a GT335-öt. Nézd meg úgy, hogy valami erősebb játékot futtatsz a háttérben. -
Csapi007
veterán
válasz
Bogyo1111 #11496 üzenetére
Hy
Én sem vagyok teljesen tisztában ezzel, de leírom én hogy csináltam.
CD-ről feltettem a hasznosnak ítélt dolgokat, köztük az Intel Graphic nevűt. Majd feltetttem az Nvidia drivert. A driverben pedig be lehet állítani hogy melyik legyen az alapértelmezett, illetve hogy magától váltson ha kell. -
Bogyo1111
csendes tag
Két nappal ezelőtt vásároltam egy ASUS K42JV-VX051D notebookot. 64 bites win 7-et tettem fel rá és azt tapasztaltam, hogy a windows alatt valami Intel HD videókártyát ismert fel és ez az alap videókártya (fel is telepít hozzá drivert és szoftvert az asus cd-ről) és nem a benne lévő és felmatricázott nVidia GeForce GT 335. Leszedtem az nVidia honlapjáról és fel is telepítettem a megfelelő drivert hozzá, de ennek ellenére még mindig az Intel az alap videókártya és a vezérlőpult/Rendszer/eszközök között a kiírás szerint most két videokártya van benne, de mégse az erősebb nVidia-t használja a rendszer. Ha pedig eltávolítom az intelt, akkor pedig 1024*768-nál nagyobb alap felbontást nem kezel, szóval olyan mintha nem érezné a benne lévő nVidia videokártyát. Abban kérném a segítségetekett, hogy miért lehet ez? Én rontottam el valamit a telepítésnél? Esetleg ez csak egy kiegészítő kártya az intel mellé? Nem igazán foglalkoztam mostanában laptopokkal ezért nem vagyok tisztában az újdonságokkal. Válaszaitokat előre is köszönöm.
-
Tamás24
tag
Sziasztok!
Van valakinek erről a gépről tudása:
K72DR asus
Főleg a hűtésrendszere érdekelne, hogy ez is az összebarmolós sorozatból való-e ami egy heatpipe-on keresztül próbálja hűteni a VGA-t és a CPU-t.
THX előre is -
AnTomySm
tag
válasz
Csapi007 #11491 üzenetére
Köszi a gyors választ!
Valóban nem elhanyagolható a 7200 RPM, de a proci sebessgkülönbség azért nem kevés a kettő között. Leginkább ez aggaszt a HPnál.
A notebookcheck szerint 43. az intel-el szerelt Asus és 117. az Athlonos HP. (ha nem tévednek)
Ha netán lassúnak találnám az 5400-at az még cserélhető, gondolom a márkaszervizükben megcsinálják garivesztés nélkül, de a procit nem tudom cserélni. Ez is az Asus számlájára írható. Eh. nem tudom. Köszi a tanácsokat, mostmár egyre élesebb képet kapok az Asusról is. Azért még érdeklődök majd tovább. Kifaggatom a HP-seket isMégegyszer köszi!
-
A Zéé
addikt
válasz
Csapi007 #11491 üzenetére
Ne a Windows Mixerből halkítsd le, hanem így:
Próbáld meg, hátha. Nekem tényleg elhalkult azóta.
Ez az a videó, amit mondtam. -
Csapi007
veterán
válasz
AnTomySm #11485 üzenetére
Annyagminősége jó, nem recseg-ropog. Zsanérok stabilak, talán kicsit túl erősek is, egy kézzel nem tudod kinyitni, felemelné az alját. Viszont eléggé fel tud melegedni, főként annak köszönhetően hogy inkább a halkságra mentek rá.
AMD procikat nem ismerem, viszont 15"-ra kevés az 1366*768 és a GT335M jobb mint az 5650. Viszont a HP-ban 7200-as winyó van, szerintem az nem elhanyagolható.A Zéé: Tudtommal ez az új Intel procik hibája, nekem mindig is le volt némítva a mikrofonom, szóval ez nem segített.
Pontosan nehéz leírni, sípoló, magas hang. Talán mikor egy kiskutya nyüszít... -
AnTomySm
tag
Köszi. Erre a válaszra vártam. Eddig nekem minden szempontból nagyon bejön a gép, bár én a VX050D-t néztem ki és próbálom összehasonlítani a HP DV6 3050-es el. A boltokban a 2 közül a DV -6ost ajánlották inkább, a fórumokon viszont dicsérik az Asus K42JV szériát is.
A melegedés akkor nem vészes, jó az anyaga stb. Az elmondásod szerint nem is zajos. A HP ból fogtam már kézben, az jó minőségű volt, még az asust is kézbe venném szívem szerint. Jövő héten meglesz a pénzem és akkor már a boltba kell menni.
Azért úgy vagyok velük, hogy a kettő közül egyikkel sem nyúlok nagyon mellé.Köszi a hasznos infókat!
Amúgy ha van még -e típus tulajdonosa, ismerője, vagy aki ismeri mindkét említettet és tud haszon infóval szolgálni annak a segítségét örömmel fogadnám!
-
A Zéé
addikt
válasz
AnTomySm #11485 üzenetére
Elnézést a 3 egymás utáni hozzászólásért
Pár dolog már világos lett nekem is, igaz még csak 5. napja vagyok a gazdája a gépemnek
Anyagminőség szerintem egész jó, nem nyekereg, nem nyöszög ha gépelek rajta. A zsanér rendesen tartja a kijelzőt, nem lötyög.
Hőmérsékletek: alapesetben minden alkatrész 40-45 fok környéke, a hűtőventillátor everest szerint olykor csak 100 rpm-mel forog, és szinte semmi hangja nincs.
Terhelés alatt a processzor elég hamar felmelegedik, 70-75 fokra, de amint leállítod az alkalmazásokat nagyon hamar visszahűl 50 fok alá.
A ventillátor maximális terhelésnél 3700-3900 fordulaton pörög, viszont ekkor sincs vészesen nagy zaja. Videókártya 60-65 fok környékére melegedik, bár igaz, hoyg eddig csak max 15-20 perceket terheltem, 1-1 kipróbálás erejéig. -
A Zéé
addikt
Háááhááá!!
Megtaláltam a sípolás okát!
Youtuberon rákerestem a korábban emlegetett high pitched noise-re, és találtam egy videót, ahol egy csaj szenved egy Sony laptoppal, mert az övé is sípol. És ő mondta, hogy azt találta fórumokon, hogy a beépített mikrofon gerjed.
És valóban!!!
Kipróbáltam én is, és levettem a mikrofon hangerejét 0-ra, és azóta semmi zaj, semmi cicergés, semmi sípolás!
Ha esetleg kellene a mikrofon, akkor kb 2 kattintással újra lehet hangerőt adni neki.Szóval millió köszönet az angol kifejezésért!
-
A Zéé
addikt
válasz
Csapi007 #11484 üzenetére
Engem is érdekelne mit értesz a high pitched noise alatt
Csak nem azt a magas sípoló hangot? Mert az én VX051D-m elég magas hangon sípol ha nincs terhelve a proci.Erről van ötlete valakinek, hogy mi okozhatja?
ITT elvileg garanciálisan szerelik a gépet, 3-4 munkanapot mondtak rá, csak nem tudom, hogy érdemes-e bevinni.
Tuti elmúlik ez a sípolás utána? -
AnTomySm
tag
válasz
Csapi007 #11484 üzenetére
Üdv.
[link]Írtam, hogy az új dv6, de lehet, hogy abból is van több, én erre gondoltam.
Mi az a high pitched noise? Valami zaj azt értem, de nem egészen tudom mi az.
Anyag minőségre milyen az Asusod? Nyekeg? Ropog? stb.? A kijelző illesztések? Mennyire melegszik, ha hajtod? Mostmár elég sok infót kaptam róla, de ilyenekről még nem hallottam.
Köszi a segítséget!
-
AnTomySm
tag
Sziasztok. Olvasgatom most már pár napja a HSZ-ek. Én egy Asus K42JV VX050D gépen gondolkodok vagy az új HP DV6-oson. Írnátok pár tapasztalatot esetleg olyanok akiknek ilyen gépe van? A kettő közül melyiknek, mik az előnyei, hátrányai? A jövő hétre döntenem kell ezért kérem a segítséget.
Köszönöm!
-
Csabroncka
addikt
válasz
szami77 #11473 üzenetére
Szia, először is ha van windows 7 frissítésed feketén vagy legálisan, gyakorlatilag mindent megtalál.
Illeszti a hangkrátya drivert, ez azonban nem jó, ezt kell telepíteni: realtek
(a legelső kéket válaszd ki, nekem a site 1-ről jött le a leggyorsabban)
Chipset: Asus oldaláról, ami a Vistához van az a legfrissebb és a jó: itt találod
webcam: Asus oldaláról, ami a Vistához van az a legfrissebb, 2 db-ot találsz, ebből az első a jobb és az újabb, ez jó 32 és 64 OS-hez is: előző linken
Érdemes még feltenni a funkciógombokat ..stb:
ATK_Hotkey UTILITY
ASUS ATKOSD2 UTILITY
ATKDrv UTILITY
Ha ezek megvannak utána:
power4 gear extreme: itt találodTehát minden van hozzá, igaz én most 32-biteset telepítettem, de nem is éri meg a 64, mivel nem lehet 2 GB-nál több memória benne.
Ha valami kérdésed van még írj... -
a7k
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy kis problémám, asus a7k-m van win 7-el. A probléma: vistával eddig s-videó kábelen keresztül tudtam nézni filmet tv-n. Most pedig egyszer müködött 20 percig (kb) ezután elment a kép, és most nem müködik, már próbáltam videókártya drivert cserélni de az sem segített. Mi lehet a gond???
-
Az EEE Pc-knek saját topikjuk van, ott biztos tudnak segíteni neked is, meg mmajka-nak is, de neki a milyen NETbook-ot vegyek? topikot is ajánlom.
-
gfefe
őstag
Üdv nektek.
Kellene egy kis segítség.
Vettem egy 1101 netbookot.
Bioszt akarnék frissíteni, de nem engedi. Szerintem win 7 gubanc lesz de azért már rákérdek.Az asus update programmal írnám rá a leguljabb bioszt, de mindíg azt írja ki, hogy újra indítás után tudja csak flashelni.... azonban nem történik semmi újraindítás után....
HA elindítom a programot ismételten újra akarja indítani magát.... -
válasz
szami77 #11473 üzenetére
Pontosan milyen A6-osod van? Először is meg kéne nézned az eszközkezelőben a hiányzó drivereknél a hardverazonosítót (jobb klikk > tulajdonságok > részletek > tulajdonság legördülőmenü), aztán az alapján itt kéne megkeresned a megfelelő drivereket. Kameránál a Notebook/drivers/camera kell kiválasztani. Az audio valószínűleg Realtek, de azt is be kéne pontosabban azonosítani, hogy segíteni tudjak.
-
szami77
csendes tag
Sziasztok! Asus a6-os laptopom van már több mint 3éve,s pár napja feltettem rá a Windows7-et....Tudna valaki segíteni hogy honnan tudok drivereket leszedni hozzá???? Mert hang s webcam sincs....már rengeteg helyről próbáltam,de sikertelenül:
-
válasz
titi276 #11471 üzenetére
Karácsonykor szinte minden drágul! Árcsökkenés csak akkor várható, ha új széria jelenik meg a gyártónál és a régieket kivonják. Itthon meg teljesen kiszámíthatatlan a helyzet az árfolyamok miatt, bár az persze tipikus hogy a gyenge forint viszonylag hamar megmutatkozik az árakban, a forinterősödést viszont valamiért kevésbé reagálják le a kedves forgalmazók!
Ezt még tetézi hogy általában kétszeres (dollár->euró->forint) átváltással kerülnek kiszámításra a dolgok.
-
titi276
csendes tag
Hello!
Igaz, nem feltétlen ide tartozik a kérdés, de erre nem hinném, hogy van külön topic.
Karácsonykor akciózzák a notebookokat, vagy felviszik az árukat? Vagy felviszik aztán leakciózzák őket?
-
-
válasz
Csabroncka #11468 üzenetére
Sima SD vagy micro-SD a kártya? Mert nálam is (A6Rp) voltak gondok micro-SD-kel, nem minddel, csak bizonyos márkákkal.
-
Csabroncka
addikt
A következő problémára várnám az észrevételeiteket:
Adott egy Asus A6M típusú laptop, melyen tökéletesen elmegy a win 7, a hiányzó driverek is tökéletesen összevadászhatóak, azonban az SD kártyaolvasó már win XP alatt sem működött, most win 7 alatt eljutottam odáig, hogy a 256 mb-osat felismeri de az 1 Gb-osat nem (a kártya jó ,mert használom).
Magát a kártyát érzékeli, ahogy berakom, meg is jeleníti mint meghajtót, de nem olvassa be, nem lehet megnyitni (tehát driver hiba lehet).
Ricoh RL5C476 CardBus Controller van benne most a 6.0.1.11 driver van fennt, igazából nekem elég lenne ha 2GB. ig olvasna, és elvileg addig kellene is... -
partbal
csendes tag
Sziasztok!
A véleményetekre ill. tanácsotokra lenne szükségem!
Két éve ezelőtt vettem egy ASUS F3KA laptopot aminek eltört a zsanérja meg a burkolata több helyen is.Garanciába vissza vittem a boltba és ők továbbították az asusnak.
Az asus megállapította, hogy nem tudják javítani ezért csere készüléket ajánlanak fel aminek paramétereiben megegyeztünk csakhogy nem azt a gépet kaptam meg hanem egy gyengébbet. Visszaküldtem az asusnak és azt mondták, hogy akkor visszakapom a pénzem csakhogy a pénzvisszafizetés csak az eredeti boltban vásárolható le. Ahova én visszavittem a laptopom annak ugyan az volt a neve ahol vettem de a kft megváltozott ezért az asus nem tudja visszafizetni a pénzt.
A gépre természetesen asus garancia van nem a bolt vállalja a garanciát!Ha valaki került már ilyen helyzetbe vagy lenne vmi ötlete az kérem segítsen.
Előre is köszönöm. -
partbal
csendes tag
Sziasztok!
A véleményetekre ill. tanácsotokra lenne szükségem!
Két éve ezelőtt vettem egy ASUS F3KA laptopot aminek eltört a zsanérja meg a burkolata több helyen is.Garanciába vissza vittem a boltba és ők továbbították az asusnak.
Az asus megállapította, hogy nem tudják javítani ezért csere készüléket ajánlanak fel aminek paramétereiben megegyeztünk csakhogy nem azt a gépet kaptam meg hanem egy gyengébbet. Visszaküldtem az asusnak és azt mondták, hogy akkor visszakapom a pénzem csakhogy a pénzvisszafizetés csak az eredeti boltban vásárolható le. Ahova én visszavittem a laptopom annak ugyan az volt a neve ahol vettem de a kft megváltozott ezért az asus nem tudja visszafizetni a pénzt.
A gépre természetesen asus garancia van nem a bolt vállalja a garanciát!Ha valaki került már ilyen helyzetbe vagy lenne vmi ötlete az kérem segítsen.
Előre is köszönöm. -
titi276
csendes tag
Hello ismét!
Egy olyan kérdésem van, hogy az Asusok szervizeltetésével miújság? Ha egy kisboltban veszem meg a gépet, oda is kell visszavinni, ha baja van vagy a márkaszervizet zaklassam egyből? És mennyi idő alatt csinálják meg? Kiviszik külföldre vagy itthon is meg tudják csinálni?
-
BluEyes
őstag
Lehet, hogy volt már (akkor elnézést), én most fedeztem fel:
ASUS X51 és Pro52 akkucsere-program [link] -
mutyi
senior tag
Van egy Asus Eepc 900 HD netbook,amire Windows 7-et tettem fel. A probléma az,hogy szépen felmegy rá a wifi driver is és a windows szeint működik is rendesen, viszont gyakorlatilag olyan,mint ha ki lenne kapcsolva,mert a sok kis vonal piros és nem jelez egyetlen egy darab kapcsolatot sem. Természetesen be van kapcsolva a wifije, ugyanis ha fn+a wifi jejű gombot megnyomom,akkor szépen kikapcsolja az eszközt.
Találkozott már valaki hasonlóval?
Áttettem egy másik ugyan ilyen gépbe a winyót és ott is ezt produkálja,tehát nem a kártyával van a baj. -
dani9078
csendes tag
Hello!
Vettem egy Asus K50ID-SX054D Típusú laptopot és most erősebb procit szeretnék bele rakni. Csak az a bökkenő, hogy nem tudom h kell kiszedni a procit, ugyanis a 4 csavart leszedem, és ki is jönne, ha nem lenne rajta a hűtő, amit fogalmam sincs hogyan kell leszedni
Ha valaki jártas a témában akkor holnap csinálok képeket és linkelem. A laptopnak a könyvében semmi nincs erről a témáról.... De azért ha valaki tud így is segíteni azt megköszönöm!!Szép estét!
-
ticzi01
aktív tag
Sziasztok!
Nekem van egy Asus A3L Notebbok-om,
A monitor fényereje néha eltűnik, de miután a kábelt megmozgatom visszatér.
Bár az gyanus eleve, hogy nem kehet FN fel meg le fényerő funkciót használni.
A kábelt kellene kicserélnem?
Mennyibe kerül egy ilyen kábel és hol lehet beszerezni, van netán valakinek bontottan?Üdv
-
válasz
titi276 #11455 üzenetére
Esküszöm, hogy amikor belinkeltem, még árulták!
Igen, nekem is az a bajom az Acerrel, hogy hiába fejlődik folyamatosan, még mindig kétségeim vannak a minőségével és a supportjával kapcsolatban. Az Asus-szal ezzel szemben nekem eddig csak pozitív tapasztalataim voltak. Igen, voltak gondok régen az itthoni garanciális ügyintézéssel, de azok mára rendeződtek, voltak szériahibák, de az más (nagyobb) gyártóknak is elő szokott olykor fordulni, és az itthon levő 8 ill. 4 éves notebook-ok nem arról tanúskodnak, hogy az Asus notebookjai szarok lennének.
-
titi276
csendes tag
Hmmm. Ezek hasznos infok voltak.
A géppel, amit linkeltél, csak anyi a gond, hogy már nem árulják.Egyébként igen, hurcolásznám, úgyhogy fontos a súly és a méret. De találtam egy alternatívát, ami viszont 234.000-től kezdődik (bár nagyon tetszik), akkor meg már a 215.000-es asus 51d inkább megéri. De még így is vonzó számomra.
Ráadásul félek az acerektől
Félek, hogy mindig vmi baja lesz.
-
válasz
titi276 #11453 üzenetére
A vicc az, hogy a Core i5 prociknak jobb a energiamanagment-je a Core i3-akénál, legalábbis üresjáratban kevesebbet fogyasztanak! Természetesen mikor terhelve vannak, akkor már többet esznek. És neked a TurboBoost hiánya sem okozna gondot, hisz az csak 1magot gyorsít, a renderelésnek meg inkább a többszálú számítás számít.
A másik kérdés a súly illetve a méret. Nem tudom, hogy alapvetően kis gépben gondolkozol mert hurcolnád sokat, vagy csak az erős VGA miatt nézted ki ezt a 14"-ost? Igazából felbontásban semmi előnye nincs a 15"-osaknak, azok is mind 1366x768 felbontással rendelkeznek. Ha meg kicsinek bizonyulna a kijelző, akkor még mindig lehet rá monitort kötni ugye.
Ha viszont nem számít a képernyőátmérő, akkor figyelmedbe ajánlanám ezt a notebook-ot is. Kicsi, erős, nagy az aksija, s bár nem Asus, és nincs benne optikai meghajtó sem, de 3 év garanciával már egész elfogadható masina (alapból csak 1 év, úgy nem ajánlanám). Egyetlen kérdés, hogy a HD5650-es vga hogy muzsikál renderelés alatt, mert ebből a szempontból az nvidia kártyái jobbak szoktak lenni.
-
titi276
csendes tag
válasz
Csapi007 #11452 üzenetére
Szia!
Köszi a választ! Olvastam az előző lapon a beszámolód, ebből indultam ki
És igen, ha játékra kellene, én is a kisebbet választanám, de nekem renderelni kell és jobb szeretném, ha gyorsabban számolna a kicsike
Meg félek, hogy a nagyobb proci miatt nem bírja úgy az aksi sem, ezért gondoltam, hogy jobb lenne az 51-esről egy beszámoló
A kisebb gépen van bluetooth?
A súlyát is csak azért érdeklődöm meg, mert ami oda van írva a specifikációhoz, annak nem hiszek. Láttam már 2,4 kg-ot és 2,2-t is írva (nálam sokat számít az a 0,2, de mondhatod, hogy szőrözős vagyok), hogy van bluetooth, és hogy nincs, hogy ledes kijelzője van, és hogy nincs, hogy sima dvd meghajtója van meg hogy kétrétegűt is ír. Ebből sajnos nem tudok kiindulni. :S
-
Csapi007
veterán
válasz
titi276 #11451 üzenetére
Hy
VX050D-t használok már 2-3 hete. Első véleményem hogy felsleges megvenni az 51-est.
BT nincs (én még sehol se láttam hogy írták volna). Akksija olyan 3 óra körül van, és hát nyilván 2.2kg ha az van odaírva, de jön még mellé a töltő is, a nap végére már érzem hogy egész nap a hátizsákban cipeltem... Azonban viszonyítási alapom nincs másik (nagyobb) gépekhez.
Egyébként tökéletesen meg vagyok vele elégedve. -
titi276
csendes tag
Sziasztok!
Már két-három hete szemezek az asus k42jv-vx051d notival, de teszt nincsen róla sehol. Video kari után utánnanéztem, a procitechnológiát ismerem. Olyan információkra lenne szükségem, mint pl mennyit bír az aksija, van-e benne bloetooth (mert mindenhol mást írnak), mennyire könnyű (tényleg 2,2 kg vagy érdemesebb a nagyobb képátlós notikat is néznem, mert annyival nem könnyebb?). Ha valaki ilyet használ, leírhatná a tapasztalatait.
Előre is thx.Adri
-
Lovasíjász
tag
vagy +10k-ért már inkább ez:
http://elektroplaza.hu/index.php?option=com_whp&controller=termek&id=46680 -
Lovasíjász
tag
válasz
SutiAdi #11446 üzenetére
Köszi szépen a hozzászólásokat
!!!
Ezentúl úgy teszünk.Egy villám kérdés még:
Ez megéri az árát? (tudom a proci nem egy Paks, de sztem a vidkari nem rossz ennyiért..)
http://elektroudvar.hu//index.php?option=com_virtuemart&Itemid=3&category_id=622&flypage=flypage.tpl&lang=hu&page=shop.product_details&product_id=19522A proci az M320-as kategória asszem.
Köszi a véleményeket!!!
-
válasz
Gaben1 #11444 üzenetére
li-xx akkumulátorok esetében teljesen felesleges (túl)töltés szemponjából kivenni hálózati táplálás esetén az akkumulátort, egy védelmi elektronika lekapcsolja a töltést, amikor nincs rá szükség! egyedüli veszélyforrás a meleg környezet lehet a li-xx akkumulátorok esetében, ha folyton húzós terhelés alatt megy hálózati táplálásról egy melegedésre hajlamos noti, akkor abból érdemes kivenni az akksit, más esetben teljesen felesleges! sőt, ha túl sokáig tárolod kivéve, és lassacskán magától lemerül, akkor az többet árthat, mind használ, mert a lemerített állapotot kevésbé bírja, ilyenkor tölteni kell néha akkor is, ha amúgy nincs használva!
-
SutiAdi
tag
válasz
Lovasíjász #11443 üzenetére
Akkor ott valami gond lehet, nekem február óta van meg a notim, azóta éjjel-nappal folyamatosan töltőn van (kivéve amikor akksiról használom természetesen), mivel csak akkor tölti az akksit a noti, ha arra tényleg szükség van. Ha folyamatosan töltőn van, akkor olyan 1.5 naponként csökken az akksi töltöttségi szintje egy százalékot, ebből is látszik, hogy még csak csepptöltéssel se tölti állandóan, majd olyan 94% körül újra bekapcsol a töltés, és visszanyomja 100%-ra. Tehát teljesen jól működik a töltési mechanizmus. Mivel az akkumulátorra a teljes notebookkal ellentétben nem kettő, hanem csak 1 év gari van, én mindenképpen megpróbálnám visszavinni garanciában.
Ja meg azt elfelejtettem leírni, hogy pontosan ugyanannyit bír most is az akku, mint az első hetekben. Amúgy barátnőmnek K50IJ típusú gépe van (Intel T4300, integrált vga, Win7) tavaly november óta, neki is vagy töltőn van állandóan, vagy akksiról használja, és azóta is 3-4 órát simán elmegy neki, ha akku kímélő módban használja a win7-et. -
fgabor87
tag
Sziasztok!
Keresek olyan embert, aki került már közelebbi kapcsolatba Asus K52F notival (i Core3 procissal). Szeretnék róla néhány infót, pl ilyeneket, hogy akkus üzemidő, stb...
-
Gaben1
tag
válasz
Lovasíjász #11443 üzenetére
üdv én ugyanezt kérdeztem nemrég
és azt mondták hogy jobb ha kiveszem az akksit mert csöpögtető áram folyamatosan tölti egy kicsit és nem tesz jót neki.
augusztusban vettem a gépet és énis inkább most kivettem az akkut -
Lovasíjász
tag
Üdv emberek!!!
Egy kis segítséget kérek, a hozzáértőktől. Van egy Asus K50Ab-sx073d notink és megvagyunk elégedve vele, csak a menyasszonyom szerint már lassan kevesebb mint 1 órát bír ki aksival. A kérdésem az lenne, hogy ha hálózatról kapja az áramot akkor célszerű-e kivenni az aksit? Mivel hallottunk ilyet is... És hogy ésszerű-e hogy kicsit csökken az aksi üzemideje bizonyos idő után..gondolom igen. idén januárba vettük, lassan egy éves lesz.
Előre is köszi mindenkinek a hozzászólását!! -
Gaben1
tag
kicsit utánanéztem mégis lehet telepiteni :
http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache-uHbQhPIOoJ:dirtywindows.ucoz.ru/publ/cikkek/windows_xp_telepitese_usb_rol/2-1-0-127+usb+xp+telep%C3%ADt%C3%A1s&cd=10&hl=hu&ct=clnk&gl=hu
itt megtalálod a menetét
-
buklee
csendes tag
Hali
Most vettem egy asus 1001px eee pc-t, nem tudjátok pendrive-ról, hogyan tudnék rá windows 7-et telepíteni(Érdemes e egyáltalán)? Csináltatok már hasonlót, bármilyen tapasztalat érdekel. Valamint ha felteszem a 7-et a gépre lesznek gondjaim a driver keresgéléssel, vagy megoldja a gondot a windows? -
SutiAdi
tag
válasz
brethil #11425 üzenetére
Kedves Brethil,
ha minden igaz, akkor megvan a keresett driver a notidhoz. Az asus oldalán a G50V típusú notebook ami kell neked, majd válaszd a Vista x32 vagy Vista x64 drivereket, attól függően milyen oprendszered van. Fontos, ha Win7-et használsz, akkor is a Vista drivereket listáztasd, ugyanis a Win7-nél nem fogsz ilyen drivert találni. És ami neked kell, az a Chicony_CNF7050_CNF6131 kamera, aminek leírásában megtalálod a te hardver azonosítódat.
Remélem tudtam segíteni. -
ZEN1TH
őstag
válasz
Csapi007 #11433 üzenetére
Csak érdeklődtem. GPUZ szerint be van kapcsolva a GT335M-is? KÉP róla. Elvileg totál offon kéne lennie nem? Nvidia vezérlőpultban az alapértelmezett kártya az Intel. Másik dolog. Intel driverében beállítom a színeket, fényerőt stb. számomra tetszően, de ha ujraindítom a gépet/elindítok egy teljes képernyős alkalmazást, akkor elveszti a beállításokat. A csúszkák nem mennek vissza az alap helyükre, hanem ott maradnak ahova állítottam őket, mégis az alap beállításokat érvényesíti, amíg meg nem mozdítom egy picit valamelyiket.
-
raczger
őstag
Üdv!
A notim (Asus G1) terhelés alatt (játszás közben) a proci kb 93-94 fokos és fullra pörög a venti, gondolom ez elég magasnak számít, utóbbi időben észre is vettem a teljesítménycsökkenést. Hamarosan szervízbe is megérdeklődöm mi lehet a pontos problémája (szerencsére van még rá gari), de gondoltam itt is megkérdezem. Én arra gyanakszom hogy talán már túl sok port gyűjtött össze a hűtési rendszer, meg nem ártana esetleg újrapasztázni. Lehet esetleg valami más problémája is (a venti elvileg működik rendesen)?
-
csoszogi
tag
Sziasztok!
Tervezek veni egy Asus laptopot, de lenne egy kerdesem. A tipusa K50IE-SX142D
A benne levo processor T6570-es. Ez az intel honlapja szerint 64 bit-es (instruction set)
A kerdesem az lenne, hogy milyen tipusu operacios rendszert kellen erre telepiteni 64 bitest vagy 32 bitest. Nekem programkompatibilitas miatt 32 bites kellene. Probaltam utananezni de nem talaltam infot ezzel kapcsolatban.
elore is koszi -
brethil
csendes tag
Sziasztok!
Tudom hogy sokszor volt már kérdés, nekem sajnos még mindig nem sikerült megoldani a problémát. Win7 install után Asus X70F laptopon a beépített webkamera fordított képet mutat. Eszközkezelőben megnéztem a webcam pid számát: USB\VID_04F2&PID_B012&MI_00
Ez egy chicony webkamera, azonban ezt a pid számot a driveres oldalon sehol sem találtam meg. Próbáltam rengeteg driverrel, volt hogy el se indult a telepítő, hibaüzenettel leállt, de volt olyan is hogy sikerült telepíteni vmilyen illesztőprogramot, de nem fordult meg a kép. Ehhez kérném a segítségeteket, mert szeretném használni a webkamerát, de így nem a legjobb. Köszönöm! -
pisti8905
csendes tag
válasz
Thunderzolee #11416 üzenetére
Az összes többi gomb jó csak a hangerő szabályozás nem stimmel valamiért de megpróbálok valami drivert vagy ilyesmit leszedni a gyártó honlapjáról csak gondoltam rákérdezek hátha van valakinek konkrét ötlete.
azért köszi
-
válasz
sky9009 #11422 üzenetére
Sajnálom, ha a "keret" véges, akkor inkább ezt ajánlom, ez most a legjobb ár/érték arányú noti. Nagyon jó proci van benne, és egy használható VGA.
Asus-t esetleg ezt tudnám ajánlani, de ez többe kerül, viszont vadállat gamer gép.
Csak a kijelzője 14"-os, de hát valamin spórolnia kellett az Asusnak, h a fullos hardvert bele tudja pakolni a gépbe. -
sky9009
csendes tag
Sziasztok.
Lenne egy olyan kérdésem hogy milyen laptopot vegyek, de csak asus-t ajánlottak.
Tehát ebbe gondolkodtam de nem tudom melyik lenne a legjobb gép.
120-150 körül néztem de semmi ötletem milyen lenne jó.
Netezésre és game-ra használnám. Légyszi szegítsetek.
Előre is köszönöm.
pm -
B.E.C.
csendes tag
A tünet minden íróprogram esetében uaz. Elindul a "bevezetés" és amikor áttérne a tényleges írásra "Lézer beállítás hiba" más programnál "íráshiba".
Mostanra ott tartok, hogy a cd-ket még csak-csak olvassa, de tegnap már a DVD-t sem akarta beolvasni, így kénytelen voltam külső perifériáról megoldani a dolgot. Ez egyébként nem gond, de hadd ne kelljen már mindenhova pluszban még az is cipelnem.
A op. újratelepítése általában meg szokta oldani a problémát, ezt tapasztaltam is, azonban egy idő után újra jelentkezik a probléma. A BIOS-hoz nem szeretnék, hozzá nyúlni, őszintén szólva annyit nem ér az egész, hogy aztán a munkaeszközömet cserélhessem ha valami nem úgy sikerül, ahogy kellene.Az ötleteket azért köszönöm.
-
Tigi
őstag
Sziasztok
Van a kislányomnak egy Full AMD-s notija (a típust most nem tudom leírni) Athlon 2-es procival és HD 4570-es VGA-val.
A játékok nagy része csak 4:3-as képarányba megy és ez zavaró és hiába állítom be a játékokban a felbontást és a full screen-t akkor se megy át 16:9-be vagy 16:10-be.
Az ATI Driver-en belül tudok ilyesmit beállítani?
Előre is köszi.
-
válasz
norbszt #11409 üzenetére
Csavarozd le a gép alját, és nézd meg milyenek vannak benne.
Ha ugyanolyat veszel, nem lesz gond.
Asus oldalán legalábbis nem találtam "támogatott memóriák" oldalt.
Intel GL40-es chipset van benne, valóban csak 667-es ramokat kezel.De mire nem elég 2GB ram?
Milyen programokat használsz, h elfogy a memória?Feladatkezelőben szoktad ellenőrizni, és valóban túllépsz a 2GB-on?
Mondjuk ha Win 7 van fent, belátom, elfogyhat hamar. -
válasz
pisti8905 #11408 üzenetére
A többi billentyű, amiket az fn lenyomásával együtt kell lenyomni, működnek?
Szerintem nincs fent valamilyen segédprogram. -
válasz
B.E.C. #11413 üzenetére
notis írókkal az a gond, hogy az optikai meghajtó gyártója nem nagyon készít hozzá firmware frissítést, inkább a noti gyártójának a feladata lenne - van ugyan ellenpélda, de elég ritka! az asus készített már néhány más gyártótól rendelt oem optikai meghajtóhoz firmware frissítést, de csak azért, mert feltétlenül szükség volt rá, ha minden jó, akkor ez nem jellemző! az f5rl esetében nincs firmware frissítés az optikai meghajtóhoz a noti gyártójától!
milyen tüneteket produkál az író? több típusú/médiakódos lemezzel is próbáltad?
amit érdemes kipróbálni; bios frissítése/újrahúzása, az íráshoz használt alkalmazás újrahúzása, frissítése, cseréje, vagy végszükség esetén akár az oprendszer újrahúzása is! -
B.E.C.
csendes tag
Sziasztok!
Előre szeretnék elnézést kérni ha olyan kérdést tennék fel amire már válaszolt valaki.
2 éve vettem egy Asus F5RL-AP336 jelzésű gépet. Van benne egy Slimtype DVD író, ami kb fél éve nem hajlandó írni. Kerestem gyártót de nem találtam. Valahol írták, hogy talán Philips gyártja de nem találtam evvel kapcsolatban semmit. Akartam Firmware-t frissíteni de azt se találtam sehol.
Slimtype DVD A DS8A1P
Előre is köszönöm.
-
ultio
aktív tag
válasz
trl_master #11297 üzenetére
Köszi a választ.
A takaró nem tört el.Hogy kell kiszerelni?
-
Csapi007
veterán
válasz
pisti8905 #11408 üzenetére
Szia
ATK hotkey utility, vagy valami ehhez hasnló kell hozzá. Asus holnapján megtalálod.Shrek16: Ugyanazt tudom mondani mint ZEN1TH, nekem is k42 vxq50-es van és meg vagyok elégedve vele. Szerintem felesleges az 51-est megvenni, mert most elég az ami az 50-esben van (3GB ram, 320GB vinyó) és ezeket később meg úgyis bővítheted. i5 is kb felesleges mert +133 MHz és turboboost, kb ennyivel több...
k52 meg még kevésbé éri meg mivel abban csak gt310 van.
-
ABE
őstag
Ide is bedobom a kérdésem, hátha itt jön rá válasz.
--> [link]
-
norbszt
tag
Sziasztok
Asus K50IJ sx443-v noriba van 2gb ram és meg akkarok venni 2gb -ot milyet vegyek a gyári a bioszba 667-mhz megy milyen márkát ajálotok ami tuti hogy fel ismeri a gép
elöre is köszi
-
pisti8905
csendes tag
Hello
Meg tudná mondani valaki hogy asus x58c laptopnál hogy mit kell csinálni hogy az F10, F11 F12-n lévő hangerő szabályzó gombok működjenek. Mióta új rendszer van a gépen nem akarnak működni. Légyszíves privát üzenetben írjátok már meg a választKöszönöm a segítséget.
-
Land
veterán
válasz
Thunderzolee #11406 üzenetére
Köszi!
Sikerült!
-
-
válasz
Shrek16 #11403 üzenetére
Jesus..
Az első kettőt, amit linkeltél meg ne vedd, ha játszani is akarsz.
Tessék, ez egy lista, a notis VGA-król:
notebookcheck.net/Mobile-Graphics-Cards-Benchmark-List.htmlA GO 310 az csak egy sima képmegjelenítő, abszolut nem gamer kategória.
A másik 2 gép jó vétel, picivel kisebb a kijelzője, de a belseje elég ütős.
A legkisebb Core i3 is bőven jó, de ha telik rá,
megveheted természetesen a Core i5-el szereltet is.
Tessék, egy lista a mobil CPU-król:
notebookcheck.net/Mobile-Processors-Benchmarklist.html
Segítség képpen: játékra T6600 + GT230M kombó felett keress gépet. -
Land
veterán
Üdv!
Barátnőmnek Asus eeepc 1005PE netbookja van és a billentyűzete elállítódott. k,lm,o stb betűk helyett számokat ír. A billentyűzet bal alsó sarkában vannak ezek a számok és nem tudom, hogyan állítódott át rá.
Valaki segítsen, Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- MSI KATANA 17" Notebook! i7-13630H / RTX 4060 / 16GB DDR5 / 1 Tb SSD / 20 hónap GARANCIA
- Peak Design - Everyday hátizsák 15L Zip v2 - éjkék
- Acer Nitro 5 - AN515 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 5800H - 24GB - 1,5TB SSD - RTX 3060 6GB - Win11
- BOMBA ÁR Új Dell Inspiron 16" Gamer Tervező Vágó Laptop -50% Ultra 7 155H 16/1TB RTX 4060 8GB 2,5K
- HP ZBOOK 17 G6 Tervező Vágó Laptop -60% 17,3" i7-9850H 16/512 QUADRO RTX 3000 6GB FHD
- 4db UK billes - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2736 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Csere-Beszámítás! Macbook Air 15 M2! 8/256 8C+10C. Mint az új! 99% Akkumulátor!
- AKCIÓ! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Plus 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3355, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest