Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- bambano: Bambanő háza tája
- Hieronymus: Kalózkodás. Kalózkodás? hozzászólás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
<Mateus>
tag
válasz
.bableWes
üzenetére
igen, tudom h az Asus-ok alajáraton jok viszont én most konkrétan erre a K52-es szériára voltam kiváncsi mert előző kommentekbe viszont nagyon sok volt velük a baj:S
direkt visszaolvastam, és csak utána kérdeztem, hogy mégis mivan ezzel a szériával, hát mostmár am. csak asus és hp maradt, de a hp lényegesebben gyöngébb, viszont a HP-nál tudom h nem szívoznak a gariztatáson, apámnak is HP-ja van
de azért ezt is köszönöm
legalább tudom h acer kuka
-
.bableWes
őstag
válasz
<Mateus>
üzenetére
acert nem ajánlom. 5méteres körzetemben 3 db is van mind a 3 hibás gyárilag, de az acer leszarja. az egyik pixelhibás nemfoglalkoznak vele, a másiknak a touchpadja hol müködik-hol nem acer szerint vizet kapott nem gariztatja, a harmadiknak pedig vga hibája van állandoan szeptember ota 4x volt szervizben és mindig ua. a baja. 20-30 perc használat után elkezd szinesen villogni a kép.
nagyot csalodtam az acerben
ÉN nem ajánlom
viszont Sony-t és Asus-t nyugodtan ajánlom -
Narxis
nagyúr
Sziasztok!
Faterom notebookjába szeretnék venni új akkut mert a gyári már régi és másfél órát se bír ki.
E kettő között vacillálok:
vagy
Jól sejtem, hogy a 7800mAh-s valamilyen utángyártott akku? Bár egyiknél se írják, hogy gyári... Érdemes a nagyobb teljesítményűt megvenni? Félek az ilyen nagy teljesítményű utángyártott akuktól, sok rosszat olvastam róluk... Ami most van az 4800-as, csak már öreg és elhasználódott rendesen.
-
válasz
<Mateus>
üzenetére
sajnos elég változó, nem mindig jelentkezik azonnal, de rendeld webshop útján - megbízható helyről -, alaposan teszteled, és amennyiben jelentkezik a hiba az elállási jog intervallumán belül (8 munkanap, ami a hétvégét is beleszámítva, napokban már jobban hangzik), úgy akár indoklás nélkül is visszaküldheted, és visszakapod az árát!
-
<Mateus>
tag
és mi a véleményetek az asus k52de laptop-rol?
visszaolvastam, az elején csak azt irták hogy a jr-s tipusokkal van gond a de-sek jok, viszont későbbi kommentekbe már azt irták h az egész k52-es széria sz@r! -
<Mateus>
tag
Sziasztok!
érdekelne, hogy szerintetek melyik gépet válasszam:http://hardverapro.hu/apro/elado_tokeletes_hp_probok_4510s/hsz_1-200.html
http://hardverapro.hu/apro/acer_aspire_7535g/hsz_1-50.html
http://hardverapro.hu/apro/csere_erdekel_asztalira/hsz_1-200.htmlszámomra a fontos, hogy legalább ezeknek megfeleljen:
3 GHz processor
2 GB of RAM (Windows Vista and 7 users will want 4 GB of RAM or more)
750 MB available hard disk space
GeForce 8800 or equivalent video card (Dedicated GPU with 512MB+ Video Memory(VRAM))
Support for DirectX v9.0c -
cut
aktív tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy ki mit mond erről a laptopról? Munkára , játékra elég?
Minőségileg megfelelő vagy inkább mást ajánlotok?válaszokat előre is köszi....

Ha valakinek van ilyen az irhatna egy pár szót privátban is.. (vagy hasonló)üdv: Cut
-
athos02
csendes tag
Szeva Japán
Nos a történet: múlt héten ment a szervizbe a noti, ma kaptam a mailt a fix-től alaplaphiba cserélve, elvileg a héten jön vissza hozzám mert az értesítőben csak annyi van hogy átvehető tőlük de innen futárral ment gondolom ezt az asus rendezi. a többi infót majd megirom ha itt a gép -
birozoli7800
senior tag
Üdv mindenkinek!
Adott egy Asus x50c notebook. Elég gyenge processzor van benne 1.2 ghz-es celeron. Az lenne a kérdésem, hogy esetleg lehetne -e benne cserélni processzort? Ha igen akkor hol lehet beszerezni?
-
VateRicsi
aktív tag
válasz
alapz@j
üzenetére
Az a hátizsák amit én kaptam hozzá szinte még túl nagy is. Legalábbis nekem felesleges ennyi zseb, mert nem vagyok hátizsákkal mászkálós, de a helyére nagyon szépen befér a gép. Viszont inkább vinném egy szolidabb táskában, mert utoljára talán iskolába vittem hátizsákot, 1-2 túrát leszámítva. Lehet hogy veszek is majd egy olyan oldaltáskát amibe befér, de a lényeg hogy ezek szerint többféle hátizsákkal adják.
-
Xanyi
tag
Sziasztok!
Van valaki akinek K53-as notija van és Hitachi HHD van benne gyárilag?
Az enyémmel az a gondom, hogy különböző időközönként főleg magára hagyott gépnél hallani többször egymás után hogy felpörög majd halk kattanás kiséretében leáll a HDD.
A hang tényleg egészen halk, de hallható.
A szervíz szerint (bár nem hallották csak telefonon beszéltem velük) ez normális...
Ezért érdekelne hogy másnál is csinálja-e!
Előre is köszi! -
válasz
balpeter04
üzenetére
nem is olyan régen, 12 darab új - jó drága - üzleti kategóriás dell notiból 3 darab is hibás volt, cseréltetni kellett, akkor soha többet dell?????

minden gyártónál adódhatnak problémák, de általánosítani nem érdemes! -
polip
addikt
válasz
balpeter04
üzenetére
kétféle ember van a világon:
aki ezen már túlesett: tényleg soha többet nem vásárolok semmilyen ASUS terméket! és aki túl fog

-
balpeter04
aktív tag
(#13967) VateRicsi:
Az összeszerelési minőséggel nem volt problémám, meg eddig sem volt semmi problémám az ASUS termékekkel, de 2012-ben annyi szerintem elvárható, hogy egy zsír új termék esetén legalább az első 2 hétben normálisan lehessen használni. Most abba nem szeretnék belemenni, hogy a termék legyártása, hozzám juttatása, visszajuttatása a kereskedőhöz, mennyi és milyen károsító hatása van a környezetünkre.
(#13968) tothir:
Nekem is búg emellett még egy asztali gép, néha még egy Toshiba noti is (megjegyzem 2 éve hangja nincs a gépnek, és néha drága nővérkém pihe-puha ágyban használja laptop-tartó nélkül, szinte megfojtja a gépet).
(#13972) alfa20:
Töltőt ellenőriztem, nem az sípolt.
Mindenesetre köszönöm a válaszokat!

Az ASUS következő vizsgája egy 1215B típusú EeePC lesz, mert rokonomnak azt telepítem. Ha ez a gép is elbukik, tényleg soha többet nem vásárolok semmilyen ASUS terméket!
-
alapz@j
tag
válasz
VateRicsi
üzenetére
Nem tartozik garanciális körbe a bővítés, azaz nekem kellene elvinni a szervizbe (ami csak hétköznap délelőtt és kora délután van nyitva) és fizetnem is kellene érte. Ennek ellenére ezt az Asus pofátlanságának tartom, mert a.) nem a papírforma szerinti kiépítésben árulják a termékeiket*, illetve b.) a felhasználói bővítésre szánt slotot használják el gyárilag, nem a rejtettet. Továbbra is fenntartom, hogy nagyon jó ez a gép, csak ilyen apró bosszúságok vannak vele**.
* sajnos el tudom képzelni, hogy ezek az itthoni / ká-európai terjesztésre szánt olcsósított változatok, mert a kbd alatt, ami a legkönnyebben elérhető slot lenne, tényleg ott van a modul helye kivágva a lemezből és a nyákon is ott vannak a forrasztások, csak nincs ott a keret, ami befogadná a memóriát. Spóroltak rajta 3 dollárt, ezer eladott példánynál az már már 3 kiló

** pölö továbbra is nagy szívfájdalmam, hogy a géphez mindenhol hirdetett és adott ROG hátizsákba nem fér bele a gép. Ezzel is futok még egy kört a support-nál, érezzék a törödést

-
alfa20
senior tag
válasz
balpeter04
üzenetére
Lehet hülye kérdésnek tartod, de nem lehet hogy a töltő sípol?
Nekünk két Asus notink van X51RL és N55SF, mind a kettőnél van egy kis sípolás, de mind kettőnek a töltőből jön a zaj, húzd ki a töltőt. Ha mégsem az, akkor garanciában el tudod küldeni bevizsgáltatásra.
Néha azért érdemesebb egy kategóriával magasabb gépet választani, akár kicsit későbbi vásárlással, tömegtermékeknél %-osan nagyobb a hiba lehetőség. -
menalcas
őstag
Megtudná nekem valaki mondani, hogy K53SC-SX294D gép HDMI-jén hang is megy át vagy csak kép ?
Előre is köszi
-
tothir
tag
válasz
balpeter04
üzenetére
Nekem 4 gép megy a szobámban, 2 noti, 2 netbook, nekem is van ilyen sipolás, iga nem tudom melyikből jön, de engem nem nagyon zavar. De persze nekem tökéletesen müködnek, semmi bajuk.
Asusról meg annyit, hogy volt eeepc 700x-em és teljesen meg voltam vele elégedve, mármint hardveresen iszonyat gyenge volt, de összeszerelés minösége ott volt, nem recsegett, ropogott.
Én is gondolkozom asus x54l sorozat vásárlásán, 100ért már lehetne kapni és nem járnék vele rosszul szerintem, de most úgy vagyok megpróbálom kihúzni tavaszig, hátha jönnek majd a emgfizethető amd-s ssd-s gépek
Akár asusban is 
-
VateRicsi
aktív tag
válasz
balpeter04
üzenetére
Az Asus nagyon jó gyártó, de minden cég termékei között van néha hibás is. A Nokiától sem vártam volna hogy a felső kategóriás, üzleti mobiljai közül több selejtesbe is belefutok, mégis ez történt. Mondjuk azóta én sem bízom már annyira a Nokia minőségében, szóval megértelek. Azért az Asus védelmében még annyit, hogy a G53sx-et tartom a legjobb notebooknak amit valaha használtam, pedig volt már két prémium Lenovo-m is ugyanilyen árkategóriában, de az Asus jobb mindegyiknél.
-
balpeter04
aktív tag
válasz
balpeter04
üzenetére
Mégsem...halk de kib*szott éles sípolás a gépből, "Windows indítása" képernyőig eljut és onnantól halál.
Soha a büdös életbe nem veszek többet ASUS terméket, nálam elvágták magukat rendesen!!
-
balpeter04
aktív tag
Megoldódott az X53U-val való problémám. A sípolás és minden szoftverprobléma eltűnt miután telepítettem az ASUS által kiadott Hotfix-et!
-
VateRicsi
aktív tag
válasz
alapz@j
üzenetére
Szerintem ha gyárilag nem hagynak szabadon olyan slot-ot amibe lehetne tenni memóriát, akkor nem szabadna pénzt kérniük a bővítésért, de az lehet hogy náluk kell megvenni a memóriát dupla áron.

Mellesleg nekem is ram bővítés a gondom, de az biztos hogy a billentyűzetet nem állok neki szétszedni. Ha megtudod hogy ingyenes-e a bővítés garanciális gépnél, írd meg légy szíves! -
zedok
őstag
Ami még kérdés, ebbe a laptopomba szeretnék memóriát bővíteni, és mennyit (min 1x4Gb-ra gondolok) és milyen típusút ajánlotok? Pl. hogy hány Hz-en fusson? Előre is köszönöm!
-
medek3
aktív tag
Asus f5sl-be szeretnék venni egy új merevlemezt van esetleg jó tapasztalatotok?
7200RPM és 320GB körüli érték ami megfelelne.
Seagate-t nem merek többet venni. -
teljesítmény alatt az akkumulátoros üzemidőre gondolsz?
nézd meg, hogy hány és milyen alkalmazás fut a háttérben, azokat szükség szerint kontroláld!
nálam például a p4g nem játszik, elég a win 7 energiasémáinak a konfigurálhatósága!
fényerő megfelelőre beállít, az alacsonyabb fényerővel például sokat lehet spórolni!
kiegyensúlyozott energiasémát használok, és még így is jól bírják a notijaim, nincs szükség a visszavett energiatakarékos sémára!
a védelmi alkalmazások ellenőrzéseit is érdemes úgy beállítani, hogy ne akkor tekerjék a merevlemezt, procit...stb, amikor akkumulátorról megy! -
ezt így nem lehet megmondani, mert hiába a takarékos mód, az akkumulátoros üzemidő nagyban függ a telepített/futó alkalmazások számától és milyenségétől, az illesztésektől - vagy azok hiányától -, és még sok más beállítástól...stb!
lehet, hogy adott akkumulátort kipróbálod több azonos notiban, és mindegyiknél más eredményt fogsz kapni, a használt rendszer fenti paraméterek szerinti milyenségétől függően... -
zedok
őstag
Halihó! Van egy k52 je-ex225d laptopom és az érdekelne a többi tulajtól, h kb mennyit kell bírnia az akksijának? Mert az enyém energiatakarékosan kb ha jó esetben bír 1,5-2órát (energiatakarékoson) és gondolkozom amíg garanciás kicseréltetem. Vélemény?
-
noby
aktív tag
Sziasztok vásároltam a minap egy asus k53szériás notit 940b proci van benne és az a problémám,hogy cpuz vagy akármilyen programmal nézem nem megy fel az órajel terhelés alatt csak1,2mhz-ig sajnos így lassabb a gép .nem tudja valaki megmondani mitévő legyek?mit kell állítani vagy visszavigyem a boltba. gyári vin7 64 bit van rajt.
-
tothir
tag
válasz
itcafetemp
üzenetére
Nekem aceremnél van ilyen, kb már fél éve, valak iazt mondja, hogy a videókártya mehet tönkre, de akkro szerintem nem húzzná évekig... Szalagkábel hiba lehet talán, engem nem érdekel, nem zavar amúgy.
Erről a gépről kinek mi a véleménye?
Aksi tudom nagyon gyenge, de azstaliként használnám, 4 GB Rammal lenne 102e Ft. A közelébe nem találtam árban hasonló pentiumos gépet.
2 év garancia is jól hangzik. Tudom csodát nem lehet várni ennyi pénzért, de azért nem hullik szét idő előtt? Főleg ha nincs mozgatva.
Non-stop menne heti 5 nap, remélem a hütése is rendben lenne. Úgy vagyok vele, hogy ezért nem kell drágább gép nemigaz? -
balpeter04
aktív tag
válasz
vitezlejszlo
üzenetére
Igen, hétfőn (5. munkanap a házhozszállítás óta) megy szépen vissza a csomag! Majd veszek valami hasonló gépet az árából mert már 10.000 Ft-al drágább ez a gép.
Köszönöm a válaszokat!

-
Bade
tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne,hogy vásároltam egy Asus Eee Pc 1215B típusú laptopot és a winchester folyamatosan ciripel(berreg) kinek hogy tetszik.
Mi lehet ez ugyanis nem kicsit zavaró. -
vitezlejszlo
őstag
válasz
balpeter04
üzenetére
Siman lehet HDD problema, foleg hogy nem bootol be a windows. Gep bekapcstol folyamatosan sipol? Vagy csak ha elkezdene windows tolteni?
Ne tokolj vele, kuld vissza!
laca
-
alapz@j
tag
Na, megérkezett az Asus support válasza az elveszett G53SX memória slotok ügyében:
"Amennyiben, az Ön által megtalált memóriafoglalat mellett/felett nem található másik foglalat úgy a memória bővítés csak a szervíz segítségével lehetséges mivel a folyamat a készülék jelentős megbontásával lehetséges csak. Mivel az említett szervízelési folyamat otthon történő kivitelezése a garancia elvesztésével járna így kérjük keresse fel szervízünket."
Ez a kézikönyvet látszik alátámasztani, miszerint a Slot1 tényleg "rejtett" és a Slot2 ami a felhasználó általi bővítést lehetővé teszi... illetve tenné, ha gyárilag nem ebbe tették volna a teljes memóriát. Kíváncsi vagyok, hogy a memóriabővítés is beletartozik-e a híres háztól-házig garanciába (vidékről nem fogok felmenni Pestre egy memóriabővítés miatt), csak sajnos eléggé szorít az idő, mert hétfőn jár le a nyolc nap, ameddig elállhatnék az egésztől.
-
Kicsirics77
veterán
válasz
balpeter04
üzenetére
szerintem meg küld vissza és legyen egy 0km-es új laptopod
-
balpeter04
aktív tag
Sziasztok!
Hétfőn jött meg az internetről rendelt ASUS X53U típusú laptopom. Amint megérkezett, rögtön röppent is fel rá a Win7. Eddig semmi problémám nem volt a géppel, azonban néha működés közben egy nagyon halk, és nagyon éles sípoló hangot hallottam (olyat amilyet fülvizsgálatnál szoktak használni).
Nos ez a sípolás ma folyamatossá vált, ami egyrészt iszonyatosan zavaró, de ami a fő problémát okozza, hogy nem bootol be a Windows. Eljut a "Windows indítása" képig, ott villog a Windows embléma és már jó 10 perce se előre se hátra.
Mivel még benne vagyok a 8 napon belüli visszaküldési intervallumba, így most nagyon erősen gondolkozom azon, hogy visszaküldöm a laptopot és rendelek egy vadonat újat.
Szerintetek mit tegyek? Esetleg egy Win7 újratelepítés?
-
hi all
van egy K51AC notim szeretnem rá ujra rakni a win7 32 bites verziojat viszont nem tudok rájönni, hogy tudok belépni a biosba, hogy at allitsam , hogy cd -rol bootoljak...
tud valaki segiteni , mia a bill kombinacio, mert DEL-t hiaba nyomogatom nem lép be.
Probaltam FN+DEL bill kombinacioval is, de semmi. -
Vendettahc
tag
Sziasztok! Lehet nem pont ideillő téma, de mégiscsak ASUS notim van

Szóval a gondom az lenne, hogy ha mobil netet (zsINVITEL) csatlakoztatok az N55SF-emhez, és csatlakozok is a netre utána nem lehet zenét hallgatni, videót nézni ( természetesen mindezt offline, gépről) mert pl.: A Windows media player-be a zenék torzítanak, akadnak) és amint lecsatlakozok, egyből jó minden.
Akadnának a driverek, vagy valami más gond lesz ?
Köszi előre is a válaszokat.
Üdv!
-
vitezlejszlo
őstag
válasz
Space Monkey
üzenetére
Az inkabb a winchester lesz, foleg ha akkor van hangja, ha elinditasz valamit, pl bongeszot (latod is szerintem van neki egy led-je, ami ilyenkor vilagit) Az normalis, ha kedves kis ciripelos recsegosnek hallod, illetve terheles alatt a cpu huto ventillatorat is hallani fogod, ha elkezd tekerni.
laca
-
Space Monkey
csendes tag
Sziasztok
Kérdésem lenne, ma kaptam egy ASUS laptopot a K73 sorzatból és arra lennék kiváncsi
mennyire tipikus az hogy kihallatszik hogy dolgozik a proci.
Konkrétan halk ciripelést, recsegést hallani.Köszi
-
vitezlejszlo
őstag
válasz
alapz@j
üzenetére
Esetleg irj az asus supportnak, hogy ilyen altopod van ez a serial number-je, mondjak meg hany darab slotja van. Nehogy a nagy szetszedesbe valami garis cimket megserts..
Siekrult szetszednem a billentyzuetemet! A kis pockot a monitor fele kell tolni, es akkor kiugrik magatol a billentyuzet! Koszi a tippeket!
Betettem a vasarolt Intel 6205-os wifi kartyat, windows driver felment, erre azt mondja, hogy a kartya nem elerheto... persze linux alatt mukodik ugyanabban a laptopban, csak win7 alatt nem. Valamivel osszeakad a drivere. 2011-ben meg mindig itt tartunk
Na mindegy. Ujra huzom ugyis kapni fog lassan egy ssd-t a gep... csak bosszanto hulyeseg 
laca
-
Sanya
nagyúr
válasz
alapz@j
üzenetére
attól, hogy megvan a vezeték, még nem biztos, hogy a foglalatot is erősítettek a lapra. lehet a csipszet támogatja, de csak 2 foglalat van. ugyanígy 4 sata-t támogatnak a laptopok, de általában 2- vagy 3 sata csati kivezetésük van (max 2 merevlemez, 1 optikai meghajlító)
-
alapz@j
tag
Tegnap este lefuttattam a cpu-z-t, az SPD résznél a combo box négy slotot enged választani - ez azt jelenti, hogy ennyinek kellene lennie a gépben? Komolyan, este szétszedem darabjaira az egész gépet, lefényképezem, belinkelem és mondjátok meg, hol is vannak azok a slotok...
-
mzprox
aktív tag
Üdv, otthon a laptopom külső monitorral használom, de addig is szivesen lehajtanám a laptopot..akkor viszont kikapcsol.. van valami trükk amivel ez elkerülhető?

-
itcafetemp
csendes tag
Sziasztok,
tudna esetleg valaki segíteni az alábbi hibajelenségben?
K70IO laptop az utóbbi időben azt csinálja, hogy teljesen esetleges módon elszáll a képernyő, viszont elaltatással, majd újraélesztéssel ismét minden ok.
Feltöltöttem ide egy videót a jelenségről:http://www.youtube.com/watch?v=dtWiXII9kw4&feature=youtu.be
Előre is köszönöm a segítséget!
Ben
-
válasz
Kicsirics77
üzenetére
gondolod hogy driver probléma lenne?
azaz ha felrakom a másikat jó lesz?
neked is fordított volt? -
Kicsirics77
veterán
válasz
LaptopSystem
üzenetére
2 féle driver van hozzá a suyin meg a chicony vagy mi
az egyik jó csak,ezzel szívtam én is
nyilván értelemszerűen azt tedd fel ami a másik,most fejből nem fogom tudni melyik lesz a jó
nézd meg mi van fent és a másik tedd fel helyette
remélem érthetően mondtam. -
válasz
vitezlejszlo
üzenetére
írták azt is hogy nem egyedi ennél a tipusnál egyszerűen forditva rakták bele a kamerát

-
vitezlejszlo
őstag
válasz
LaptopSystem
üzenetére
Nem csak kamera drivereben valami vagy a program beallítása ilyen? Nem hiszem, hogy hardware probléma lenne

laca
-
Sziasztok lenne nekem egy Asus K50IJ laptopom a problémám vele az hogy a kamera fordított képet mutat kamerázásnál ez mitől lehet?
-
alapz@j
tag
válasz
vitezlejszlo
üzenetére
Egy vékony csavarhúzót lassan beletolsz az öt kis nyílásba és magától kicsatlakozik. Nem kell semmit csavarni vagy feszegetni.
-
vitezlejszlo
őstag
válasz
alapz@j
üzenetére
Na a billentyűzetet hogy vetted ki??? Nekem is ilyenem van (bill) és nem tudom kipattintani, hogy felemeljem. Fogja alulról valamelyik csavar? Vagy mit nem csinálok jól?
Benyúlok a kis pockokon, de minta csak a felső rácsot feszegetném, nem mozog az egész billentyűzet... vagy valamerre tolni-húzni is kellene az egészet?laca
-
alapz@j
tag
válasz
vitezlejszlo
üzenetére
A linkelt oldal alapján szedtem szét én is

Nomost nem egyszerű a helyzet. A manual aszondja, hogy a DIMM1 az rejtett és nem is lehet hozzáférni, csak a DIMM2-4 -hez, amiből kettő az alaplap alján van, egy pedig a tetején (a kbd alatt). Köbö ezt mondja az Instructables.com-is, csak ott ugye a rejtettről nincs szó, hanem hogy ha ramot bővítek, akkor elég a billentyűzetet kiszedni, mert ott van egy slot.
A valóságban viszont a kbd alatt egy slotnak van a meg a _helye_ (látom a nyákon a kiképzést), alul pedig egy dupla műanyag keretben van _egy_ slotnyi hely, amibe gyárilag van egy 4Gb-s modul.
Az egész annyira meglepő, hogy ha hazaérek, és kéznél lesz a serial, írok a gyári supportnak is, hogy wtf?
-
vitezlejszlo
őstag
válasz
alapz@j
üzenetére
Szia
URISTEN! Mi ez? Lopakodó?

Nem lehet, hogy a másik adag ramot a billentyűzet felől kell betenni? Tuti nem 1 slotos, az odavágna a dual ramos megoldásnak. Weben is 4 slotot irnak DDR3-as rammal.
Aham, dicsak:
http://www.instructables.com/id/How-to-Disassemble-and-Upgrade-the-ASUS-G53SXSW/
laca
-
alapz@j
tag
Sziasztok! A minap vettem egy G53SX notebookot, a kisebb, 15 colos, i5-ös modelt. Még a boltban vettem hozzá egy 4Gb-s memória modult, hogy az alap 4Gb memóriát megduplázzam benne. A gépet szétszedve viszont meglepetésként ért, hogy csak 1 dimm slot van a gépben, annak ellenére, hogy a neten mindenhoz 2-4 -et írnak. Ez normális?
A másik szívfájdalmam, hogy a hozzá adott hátizsák valahogy nem kompatibilis magával a géppel: épp hogy csak bele lehet szuszakolni a notebooktartó részébe és alig lehet a behúzni a zippzárt, mert a gép egyik sarka 'kilóg' a táskából. Ez megintcsak normális?
A korábbi kérdésekre a tapasztalatok: nagyon jól összerakott gép, a hangminőségével nem volt problémám, viszont tény, hogy dög nehéz és a hozzá adott driver cd installere nem indul el az Ultimate N-es Win7-en, mert sima Ultimate-t vár. A memória és hdd bővítés nagyon macerás, mert a teljes billentyűzet és palmrest részt le kell szedni hozzá. Illetve ha tényleg csak 1 dimm slotos, akkor - legalábbis számomra - ez is negatívum.
-
vitezlejszlo
őstag
Wifi kártya:
Atheros 9285 van benne, 150M-s n-es. Az új az 300-as és 5Ghz-et is tud (intel 6205)Garis cimke:
Nincs rajta garis cimke, a bajom az, hogy nem találom sehol, hogy az U30JC-nél hogyan kell a billentyűzetet kivenni. Mivel alatta van a wifi kártya, alapvető problémába futottam.... Fogná alulról egy csavar vagy én nem tudom mit bénázok, de a 4 kis pocoknél ha feszegetem a billentyűt nem nagyon akarja elengedni..Laca
-
válasz
vitezlejszlo
üzenetére
amennyiben nem sérül garis matrica a csere során - az adott helyeken nem védik azzal -, úgy cseréld csak ki magad, nem lesz gond!
-
ro_bert17
őstag
válasz
vitezlejszlo
üzenetére
Milyen wifi kártya van a gépedben??
-
vitezlejszlo
őstag
-
ro_bert17
őstag
válasz
vitezlejszlo
üzenetére
Még mielőtt bele merülsz jobban, nem lesz gond, hogy nagy valószínűséggel ugrik a szerviz garancája a gépednek, ha otthon magadnak végzed el a cserét?
-
medek3
aktív tag
válasz
olahmate1991
üzenetére
szia!
Ha új kérdést szeretnél feltenni használd az "új" fület és ne a "válasz"-t.
Gondolom nem csak nekem szegezted a kérdést.
Véleményem szerint, ha van rá zséd és játékra kell válaszd az erősebbet. -
olahmate1991
tag
válasz
medek3
üzenetére
Sziasztok! Laptop vásarlás előtt állok és játékra kellene első sorban, valamint 15.6-os legyen! Ki is néztem kettő gépet:
Asus G53sx-s1146
Asus G53sx-s1147 a két gép között csak is a processzor és a ram különbözik! Az egyik i5 2430 a másik i7 2630, ram 4gb 1333mhz a másik 6gb 1333mhz. Ezen kívül semmi másban nem térnek el! Az érdekelne, hogy az egyik 290.000 a másik 330.000! 1 évre tervezek kb, majdan az akkori játékokra is elég lesz az i5? Nem tudok dönteni igazából, valamint még az idepad y570a is játszana, ami 280.000 es i7 2630, 8gb 1333mhz, és gyengébb gt555m vid kari van benne! Szerintetek? -
vitezlejszlo
őstag
Sziasztok
Asus U30JC laptoppal rendelkezem, aminek szeretném kicseréln a wifi kártyáját. Ha jól látom ennél a modelnél a kártya a billentyűzet alatt van. Viszont a billentyűzetet nem tudom kiszedni. Van 4 kis pocok a bill tetejénél, ahova be tudok nyúlni felfeszíteni, de az csak mintha a billentyűzet felső burkát mozgatná (ennek a modellnek nem egybe billentyűzete van, hanem a gombok kozott is van egy háló, tehát az az idiótább megoldás).
Van valahol egy csavar vagy valami trükk, ammit még ki kellene vennem a szétszerelés előtt? Esetleg egy szerelési leírás nincs valakinek véletlenül?
Köszi
Laca
-
nemtom51
csendes tag
Szeretném kikérni a véleményét az Asus G53sx-1146 tulajoknak, hogy milyen a gép[link]? Az egyik tesztben olvastam, hogy eléggé szídták a hangminőségét a gépnek, valós ez? Mennyire durva a majd 4kg-s súlya? Nem okoz gondot a cipelése? Filmnézésre, zenehalgatásra mennyire használható a gép?
Igazából 2 gép között vaciálok . Az egyik a fent említett G53 amásik meg ez a lenovo Y570 lenn[link]. A lenovo tobb mint 1kilóval könyebb, nagyon dicsérték a hangját, 8gb van benne, viszont csak GT555 van benne és nincs USB3.0 benn. Igazából Játékra, (akár 3D TV-n) filmnézésre, zene halgatásra esetleg rajzolásra(Catia) használnám. -
-
Xanyi
tag
Sziasztok!
Talán emlékeztek még rám, decemberben nagyon fel voltam háborodva, mert az alig két hetes gépem egy hónapig volt szervízben. Közben visszakaptam megjavítva, viszont most itt a következő probléma:
A gép letéve mellém, nem fut semmi program, csak be van kapcsolva. És 10 mp-enként hallani hogy valami felpörög, majd kattan egyet, megint felpörög, megint katt... Nem hiszem hogy ez így normális.
Van valami amit tudok tenni, esetleg szoftveres dolog, vagy küldjem újra szervízbe? (Hurrá hurrá) -
válasz
JeLo177
üzenetére
nincs mit, és nem kell adni semmit, ahol és aki tud, segít!

Márk; az első töltés úgy lenne az igazi, hogy kikapcsolt állapotban kicsivel tovább tölteni, mint amikor kijelzi, hogy feltöltött állapotban került! mondjuk sokan nem bírják ki, és már elsőre bekapcsolva töltik, közben már tesztelgetik, netán telepítgetik, az sem végzetes... mostanság a li-ion/li-pol akkumulátorok esetn már nem játszik a 12 - 16 óra, mint korábban a ni-mh/ni-cd akkumulátoroknál, de nem is lehet már addig tölteni, a vezérlés/védelem lekapcsolja a töltést, ha már nincs szükség rá, vagy káros lenne a töltés - például a túlmelegédést nem szereti a lithium technológia! emiatt a hálózati használatnál is a notiban lehet az akumulátor, nem kap folyamatos töltést!
-
Márk
senior tag
Sziasztok!
Ma vettem egy Asus X54H típusú laptopot. Eddig nagyon meg vagyok vele elégedve,halk, jól össze van rakva, gyors, stb. A kérdésem az lenne, hogy mennyi ideig kell tölteni az akkumulátort első alkalommal?
Üdv.: Márk
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U729x - i5-8G I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I HDMI I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga X390 - i5-8365U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - Ryzen 5 PRO I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 Gen2 - i5-1145G7 I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad E15 G4i - i5-1235U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I NBD Gari
- Bomba ár! HP ProBook 650 G5 - i5-8265U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3242
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad E15 Gen2 AMD - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Gari
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
legalább tudom h acer kuka

Pyttawrx