- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
japán
csendes tag
Szia Gombix!
Nekem is van nagy szar!!!
ASUS
K52JE-EX_232-D m
SAJNA
Te hogyan tudtál beszélni a szervizesekkel????
Mert én csak 1 mokamiki-vel tudtam beszélni aki felveszi az adatokat
és azt mondja,hogy Regisztráljak a asus.hu rma-n!
És irjam le mi a baj a Gépemmel!!!! -
Kerio
őstag
Mi a véleményetek erről?
Asus X52DE-EX005D -
F1r3b1rd
tag
válasz
wiggen123 #12497 üzenetére
Az összes alkalmazásban(zene, film, msn, skype,stb) egyformán halk?
Azt ugye tudod h win7 alatt az egyes alkalmazás hangerejét is külön lehet vezérelni?
Ha kattintasz a hangszóróra, akkor van egy Keverő nevezetű link, erre kell kattintatni és ott tudod még külön növelni. -
wiggen123
senior tag
Asus K52F laptopom van. A hangerő túl halk, nem hiszem el, hogy csak ennyit tudna.
BIOS-ban felvettem 4-ről 8-ra speaker volume-et. Próbáltam SRS audio sandbox-ot, de semmi nem segített.
Mikor zenét hallgatok akkor a Windows 7-ben a hangerőszabályozó csúszkáját felhúzom maxra, de a zöld kijelző csak az alsó harmadig ugrál fel, mintha le lenne korlátozva valami, valahol :SValakinek van ötlete mi lehet a baj?
-
japán
csendes tag
Üdvözölök Mindenkit!!!!
Sajna,hogy nekem is itt kellett kikötnöm!!!!
Én is belefutottam 3 hete az
ASUS K52-JE-SX-232D-be!!!!!
Ez a Gép 1 Nagy rakás SZAR!!!!!!!
Állandóan lefagy,alig indul ujra,Hétfön vagy 20-szor ki-be,ki-be mire elindult végre,de sajna utánna ismét megállt!!!!!Egyfolytába gondolkodik!!!!
Semmit nem lehet vele csinálni!!!!!
Közben a merevlemez dolgozik mint az állat,de ilyenkor a gép még le van fagyva Full-ra!!!!
Ezután eltelik kb 1 perc és a gép elindul,mintha semmi nem történt volna!
Utánna ismételten rövid idő elteltével kezdödik elölröl ugyanez a folyamat!!!!
Uj-bol,uj-bol,és uj-bol!!!!
Bár az ASUS ezt nem irta le a Gép paraméterei/tulajdonságai Között!!!!!
Ez Beszarás!!!!!!!
Ez a Gép igy talán "Papirnehezék.nek" volna jó!
De ahoz meg tul sokba került!!!!
A Szervizet meg telefonon nem lehet elérni!!!!
Hogy esetleg a vásárló tudjon a hozzáértő emberkékkel komonikálni!!!!
Informácio-nál ,az Iletékes ember mondja kérem regisztráljon az asus.hu rma-n!
És ott irja le a problémát a géppel kapcsolatban!
És majd küldenek vissza 1 E-mailt ,hogy a Futár mikor jön a gépért!
Ez KEMÉNY!!!!!
A Mai világba Ilyet!!!!!!
HIHETETLEN!!!!!!!!Mindenkinek ilyen SZAR a
ASUS
K52JE-SX-232D
??????????????????
Üdvözlöm: SANYOLL-t !!!!!!!!!! -
-
enix23
csendes tag
válasz
#76500480 #12492 üzenetére
I5-ös, de szerintem a proci nem mérvadó, csak hogy JE szériás-e a gép, legalábbis az itt leírtakból ezt szűrtem le. Mivel a vinyó és az alaplap nem jön ki egymással, így előbbi cseréje egy másik márkára is megoldhatná a problémát, csak arra nincs keret, meg az is csak egy alternatív megoldás lenne, és különben is a vinyót is kifizettem, nehogymár újat vegyek
Egyébként igen, napi többször is kifagyott, attól függően, hogy olyan alkalmazást futtattam-e, ami jobban igénybe vette a vinyót pl. filmezés, játékbetöltés stb. -
enix23
csendes tag
Üdvözlet!
Már jó ideje olvaslak benneteket ugyanis én is belenyúltam a tutiba. (K52JE)
Mindig olvasgattam van-e valami fejlemény, meg a ti hozzászólásaitoknak köszönhetően nem akartam szervizbe vinni a gépet. Én is azzal a problémával küzdöttem, hogy ha olyanja volt, lefagyott 1-2 percre, majd ment tovább. Miért a múlt idő?
Már nagyon irritált, hogy filmnézés közben kb. minden 4. percben kifagyott, így rászántam magam a vinyó visszabutítására, vagyis ráhúztam a jumpert, ahogy azt itt korábban olvastam.
Ez volt 2,5 hete. Nos, akkor utána lévő valamelyik napon lefagyott ahogy szokott, és azóta sem!
Ennek viszont a vinyó sebessége az ára. Én a win-t nem szoktam kikapcsolni, mindig hibernálva várja a következő napot, és visszatöltésnél vettem észre, hogy bizony lassult valamennyit. De igazából nem vészes. Viszont nem fagy le és tudom használni - folyamatosan.
Szervizre egyellőre nem szánnám rá magam, szükségem van a gépre! Meg igazából így nem is biztos, hogy szükség van rá.
Ez az én személyes tapasztalatom, hátha segített valakinek, vagy legalább lökést adott a jumpereléshez, vagy bármi.Minden jót! Sziasztok!
-
spanyoll
addikt
K52J osztag hogy álltok?
-
VINIKOR
senior tag
Nincs valakinek egy felesleges laptop doboza? F5Z laptophoz kellene. 15"-os.
Köszi.
-
yxcv
tag
válasz
Gombix #12424 üzenetére
Szia!
Nálam is ugyanez a probléma, de megtaláltam a megoldást, azóta sose áll le fél-1-2 percekre.
Nálam akkor jött elő mindig, mikor készenlétibe tette magát, vagyis villogott a ki-bekapcs gomb, nem kapcsolt ki teljesen, csak sokáig nem nyúltam hozzá. Ha ezután üzemeltem be, jöttek a rendszeres "befagyások". Amióta átállítottam, h csak nagyon sokára tegye készenlétibe magát, teljesen megszűnt a probléma. Kb 1,5 hónapja így üzemel és nem volt azóta ilyen időszakos leállás. Ha véletlen készenlétibe is kerül, gyors újraindítom, h véletlen se találkozzak a problémával és tényleg sikerül elkerülni. Nem tudom, mi ebben a logika, de nálam működik -
válasz
BalazsKKa67j #12482 üzenetére
a gyártók nem szoktak csak úgy visszavonni szériákat, pláne nem, ha nem minden darab hibás adott szérián belül! szerintem már régen nem gyártják adott szériát, amiket árulnak, az már a raktárakban/üzletekben van, amely darabok közül az eladott és hibás darabok így vagy úgy visszakerülnek a gyártó szervizébe, azzal bajlódjon a gyártó aztán, de a kereskedő vélhetően nem fogja nem eladni azt, ami már a raktárában van, csak mert egy része hibás az eladott szériának, neki a haszon akkor is rajta lesz az eladáson, ha jelentkezik a hiba...
-
BalazsKKa67j
tag
válasz
BalazsKKa67j #12481 üzenetére
Hogy lehet,hogy ezt a hibás szériát még nem vonták vissza és még mindíg árusítják?Ez nagyon nem korrekt dolog.
-
válasz
BalazsKKa67j #12473 üzenetére
szerintem sima garis javítás vagy esetleges általuk felkínált csere elfogadása esetén nem fontos a számla, inkább csak akkor lehet gond, ha csere esetén különbözetet akarnál fizetni egy drágább notira, vagy pénzt szeretnél vissza, mert ahhoz ugye nincs viszonyítási alap, hiszen nincs róla számla, hogy mennyiért vetted...
más kérdés, hogy hivatalosan - a szerződési feltételek szerint - a jótállási jegy mellé a vásárlási bizonylat is szükséges, és amennyiben utóbbit is kérnék, úgy probléma lehet, ha nem rendelkezele vele, akár vissza is utasíthatják a garanciális ügyintézést - de nem jellemző! -
teddyb33r
csendes tag
válasz
citrom909 #12477 üzenetére
Üdv Mindenki!
Szintén érintett vagyok az új széria kapcsán, pontosabban holnaptól már a kezeim között lesz egy ASUS K53SV-SX078D ( [link] ) masina
Engem kimondottan a specifikációja, és természetesen az ehhez tartozó barátságos ár fogott meg. Tesztet mindeddig csupán egyet találtam, azt sem a kinézett darabról, hanem a valamivel izmosabb K53SV-SX079 modellről, arról szép dolgokat mond a szerző: [link]
-
citrom909
csendes tag
Üdv
Épp notebook vásárlás előtt vagyok és kiszemeltem a K53SV-SX077D típusú gépet. Van valami tapasztalatotok a gépről ? Azért kérdezem mert az előző Asusal nagyon megjártam.
-
-
ibor90
csendes tag
Sziasztok!
Egy ASUS K50AB notebookom van és szeretnék venni egy külső winchestert hozzá.
Az lenne a kérdésem, hogy van-e értelme USB 3.0-ásat venni, vagy ez a notebook nem támogatja még?
Egyik ismerősömnek ilyen van és neki 3.0-ás külső winchestere van és állítása szerint USB 3.0-án használja.
Előre is köszönöm! -
válasz
BalazsKKa67j #12470 üzenetére
infók itt, asus az szerviz részlegben; link
vagy személyesen adod le, vagy kitöltöd és elküldöd a szervizes igénylést, ezáltal futárral szállítva oda és vissza a notit! -
lacko22
aktív tag
Sziasztok. Valaki vett már K53-as verziót? Vélemények?
-
BalazsKKa67j
tag
Sziasztok! Néhány kérdésem lenne egy valószínűleg szériahibás A52JE kapcsán.
Laptopra még kb 1 év garancia van,a garancialevél megvan ki is van töltve,a számla viszont nincs.Ha jól tudom érvényesíthető a garancia? Hova kell/érdemes fordulni ezzel a problémával és milyen megoldás várható?
Előre is köszönet a válaszokért! -
VINIKOR
senior tag
Nem tudnátok olyan laptopot ajánlani amibe Core i7 2630QM proci, és 2db USB 3.0 is van?
Nézegetem a Asus N53SV-SX161V-t de ebben csak 1db USB 3.0 van. Nincs ennek olyan verziója, amiben 2db van?
-
törölt tag
Intel HD graphic ot belehet kapcsolni k52je-n? Hátha úgy már jó lesz hdmi kábelel és nem kell kibe huzogatni, a színhibás kép miatt. Filmnézés tvn katasztrófa...
-
F1r3b1rd
tag
válasz
Master94 #12464 üzenetére
Ha végigjártad a procedúrát(szervízzel balhé, mail az anyacégnek, stb) és kártérítést állapítottak meg, akkor levásárolhatod az eredeti összeget, vagy felajánlanak egy hasonló árban lévő notit, de ezeket már leírták pár hsz-el korábban. Ha jóval drágább gépet akarsz cserébe, akkor tuti h a különbözetet kifizettetik.
-
Master94
tag
Mit szóltok, szerintetek K52JE helyett kártérítésként visszakérhetem a pénzem?
Vagy kérhetek drágább notit? pl : [link]
-
válasz
Sancibácsi #12462 üzenetére
sajnos a csatolás és a méret mellett az előlap kialakítása is szempont, ami nem csak gyártó, de még széria függvényében is eltér(het)! ha nem pont olyan kialakításút veszel - alapesetben elvileg nem -, mint a jelenlegi, akkor jobb esetben levehető az előlap a jelenlegi meghajtódról, és olyat kell szerezni, amire rátehető, más esetben specifikusan azonos/megfelelő kell!
-
Sancibácsi
tag
Sziasztok!
Egy asus k50c típusú laptopban kellene cserélni optikai meghajtót. Nincs garncia a gépre. A kérdésem az lenne, hogy bármilyen típusú sata meghajtó jó-e bele? Előre is köszönöm a segítséget.
-
spanyoll
addikt
@Jamo80: A HRP-sek voltak, de igazából nem rajtuk kell leverni, ők szegény munkásemberek csak akiknek ki van adva céges "parancsként", hogy ezt és azt csinálják. Tehát tapasztalatom alapján ők korrektek voltak velem. Az ASUS részéről kell a fenyegetőzés meg az asztalcsapkodás
@adDis: 1.kérdés: húúú. azt hiszem 147K volt, vagy valahol nagyon ahhoz közel.
2. kérdés: Olcsóbban néztem ki egy ACER 5742G-t (ami azért mégis csak i5ös, a videókártya meg ugyanaz) , ami ott ahol vettem ott 139 volt most és mivel még az árban voltam kértem bele 2GB RAM-ot, beleraktam és így tökéletesTanács mindenkinek: akkor kezdjétek el az egész balhézást ha van szabad 1-2 hetetek gép nélkül erre. Utána pedig határozottak legyetek, nyugodtan mondjátok a fogy.védet de persze udvariasan és lássák, hogy nem ti akartok faszkodni (ezt én írtam is többször nekik), hanem gépet akartok csak.
Sok sikert mindenkinek -
adDis
csendes tag
válasz
spanyoll #12454 üzenetére
Örülök, hogy happy end lett
Két kérdésem lenne (kíváncsiságból
:
1.Te mennyiért vetted anno a k52je-t?
2. Ugyanannyiért néztél új gépet, vagy hozzáraktál? (Melyik Acert vetted?)Én még nem láttam hozzá a szervizes procedúrához, mert a leányzónak - akié a laptop - még kell a vizsgaidőszakban, de annyit megtettem, hogy az árukeresőn leoltottam az egész szériát
-
spanyoll
addikt
Nos . Akkor k52j sorozatú kálváriám lezárásaként szeretném leírni a végszót
Asus oktalankodott, hogy ők bizony nem tudnak mit csinálni vigyem szervizbe a masinát. Bevittem, ott ígérgettek mindent, hogy van már nekik lap meg minden, hagyjam csak ott gyorsan megcsinálják. Otthagytam balgán, majd egy hét múlva kiderült, hogy még sincs lap és várjak 10 napot míg megjön stb stb ... Felb*sztam magam, írtam asusnak, hogy vagy kapok gépet vagy fogyasztóvédelem (természetesen udvariasan és jól megfogalmazva)
Egy nap sem telt el jött a válasz-mail : a holland vezetőség úgy döntött , hogy természetesen nem kell végigvárnom a szervizt
Hívom kiskert : ők még nem kapták meg a lét előző laptopért, így nem kapok gépet. Utánanéztem és kiderült, hogy én megkaptam a mailt a kártérítési kódról, ők nem.
Mailt küldtem nekik múlt héten, most pedig itt gépelek egy frissen felrakott ACER gép előtt, ami tökkkkkéletesen működik (kopkopkop).Köszönjük Asus a soha viszont nem látásra
-
válasz
madd dogg #12452 üzenetére
amennyiben nincs zárlat, vagy más hibajelenség, illetve nem csökken látványosan az akkumulátor teljesítménye, úgy még 20%-os elhasználódás sem vészes - van olyan, hogy az új akkumulátor már kibontáskor 10% feletti elhasználódással bír, de az nem mutatkozik érezhetően a teljesítményében! ráadásul nem arányosan csökken az idő teltével az elhasznlódás, ezért sem minden szempontból mérvadó a %-os érték, persze 40 - 50% esetén már biztosan kérdés nélkül cserélik, de szerintem azt normális esetben nem éred meg jótállási időn belül, csak meghibásodás vagy zárlat esetén, illetve ha külön teszel érte; mindig lemerítgeted teljesen az akkumulátort, nagyon meleg környezetben tartod/használod...stb!
hívd fel a szervizet, hogy hol a %-os határ esetleges csere szemponjából, hátha mondanak konkrét számszerű értéket!?!? -
drzozo
senior tag
Visszaolvastam, de nem találtam érdemi infót az ASUS K53SJ GAMER EDITION-ről!
Esetleg valaki külföldi fórumokon olvasott már róla, hogy hogyan muzsikál? A fagyás ennél a szériánál is fennáll(hat), mint a K52-nél? -
Mr.Skynet
senior tag
válasz
#76500480 #12445 üzenetére
Nekem ugyan nincs hdmi-s tv-m, de a hdmi --> dvi módon gyakran küldöm ki a képet a 22" tft-re, hang meg ugye 3,5mm jack-en az erősítőbe... semmi kép, szín meg hasonló problémám nincs, illetve egy minimális dolog, hogy ha 3-4-5... alkalommal mindig kiterjesztett asztallal elalszik a gép, akkor néha mikor felébred a noti sehol nem ad képet, míg ki nem húzom a hdmi-t, majd vissza és megint jó minden... (K52JR)
HDMI ráz
érdekes, engem nem bánt, bár lehet ez is olyan mint az asztali pc ház + gagyi tápegység (nálam q-tech -el), hogy a fázis cerka világít a házon, de ilyenkor megfordítom a 230V csatit a konnektorban és jéé már jó is és nincs feszkó a házon.
-
törölt tag
Alig fagy nálam a gép, de az hogy a hdmi port szinte dísznek van ott, mert amikor filmeznék a tv-n a kép 20perc után 3szinűre vált, az elég idegesítő. Utálják a notik ezt a kivetítőre kapcsolást. Asus viszont alaplapnál azt ..... el, hogy instabil majd megszakad a kapcsolat, ezért lesz rossz a kép a tvn, ezért fagy le a gép és még sorolhatnám.
ui: vigyázzatok a hdmi portnál mert ráz XD
-
madd dogg
senior tag
Sziasztok. Tudja valaki esetleg, hogy hány %-os elhasználódottságtól lehet vinni Asushoz az akksit garanciáztatni? (vagyis az egész notit akksi garanciára)
Jelenleg 99%-ig engedi tölteni, everest szerint 5%-os az elhasználódás. Júniusig garis az akksi (ugye arra csak egy év van?), ha lehet cseréltetni, ezt meglépném
-
LilóóóPower
csendes tag
sziasztok
nekem egy samsung NP-N145-JP02HU netbook-om van amin win 7 starter volt alapból beállítva-Folyton hibát észlelt a memóriával meg ilyenek ezért feltettünk rá xp-t.Egy haveromat bíztam meg a telepítéssel aki azt mondta h első alkalommal a touchpad nem volt jó..újból újrarakta,így már minden jó azt kivéve hogy a kijelzője sötét ahányszor úgy indítjuk be hogy nincs töltőre téve.Eredetileg készenléti állapotban is így volt de azt be tudtuk állítani,viszont hogy bekapcsolásnál ne így csinálja azt nem tudjuk..A gép kompatiblis az xp-vel,bár azt nemtudom h a haveromnak netről szedett vagy eredeti xp-je van..de semmi kedvünk úgy újra tenni h megint 3 órát várni kell mire betölt xD Dobjatok meg néhány ötlettel h mit tegyek plííz
-
Komonyi
csendes tag
És ha levásárolni lehet, akkor melyik asus-t ajánljátok 183k-ért? Nem akarok még egy ilyen szenvedést, mint ezzel a fossal:S
-
Komonyi
csendes tag
Sajnos én is jól megszívtam a k52-vel:S
Most gariban van a gép, már lassan egy hónapja, eddig az volt, hogy várnak egy alkatrészre, most meg vmi kártalanítási folyamatot akarnak beindítani. Ez pontosan mit takar? Mert igazság szerint ennyi szenvedés után jó lenne visszakapni a teljes összeget, mert ez már nevetséges ami az asus-nál megy. Viszont attól félek, hogy kiszúrják a szemem vmi gagyi laptoppal, ami szerintük ugyanannyit ér, mint a mostani (bár igaz jelen állás szerint szart se ér a k52-es) vagy töredékét adják vissza az árának.
-
VINIKOR
senior tag
Ezt a laptopot mennyiért lehetne eladni?
ASUS F5Z-009 laptop + OEM Vista Home Basic SP1 eladó: kép
- tartozék: asus USB-s egér.
- 2 éves, vásárlás ideje 2008 november 29., garancia 2 év volt, pont most járt le.
- Aku nem volt használva, vezetékes áramról működött.
- Hibátlan, halk üzemelés.Felszerelés: [link]
* AMD Athlon 64 X2 QL-60 1.9 GHz
* 250 GB SATA (5400 rpm)
* 2 GB + 1 GB DDR2 RAM (667 MHz)
* DVD Super Multi író
* 15.4'' WXGA (1280 x 800) LCD
* ATi Radeon HD3200 (256 MB)
* 6 cellás, 4400 mAh, Li-ion aksi
* Kártyaolvasó: 4 az 1-ben (SD/MMC/MS/MS PRO)
* 4 x USB 2.0
* Gigabit LAN
* Bluetooth
* WLAN
* Webkamera 1,3 Mp
plusz operácios rendszer: Express Gate: [link] -
(Bundás)
addikt
válasz
(Bundás) #12432 üzenetére
Követtem az előírást, miszerint ATK > Wireless console > Wireless driver. Most már tudom kapcsolgatni a Wlan-t ki-be, de ugyanolyan instabil a kapcsolat ha a Windows kezeli a hálózati kapcsolatot. Az Asus programjával lehetetlen kapcsolatot létesíteni, ha lát is hálózatot valami krix-krax-ot ír, ha épp olyan kedve van és látja egyszerűen nem csatlakozik.
Legutoljára frissen telepített XP-n próbálkoztam, most ismét beraktam az Intel wlan kártyáját. A wifi-t ki be kapcsolni nem tudom, de már 36 MB-ot leszedett bontás nélkül, meglátjuk...
Minden esetre agyilag zokni lettem estére... mod: írtó lassú a net.... báhh -
(Bundás)
addikt
Sziasztok!
Asus A6KM-el szenvedek most. A Wifi az istenért nem akar összejönni. A gyári wlan kártyával tetű lassú a net, és nagyon gyakori a szakadozás. Beleraktam egy Intel karit, az lassabb, de stabil a net böngészésre.
Viszont bármelyik van bent ~15 MB után megszakad az internetkapcsolat, vagyis "újraindul", valamint a Wifi LED-je se világít, FN plusz F2 kombinációval nem lehet kikapcsolni.XP SP3, Asus driverei a webről, ATK installálva. Linux alatt mintha minden rendben lenne, WiFi led is világít!
Ötletek?
-
válasz
Gombix #12429 üzenetére
egyelőre még ott tartunk, hogy az extrákat minden gyártónál felárral számolják, ez nem annak a függvénye, hogy ki mennyit szán a notijára, de amennyiben az munkaeszköz, úgy legyen fő szempont adott esetleges probléma!
miért sponzorálna neked bárki is bármit? amennyiben te adott összegért jobb/erősebb notit szeretnél, akkor lenyeled azt az esetleges problémát, hogy a normál szerviz olyan sebességgel és módszerrel dolgozik, amilyennel! mellesleg a jogszabályi hátteret sem árt(ana) ismerni... amennyiben fontos és nélkülözhetetlen munkaeszköz a notid, úgy adott összegért olyan gyengébb hardveres kiépítésű notit veszel, ahol az ár és a tudás közötti különbözet esetleg a szervizelés gyorsaságában/milyenségében mutatkozik meg!
azt sejtheted, hogy cserébe mikor adnak majd - főként azonos/hasonló teljesítményű - notit... ez nem az az ár-, vagy üzleti kategória! -
Gombix
csendes tag
Mihelyst folytatódik,
-
Gombix
csendes tag
Mr. kali és mindenki
Amit válaszod első öt sorában írtál, az lenne az elfogadható mindenki számára,
és ez nem kategóriától függő dolog, mert ez a megoldási mód a szerviznek
nem hiszem hogy többe kerülne, mint az, hogy ott pihenteti a gépet.
Sajnos előre pedig egyáltalán nem számítottam, hogy a "legmegbízhatóbb" notebookok gépeivel előfordulhat ez.
A munkámhoz tökéletesen megfelelt ez a kategória és nem volt (elsősorban) szükségem
és (csak másodsorban) pénzem egy drágább masinára.
Amennyiben szponzorálod a magasabb árkategória és az általam választott kategória árkülönbözetét, minden további nélkül azt fogom választani.
Más pénzével könnyen gondolkozhatunk mesterA tiéddel én is szívesen gazdálkodnék
Egyébként ma írtam egy hivatalos hibabejelentőt az ASUS-nak,
és említést tettem arról, hogy a munkám miatt a szerviz időtartamára
egy legalább hasonló teljesítményű cseregépet legyenek szívesek és biztosítsanak.
Kíváncsian várom mi lesz a történet vége.
Mihelyt folytatódik , megosztom veletek.Tisztelettel:
Gombix -
Jamo80
csendes tag
Itt is le lehetne a tapasztalatokat írni:
http://www.arukereso.hu/notebook-c3100/asus/k52je-ex225d-p44646308/velemenyek.html
-
Jamo80
csendes tag
válasz
Gombix #12424 üzenetére
Szia!
Megírnád a tapasztalataidat az ASUS facebook oldalán is? Mi már egy páran megtettük, de kezd behalni a lelkesedés, érzésem szerint egy kicsit mindenki belefáradt már a hadakozásba
De nem szabad feladni!!!
itt a link:
http://www.facebook.com/topic.php?uid=162273580473106&topic=325
Előre is köszi!
-
F1r3b1rd
tag
upsz rossz topicba ment
-
válasz
Gombix #12424 üzenetére
szerintem csak részint vagy naív, mert egyrészt az egyik ismerősömnél konkrétan volt már rá példa anno, hogy nem került leadásra a hibás noti hetekre, hanem csak bevitte, felvétték a hibát, megrendelték a hibás alkatrészt, majd értesítették, amikor megérkezett a megrendelt alkatrész, hogy vigye be a notit, így nem pihent a szervizben heteket a notija, és aránylag gyors volt a hibás alkatrész cseréje is, másrészt viszont akinek munka miatt annyira fontos a noti, hogy még egy hétre sem - vagy csak nagy nehézségek árán tudja nélkülözni -, az ne ebben/ilyen a kategóriában gondolkozzon, van lehetőség olyan jótállásra/garanciára, vagy extra kiegészítésre, ahol a következő napra, vagy maximum három napon belül javítják a notit, illetve szükség esetén a javítás idejére is biztosítanak másik notit - persze ez általában más (üzleti) árkategória, de más a munka, és más a szórakozás...
ja, még a sokat szidott msi szerviz esetén is olvasni olyan történetet az msi részlegben, hogy szintén csak megrendelve lett az alkatrész, és nem kellett hetekig leadva pihenni a notinak, hanem jelezték, hogy megérkezett a rendelt alkatrész, akkor noti be, gyors csere, és tulaj boldog... -
Gombix
csendes tag
válasz
BillBácsi #11969 üzenetére
Sziasztok!
Na szép!
Én is belefutottam egy K52JE ex232D-be
és most már sírok, mert ugyan ezeket, illetve ugyan ezt az egy hibát tapasztalom a gépen, hogy kiszámíthatatlan időközönként, (és teljesen mindegy mit csinálok, milyen progit futtatok, mennyire pörgetem a vasat) lefagy 30-40 másodpercre, és utána, mintha semmi sem történt volna folytatódik minden folyamat.
Én is felhívtam a Magyarországi szervizt, ahol egyszerre az alaplapcserét említették meg egyetlen lehetséges megoldásnak.
Ha tényleg ilyen rossz tapasztalatok vannak a szervizelésről... hááát a munkám miatt még az is meggondolandó, hogy 1 hetet elveszítsek munkaeszköz nélkül, nemhogy 1-2 hónapot.
Ez nevetséges.
Nem lehet ezt valahogy előre leszervezni? Megírni a hivatalos hibabejelentőt, azzal a megjegyzéssel, hogy csak akkor vigyék el a gépet a szervizbe a futárral, ha már megrendelték az új alaplapot, ami már a szervizben várja, hogy cserélve legyen, és már küldenék is vissza?
Lehet hogy naiv vagyok, de ennek valahogy így kellene működnie, nem?
Van valakinek valami gyors megoldásra tapasztalata?
A válaszokat előre is köszönöm. -
Misi1979
őstag
Egy kis off innen, a hardverapróról, hogy felviduljatok
-
-
Master94
tag
"Az ASUS Magyarországnak pontos statisztikai adatok állnak rendelkezésére a készülékek eladásairól és az ezek közül hibával visszaérkezett készülékekről. Ennek tekintetében írtam Önnek, hogy minden hibajelenség egyedi hibának minősül. Gondolom az Ön számára is elfogadható, hogy egy globális statisztika pontosabb, mint egy fórum bejegyzésekre alapozott megállapítás, mindamellett, hogy természetesen fontos számunkra ügyfeleink visszajelzése.
Természetesen nem kötelező igénybe vennie szervizszolgáltatásunkat, amennyiben nem szeretné, ám amennyiben probléma van a készülékével, javasoljuk, hogy éljen a garanciális szervizelés lehetőségével.
Üdvözlettel,"
-
Sobi_888
csendes tag
Azt szeretném kérdezni, hogy ha mondjuk Németországból hozok egy laptopot, akkor a garanciát itt Magyarországon is tudom érvényesíteni??
-
musculus
tag
Sajnálom, de nem tudok hitelesen válaszolni, tekintve, hogy nincs nagy tapasztalatom a különböző laptopok hangzásával kapcsolatban.
De igen, jól szól, hangos és van egy kis közép-mély is, és fut egy asusos kis manager is, ami szoftveresen még ehhez képest is nagyon komoly javulást tud elérni, főleg térhatásban.
A régebbi laptopomhoz viszonyítva nagy előrelépés, de az 5000 forintos kínai 2.1-esemhez képest - természetesen - alulmarad hangzásilag.
Remélem tudtam válaszolni, de mondom, nem tartom magam hitelesnek ezzel kapcsolatban -
Jamo80
csendes tag
válasz
Master94 #12412 üzenetére
Szia!
Szerintem ne a szervízbe vidd be, hanem az üzletbe, ahol vásároltad a gépet. Ők ugyanis kötelesek jegyzőkönyvet felvenni a hibáról, és átvenni a készüléket tőled. Valamint a szervíz ülhet a javításon 1-2 hónapot, mivel velük nem állsz szerződésben. A kiskereskedőnek viszont elvileg csak 15 napja van erre.
Bővebb info a panaszfal.hu-n.
-
A Zéé
addikt
Hali!
Csak hogy tudjatok róla, ez a dolog nem egyedi eset, és nem csak az Asus-nál fordul elő. Lakótársam MSI-je is hasonló gondokkal küzd(ött), igaz az övé egy régebbi, még C2D procis.
Az elmúlt 3-4 hónapban kb 2 hónapot a szervízben töltött a gépe, ahol egyszer visszaadták neki ugyanezzel a dumával, hogy "nincs is baj vele", de amikor bekapcsolta még ott az üzletben 2 perc után ki is fagyott. Akkor visszaküldte a gépet, azóta már a 3. alaplap van abenne, amivel már nem fagy ki randomra, viszont a 4 giga helyett csak 2 gigát érzékel... Mindkét modul jó, de mégsem érzékeli a kettőt egyszerre.
Sajnos a minőségre egyre kevesebbet adnak a gyártók, és ennek a felhasználó issza meg a levét -
Master94
tag
Üdv K52je FanClub^^
írtam az asusnak a notival kapcsolatban, érdemes tudni hogy az én notim már volt garanciában. 3 hétig, aztán visszaküldték hogy nem hibás. ezt meg is irtam nekik.
nagy nehezen megjött a válasz:
1. válaszlevél az asustól: "Kérem, hogy a további ügyintézés érdekében szíveskedjen megadni készüléke sorozatszámát."
1.2... megírtam nekik.
2. válaszlevél az asustól:
"A megadott sorozatszám alapján nem találtam készülékének szervizelőzményét rendszerünkben, csupán a szervizelés igényléséhez leadott hibabejelentését. De ettől függetlenül javaslom, hogy szíveskedjen készülékét eljuttatni szervizpartnerünkhöz, hogy technikusaik elvégezhessék a bevizsgálást. A hiba megállapítása után pedig megjavítják készülékét.
A szervizbe juttatáshoz szíveskedjen kitölteni hibabejelentő űrlapunkat a http://www.asus.hu/rma weboldalon.
Amennyiben személyesen szeretné leadni készülékét javításra, megteheti szervizpartnerünknél a FixDirect Kft-nél a Budapest, 13. kerület, Véső utca 7. szám alatt munkanapokon 8-17:00 között."
,,,,
BESZAROK EZEKEN A SZERENCSÉTLENEKEN
-
musculus
tag
Ventillátor? Napokig úgy használtam, energiatakarékos üzemmódban, hogy azt hittem, nem is pörög... Persze, ha meg van hajtva (játék, ilyesmi), akkor van hangja. A fejlett, jó processzor miatt szinte alig kell hűteni. Ha csak programozok vele, néha azt írja ki, hogy 5 óra van vissza, de ezt természetesen csak kikapcsolt háttérvilágítással tudná hozni...
Viszont nekem filmnézés közben a VLC gyors jeleneteknél észrevehetően töri a képet.
A HDD meg kifejetten lassú, a gépet is erősen visszafogja - egy haverom alsó-középkategóriás HP-je magasabb olvasási-írási értékeket produkált.
A billentyűzetet még nem sikerült igazán megszokni. Tökegyforma, egymásba folyó gombok, megkönnyebbülés az egyetem régi(szar) PS/2-es billentyűzeteit használni.
A kijelző csupán csak közepesnek mondható betekintésileg.
Nálam 4GiB RAM, 640 GiB és 5400 RPM HDD, i7-2630QM SandyBridge, DVD-írós, 1366x768 pixeles TN+film paneles kijelzővel ellátott gép van.
Amúgy szeretem, de erősen nem tökéletes.Az lenne a jó kérdés, hogy 249.000 forintért ez elfogadható-e? Ezt én nem tudom eldönteni.
Egyébként úgy jutottam hozzá, hogy az egyik webshopban az ügyfél visszamondta a rendelést, különben még mindig várhatnék!
-
Jamo80
csendes tag
Sziasztok!
Bonyolódik a garanciális történet, mivel szeretném oda visszavinni a gépet, ahol vásároltam.
De a kisker azt mondta, hogy a gépre ASUS gyári garancia van csak, így vigyem szervízbe.
Ugye vissza vihetem oda ahol vettem a gépet, és ez a gyári garancia csak valami terelés már megint?
Előre is köszi a választ,
Üdv.
-
Aslan
aktív tag
Üdv!
Akinek már van ASUS N53SV notebookja, legyen szíves világosítson fel, általános felhasználás mellett (netezés, zenehallgatás, filmnézés) mennyire hangos a ventilátora?
-
Jamo80
csendes tag
-
Lassan 2 éves lesz, szóval a tartós teszten is átment
Asus UL80VT1 -
törölt tag
válasz
t4zoli #12396 üzenetére
alap....
az a winf*s-os kitMajd akinek van P6200/HD6370 K52JU, az írja le, hogy neki is fagy-e?
http://www.notebookspecialista.hu/index.php?id=termekek&kat_id=1&al_kat_id=6&ob=ar&PHPSESSID=tcgqsd0q91jujkig7vihah21e2
Elég fura, ASUS K52JE-EX035D+W7HP Notebook.... valami javított lehet, mert az K52JE-EX225D(i3as) is újnak van kiírva
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Google Pixel topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Proxmox VE
- Személyesen Zuckerberg toborozza a szuperintelligenciát építő AI-csapatot
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- TCL LCD és LED TV-k
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Elektromos cigaretta 🔞
- Ingatlanos topic!
- További aktív témák...
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- BESZÁMÍTÁS! ASRock FORMULA OC RX 6900XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Acer Nitro 5 -AN515 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i7-11800H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD -RTX 3050 - Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged