- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- Kempingezés és sátrazás
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janos250
őstag
válasz
ViZion #22186 üzenetére
Én ilyet:
https://vi.aliexpress.com/item/1005004709162265.html
PCB-be forrasztom az anyát, általában a derékszögűt a PCB szélére, apát meg csavarral rögzítem.
Nekem bevált. Pl. 48V 5A -
dew28
aktív tag
-
válasz
ViZion #22186 üzenetére
Mondjuk egy mezei tápcsatlakozó? A kialakítástól függően hátlapi vagy alaplapi.
-
Tankblock
aktív tag
-
Tankblock
aktív tag
válasz
ViZion #22167 üzenetére
Szia RPi3 használok,
docker containerben nodered, Mosquitto, ezt Portainerben managelve működik tökéletesen
mostani uptime:
18:09:49 up 95 days, 2:48, 2 users, load average: 0.65, 0.16, 0.04utoljára az SD kártya halála miatt kellett újrarakni sajna, szóval az SSD nagyon is jó ötlet.
és ne felejtsd el letörlni az eredeti pi-s accountot és csak sajáttal!!!
Pluszban az SSH is csak kulccsal enged, mert feltörik aztán leshetsz.
Mindenre más akár generált jelszavak, ahol lehet kulcsal titkosítani..... -
JulianSinulf
őstag
válasz
ViZion #22167 üzenetére
Köszi a sok infót!
A felét még nem értem.
A win-es gépért nem kár, mert már van egy, ami állandóan megy.
40-45 napot kibír viszonylag problémamentesen, aztán jönnek a nagyobb gondok és olyan 50-52 nap után újra kell indítani, mert már használhatatlan.
Hogy bírná a VM-et, az még kérdéses. Egy próbát mindenképp megér. -
JulianSinulf
őstag
válasz
ViZion #22162 üzenetére
Köszi!
Mivel az Arduinot sem tudom annyira programozni, mint inkább összelegózni a dolgokat, illetve más kódokból nézem meg, hogy adott célt hogyan tudnám elérni, így nem hiszem, hogy akkora gond lesz az átállással. Főleg, ha neten minden is van.A nagyobb gond a "Komolyabb cucc az ESP32, abból rengeteg verzió van, az kell, ami a feladatnak megfelel." dolog lesz. Mivel nem tudom, hogy melyik feladathoz mi lehet elég, így esélyes, hogy nem fogok annyit variálni.
Hogy ne csak egy panelom legyen, vettem egy adag ESP32 DevKit C V4-et is.
Aztán, hogy melyikkel mire megyek, majd kiderül.HA-nak mi javasolt?
Egy RPi 4 Modell B megfelelhet a feladatra úgy, hogy közben egy AdGuard is fut rajta?
Vagy előnyösebb lenne egy HA OS?
Esetleg egy virtuális gépen futtatott HA OS W10 alatt? -
JulianSinulf
őstag
válasz
ViZion #22090 üzenetére
Csak ideiglenesen, bár van olyan tápellátási opció, hogy elég kézzel tekerni és működik.
Tehát ez nem a szervezetbe van építve.
A hogyant nem ismerem pontosan, nem vagyok doki és a javítással sem én foglalkozom, így a tesztet sem ismerem.
Amúgy az is komoly, mert van egy tartály is folyadékkal.
Majd utánanézek, hogy megtalálom e a neten. Benne volt a hírekben is valamikor.Ólommentes forraszanyaggal van gyártva.
-
mindenes24
junior tag
-
JozsBiker
aktív tag
válasz
ViZion #22009 üzenetére
Ha már úgyis elkalandoztunk ..
Az a dúúúrva, h a vizeseknek is van valami bizbasz, ami megmutatja a falban a szivárgást, ha még nem látható, akkor is.
A távközlésben is régóta létezik optikai szálak mérésére használatos eszköz (OTDR) ami szinte centire pontosan megadja a szálon a szakadás vagy a csillapítás távolságát és mértékét ( dB -ben ). Érdekes megnézni mondjuk egy hosszabb szálon szépen mutatja az akár sok kilométerre levő hegesztéseket, csatlakozásokat.
-
Istv@n
aktív tag
válasz
ViZion #21929 üzenetére
Köszi a választ. HA telepítést már próbáltam, de elég sokféle eszköz van otthon, és azokat mind integrálni kellene bele. A google home-al pedig minden kompatibilis, csak a saját eszközök nem. Kisebb "mutatványnak" tűnt ez a lehetőség...
Lehet, hogy megpróbálkozom vele megint.... -
Undoroid
őstag
válasz
ViZion #21637 üzenetére
Igen, nincs rajta stabkocka! Ezért már az elején kapni fog egy MCP1700-3302E szabályzót! Remélem, hogy elegendő lesz a két lap táplálására! ...és itt jön a képbe az alacsony fogyasztás!
* * *
vargalex: Ki fogom próbálni és lesz visszajelzés is!
Nyilván a lábkiosztást javítanom kell a kódban, de ez legyen a legnagyobb baj!
-
its_grandpa
tag
-
Undoroid
őstag
válasz
ViZion #21627 üzenetére
Az adatok mennek is! Az ESP létrehoz egy saját szervert, ami a WI-FI hálózatomon dolgozik és oda érkeznek a mért adatok! Ezeket az adatokat az IP-m ismeretében egy egyszerű böngészővel olvashatom is! Egészen pontosan így néz ki egy DHT küldte infócsomag. Nézhetem mobilról, 'laposról', asztali gépről, stb... A Te "felületed" sokkal jobb! Sokkal alaposabb tájékoztatást ad mindenről! Tetszik! Ahogy nézem ez nem csak az aktuálisan mért értékeket mutatja, hanem valameddig láthatóak az ingadozások is!
-
Undoroid
őstag
válasz
ViZion #21619 üzenetére
Ez is csak egy ismerkedés lenne ezzel a lappal és a már említett szenzorral! Esetleg véglegesíteném is, de nálam nincs okosotthon a tervben!
Talán, egyszer...
Viszont a második linked érdekes!
Egy csomó lapot (is) felsorol a funkciójuk megjelölésével! Ezeket kerestem már egy ideje és ezért is kérdeztem így (második bekezdés, offban) korábban!
-
Undoroid
őstag
válasz
ViZion #21614 üzenetére
Ebből is rendeltem kettőt! Ezzel a hőmérős projekt megvalósítása szerintem eléggé pazarlás lenne! Jó, nem egy nagy összeg, de nem akarom pocsékolni az erőforrásait! Lehet, hogy legközelebb pont hiányozna az a pici plusz, amit ez tud?!
...és akkor újra rendelgetni és mire megérkezik?
Jó az a videó! Ez a trükk még menne is! Sok évvel ezelőtt meg se kottyant volna egy ilyen mutatvány a pillanatpákámmal, de mostanra az ötödik X közelében már nem olyan jó a látásom, mint régen...
-
Undoroid
őstag
válasz
ViZion #21609 üzenetére
Szia!
" Ha nem éri közvetlenül víz, akkor egy egyszerű burkolat elég. " Remek!
" ESP-01 deep sleep az macerás " Ettől féltem! Ha jól emlékszem, akkor van egy másik energiatakarékos módja ennek a lapnak, de gondolom, hogy azt sem lehetne megúszni forrasztgatás nélkül?! Túl picire van megcsinálva a hordozó lap, hogy külön ez is ki lenne vezetve rajta.
Már csak a mikrovezérlők programozása lenne érdekes.
-
törölt tag
válasz
ViZion #21538 üzenetére
De én pont azt szeretném, hogy a tápot az STM32 1-1 pinje adja.
Azokat hol kikapcsolom és így elveszem a tápot az eszköztől, hol vissza.A cél az lenne, hogy amikor az akku 3.2V alá megy, akkor sleep-be menjen a komplett cucc és sem a szenzor, sem az oled kijelző ne kapjon tápot. Ne fogyasszon semmit.
Az STM32 és a szenzor+oled páros is inaktív legyen. Aztán időnként feléledne kis időre és csak az oled kijelzőre küldene egy "Low Battery" üzenetet. Aztán kis idő múlva ismét sleep és teljesen inaktív minden.A TP4056 elméletileg 3.0V alatt (még nem próbáltam) elveszi az akkut véglegesen. Tehát ez a művelet gyakorlatilag 3.2V->3.0V merülés idején lenne így.
Aryes:
Kicsit méricskéltem...
Most kompletten (mcu, szenzor, oled) ~10mA mérhető amikor 1mp-ként kérek a szenzortól adatot és ugyanígy frissítem az oleden a kijelzést.
Ez azért csak ennyi, mert az STM32-t csökkentett órajellel használom, mivel így is "overkill" a feladatra.
Amikor csak időt jelez ki 1mp frissítéssel, akkor ~9.5mA az egész az akkun mérve.Nyilván érdemes volna az oled kijelzőt max_kontraszt+fehér_háttér kombóval megmérni, de akár bele is férhetek a 25mA-be.
Mondjuk doksi szerint a "typical 23mA", "max 32mA".
Szóval elméletileg túlléphetem a limitet, jelenleg nem teszem.
Nem tudom így mehet-e pinről.Igen, emlékezhetsz a sztorira.
Az azóta törölt 14+ éves regisztrációmmal akkor részletesen megosztottam ezt.
Ez az egész herce-hurca indított el a mikrokontrolleres vonalon. -
JulianSinulf
őstag
válasz
ViZion #21503 üzenetére
Vanilla FW?
Azt hogyan érem el?
Vagy az ESP library könyvtárában található Camera kódra gondolsz?
AP-t így is csinál. Csak jó lenne jelszavazni. Még jobb lenne, ha egy routerre csatlakozna, bár így belegondolva, nem is biztos, hogy bírná térerővel ott, ahova kerülni fog. Ezt még nem teszteltem. -
válasz
ViZion #21448 üzenetére
tényleg mindig a fizetős rész jön elő és ez maradt meg
Persze, hogy az jön elő, mert ez mégiscsak elsősorban az ilyen célú felhasználásra készült. Nem is tudok más hasonló vezeték nélküli hálózati megoldást a GSM/umts/wifi hálózatokon kívül (ettől persze még lehet, pl Esp-now, Zigbee), viszont két közeli pont közti kommunikációra elég drágák ezek az eszközök, arra van olcsóbb megoldás.
-
válasz
ViZion #21444 üzenetére
Miért ne tudna? De az alap kérdés arról szólt, hogy wifi/GSM szerű hálózatra történő csatlakozásra mi a megoldás, egy nyaraló távfelügyelet céljából. Ha történetesen a nyaraló 10km-re van, nyílt terepen, akár hálózat nélkül is megoldható a dolog, de ha mondjuk Balatoni nyaralót szeretnénk Budapestről felügyelni, akkor 10km-enként telepíteni kell átjátszó állomásokat a kettő közé.
-
Postas99
senior tag
válasz
ViZion #21433 üzenetére
őőőőő.ööööö . Csak hadd kérdezzem meg hogy a Dalllas cucc nem véleltlen counterfeit?
[Megbízható forrásból csak a TO92-es tokozással?] , vagy Yieeee Fang occó bótjából kábellel együtt szerelt kituggya kiszerelte, honnan való termékről beszélünk az aliexpress egyik bugyrából?
Sajnos szerintem előfordulhat hogy ezek is hamisak nem csak a mikroprocik, és akkor viszont nem hiszem hogy fog valaha is pontos értéket mérni.
-
its_grandpa
tag
válasz
ViZion #21419 üzenetére
Ágyúval verébre ? :)
Arduino Pro mini, elmegy egy 18650-es akkuval 4 hónapot.
https://www.the-diy-life.com/how-long-can-an-arduino-run-on-batteries-i-tested-6-of-the-most-common-boards/
Ha meg moddolod akkor éveket (bár a 2900 napban kicsit kételkedem).
https://www.the-diy-life.com/making-an-ultra-low-power-arduino-pro/Hőmérséklet+pára projekt.
https://github.com/alexarch21/th433-sensorOK értem én, nem wifi,nem bt de a 433Mhz könnyen integrálható.
Oppps, ez lemaradt:
https://community.home-assistant.io/t/diy-low-power-433mhz-th-sensor-with-5-year-battery-life/499475 -
Postas99
senior tag
válasz
ViZion #21413 üzenetére
Pusztán azért veszek mindig 1-2 darabot hogy kipróbáljam, aztán megy a fiók aljára és valamikor eszembe jut, hogy ó hát van itthon ilyen erre a célra.
Aryes: Az Attiny85 tökéletes lenne arra a célra amire kitaláltam, a kísértés volt nagy úr hogy megnézzek valami újat. Ezen felül pedig az ÁR volt a döntő tényező.
Meg hogy nagyon kis helyen elférjen.
DE igazat adok abban hogy felesleges ilyennel szórakozni ha a fejlesztést megnehezíti. -
Janos250
őstag
válasz
ViZion #21421 üzenetére
Erre szoktam mondani, hogy itt a karácsony, olyan dolgot vegyetek a gyereknek, amit élvez, de tanul is.
Egy régebbi használt kék lézergravírozó, amivel felírhatja karácsonyra egy fakanálra, hogy a legjobb anya, vagy Katinak, hogy a legszebb lány. Pár éve olcsón adták a régebbi típusú, használt 3D nyomtatókat is, de ezek már "elfogytak". Sajnos ezek nem éppen olcsók, pár tízezres kategóriában vannak. Egy mikrokontrolleres dolog is jó lehet, ha a suliban telefonon meg tudja nézni, hány fok van otthon a szobájában. Ilyesmi Kínából olcsón bejön. -
válasz
ViZion #21419 üzenetére
Csak azt elemmel táplálni... ehh.
Igen, erre írtam a kiegészítéseket.
Amúgy nem lehetetlen, néhány kolléga igen jó eredményeket ért el esp8266 akkus táplálásában, de ahhoz Wemos helyett pucér esp8266-ot használtak, kiiktatandó a Wemos lapon lévő néhány energiapocsékoló perifériát (ledek, usb-uart chip).Van deep sleep, de még ESPEasy-nél is írják, h néha nem jön vissza onnan...
Ne használj akkor ESPEasy-t.Ez dicséretes, főleg ha csak hobbi.
A fiam ennek pont ellentéte: elkezdett ő is programozni magának, de őt nem érdeklik az alapok, rögtön unreal engine-ben 3D lövöldözős játékot akart írni - és sikerült neki
-
válasz
ViZion #21417 üzenetére
... meg vigye le a kutyát sétálni, főzzön vacsorát, meg csinálja meg a gyerek házifeladatát is
Engem jobban vonzanak az egyszerű eszközök, szeretem, ha mélységében is értem, amit programozni próbálok. Azt hiszem a legjobb példa erre az az Attiny12 uC, amit Attiny85 helyett küldött egy kínai kereskedő, rögtön 10 darabot. Nincs benne RAM, ezért nem lehet C-ben programozni, emiatt megtanultam AVR Assembly-ben programozni, hogy ne kelljen kidobni.
Ehhez alaposan el kellett olvasnom a doksiját is. Annál jobban egyik uC-t se ismerem.
-
Postas99
senior tag
válasz
ViZion #21413 üzenetére
van cserébe 6 touch-ra használható bemenete amire nem kell gombot kötni mert kapacitív a bemenet. Igaz a limitációt inkább mx 50cm kábelhossz lehet lábanként.
Ezen felül limites a terhelhetőség lábanként 12mA ami.. tesók között is karcsú. OK hogy egy gombelemről is elműködik cserébe sokáig.
DE tényleg a legjobb a méret eddig a boardok között ez a nyerő bár láttam már több félét is. Epöfög 3V de akár 5V-ról is. -
törölt tag
válasz
ViZion #21402 üzenetére
Ja, értem.
Hát én írok saját fw-t csak úgy hobbiból, de arduino lib-et használok a hardverhez.
Akkor az lesz szerintem, hogy megmérem ezeket szobahőmérsékleten, valami hidegebb környezetben és megnézem állandó fokot "csalnak"-e. Ha igen, akkor egyszerűen kivonom majd az értékből.
Ha nem egyenletes, akkor a mért értékhez arányosan fogok levonni belőle. Jobb ötletem nincs sajnos. -
törölt tag
-
dew28
aktív tag
válasz
ViZion #21312 üzenetére
230 V és arra fekete vagy barna (régi rendszerben) használható. 12 V-hez pirosat kellene használni. Zöld-sárga az csak a védőföld lehet.
Neme ertek egyet, legalabbis lakas vezetekelese eseten.
1: Magyarorszagon is hasznaltak regen piros szint vedovezetonek,
2: Angliaban raadasul a fazisvezeteto volt a piros (ott is uj szabvany szerint barna/kek/z-s van mar.)
3: ha egyenaramu berendezesek altalanos szinezese alapjan vennenk, hogy piros lenne a DC+, akkor a DC- fekete lenne? megint nem jo ugye, mert az a fazis.
4: automatizalasi kornyezetben altalaban az AC vezerlofeszultsegeket jelolik pirossal (bar szabvany nincs ra, de altalaban 230V. ) -
fchris82
csendes tag
válasz
ViZion #21312 üzenetére
Köszi, hogy hozzászóltál, nagyon hasznos dolgokat írtál
- Fejben már át is váltottam akkor ESP vonalra.
- Egy faszerkezetes "amerikai" - onnan ismerik ezt sokan - házról van szó, gipszkarton falakkal. Angliában élek. A 230-as vezetéket csak natur vezetik a falban, nincs védőcső. Azt tudom, hogy kis feszültségű rendszernek külön csövezés kell, elolvastam először a magyar "villanyszerelő tankönyvet", meg a brit szabályozást is. Ez alól kivétel, ha a kisebb áramú kábel szigetelése megfelel a nagyobb áramra is, illetve ilyen adatkábeleknél már raknak bele árnyékolást, DE, ennek ellenére én megpróbálnék kiépíteni kábelcsatornát az adatkábelnek, hogy később bontás nélkül lehessen cserélni. A brit szabályozás a kábelek vezetésére 15 cm széles szakaszokat definiál az ilyen házaknál, szóval 10-15 cm távolság lenne a kettő között. Az egyetlen probléma ezzel a tervvel egyelőre, hogy az ilyen házaknál annyira nem szoktak kábelcsetornát kiépíteni, hogy eddig nem találtam példát rá. Volt egy videó, amiben a szaki a végén felmutatott egy gégecsövet, hogy "na, és a beltérben ezzel csövezünk, de ez nagyon ritka".Mondjuk csak nem olyan bonyolult...
- Ennek a PWM vezérlésnek mindjárt utánanézek
- Az online kalkulátor erre még nem jutott eszembe, jó ötlet ez is, annak is mindjárt utánaszámolok akkor.
- Villanyszerelős topicra is rá fogok nézni, kösziUPDATE: mennyit számít egy-egy szó. A PWM-et berakva a keresőszavak közé máris ráakadtam erre: [Lakás világítás vezérlő] Majdnem ugyanazok a céljai, mint nekem. Ő sokkal jobbat talált ki a kapcsolásra: [Fényerő szabályozó kapcsoló] "rövid gombnyomással fel illetve lekapcsolja a világítást [...] Ha nincs bekapcsolva a világítás, akkor kapcsoló folyamatos nyomva tartásával bekapcsolódik a világítás minimum fényerőn, és folyamatosan növekszik a fényerő."
-
Micsurin
nagyúr
válasz
ViZion #21296 üzenetére
Nagy király vagy mindenre gondoltam csak erre nem, pedig már vagy 3-at elforrasztottam.
Kikerestem a gyárit ami jött hozzá azzal jó. Érdekes.
razorbenke92 BP de ez a legkevesebb max tekergek egyet. Első körben most úgy fest a dolog sikerült de holnap kiderül ha összerakom a modellt. Ha így is megmakkan akkor keresnélek és hatalmas köszi.
ESP8266 SDFat Example V2 lefutott szépen és rajta is van a teszt.txt a kártyán szóval szerintem jó vagyok. Ma vagy holnap beintegrálom a szögmérésbe aztán kiderül, de innentől nem hinném, hogy lehetne vele gáz.----
Jó lenne végre úgy foglalkozni ezekkel, hogy nem a szakdogán ketcselek hanem mehetne szépen nyugiban a saját elektromos redőny projektem. -
válasz
ViZion #21169 üzenetére
Azért mondjuk egy 3D nyomtatót wifi kapcsolattal simán jó lehet belőle építeni házilag (csak már nem divat 8 bites lapokra építeni), vagy CNC gépet, vagy bármi mást, ahol szükség lehet mondjuk rengeteg 5V analóg bemenetre. A külső port bővítés is megoldás lehet, de hibaforrás is, pl zajosabb ipari környezetben.
-
-
-
-
-
lanszelot
addikt
válasz
ViZion #20779 üzenetére
Hello,
Cicákat tanítok. /ül, fekszik, fordul, gurul, 2 lábon áll...stb/
Minden cica, kutya tanítható. Ki könnyebben ki nehezebben.
2 hónapos még ilyenre mint ne menj fel a pultra, ül, fekszik stb.. még nem.
Nem azért kell mert felmegy, hanem mert elektromos főzőlap van, amin nem érezni hogy forró. Tehát nekem kell, hogy tudjam hogy ha felmegy mikor nem kellene.
No és plusz egy project arduinoval -
JozsBiker
aktív tag
válasz
ViZion #20649 üzenetére
Nem ismerem az SSR -t ( mire jó, mire nem, milyen fajták vannak, honnan érdemes beszerezni stb. ) és nem ennél a projektnél akarnám kikísérletezni.
Arduinoval vezérelném tehát 5 V -al lenne kapcsolva ( ha szimpla relé akkor tranzisztoron keresztül ), a kapcsolt feszültség 230 V AC. Az áramot és a terhelés jellegét viszont nem tudom. -
Dißnäëß
nagyúr
válasz
ViZion #20629 üzenetére
Nekem mindegy, hogy analóg vagy digitális, mezei vagy városi, vagy hogy hanyadik századi
Mondjuk a kérdésemre nem kaptam választ.
Egy a fontos: adat A-ból B-be, nagy távon, amikor megszűnt a nagybetűs internet (beleértve a SpaceX-et is). Mi lenne az alternatíva, hogy mondjuk a német tesóktól megtudjam, mennyi ott egy liter tej, vagy hogyan csinálnak újra fából vaskarikát ?
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
ViZion #20627 üzenetére
Sziasztok, ha már így pont ebbe olvastam bele és kaptam el: van a LoRa-nak itt valami fóruma ? A neten úgy fél éve elég jól körbejártam a témát, térképeket is nézegettem, stb stb, de nem mélyedtem el jobban benne.
Most a LoRa hol tart, mire használható így effektíve egy nagy hatótávolságú, de nagyon kicsi sávszélű kapcsolat ?
Olyan van, hogy LoRa-sok üzengetnek egymásnak ? Tudom, hogy nagyon lassú az átvitel tényleg, de valami értelmes szinten lehet legalább egy limitált protokollon/felületen chat-elni mondjuk ? Vagy tényleg ilyen percekben mérhető 1-1 mondatváltás ?
Van mondjuk különösebb overhead (titkosítás, stb sallang) nélkül valami IRC szerverük/csatornájuk, vagy még ezt a szintet sem éri el ?
Vagy valami régi BSS jellegű dolog ?
Szóval ha máról holnapra megszűnne az internet és eljön a zombi apokalipszis, alkalmas lehet a LoRa (kapcsolat) arra, hogy tudjam, mi van a nagyvilágban körülöttem ? Még ha lassan is..
-
Wolfram
aktív tag
válasz
ViZion #20595 üzenetére
"olyan, mint a wifi, csak egészen más" 🙂+🕶=😎
Majdnem biztos hogy hibás klón kaptam én is. (ugyanattól az eladótól több lap ugyanúgy nem lép fel wifire)
A hiba itt van leírva: https://github.com/esphome/issues/issues/4368
ha értesz hozzá: mi a vihart csinálhat/oldhat meg a "0.1uF capacitor on the S2 mini between 3V3 and EN" ? -
törölt tag
válasz
ViZion #20341 üzenetére
Ahogy én látom alapvetően az a project nincs meg, hogy a mikrokontroller a vezérelt floppy-t az usb-n az os felé is látható adattároló eszköznek mutassa.
Több project-et látok én is, de ezek egyike sem egy-az-egyben az, ami kellene.
Van amikor az mcu maga ír/olvas az fdd-re, de kifelé az usb-n már nem küld vagy fogad adatot amit írhatna. Nem adja át a vezérlést az OS-nek.Elképzelhető, hogy egyetlen megoldásként kész elektronikát kell vennem és azt rádrótoznom majd az fdd-re. (vagy éppen azt amit kimentettem a rossz usb-s fdd-ből)
Fontos, hogy ismerje a 3.5l/720kB DD lemezeknél megszokott 80track/9sector felosztást.De ez így már valóban nem ide tartozna, mert nem mcu lenne.
(Külön ilyenre gépet nem csinálok, ezt a részét engedjük el, nem járható út.)
Sajnos tényleg elég nehéz megfelelő mikrokontroller projectet találni erre, ezért is érdeklődtem, hogy van-e valami, amiről nem tudok.
Ha más nincs, akkor marad a céleszköz...lanszelot:
Ismerem a linkelt usb-fdd kártyát. Ezzel kapcsolatban azt olvastam vásárlói értékeléseknél, hogy kizárólag az 1.44MB HD formátumot ismeri a vezérlő.
Persze a legtöbb esetben ez elég, de én retro gépeknél (pl. Enterprise 128, VTC) 720kB-ra formázott DD lemezeket használnék. Oda pedig ez nem jó sajnos. Bár jó lenne.Pont emiatt, hogy lehessen kvázi bármilyen formátumot írni/olvasni (de 720kB-ot mindenképpen) gondoltam mikrokontrolleres project-re.
-
törölt tag
válasz
ViZion #20194 üzenetére
Tablet esetén van max. 5óra kijelzőidő. Nem lenne jó megoldás sajnos.
Pedig gondoltam rá, mert az is van, ahogy régebbi telefon is.
Viszont ezek mind a szükségeshez képest pazarlóan bánnak az erőforrásokkal.Már arra is gondoltam, hogy több oled vagy nokia kijelzőt egymás mellé pakolva valahogy létrehozni egy méretesebb megoldást. De sajnos annyira szorosan nem tudom egymás mellé illeszteni őket, hogy ne legyen zavaró.
Anno 3db oled-el már csináltam ilyesmit és működött csak nem volt szép, mert a fehér nem ugyanolyan árnyalata volt a 3db kijelző. Illetve itt már túl sok a pixel ahhoz, hogy alacsony maradhasson a fogyasztás. Egy sima 128x64 pixelszám elég volna csak nagyobb méretben.
-
-
tam@s
tag
válasz
ViZion #19283 üzenetére
Jó ötlet a LED, de ez már megvan. Meghát lányok, nem a forrasztásban fogják kiélni magukat nyilván, annak is örülök, hogy a programozás része érdekli őket. Lehet, hogy pár alkalom után abbamarad az egész, ezért nem szeretnék 100eFt-ot elsütni erre az egészre első körben.
-
Pero
senior tag
válasz
ViZion #19247 üzenetére
nem az alap telepítéssel van a gond hanem, hogy 2 is halottnak tűnik, most egy 3.ra simán felraktam.(https://install.wled.me/)
szeretném megmenteni az első 2-t de ha lehet lagalább az egyiket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! PowerColor Red Devil Spectral White RX 9070XT Videokártya! Bemutató Darab!
- InFocus IN3126 Projektor
- PC tápkábelek & UTP patch kábelek
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RX 9070 XT 16GB Videokrátya! Bemutató darab!
- Csere-Beszámítás! Gigabyte Aorus Elite RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
- Turbózd fel géped a jövő RAM-jával!
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest