- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Argos: Szeretem az ecetfát
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Postas99
senior tag
válasz
Gergosz2 #23498 üzenetére
Bocsánat de ez egy "bullshit"
[Ezek az állítólagos] vulnerability keresők még ehhez sem értenek.Ez nem szenzáció, a spanyol újságíró csapat olyan dolgot állított be hírnek és sebezhetőségnek ami nem az.
-
cog777
senior tag
válasz
Gergosz2 #23227 üzenetére
Miert, milyen erzekelo kell ha szeretnem tudni hogy ha valami langra kap a lakasban es fust keletkezik?
@Postas99: meg nem vettem semmit, eloszor kerdezek!
Kalibracio? Arra gondoltam, ha mar a gyari riasztok gyarilag kalibralva vannak, akkor talan tudok venni olyat amivel nem kell vacakolni, kimeregetni kulonbozo tavolsagokbol az egest es azt detektalni. Tehat egy kulcsrakesz megoldast szeretnek I/O-val az ESP32-hoz. Mintha regebben lattam volna talan 20-30 euroert de most nem talalom.Amugy BUEK!
-
gordonfreemN
addikt
válasz
Gergosz2 #21906 üzenetére
Nem használtam még shift regisztert, szóval nem tudom jó lenne-e, de köszi a tippet vizsgálódom a témában, ha lekezelne egy DC motort ezzel meg egy infravevőt, az már jó lehet.
A feladat: előerősítő bemenet és kimenetválasztó (ez utóbbi nem szokványos, de megfontoltan van rá szükségem) :
be-set x 3 és be-reset x 1 (itt a bemenetek külön relét kaptak, tehát vagy aktívba billenti a bemenetet vagy leválasztja, mivel másik bemenet/bemeneti relé lesz/válik aktív{vá} a nem aktív relék vonalai le vannak választva, "lebegnek", így nem fordul elő, hogy egy relére két bemenetről is érkezik jel) Már most utólag látom, ez felesleges lépés volt...
ki-set x 1 és ki-reset x 1 (itt csatornánként egy relét használtam, mivel úgy is csak azon lesz bemenet, amire kikapcsolja)
és még egy set-reset egyéb funkcióhoz. Ez összesen 8 kimenet.
Van két választógombom (egy ki/bemenet közti választó és egy ami azon belül váltogatt) ez 2 bemenet.
Van 6db LED = 6 kimenet (az világít, amelyik kimenet bemenet stb aktív)
Van 1 kimenet, ami az előerősítő panelt némítja
Egy bekapcsoló gomb, melynek a LED-jét még vezérlem, ez 1 kimenet és
Egy tápot kapcsoló relét vezérlő 1 kimenet.Ezen felül kellene 4 kimenet a potméter H-Hidas irányváltójához és 1 bemenet az infralednek, meg egy egy másik LED-nek vagy valami ilyesmi, még nem találtam ki pontosan meg vagy 3 pin tartaléknak.
-
válasz
Gergosz2 #21076 üzenetére
Igen, azt tudom, csak abban nem vagyok biztos mi történik, ha a vevők egyszerre ACK-olnak mind, azért gondoltam, hogy az kuszává válhat multicastnál, de másodjára belegondolva biztos, hogy nem ez az első alkalom, hogy valaki így akarja használni, biztos van rá valami megoldás.
-
válasz
Gergosz2 #20859 üzenetére
Nem gyengeség az, hogy egy változó nem képes bármilyen értéket tárolni? Szerintem az.
Ideális esetben egy numerikus változó mínusz végtelen és plusz végtelen közt bármilyen értéket tárolna, tárhelyigény-kompromisszum nélkül. A fenti probléma is a kompromisszum miatt van.
-
Ton-ton
tag
válasz
Gergosz2 #20749 üzenetére
Egy közönséges termosztátot dugdostam össze (10k ntc, 10k felhúzó ellenállás)
Fél celsius kilengése volt.
Ez mondjuk alapból még elfogadható lett volna az adott alkalmazáshoz -ventillátorvezérlés-, azonban a továbbiakhoz már semmiképp nem lett volna jó.Amit szerettem volna, azt most megcsináltam egy Arduino nano-val.
(Még nincs teljesen készen, de ameddig lehet eljutottam vele, a feszültségosztó is egész stabil) -
ekkold
Topikgazda
válasz
Gergosz2 #20749 üzenetére
Nyilván egy nagyobb tudású A/D nem lesz olcsó, de azért hozzátenném, hogy a bitszélesség csak egy paraméter a sok közül, pl. a sebesség is lehet fontos szempont. Sok (töbnnyire külső) A/D tartalmaz olyan szűrőket (pl. 50/60Hz lyukszűrő) ami lehetővé teszi hogy "ne billegjen" a kapott digitális érték.
-
JozsBiker
aktív tag
válasz
Gergosz2 #19063 üzenetére
Először is 0 terhelésnél a kép ( AC állásban van a szkóp ):
Eléggé szőrös, de kis nyomozás után megállapítottam hogy a tápfeszültségtől ilyen. ( Számítógép USB portjára van rádugva az UNO és azon lóg az ACS712, próbáltam 47 aztán 100 nanos kondival javítani a helyzetet, de nem sok látszatja volt. ) Kíváncsiságképpen megnéztem hogy ezekből a "szőrökből" mit érzékel az UNO. Nyersen beolvasva az A0 -t 509 és 517 között szórnak az értékek, vagyis ennyi hibája egész biztos lesz. Ez azért elgondolkodtató, mert ez az AD átalakítás szempontjából 0,0626 V -nak felel meg, ami az ACS712 -nél már marha sok, hiszen ott 0,185 V felel meg 1 A -nek, vagyis a 0,626 V kb. 0,3 A mérési pontatlanságot jelent ha jól számoltam :-(.A programod a következőket írja ( ADC_GAIN 0.09775 ): 0.17 - 0.20 - 0.24 - 0.16 - 0.16 - 0.21 - 0.14 - 0.17 - 0.26 - 0.18 - 0.19 - 0.20 - 0.19 - 0.23 - 0.18 - 0.18 - 0.17 - 0.20 - 0.22 - 0.16 ...
Bekapcsolva a terhelést ( műszer szerint 0,3 A ):
1.30 - 1.29 - 1.29 - 1.31 - 1.30 - 1.25 - 1.26 - 1.31 - 1.35 - 1.35 - 1.33 - 1.37 - 1.34 - 1.41 - 1.40 - 1.23 - 1.19 - 1.21 - 1.24 - 1.23 ... -
JozsBiker
aktív tag
válasz
Gergosz2 #19055 üzenetére
Számomra új dolgot olvastam az ACS712 modul leírásában. 5A -es modul esetén a felbontás 185 mV/A. Ez azt jelenti, hogy 5 A (RMS ?) terhelés esetén a kimenő feszültsége 2,5 - 5 * 0,185 és 2,5 + 5 * 0,185 V között változik, azaz 1,575 - 3,425 V között. Vagyis nem húzza szét a teljes 0 - 5 V tartományra. Ekkor viszont ha jól gondolom az 5 A -nek megfelelő 5 * 0,185 V -ra is csak 189,4 -es tartomány jut az 1023 -ból. Ez talán változtat a számítási módon.
0 terhelés esetén 2,5 V az ACS712 kimenete ezért az ADC_OFFSET -et nem bántottam. A soros kimeneten is 0,0 -t írt aminek először örültem, de aztán rájöttem hogy az ADC_GAIN = 0,0 miatt.
Sima rezisztív fogyasztót csak egy 75 W -os izzót találtam, a műszer szerint 0,3 A -t vesz fel. A szkóp szerint az ACS712 kimenetén a szinusz jel 2,4 - 2,6 V között mozog ( ez mondjuk nem tudom hogyan egyeztethető össze a fenti 0,185mV/A -rel ), bár elég szőrös a jelalak. A képletbe behelyettesítve: (5/1023)* 2 /(2.6-2.5) = 0,09775. Ezzel az értékkel 0 terhelés esetén sem 0 -t ír a sorosra.
Terhelés nélkül:
0.25
0.16
0.19
0.17
0.23
Bekapcsolva az izzót:
1.31
1.36
1.39
1.45
1.39
1.39 -
JozsBiker
aktív tag
válasz
Gergosz2 #19012 üzenetére
Szia Gergosz2 !
Küzdök mint disznó a jégen :-), szeretnék kérdezni a fenti programoddal kapcsolatban.
- Leírnád pár szóban hogy a beállítandó paraméterekkel mit hogyan állítok ? ( ADC_OFFSET, ADC_GAIN, RMS_GAIN )
- Az interrupt kezelő rész fontos bele ? Mit csinál tulajdonképpen ?
- Műszer által 2,33 A -nek írt terhelőáramnál a következőket írja:2.93
0.30
2.93
0.29
2.93
0.28
2.93
0.31
2.93
0.31
2.92
...Az utasításokból számomra nem derül ki miért van ez a váltakozás, gondolom a működésből következik, de nem bírok rájönni az okára.
Köszi.
-
JozsBiker
aktív tag
válasz
Gergosz2 #19017 üzenetére
Mármint minek az amplitudója ? A ZMCT elvileg 5 A -es, ami - gondolom - azt jelenti, hogy 5A -es áramnál fog a kimenetén 0 -ig ill. 5 V -ig érni a szinusz hullám.
Átírtam a változót, 0 Ampernél folyamatosan 0,88 -at ír, 2,4 A -es terhelésnél (hajszárító
) felváltva ír 0,6 -t és 1,5 -öt.
-
Janos250
őstag
válasz
Gergosz2 #18066 üzenetére
Mindenkinek mások a szempontjai, ezért ajánlani nemigen lehet. Én utoljára ezeket rendeltem:
https://www.aliexpress.com/item/1005004268911484.html
Szállítással együtt a 2 db. 3730 Ft volt, és nagyjából két héten belül hozta a futár.
(Persze van olyan Alis más rendelésem is, amire már majdnem két hónapja várok)
Csináltattam az Easyedán eléggé univerzális panelt, amin elég sok minden rajta van, és olcsó volt, általában ezeket a kész modulokat dugom bele akkor is, ha a panelon lévő dolgok zöme éppen nem kell az adott dologra. Sokkal kényelmesebb, mint fehér panelon dugdosni.
Ha akarod, hogy két mag legyen benne, akkor ne az - alig olcsóbb - S verziót vedd!
Mivel minimális az árkülönbség, szerintem nem érdemes az S-et venni. -
ekkold
Topikgazda
válasz
Gergosz2 #16864 üzenetére
Elég régen vettem ezeket az enkódereket, sem típust sem adatlapot nem tudok prezentálni, de sima kommersz kétfázisú rotációs enkóderekről van szó. Aki már dolgozott ilyennel az ismeri. Nem nagy probléma MCU-val kezelni, viszont MCU-val hibamentesen kezelni már jóval nehezebb.
-
Sebiferi
tag
válasz
Gergosz2 #16836 üzenetére
Köszönöm a választ!
1, kompenzált hall elemes áramérő. Ilyennel tudsz mérni DCt is ha esetleg megkívája, szőt még leválaszt is. Pl LEM.
Csak AC 230V mérés kell. Ez a kompenzált hall elemes cucc nekem új, vagy csak más néven találkoztam vele.
Az adatlap szerint az INA181 max. 26V-ig jó. Már ha jól értelmezem.
-
JulianSinulf
őstag
válasz
Gergosz2 #14648 üzenetére
Ha nincs benne mozgó alkatrész, akkor, hogy kapcsol?
Relék terén SSR-rel még nem találkoztam.
Valamint mekkora az áramfelvétele, mert a linken lévő nem írja?Jelenleg egy relés kapcsolópanelt használok direkt Arduino-hoz.
Bár ezt is mókolnom kellett, mert Low Level Trigger-es volt és az nem tetszett. (Nem is értem, hogy miért jó ez.) A vásárlási leírásokra nem jellemző, hogy írják, melyik típust fogják szállítani. Úgyhogy a PNP tranzisztort lecseréltem egy NPN tranzisztorra, meg itt-ott még átforrasztottam. Most magas jelnél kapcsol.
A vezérlésnek elég pár mA, maga a relé olyan 80 mA körül van és 5V-os.
Egy 12V-os kb. 1A-es eszközt kapcsolgat. -
tonermagus
aktív tag
válasz
Gergosz2 #14125 üzenetére
Értem. Szóval akkor az NRF24 marad. Számomra is szimpatikus volt. Viszont a fő probléma az SPI->Serial, és a másik oldalon a Serial-<SPI konverzió... Annyira nem vágom a programozást, de gondolom itt a bejött adatot valahogy el kellene
tárolni és Serialon kiíratni. Ehhez nincs véletlen valami leírás? Vagy hogy tudom ezt megoldani? -
Alu
senior tag
válasz
Gergosz2 #14100 üzenetére
Letöltöttem a demó és a #14102 Janos250 hozzászólásában ajánlott béta verziót, viszont scan közben véletlenszerűen kapok egy hibaüzenetet. 4 MHz és 16 MHz esetén is előjön. Ti találkoztatok már ezzel?
Szerk.: Most próbálgatom és 2 MHz -en stabil, nem jön üzenet. Ahogy feljebb viszem a mintavételi sebességet egyből jön az error. Ezek szerint max. 2 MHz -et tudna az eszköz?!
-
tonermagus
aktív tag
-
Janos250
őstag
válasz
Gergosz2 #13524 üzenetére
Ha nem kell túl nagy pontosság, és a vevő fel tudja használni a holdak által küldött hibát, akkor elég.
Meg lehetne spórolni az RTK módszerrel is az egyik vevőt, ha az országosan "elérhető" netes adatokat használjuk, de az részben nagyon drága, részben meg nekem valahogy nem sikerült. -
válasz
Gergosz2 #13524 üzenetére
"Fix pontra minek GPS meg RF adó? Nem elég lenne elég csak a koordinátája? "
Korábban volt róla szó, hogy egy GPS vevő önmagában elég pontatlan, de két egyforma GPS vevő egymáshoz közel nagy valószínűséggel ugyanabba az irányba és ugyanannyit téved, ezért egymáshoz viszonyítva nagyon pontosan lehet velük távolságot mérni.
Illetve ha az egyik vevőnek ismert az abszolút pozíciója, akkor a mért és a valós helyzet közti különbséget levonva a 2. GPS vevő által mért pozícióból, szintén elég pontos helyadatot lehet nyerni. -
repvez
addikt
válasz
Gergosz2 #13483 üzenetére
mindenképp valami 3d nyomtatásos megoldás lenne csak előtte egy működőképes megoldást kell találni amihez már lehet tervezni a kialakitást.
Egyébként azon gondolkodtam, hogy nem feltétlenül kell kör keresztmetszet. így nem kellene a cső közepében elforgatni a szűkítő lapot hanem elég valamelyik oldalhoz csatolni, viszont az alábbi probléma akkor is fennáll, hogy hogy lesz a szűkítés után mérés és hogy marad meg a megváltozott paraméter
-
Tankblock
aktív tag
válasz
Gergosz2 #13419 üzenetére
Pont ezt mondom én is...
igen azt ki kell tapasztalni, hogyan működik jól. Masterben működő verziót, vagy Release branchekben a működő verziót erre vannak stratégiák....
Az biztos h minnél több helyen van akkor diverzifikáltad az adatvesztést mint rizikófaktort.
sd kártyára még 1x semmit se bíznék, a raspimen is csak a rossz tapasztalat van vele... Én ezért szeretnék olyan mini pc-t amibe SSD/HDD lesz....
-
válasz
Gergosz2 #13283 üzenetére
Gondolom a LED csak egy példa volt, az igazi feladat a nano-tömb belső kommunikációja lenne. Na nem mintha el tudnék képzelni olyan feladatot, amit ilyen hardverrel kéne megoldani, de maga a feladat érdekes.
Annyira, hogy ezt a 1wire megoldást, amit fent leírtam, ki is fogom próbálni néhány attiny μC-el, ha lesz rá időm, mert lehet, hogy gyakorlati haszna is lesz valamelyik projektemben. -
And
veterán
válasz
Gergosz2 #13204 üzenetére
Vaagy (ez a tiéddel nagyjából ekvivalens) fogja az RC-időállandót, ami a fenti példából - 10 μF, 10 kΩ - kiindulva 100ms-ot ad eredményül (ami a fel- és lefutásnál, végső soron a reakcióidőnél számít), illetve az abból számítható törésponti frekvenciát: f= 1/(2πRC)= 1.59 Hz. Tudván hogy a vágási meredekség egy RC-tagnál 20 dB/dekád, két dekáddal a töréspont felett (azaz 159 Hz-en) 40 dB lesz, ezzel a 160 Hz-es összetevő a századrészére csillapodik feszültségben. Ugyanebből visszafelé is lehet számítani egy kapacértéket, ha tudjuk, hogy mekkora frekvenciájú a szegmens meghajtójele és mekkora maradék hullámosságot engedünk meg a digit. bemeneten.
-
-
Tankblock
aktív tag
válasz
Gergosz2 #13089 üzenetére
Vicces módon ettől a részétől nem félek, attól inkább, hogy lesz meg a 12 V jelalak.
Sok kérdés van a fejemben :
- menjek-e Ethernet irányba...
- központi Relay board és központi Gomb érzékelő board...
- CAN (eddig ezt nézem)
- RS485...A Design itt a legfontosabb. Nem érdekel ha egy CAN Transiever 1-2 eHUF/db ha működik min 10 évig nem érdekes,,,, Mindegyiknek van előnye és hátránya is.
Ami igazán érdekes, ha egyszer eldönttem milyen legyen onnan nincs visszaút....
Szívesen terveznék nyákokat is. -
Tankblock
aktív tag
válasz
Gergosz2 #13086 üzenetére
Szia,
Mindenképpen 12V, ban szeretnék gondolkodni, vagy többen. A másik megoldás a központi relay paneles lenne, amit a SuperHouse -os srác csinál.... Csak ott Dupla annyi vezeték kell... Gondolkozom melyik lehetne a legjobb. Nagy sebesség nem kell, megbízhatóság lenne a fontos. Wifi, BT, ZigBee és társai kizárva. CANt, vagy a nyomógombok jelét el tudom vezetni egy sima UTP kábelben is.... A néhai risztó is 12 V os rendszer volt szóval a mozgásérzékelők már be vannak kötve :-) Annak a dobozába játszva elférne egy központi vezérlő is a földszintre másik meg az emeletre....
-
longwild
aktív tag
válasz
Gergosz2 #12784 üzenetére
köszönöm!
kollega is emlitette mar az ST-t, mint egyik megoldasi lehetoseg.
A Ublock GPS altatasa es ebresztese mennyi idot vesz igenybe? Ebresztes utan mennyi ido alatt talal muholdakat?Jelenleg ugy tudnam elkepzelni, hogy a GPS modult felebresztem nehany percenkent es ha egy korabbi poziciohoz kepest jelentos elteres van, akkor elkezd folyamatosan trackelni. Ha nincs elteres, akkor vissze sleepbe.
-
KFORboy
senior tag
válasz
Gergosz2 #12682 üzenetére
Vagyis akkor hagyjam békén... értem : /
Fura, hogy nem lehet kikapni ezekből a programot.
Úgy képzelném el, mint egy memóriablokkot amit a programozó lábakon, mint egyfajta protokoll, oda-vissza nézni/írni az adatokat.
De ezek szerint nem.
Bár valószínű, hogy a kicsi kínai is nyúlta valahonnan, de nem abajgatnám úgy, hogy nem tudom 100%-ra, hogy visszafordítható minden módosítás. -
Janos250
őstag
válasz
Gergosz2 #12626 üzenetére
Például ilyen esetekben (is) előnyös az ESP32. Külön folyamatként lehet elindítani az egyes programrészeket, amik párhuzamosan futnak, és ha delay van az egyikben, akkor nem tényleges delay, hanem átadódik a vezérlés a másik tasknak. Persze, ha külön fizikai magra tesszük az egymással konkurálókat, az még jobb. Tudom, ez most rajtad nem segít, mert nincs ESP32-d, de be akartam mutatni, hogy pl. mi (is) előnye.
-
-
-
zsolti_20
senior tag
válasz
Gergosz2 #11907 üzenetére
Most próbálkozok a Chip selecttel. Az MRFC522 RF olvasó a PIN10-en van, az SD kártya a PIN8-on. Próbálom tesztelni őket úgy, hogy mindkettő csatlakoztatva van, de külön- külön kóddal. Hiába szúrom be azt a sort a setup részhez, hogy
digitalWrite(8, HIGH);
Vagy a másikhoz
digitalWrite(10, HIGH);
Ha mindkettő modul csatlakoztatva van nem működnek. A fura az, hogy előtte nanoval ment mindent elég volt egy 330ohm ellenállás a MISO lábhoz az SD kártya olvasóhoz. -
zsolti_20
senior tag
válasz
Gergosz2 #11909 üzenetére
Akkor a megoldas csupan annyi hogy a digital pint alligatom low es high kozott? SD kartya alapbol a digital 4re megy igy azt kell hasznalat elott low-ra allitanom az rfid olvaso pedig a digital 10-/re. nem tudom miert de azt hittem a MISO lab lesz a kulcs a megoldashoz mert ott kommunikal az arduino fele.
-
zsolti_20
senior tag
válasz
Gergosz2 #11907 üzenetére
Csatlakoztattam mind ketto modult az arduino megahoz es kulon kulon szerettem volna tesztelni oket pelda kodokkal. Igy ha a chip select szoftveres dolog akkor gondolom nincs bennd. Sima peldat csinaltam sd kartyaval ami kiolvassa mi van a kartyan es sima peldat ami csak kiolvassa az uid-t az rf kartyabol.
Lehet olyan kodot kellene kiprobalnom ahol mindket modul hasznalatban van es szoftveresen megvan azdva ez a chip select dolog?
-
DigitXT
félisten
válasz
Gergosz2 #11888 üzenetére
Írjunk be ilyeneket hasra, hogy ne foglalj 1Kbyte-ot egy String-nek, ha csak
két szót fogsz benne tárolni? Vagy mire gondolt a költő? Eleve az Arduino-
féle String implementáció egy nagy szar, és nem igazán ajánlott használni.Simán el tudom képzelni, hogy sok ilyen van benne, s azért fekszik meg.
De lehet nagyobb vasat alá tenni a projektnek, csak nehogy azt is kinője. -
tonermagus
aktív tag
válasz
Gergosz2 #11810 üzenetére
Erre én is gondoltam, ahogy megjön a kínából rendelt gyorsulásmérőt teszek vele gy próbakört.
MÁS... Tuti kiröhögtök (esetleg még rám is köptök) de : vettem egy kapcsolót ami 2A-es... Ezzel szeretném az egész elektronikát ki/be kapcsolni, tehát egy főkapcsoló lenne... Első kérdésem hogy mit szakítsak meg vele? a fázist vagy a földet... Valahol olvastam, hogy talán a földet célszerűbb.
Második kérdés: az áramkörben lesz egy DC motor ami felzabál vagy 20-30 A-t, előtte egy motorvezérlő, előtte pedig az akksi. Az akkumulátor és a motorvezérlő közzé tenném nyilván a kapcsolót, kérdés hogy a motor nagy (20-30A) áram felvétele miatt megsülne-e a kapcsoló(2A)?
Tudom-tudom, kurva ciki kérdés -
tonermagus
aktív tag
-
válasz
Gergosz2 #11787 üzenetére
Nem tudom, de azt a compiler mindig az aktuális órajelet figyelembe véve fordítja a kódba, tehát gyanítom pontos (úgy tudom NOP utasításokat használ?). Igazából az a kérdés, hogy jól tippelek-e, mert sehol nem írja, hogy mekkora órajel mellett működik helyesen, és a kommentek között sincs róla szó. Ha a digitalWrite(IRledPin, HIGH); tényleg 3 órajel alatt fut le, akkor az csak 1MHz órajel mellett =3us, 8Mhz alatt viszont csak 0,375us. írok majd egy kódot, ami kiméri, mert működik ugyan a kód, de csak pár cm-re a vevőtől, valószínű a vivőfrekvencia nem pontos (38kHz helyett majdnem 48kHz, ha jól számolok).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MSI RTX 4070 SUPER 12GB GAMING X SLIM WHITE - 20 hónap garancia
- GIGABYTE RTX 4070 SUPER WINDFORCE OC 12GB - 20 hónap garancia
- iKing.Hu - Samsung S25 Ultra - Titanium Black - Használt, karcmentes
- Apple Ipad 10.generáció
- Új HP Pavilion x360 14-ek Érintős hajtogatós Laptop Tab 14" -35% i5-1335U 8/512 FHD IPS Iris Xe
- Gamer Laptop, Gamer Monitor és Konzol Felvásárlás Magas Áron, Gyorsan és Egyszerűen!
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest