- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Argos: Szeretem az ecetfát
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
ViZion #21538 üzenetére
De én pont azt szeretném, hogy a tápot az STM32 1-1 pinje adja.
Azokat hol kikapcsolom és így elveszem a tápot az eszköztől, hol vissza.A cél az lenne, hogy amikor az akku 3.2V alá megy, akkor sleep-be menjen a komplett cucc és sem a szenzor, sem az oled kijelző ne kapjon tápot. Ne fogyasszon semmit.
Az STM32 és a szenzor+oled páros is inaktív legyen. Aztán időnként feléledne kis időre és csak az oled kijelzőre küldene egy "Low Battery" üzenetet. Aztán kis idő múlva ismét sleep és teljesen inaktív minden.A TP4056 elméletileg 3.0V alatt (még nem próbáltam) elveszi az akkut véglegesen. Tehát ez a művelet gyakorlatilag 3.2V->3.0V merülés idején lenne így.
Aryes:
Kicsit méricskéltem...
Most kompletten (mcu, szenzor, oled) ~10mA mérhető amikor 1mp-ként kérek a szenzortól adatot és ugyanígy frissítem az oleden a kijelzést.
Ez azért csak ennyi, mert az STM32-t csökkentett órajellel használom, mivel így is "overkill" a feladatra.
Amikor csak időt jelez ki 1mp frissítéssel, akkor ~9.5mA az egész az akkun mérve.Nyilván érdemes volna az oled kijelzőt max_kontraszt+fehér_háttér kombóval megmérni, de akár bele is férhetek a 25mA-be.
Mondjuk doksi szerint a "typical 23mA", "max 32mA".
Szóval elméletileg túlléphetem a limitet, jelenleg nem teszem.
Nem tudom így mehet-e pinről.Igen, emlékezhetsz a sztorira.
Az azóta törölt 14+ éves regisztrációmmal akkor részletesen megosztottam ezt.
Ez az egész herce-hurca indított el a mikrokontrolleres vonalon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA TT 500W
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- MacBook Air 15 M3 8 / 256GB dobozos 12 hónap garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest