- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Megint 3 hónap Disney+ akciósan :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 4 – Zöldséges ragu, ami sokféleképpen elkészíthető
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése.. kontra MS/Zintel korlátozásai.(Mehetnek a levesbe)
- bitblueduck: RTX 50-es széria PhysX támogatás nélkül. Tényleg akkora probléma?
-
LOGOUT
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
I02S3F
addikt
válasz
IstvánLászló #9132 üzenetére
Szerintem ez a legjobb, mi' hallható, mert működik, teszi a dolgát, stabil.
-
IstvánLászló
őstag
Szerintem is túlzás és nem olimpiai sportág,az hogy akár naponta,vagy óránként installájuk töbször a rendszert.
A gépemen már 5 éves a rendszerem,nagyon stabillan fut minden,ami éppen nekem kell,tömören ennyit tudok mondani a témának a kapcsán.
-
danih
veterán
-
Siriusb
veterán
Szerintem rossz a megközelítésed, nem telepítgetni kell, hanem használni.
Van egy gép, amit munkára/otthoni célokra használok. Arch telepítések (hasamra ütök) 15 év alatt:
1. Amikor meguntam az Ubuntut és valami jobbat akartam.
2. 32 bitről 64-re átállás
3. Félévnyi debian kipróbálás (elhajlás) után egy tiszta állapotra vágytam, nem a mentést állítottam vissza.
Amúgy meg bármiféle hardvercsere, komplett új gépre átvitel esetén csak átmásolom a mentést, beállítom a grub-ot, újraindítás után "mkinitcpio -p linux" és csókolom.
-
lck
senior tag
Ügyes voltál! Nekem a fiam rakja, behúnyt szemmel, 20 perc alatt, parancssorból, copy-paste nélkül csak úgy beírogatja. Aztán a felületet én buherálom kedvemre.
Így nekem könnyű szeretni!
A másik kedvenc számomra a Solus, ami mindig a saját gyermekem. Lehet azért is kötődök hozzá, mert ahhoz nem kell segítség. -
I02S3F
addikt
Nah! Felraktam az Arch-ot és semmi taps, meg vörös szőnyeg?
Sokadjára futottam neki, mert sokszor ütköztem hibaüzibe. Nem volt hozzá türelmem.
-
I02S3F
addikt
Köszönöm srácok!
-
IstvánLászló
őstag
Az amit éppen mondasz problémát,én sohasem tapasztaltam,install goyorsan híbanélkűl futottle.
Az ArchLimux cinnamonnal a gépemen jó, stabil és gyors, nincsen semmijen problémám.
A rendszert mindenre is használom - ami nekem fontosak.
Ezt mondod és ide idézem," A partícionálás még nem megy szuperül!",szerintem előszőr nagyon fontos,gépedet neked kell ismerned - hardveresen.
A partícionálásról vannak leirások,az arch nagyon jól dukumentált és érdemes elolvasnod,ennyit tudok mondani erről. -
Szerintem a leggyorsabb, legegyszerűbb(KISS filozófia) linux. "Olyan is volt, hogy használat közben eltörtek a csomagok." Nekem ez többnyire akkor fordult elő amikor normál arch és aur-os csomag ütközött, eltávolítottam a kérdéses aur csomagot és rendben lement a frissítés/csomagtelepítés. Persze volt olyan is hogy normál csomagot kellett eltávolítani hogy lemenjen a frissítés(megváltozott csomagnév, más kategóriába került, stb), az arch honlapját érdemes időnként nézni, vannak manuális beavatkozást igénylő események. Nekem nagyon bevált az Arch, jó, stabil, gyors, nincs bloatware.
-
I02S3F
addikt
Gondoltam beköszönök! Fel tettem a gépre az Arch-ot. Megnéztem előtte minden driver benne van a kernelbe, ami csak szükséges!
Nagyon sokszor próbálkoztam, mire eljutottam ide. Kézileg is telepítettem már nem egyszer ezt a disztrót, csak sokszor volt probléma vele. Olyan is volt, hogy használat közben eltörtek a csomagok. És hát, azért egyszerűbb egy Ubuntut feltenni, ami konfigurálás nélkül is remekel!
Még hátra van a telepítés utáni konfiguráció! Különösen az energiagazdálkodás beállítása!
Szerk.: Nagyon kattogtam a telepítésén! Szerettem volna kipróbálni! A partícionálás még nem megy szuperül! És dual-boot-ban nem sikerült telepíteni.
Lehetne az endevör-t is használni, csak azt nem akartam!
-
IstvánLászló
őstag
Köszönöm szépen a válaszod.
Ígen így ígaz én sem ész nélkü installálok a gépemre semmit,vannak jó ísmerőseim és tőlük kérdezem ha éppen nem is értek én valamit,de itt az Arch Linux fórumon gondoltam is hogy ezt megkérdezzem és tisztázom le magamnak,tanulást fojtatom nem szégyenlelem,mert a rendzser rolling alapokon fut.Azt fogom tenni amit éppen mondasz és AUR-os oldalán figyelni is fogom ha kellene egy programnak az installere.
További szépeket kívánok.
-
Lenry
félisten
válasz
IstvánLászló #9115 üzenetére
semmilyen, az AUR alapvető működéséből fakadóan nem is létezhet rá egyféle, átfogó megoldás.
az az ellenőrzés, hogy nem töltesz le ész nélkül bármit: megnézed, mióta létezik a csomag, hányan töltötték le, volt-e probléma. ez mind látszik a csomag AUR-os oldalán.
a mostani fertőzött csomagok mind újonnan (valószínűleg csak emiatt) létrehozottak voltak. -
IstvánLászló
őstag
A kárvető azt értem csak az AUR-ra feltöltött verziókat érintheti.
Jó lenne tudni, AUR csamagoknak az ellezőrzésérére,főleg - tudnátok mondani esetleg valamijen megoldást,én a vírusirtora gondolnék is elsősorban,jelzem nem vagyok paranoiás,de szeretném azért megtudni azt hogy a gépemen van e? kártevő és azért is hogy tudjam minden is rendben van.
Azt jelzem 8 éve nincs Win-xxx a gépemen: Pure ArchLInux cinnamonnal használom nagy őrőmmel és minden jól fut ami éppen nekem is kellenek progik. -
IstvánLászló
őstag
A rendszerem Pure ArchLInux cinnamonnal használom nagy őrőmmel.
Azt tudom mondani az AUR kapcsán,támadás okát én sem értem,miért kellet ijet csinálni.Az AUR -t éppen most teszteltem én pont most segitségnek és a terminálban ezt mondja a yay nak a kimenete.
[gamer@gamer ~]$ yay -Syu
:: A csomagadatbázisok szinkronizálása...
core naprakész
extra naprakész
multilib naprakész
:: Searching AUR for updates...
:: Searching databases for updates...
there is nothing to do
Az AUR-t ból én csak a protonplus csomagot használom a luris-nak a kapcsán a Diablo 2-4 hez kelllet ez a jó program. -
growler
őstag
DDoS támadás [link]
-
Lenry
félisten
válasz
shadow1901 #9107 üzenetére
létrehozol egy smb.conf fájlt és onnantól lesz smb.conf fájlod, egy minimál működőképes konfigot meg kb 3 tized másodperc találni a neten, amiből ki tudsz indulni
-
shadow1901
aktív tag
Hali!
Xfce, elmúlt 4 napban, 5. telepítés.
Hogy tudom a networkmanagert(?) kivarázsolni a panel(?)-re? Hogy kattintgatva tudjak wifit kikapcsolni/váltani. Volt amikor sikerült már, de akkor duplázta a klienseket a routerben. 2x wifi 2x utp MAC. (Most belegondolva lehet csak nem vártam meg, hogy lejárjon a lease. ) Ez a kisebbik baj.A nagyobb:
Samba miért nem készít az /etc/samba könyvtárba semmit? (1db private mappa van benne csak.) .conf nincs, hogy be tudjam állítani a megosztást. Nemoval próbálkozom már, az minten ment, debianon gvfs valami letöltése után ment. Thunarral smb:///ip/mappa sem megy. Nemoval is csak kifelé. Gondolom mert nincs beállítva a nem létező confba semmi. Most kifelé sem jó. -
vargalex
félisten
válasz
attilav2 #9101 üzenetére
A hozzászólásod alapján nem olyan régen vagy MacOS-en, a Telegram desktop viszont 2017 végén került a hivatalos repoba AUR-ból…
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- iPhone topik
- Kézbe fogható paradoxon lett az iPhone Air
- Formula-1
- LED világítás a lakásban
- Apple MacBook
- Sokat megélt veterán CPU-t hoz vissza a piacra az Intel
- Eredeti játékok OFF topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Game Pass Ultimate előfizetések 4 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Részletfizetés. Utolsó darab! Dell Latitude Ultra7 12 részletre, bank nélkül, azonnal vihető!
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E6410, E6440, E5450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Dell 14 Latitude 9410 FHD IPS 2in1 Touch i7-10610U 4.9Ghz 16GB 512GB SSD Intel UHD W11 Pro Garancia
- Honor 200 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 55EG9A7V 139 cm / 55 Full HD OLED Smart TV 6 hó garancia Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest