Hirdetés
- Win 10 LTSC: hülye vagyok?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
CharlieDrop
veterán
válasz Real_Necro #9346 üzenetére
mi egy párnát tettünk alájuk, így 6 és 3 évesen köszönik, élnek, nem tudom később lesz-e baj
Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!
-
emmm
őstag
Nekünk majd augusztus végén jön egy esküvő. Meglátjuk, hogy viseli a 16 hónapos lányom, de nem alszunk ott. Majd hazafelé durmol egy jót. Sajna nem volt elég közel megfelelő szálloda, ami volt, ahhoz állandóan felváltva rohangálhattunk volna néhány utcát. Ez van.
-
CharlieDrop
veterán
Mi most voltunk 3 és 6 évessel egy esküvőn, mikor mondtuk, hogy hát úgy 10 után elindulnánk, anyós azt mondta miért nem alszanak az autóban (jegyzem az esküvő egy tök drága hotel tetején, parkoló meg garázsban, szoba amúgy is ohne, meg ilyenek), szóval inkább elmentünk
Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!
-
tildy
nagyúr
Mi is visszatértünk Ozoráról, a gyerek nem hiányolt bennünket, tök jól elvolt egy hétig anyuékkal. Ja és egész nap talpon van, rójja a kilométereket.
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
-
tildy
nagyúr
válasz Real_Necro #9355 üzenetére
1 hét. Alapból hétköznap napközben bébiszitterrel van 10 hós kora óta,meg elég régóta rá lehet bízni másra, mert akiben mi bízunk abban ő is bízik. 13 hónapos, szerencsére szeparációs szorongása sem nagyon van. Elég sűrű évünk volt, esküvő, baba,illetve szülésközbeni költözködés is, férjem új vállakozásba kezdett, életmódot váltott, kellett egy kis kikapcsolódás, amikor kicsit pihenni is tudunk. Egyáltalán nem bántuk meg, a gyerek pedig rengeteget fejlődött, látványos egy hét is mennyi változás. Ha valakinek szeparációs szorongása volt azok inkább mi voltunk
[ Szerkesztve ]
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
válasz Csiga85 #6795 üzenetére
Most hogy kicsit visszaolvastam nem igazán lett igazad, eddig többségében még átlapolósban toltuk. Viszont már nagyon menne, most kezdünk fokozatosan áttérni a felül bújósra, bár inkább lassan már póló gatya kombi megy.
"Ilyen hozzáállással, kívánom, hogy problémamentes és este alvó, nappal alvó és békés gyereked legyen...
Bár nem aludta végig az éjszakát azért relatíve hamar visszaaludt, magam is meglepődtem. Van egy alvásciklus néző órám , napi 6-7 óra alvásom majdnem mindig megvan. Meg sokszor váltásban toltuk toljuka férjemmel az ébredést/etetést. Nappal nem alszik a gyerek, ellenben hihetetlen jókedélyű.Tildy " A kesobbiekben, mikor majd egyedul hasznalja ugyis atterunk muanyagra, de 0-3 honapos korig ezt tartom jobbnak."
Az üveg cumisüvegre:kb 9 hós korig azt szerettem jobban, lévén sokkal tisztábbra lehet mosni. Aztán a nagyobbik úgy két máterről leesett, pattant párat a padlólapon és eltört. Ettől függetlenül teljesen elégedett voltam vele, ha jön a következő gyerek, megint veszek. Műanyagból már kellett kidobni, mert akármennyire mostuk én már nem láttam higiénikusnak.A kis korkülönbséget a császár miatt coptuk, ugyanis min 12 hó várakozást ajnlottak a két terhesség közt. Mindenesetre szorgosan próbálkozunk úgy két hónapja, viszont egy petevezetővel kicsit másak az esélyek
Babakocsiról: az első 1-2 hónapban nem volt, végül vettünk egy stokke xploryt használtan.de nehéz volt közlekedni vele, ezért hugomra bíztam adja el, de még nem adta el. Végül cybex curát vettünk, elég nagy csomagtérrel, de kb fele fele arányban használjuk az ergobabyt/meitait és a babakocsit. Most Magyarországra is az ergóval jöttünk. Amit a gyerek nem tolerált nagy bánatomra az viszont a szövött kendő volt. Feszített ki belőle és ordított. Így azt hamar feladtuk. Pedig jobb lett volna.
Ghoosty ": Itt már felmerülnek bennem kétségek. A hasam miért rosszabb támasz, mint az a rongydarab, ami amúgy támasztja a hátát. Hosszú távon talán tényleg okoz valamit." Próbálj ki egy függőágyat és megtudod. Elviszi a gerincről a terhelést a kendő. Ezértjavasolják az elejétől.
AMire csak részben sikerült átállni, pedig nagyon szerettem volna, az a mosipelus. Heti egy nap kb mosipelusban van, főképp hétvégén, mert akkor én vagyok vele. De írtam is , alapból próbálunk egy utat , ha nem megy, vagy túl nagy nehézség, akkor b terv. Következő gyereknél viszont megpóbáljuk megint a kendőt is meg a mosipelusozást is.
[ Szerkesztve ]
-
AMD Power
titán
Körülbelül 2 hete szobatiszta a gyerek. Este is pelenka nélkül alszik, probléma nélkül. De a kakival gondok vannak. Elég nagy szenvedés árán jön csak össze az is 3 nap után. Olyan mintha visszatartaná. Mit javasoltok!?
-
Goose-T
veterán
válasz AMD Power #9359 üzenetére
Sok gyümölcs, sok folyadék, kevés csoki, és ne stresszeljétek a bilire üléssel. Ha beleszalad a gatyába az eleje, hát beleszalad, gyorsan megtanulja, hogyan tartsa vissza. Egy idő után már magától fog ráülni.
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
Real_Necro
veterán
válasz AMD Power #9361 üzenetére
Kollégám gyermekénél a kúp volt a megoldás, de volt, amikor 2 kúp után sem volt semmi, csak a gyerkőc szenvedett jobban, akkor a Heim Pálban adtak valami extra kúpot és attól "beindult".
Gyerkőcünknél is van, hogy kimarad 1-2 nap, utána viszont bepótolja... elég emberes adagokban. Volt, hogy súlya miatt leesett róla a pelus, közvetlen azután, hogy kitermelte...
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Ghoosty
őstag
"Ghoosty ": Itt már felmerülnek bennem kétségek. A hasam miért rosszabb támasz, mint az a rongydarab, ami amúgy támasztja a hátát. Hosszú távon talán tényleg okoz valamit." Próbálj ki egy függőágyat és megtudod. Elviszi a gerincről a terhelést a kendő. Ezértjavasolják az elejétől."
1, Már próbáltam függőágyat többször is, mit kellett volna megtudnom belőle?
2. Ez mindenhol le van írva, hogy elviszi a gerincről a terhelést, ez nem új információ. De nem tudom meg belőle, hogy miért jobban/rosszabbul, mint a hasam. -
Real_Necro
veterán
-
Ghoosty
őstag
Nem vagyok én kockás hasú macsó gyerek, így van pontról-pontra támasztás azon az oldalon is. (Azért túl sok feleslegem sincs.) De ha el is fogadom, hogy rosszabb a megtámasztás, mint egy kendőé, még nem derül ki, hogy mennyivel. Lehet hogy csak a szükséges felület 5-10%-a hiányzik, tehát igaz az állítás, hogy rosszabb a gerinc megtámasztása, viszont ekkor szerintem túl van lihegve a téma. A másik dolog, hogy ez az alátámasztás a jó bekötés esetén érvényes. Ha nem figyelsz kicsit oda, máris nem elég feszes, így oda az alátámasztás. Hogy az aggódósokat megnyugtassam, szerintem összesen nem voltak a gyerekeim 4-5 órát ebben a pozícióban, de nem vagyok meggyőződve róla, hogy valóban ártalmas.
Amúgy a függőágy nekem elsőre tök jó, de fél óra után már minden bajom van. Szóval tuti nem ez a legjobb alátámasztás, legalábbis felnőttnek.
-
Real_Necro
veterán
válasz Ghoosty #9366 üzenetére
Mindig kitalálnak valami újat, hogy mi a jó... ilyen pl a glutén bevezetés is... anno, minél későbbre kellett tolni, most meg már noszogatnak, hogy mielőbb vezesd be... A függőágyban nem tud összecsuklani a gyerkőc, hogy aztán kérdőjel alakban feküdjön benne? Nem ismerem, kérdezem. Bár így nem fog.
[ Szerkesztve ]
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Ghoosty
őstag
válasz Real_Necro #9367 üzenetére
De, tud, ráadásul kendős hordozásról van szó és ott is pont ilyen kérdőjel alakban van a gyerek, csak a lába van kicsit megemelve, de állítólag ez az egészséges, mert így van megfelelően megtámasztva a gerinc.
-
Real_Necro
veterán
válasz Ghoosty #9368 üzenetére
Mi inkább mózeseztünk, kendő meg heveder kimaradt, aztán mikor már stabilan ült áttértünk a sportra. Hordozót csak kocsiban és kis távra. Britax B-Smart 4 kerekű van, jó nagy tágas, kényelmes.
-
Pacák
senior tag
-
tildy
nagyúr
válasz Ghoosty #9366 üzenetére
Persze, ezt én nem is vitatom. A kendőnél is meg a csatosoknál is lehet rossz a használat, ezért ajánlják sokan, hogy kérje ki az ember hordozási tanácsadó véleményét.
Afüggőűgynál én azt éreztem, leveszi a terhelést a gerincemről."Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
válasz Real_Necro #9367 üzenetére
Függőágyat felnőttre mondtam
Pacák: igen , kakafogónak szokták msotanában hívni. Én csak heti pár lakalommal mosipelusozom, a következőnél kicsit jobban rá akarom venni magam.[ Szerkesztve ]
-
AMD Power
titán
Nálatok a szobatisztaságnál , székrekedés nem volt?
-
Doggy dog
senior tag
Sziasztok.
Megint felhozta a dokinő a bárányhimlő elleni oltást.
Elvileg nem is az ellen véd,ha nem a vele járó/lehetséges szövődmények ellen.Nagyon ajánlja,védőnőnk is ezen az állásponton van.
Ti beadattátok?Tapasztalat?Tudható későbbi mellékhatása az oltásnak?
15. hónaptól adható.APA LETTEM! Samsung Galaxy S4 Active GT-I9295
-
mpierre
veterán
válasz Doggy dog #9378 üzenetére
Nálunk megvolt az oltás. Ettől függetlenül a gyerek elkapta, de csak 2-3 pötty + láz játszott. Pár nap alatt abszolválta a szervezete. Eddig nem tudok mellékhatásról, most lesz lassan 11 éves.
Nálam más volt a helyzet, oltás nem volt, csak utólagos, majd kiheveri. Ez meg is volt, de egy övsömör formájában ~25év után visszatért... Na az, király volt. 4 hét ágy, 2 naponta B12 + algos injekció izomba. Fogyókúrának jó volt.
[ Szerkesztve ]
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
Real_Necro
veterán
válasz Doggy dog #9380 üzenetére
Nálunk még csak 11 hónapos múlt, de be fogjuk oltatni.
Kollégám a 4 lányából 1-et beoltatott, 3 meg volt bárányhímlős. Rosszabb, ha testvértől kapja el mint nem vérrokontól. Szóval azt mondja ajánlott, neki az egyik lánya testvértől kapta és volt szenvedés.[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
válasz Doggy dog #9378 üzenetére
Na mondom a valót:
Azért szeretik az oltást, mert kisebb eséllyel kapja el gyerekkorban a betegséget, és ha el is kapja, akkor sokkal enyhébb lefolyású lesz. Tiszta sor.
Az szól ellene a közszáj szerint, hogy csak egy bizonyos ideig véd, aztán öt évente emlékeztető oltást kell beadni, mert egy idő után megszűnik a védettség, és ha valaki felnőttként esik bele, akkor sokkal komolyabb szövődményekkel járhat, mint a gyerekkori oltás nélküli fertőzés.
Utóbbi nem, vagy csak nagyon kis részben igaz, folyamatosan vizsgálják az oltás hatását és tartósságát, jelenleg ott tart a dolog, hogy az x számú oltást lecsökkentették kettőre, és ezt valószínűleg tovább fogják csökkenteni egyre, mert az is elég védettséget ad, hosszú távon is, magyarul egyre nagyobb az esélye annak, hogy az előírásszerű oltás élethosszi védettséget ad.
Két kockázati tényeződ van:
1) ha nem oltatsz, és elkapja, lehet átvészeli gond nélkül, lehet kialakul egy azonnali vagy egy látens szövődmény (mint mpierre-nél) és ez komolyabb gondot okoz. ennek van P(X) esélye
2) ha oltatsz, és tényleg megszűnik a védettség idővel, és felnőttként kapod el, nagyobb eséllyel lesz szövődmény, mint gyerkkorban. A fertőzés (tehát a védettség megszűnésének) esélye viszont kicsi, a fertőzés és szövődmény valószínűsége ez esetben P(Y)Mi ezt mérlegeltünk, és az összeszedett információk alapján úgy döntöttünk, hogy P(X) esélye többszöröse P(Y)-nak, így oltattunk.
Azt is mondja a fáma, hogy ha oltatsz, és mégis fertőződik a felnőtt gyereked, és történetesen éppen kismama (ami nagyon veszélyes) akkor a magzat viszont védett lesz, mert annyi immunválaszra még képes a szervezet az évtizedekkel korábbi oltás következtében mindenképpen. De mondom, a felnőttkori fertőződés veszélye eleve kicsi.
[ Szerkesztve ]
-
mpierre
veterán
válasz DeFranco #9383 üzenetére
Nem szövődmény az, gyakorlatilag a korokzó ismételt aktiválódása.(Merthogy ugyanaz, csak éppen pihent a gerincoszlop környékén, aztán valamitől kikészült az immunrendszer és akkor kezdi a másodvirágzását, csak övsömörként.) Aki átesett a bárányhimlőn, annál előfordulhat.
Gondot mondjuk nem okozott, csak 92 kilóról fogytam 78-ra. Meg k@rvára fájt a bal oldalam, na ott kipusztult pár receptor a bőrömben.
[ Szerkesztve ]
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
Real_Necro
veterán
válasz mpierre #9384 üzenetére
Páromnak terhesség alatt alakult ki övsömör a vállán, nyakhoz közel. Azon kívül, hogy fájt neki, meg gyógyszert kellett szednie, más nem volt, bár a hegek ugye maradtak. Olvastuk, hogy a magzat elvileg ilyenkor nagyobb védettséget kap, ennek ellenére szerintem be fogjuk oltatni.
[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
Elnök úr egyébként szeptember elejétől a bölcsődés banditák táborát erősíti.
Ő lesz a legnagyobb a csoportban 2 fiú és 1 lány kortársa lesz.
12-en lesznek összesen, ebből 9 fiú, és 3 lány.
-
Goose-T
veterán
válasz DeFranco #9387 üzenetére
Nálunk már az óvodát kezdi, ezen a héten már beszoktatásra jár a kissrác. Tök jó lesz, mert a közvetlen szomszédban van az ovi. Persze kelleni is fog ez a könnyebbség, mert már csak hetek kérdése, és érkezik a kishugi.
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
emmm
őstag
válasz DeFranco #9390 üzenetére
Nem. Szeptembertől már a full cucc van, ha jól tudom.
Szimplán bementünk személyesen már augusztus elején, hogy szeretnénk elkezdeni a beszoktatást, amilyen hamar csak lehet. Múlt hét hétfőtől jár már bölcsibe, és igen, kell neki a 2 hét. Most tartunk kb. a délutáni felkelés utáni hazamenetelnél.
(#9389) Goose-T : nem akarlak elkeseríteni, de nálunk 1 hét után jött ki, hogy a lányunk felfogta: bezony megváltozik az élete. Ez azt eredményezte, hogy bezony rohadt nyűgös, semmi sem jó neki, és éjjel már másodjára kelt fel hajnali fél 4-4 körül és nem alszik vissza kaja után sem...szóval a stressz így jött ki rajta.- bocs, most látom, hogy ovi[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
hm.. akkor passz. valamiért úgy emlékeztem, hogy a központiba mentek, és úgy tudom (tudtam) hogy egyébként a kerületben egységesen szeptember elejétől indul a beszoktatás. és tart október végéig.
mindenhol ezt mondták, az biztos.
ettől még persze lehet kivétel, csak mesélek, hogy miért kérdeztem erre rá külön.
-
Doggy dog
senior tag
Mindenkinek köszönöm az oltásra adott válaszát!
emmm mi most októberben íratjuk be majd bölcsibe.Áprilistól kezdi a beszoktatást.Akkor lesz 1év 9hónapos.
[ Szerkesztve ]
APA LETTEM! Samsung Galaxy S4 Active GT-I9295
-
fess
őstag
Sziasztok
Ma hajnalban 35 hetesen, hellp szindróma miatt megszületett kislányom Anna. Nagyon erős, jól van, de ugye az orvos azt mondta, ezt biztosan 2 hét után lehet kijelenteni, mert nagyon gyorsan tudnak változni a dolgok.
A kismama itp-s volt, most megint lecsökkent a trombocitája, vérplazmát és szteroidot kap, reméljük helyre is jön tőle.
Azt mondták, hogy optimális esetben talán már holnap felmehetünk a koraszülöttre, megpróbálni megetetni. Délután nyilván az orvostól is megkérdezem, de érdekelne a Ti személyes tapasztalatotok ilyenkor milyen étel/ital használt, hogy "gyorsan" (tudom, ez nem lesz gyors), visszanyerje a kismama az erejét, illetve van e valami,ami esetleg kicsit segíti a tejtermelést.
Érdekelne az is, hogy akit császároztak, annak hogyan épült fel a felépülési szakasz, mennyi idő után, mit tudott csinálni?
Előre is köszönöm a válaszokat! -
DeFranco
nagyúr
zsírban és fehérjében gazdag ételt vigyél neki, ha van lehetőség egy jó csirkehúslevesre benne főtt csirkehússal (lehetőleg tiszta, házi) akkor talán az jól esne neki.
felépülésre vasat fog szerintem kapni, bár lehet az ő vérképével ezt nem lehet, ezt majd az orvosok eldöntik.
tejtermelésre maláta alapú italokat szoktak ajánlani, nem tudom mennyire placebo, feleségem itta, kellett is neki, ő azt mondta segített. karamalzot javaslom, az a legtisztább, sparban keresd, ott a legvalószínűbb hogy kapsz. édes, magas a cukortartalma, de tele van komlóval. 4 ízben kapható, natúr, lime, grapefruit meg gránátalma.
szorítunk, hogy minden rendben legyen.
[ Szerkesztve ]
-
Doggy dog
senior tag
Nálunk is császár volt.
Karamalz jó.Párom itta is,de sajnos 4 hónap után kezdett kevés lenni a tejcsi.Jött a tápszer,Milumil.
"Császáros" alsóneműt vettünk neki.Gyógyászati segédeszköz boltban.6,5 e Ft volt,de nagyon megérte,nagyon gyorsan felépült,tudott emelni is.
Kitartás!APA LETTEM! Samsung Galaxy S4 Active GT-I9295
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Peugeot, Citroën topik
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vicces képek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- BestBuy topik
- iPad topik
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- DIGI kábel TV
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- További aktív témák...
- Cooler Master 240L core white Vízhűtés!
- KOLINK KL-850M PSU - 850W - 80 PLUS BRONZE - MODULAR
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- XBOX ONE FAT 500 GB gyári tartozékaival, 2 kontrollerrel és 2 játékkal
- XBOX SERIES S KONZOL 512GB-os Játékkonzol - Azonnali termékcsere garanciával
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest